6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
heleno, ty má evidentně jiné mylenkové pochody, ne já.
Syn nejdříve ví, e by chtěl dům koupit. Pak se zeptá. Pak řeí podle odpovědi.
Take je nesmysl se nejdříve ptát, pokud jetě není rozhodnutý, e by v případě souhlasu maminky koupil. Chápe?
Není tady
Eva. napsal(a):
Take je nesmysl se nejdříve ptát, pokud jetě není rozhodnutý, e by v případě souhlasu maminky koupil. Chápe?
Heleně vcelku rozumím, ale u Tebe mám dojem, e pochody jsi zaměnila za přespolní běh
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
U jsem se jednou ptala - proč si ten dům nekoupí ty?
Dobrá otázka...
Tak se tě taky zeptám:
1. Co kdy ho synovi prostě nebude chtít prodat?
2. Ty by sis koupila barák s paní matkou, s ní by ses zjevně neshodla?Syn se nejdříve zeptá a pak bude řeit dle odpovědi matky. Take proč předjímat předem, co, kdy ho synovi nebude chtít prodat.
Maminka se evidentně z domu stěhuje pryč, tak si syn určitě nebude kupovat barák s cituji - paní matkou.
Já bych si barák s paní matkou, se kterou jsem se neshodla, nekupovala. Já bych se do něj po rozvodu ani nestěhovala.
furt se tocime okolo jiného ne mne puvodne zajimalo ale budiz. Ona by mi ho prodala.Tvrdi ze ho chce prodat a koupit maly byt v panelaku aby nemela starosti s udrzbou....vymluva,je po rekonstrukci coz pise i realtka,navic pokud se nekdo chova normalne vzdycky je to prace chlapa-ja nebo syn.
Koupe domu ted kdyz jsem si rozdelal jak investicema tak 1,5r prace neco jinde? jó byt mi 30 je to jine :-)
Není tady
Opět jsem vyslala vděčnou střelnou modlitbičku...
Syn nejdříve ví, e by chtěl dům koupit.
Ale to je je jen tvoje představa... ostatně ne jsem to napsala, sdělil jOS konkrétně - "Koupe domu ted kdyz jsem si rozdelal jak investicema tak 1,5r prace neco jinde?".
Take je nesmysl se nejdříve ptát, pokud jetě není rozhodnutý
S tím se dá souhlasit... ale to pořád nevysvětluje, proč tě u jOSe tolik zajímá "proč si ten dům nekoupí ty?"
koupit maly byt v panelaku aby nemela starosti s udrzbou....vymluva,je po rekonstrukci
Hele, třicet ti není , ale proti matce jsi přece jen mladí... a on je od určitý doby cejtit kadej rok a měsíc. Take je fakt rozdíl i jen běně uklízet barák nebo dvougarsonku... a co do financí to bude podobný. Já se jí v tomhle ani nedivím.
Není tady
flink napsal(a):
Eva. napsal(a):
Take je nesmysl se nejdříve ptát, pokud jetě není rozhodnutý, e by v případě souhlasu maminky koupil. Chápe?Heleně vcelku rozumím, ale u Tebe mám dojem, e pochody jsi zaměnila za přespolní běh
Mno, já bych to nazvala desetníkotočem.
Není tady
helena napsal(a):
Opět jsem vyslala vděčnou střelnou modlitbičku... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Syn nejdříve ví, e by chtěl dům koupit.
Ale to je je jen tvoje představa... ostatně ne jsem to napsala, sdělil jOS konkrétně - "Koupe domu ted kdyz jsem si rozdelal jak investicema tak 1,5r prace neco jinde?".
Take je nesmysl se nejdříve ptát, pokud jetě není rozhodnutý
S tím se dá souhlasit... ale to pořád nevysvětluje, proč tě u jOSe tolik zajímá "proč si ten dům nekoupí ty?" http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
koupit maly byt v panelaku aby nemela starosti s udrzbou....vymluva,je po rekonstrukci
Hele, třicet ti není http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png, ale proti matce jsi přece jen mladí... a on je od určitý doby cejtit kadej rok a měsíc. Take je fakt rozdíl i jen běně uklízet barák nebo dvougarsonku... a co do financí to bude podobný. Já se jí v tomhle ani nedivím.
Prosimich, ke které svaté se jejich mylénky upínaly?
Není tady
Mgr. Filip Netopil napsal(a):
Pokud nemáte nájemní smlouvu, bytová náhrada nepřipadá v úvahu. Můete vak ádat vydání bezdůvodného obohacení - tedy hodnoty o kterou jste zvýila hodnotu bytu. Jetě by se proti sobě mohlo započítávat na jedné straně inkaso, které platíte, a na druhé straně částka kterou by jste platila na nájemném.
Délka soudního řízení se nedá odhadnout, mimo jiné záleí i na soudu v jeho obvodu bydlíte, mají různou zátě a díky tomu i různou rychlost vyřizování nových věcí.
Dobrý den. Jsem jeden ze tří podílníků nemovitosti.
Kdy zvýím hodnotu domu (např. výměna oken z důvodu ohroení zatečení) i bez souhlasu ostatních podílníků ,na co mám nárok v případě prodeje nemovitosti? Dostanu větí podíl s prodeje, pokud doloím přísluné doklady? Nebo mám prostě smůlu?
Platím sama inkaso v tomto domě. Nikdo z podílníků v domě nebydlí. Čeká se na prodej.
Co to pro mně znamená?
Není tady
helena napsal(a):
Hele, třicet ti není http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png... a on je od určitý doby cejtit kadej rok a měsíc.
dnes má svátek take ve nej... a doufám e to byl jen slovní obrat , e nepočítá kadej dalí měsíc
A já jdu makat
Není tady
flink napsal(a):
Eva. napsal(a):
Take je nesmysl se nejdříve ptát, pokud jetě není rozhodnutý, e by v případě souhlasu maminky koupil. Chápe?Heleně vcelku rozumím, ale u Tebe mám dojem, e pochody jsi zaměnila za přespolní běh
Tak já nevím, ale já Evě rozumím dobře. Ptá se dle mého srozumitelně a logicky
Není tady
Jinak teda jOSi, těko soudit, kdy tvůj příběh slyíme jen z jedné strany. Ale z tvého psaní na mě jde smutek. Nad takovými vztahy. Místo abys věnoval energii do pořízení vlastního bydlení, tak se soudí se 70-ti letou matkou (v tvém podání "bábou")
Není tady
Jo. Jeho "napruení" jde poznat.
Treba ma k nemu duvod...
Vzhledem k tomu, ze jsem byla za podobnych okolnosti zhruba FAKT! v podobne situaci, chapu ho plne. Kdyz to je taaak oemetný, ze se ty "přelapy" viděj a ..., ...hm, , pozdě?
Není tady
Dorka napsal(a):
Jo. Jeho "napruení" jde poznat.
Treba ma k nemu duvod...
Vzhledem k tomu, ze jsem byla za podobnych okolnosti zhruba FAKT! v podobne situaci, chapu ho plne. Kdyz to je taaak oemetný, ze se ty "přelapy" viděj a ..., ...hm, , pozdě?
bohuel... neříká se tomu náhodou metoda cukru a biče? člověk překousne drobnost,pak víc a víc. Taky jsem si před nastěhováním říkal e po XX letech u je v pohodě,zestárla,zklidnila....ale zase oila.Lidé se fakt nijak zásadně nemění,pouze vyjímečně. K tomu se přece vyjádřil i K.Čapek e?
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jinak teda jOSi, těko soudit, kdy tvůj příběh slyíme jen z jedné strany. Ale z tvého psaní na mě jde smutek. Nad takovými vztahy. Místo abys věnoval energii do pořízení vlastního bydlení, tak se soudí se 70-ti letou matkou (v tvém podání "bábou")
ale vdy já buduji...v půl 9 jsem to zapíchnul,stavím kamennou zídku u zahradní sprchy
Za 1:vybiju si vztek , 2:udělám něco pořádného
Chápu e kadý je jiný, nevím jak by ses zachovala Ty kdyby tě vyhazoval např.partner pokud bys bydlela u něho ale pečovala o něj jak o mimino....koupila si za svý nějaký vybavení do kuchyně....čistě teoreticky. A pak by ti řekl "táhni,vechno je moje,nemá nárok na nic!"
Jasně e je to jen z jedné strany ale u jsem zmínil dříve e si dávám bacha abych náhodou nebyl obviněn z íření lí a pomluv.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Ptá se dle mého srozumitelně a logicky
no nevím,snad nejsem přecitlivělý ale mně přijde e prakticky od prvního komentu si mne Eva zakatulkovala a má jasno. Větina hodnotí druhé na základě svých zkueností,tak asi má důvod mi nevěřit a je to její věc
Není tady
jOS napsal(a):
LENNNA napsal(a):
ale vdy já buduji...v půl 9 jsem to zapíchnul,stavím kamennou zídku u zahradní sprchy
Chápu e kadý je jiný, nevím jak by ses zachovala Ty kdyby tě vyhazoval např.partner pokud bys bydlela u něho ale pečovala o něj jak o mimino....koupila si za svý nějaký vybavení do kuchyně....čistě teoreticky. A pak by ti řekl "táhni,vechno je moje,nemá nárok na nic!"
Jasně e je to jen z jedné strany ale u jsem zmínil dříve e si dávám bacha abych náhodou nebyl obviněn z íření lí a pomluv.
jOSi, moná je to trochu , ale takových případů jako jsem vytučnila je bohuel spousta Za ta léta sem psaly desítky zrazených a oputěných en, které řadu let ily s partnerem nesezdány, do vztahu investovaly první-poslední a po X letech společného souití nastal konec vztahu a odchod z obydlí jen s osobními svrky
Jinak jOSi, jen malá technická - nerozumím tomu, proč tak bazíruje na pořizování nahrávek ze soudního jednání. Neura se, ale v Tvém případě je taková snaha veskrze k ničemu, protoe vechny trumfy jsou - bohuel - na straně Tvojí matky. Nemovitost je výlučně její, Ty tam bydlí pouze z titulu přísluníka její domácnosti a tedy záleí jen na dobré vůli vlastníka nemovitosti, zda a jak dlouho zde nechá přísluníka své domácnosti bydlet. Pokud se vlastník nemovitosti rozhodne, e ve svém domě ji člena rodiny nechce nechat bydlet, vyzve ho k oputění domu a člen rodiny se k odchodu nijak nemá, následuje logicky dalí krok a tím je aloba o vyklizení nemovitosti, kterou alující strana-vlastník nemovitosti ve větině případů úspěně vyhraje.
Já bych se na Tvém místě přestala točit na nějakém pořizování nahrávek a účasti na soudních řízeních, ale matčin dům bych se zdvienou hlavou definitivně opustila a místo chození po soudech, které stejně nemůu vyhrát bych se přestěhovala do svého a vekerou energii bych věnovala na zvelebování takového majetku, který mi říká "pane"
Není tady
doufám e to byl jen slovní obrat , e nepočítá kadej dalí měsíc
patně čte - nepočítám, ale "cejtím"...
Jo - a děkuju
nerozumím tomu, proč tak bazíruje na pořizování nahrávek
Já moná jo - o prachy jde vdycky a v první řadě a co kdyby se tam dala najít nějaká klička, e?
Vdy jOS sám píe "sere mne ten prodej"... ono koukat se, jak se potencionální dědictví rozplývá, to kadej neunese. Obzvlátě v případě, kdy je mu jasný, e se o část majetku připravil vlastní - jak to sluně povědět... no, jOS to nazývá "důvěrou"...
Není tady
jOS napsal(a):
LENNNA napsal(a):
jOSi, to je dobře, e buduje! Tomu věnuj svou energii, vybuduj si vlastní bydlení, bude ve svém, v klidu a bude zase dobře .
Kdyby mě někdo vyhodil ze svého bytu/baráku, tak se sbalím a půjdu. On je majitel, jemu ta nemovitost říká pane. A e bych tam majiteli dříve pomáhala? No jednak jsem dospělá a svéprávná, tudí asi jsem pomáhala dobrovolně. Také bylo určitě dobrovolné rozhodnutí bydlet u někoho a ne ve svém. Se vemi důsledky, které z toho mohou plynout.
Není tady
Kiara napsal(a):
jOS napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jasně e je to jen z jedné strany ale u jsem zmínil dříve e si dávám bacha abych náhodou nebyl obviněn z íření lí a pomluv.jOSi, moná je to trochu , ale takových případů jako jsem vytučnila je bohuel spousta Za ta léta sem psaly desítky zrazených a oputěných en, které řadu let ily s partnerem nesezdány, do vztahu investovaly první-poslední a po X letech společného souití nastal konec vztahu a odchod z obydlí jen s osobními svrky
Jinak jOSi, jen malá technická - nerozumím tomu, proč tak bazíruje na pořizování nahrávek ze soudního jednání. Neura se, ale v Tvém případě je taková snaha veskrze k ničemu, protoe vechny trumfy jsou - bohuel - na straně Tvojí matky. Nemovitost je výlučně její, Ty tam bydlí pouze z titulu přísluníka její domácnosti a tedy záleí jen na dobré vůli vlastníka nemovitosti, zda a jak dlouho zde nechá přísluníka své domácnosti bydlet. Pokud se vlastník nemovitosti rozhodne, e ve svém domě ji člena rodiny nechce nechat bydlet, vyzve ho k oputění domu a člen rodiny se k odchodu nijak nemá, následuje logicky dalí krok a tím je aloba o vyklizení nemovitosti, kterou alující strana-vlastník nemovitosti ve větině případů úspěně vyhraje.
Já bych se na Tvém místě přestala točit na nějakém pořizování nahrávek a účasti na soudních řízeních, ale matčin dům bych se zdvienou hlavou definitivně opustila a místo chození po soudech, které stejně nemůu vyhrát bych se přestěhovala do svého a vekerou energii bych věnovala na zvelebování takového majetku, který mi říká "pane"
Ano, neumím to tak dobře napsat, ale koukám, e nejsem sama, kdo to takto vidí.
Není tady
helena napsal(a):
doufám e to byl jen slovní obrat , e nepočítá kadej dalí měsíc
patně čte - nepočítám, ale "cejtím"...
Jo - a děkuju http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Já moná jo - o prachy jde vdycky a v první řadě a co kdyby se tam dala najít nějaká klička, e?
Vdy jOS sám píe "sere mne ten prodej"... ono koukat se, jak se potencionální dědictví rozplývá, to kadej neunese. Obzvlátě v případě, kdy je mu jasný, e se o část majetku připravil vlastní - jak to sluně povědět... no, jOS to nazývá "důvěrou"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Heleno nejde o klicky,pokud nekdo vypovida zamerne nepravdive=kriva vypoved muze byt az trestna v krajnim pripade,o to jasne nejde.Pokud nekdo jedna s rozhodcem uz drive,pred samotnym jednanim....vypovida lecos,myslim.Holky divite se ze mam vztek ale kdyz by vas vyhazoval partner po xx letech s kufrem vsadim se ze taky budete pekne nadavat,bude ten nejhorsi. V part.vztazich si clovek obvykle vic lecos hlida.pojisti.
Od rodice ocekavate ze udela podraz? ze bude lhat az se budou hory zelenat?
Kdyz jsem se rozvadel i pres to co bylo jsem ex nechal byt za hodne rozumny vyrovnani i presto ze jsem ho kupoval.Zustal s ni syn takze i kvuli tomu,take jsem si od mati vyslechl :-) gauner nejsem
dokonce potom rekla "diky" :-)))
Upravil(a) jOS (19. 8. 2016 10:10)
Není tady
pokud nekdo vypovida zamerne nepravdive... Pokud nekdo jedna s rozhodcem uz drive,pred samotnym jednanim
Co je zas jen tvůj problém... respektive tvoje důkazní nouze. Nebo to můe prokázat?
Ostatně neřekla bych, e se audio záznam bude výrazně liit od přepsanýho protokolu z jednání. Kontrola je poměrně jednoduchá, tak těko bude někdo vědomě riskovat malér.
kdyz by vas vyhazoval partner po xx letech s kufrem... V part.vztazich si clovek obvykle vic lecos hlida.pojisti.
Matka NENÍ partnerka... to za prvé.
Za druhý s rodičema nemůeme mít SJM, take majetkový vztahy se nesou v poněkud jiný linii.
Za třetí je tvoje prohláení o "hlídání a pojitění" v přímým rozporu s výrokem "Asi jsem ze starý koly-předmanelská smlouva je pro mne přímý vyjádření nedůvěry a dál není co řeit. Buď někomu věřím nebo ne, bohuel dnes je to kdo co urve...."
Od rodice ocekavate ze udela podraz? ze bude lhat az se budou hory zelenat?
Čím dál tím víc bych stála o vyjádření paní matky... Moná by leccos vyjasnilo.
Jinak teda nevím jak kdo, ale od doby, kdy jsem byla schopna se sama ivit, jsem od rodičů nečekala nic a cokoli navíc byl milej bonus.
Kdy se na to podívám očima nezakrytejma rudým vztekem a představou dvou melounů v 3,14či, pak to taky můe vypadat takhle, kdy si lehýnce zafabuluju
Táta začal úpravy na domě, syn mu pomáhal. Pak se rozvedl a protoe "ex nechal byt" v rámci vyrovnání , tak "se s dcerou nastěhoval k bábě", páč "byla sama,dům dost velký"... a s představou "stejně to jednou bude tvoje".
Pak je "direktivní máti chtěla rovnat oba"... a protoe syn "si nenechal nic diktovat" a "NIKDO mu nebude nařizovat", tak holt rodičku "poslal do háje a e nejdu" - no bodej, kdy si mu dovolí říct, aby "vypadnul" z jejího majetku.
No a protoe nemá "papír" ani na bydlení, ani na investice do rekonstrukce a tím pádem je v pr... - důkazní nouzi převáně vlastním zaviněním, tak se holt vzeká na vechny okolo.
Přece to nenechá na sobě...
Upravil(a) helena (19. 8. 2016 12:47)
Není tady
jen "drobná" informace pro vechny : audio nahrávky z jednání má soud dělat automaticky dle zákona.
Obč.soudní řád č.99/1963Sb. §40 ods.1
Původní zákon byl tímto aktualizován 2009
Pokud se nic nezměnilo tak zákon platí pro vechny,neznalost neomlouvá.
Při návtěvě okresního soudu v Českých Budějovicích mi bylo řečeno e o ničem takovém neví,audio záznamy nemají ve spisu a neví jestli se vůbec dělají..... zvlátní e?
Dříve si psala Heleno "proč by soudce riskoval průser při odlinosti protokolu a audia" - evidentně mají jiné řeení.
Proč chci audio? v prvním jednání lo "jen" o vystěhování a opravdu nebyla monost tomu zabránit. Ale zaznělo dost jednoznačně livých argumentů který chci pouít v jiném řízení.
Heleno na kličky jsou kabrňáci právníci, já se hodlám bránit okradení. Místní lidé ví své....mnozí kroutí hlavou,stejně jako nechápali vyhození dcery před lety....
Ovem spousta zdejích lidí chápe velmi dobře proč si "údajná matka" v 70L nala v začátku tohoto sporu nového partnera, dělá soudního znalce -stavebnictví !! ale to je určitě jen náhoda ,e ? :-)
Upravil(a) jOS (17. 10. 2016 8:55)
Není tady
jen "drobná" informace pro vechny : audio nahrávky z jednání má soud dělat automaticky dle zákona.
Jen "drobný" upřesnění...
jOS napsal(a):
helena napsal(a):
[b]Zajímalo by mne zda se pořizuje z jednání u soudu záznam podobně jako u policie? lze ho vyádat?
Občanský soudní řád, § 40diky za odkaz ja tohle nenasel
16. 8. 2016 8:13
Není tady
helena napsal(a):
Jen "drobný" upřesnění...jOS napsal(a):
helena napsal(a):
[b]Zajímalo by mne zda se pořizuje z jednání u soudu záznam podobně jako u policie? lze ho vyádat?
Občanský soudní řád, § 40diky za odkaz ja tohle nenasel
16. 8. 2016 8:13
jasně e díky tobě Heleno jsem nael detaily, určitě nejsem PC amatér ale tohle jsem fakt bez pomoci nenael.
I několik právníků na dotaz k audio nahrávce krčilo rameny. S právníky je to dle mé zkuenosti obecně problém, ve absolutně bez záruky, nevím,neznám,omyl=nic se neděje. Jako např.zneuití fotografie pořízené spec.technikou na webu, i právník je schopný vystartovat e rodinný přísluník si s fotografiemi můe dělat co chce a soudce se jen usměje.
Nemám tuení jak funguje soudní systém v zahraničí ale 2x jsem "měl tu čest" a 2x mi bylo na zvracení co je vůbec moné.
Není tady
Při návtěvě okresního soudu v Českých Budějovicích mi bylo řečeno e o ničem takovém neví,audio záznamy nemají ve spisu a neví jestli se vůbec dělají..... zvlátní e?
Pláče na blbým hrobě... místo aby ses obrátil na nadřízenou instituci.
S právníky je to dle mé zkuenosti obecně problém
Mňo... s některými jejich klienty či účastníky řízení to samý v bleděmodrým...
Není tady