6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Děvčata, mám dotaz. Jsme u vichni zoufalí, malému je deset týdnů a trápí ho podle veho koliky, pláče, kroutí se, je celý rudý. Často i několik hodin, je to hrůza. Plně kojím, změna jídelníčku nepomáhá, zkoueli jsme Sab Simplex a taky nic. Nemáte někdo jiný recept, bylinky, kapky, cokoli. Děkuju za kadou radu.
Není tady
U nás občas pomáhalo nahřívat bříko pytlíkem s třeňovými jádry a potom cvičit noičkama, aby se vyprděl. Na 100% nepomáhá nic, jen to období přeít, pomáhá říkat si "e to nebude trvat věčně", 3-6 měsíců a bude to lepí Hodně sil, někdy je to na zbláznění, já vím.
Není tady
davejte hodne na brisko, probioticke kapky - jsou dost drahe, 650,- a vydrzi asi 14 dnu, ale v polsku jsou za 250,- daji se sehnat i pres internet levneji. Sab simplex to pry jeste zhorsuje, mi davali baby calm - jsou to bilinky a teple pecicky zabalit do pliny a dat na brisko. Chce to ale pohyb, vrtet nozkama a tak a po 3tim mesici to prejde.
Není tady
Ahojky, nám zabral nejvíc baby calm a hejbat noičkama. Někdy je to nezvladatelný nedovyvinutýn jícnem, ale přejde to ! 10 týdnů je u dlouhá doba, take u to bude jen lepí !
Není tady
jojo, na toto období nerada vzpominam
Dcera kazdy vecer rvala jako tur, takze jsem ji porad jen chovala a nepomahalo nic. Jestli to byla kolika,kdo vi. Ale driv jak v 22:30 se mi ji do postylky nepodarilo dat. No a spani pres den priserne.
Nejdulezitejsi - preslo to!!! musite vydrzet, nejlip se s nekym stridat v chovani, abys rvouciho prcka nemela porad jen Ty.
No a my jsme zkouseli snad vsechno,co existuje - ja jsem pila fenyklovy caj, varila kminovou polevku, ale nevypozorovala jsem,ze by to melo nejaky efekt.
Dceri jsem zkousela davat jak sab simplex, tak baby calm, oboji uplne k prdu....nahrivali jsme tresnove polstarky, taky nic. Cvicili nozickama, i v noci pri prebalovani, to mozna malinko pomohlo.
Probioticke kapky jsem za sest stovek nekupovala, protoze jsme si rikala, ze to mozna efekt mit nebude. Jo a pozor, pokud by jsi chtela kupovat nejake levnejsi, ktere se posilaji treba postou. Kapky se musi skladovat v lednice, jinak ty bakterie pochcipaji, takze pochybuju, ze kdyby to nekdo poslal postou v tomoto horku, ze by to melo nejaky efekt.
Ja jsem v lekarne koupila Infant dophilus (taky cosi probiotickeho), no a mela jsem trochu pocit, ze to funguje. Ale nevim, treba to bylo jen tim, ze uz uteklo vic casu a dcera byla vetsi.
No bylo to tezke obdobi
Trvalo to del nez 3 mesice, lepsit se to zacalo az tak 4.-5. mesic.
Kamaradka zazila neco podobneho se synem, ale u nich se pak prokazala alergie na nejakou bilkovinu v MM. Kluk sice prospival, ale spis pri dolni hranici normy. Odstavila ho asi v 4,5 mesici, najeli na specialni UM a byl uplne pokoj. Tak asi je potreba zvazit i jine priciny place.
Drzim palce, at to nejak prezijete
Není tady
Ahoj,
i my jsme si s Jonákem uili bolavého bříka. Zkoula jsem té ze zoufalsví ve, jak psaly holky - SAB, Baby Calm, i ty drahé Probiotické kapky - ve bez úspěchu, nic nezabralo. Dávala jsem po ličkách fenyklový čaj, zkusila jsem kmínový odvar - taky nic... Nejvíc zabralo cvičení noičkama , nahřívat bříko a zejména masá bříka (naučila jsem se na baby masáích a vyuívala jsem i později, alespoň to miminku na chvilku ulevilo). Kolikrát jsem brečela s Jonákem, protoe to bylo dost psychicky vysilující a nebylo moc pomoci. Kolem 3 měsíce ale to nejhorí odeznělo, alespoň přes den, jak začal být víc aktivnějí. Ale v noci, zejména nad ránem to stále trvalo, skoro kadou noc budíček mezi 3-5 ráno a noení a noení, do toho brečení a kroucení. I toto odeznělo mezi 5-6 měsícem, konečně jsme se troku vyspali. No nepopírám, té na to nerada vzpomínám, kolikrát jsem si říkala, e mě snad odvezou do blázince, ale opravdu to přelo věkem dítěte. I po té se někdy stalo, e prdíky byly, ale u to nebylo nikdy tak hrozné a tak dlouho trvající.
Kdy měl Jonáek asi 2 měsíce, doktroka mu pro jistotu udělala nějaká vyetření, výtěr ze zadečku, apod. zda se nejedná o něco závanějího, take té bych doporučila se o tom doktorce alespoň zmínit, aby se vědělo, zda se jedná opravdu jen o ty dětské koliky. Jonákovi nic tenkrát nenali.
Take přeji hlavně pevné nervy, určitě to ji brzy přejde
Není tady
No u nás to síce nebolo a také strané, ale pomáhalo cviči noičkami a rektálna rúrka. Úplne to odznelo, keď som prestala koji. Mono to bolo vekom, mono fakt tým MM, neviem. Sab simplex ani Infacol nám nezabral. Probiotické kvapky som kúpila, ale keďe je na nich napísané, e a od ukonč. 4. mesiaca, tak som vyčkávala a ani som sa nedočkala, lebo vtedy u bola dávno ok. Ale u nás jarňat 2011 to niektoré baby začali dáva aj skorej a vežmi si pochvažovali, e nič lepie nie je. Volajú sa BioGaia a ak bývate blízko slovenských hraníc, tak u nás stoja o polovicu menej.
Není tady
Mateřské mléko ani UV to moc neovlivní. Asi dva měsíce jsem kojila a malý koliky měl, u jsem nejedla skoro nic, ne tvrdé rohlíky a vývary, pak kojení nelo a přeli jsme na UV a měl to taky - stejně. Moje doktorka mi říkala, e pokud na to dítě trpí, tak se s tím prostě nedá nic dělat a chce to hlavně čas, věkem to odezní. Někdo říká, e na to trpí kojené děti, někdo říká, e to mají hlavně děti na UV, ale myslím, e to je fakt o dítěti.
Probiotické kapky jsem dávala tak cca od 2 ukončeného měsíce, ale i kdy si je spoustu maminek chválí, u Jonáka to moc efekt nemělo. Zase asi záleí na tom dítěti.
Není tady
Ahoj Raizo, taky jsme si tim proli, nahřívat bříko peckama, na pevno zavinovat, chovat, je to divný, ale pustit třeba vodu, nebo lux, prostě nějaký silný zvuk. Nám kapičky nepomáhali, taky jsem byla naprosto zničená, ale fakt to odezní samo kolem třetího měsíce. Jestli ti můu poradit, poohlídni se po kníce : Nejastnějí miminko na světě. Mě hodně pomohla pochopit co se při tříměsíční kolice s miminkem děje a proč to je a tak. Přeju pevný nervy
Není tady
Raizo,
jak tak docitam, my patrime taky do te skupiny, ktere zabralo az vyrosteni.
Poznala jsem, kdyz jsem jedla spatne, bylo to horsi, ale rozhodne to nevymizelo, kdyz jsem dietila (a ze jsem tenkrat fakt byla v podstate jen na starych rohlicich a masle)
Davaly jsme sab simplex, bifiform, masirovaly, nahrivaly, polohy na brisku s pokrcenyma nozkama...
Jak tak fungoval Pupik (gel na brisko), rourkovani. Co nam jen zhorsilo problem byl Baby calm kapky (ale zase si to hodne holek chvalilo). No, a casem, jak zacla lezet na brisku a mrcasit se pri tom, tak se uz ji lip pr.... Ale postupne to vysumelo az nekdy v 4. mesici
Brrr, jeste ted je mi smutno, kdyz si vzpomenu na ten uplakany kroutici se uzlicek
Pevne nervy, casem to fakt bude lepsi, i kdyz to ted tak nevypada...
Není tady
Ahoj,
to je mi líto. Ná Tomi taky občas plakal, ale natěstí ne moc, take to lo.. nicméně Sab simplex nebyl ádnej zázrak, u nás nejvíc pomáhalo noení na tygříka - to se vdycky uklidnil a usnul nebo prostě častěji otáčet na bříko.
Plně jsem kojila a snaila se nejíst čerstvé pečivo, nic nadýmavého a tak.. ale jen asi do 5 měs, pak u jsem si oblíbené zelí dala...
S malou je to jiné.. asi po 3 týdnech jsem zjistila, e jí prakticky nevadí ádné jídlo, na prdíky netrpí - natěstí. Opět plně kojím.
Asi je to fakt hodně individuální, ale určo to brzo přejde. Jinak je mi jasné, taky mě to vdycky trápilo a trhalo srdce, jak malej plakal..
tak drím pěsti!
Není tady
Raiza,
pevné nervy ti prajem. Máme to za sebou tie. Mne najviac pomohol článok v časopise, kde hovoria, e to proste musíme prei, väčinou nezaberie nič, musí to prejs. Viem, tie 4mesiace sú neskutočné, ale u máte 10týdňov, to u zvládnete. Infants dophillus nám troku pomohol, ale dlho trvá kým zaúčinkuje, snáď aj dva týdne.
Za seba odporúčam atku alebo manducu, to teda zaberalo koda e som na to prila tak neskoro.
Není tady
Dobrý den maiminky. Taky mam problém s malou a s kolikou..kdyby měl nekdo nejaké cenné zkusenosti..rady ...uvitáám snad uz cokoli
Není tady
Bubli, kdy si přečte tuto diskuzi, tak tam zkuenosti maminek najde...ono u ani nic jiného neexistuje...někomu pomůou kapky, někomu nahřívání bříka, někomu masá, někomu noení atd. a někomu nic.. prostě to odezní a věkem (tak jsme to měli bohuel my s Jonáem)...chce to zkouet a zkouet a mít hlavně pevné nervy...pamatuji se, jak jsem u zoufalstvím brečela, e nevím, co mám dělat, navíc kdy dítě brečí a brečí, přijdou ti ty dny nekonečné...take přeji pevné nervy, ono to časem opravdu odezní
Není tady
Nám zabraly kapky Sab simplex a lactobacílky. Mají je za 160kč.
Není tady
sab simplex nam nepomahal, pomohol baby calm, tiez v lekarni kupovany. od vtedy sme mali konecne klud. dovtedy preplakal aj dve hodiny vecer.
Není tady
Kadá jsme si tím asi proly,některá méně jiná více,ale jak povzbuzují ostatní maminky,tak to bude u jen lepí. Nám nejvíce pomohly jednoznačně probiotické kapičky BioGaia a dávala jsem je i dříve. Jen chci upozornit, e kdy mi je známá vezla ze Slovenska,tak ji v lékárně upozorňovali,e jakmile se kapky by více zahřejí,u nemají ádný účinek,take je vezla v přenosné lednici a to se modlila,aby do té Prahy dojela včas. Take nechat si je posílat potou z Polska je opravdu hloupost a jsou to i tak vyhozené peníze,to chci jen upozornit a to stejné platí i o kupování ji otevřených kapiček. Já vím,e je to u nás hodně peněz,ale u tohoto se nevyplatí etřit. Jinak cvičení, nahřívání pecičkami, Sabsimplex či BabyCalm, kadému lehce pomůe něco,ale nejvíce je to i o tom,jak dodruje matka stravu při kojení v tomto období. Take ádné čerstvé pečivo a super pomáhá jíst kmínové polévky a vývary. Prostě to dítku usnadnit,co to jde. Vem maminkám,co to zaívají drím pěstičky,ale jednou i na toto strané období budete vzpomínat se slzou v oku a rády, děti tak rychle rostou....
Není tady
Nam z kapek pomahal baby calm, sobe jsem varila silny fenyklovy caj a nejedla jsem cerstve pecivo.
Kdyz to bylo hodne zly, tak zabirala analni trubka, pripadne prostarat teplomerem, z malyho to litalo fakt pod tlakem.
Drzim palce, at mate brzy pokoj, my meli klid asi od dvou mesicu.
Není tady
Ahoj, já mám zkuenosti s těmito kapkami http://www.valosun.com/produkty/biopron … -7-ml.html
Syn na koliku trpěl hoodně často a tohle byla asi jediná věc která nám zabrala spolu s masírováním bříka + jsem si hodně dávala pozor na to, co jím. Navíc tyhle kapky nejsou zas tak drahé a vydrí skoro měsíc.
Není tady
Kdo psal e to chce zkouet a zkouet tak má svatou pravdu
Zkouela jsem cvičení s malou, nahřívání bříka a asi troje kapky a nějaké masti na bříko. Na nakonec jsem zkusila ty kapky od biopronu, nerada bych to zakřikla ale je to o něco lepí,take to snad zabírá.Momentálně to zkouíme druhý týden.
Není tady
Na dětskou koliku zabral emulips, je to 100% přírodní, bez chemie, pouze bylinky, také pomohl při zácpě a podpořil tvorbu mlíka, redukuje hmotnost. Jestli chcete vyzkouet a znát více informací napite na kep.kla zavináč seznam.cz
Není tady
Nám na koliku zabral Espumisan! Měla jsem s ním zkuenost u v těhotenství a tak jsem ho po narození začala dávat i prckovi.Před kadým jídlem 5 kapiček do lahvičky. Pediatrička mě jen ujistila, e jsem udělala dobře, protoe je v něm prý nejvíce účinné látky z výrobků ,které jsou na trhu a nepůsobí nikde jinde...a jsou za dobrou cenu!
Není tady
Holky, je to boj. Musí se holt vyzkouet, co vaim miminkům pomůe Ale co kolem mě maminky říkají, tak Espumisan v kombinaci s cvičením noiček a nejíst kynuté (pokud kojíte). Já jsem jedla včerejí pečivo a malé kapek Espumisanu před kadým kojením...a pak to bylo ok ;-) Uvítala jsem etrnou cenu kapiček (ty probiotika jsou fakt drahé:-( )
Není tady
Stránky: 1 2