1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Dobrý den,pokouíme se o miminko,minulý měsíc jsem měla zpodění menstruace,kterou jsem jinak měla vdy pravidelnou,a dva pozitivní těhotenské testy,v 6.tt jsem začala krvácet,bez bolestí a bez zjevné příčiny.Následovala okamitá návtěva gynekologa,který na utz těhotenství neviděl a ani jím udělaný test z moči těhotenství neprokázal.Při kontrole mi řekl, e jsem v pořádku a můu dalí cyklus otěhotnět.Následující měsíc jsem opět mekala s MS a tak jsem si udělala test, opět pozitivní,pro jistotu v průběhu dní jetě testů několik, vechny jednoznačně pozitivní.V 6tt (24.8.)opět začalo krvácení,jeví se jako MS,ale slabí a bezbolestná(normálně mívám křeče).Můj gynekolog má dovolenou,tak(po zkuenosti z minulého měsíce),jsem si řekla, e zřejmě se opět stalo to samé a tudí jsem zkusila opět test a byl pozitivní, tak teď nevím, jsem těhotná, nejsem?I několik dalích testů bylo opět pozitivních, včetně dneního, slabě krvácím 5. den,nic mě nebolí, je tu ance, e bych těhotná stále byla?
Není tady
Krash, ance samozřejmě je, drím palce. Pokud má tvůj gynekolog dovolenou, tak si zajdi na pohotovost do nemocnice, zkusí udělat ultrazvuk a uvidí.
Drím palce.
Není tady
ahojky,abych dodala "rozřeení" tak:
doktor při vyetření (hmatem) hlásil dělohu zvětenou na 6.-8. týden, ale na utz (vnitřním) neviděl prý "nic". tudí mě poslal na odběr krve pro zjitění Hcg, výsledky jetě tý den byly pozitivní - zvýené Hcg /sdělila mi pouze sestra telefonicky/. take stále nevím na čem jsem, protoe jak by bylo moné,e na utz není "nic" vidět? a co si vlastně představit pod tím "nic" jestli vůbec nic, nebo e není srdíčko, nebo není ani váček..na tyhle otázky sestra odpověď neznala a doktora jsem k tel. pro pracovní vytíenost v daný okamik, nedostala. take kontrola za týden, pak u snad konečně dostanu odpověď na to, jestli děátko bude nebo ne. na přímou otázku sestře - zda teda jsem těhotná, či ne, mi bylo řečeno, e ano, ale e je to jetě hodně malinkatý, co si neumím nějak vysvětlit, kdy mekám u 9. týden (kdy pominu nárazové krvácení neznámého původu) a kdy tedy doktor neviděl "nic" jak můou soudit, e jsem těhotná maloučko, e to Hcg není zvýeno z jiného zdravotního důvodu? má někdo podobnou zkuenost??? týden je dlouhá doba, tak kadý názor vítám, díky
Není tady
Krash, já nechci strait, ale pokud krvácí a má pozitivní test i krev a doktor tě pozve a za týden, tak upajdím do nemocnice - co kdy je to mimoděloní???? Fakt některý doktory nechápu, buď tě mají uklidnit, e je ve ok, e to "něco málo" je v děloze a pak bych viděla, e stačí přijít za týden, buď bude nebo ne a pak je na revizi čas...ale pokud krvácí??? Tak by měl předevím VYLOUČIT mimoděloní, ne? U jen pro klid due bych zajela normálně do nemocnice na gyndu, tam tě musí vzít, kdy řekne, e má třeba bolesti nebo piní, nebo krvácí a oni tě vyetří. Svýmu doktorovi to sdělovat nemusí, pokud bude ve OK. Tak bych to udělala já, protoe na netu ti nikdo nemůe při nejlepí vůli říct, jak to s tebou je, to dokáe jen UTZ=doktor.
Drím palce
Není tady
ono to krvácení ustalo,ale po vyetření u doktora opět pro změnu maličko pinim tmavou, a hnědou krví, ale řikal, e to je normální, e to mam očekávat a neplait se, tak se neplaim a vyčkávám, i kdy je to doba ukrutně dlouhá u.. :-( cvičně jsem počůrala testík a pořád pozitivní, vim, e to nic neznamená, e by pozitivní zůstal asi i kdybych u bývala o mimi přila,ale pro lepí pocit jsem alespoň tuhle drobnost udělala..
taky mě to mimoděloní u napadlo,ale uklidňuju se tim, e kdyby se vajíčko uhnízdilo jinde, ne má, tak e i to by býval snad viděl na tom utz, nebo se pletu?
první těhotenství jsem měla naprosto pohodové, ádné krvácení, ani pinění, srdíčko bylo vidět u v 6+3tt a teď... je to o to horí pocit, e člověk má srovnání a nějak se mi to vecko nechce od začátku zdát v pořádku, ale svýmu doktorovi věřim, patří mezi místní kapacity..vím, e i mistr tesař se jednou utne,ale doufám, e já nebudu ten případ ..
nemám ádné bolesti, ani křeče,tak snad to mimoděloní nebude uf
to jsem nevěděla, e z nemocnice nepolou zprávu o vyetření doktorovi, toho jsem se právě bála, abych tím, e půjdu jetě jinam, doktora nějak neurazila, e mu nevěřim..
jen pro úplnost - já tu nehledám nějakou jasnou radu, spí jsem se chtěla podělit o výsledek, kdy jsem tohle téma zaloila a zeptat se na zkuenost, jestli se někomu nepřihodilo něco podobnýho doufejme s dobrým koncem...
no uvidíme co se z toho veho jetě vyklube
jetě chci dodat, e za normálních okolností kadou ovulaci proívám celkem bolestivě a za poslední dva měsíce nebyla,tak třeba je tu jetě naděje, e ten mimís se jen schovává ..
jetě co mi tak ulpělo v paměti z toho vyetření - doktor se mě asi 4x zeptal, jestli zvracim, já nezvracim,co vypadalo, e je pro mě přitěující :-( ale soudit něco z blinkání..teda to fakt nevim
Upravil(a) krash (12. 9. 2011 20:47)
Není tady
Krash, pokud tě doktor uklidňoval, e to je normální a nemá plait a je to kapacita, tak zkus věřit jemu a hlavně svýmu
Neměla jsem v úmyslu tě nějak strait
Ohledně toho vyetření v nemocnici - i kdyby zprávu posílali sami tvýmu dr. a nedali ti ji do ruky, abys ji donesla svýmu "obvoďákovi-gyn.", jako se to běně na pohotovosti jakýhokoli druhu dělá (ale nejsem z oboru, jen s čím mám vlastní zkuenost), tak jako kadá těhotná enská má právo obávat se, jestli je ve OK. Nikdo ti nedokáe, e tě břicho nebolelo, nebo e pinění bylo jen málo a ne takový, jaký tě "vystrailo", hm?
To čekání ti nezávidím, ale ono se v těhotenství pořád na něco čeká a pořád se člověk strachuje a po porodu to není o moc lepí
Není tady
Krash, já měla před esti lety mimoděloní. To jsem pořád krvácela, gyndař to podle vyetření nepoznal. Tenkrát se ke mně zachoval blbě, musela jsem si najít jiného. Ono se to mimoděloní patně diagnostikuje. Byla jsem pak v nemocnici u Apolináře, tam mi dělali kadý den krevní testy a vnitřní utz. Taky mě pořád bolelo břicho, jako bych měla slepák. Nejdříve mi udělali vyčitění, protoe na utz mimčo vidět nebylo. Jene i po vyčitění jsem měla vysoké hodnoty hcg, take tenkrát se rozhodlo. A vzali mi jeden vejcovod. Natěstí ale na těhu to nemá vliv, teď čekám druhé mimčo Take to bych brala a jako nejzazí variantu.
A tak co navrhl doktor, má přijít znovu? Třebas za týden? Někdy nemusí týdny těhu odpovídat, třebas je mimčo mení a tak to není na utz jetě vidět. Pokud nemá problémy a test je pozitivní, tak bych se znovu domluvila s doktorem na nějaké vyetření. pinění po vyetření na začátku jsem měla taky, toho bych se asi nebála. patně ti být taky nemusí, to není pravidlo. Já neblinkala vůbec, jen jsem měla takový nepříjemný pocit a nemohla jíst některá jídla. Tak hlavu vzhůru a neboj se ptát doktora, oni občas rádi odbývají své pacienty :-)
Není tady
ahoj,tak jsem doma od doktora, bohuel se potvrdilo mimoděloní těhotenství, odeslal mě k hospitalizaci, e prý mi udělají kyretá a pokud bude nutné tak i laparoskopii,mám "dobře prokrvený útvar 16x22mm" . tak se chci poradit, jestli si mam něco vzít sebou do nemocnice a jak dlouho bych tam tak mohla být? nevíte prosím někdo? díky
Není tady
Krash, tak to je mi líto Ale není to natěstí nic hrozného - myslím ta operace
. Já byla v nemocnici myslím max. 4 - 5 dní. A to jetě kvůli tomu, e mi pořád dělali testy a přesně jak píe, nejdřív vyčitění a pak mi brali krev a pořád byly hodnoty hcg. Tak mi do dalího dne udělali tu laparoskopii. Mám z toho akorát tři jizvičky jako tečky, po operaci jsem asi dva dny chodila s drenáí a protoe ve probíhalo ok, la jsem domů. Jak jsem psala, vzali mi jeden vejcovod, ale i tak jsem podruhé bez problémů těhotná!!! Drím palec, a to dopadne dobře. Akorát u si nevybavím, co jsem si brala do nemocnice. Andílka mi dali tam, dostala jsem i takové ty zdravotní podkolenky, moná nějaké hygienické potřeby donést, ale v nemocnici by ti měli říct. Mně to donesl partner dodatečně. Hlavně se neboj
Není tady
Ve zprávě píe: PM13:7.11, HOG 7.9.11 143j.- ,kontrolní HOG 15.9.11 86j.,bez pot.,por. 1x spont.,menses 28/5, vy.pochva bpn., K TZ, děloha AVF1.,norm.velikosti, okolí bpn.,UZ-děloha v AVfl.,přim. velikosti, endometrium 5-6m., ovaria - vlevo bpn, vpravo bpn., při pravém ovariu echodenní, dobře prokrvený útvar 16x22m.,sporý periadnexální výpotek. útvar při pr.ovariu.
odeslána k hosp. k vyloučení GEU.
nejsem z toho moudrá.. ale třeba se v tom někdo vyzná..
Není tady
mám roční děátko, take hned jak to půjde, tak chci domů, podepíu reverz, snad to vezmou rychle.. ach jo..
Není tady
spam
Upravil(a) AndreaP. (18. 1. 2012 11:18)
Není tady
Ahoj holky,
jsem 4tt+5 , testy pozitivni uz 8 testu ale velmi pozvolny narust carecky, intenzita je stale slaba (vim ze to neni spravna indikace hcg ale pri vsech 3 "tehotenstvich" to fungovalo.
5 dnu spinim, dnes rano i slabe krvaceni, zase ustalo a zase jen spinim. Beru duphaston. Na utz nic neni videt, krev na hcg vysledek zitra. Ja uz tusim nejhorsi kdyz mam 1 kyretaz za sebou a pred 4 mesici dalsi samovolny potrat . Moc chci aby se to rozjelo samo, doufam ze to neni mimodelozni tehotenstvi, to by jsem mela bolesti nebo ne?
Vy co mate skusenosti s opakovanym potratem prosim vas co dal? Jake vysetreni na vas cekala?
Dekuji Eli
Není tady
eligar napsal(a):
Ahoj holky,
jsem 4tt+5 , testy pozitivni uz 8 testu ale velmi pozvolny narust carecky, intenzita je stale slaba (vim ze to neni spravna indikace hcg ale pri vsech 3 "tehotenstvich" to fungovalo.
5 dnu spinim, dnes rano i slabe krvaceni, zase ustalo a zase jen spinim. Beru duphaston. Na utz nic neni videt, krev na hcg vysledek zitra. Ja uz tusim nejhorsi kdyz mam 1 kyretaz za sebou a pred 4 mesici dalsi samovolny potrat. Moc chci aby se to rozjelo samo, doufam ze to neni mimodelozni tehotenstvi, to by jsem mela bolesti nebo ne?
Vy co mate skusenosti s opakovanym potratem prosim vas co dal? Jake vysetreni na vas cekala?
Dekuji Eli
Eli, mela jsem 3 rane potraty, vsechny v 5.-6.tydnu. Doporucili mi podstoupit vysetreni na trombofilni mutace, to je pry nejcastejsi pricina. Nic mi nenasli. Dale hormonalni profil, tam vysledky jeste nemam, zde v Nemecku se vsechno hrozne tahne.
Treba to jeste dobre dopadne, uvidis zitra dle hcg, ale nechci Ti delat falesne nadeje. Pokud by to nebylo ok, neni mozne, ze Ti to drzi ten duphaston? Ja jsem zatim nebrala zadne hormony, vzdy jsem zacala spinit par dni po pozitivnim testu a zanedlouho pak najednou silne krvacet.
Není tady
Ahoj Anais, ja uz nemam nadeje protoze to znam. A prave mne taky prislo ze mi to zastavuje Duphaston, tak hodnota 20 jednotek a vysadit leky.
Není tady