27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Holky poraďtě nějaké recepty na těstoviny. Ty miluju, dělám je snad ke vemu jako přílohu, ale nikdy jsem nedělala nějaké teplé těstoviny. Jo minulý týden, ale to byla jistě zdravá omáčka z práku ...
Není tady
Tak to já Ti pordím:-), kdybych neuměla vařit, tak se nudím. Pokud má ráda maso tak zkus:
Mleté maso 60dkg (libové jen vepřové bez hovězího) dej na cibulku udělanou do sklovata na troce oleje. Opeč tak, aby nevznikly velé hrudky. Mírně podlij vodou nebo vývarem,pokud má je to lepí. (Pejsanům pořád vařím dobré masko, tak vývar u nás není problém). Podus, přidej česnek, japonskou sójovku(Shoyou, tamari), troku pepře, 2 tomatové protlaky a bazalku, ta dá super chu a vůni. Dosol dle chuti. Smíchej s těstovinami. Můe dát zapéct nebo na talíř. Posypat sýrem, zalít zakysanou smetanou. A kdy Ti to bude chutnat, tak je s dietama konec!
Není tady
Zapomněla jsem napsat, e k tomu je dobré udělat testoviny z celého pytle, tj, 500g. Na zapečení vruty, jinak pagety, ale vlastně to je jedno.
Já mám ráda i bezmasé nudle:
500g brokolice, blanírovat na sítku na knedlíky spolu se zeleninou mrkev, hráek, kukuřice.Nepřevařit, a křupea nezmizí vitamíny. Z nivy udělej omáčku(nastrouhat a zahřát s trokou mléka, rozpustit n.rozmixovat), můe přidat i tav. sýry a nakonec přidej drcený česnek.Sýrů je třeba hodně-200-300g nivy a nějaký taveňák. Těstoviny a zeleninu přelij omáčkou.
Není tady
Výborný a rychlý recept. Na troce olivového oleje osmahne na kostičky nakrájenou unku (mnoství dle libosti), přidá houby (ampiony konzervované, čerstvé nebo jakéholiv jiné houby), zalije sladkou smetanou, přidá oregáno a bazalku. Chviličku povaří a omáčka trochu zhoustne. To přeleje přes těstoviny.
Není tady
T Ě S T O V I N Y
se vaří zásadně ve velkém hrnci a v dostatečném mnoství vody. 250g těstovin - asi 3 litry vody. Vodu přivedem k varu, mírně osolíme a vloíme těstoviny a přidáme 2 líce olivového oleje. Pak vodu uvedeme do prudkého varu. Sundáme poklici a vaříme tak, aby těstoviny sice změkly, ale jejich jádro zůstalo tvrdé. = "al dente" - na skus. Těstoviny scedíme, zakapeme olejem nebo máslem nebo rovnou vmícháme omáčku. Podáváme ihned.
Přibliná doba varu :
čerstvé neplněné těstoviny : 2-3 minuty
čerstvé plněné těstoviny : 8-10 minut
suené neplněné těstoviny : 10-12 minut
suené plněné těstoviny : 15-20 minut
Není tady
PENNE S KRŮTÍM MASEM
(penne= krátké trubičky)
300g těstovin, 400g krůtích filetů, 2 tenké pórky, 3 rajčata, alotka, 5 lic másla, sůl, čerstvě mletý pepř, petrelová na na ozdobu
Těstoviny uvaříme "al dente". Maso nakrájíme na nudličky, pórek na krouky. Rajčata napřed přelijeme horkou vodou, potom studenou vodou, oloupáme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. alotku oloupeme a nasekáme. Na pánev - 2 líce másla - maso prudce opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na pánvi rozpustíme dalí líci másla a cca 6 minut dusíme pórek, osolíme a vyndáme. Na zbylém tuku podusíme alotku, přidáme rajčata a dusíme cca 3 minuty. Přidáme 2 líce másla, maso, pórek, těstoviny, ve zamícháme a prohřejeme. Pro výraznou chu posypeme strouhanou citronovou kůrou.
Upravil(a) Verča (28. 2. 2006 14:55)
Není tady
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY SE SÝROVOU OMÁČKOU
Uvaří těstoviny dle návodu - nerozvařit
Omáčka - na cibulce podusí ampiony, přidá kousek uzeného (salám, uzeneina, slanina nebo úplně vynech), poté mono přidat pár kousků mraeného penátu nebo protlaku. Zalít smetanou na vaření, event. lehačkou. Do omáčky dej nastrouhané libovolné druhy sýra, nebo zbytky z lednice. Máme rádi blaácké zlato + eidam + uzený eidam. Smíchej s těstovinami a dej zapéct do trouby. Mono nahoru posypat nivou. Suroviny občas střídám, místo penátu dám uvařenou brokolici, nebo nechám jen houby a sýr.
Není tady
Těstoviny s tuňákem
Uvař si těstoviny obvyklým způsobem a mezitím na pánvičku na trochu oleje dej asi tak tři strouky česneku rozdrceného a přidej plechovku tuňáka ve vlastní távě. Chvíli to osma a pak to jen dej na ty těstoviny. Je to výborné a rychlé.
Těstoviny se smetanovou omáčkou
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a na pánvičce opět osmaíme rozdrcenýčesnek dle vlastního uváení (asi 3 strouky), ale tak aby nezhnědl, potom přidáme smetanu a vaříme, pro zahutění troku mouky. Asi za deset minut můeme přelít pagety a je hotovo. Toto jídlo můeme obměnit tím, e přidáme do smetany třeba tavený sýr nebo nastrouhanou nivu, nebo jen kečup.
Nebo si na pánvi osmaíme hodně cibulky nadrobno, přidáme gothajský salám nakrájený na malé kousky a kečum, je dobrý napůl sladký a napůl ostrý, záleína chuti, povaříme to a podáváme na těstoviny.
Není tady
Prosím kdo mi poradí jak se delají plnené testoviny s mletým masem /silne trubky /.Slysela jsem,ze se to plni a zapeka.Dekuji predem vsem za recepty ahoj Jana
Jana5 napsal(a):
Prosím kdo mi poradí jak se delají plnené testoviny s mletým masem /silne trubky /.Slysela jsem,ze se to plni a zapeka.Dekuji predem vsem za recepty ahoj Jana
Zkus se podívat na FoodLife.cz - článek Pojednání o těstovinách viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=89.. pod RAVIOLI najde přesný návod, jak připravit plněné těstoviny. Mleté maso můe pak udělat třeba tak, jak tady píe Bára. Mňam
mleté maso - směs hovězího a vepřového - spí libovějí - uvaříme ve vodě, oucháme, aby se vytvořila hladká hmota. A se voda vyvaří a maso je hotové, smícháme s kečupem a přidáme opravdu velké mnoství česneku. Vzniklou omáčkou poléváme pagety (určitě lze i jiné těstoviny) a bohatě zasypeme sýrem.
Lze i zapékat.
Není tady