29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,pokoušíme se o miminko,minulý měsíc jsem měla zpoždění menstruace,kterou jsem jinak měla vždy pravidelnou,a dva pozitivní těhotenské testy,v 6.tt jsem začala krvácet,bez bolestí a bez zjevné příčiny.Následovala okamžitá návštěva gynekologa,který na utz těhotenství neviděl a ani jím udělaný test z moči těhotenství neprokázal.Při kontrole mi řekl, že jsem v pořádku a můžu další cyklus otěhotnět.Následující měsíc jsem opět meškala s MS a tak jsem si udělala test, opět pozitivní,pro jistotu v průběhu dní ještě testů několik, všechny jednoznačně pozitivní.V 6tt (24.8.)opět začalo krvácení,jeví se jako MS,ale slabší a bezbolestná(normálně mívám křeče).Můj gynekolog má dovolenou,tak(po zkušenosti z minulého měsíce),jsem si řekla, že zřejmě se opět stalo to samé a tudíž jsem zkusila opět test a byl pozitivní, tak teď nevím, jsem těhotná, nejsem?I několik dalších testů bylo opět pozitivních, včetně dnešního, slabě krvácím 5. den,nic mě nebolí, je tu šance, že bych těhotná stále byla?
Není tady
Krash, šance samozřejmě je, držím palce. Pokud má tvůj gynekolog dovolenou, tak si zajdi na pohotovost do nemocnice, zkusí udělat ultrazvuk a uvidíš.
Držím palce.
Není tady
ahojky,abych dodala "rozřešení" tak:
doktor při vyšetření (hmatem) hlásil dělohu zvětšenou na 6.-8. týden, ale na utz (vnitřním) neviděl prý "nic". tudíž mě poslal na odběr krve pro zjištění Hcg, výsledky ještě týž den byly pozitivní - zvýšené Hcg /sdělila mi pouze sestra telefonicky/. takže stále nevím na čem jsem, protože jak by bylo možné,že na utz není "nic" vidět? a co si vlastně představit pod tím "nic" jestli vůbec nic, nebo že není srdíčko, nebo není ani váček..na tyhle otázky sestra odpověď neznala a doktora jsem k tel. pro pracovní vytíženost v daný okamžik, nedostala. takže kontrola za týden, pak už snad konečně dostanu odpověď na to, jestli děťátko bude nebo ne. na přímou otázku sestře - zda teda jsem těhotná, či ne, mi bylo řečeno, že ano, ale že je to ještě hodně malinkatý, což si neumím nějak vysvětlit, když meškám už 9. týden (když pominu nárazové krvácení neznámého původu) a když tedy doktor neviděl "nic" jak můžou soudit, že jsem těhotná maloučko, že to Hcg není zvýšeno z jiného zdravotního důvodu? má někdo podobnou zkušenost??? týden je dlouhá doba, tak každý názor vítám, díky
Není tady
Krash, já nechci strašit, ale pokud krvácíš a máš pozitivní test i krev a doktor tě pozve až za týden, tak šupajdím do nemocnice - co když je to mimoděložní???? Fakt některý doktory nechápu, buď tě mají uklidnit, že je vše ok, že to "něco málo" je v děloze a pak bych viděla, že stačí přijít za týden, buď bude nebo ne a pak je na revizi čas...ale pokud krvácíš??? Tak by měl především VYLOUČIT mimoděložní, ne? Už jen pro klid duše bych zajela normálně do nemocnice na gyndu, tam tě musí vzít, když řekneš, že máš třeba bolesti nebo špiníš, nebo krvácíš a oni tě vyšetří. Svýmu doktorovi to sdělovat nemusíš, pokud bude vše OK. Tak bych to udělala já, protože na netu ti nikdo nemůže při nejlepší vůli říct, jak to s tebou je, to dokáže jen UTZ=doktor.
Držím palce
Není tady
ono to krvácení ustalo,ale po vyšetření u doktora opět pro změnu maličko špinim tmavou, až hnědou krví, ale řikal, že to je normální, že to mam očekávat a neplašit se, tak se neplašim a vyčkávám, i když je to doba ukrutně dlouhá už.. :-( cvičně jsem počůrala testík a pořád pozitivní, vim, že to nic neznamená, že by pozitivní zůstal asi i kdybych už bývala o mimi přišla,ale pro lepší pocit jsem alespoň tuhle drobnost udělala..
taky mě to mimoděložní už napadlo,ale uklidňuju se tim, že kdyby se vajíčko uhnízdilo jinde, než má, tak že i to by býval snad viděl na tom utz, nebo se pletu?
první těhotenství jsem měla naprosto pohodové, žádné krvácení, ani špinění, srdíčko bylo vidět už v 6+3tt a teď... je to o to horší pocit, že člověk má srovnání a nějak se mi to všecko nechce od začátku zdát v pořádku, ale svýmu doktorovi věřim, patří mezi místní kapacity..vím, že i mistr tesař se jednou utne,ale doufám, že já nebudu ten případ ..
nemám žádné bolesti, ani křeče,tak snad to mimoděložní nebude uf
to jsem nevěděla, že z nemocnice nepošlou zprávu o vyšetření doktorovi, toho jsem se právě bála, abych tím, že půjdu ještě jinam, doktora nějak neurazila, že mu nevěřim..
jen pro úplnost - já tu nehledám nějakou jasnou radu, spíš jsem se chtěla podělit o výsledek, když jsem tohle téma založila a zeptat se na zkušenost, jestli se někomu nepřihodilo něco podobnýho doufejme s dobrým koncem...
no uvidíme co se z toho všeho ještě vyklube
ještě chci dodat, že za normálních okolností každou ovulaci prožívám celkem bolestivě a za poslední dva měsíce nebyla,tak třeba je tu ještě naděje, že ten mimís se jen schovává ..
ještě co mi tak ulpělo v paměti z toho vyšetření - doktor se mě asi 4x zeptal, jestli zvracim, já nezvracim,což vypadalo, že je pro mě přitěžující :-( ale soudit něco z blinkání..teda to fakt nevim
Upravil(a) krash (12. 9. 2011 20:47)
Není tady
Krash, pokud tě doktor uklidňoval, že to je normální a nemáš plašit a je to kapacita, tak zkus věřit jemu a hlavně svýmu
Neměla jsem v úmyslu tě nějak strašit
Ohledně toho vyšetření v nemocnici - i kdyby zprávu posílali sami tvýmu dr. a nedali ti ji do ruky, abys ji donesla svýmu "obvoďákovi-gyn.", jako se to běžně na pohotovosti jakýhokoli druhu dělá (ale nejsem z oboru, jen s čím mám vlastní zkušenost), tak jako každá těhotná ženská máš právo obávat se, jestli je vše OK. Nikdo ti nedokáže, že tě břicho nebolelo, nebo že špinění bylo jen málo a ne takový, jaký tě "vystrašilo", hm?
To čekání ti nezávidím, ale ono se v těhotenství pořád na něco čeká a pořád se člověk strachuje a po porodu to není o moc lepší
Není tady
Krash, já měla před šesti lety mimoděložní. To jsem pořád krvácela, gyndař to podle vyšetření nepoznal. Tenkrát se ke mně zachoval blbě, musela jsem si najít jiného. Ono se to mimoděložní špatně diagnostikuje. Byla jsem pak v nemocnici u Apolináře, tam mi dělali každý den krevní testy a vnitřní utz. Taky mě pořád bolelo břicho, jako bych měla slepák. Nejdříve mi udělali vyčištění, protože na utz mimčo vidět nebylo. Jenže i po vyčištění jsem měla vysoké hodnoty hcg, takže tenkrát se rozhodlo. A vzali mi jeden vejcovod. Naštěstí ale na těhu to nemá vliv, teď čekám druhé mimčo Takže to bych brala až jako nejzazší variantu.
A tak co navrhl doktor, máš přijít znovu? Třebas za týden? Někdy nemusí týdny těhu odpovídat, třebas je mimčo menší a tak to není na utz ještě vidět. Pokud nemáš problémy a test je pozitivní, tak bych se znovu domluvila s doktorem na nějaké vyšetření. Špinění po vyšetření na začátku jsem měla taky, toho bych se asi nebála. Špatně ti být taky nemusí, to není pravidlo. Já neblinkala vůbec, jen jsem měla takový nepříjemný pocit a nemohla jíst některá jídla. Tak hlavu vzhůru a neboj se ptát doktora, oni občas rádi odbývají své pacienty :-)
Není tady
ahoj,tak jsem doma od doktora, bohužel se potvrdilo mimoděložní těhotenství, odeslal mě k hospitalizaci, že prý mi udělají kyretáž a pokud bude nutné tak i laparoskopii,mám "dobře prokrvený útvar 16x22mm" . tak se chci poradit, jestli si mam něco vzít sebou do nemocnice a jak dlouho bych tam tak mohla být? nevíte prosím někdo? díky
Není tady
Krash, tak to je mi líto Ale není to naštěstí nic hrozného - myslím ta operace
. Já byla v nemocnici myslím max. 4 - 5 dní. A to ještě kvůli tomu, že mi pořád dělali testy a přesně jak píšeš, nejdřív vyčištění a pak mi brali krev a pořád byly hodnoty hcg. Tak mi do dalšího dne udělali tu laparoskopii. Mám z toho akorát tři jizvičky jako tečky, po operaci jsem asi dva dny chodila s drenáží a protože vše probíhalo ok, šla jsem domů. Jak jsem psala, vzali mi jeden vejcovod, ale i tak jsem podruhé bez problémů těhotná!!! Držím palec, ať to dopadne dobře. Akorát už si nevybavím, co jsem si brala do nemocnice. Andílka mi dali tam, dostala jsem i takové ty zdravotní podkolenky, možná nějaké hygienické potřeby donést, ale v nemocnici by ti měli říct. Mně to donesl partner dodatečně. Hlavně se neboj
Není tady
Ve zprávě píše: PM13:7.11, HOG 7.9.11 143j.- ,kontrolní HOG 15.9.11 86j.,bez pot.,por. 1x spont.,menses 28/5, vyš.pochva bpn., K TZ, děloha AVF1.,norm.velikosti, okolí bpn.,UZ-děloha v AVfl.,přim. velikosti, endometrium 5-6m., ovaria - vlevo bpn, vpravo bpn., při pravém ovariu echodenní, dobře prokrvený útvar 16x22m.,sporý periadnexální výpotek. útvar při pr.ovariu.
odeslána k hosp. k vyloučení GEU.
nejsem z toho moudrá.. ale třeba se v tom někdo vyzná..
Není tady
mám roční děťátko, takže hned jak to půjde, tak chci domů, podepíšu reverz, snad to vezmou rychle.. ach jo..
Není tady
spam
Upravil(a) AndreaP. (18. 1. 2012 11:18)
Není tady
Ahoj holky,
jsem 4tt+5 , testy pozitivni uz 8 testu ale velmi pozvolny narust carecky, intenzita je stale slaba (vim ze to neni spravna indikace hcg ale pri vsech 3 "tehotenstvich" to fungovalo.
5 dnu spinim, dnes rano i slabe krvaceni, zase ustalo a zase jen spinim. Beru duphaston. Na utz nic neni videt, krev na hcg vysledek zitra. Ja uz tusim nejhorsi kdyz mam 1 kyretaz za sebou a pred 4 mesici dalsi samovolny potrat . Moc chci aby se to rozjelo samo, doufam ze to neni mimodelozni tehotenstvi, to by jsem mela bolesti nebo ne?
Vy co mate skusenosti s opakovanym potratem prosim vas co dal? Jake vysetreni na vas cekala?
Dekuji Eli
Není tady
eligar napsal(a):
Ahoj holky,
jsem 4tt+5 , testy pozitivni uz 8 testu ale velmi pozvolny narust carecky, intenzita je stale slaba (vim ze to neni spravna indikace hcg ale pri vsech 3 "tehotenstvich" to fungovalo.
5 dnu spinim, dnes rano i slabe krvaceni, zase ustalo a zase jen spinim. Beru duphaston. Na utz nic neni videt, krev na hcg vysledek zitra. Ja uz tusim nejhorsi kdyz mam 1 kyretaz za sebou a pred 4 mesici dalsi samovolny potrat. Moc chci aby se to rozjelo samo, doufam ze to neni mimodelozni tehotenstvi, to by jsem mela bolesti nebo ne?
Vy co mate skusenosti s opakovanym potratem prosim vas co dal? Jake vysetreni na vas cekala?
Dekuji Eli
Eli, mela jsem 3 rane potraty, vsechny v 5.-6.tydnu. Doporucili mi podstoupit vysetreni na trombofilni mutace, to je pry nejcastejsi pricina. Nic mi nenasli. Dale hormonalni profil, tam vysledky jeste nemam, zde v Nemecku se vsechno hrozne tahne.
Treba to jeste dobre dopadne, uvidis zitra dle hcg, ale nechci Ti delat falesne nadeje. Pokud by to nebylo ok, neni mozne, ze Ti to drzi ten duphaston? Ja jsem zatim nebrala zadne hormony, vzdy jsem zacala spinit par dni po pozitivnim testu a zanedlouho pak najednou silne krvacet.
Není tady
Ahoj Anais, ja uz nemam nadeje protoze to znam. A prave mne taky prislo ze mi to zastavuje Duphaston, tak hodnota 20 jednotek a vysadit leky.
Není tady