6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
max72 napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ano, to skutečně neznáme. Nicméně pokud si vzal maxík na rekonstrukci úvěr, naznačuje to, e se nejednalo o částku zrovna malou
Ćastka je to v řádu sto tisíc a právník mi řekl, e za tři roky, se taková částka bude brát jako odbydlená, take v tomto mám asi smůlu.
No, jak se zdá tak tady nikdo nemá zkuenost. Azylový dům, to zní dost íleně. Syn by patrně mohl jít ke svému otci, není u malý, je mu 16, ale kam půjdu já a co se stane se zařízením, které vlastním, kdy třeba budu přespávat u známých, to by mě teda zajímalo. Co odsud neodvezu při tom vyklizení, u nikdy neodvezu. A co trvalé bydlitě? To budu mí asi patrně na obecním úřadě nebo se pletu? Protoe fakt je takový, e já nikoho jiného nemám, take nemám kam jít.
Tak tohle by me taky zajimalo. Nechapu totiz to pravnikovo tvrzeni, ze naklady na rekonstrukci za 100 000 KC je za tri roky odbydlena.
Mam na to jiny nazor, POkud zrenovuji koupelnu (vana, WC, umyvadlo dlazdicky, treba bojler) tak zivotnost techto veci je daleko delsi nez tri roky.
Existuje preci tabulka zivotnosti. A koupelna ma zivotnot urcite 25 let. Tudit se mi zda divne, ze po trech letech ma byt, podle pravnika, hodnota koupelny ( jako priklad) nula. Vzdyt slouzi i leta nadale.
Upravil(a) sahleb (30. 8. 2011 9:13)
Není tady
Mgr. Filip Netopil napsal(a):
Pokud nemáte nájemní smlouvu, bytová náhrada nepřipadá v úvahu. Můete vak ádat vydání bezdůvodného obohacení - tedy hodnoty o kterou jste zvýila hodnotu bytu.
Jetě by se proti sobě mohlo započítávat na jedné straně inkaso, které platíte, a na druhé straně částka kterou by jste platila na nájemném.
Délka soudního řízení se nedá odhadnout, mimo jiné záleí i na soudu v jeho obvodu bydlíte, mají různou zátě a díky tomu i různou rychlost vyřizování nových věcí.
Jinak dekuji za angazma zde na babinetu. Diky vasi podpore jsem vyhrala soud....ale co to vidim???
(PS: je to "byste").
http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=575
Není tady
Jetě k tem úpravám, co to např. bylo - musela jsem nechat vyvlokovat komín, protoe tady netekla teplá voda a musela jsem pořídit nový plynový spotřebič na ohřev vody. Barák je kolaudován někdy v roce 1976, tehdy se komíny nevlokovaly a jen vyvlokování komína a ten ohřev vody v koupelně stál několik desítek tisíc. Právník mi řekl, e to můu zkusit, ale úspěch by se dal čekat v případě, e by ta doba byla kratí ne 3 roky, tak nevím.
Taky mám chu vyklidit pole, protoe by pak s mým bratříčkem pocítili, jak ty prachy budou chybět - on bude jetě rok studovat a on je rozdíl mít zaplacené celé inkaso nebo nemít. Jene na druhou stranu chci, aby se vichni dozvěděli, jak to tady je doopravdy. Ona vude chodí a vykládá teď, e mně ruí trvalé bydlitě, protoe jsem se ji pokusila zabít a takovou pínu na sobě nenechám. Nikomu neřekne, e je hladová po penězích, ale vykládá takové bláboly.
Není tady
max72 napsal(a):
mag napsal(a):
max, musí tě dát k soudu.
Trvalé bydlitě ti nemůe být zrueno pokud v domě fakticky ije. A kdybys ho tam na krásně neměla, tak tě policie vyvést nemůe. Tvoje matka tě musí nechat vyklidit soudně, ale pamatuj, e bude muset hradit náklady řízení, protoe vyhrát nemůe.
Samozřejmě tě soud pozve k ústnímu jednání.To já vím, e vyhrát nemůu, ale potřebuji čas a taky jí nehodlám dobrovolně vyklidit pole, kdy mě to tady stálo tolik peněz. Chci soud, chci jim tam přehrát několik nahrávek, jak tady kladivem mlátí do dveří, ničí vechny věci, sprostě nadává, aby pak náhodou na mě nezkouela nějaké pokození věcí - na těch nahrávkách je jasně slyet, jak říká, e je tady vechno její a můe to rozbíjet. A to e budu platit náklady řízení je u jen kapička z toho, o co přijdu.
No u aloby na vyklizení jsou takové důkazy k ničemu, bůhví, jestli je soud připustí. Já jenom nechápu, kdy ví tak dlouho, e tě tam nechce, es tam zůstávala a byt rekonstruovala.
Kadopádně, ne dá alobu, soud nařídí jednání, můe se odvolat, tak rok můe jetě získat k dobru.
Není tady
mag napsal(a):
No u aloby na vyklizení jsou takové důkazy k ničemu, bůhví, jestli je soud připustí. Já jenom nechápu, kdy ví tak dlouho, e tě tam nechce, es tam zůstávala a byt rekonstruovala.
Kadopádně, ne dá alobu, soud nařídí jednání, můe se odvolat, tak rok můe jetě získat k dobru.
mag, kdy se maxík pustila do rekonstrukce, tak byly vztahy v rodině samozřejmě v nejlepím pořádku, to pravé čoro-moro nastalo a v poslední době ...
maxíku, nechápu radu Tvého právníka. Píe, e investice by měly být podle něho za tři roky "odbydlené", ale vdy Tys v tom domě nebydlela zadarmo, podílela ses na inkasu a platbách !!!
mag má jedině pravdu v tom, e u aloby na vyklizení domu jsou takové důkazy neúčinné, takové jednání je maximálně tak zralé na přestupkovou komisi u obecního úřadu. Jestli matka takové jednání provádí v podnapilém stavu, můe na ni jedině zavolat Policii ČR a nechat ji odvézt na záchytku ale pomůe si jedině tak, e matku rozběsní a do nepříčetnosti a buď ujitěna o tom, e po návratu ze záchytky Ti to teprv v domě osladí
Ale tohle Ti píu proto, e řádění opilce, který Ti mlátí kladivem do dveří, sprostě Ti nadává a vypíná Ti elektřinu si vůbec nemusí nechávat líbit a alespoň v tomhle bodě má krátkodobou monost obrany. Z domu se stejně asi postěhuje tak jako tak, tak bych na Tvém místě mamince její opilecké eskapády alespoň trochu utnula On příjezd policie a následný placený nocleh na záchytce má taky něco do sebe
Upravil(a) Kiara (30. 8. 2011 12:43)
Není tady
mag napsal(a):
max72 napsal(a):
mag napsal(a):
max, musí tě dát k soudu.
Trvalé bydlitě ti nemůe být zrueno pokud v domě fakticky ije. A kdybys ho tam na krásně neměla, tak tě policie vyvést nemůe. Tvoje matka tě musí nechat vyklidit soudně, ale pamatuj, e bude muset hradit náklady řízení, protoe vyhrát nemůe.
Samozřejmě tě soud pozve k ústnímu jednání.To já vím, e vyhrát nemůu, ale potřebuji čas a taky jí nehodlám dobrovolně vyklidit pole, kdy mě to tady stálo tolik peněz. Chci soud, chci jim tam přehrát několik nahrávek, jak tady kladivem mlátí do dveří, ničí vechny věci, sprostě nadává, aby pak náhodou na mě nezkouela nějaké pokození věcí - na těch nahrávkách je jasně slyet, jak říká, e je tady vechno její a můe to rozbíjet. A to e budu platit náklady řízení je u jen kapička z toho, o co přijdu.
To si myslím, e je ten zakopaný pes vech problémů Max, e se není schopna od matky odpoutat, přestoe musí u dávno vědět, e je to s matkou tak, jak to je.
Moná, e by mohl pomoci dobrý psycholog.
Upravil(a) Vějířovka (30. 8. 2011 12:55)
Není tady
Kiara napsal(a):
mag napsal(a):
Kadopádně, ne dá alobu, soud nařídí jednání, můe se odvolat, tak rok můe jetě získat k dobru.mag, kdy se maxík pustila do rekonstrukce, tak byly vztahy v rodině samozřejmě v nejlepím pořádku, to pravé čoro-moro nastalo a v poslední době ...
maxíku, nechápu radu Tvého právníka. Píe, e investice by měly být podle něho za tři roky "odbydlené", ale vdy Tys v tom domě nebydlela zadarmo, podílela ses na inkasu a platbách !!!
mag má jedině pravdu v tom, e u aloby na vyklizení domu jsou takové důkazy neúčinné, takové jednání je maximálně tak zralé na přestupkovou komisi u obecního úřadu. Jestli matka takové jednání provádí v podnapilém stavu, můe na ni jedině zavolat Policii ČR a nechat ji odvézt na záchytku ale pomůe si jedině tak, e matku rozběsní a do nepříčetnosti a buď ujitěna o tom, e po návratu ze záchytky Ti to teprv v domě osladí
Ale tohle Ti píu proto, e řádění opilce, který Ti mlátí kladivem do dveří, sprostě Ti nadává a vypíná Ti elektřinu si vůbec nemusí nechávat líbit a alespoň v tomhle bodě má krátkodobou monost obrany. Z domu se stejně asi postěhuje tak jako tak, tak bych na Tvém místě mamince její opilecké eskapády alespoň trochu utnula On příjezd policie a následný placený nocleh na záchytce má taky něco do sebe
Max sem u píe dost dlouho, a já jsem naopak vnímala, e ty vztahy nebyly vůbec v pořádku, jen to teď graduje.
Upravil(a) Vějířovka (30. 8. 2011 12:53)
Není tady
Jak píete, e nejsem od matky se schopna odpoutat, ono je to dost sloité. Matka mě u kdysi dávno obrala o 1/4 na tomto domě v jednom dědickém řízení, kdy jsem nebyla jetě zletilá atd. Tohle nechci rozebírat. Celý ivot mi dává najevo, jak mě nenávidí, e jsem jí zkazila ivot, kdy jsem se jí narodila ve dvaceti atd. Těch hnusných historií je u tolik, e by to vydalo na román. Např. od mojí první výplaty jsem musela sypat polovinu výplaty jako příspěvek na bydlení, nikdy jsem nic nedostala atd. To je mi vechno fuk.
Ale nemám nikoho jiného, nemám kam jít a kdy odsud odejdu do podnájmu, stane se mě fakticky bezdomovec, protoe budu mít trvalé bydlitě na obecním úřadě ( po čase určitě). Nemůu si takový skandál dovolit, vím jak se vude na úřadech, v bankách atd. dívají na lidi, co mají trvalé bydlitě na úřadech. Já si ho prostě a jednodue nemám kam jinam přehlásit. Proto snáím to poniování, napadání, okrádání a jiné potupnosti. Jenom a jenom proto. ádnou jinou závislost na matce nemám, spí naopak.
Není tady
Nechat se takhle odrbávat a zneuívat vlastní matkou kvůli trvalému bydliti je pěkná blbost, přijde mi to jako výmluva.
Lepí mít TB na ohlaovně ne tohle.
Navíc, pokud půjde do jiného nájmu, tak na základě nájemní smlouvy ti ohlaovna zapíe TB i bez souhlasu majitele bytu.
Není tady
max72: dost dobře nechápu, jak Tě mohla matka "obrat" jako nezletilou o 1/4 domu v dědickém řízení
max72, já měla zprvopočátku za to, e jsi celé ty tři roky ila s matkou poměrně v pohodě a problémy s matkou, závislou na alkoholu vygradovaly a v poslední době. Není tomu tak, kdy jsem si pročetla vechny Tvé příspěvky, na které mě nepřímo navedla Vějířovka, zjistila jsem, e závané problémy v souití u zde byly nejméně od roku 2009, take celá situace u se táhne více, neli dva roky.
Jsme na právním, nikoliv na psychologickém, take si dovolím jen malou technickou - já na Tvém místě bych byla u z toho domu hrůzy dávno pryč. Věřím tomu, e Tvoje matka je taková, jaká je - jen nerozumím tomu, proč se nechává dlouze a systematicky zneuívat a deptat. Tvůj argument o tom, jak na Tebe budou hledět lidé, má-li trvalé bydlitě na OÚ - neberu. Nejsi jediný člověk, který například po rozvodu nebo rozchodu ztratil oficiální střechu nad hlavou, právoplatný vlastník domu či bytu ho nechal přihlásit na městském či obecním úřadě a on sám skončil někde v podnájmu. Takových lidí je zkrátka víc a ne o kadém z nich jejich údaj v OP o trv. bydliti na obecním úřadě vypovídá, e to jsou notoričtí dluníci nebo proputění vězňové. Mimochodem - jak často potřebuje v ivotě návtěvu na úřadech nebo jednání s bankou, e se na tento důvod odvolává ?!?
Řeknu Ti jednu věc: ne vráet peníze do domu, ve kterém mi nepatří ani klika u dveří a nechat se tyranizovat, poniovat a stále více okrádat pouze z jednoho jediného pofiderního důvodu "trvalé bydlitě", po PRVNÍM nestydatém incidentu bych se okamitě stěhovala pryč. Ty zná svoji matku velmi dobře, přece jsi musela vědět, e s jídlem a hlavně pitím roste chu a e se její poadavky budou stále stupňovat a e v tom domě nikdy nebude mít klid, pořád to bude málo.
MMCH si nemyslím, e by Tvoje matka la a tak daleko, e by skutečně vyvolala soudní jednání a nechala Tě dopravdy soudně vystěhovat, daleko spí to na mě dělá dojem, e paní matka blufuje ve snaze ochromit Tě hrůzou a vyrazit z Tebe jetě větí částky na reii domu, ne doposud. Protoe s cizími lidmi-podnájemníky by nemohla takhle točit, ti by poadovali sepsání podnájemní smlouvy s předem stanovenými pravidly a jakmile by paní bytná začala vyskakovat, poslali by ji někam a okamitě by se odstěhovali. Nehledě na to, e můe taky padnout kosa na kámen a paní matka můe narazit na lidi, kteří jí přestanou platit a ne je z domu dostane, budou tam třeba půl roku bydlet zadarmo - a matka zůstane celou tu dobu bez peněz
Já Ti tím chci jenom naznačit, e matčiny představy o podnájmu cizích lidí jsou toti na hony vzdáleny realitě a slouí v podstatě jenom jako bič na Tebe, kterým Ti matka mává nad hlavou Málokdo se toti hrne do podnájmu s podnapilou bytnou, to za prvé a za druhé: co vyrazí matka za měsíc z Tebe, za to by se jí cizí lidi akorát tak vysmáli ...
Není tady
Max, zkus pronájem malého bytu - ne podnájem.
Nelo by jetě alovat matku o tu 1/4 domu?
Já bych odtud la co nejrychleji a hlavně bych se nenechala přemluvit. Zůstávat tam proto, aby ses očistila před sousedy, e to, co říká matka není pravda, je nesmysl.
Na to, co si lidi myslí, kali.
Není tady
Max, a pokud se týká vztahu k matce - odpus jí, protoe ona neví co dělá a zatím to jinak neumí, ale nenech se otravovat její přítomností. Osamostatni se a u se na nic nevymlouvej - vechno se pak spraví - uvidí. Drím ti palce.
Já nevím, jestli to je rozumný nápad, ale já bych to nenechala dojít a k soudu. Tahanice u soudu bývají nechutné, ztratí plno času a nervů.
Já osobně bych to řeila ráz dva. Byt, přestěhovala bych vechno svoje v jednom dnu a adie.... mějte mě rádi
Upravil(a) Vějířovka (30. 8. 2011 16:00)
Není tady
Já bych nemohla z jakéhokoliv důvodu lpět na takovém bydlení, kde se dnes a denně stresuji a kde mě výhledově vůbec nic dobrého nečeká potamo do takového domu hrůzy sypat peníze jako do bezedné díry
A se na to podívám z jakéhokoliv úhlu pohledu, nemá, maxíku, před sebou jiné řeení ne odchod. Kdy Tě dá matka k soudu, stejně bude muset dům opustit tak, jako tak - kdy zůstane, bude matka natahovat ruku čím dál tím víc, a u nebude moci a zase Ti bude vyhroováno vyhazovem.
Jen si spočti, kolik u jsi za tu dobu zaplatila navíc a převeď si to na nějaký sluný podnájem - lehce zjistí, kolik peněz u jsi v podstatě vyhodila oknem a co jsi za to vechno u mohla mít
Není tady
Vak já hledám podnájem, ale jsem limitovaná financema. Větí jak 1+1 stejně nebudu schopna zaplatit a syn mi řekl, e do tak malýho bytu nepůjde a půjde radi k fotříkovi, kde má svůj pokoj.Já moc dobře vím, e tahle situace, jaká tu je se bude u jen zhorovat, ale natolik znám svoji matku, e vím, e jakmile odsud odejdu teď hned někam, kam si nebudu moct odvést svoje věci, tak u je nikdy neuvidím. U se to kdysi dávno jednou stalo. Chci pryč, tak moc, e si to ani nikdo nedovede představit, ale ne úplně bez rozmyslu a bezhlavě. Musím najít byt, by bude malý, který finančně utáhnu a který bude nezařízený, co jsem za poslední dva dny zjistila je problém. Proto potřebuji víc času, abych to vyřeila.
Není tady
max72 napsal(a):
...Já moc dobře vím, e tahle situace, jaká tu je se bude u jen zhorovat, ale natolik znám svoji matku, e vím, e jakmile odsud odejdu teď hned někam, kam si nebudu moct odvést svoje věci, tak u je nikdy neuvidím. U se to kdysi dávno jednou stalo...
maxíku, kdy u Tě jednou matka připravila o věci, potom vůbec nechápu, proč ses do toho baráku vracela podruhé a u vůbec nechápu, proč jsi do toho baráku jetě ke vemu investovala svoje peníze
Měla sis sehnat podnájem hned potom co ses rozvedla, tam, kde Tě u jednou připravili o věci ses neměla podruhé vracet a peníze, které jsi vrazila do rekonstrukce jsi měla pouít na vlastní bydlení
Jestli Ti můu poradit, tak zařízení bytu raději postupně rozprodávej a buď si najmi zařízený byt, nebo si kup nějaký zánovní nábytek, a bude bydlet.
Není tady
Kiara napsal(a):
max72 napsal(a):
...Já moc dobře vím, e tahle situace, jaká tu je se bude u jen zhorovat, ale natolik znám svoji matku, e vím, e jakmile odsud odejdu teď hned někam, kam si nebudu moct odvést svoje věci, tak u je nikdy neuvidím. U se to kdysi dávno jednou stalo...
maxíku, kdy u Tě jednou matka připravila o věci, potom vůbec nechápu, proč ses do toho baráku vracela podruhé a u vůbec nechápu, proč jsi do toho baráku jetě ke vemu investovala svoje peníze
Měla sis sehnat podnájem hned potom co ses rozvedla, tam, kde Tě u jednou připravili o věci ses neměla podruhé vracet a peníze, které jsi vrazila do rekonstrukce jsi měla pouít na vlastní bydlení
Jestli Ti můu poradit, tak zařízení bytu raději postupně rozprodávej a buď si najmi zařízený byt, nebo si kup nějaký zánovní nábytek, a bude bydlet.
Rozprodat? To jsou věci, které u jsou starí, ale na nové nemám.Nemám momentálně ani na to stěhování, ani provizi realitce atd. Samozřejmě pracuji, ale iju od výplaty k výplatě. Ale tohle jsem tady řeit nechtěla. Kdybych měla na vlastní bydlení, jsem někde úplně jinde. Jene na vlastní bydlení u nikdy mít nebudu. Jetě mám na pár let dluhy - bohuel jsem asi celkově byla vdy blbá a splácím i něco za posledního chlapa, kterého jsem měla, ale za blbost se platí. Asi to je spolu celkově spojené, to e si nechám od kadého sr... na hlavu, protoe jsem se pořád snaila, nebýt sama. Teď u to neřeím, radi sama, ne pořád v průserech, ale jetě za to budu nějakou dobu platit.
Není tady
max72 napsal(a):
Rozprodat? To jsou věci, které u jsou starí, ale na nové nemám.Nemám momentálně ani na to stěhování, ani provizi realitce atd. Samozřejmě pracuji, ale iju od výplaty k výplatě. Ale tohle jsem tady řeit nechtěla. Kdybych měla na vlastní bydlení, jsem někde úplně jinde. Jene na vlastní bydlení u nikdy mít nebudu. Jetě mám na pár let dluhy - bohuel jsem asi celkově byla vdy blbá a splácím i něco za posledního chlapa, kterého jsem měla, ale za blbost se platí. Asi to je spolu celkově spojené, to e si nechám od kadého sr... na hlavu, protoe jsem se pořád snaila, nebýt sama. Teď u to neřeím, radi sama, ne pořád v průserech, ale jetě za to budu nějakou dobu platit.
Tak maxíku: na jedné straně tvrdí, e kdy z domu odejde, e u svoje věci nikdy neuvidí. Kdy Ti radím, abys je tedy jetě před stěhováním prodala, oponuje, e u jsou starí a na nové nemá, e nemá ani na stěhování, ani na provizi realitce. Přitom tvrdí, e hledá nezařízený byt, kam ádný nábytek z domova potřebovat nebude.
Podle mě se prostě stěhování do neznáma z nějakého důvodu bojí a dělá vechno pro to, aby ses z matčina domu hrůzy nemusela stěhovat, i kdy tam s Tebou zacházejí hůře, neli se psem
Není tady
Kiara napsal(a):
max72 napsal(a):
Tak maxíku: na jedné straně tvrdí, e kdy z domu odejde, e u svoje věci nikdy neuvidí. Kdy Ti radím, abys je tedy jetě před stěhováním prodala, oponuje, e u jsou starí a na nové nemá, e nemá ani na stěhování, ani na provizi realitce. Přitom tvrdí, e hledá nezařízený byt, kam ádný nábytek z domova potřebovat nebude.
Podle mě se prostě stěhování do neznáma z nějakého důvodu bojí a dělá vechno pro to, aby ses z matčina domu hrůzy nemusela stěhovat, i kdy tam s Tebou zacházejí hůře, neli se psem
Hledám prázdný byt, do které ho bych přestěhovala aspoň větí část věcí, něco tady budu muset nechat, ale čert to vem. Bojím, nebojím, hlavně jsem doufala, e tady vydrím ne syn udělá maturitu - to jsou jetě 3 roky ( snad). Do té doby splatím zhruba půlku dluhů a u by zas bylo líp, abychom si mohli pronajmout aspoň 2+kk a nelapat si po hlavě. Ale asi to tak nedopadne.
Není tady
maxíku, kluk po maturitě u zcela určitě nebude chtít bydlet s maminkou, ale velmi pravděpodobně bez maminky s nějakou slečnou. Pokud si dělá nějaké plány, dělej si je u raději sama za sebe ...
Není tady
Mgr. Filip Netopil napsal(a):
Pokud nemáte nájemní smlouvu, bytová náhrada nepřipadá v úvahu. Můete vak ádat vydání bezdůvodného obohacení - tedy hodnoty o kterou jste zvýila hodnotu bytu. Jetě by se proti sobě mohlo započítávat na jedné straně inkaso, které platíte, a na druhé straně částka kterou by jste platila na nájemném.
toto u je starí vlákno ale přidám také jeden příběh který asi budete také těko chápat. Ve čt-10.8.proběhl soud u samosoudce v CB-soudní vystěhování. Matce je 70 a rozhodla se prodat dům s obchodem který jsme začali rekonstruovat s otcem v r.90, postupně. Matka v něm dole prodávala boty cca 10let,postupně opravili horní část, rodiče se rozvedli, matka nového partnera, ten také makal na domě sluně...po 3letech byl vyhozen. Já se rozvedl v r.2008, dostal dceru od soudu do výchovy a (já blbec) se s dcerou nastěhoval k bábě kde byla sama,dům dost velký.... náklady na energie napůl. Po půl roce nás vdy direktivní máti chtěla rovnat oba, postupně to narůstalo,dcera se do sebe uzavřela a v 15 začala chodit s klukem. A jí jednou vyhodila a sebrala klíče kdy jí doprovodil domů e s ním chodit nebude,řvala jak cikánská lůdra. Hádka nepomohla,musela se vrátit ke své matce :-( 2008-2009 firmy propoutěly a v té době neměl jsem chu se zadluit, navíc obvyklé kecy "stejně vám to jednou zůstane"...
Potom u jsem si nenechal nic diktovat a byl problém. Koupil jsem větí zahradu s chatou kterou hodlám přestavět na trvalé bydlení a máti se to dozvěděla asi a 2měs.později.... její vztek, kecy e zahrada není pro mne, e mi stačí panelák apod.jsem ignoroval jen chvíli. Reakce e jsem drzý apod. Výsledek - abych prý vypadnul a nemám nárok na nic, poslal jsem jí do háje a e nejdu. Výsledek=soudní vystěhování.
Mám vůbec anci se domoci bezdůvodného obohacení? dům postavil děda asi v r.36 a zůstal tak prakticky stejný do r.90 tak si umíte představit jak vypadal... není snad moné aby po 25letech rekonstrukcí někdo řekl má smůlu !
soud byl normální fraka, bábě samosoudce uznal cokoliv řekla ,uvedla e jsme dělali jen drobné práce !! samý li e bych zvracel !!
z řeči jejího advokáta a samosoudce bylo evidentní e spolu jednali u předem! a já blbec netuil e kadý má NÁROK si jednání nahrát -audio/video
Zajímalo by mne zda se pořizuje z jednání u soudu záznam podobně jako u policie? lze ho vyádat? záznam na diktafon samosoudcem je k ničemu,zapíná ho jen dle svého uváení
Upravil(a) jOS (16. 8. 2016 20:44)
Není tady
Jo, cpaní peněz a obětování se pro zvelebení nemovitosti, co nám neříká pane.....cesta do pekel. Člověk skončí zklamaný vztahy v příbuzenstvu a bez peněz a sil na vybudování vlastního bydlení. Lituju vechny, kdo se takhle zklamali. Neumím si představit, e bych cíleně někoho takhle vyuila. Řekla bych, e za čas se to těm vykutáleným to vrátí odjinud.
Není tady
Mám vůbec anci se domoci bezdůvodného obohacení?... není snad moné aby po 25letech rekonstrukcí někdo řekl má smůlu !
Můe prokázat investice? Má doklady o platbách, nákupech a podobně? Případně třeba i o tom, e byly (nejen) náklady na energie napůl?
Zajímalo by mne zda se pořizuje z jednání u soudu záznam podobně jako u policie? lze ho vyádat?
Občanský soudní řád, § 40
Není tady
kalupinka napsal(a):
Jo, cpaní peněz a obětování se pro zvelebení nemovitosti, co nám neříká pane.....cesta do pekel. Člověk skončí zklamaný vztahy v příbuzenstvu a bez peněz a sil na vybudování vlastního bydlení. Lituju vechny, kdo se takhle zklamali. Neumím si představit, e bych cíleně někoho takhle vyuila. Řekla bych, e za čas se to těm vykutáleným to vrátí odjinud.
vystihla si to presne! obetovani....odmakal jsem tu nejvetsi drinu,kdyz uz tam byl zednik tak neco jako "pan Lorenc" z filmu. Hlavne podstrojovani babou a na hrubou drinu jsou tu chlapi....co mne ale nejvic nasralo bylo jednani s Mgr.Machackem-samosoudce.Z hovoru jasne vyplynulo ze spolu jednali predem.
Ted uz dokazu pochopit lidi kterym hrabne a zradikalizuji se
Není tady
helena napsal(a):
Mám vůbec anci se domoci bezdůvodného obohacení?... není snad moné aby po 25letech rekonstrukcí někdo řekl má smůlu !
Můe prokázat investice? Má doklady o platbách, nákupech a podobně? Případně třeba i o tom, e byly (nejen) náklady na energie napůl?
Zajímalo by mne zda se pořizuje z jednání u soudu záznam podobně jako u policie? lze ho vyádat?
asi mam ty nejhorsi okolnosti,material nakupovala ona, jen tu cast kde jsem bydlel ja a predelal na svy naklady muzu dolozit.
energie napul jsem ji platil na ruku coz nastesti u soudu priznala.Dneska vidim ze to mela dopredu vymysleny.Jeste posledni rekonstr.byla u vchodove casti-chodba a 2mistnosti a nechtela ani vybourat stary beton a odizolovat ....furt to staci i kdyz ji to zednik vymlouval.
Takze jsem asi totalne v haji i kdyz sousede v ulici,lide z maleho mesta vidi 25let jak barak predelavame
Není tady
helena napsal(a):
[b]Zajímalo by mne zda se pořizuje z jednání u soudu záznam podobně jako u policie? lze ho vyádat?
diky za odkaz ja tohle nenasel
Není tady