Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Prosím o zkušenosti - soudí příkaz k vystěhování z bytu

#76 17. 8. 2016 8:45

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Re: Prosím o zkušenosti - soudí příkaz k vystěhování z bytu

Koukám, že se nám právní vlákno zase jednou zvrhlo v psychoporadnu s hromadou nevyžádaných rad a soudů, a exhibici majdy na téma její nepřekonatelné dokonalosti. To by jeden fakt usch roll

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#77 17. 8. 2016 9:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nechápu.
Chápu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#78 17. 8. 2016 9:57

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

modrovous napsal(a):

Koukám, že se nám právní vlákno zase jednou zvrhlo v psychoporadnu s hromadou nevyžádaných rad a soudů, a exhibici majdy na téma její nepřekonatelné dokonalosti. To by jeden fakt usch roll

Eva _ Majka vždycky ví, co a proč dělá, viz její několikaleté životní zkušenosti sebevědomé ženy. Nicméně tuto možnost upírá jiným. smile

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#79 17. 8. 2016 10:58

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Myslim, ze se Majka na to diva ocima té "báby", jak autor vlakna postrehl: ... makej, chlapecku, makej, a kdyz se ti neco nelibi, vypadni! sad

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#80 17. 8. 2016 11:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Myslim, ze se Majka na to diva ocima té "báby", jak autor vlakna postrehl: ... makej, chlapecku, makej, a kdyz se ti neco nelibi, vypadni! sad

Jak už jsem psala. Maminka josovi jistě pistoli u hlavy nedržela, když pracoval na opravě domu, ani když se po rozvodu do domu stěhoval. Mohl se sám rozhodnut a to taky udělal.  A když si jos s ní nedomluvil podmínky, nejlépe písemně, případně za ty roky s ní nevyřídil spoluvlastnictví domu dle výše své odvedené práce při opravě domu, případně jinou kompenzaci, tak teď musí nést následky svých (ne)činů.
Možná kompenzace i byla - ve formě bydlení v domě maminky bez placení nájemného, ale to jos možná nechce vidět.
Jak to doopravdy je, ví jenom on sám
A je logické, že pokud chce maminka dům prodat a není na něm věcné břemeno bydlení jose, či nemá jos nájemní smlouvu, tak požádala o soudní příkaz k vystěhování, pokud se jos nechtěl vystěhovat dobrovolně.
Věcné břemeno na něm není.
jos dokonce nemyslí ani tolik, že by sem nedával odkaz na realitku a prodej domu, dle kterého lze snadno nahlídnout do katastru. On sice odkaz smazal, ale ty, co jeho příspěvek již zkopírovali/y včetně odkazu, o smazání odkazu nepožádal.
Chjo. Komu není rady, tomu není pomoci.
Co k tomu dodat? Myslím, že to mluví samo za sebe. Maminka by jistě zase byla oprávněně "štěstím bez sebe", že synáček tady zveřejňuje o ní takové soukromé věci, jako je její jméno a bydliště...

Josi, budu natolik slušná, že ten odkaz smažu i bez tvé prosby o smazání.

Ostatně, sám jsi několikrát napsal - já blbec...
Nu, pojmenoval ses sám. Tak snad je to pro tebe do dalšího života dostatečné ponaučení.

Upravil(a) Eva. (17. 8. 2016 12:12)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#81 17. 8. 2016 12:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Maminka josovi jistě pistoli u hlavy nedržela, když pracoval na opravě domu, ani když se po rozvodu do domu stěhoval.
Mňo... ono bejvá v kraji zvykem si v rodině pomáhat... ať už v jednom nebo druhým směru.

Krom toho nikdo nevíme, proč je paní matka "chtěla rovnat oba" - ono i "vždy direktivní máti" může znamenat leccos... od "budete šlapat podle mýho a nikdy jinak" až po "berte ohledy, prosím, když už bydlíte v mým".

To je pak těžký... stejně jako "dcera... v 15 začala chodit s klukem. Až jí jednou vyhodila a sebrala klíče když jí doprovodil domů že s ním chodit nebude" - zase známe jen jeden pohled. Asi bych jako babička taky nebyla nadšená, kdyby se mi patnáctiletá vnučka cicmala před vratama s klukem... notabene na maloměstě.

Paní matka může bejt přesně taková, jak o ní jOS píše... nebo taky mít synka a vnučky po krk...

Není tady

#82 17. 8. 2016 14:14

Dorka
Zablokovaný

Ha-ha, tak mi jen napadlo, jestli to neni jenom "chytra inzerce"... wink

Není tady

#83 17. 8. 2016 18:57

jOS
♥♥-----

helena napsal(a):

Chvilku tu nejsem a už se zas téma zvrhlo někam ouplně jinam... lol

Takže jen pár připomínek nezávislým pohledem ďáblova advokáta... vissla
máš pravdu ,o nahrávání sice rozhoduje předseda ale musí pro to mít legitimní důvod dle Ústavního soudu a Nejvyš.soudu-což je např.že nahrávání jednání ruší.To je ovšem výmluva tak pro min.století a více
Může to bejt "výmluva" - nicméně ty ses (vlastní nevědomostí, jak přiznáváš) ani nepokusil, ergo si nemůžeš stěžovat, že "by to nepovolil".
je tzv.odbydlené,lze říci jako protislužba. Souhlasím ovšem pak je tu vyjádření opět Nej.soudu jde o zhodnocení nemovitosti, nelze počítat pouze materiál a práci což se často děje.
Prosím o odkaz. Dík.
mohu tvrdit že jsme peníze jako správná rodina-před X lety dávali na jednu hromadu a z toho vše financovali. Vzhledem k tomu že máti jako podnikatelka dlouhodobě neměla velký zisk....tím pádem má malý důchod....kde se vzaly investice?
Což soud v úvahu brát může nebo taky nemusí...
A "kde se vzaly investice?" Paní matka může klidně prohlásit, že prodala to či ono - třeba šperk, starožitnost, něco, co měla "na horší časy".
Mimochodem - ona nic dokazovat nemusí, prachy po ní chceš ty a ty, jak to tak vypadá, budeš v důkazní nouzi spíš.

---------------
fakt se to zvrhlo a já v práci nemůžu po netu debatovat jak chci,dnes se vše hlídá :-)
K nahrávání videa  soudce dává souhlas - nesmí to rušit ( dumbom )  a audio se pouze oznamuje !

https://portal.gov.cz/app/zakony/zakon.jsp?page=0&nr=6~2F2002&rpp=15#seznam

§6 odst.3 zákona č.6

zhodnocení nemovitosti - jde o to že např.při rekonstrukcích a někdy i novostavbách hodnota práce převyšuje výrazně hodnotu materiálu

http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/obcanske-pravo/darovani-vlastnictvi/23031-investice-do-cizi-nemovitosti-narok-na-vydani-investic-bezduvodneho-obohaceni.html

"Judikatura Nejvyššího soudu totiž za bezdůvodné obohacení nepovažuje hodnotu provedených prací, nýbrž pouze samotné zhodnocení věci. V takovém případě se za bezdůvodné obohacení nepovažuje reálná výše rekonstruKční prací tak, jak jste za ně zaplatil, ale pouze navýšení hodnoty nemovitost"

Pokud je tak pečlivá a má "všechny" účty od materiálu zajisté si schová doklad o prodeji šperku za 50tis a více. Jinak je to podivné ne?

Není tady

#84 17. 8. 2016 19:10

jOS
♥♥-----

Dorka napsal(a):

Ha-ha, tak mi jen napadlo, jestli to neni jenom "chytra inzerce"... wink

jedna z těch chytrých ....ale nemáš pravdu, právě z toho důvodu jsem link smáznul abych jí ještě nedělal dohazovače.
"EVA" je fakt jak dvojče "maminky" :-)
jednání "co já můžu TY nesmíš" a "co já řeknu to platí pro všechny" ,jiná verze není :-D
Beru,chápu že X diskutérů má dva pohledy i pochybnosti ovšem EVA se vyhranila snad hned po prvním komentu.
Stále více to posouváme do osobní roviny takže bych to utnul když Eva dovolí pussa big_smile

Není tady

#85 17. 8. 2016 19:12

jOS
♥♥-----

modrovous napsal(a):

jj, exhibice :-D přesný výraz !

Není tady

#86 17. 8. 2016 19:16

Dorka
Zablokovaný

No, lepsis se. Promin, ze jsem te povazovala za "inzerenta". Ale vidis, ztrefil ses do spravneho fora. I ohledne toho prodebatovani podruznych okolnosti...
Jinak k Majce a jejim smlouvam o podminkach, poznamkam k zverejneni soukromych info - no, ja myslela, ze ona je alespon maluckym dilem clovek, no, ale ona asi opravdu je jenom "urednici"... Urcite ma vsecko (exmanzela, vsechny zenate i nezenate milence, deti, vnoucata, prace veskereho druhu na svem uzasnem panelakovem bydleni, vcetne ev.sveho umrti a nalozeni se svymi DOKONALYMI ostatky) osetreno perfektnimi smlouvami a jejich kopie ma ulozeny u nesmrtelneho notare... wink

Není tady

#87 17. 8. 2016 19:20

Dorka
Zablokovaný

Ale ne, jenze uz jsem tady dlouho, a mozna bys neveril, do ceho vseho tady inzerenti dokazou zabalit reklamu...

Není tady

#88 17. 8. 2016 19:28

jOS
♥♥-----

helena napsal(a):

Maminka josovi jistě pistoli u hlavy nedržela, když pracoval na opravě domu, ani když se po rozvodu do domu stěhoval.
Mňo... ono bejvá v kraji zvykem si v rodině pomáhat... ať už v jednom nebo druhým směru.

Krom toho nikdo nevíme, proč je paní matka "chtěla rovnat oba" - ono i "vždy direktivní máti" může znamenat leccos... od "budete šlapat podle mýho a nikdy jinak" až po "berte ohledy, prosím, když už bydlíte v mým".

To je pak těžký... stejně jako "dcera... v 15 začala chodit s klukem. Až jí jednou vyhodila a sebrala klíče když jí doprovodil domů že s ním chodit nebude" - zase známe jen jeden pohled. Asi bych jako babička taky nebyla nadšená, kdyby se mi patnáctiletá vnučka cicmala před vratama s klukem... notabene na maloměstě.

Paní matka může bejt přesně taková, jak o ní jOS píše... nebo taky mít synka a vnučky po krk...

OK, to beru. Reálný pohled může mít někdo přímo z ulice,z města,někdo blízký. Jak říkám příliš jsme zašli do detailů ale když už.... je mi absolutně jedno jestli si někdo dohledá podle inzerátu a katastru majitele,jméno. Link na inzerát není zločin a jinak už není absolutně co napravovat ! tento čin byl poslední podraz,na další nebude šance. Spíš naopak, myslím že by bylo dobré kdyby někdo místní,znalý ,popsal svůj názor,popř. to co ví.
Píšeš v 15 začala.... noo,když budu důsledný ve faktech tak máti začala s tátou v 15 a když byli její rodiče proti tak si to "prosadila" dle jejích slov.....a to děda nebyl žádnej podpantoflák,šéf krejčáku,hasičů,zahrádkářů,energickej dědek :-) tohle ví spousta lidí tady. Je to jako s některými šéfy ,znám jich několik kteří jako mladí práci nevynalezli,flákači,zdrhali z práce v půlce ale dnes jsou ti nejagresivnější v dodržování všeho :-) a to je u politiků,policie a kdekoho...
Pokud někdo přebere kamarádce chlapa,té která jí půjčuje byt na výlet ....jestli "Eva" tohle považuje za zdravé sebevědomí tak já ne.

Není tady

#89 17. 8. 2016 19:36

jOS
♥♥-----

Dorka napsal(a):

s jinými slovy je to přesné,bohužel.
Pistoli mi u hlavy nikdo nedržel ale byla ústní dohoda že stejně jednou bude náš, takže 25letá práce na rekonstrukci prvotně pro JEN její podnikání-komerční účely ,později JEN její bydlení a až posledních 5let jsem tam byl já. To je myslím výrazná výpomoc

Není tady

#90 17. 8. 2016 19:48

Dorka
Zablokovaný

Zdravě sebevědoma zena nema potrebu na diskusnim foru nekoho žádat, aby ji "vynechal, nekomentoval, neurážel, pochopil ev. ocenil, docenil, obdivoval (to schova do podtextu), a uz vubec si, podle mne nedovoli "direktivne poucovat ciziho muze o tom, co ma a nema delat, a nasledne ho nazyvat chlapeckem", to muze udelat jen slepice... No, ta vlastne muze mit sebevědomi prebytek, ze jo?
Tak nevim. Asi je dulezitej privlastek "zdravě"...

Není tady

#91 17. 8. 2016 19:52

jOS
♥♥-----

Dorka napsal(a):

No, lepsis se. Promin, ze jsem te povazovala za "inzerenta". Ale vidis, ztrefil ses do spravneho fora. I ohledne toho prodebatovani podruznych okolnosti...
Jinak k Majce a jejim smlouvam o podminkach, poznamkam k zverejneni soukromych info - no, ja myslela, ze ona je alespon maluckym dilem clovek, no, ale ona asi opravdu je jenom "urednici"... Urcite ma vsecko (exmanzela, vsechny zenate i nezenate milence, deti, vnoucata, prace veskereho druhu na svem uzasnem panelakovem bydleni, vcetne ev.sveho umrti a nalozeni se svymi DOKONALYMI ostatky) osetreno perfektnimi smlouvami a jejich kopie ma ulozeny u nesmrtelneho notare... wink

vždyť to říkám ,dvojče má tady !! lollollol
ona a úřednice?? začnu volat pána boha i jako ateista.... doufám že je dostatečně daleko big_smile
Byl jsem u reklamace práce zedníka.... že to dělá blbě....komedie.
Na její obranu ,znám tak 2 fakt šikovný na vše ale jako partnerku ani s 1mld v kapse. A taky znám samostatný který po večerech bulí jak želvy když je jim samotným smutno a lákaj kamarády na výhody...přes den je to peklo.
Asi jsem ze starý školy-předmanželská smlouva je pro mne přímý vyjádření nedůvěry a dál není co řešit. Buď někomu věřím nebo ne, bohužel dnes je to kdo co urve....
Pokud bych měl jak píše Eva všechno co jsem dělal na baráku báby evidovat,ukládat,nejlépe do trezoru v bance aby mi to "někdo" neukradl....s takovou nedůvěrou bych šel okamžitě pryč,co bych tam dělal??

Není tady

#92 17. 8. 2016 20:05

Dorka
Zablokovaný

Rozumim.
Souhlasim.
Nase "bába" byla má teta. Sestra otce.
Já vsecko prohrála (u soudů).
Ale verim na "všeho do času"... wink

Není tady

#93 17. 8. 2016 21:44

jOS
♥♥-----

helena napsal(a):

a já blbec netušil že každý má NÁROK si jednání nahrát -audio/video
Až na to, že o tom "nároku" stejně nakonec rozhoduje předseda senátu/samosoudce.
Zák. č. 6/2002 Sb., § 6, odst. 3.
material nakupovala ona, jen tu cast kde jsem bydlel ja a predelal na svy naklady muzu dolozit.
energie napul jsem ji platil na ruku coz nastesti u soudu priznala.

Hm... a krom těch energií jsi platil něco dalšího? Za sebe i za dceru? Třeba nájemný?
Ono se to totiž dá brát i tak, že za bydlení "zadarmo" jsi pomáhal při údržbě nemovitosti.
No a tvoje náklady - můžeš dokázat, že jsi je skutečně platil ze svýho?
Takze jsem asi totalne v haji i kdyz sousede v ulici,lide z maleho mesta vidi 25let jak barak predelavame
Ale to je špatně, napsat "predelavame"... jestli někdo předělával, tak paní matka - a ta je jedinej vlastník.

bydlení zadarmo....je rozdíl celej barák rekonstruovat,kamennej,25let....a bydlet 5let

http://profipravo.cz/index.php?page=article&id_category=56&id_article=40544&csum=3db51187

http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/obcanske-pravo/darovani-vlastnictvi/23031-investice-do-cizi-nemovitosti-narok-na-vydani-investic-bezduvodneho-obohaceni.html

"Judikatura Nejvyššího soudu totiž za bezdůvodné obohacení nepovažuje hodnotu provedených prací, nýbrž pouze samotné zhodnocení věci. V takovém případě se za bezdůvodné obohacení nepovažuje reálná výše rekonstruKční prací tak, jak jste za ně zaplatil, ale pouze navýšení hodnoty nemovitosti "

http://ejustice.cz/zvukovy-zaznam-prubehu-soudniho-rizeni-kdo-si-ho-neporidi-sam-u-soudu-velmi-riskuje

o tohle mi primárně jde, ne o nekonečné dohady kdo ...co... budu muset podat žádost zda existuje nahrávka a vsadím 1t že i kdyby tak zrovna odešel disk :-)
"Od poslední novelizace Občanského soudního řádu mají samy soudy dokonce povinnost úředně zajišťovat zvukový záznam i civilních soudních řízení. A tyto záznamy by měly být stranám sporu k dispozici ve zvukové podobě."

Není tady

#94 17. 8. 2016 21:57

jOS
♥♥-----

Eva. napsal(a):

Dorka napsal(a):

Jak už jsem psala. Maminka josovi jistě pistoli u hlavy nedržela, když pracoval na opravě domu, ani když se po rozvodu do domu stěhoval. Mohl se sám rozhodnut a to taky udělal.  A když si jos s ní nedomluvil podmínky, nejlépe písemně, případně za ty roky s ní nevyřídil spoluvlastnictví domu dle výše své odvedené práce při opravě domu, případně jinou kompenzaci, tak teď musí nést následky svých (ne)činů.
Možná kompenzace i byla - ve formě bydlení v domě maminky bez placení nájemného, ale to jos možná nechce vidět.
Jak to doopravdy je, ví jenom on sám
A je logické, že pokud chce maminka dům prodat a není na něm věcné břemeno bydlení jose, či nemá jos nájemní smlouvu, tak požádala o soudní příkaz k vystěhování, pokud se jos nechtěl vystěhovat dobrovolně.
Věcné břemeno na něm není.
jos dokonce nemyslí ani tolik, že by sem nedával odkaz na realitku a prodej domu, dle kterého lze snadno nahlídnout do katastru. On sice odkaz smazal, ale ty, co jeho příspěvek již zkopírovali/y včetně odkazu, o smazání odkazu nepožádal.
Chjo. Komu není rady, tomu není pomoci.
Co k tomu dodat? Myslím, že to mluví samo za sebe. Maminka by jistě zase byla oprávněně "štěstím bez sebe", že synáček tady zveřejňuje o ní takové soukromé věci, jako je její jméno a bydliště...

Josi, budu natolik slušná, že ten odkaz smažu i bez tvé prosby o smazání.

Ostatně, sám jsi několikrát napsal - já blbec...
Nu, pojmenoval ses sám. Tak snad je to pro tebe do dalšího života dostatečné ponaučení.

odkaz na realitku-- NO A ? je to něco tajného? to se nesmí vložit inzerát ? ať si to dohledá kdo chce ! možná by bylo dokonce i dobré aby se ozval někdo od nás pokud je dostatečně obeznámen, ti co ví kroutí hlavou a hlavně ti nad 60, ti kteří nás tu viděli prakticky celý život. Že o ní něco píšu? a co? pokud bych lhal může mne žalovat jenže na to si dávám bacha ! nic z toho není vymyšlené. Ať si třeba prská, vrátit se nic nedá, jsou hranice který překročit nelze !
Dorka to na rozdíl od tebe EVO pochopila ! sere mne ten prodej tak proč bych tomu měl dělat ještě reklamu ?? to je důvod smazání.
Navíc někde si psala (jsem línej hledat..) že sebevědomému muži má být jedno co se o něm říká ,že? a pokud je sebevědomá žena - na to si hraje máti - tak jí musí být také jedno co si o ní kdo myslí,píše. Nebo ne?
Ano říkají si lidé lecos když přebere své kamarádce chlapa, v 70L, té která jí půjčovala byt v Praze když tam jela na výlet....ale do toho je mi houby, jen to přesně zapadá do profilu "po mně potopa"

Není tady

#95 18. 8. 2016 7:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Přebere své kamarádce chlapa? va Ten chlap je nesvéprávný, že nedokáže říct ne, pokud nechce?
Asi se na to díváš podle sebe, josi. Ty jsi taky nejspíš nesvéprávný, když si stěžuješ, jak jsi MUSEL dělat na domě a nedokázals říct ne, když jsi nechtěl.
To vyjádření o přebrání chlapa přesně zapadá do tvého profilu nedospělý chlap.

Není tady

#96 18. 8. 2016 7:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

K nahrávání videa  soudce dává souhlas - nesmí to rušit... a audio se pouze oznamuje !
Ale prd a vořech... vždycky ti ho může zakázat... viz už jednou zmiňovanej zákon 6/2002, § 6
Uskutečňovat obrazové nebo zvukové přenosy a pořizovat obrazové záznamy v průběhu soudního jednání lze jen s předchozím souhlasem předsedy senátu nebo samosoudce. S vědomím předsedy senátu nebo samosoudce lze pořizovat zvukové záznamy; kdyby způsob jejich provádění mohl narušit průběh nebo důstojnost jednání, může předseda senátu nebo samosoudce jejich pořizování zakázat.
(mimochodem - ten tvůj odkaz vyhazuje něco úplně jinýho.)
Soudce tomu "šéfuje", takže s ním v jednačce přiliš polemizovat o ne/rušení nelze... nanejvejš si stěžovat, ale až poté, což je jaksi k ničemu.
Judikatura Nejvyššího soudu totiž za bezdůvodné obohacení nepovažuje hodnotu provedených prací, nýbrž pouze samotné zhodnocení věci.
Jenže pro tebe ni primární "zhodnocení věci", ale tvůj podíl na něm... no a ten jsi zatím nijak neprokázal. Viz výpověď paní matky o "drobnejch pracích".
Pokud je tak pečlivá a má "všechny" účty od materiálu zajisté si schová doklad o prodeji šperku za 50tis a více. Jinak je to podivné ne?
Pochop už jednou... ona ho  n e p o t ř e b u j e. Ona je výhradní majitelka (zhodnocený) nemovitosti... to tobě jde o peníze, který jsi do ní vrazil.
Píšeš v 15 začala.... noo,když budu důsledný ve faktech tak máti začala s tátou v 15 a když byli její rodiče proti tak si to "prosadila" dle jejích slov
No vidíš... a tvoje dcera si to holt "neprosadila"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Asi jsem ze starý školy-předmanželská smlouva je pro mne přímý vyjádření nedůvěry a dál není co řešit. Buď někomu věřím nebo ne, bohužel dnes je to kdo co urve....
Dneska, jo? Naivko...
Již staříí Římané, aneb:
A antickém právu byly závazné pouze některé typy, které byly závazné právem - byly to takové, které byly individualizovány buď obsahem smlouvy nebo její formou - pouze kontrakty - z holé úmluvy nepovstává žaloba.
http://www.rimskepravo.cz/clanky/freedo … tract.html
Římské právo znalo i pojem obligace, ke každému právnímu úkonu byla zřizována smlouva, která musela splňovat určité náležitosti...  V zásadě existovaly smlouvy o půjčkách, koupi a prodeji, trhové. Některé smlouvy mohly obsahovat podmínky.
https://iuridictum.pecina.cz/w/%C5%98%C … pr%C3%A1vo
o tohle mi primárně jde, ne o nekonečné dohady kdo ...co... budu muset podat žádost zda existuje nahrávka a vsadím 1t že i kdyby tak zrovna odešel disk
Koukám, ono je tě taky dost... to, že jsi s prominutím "blbej" (což není urážka, leč citace http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png) a nahrávku sis nepořídil, je čistě tvoje nedbalost... jinak bys nemusel žádat soud a předjímat, že "odešel disk".

Není tady

#97 18. 8. 2016 7:57

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

josi, zbav se vzteku na svou maminku a řeš situaci s chladnou hlavou.
Už jsem se jednou ptala - proč si ten dům nekoupíš ty? Když prodáš tu zahradu s domkem, kde se dle tvých slov zatím stejně nedá bydlet a dáš ještě dohromady případné chybící finance. Nebudeš se muset stěhovat atd.
Ta cena zase není tak vysoká na to, jak dům vypadá a kde stojí.

Není tady

#98 18. 8. 2016 8:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Už jsem se jednou ptala - proč si ten dům nekoupíš ty?
Dobrá otázka...
Tak se tě taky zeptám:
1. Co když ho synovi prostě nebude chtít prodat?
2. Ty by sis koupila barák s paní matkou, s níž by ses zjevně neshodla?

Není tady

#99 18. 8. 2016 8:48

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Už jsem se jednou ptala - proč si ten dům nekoupíš ty?
Dobrá otázka...
Tak se tě taky zeptám:
1. Co když ho synovi prostě nebude chtít prodat?
2. Ty by sis koupila barák s paní matkou, s níž by ses zjevně neshodla?

Syn se nejdříve zeptá a pak bude řešit dle odpovědi matky. Takže proč předjímat předem, co, když ho synovi nebude chtít prodat.
Maminka se evidentně z domu stěhuje pryč, tak si syn určitě nebude kupovat barák s cituji - paní matkou.

Já bych si barák s paní matkou, se kterou jsem se neshodla, nekupovala. Já bych se do něj po rozvodu ani nestěhovala.

Není tady

#100 18. 8. 2016 9:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Syn se nejdříve zeptá a pak bude řešit dle odpovědi matky.
V tom případě jaksi nerozumím tomu, proč z něj lámeš odpověď na dotaz "proč si ten dům nekoupíš ty?"
Krom toho - "Ta cena zase není tak vysoká na to, jak dům vypadá a kde stojí." - zdání klame. Tam musí bejt výdaje na provoz jako kráva.
Maminka se evidentně z domu stěhuje pryč, tak si syn určitě nebude kupovat barák s cituji - paní matkou.
Omlouvám se - mělo by spíš bejt "od paní matky".
Vzhledem k ne/smluvnímu způsobu jednání v rodině bych si, bejt jOSem, od paní nekoupila aní přenosnou klec na kočku...

Upravil(a) helena (18. 8. 2016 9:06)

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Prosím o zkušenosti - soudí příkaz k vystěhování z bytu
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí