Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Prosím o zkušenosti - soudí příkaz k vystěhování z bytu

#1 28. 8. 2011 14:17

max72
♥♥♥♥---

Prosím o zkušenosti - soudí příkaz k vystěhování z bytu

Moje matka vlastní RD, do kterého jsem se před 3 lety přistěhovala - jsou v něm dva byty. Mám zde se synem trvalé bydliště. Zrekonstruovala jsem byt, ve kterém bydlím, stálo mě to dost peněz - úvěr, platím 90% inkasa a další věci jako nedoplatky. Jenže mojí matce je to stále málo, já už nemám z čeho brát, bydlení mě zde stojí 40% mého příjmu. Teď se rozhodla, že pokud jí nebudu dávat víc, nechá mě vystěhovat a nastěhuje se podnájemníky. Nedá se s ní nijak domluvit, je alkoholička a prostě jí chybí prachy na chlast. Mám sice několik zvukových nahrávek, jak mě napadá, je na mě sprostá atd., ale to mi bude asi k ničemu. Příští týden mám prý očekávat první výzvu.
Je mi jasné, že nemám nájemní smlouvu, žádný papír, takže to může udělat. Jen mi jde o to, jak dlouho může trvat soudní řízení, jestli můžu žádat nějaké ubytování atd. Mám dítě, takže to není pro mě snadné.

Není tady

#2 28. 8. 2011 16:33

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Prosím o zkušenosti - soudí příkaz k vystěhování z bytu

Bohužel - pokud se majitel domu rozhodne, že příslušníka svojí domácnosti ve svém domě z jakýchkoliv důvodů nechce, právo je zcela jasně na jeho straně. I kdybys měla nájemní smlouvu, matka by svoje požadavky stupňovala natolik, že bys z domu stejně musela hmm

Jak dlouho může trvat soudní řízení, to skutečně netuším a jestli mᚠnárok jako matka s malým dítětem na náhradní ubytování, to záleží na výroku soudu. Každopádně soudní výpověď je důvodem pro to, aby sis mohla zažádat o azylový dům pro matky s dětmi, jestli skutečně nemᚠkam jinam jít. Zeptej se na příslušném OSPOD, jak se takové situace řeší a jakou pomoc Ti mohou nabídnout, potažmo co mᚠudělat pro přidělení obecního bytu.

max72 - asi jsem Ti moc nepomohla, ale na závěr mám pro Tebe snad jedinou potěšující zprávu: vzhledem k tomu, že jsi matčinu nemovitost zhodnotila ze svých vlastních prostředků (rekonstrukce bytu, na kterou sis vzala úvěr) a vzhledem k tomu, že Tě matka ze zrekonstruovaného domu vyhazuje, mᚠmožnost po matce požadovat vrácení peněz, které jsi do její nemovitosti investovala a pokud Ti matka neuhradí vynaložené prostředky dobrovolně, můžeš se obrátit na soud.

A já bych to na Tvém místě udělala, protože jednání Tvé matky je v příkrém rozporu s dobrými mravy: není možné si od vlastního dítěte nechat zrekonstruovat dům prostřednictvím úvěru a potom ho z domu vyhazovat, nebude-li plnit neustále se stupňující finanční požadavky usch!!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#3 28. 8. 2011 16:41

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

a co se pokusit matku podpořit v chlastání, třeba to dlouho nevydrží...cool

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#4 28. 8. 2011 16:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

a co se pokusit matku podpořit v chlastání, třeba to dlouho nevydrží...cool

Frigo, tohle je právní poradna, nikoliv Divokej Západ wink

MMCH podpořit matku v chlastání by v praxi znamenalo poskytovat jí každý měsíc na pití stále větší a větší částky za cenu toho, že by max72 a dítěti nezbylo ani na slanou vodu ... a ono propít se do terminálního stadia taky nějakou dobu trvá.

Nehledě na to, že pro dítě není zrovna moc dobré  žít v jednom domě s babičkou - alkoholičkou a zažívat na vlastní kůži nějaká opilecká čora-mora, které alkoholici dovedou stolt

Není tady

#5 28. 8. 2011 17:29

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kiara napsal(a):

Bohužel - pokud se majitel domu rozhodne, že příslušníka svojí domácnosti ve svém domě z jakýchkoliv důvodů nechce, právo je zcela jasně na jeho straně. I kdybys měla nájemní smlouvu, matka by svoje požadavky stupňovala natolik, že bys z domu stejně musela hmm

Jak dlouho může trvat soudní řízení, to skutečně netuším a jestli mᚠnárok jako matka s malým dítětem na náhradní ubytování, to záleží na výroku soudu. Každopádně soudní výpověď je důvodem pro to, aby sis mohla zažádat o azylový dům pro matky s dětmi, jestli skutečně nemᚠkam jinam jít. Zeptej se na příslušném OSPOD, jak se takové situace řeší a jakou pomoc Ti mohou nabídnout, potažmo co mᚠudělat pro přidělení obecního bytu.

max72 - asi jsem Ti moc nepomohla, ale na závěr mám pro Tebe snad jedinou potěšující zprávu: vzhledem k tomu, že jsi matčinu nemovitost zhodnotila ze svých vlastních prostředků (rekonstrukce bytu, na kterou sis vzala úvěr) a vzhledem k tomu, že Tě matka ze zrekonstruovaného domu vyhazuje, mᚠmožnost po matce požadovat vrácení peněz, které jsi do její nemovitosti investovala a pokud Ti matka neuhradí vynaložené prostředky dobrovolně, můžeš se obrátit na soud.

A já bych to na Tvém místě udělala, protože jednání Tvé matky je v příkrém rozporu s dobrými mravy: není možné si od vlastního dítěte nechat zrekonstruovat dům prostřednictvím úvěru a potom ho z domu vyhazovat, nebude-li plnit neustále se stupňující finanční požadavky usch!!!

a matka bude chtít uv ést byt do původní stavu :-(

Není tady

#6 28. 8. 2011 18:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

aprill, i mezi manželi existuje povinnost finančního vyrovnání, investoval-li jeden z manželů finance do nemovitosti, patřící druhému z manželů a tyto finance jsou si povinni navzájem uhradit. To znamená, že vlastník nemovitosti má povinnost uhradit všechny prokázané náklady, do nemovitosti vložené a ne aby se spolu vyrovnali tak, že plátce rekonstrukce si odloupe a odveze nové kachlíčky, zbourá sádrokartonovou příčku a vytrhá nově položenou dlažbu big_smile

Možná by mohla náklady na rekonstrukci matčina domu operovat max72 u soudu a požadovat po matce, aby jí na to konto matka zaplatila přiměřenou bytovou náhradu a tím by se spolu vyrovnaly.

Nejde přece investovat do nemovitosti, patřící osobě blízké nemalý peníz a potom být z nemovitosti vyklizena bez jakékoliv náhrady a finančního vyrovnání stolt !!!

Není tady

#7 28. 8. 2011 18:22

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

aprill, i mezi manželi existuje povinnost finančního vyrovnání, investoval-li jeden z manželů finance do nemovitosti, patřící druhému z manželů a tyto finance jsou si povinni navzájem uhradit. To znamená, že vlastník nemovitosti má povinnost uhradit všechny prokázané náklady, do nemovitosti vložené a ne aby se spolu vyrovnali tak, že plátce rekonstrukce si odloupe a odveze nové kachlíčky, zbourá sádrokartonovou příčku a vytrhá nově položenou dlažbu big_smile

Možná by mohla náklady na rekonstrukci matčina domu operovat max72 u soudu a požadovat po matce, aby jí na to konto matka zaplatila přiměřenou bytovou náhradu a tím by se spolu vyrovnaly.

Nejde přece investovat do nemovitosti, patřící osobě blízké nemalý peníz a potom být z nemovitosti vyklizena bez jakékoliv náhrady a finančního vyrovnání stolt !!!

a co když matka bude tvrdit, že nesouhlasila s úpravou jejího RD?

Není tady

#8 28. 8. 2011 18:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Tvrdit může, co chce, aby se z povinnosti uhradit rekonstrukci vyvázala, o tom žádná tongue ale takové tvrzení jí nebude nic platný: měla protestovat ještě předtím, než rekonstrukce začala, ne ve chvíli, když už je všechno hotovo a zaplaceno. To by se takhle mohl vymlouvat každý, kdo se má s plátcem vyrovnat, že on žádnou rekonstrukci vlastně nechtěl a tudíž není povinen nic platit big_smile

Není tady

#9 28. 8. 2011 18:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

aprill napsal(a):

Tvrdit může, co chce, aby se z povinnosti uhradit rekonstrukci vyvázala, o tom žádná tongue ale takové tvrzení jí nebude nic platný: měla protestovat ještě předtím, než rekonstrukce začala, ne ve chvíli, když už je všechno hotovo a zaplaceno. To by se takhle mohl vymlouvat každý, kdo se má s plátcem vyrovnat, že on žádnou rekonstrukci vlastně nechtěl a tudíž není povinen nic platit big_smile

no nevím, maxik se může soudit, ale bude trvat to roky kapitulation  a výsledek je nejistý kapitulation

Upravil(a) aprill (28. 8. 2011 18:32)

Není tady

#10 28. 8. 2011 18:36

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Potom existuje druhá alternativa: podle výše vynaložených nákladů na rekonstrukci požadovat u soudu, aby jí matka byla povinna sehnat a zaplatit přiměřenou bytovou náhradu, například "koupit" nájemní smlouvu od soukromého majitele domu. To by měl rozřešit p. Mgr. Netopil, já nevím, jestli to takhle lze ... ?!?

Milá aprill, kdyby se měl každý věřitel bát, že soudy budou trvat roky, tak by měli lumpové na tomhle světě zelenou kapitulation a jak - že je výsledek nejistý?!? Pokud matka vlastní nemovitost, je možné tuto nemovitost exekučně postihnout, nedostojí-li dobrovolně svým závazkům wink

Upravil(a) Kiara (28. 8. 2011 18:38)

Není tady

#11 28. 8. 2011 18:44

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Potom existuje druhá alternativa: podle výše vynaložených nákladů na rekonstrukci požadovat u soudu, aby jí matka byla povinna sehnat a zaplatit přiměřenou bytovou náhradu, například "koupit" nájemní smlouvu od soukromého majitele domu. To by měl rozřešit p. Mgr. Netopil, já nevím, jestli to takhle lze ... ?!?

Milá aprill, kdyby se měl každý věřitel bát, že soudy budou trvat roky, tak by měli lumpové na tomhle světě zelenou kapitulation a jak - že je výsledek nejistý?!? Pokud matka vlastní nemovitost, je možné tuto nemovitost exekučně postihnout, nedostojí-li dobrovolně svým závazkům wink

ale maxik nemá teď kde bydlet! odpověď pana Netopila mě hodně zajímá wink . myslím, že to není až tak jednoznačné jak píšeš. Neznáme kolik maxik do rekonstrukce investoval. v případě, že jeho investice byly např. el. bojler a je zcela nepřiměřené po matce požadovat bytovou náhradu. to by se jeho investice musely pohybovat v řádech statisíců kapitulation .

Upravil(a) aprill (28. 8. 2011 18:44)

Není tady

#12 28. 8. 2011 19:06

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, to skutečně neznáme. Nicméně pokud si vzal maxík na rekonstrukci úvěr, naznačuje to, že se nejednalo o částku zrovna malou stolt

Není tady

#13 28. 8. 2011 21:01

max72
♥♥♥♥---

Kiara napsal(a):

Ano, to skutečně neznáme. Nicméně pokud si vzal maxík na rekonstrukci úvěr, naznačuje to, že se nejednalo o částku zrovna malou stolt

Ćastka je to v řádu sto tisíc a právník mi řekl, že za tři roky, se taková částka bude brát jako odbydlená, takže v tomto mám asi smůlu.
No, jak se zdá tak tady nikdo nemá zkušenost. Azylový dům, to zní dost šíleně. Syn by patrně mohl jít ke svému otci, není už malý, je mu 16, ale kam půjdu já a co se stane se zařízením, které vlastním, když třeba budu přespávat u známých, to by mě teda zajímalo. Co odsud neodvezu při tom vyklizení, už nikdy neodvezu. A co trvalé bydliště? To budu mí asi patrně na obecním úřadě nebo se pletu? Protože fakt je takový, že já nikoho jiného nemám, takže nemám kam jít.

Není tady

#14 28. 8. 2011 21:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

V případě, že proběhne soud a Ty budeš i se synem nucena vyklidit předmětnou nemovitost, budete mít se synem trv. bydliště opravdu na obecním úřadě hmm

Pokud nemᚠkam jít, mᚠskutečně jen dvě možnosti: buď azylový dům, nebo si někde pronajmout byt a dle místa posledního trvalého bydliště si zažádat o přidělení obecního bytu. V případě, že si někde pronajmeš nezařízený byt nebo jeho část, můžeš si tam odvézt i zařízení ze stávajícího bydliště.

Velmi mě to mrzí, ale jsi v situaci, kdy mᚠna vybranou skutečně buď jenom ten azylák, nebo podnájem či pronájem. Pokud se vlastník domu či bytu rozhodne, že určitou osobu pod svojí střechou prostě nechce a toto rozhodnutí řeší soudní výpovědí, přes to vlak prostě bohužel nejede sad Ty to - bohužel - musíš respektovat a v konečném důsledku se podle toho musíš zařídit.

Není tady

#15 28. 8. 2011 21:36

max72
♥♥♥♥---

Kiara napsal(a):

V případě, že proběhne soud a Ty budeš i se synem nucena vyklidit předmětnou nemovitost, budete mít se synem trv. bydliště opravdu na obecním úřadě hmm

Pokud nemᚠkam jít, mᚠskutečně jen dvě možnosti: buď azylový dům, nebo si někde pronajmout byt a dle místa posledního trvalého bydliště si zažádat o přidělení obecního bytu. V případě, že si někde pronajmeš nezařízený byt nebo jeho část, můžeš si tam odvézt i zařízení ze stávajícího bydliště.

Velmi mě to mrzí, ale jsi v situaci, kdy mᚠna vybranou skutečně buď jenom ten azylák, nebo podnájem či pronájem. Pokud se vlastník domu či bytu rozhodne, že určitou osobu pod svojí střechou prostě nechce a toto rozhodnutí řeší soudní výpovědí, přes to vlak prostě bohužel nejede sad Ty to - bohužel - musíš respektovat a v konečném důsledku se podle toho musíš zařídit.

Jo, já vím a jsem s tím smířená. Ona je ta situace vyhrocená už dlouho - třeba mi vypne elektriku a huláká, že málo platím,, že nemám na elektriku nárok. Cca před rokem jsem měla sehnaný solidní podnájem a když jsem jí řekla, že se stěhuji, tak div že nebrečela, že to bez mých peněz nezvládne. Jsem strašně blbá, že jsem jí na to tehdy skočila. Ono je to ještě všechno komplikované v tom, že můj bratr - 24 let - bude za 10 měsíců končit VŠ a přestane mu chodit sirotčí důchod a už tady s ním bydlí slečna. Čili hledají, kde ty prachy sebrat jinde, protože on by na žádnou "nedůstojnou " brigádu nešel. Dnes mě napadl, mému synovi vynadal do hajzlů, ona taky, no prostě hnus. Oni potřebovali, abych tady ten byt zrekonstruovala a vypadla a  já jim na to skočila a nebo nevypadla, ale platila tržní podnájemné, aby se mohli chodit bavit, jezdit na dovči atd. Bohužel, jsem blbá, za chyby se platí.
Obecní byty se v našem městě nepřidělují, jen na opravu vlastním nákladem, to už mám vše obšláplé. Jednak člověk musí k zaregistrování doložit, že má hotovost na opravu toho bytu ( to nemám) a jednak to může trvat i několik let a nebo vůbec, než mi něco přidělí. Sháním podnájem, kterých jsou mraky, ale zatím nemám nic, co bych finančně utáhla a proto sháním info, jak dlouho
to může u soudu všechno trvat. Snad by se to podařilo mému právníkovi protahovat aspoň na rok, doufám.

Není tady

#16 28. 8. 2011 21:54

max72
♥♥♥♥---

No, kdyby se tady objevil nějaký právník - zajímá mě spíš obecně, jestli to ten soud odsoudí bez nějakého řízení, nebo budu přizvaná k nějakému jednání, abych se k tomu nějak vyjádřila a mohla žádat alespoň o ubytování.

Není tady

#17 29. 8. 2011 8:58

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

max72 napsal(a):

Kiara napsal(a):

Jo, já vím a jsem s tím smířená. Ona je ta situace vyhrocená už dlouho - třeba mi vypne elektriku a huláká, že málo platím,, že nemám na elektriku nárok. Cca před rokem jsem měla sehnaný solidní podnájem a když jsem jí řekla, že se stěhuji, tak div že nebrečela, že to bez mých peněz nezvládne. Jsem strašně blbá, že jsem jí na to tehdy skočila. Ono je to ještě všechno komplikované v tom, že můj bratr - 24 let - bude za 10 měsíců končit VŠ a přestane mu chodit sirotčí důchod a už tady s ním bydlí slečna. Čili hledají, kde ty prachy sebrat jinde, protože on by na žádnou "nedůstojnou " brigádu nešel. Dnes mě napadl, mému synovi vynadal do hajzlů, ona taky, no prostě hnus. Oni potřebovali, abych tady ten byt zrekonstruovala a vypadla a  já jim na to skočila a nebo nevypadla, ale platila tržní podnájemné, aby se mohli chodit bavit, jezdit na dovči atd. Bohužel, jsem blbá, za chyby se platí.
Obecní byty se v našem městě nepřidělují, jen na opravu vlastním nákladem, to už mám vše obšláplé. Jednak člověk musí k zaregistrování doložit, že má hotovost na opravu toho bytu ( to nemám) a jednak to může trvat i několik let a nebo vůbec, než mi něco přidělí. Sháním podnájem, kterých jsou mraky, ale zatím nemám nic, co bych finančně utáhla a proto sháním info, jak dlouho
to může u soudu všechno trvat. Snad by se to podařilo mému právníkovi protahovat aspoň na rok, doufám.

Max, sice je to trochu  offtopic v této situaci, protože řešíš něco jiného, ale jak se říká "každé zle je pro něco dobře" - věřím, že to odstěhování se od matky bude pro tebe velice prospěšné, že všechny dřívější problémy vznikaly právě z toho, že ses od matky nebyla schopna odpoutat. Držím ti palce, a to všechno ustojíš, a věřím, že na to máš.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#18 29. 8. 2011 19:35

Mgr. Filip Netopil
Partner Babinet.cz
Místo: Praha
Web

Pokud nemáte nájemní smlouvu, bytová náhrada nepřipadá v úvahu. Můžete však žádat vydání bezdůvodného obohacení - tedy hodnoty o kterou jste zvýšila hodnotu bytu. Ještě by se proti sobě mohlo započítávat na jedné straně inkaso, které platíte, a na druhé straně částka kterou by jste platila na nájemném.

Délka soudního řízení se nedá odhadnout, mimo jiné záleží i na soudu v jehož obvodu bydlíte, mají různou zátěž a díky tomu i různou rychlost vyřizování nových věcí.

A D V O K Á T N Í   K A N C E L Á Ř   S V O B O D A | telefon 257 222 200

www.aksvoboda.cz

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ SVOBODA  |  CZ, Praha 5, Smíchov, U Demartinky 1, 150 00

Není tady

#19 29. 8. 2011 21:13

max72
♥♥♥♥---

Díky za odpověď, jen jsem ještě chtěla vědět, zda mě k tomu řízení soud vůbec přizve, nebo to odsoudí bez účastníků.
Dnes mi dokonce "paní domáci" oznámila,že ani žalobu nemusí podávat, že jí právník řekl, a jde jen na magistrát mi zrušit trvalé bydliště a až bude mít ten papír a zavolá policii a ti mě vyvedou z domu. Tohle ale snad už nemůže, když nejsem feák, neplatič nebo něco podobného. Nebo snad může? Jak to je s tím zrušení trvalého bydliště bez soudu?

Není tady

#20 29. 8. 2011 21:22

mag
♥♥♥♥♥♥♥

max, musí tě dát k soudu.

Trvalé bydliště ti nemůže být zrušeno pokud v domě fakticky žiješ. A kdybys ho tam na krásně neměla, tak tě policie vyvést nemůže. Tvoje matka tě musí nechat vyklidit soudně, ale pamatuj, že budeš muset hradit náklady řízení, protože vyhrát nemůžeš.

Samozřejmě tě soud pozve k ústnímu jednání.

Není tady

#21 29. 8. 2011 21:26

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Z trvalého pobytu nelze nikoho odhlásit, ale lze pouze změnit adresu trvalého pobytu. Pokud by totiž bylo možné někoho odhlásit, nemusel by se už nikde přihlásit, a to je v rozporu se zákonem, nebo každý občan musí mít uveden údaj o trvalém pobytu.

Podmínky pro změnu trvalého pobytu osobě, která je v nemovitosti přihlášena k trvalému pobytu, vyplývají ze zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel, v platném znění, a musejí být splněny zároveň.

Trvalý pobyt můžete takové osobě změnit za splnění těchto předpokladů:

1) osobě zaniklo užívací právo k nemovitosti

2) osoba v objektu nebydlí

3) osoba objekt neužívá.

Pokud doložíte splnění uvedených podmínek, obecní úřad by měl údaj o trvalém pobytu takové osoby formou správního řízení změnit na adresu ohlašovny, tedy přímo na adresu obecního úřadu (tzv. bezdomovecký trvalý pobyt).

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#22 29. 8. 2011 21:48

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Samozřejmě, že jsem nemyslela, že zrušením bude max. bez trvalého bydliště, prostě správní orgán zruší trvalé bydliště na návrh oprávněného, pokud jsou splněny zákonné podmínky a změní mu trvalé bydliště na adresu ohlašovny.

U max podmínky pro zrušení trvalého pobytu na adrese matky nejsou splněny.

Není tady

#23 30. 8. 2011 8:40

max72
♥♥♥♥---

mag napsal(a):

max, musí tě dát k soudu.

Trvalé bydliště ti nemůže být zrušeno pokud v domě fakticky žiješ. A kdybys ho tam na krásně neměla, tak tě policie vyvést nemůže. Tvoje matka tě musí nechat vyklidit soudně, ale pamatuj, že budeš muset hradit náklady řízení, protože vyhrát nemůžeš.

Samozřejmě tě soud pozve k ústnímu jednání.

To já vím, že vyhrát nemůžu, ale potřebuji čas a taky jí nehodlám dobrovolně vyklidit pole, když mě to tady stálo tolik peněz. Chci soud, chci jim tam přehrát několik nahrávek, jak tady kladivem mlátí do dveří, ničí všechny věci, sprostě nadává, aby pak náhodou na mě nezkoušela nějaké poškození věcí - na těch nahrávkách je jasně slyšet, jak říká, že je tady všechno její a může to rozbíjet. A to že budu platit náklady řízení je už jen kapička z toho, o co přijdu.

Není tady

#24 30. 8. 2011 8:53

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Max, já si myslím, že tvoje matka nemá žádného právníka. Takovou blbost s tím, že nemusí podávat nic k soudu, by ji totiž nikdo zkušený neporadil. To jí spíš poradili její kamarádky smile

Ale upřímně, já osobně bych velmi rychle vyklidila pole. Žít v něčem takovém jak popisuješ a ještě k tomu s dítkem by mi nestálo za to.

Není tady

#25 30. 8. 2011 9:01

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

aprill napsal(a):

Pochybuji, ze ji to nekdo bude verit. Dejme tomu , ze rekonstrukci dum opravdu potrenbuje a taky to bylo nutno udelat, aby se dal byt obyvat.

Podle toho v jakem je matka stavu, muze tezko neco dokazovat. Myslim si, zvlast, kdyz byly rekonstrukce nutne.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Prosím o zkušenosti - soudí příkaz k vystěhování z bytu
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí