6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moje matka vlastní RD, do kterého jsem se před 3 lety přistěhovala - jsou v něm dva byty. Mám zde se synem trvalé bydlitě. Zrekonstruovala jsem byt, ve kterém bydlím, stálo mě to dost peněz - úvěr, platím 90% inkasa a dalí věci jako nedoplatky. Jene mojí matce je to stále málo, já u nemám z čeho brát, bydlení mě zde stojí 40% mého příjmu. Teď se rozhodla, e pokud jí nebudu dávat víc, nechá mě vystěhovat a nastěhuje se podnájemníky. Nedá se s ní nijak domluvit, je alkoholička a prostě jí chybí prachy na chlast. Mám sice několik zvukových nahrávek, jak mě napadá, je na mě sprostá atd., ale to mi bude asi k ničemu. Přítí týden mám prý očekávat první výzvu.
Je mi jasné, e nemám nájemní smlouvu, ádný papír, take to můe udělat. Jen mi jde o to, jak dlouho můe trvat soudní řízení, jestli můu ádat nějaké ubytování atd. Mám dítě, take to není pro mě snadné.
Není tady
Bohuel - pokud se majitel domu rozhodne, e přísluníka svojí domácnosti ve svém domě z jakýchkoliv důvodů nechce, právo je zcela jasně na jeho straně. I kdybys měla nájemní smlouvu, matka by svoje poadavky stupňovala natolik, e bys z domu stejně musela
Jak dlouho můe trvat soudní řízení, to skutečně netuím a jestli má nárok jako matka s malým dítětem na náhradní ubytování, to záleí na výroku soudu. Kadopádně soudní výpověď je důvodem pro to, aby sis mohla zaádat o azylový dům pro matky s dětmi, jestli skutečně nemá kam jinam jít. Zeptej se na přísluném OSPOD, jak se takové situace řeí a jakou pomoc Ti mohou nabídnout, potamo co má udělat pro přidělení obecního bytu.
max72 - asi jsem Ti moc nepomohla, ale na závěr mám pro Tebe snad jedinou potěující zprávu: vzhledem k tomu, e jsi matčinu nemovitost zhodnotila ze svých vlastních prostředků (rekonstrukce bytu, na kterou sis vzala úvěr) a vzhledem k tomu, e Tě matka ze zrekonstruovaného domu vyhazuje, má monost po matce poadovat vrácení peněz, které jsi do její nemovitosti investovala a pokud Ti matka neuhradí vynaloené prostředky dobrovolně, můe se obrátit na soud.
A já bych to na Tvém místě udělala, protoe jednání Tvé matky je v příkrém rozporu s dobrými mravy: není moné si od vlastního dítěte nechat zrekonstruovat dům prostřednictvím úvěru a potom ho z domu vyhazovat, nebude-li plnit neustále se stupňující finanční poadavky !!!
Není tady
a co se pokusit matku podpořit v chlastání, třeba to dlouho nevydrí...
Není tady
Frigo napsal(a):
a co se pokusit matku podpořit v chlastání, třeba to dlouho nevydrí...
Frigo, tohle je právní poradna, nikoliv Divokej Západ
MMCH podpořit matku v chlastání by v praxi znamenalo poskytovat jí kadý měsíc na pití stále větí a větí částky za cenu toho, e by max72 a dítěti nezbylo ani na slanou vodu ... a ono propít se do terminálního stadia taky nějakou dobu trvá.
Nehledě na to, e pro dítě není zrovna moc dobré ít v jednom domě s babičkou - alkoholičkou a zaívat na vlastní kůi nějaká opilecká čora-mora, které alkoholici dovedou
Není tady
Kiara napsal(a):
Bohuel - pokud se majitel domu rozhodne, e přísluníka svojí domácnosti ve svém domě z jakýchkoliv důvodů nechce, právo je zcela jasně na jeho straně. I kdybys měla nájemní smlouvu, matka by svoje poadavky stupňovala natolik, e bys z domu stejně musela
Jak dlouho můe trvat soudní řízení, to skutečně netuím a jestli má nárok jako matka s malým dítětem na náhradní ubytování, to záleí na výroku soudu. Kadopádně soudní výpověď je důvodem pro to, aby sis mohla zaádat o azylový dům pro matky s dětmi, jestli skutečně nemá kam jinam jít. Zeptej se na přísluném OSPOD, jak se takové situace řeí a jakou pomoc Ti mohou nabídnout, potamo co má udělat pro přidělení obecního bytu.
max72 - asi jsem Ti moc nepomohla, ale na závěr mám pro Tebe snad jedinou potěující zprávu: vzhledem k tomu, e jsi matčinu nemovitost zhodnotila ze svých vlastních prostředků (rekonstrukce bytu, na kterou sis vzala úvěr) a vzhledem k tomu, e Tě matka ze zrekonstruovaného domu vyhazuje, má monost po matce poadovat vrácení peněz, které jsi do její nemovitosti investovala a pokud Ti matka neuhradí vynaloené prostředky dobrovolně, můe se obrátit na soud.
A já bych to na Tvém místě udělala, protoe jednání Tvé matky je v příkrém rozporu s dobrými mravy: není moné si od vlastního dítěte nechat zrekonstruovat dům prostřednictvím úvěru a potom ho z domu vyhazovat, nebude-li plnit neustále se stupňující finanční poadavky !!!
a matka bude chtít uv ést byt do původní stavu :-(
Není tady
aprill, i mezi maneli existuje povinnost finančního vyrovnání, investoval-li jeden z manelů finance do nemovitosti, patřící druhému z manelů a tyto finance jsou si povinni navzájem uhradit. To znamená, e vlastník nemovitosti má povinnost uhradit vechny prokázané náklady, do nemovitosti vloené a ne aby se spolu vyrovnali tak, e plátce rekonstrukce si odloupe a odveze nové kachlíčky, zbourá sádrokartonovou příčku a vytrhá nově poloenou dlabu
Moná by mohla náklady na rekonstrukci matčina domu operovat max72 u soudu a poadovat po matce, aby jí na to konto matka zaplatila přiměřenou bytovou náhradu a tím by se spolu vyrovnaly.
Nejde přece investovat do nemovitosti, patřící osobě blízké nemalý peníz a potom být z nemovitosti vyklizena bez jakékoliv náhrady a finančního vyrovnání !!!
Není tady
Kiara napsal(a):
aprill, i mezi maneli existuje povinnost finančního vyrovnání, investoval-li jeden z manelů finance do nemovitosti, patřící druhému z manelů a tyto finance jsou si povinni navzájem uhradit. To znamená, e vlastník nemovitosti má povinnost uhradit vechny prokázané náklady, do nemovitosti vloené a ne aby se spolu vyrovnali tak, e plátce rekonstrukce si odloupe a odveze nové kachlíčky, zbourá sádrokartonovou příčku a vytrhá nově poloenou dlabu
Moná by mohla náklady na rekonstrukci matčina domu operovat max72 u soudu a poadovat po matce, aby jí na to konto matka zaplatila přiměřenou bytovou náhradu a tím by se spolu vyrovnaly.
Nejde přece investovat do nemovitosti, patřící osobě blízké nemalý peníz a potom být z nemovitosti vyklizena bez jakékoliv náhrady a finančního vyrovnání !!!
a co kdy matka bude tvrdit, e nesouhlasila s úpravou jejího RD?
Není tady
aprill napsal(a):
Tvrdit můe, co chce, aby se z povinnosti uhradit rekonstrukci vyvázala, o tom ádná ale takové tvrzení jí nebude nic platný: měla protestovat jetě předtím, ne rekonstrukce začala, ne ve chvíli, kdy u je vechno hotovo a zaplaceno. To by se takhle mohl vymlouvat kadý, kdo se má s plátcem vyrovnat, e on ádnou rekonstrukci vlastně nechtěl a tudí není povinen nic platit
Není tady
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
Tvrdit můe, co chce, aby se z povinnosti uhradit rekonstrukci vyvázala, o tom ádná ale takové tvrzení jí nebude nic platný: měla protestovat jetě předtím, ne rekonstrukce začala, ne ve chvíli, kdy u je vechno hotovo a zaplaceno. To by se takhle mohl vymlouvat kadý, kdo se má s plátcem vyrovnat, e on ádnou rekonstrukci vlastně nechtěl a tudí není povinen nic platit
no nevím, maxik se můe soudit, ale bude trvat to roky a výsledek je nejistý
Upravil(a) aprill (28. 8. 2011 18:32)
Není tady
Potom existuje druhá alternativa: podle výe vynaloených nákladů na rekonstrukci poadovat u soudu, aby jí matka byla povinna sehnat a zaplatit přiměřenou bytovou náhradu, například "koupit" nájemní smlouvu od soukromého majitele domu. To by měl rozřeit p. Mgr. Netopil, já nevím, jestli to takhle lze ... ?!?
Milá aprill, kdyby se měl kadý věřitel bát, e soudy budou trvat roky, tak by měli lumpové na tomhle světě zelenou a jak - e je výsledek nejistý?!? Pokud matka vlastní nemovitost, je moné tuto nemovitost exekučně postihnout, nedostojí-li dobrovolně svým závazkům
Upravil(a) Kiara (28. 8. 2011 18:38)
Není tady
Kiara napsal(a):
Potom existuje druhá alternativa: podle výe vynaloených nákladů na rekonstrukci poadovat u soudu, aby jí matka byla povinna sehnat a zaplatit přiměřenou bytovou náhradu, například "koupit" nájemní smlouvu od soukromého majitele domu. To by měl rozřeit p. Mgr. Netopil, já nevím, jestli to takhle lze ... ?!?
Milá aprill, kdyby se měl kadý věřitel bát, e soudy budou trvat roky, tak by měli lumpové na tomhle světě zelenou a jak - e je výsledek nejistý?!? Pokud matka vlastní nemovitost, je moné tuto nemovitost exekučně postihnout, nedostojí-li dobrovolně svým závazkům
ale maxik nemá teď kde bydlet! odpověď pana Netopila mě hodně zajímá . myslím, e to není a tak jednoznačné jak píe. Neznáme kolik maxik do rekonstrukce investoval. v případě, e jeho investice byly např. el. bojler a je zcela nepřiměřené po matce poadovat bytovou náhradu. to by se jeho investice musely pohybovat v řádech statisíců .
Upravil(a) aprill (28. 8. 2011 18:44)
Není tady
Ano, to skutečně neznáme. Nicméně pokud si vzal maxík na rekonstrukci úvěr, naznačuje to, e se nejednalo o částku zrovna malou
Není tady
Kiara napsal(a):
Ano, to skutečně neznáme. Nicméně pokud si vzal maxík na rekonstrukci úvěr, naznačuje to, e se nejednalo o částku zrovna malou
Ćastka je to v řádu sto tisíc a právník mi řekl, e za tři roky, se taková částka bude brát jako odbydlená, take v tomto mám asi smůlu.
No, jak se zdá tak tady nikdo nemá zkuenost. Azylový dům, to zní dost íleně. Syn by patrně mohl jít ke svému otci, není u malý, je mu 16, ale kam půjdu já a co se stane se zařízením, které vlastním, kdy třeba budu přespávat u známých, to by mě teda zajímalo. Co odsud neodvezu při tom vyklizení, u nikdy neodvezu. A co trvalé bydlitě? To budu mí asi patrně na obecním úřadě nebo se pletu? Protoe fakt je takový, e já nikoho jiného nemám, take nemám kam jít.
Není tady
V případě, e proběhne soud a Ty bude i se synem nucena vyklidit předmětnou nemovitost, budete mít se synem trv. bydlitě opravdu na obecním úřadě
Pokud nemá kam jít, má skutečně jen dvě monosti: buď azylový dům, nebo si někde pronajmout byt a dle místa posledního trvalého bydlitě si zaádat o přidělení obecního bytu. V případě, e si někde pronajme nezařízený byt nebo jeho část, můe si tam odvézt i zařízení ze stávajícího bydlitě.
Velmi mě to mrzí, ale jsi v situaci, kdy má na vybranou skutečně buď jenom ten azylák, nebo podnájem či pronájem. Pokud se vlastník domu či bytu rozhodne, e určitou osobu pod svojí střechou prostě nechce a toto rozhodnutí řeí soudní výpovědí, přes to vlak prostě bohuel nejede Ty to - bohuel - musí respektovat a v konečném důsledku se podle toho musí zařídit.
Není tady
Kiara napsal(a):
V případě, e proběhne soud a Ty bude i se synem nucena vyklidit předmětnou nemovitost, budete mít se synem trv. bydlitě opravdu na obecním úřadě
Pokud nemá kam jít, má skutečně jen dvě monosti: buď azylový dům, nebo si někde pronajmout byt a dle místa posledního trvalého bydlitě si zaádat o přidělení obecního bytu. V případě, e si někde pronajme nezařízený byt nebo jeho část, můe si tam odvézt i zařízení ze stávajícího bydlitě.
Velmi mě to mrzí, ale jsi v situaci, kdy má na vybranou skutečně buď jenom ten azylák, nebo podnájem či pronájem. Pokud se vlastník domu či bytu rozhodne, e určitou osobu pod svojí střechou prostě nechce a toto rozhodnutí řeí soudní výpovědí, přes to vlak prostě bohuel nejede Ty to - bohuel - musí respektovat a v konečném důsledku se podle toho musí zařídit.
Jo, já vím a jsem s tím smířená. Ona je ta situace vyhrocená u dlouho - třeba mi vypne elektriku a huláká, e málo platím,, e nemám na elektriku nárok. Cca před rokem jsem měla sehnaný solidní podnájem a kdy jsem jí řekla, e se stěhuji, tak div e nebrečela, e to bez mých peněz nezvládne. Jsem straně blbá, e jsem jí na to tehdy skočila. Ono je to jetě vechno komplikované v tom, e můj bratr - 24 let - bude za 10 měsíců končit V a přestane mu chodit sirotčí důchod a u tady s ním bydlí slečna. Čili hledají, kde ty prachy sebrat jinde, protoe on by na ádnou "nedůstojnou " brigádu neel. Dnes mě napadl, mému synovi vynadal do hajzlů, ona taky, no prostě hnus. Oni potřebovali, abych tady ten byt zrekonstruovala a vypadla a já jim na to skočila a nebo nevypadla, ale platila trní podnájemné, aby se mohli chodit bavit, jezdit na dovči atd. Bohuel, jsem blbá, za chyby se platí.
Obecní byty se v naem městě nepřidělují, jen na opravu vlastním nákladem, to u mám ve obláplé. Jednak člověk musí k zaregistrování doloit, e má hotovost na opravu toho bytu ( to nemám) a jednak to můe trvat i několik let a nebo vůbec, ne mi něco přidělí. Sháním podnájem, kterých jsou mraky, ale zatím nemám nic, co bych finančně utáhla a proto sháním info, jak dlouho
to můe u soudu vechno trvat. Snad by se to podařilo mému právníkovi protahovat aspoň na rok, doufám.
Není tady
No, kdyby se tady objevil nějaký právník - zajímá mě spí obecně, jestli to ten soud odsoudí bez nějakého řízení, nebo budu přizvaná k nějakému jednání, abych se k tomu nějak vyjádřila a mohla ádat alespoň o ubytování.
Není tady
max72 napsal(a):
Kiara napsal(a):
Velmi mě to mrzí, ale jsi v situaci, kdy má na vybranou skutečně buď jenom ten azylák, nebo podnájem či pronájem. Pokud se vlastník domu či bytu rozhodne, e určitou osobu pod svojí střechou prostě nechce a toto rozhodnutí řeí soudní výpovědí, přes to vlak prostě bohuel nejede Ty to - bohuel - musí respektovat a v konečném důsledku se podle toho musí zařídit.Jo, já vím a jsem s tím smířená. Ona je ta situace vyhrocená u dlouho - třeba mi vypne elektriku a huláká, e málo platím,, e nemám na elektriku nárok. Cca před rokem jsem měla sehnaný solidní podnájem a kdy jsem jí řekla, e se stěhuji, tak div e nebrečela, e to bez mých peněz nezvládne. Jsem straně blbá, e jsem jí na to tehdy skočila. Ono je to jetě vechno komplikované v tom, e můj bratr - 24 let - bude za 10 měsíců končit V a přestane mu chodit sirotčí důchod a u tady s ním bydlí slečna. Čili hledají, kde ty prachy sebrat jinde, protoe on by na ádnou "nedůstojnou " brigádu neel. Dnes mě napadl, mému synovi vynadal do hajzlů, ona taky, no prostě hnus. Oni potřebovali, abych tady ten byt zrekonstruovala a vypadla a já jim na to skočila a nebo nevypadla, ale platila trní podnájemné, aby se mohli chodit bavit, jezdit na dovči atd. Bohuel, jsem blbá, za chyby se platí.
Obecní byty se v naem městě nepřidělují, jen na opravu vlastním nákladem, to u mám ve obláplé. Jednak člověk musí k zaregistrování doloit, e má hotovost na opravu toho bytu ( to nemám) a jednak to můe trvat i několik let a nebo vůbec, ne mi něco přidělí. Sháním podnájem, kterých jsou mraky, ale zatím nemám nic, co bych finančně utáhla a proto sháním info, jak dlouho
to můe u soudu vechno trvat. Snad by se to podařilo mému právníkovi protahovat aspoň na rok, doufám.
Max, sice je to trochu v této situaci, protoe řeí něco jiného, ale jak se říká "kadé zle je pro něco dobře" - věřím, e to odstěhování se od matky bude pro tebe velice prospěné, e vechny dřívějí problémy vznikaly právě z toho, e ses od matky nebyla schopna odpoutat. Drím ti palce, a to vechno ustojí, a věřím, e na to má.
Není tady
Pokud nemáte nájemní smlouvu, bytová náhrada nepřipadá v úvahu. Můete vak ádat vydání bezdůvodného obohacení - tedy hodnoty o kterou jste zvýila hodnotu bytu. Jetě by se proti sobě mohlo započítávat na jedné straně inkaso, které platíte, a na druhé straně částka kterou by jste platila na nájemném.
Délka soudního řízení se nedá odhadnout, mimo jiné záleí i na soudu v jeho obvodu bydlíte, mají různou zátě a díky tomu i různou rychlost vyřizování nových věcí.
Není tady
Díky za odpověď, jen jsem jetě chtěla vědět, zda mě k tomu řízení soud vůbec přizve, nebo to odsoudí bez účastníků.
Dnes mi dokonce "paní domáci" oznámila,e ani alobu nemusí podávat, e jí právník řekl, a jde jen na magistrát mi zruit trvalé bydlitě a a bude mít ten papír a zavolá policii a ti mě vyvedou z domu. Tohle ale snad u nemůe, kdy nejsem feák, neplatič nebo něco podobného. Nebo snad můe? Jak to je s tím zruení trvalého bydlitě bez soudu?
Není tady
max, musí tě dát k soudu.
Trvalé bydlitě ti nemůe být zrueno pokud v domě fakticky ije. A kdybys ho tam na krásně neměla, tak tě policie vyvést nemůe. Tvoje matka tě musí nechat vyklidit soudně, ale pamatuj, e bude muset hradit náklady řízení, protoe vyhrát nemůe.
Samozřejmě tě soud pozve k ústnímu jednání.
Není tady
Z trvalého pobytu nelze nikoho odhlásit, ale lze pouze změnit adresu trvalého pobytu. Pokud by toti bylo moné někoho odhlásit, nemusel by se u nikde přihlásit, a to je v rozporu se zákonem, nebo kadý občan musí mít uveden údaj o trvalém pobytu.
Podmínky pro změnu trvalého pobytu osobě, která je v nemovitosti přihláena k trvalému pobytu, vyplývají ze zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel, v platném znění, a musejí být splněny zároveň.
Trvalý pobyt můete takové osobě změnit za splnění těchto předpokladů:
1) osobě zaniklo uívací právo k nemovitosti
2) osoba v objektu nebydlí
3) osoba objekt neuívá.
Pokud doloíte splnění uvedených podmínek, obecní úřad by měl údaj o trvalém pobytu takové osoby formou správního řízení změnit na adresu ohlaovny, tedy přímo na adresu obecního úřadu (tzv. bezdomovecký trvalý pobyt).
Není tady
Samozřejmě, e jsem nemyslela, e zruením bude max. bez trvalého bydlitě, prostě správní orgán zruí trvalé bydlitě na návrh oprávněného, pokud jsou splněny zákonné podmínky a změní mu trvalé bydlitě na adresu ohlaovny.
U max podmínky pro zruení trvalého pobytu na adrese matky nejsou splněny.
Není tady
mag napsal(a):
max, musí tě dát k soudu.
Trvalé bydlitě ti nemůe být zrueno pokud v domě fakticky ije. A kdybys ho tam na krásně neměla, tak tě policie vyvést nemůe. Tvoje matka tě musí nechat vyklidit soudně, ale pamatuj, e bude muset hradit náklady řízení, protoe vyhrát nemůe.
Samozřejmě tě soud pozve k ústnímu jednání.
To já vím, e vyhrát nemůu, ale potřebuji čas a taky jí nehodlám dobrovolně vyklidit pole, kdy mě to tady stálo tolik peněz. Chci soud, chci jim tam přehrát několik nahrávek, jak tady kladivem mlátí do dveří, ničí vechny věci, sprostě nadává, aby pak náhodou na mě nezkouela nějaké pokození věcí - na těch nahrávkách je jasně slyet, jak říká, e je tady vechno její a můe to rozbíjet. A to e budu platit náklady řízení je u jen kapička z toho, o co přijdu.
Není tady
Max, já si myslím, e tvoje matka nemá ádného právníka. Takovou blbost s tím, e nemusí podávat nic k soudu, by ji toti nikdo zkuený neporadil. To jí spí poradili její kamarádky
Ale upřímně, já osobně bych velmi rychle vyklidila pole. ít v něčem takovém jak popisuje a jetě k tomu s dítkem by mi nestálo za to.
Není tady
aprill napsal(a):
Pochybuji, ze ji to nekdo bude verit. Dejme tomu , ze rekonstrukci dum opravdu potrenbuje a taky to bylo nutno udelat, aby se dal byt obyvat.
Podle toho v jakem je matka stavu, muze tezko neco dokazovat. Myslim si, zvlast, kdyz byly rekonstrukce nutne.
Není tady