|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Někdo tu řeší, kdoje větším přínosem pro společnost? :-) nemůžu nic podobného najít, ukážeš mi kde to čteš?
Není tady
obadva 

holcina napsal(a):
Někdo tu řeší, kdoje větším přínosem pro společnost? :-) nemůžu nic podobného najít, ukážeš mi kde to čteš?
Já to řeším.
Jsou lidi, který se to nenaučí prostě nikdy a do konce života budou ztrácet mobily a propadávat občanky a přitom můžou týhle společnosti vydělávat miliony svou odbornou prací, viz můj bejvalej manžel. A svoje rodiče pak za ten svůj velkej plat pak posílá na dovolený k moři . A vůlbec nikomu nevadí, že má doklady někdy zabordelený , nebo propadlý .
Takže vůbec není nutný aby někdo byl v tom směru samostatnej , jeho přínos pro rodinu a společnost je mnohem vyšší, než nějakej průměr, kterej zvládá svoje uřední věci na jedničku .
Není tady
Souhlasím:-) lidi jsou různí. Ale nějak jseme nepochopila o co ti jde. Mě taky nevadí, když má syn propadlou občanku:-))) jen nechci, aby si myslel, že se všechno vyřeší SAMO:-) a o to by mělo ít každému rodiči ne? Nehodnotím tady kdo je jakej
Není tady

holcina napsal(a):
Souhlasím:-) lidi jsou různí. Ale nějak jseme nepochopila o co ti jde. Mě taky nevadí, když má syn propadlou občanku:-))) jen nechci, aby si myslel, že se všechno vyřeší SAMO:-) a o to by mělo ít každému rodiči ne? Nehodnotím tady kdo je jakej
Ano, já jen vysvětluju , že jsou lidi , který to prostě NENAUČÍŠ .........můj zet je dysgrafik a ještě nějaký dys a je v tomhle směru hrozně roztržitej , může to s tím i souviset , takže není nutný to lámat přes koleno a nutit k něčemu, čeho není schopen .Mám dojem že i Erem psala, že její syn měl nějakou dys.
Naším cílem není, aby všichni uměli všechno ,ale aby všichni rozvíjeli to, na co mají nadání .
Dokonce existují lidi, kteří mají nadání a na tohle mají lidi .....asistenty .
Není tady
Rozmarilo, myslím, že není třeba to připomínat. Ale tady se spíš mluví o běžných lidech, než o těch, co jsou jistým způsobem ne-běžní.
Kiara napsal(a):
dusička napsal(a):
A k Erem -
ona už dopředu věděla, že kluk má propadlou občanku, si to spočítala ne.A u nás by nehrozilo, abych jim lezla do věcí - protože když nejsou doma, občanku maj u sebe, když jsou doma - stačí je požádat,aby mi ji ukázali ne.
duši, to není pravda. Zkus zalistovat zpátky. Erem si tady něco přečetla, "dostala popud" a na to konto vlezla synovi do věci, viz:
eremuruss napsal(a):
Kdyz te tady ctu tak jsem se hned sla podivat synovi na obcanku,protoze je mu taky 20.Samozrejme,ze od zari ji ma taky propadlou a ja taky myslela,ze je na 10 let.Doufam,ze jeste bude pratit nejakou pokutu,ach jo.
Takže z toho je jasně patrné, že erem dopředu nevěděla nic a kdyby si tady nepřečetla Vlaďku, žila by až doteďka v blahé nevědomosti společně se synem. Maximálně by to rodinku trklo, až by šel syn buď na pracák, nebo by se ucházel o nové zaměstnání a teprve tehdy by se zjistilo, že má propadlou občanku, ale dřív ne
Tím pádem nevím, proč erem klukovi něco vyčítá, protože o době platnosti OP nevěděli nic ani jeden a tahle lemplovina jde tím pádem jak za mámou, tak za synem
protože když už chci přebírat odpovědnost za dospělé dítě se vším všudy, tak mám mít jako správný policajt a dráb alespoň základní právní povědomí o záležitostech běžného denního života
A že první občanka je vydávána pouze na pět let, to by měl vědět každej - erem omlouvá snad jen to, že ona se vdávala hodně brzo a tím pádem se jí kvůli změně příjmení měnila občanka ještě dřív, než jí stačila propadnout
Ja mu vubec nic nevycitala,ja ho jen upozornila.Co udela dal se nestaram.Na ten pracak jde hned po vanocich...
Není tady

Frigo napsal(a):
dusička napsal(a):
Sahleb - v ČR když máš doporučený dopis na poště Ti bez občanky nedaj. Nestačí řidičák nebo pas. Chce si to prostě hlídat. Ani já nevěděla,že první občanka je jen na pět let.
A já mám zas rok propadlej pas. Zjistila jsem,když jsem uklízela doklady. ALe ted ho už vlastně ani nepotřebuju.nesmysl... pas je platný doklad, takže doporučený dopis vydají.. Mladej měl také prošlou občanku, zjistil to na úřadě a tak nosil u sebe pas a poštu mu v klidu vydali... na řidičák samozřejmě ne.
Můj muž se na pas i rozváděl - OP nějak nebyla... sice jsem měla nerva, že to soudce odročí... ale asi při pohledu na něj okamžitě odhadl, že chtít po něm platou OP je běh na dlouhou trať...
Díky Bohu.
Ušetřil sobě i nám takovejch no... dost let... myslím, že ji ještě nemá, protože sebou tahá pořád ten pas. 

Není tady
Naším cílem není, aby všichni uměli všechno ,ale aby všichni rozvíjeli to, na co mají nadání.
Skutečných géniů, jejichž genialita omlouvá úplně všechny jejich nedostatky a chyby, kterých se dopustí, mezi námi zase tolik není.
Všichni ostatní by měli krom "rozvíjení nadání" sami zvládnout alespoň základní požadavky okolního světa na bezproblémové soužití. Maminka s tatínkem tu nebudou věčně, sourozence péče o jejich blížence, omlouvajícího svou neschopnost "nadáním" taky porád bavit nebude (možná s výjimkou staropanenský ségry, která si z toho udělá smysl života) a ani asistent není řešení na všechno.
protože sebou tahá pořád ten pas
Platnej? 
Upravil(a) helena (23. 12. 2011 8:08)
Není tady

Heleno, já ti nevím, ale dle toho, jak vypadá... pomačkanej a tak... že je to nejspíš ten, co jsme ho dělali ještě společně s mým, kvůli dovolený a ten mám já už tedy propadlej. 
Ale jemu to rozhodně nevadí, žije tak lehce v ilegalitě, na což má po*né, až bych řekla geniální nadání... přičemž jeho přínos společnosti je ovšem nulový. 
Jestli mu nová paní dělá asistentku, to nevím... mě to přestalo bavit když jsem zjistila, že není roztomile roztržitej, ale línej a nespolehlivej.
Pak jsem si řešila svoje, občas mu něco připomněla, on to stejně neudělal... Ten je přímo diamantovej. 
Není tady

Vlaďka napsal(a):
Někdo si prohlíží op svého dítěte a někdo zas nepovažuje za nutné své pracující dítě vychovávat tak,aby ho nevykolejilo,když mu ukradnou 3000,- a aby proboha nedošlo k tomu,že pracující nemá ani možno volat,nebo nemá na kredit - to zrovna nesvědčí o to,že dítě bylo správně vychováno a připraveno pro reálný život.
Jak se odvažuješ soudit to, jestli považuji nebo nepovažuji za vhodné vychovávat dítě aby ho nevykolejila ztráta peněz? Vůbec nic o tom nevíš, nevíš jak žije, proč ho to vykolejilo a soudíš.
Řekla jsem na začátku, že nebudu psát proč to byly poslední peníze a taky nebudu. Ale protože se on poslední dva měsíce chová slušně a měl vydání, který by platit nemusel, kdyby byl hajzl, proto to byly poslední peníze.
No a jsem tedy taky troska, která žije od výplaty k výplatě, protože s výdělkem jaký máme oba, se jinak žít nedá. Jako půlka lidí v ČR. A to prosím pracujeme celý život, pravidelně a úspory prostě nejsou. Takže jestli ty máš z čeho spořit, tak buď ráda a nesuď lidi, o kterých nic nevíš.
Jo a to že nemá kredit - no tobě se rozhodně nikdy nestalo, když jsi měla dobíjecí kartu, žes najednou zjistila, že není nabito. To jsi potom zázrak sám.

díky za ironicku lichotku,ale fakt se mi toihle nikdy nestalo a jsem ráda,že nepatřím mezi ty,co se jim to stává,protože to hlt sspenězi jaksi neumí.Navíc jsem nikdy dobíjecí kartu neměla.
Není tady

No tak to sa Ti potom asi fakt ťažko mohlo stať a komentovať trebárs v tom prípade, že sa napríklad vybije kredit dlhším nečakaným telefonátom a potom ho niet kde narýchlo nabiť - ak nemôže vybehnúť z roboty - tým, že je nespoľahlivý s peniazmi... Strieľaš od boku, kovboji, a cítiš sa hovadsky istý v krmaflekoch, ale takých bohorovných sú na Divokom Západe plné cintoríny... 
Není tady
díky za ironicku lichotku,ale fakt se mi toihle nikdy nestalo a jsem ráda,že nepatřím mezi ty,co se jim to stává,protože to hlt sspenězi jaksi neumí.Navíc jsem nikdy dobíjecí kartu neměla.
Mňo - když nemám auto, taky se mi nemůže stát, že klekne v tom nejnevhodnějším okamžiku, že?
Jinak mi prosím vysvětli, jak došlý kredit souvisí s neuměním zacházet s penězi. 
Upravil(a) helena (23. 12. 2011 10:42)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
dusička napsal(a):
A k Erem -
ona už dopředu věděla, že kluk má propadlou občanku, si to spočítala ne.A u nás by nehrozilo, abych jim lezla do věcí - protože když nejsou doma, občanku maj u sebe, když jsou doma - stačí je požádat,aby mi ji ukázali ne.
duši, to není pravda. Zkus zalistovat zpátky. Erem si tady něco přečetla, "dostala popud" a na to konto vlezla synovi do věci, viz:
eremuruss napsal(a):
Kdyz te tady ctu tak jsem se hned sla podivat synovi na obcanku,protoze je mu taky 20.Samozrejme,ze od zari ji ma taky propadlou a ja taky myslela,ze je na 10 let.Doufam,ze jeste bude pratit nejakou pokutu,ach jo.
Takže z toho je jasně patrné, že erem dopředu nevěděla nic a kdyby si tady nepřečetla Vlaďku, žila by až doteďka v blahé nevědomosti společně se synem. Maximálně by to rodinku trklo, až by šel syn buď na pracák, nebo by se ucházel o nové zaměstnání a teprve tehdy by se zjistilo, že má propadlou občanku, ale dřív ne
Tím pádem nevím, proč erem klukovi něco vyčítá, protože o době platnosti OP nevěděli nic ani jeden a tahle lemplovina jde tím pádem jak za mámou, tak za synem
protože když už chci přebírat odpovědnost za dospělé dítě se vším všudy, tak mám mít jako správný policajt a dráb alespoň základní právní povědomí o záležitostech běžného denního života
A že první občanka je vydávána pouze na pět let, to by měl vědět každej - erem omlouvá snad jen to, že ona se vdávala hodně brzo a tím pádem se jí kvůli změně příjmení měnila občanka ještě dřív, než jí stačila propadnoutJa mu vubec nic nevycitala,ja ho jen upozornila.Co udela dal se nestaram.Na ten pracak jde hned po vanocich...
podle mně nejde ani tak o vyčítání, jako o to, žes mu šla bez jeho vědomí do jeho věcí kontrolovat občanku ..
Není tady
odeslalo se to 2x 
Upravil(a) PPavlaa (23. 12. 2011 11:43)
Není tady
Selima napsal(a):
No tak to sa Ti potom asi fakt ťažko mohlo stať a komentovať trebárs v tom prípade, že sa napríklad vybije kredit dlhším nečakaným telefonátom a potom ho niet kde narýchlo nabiť - ak nemôže vybehnúť z roboty - tým, že je nespoľahlivý s peniazmi... Strieľaš od boku, kovboji, a cítiš sa hovadsky istý v krmaflekoch, ale takých bohorovných sú na Divokom Západe plné cintoríny...

Není tady
Jaku, fakt se na to vykašli. Selima a PPavla dík 
Víte co se mi včera stalo? To teda není na skuhrací, spíš na ten o potěšení, no ale stejně. Po třech letech se mi ozvali policajti. Vykradli nám kdysi hrob a ukradli urny. A teď mi našli babičku
Musím to říct mamce a taky se mi to nechce řešit o vánocích. Už se tak nějak smířila s tím, že je urna pryč, a teď bych jí měla říct, že v úterý po svátcích si ji jdu na kriminálku vyzvednout.
Není tady

To máte skoro také dobroduržné ako my... Naša historka je tiež niekde medzi skuhracím a radostným vláknom... vlastne dve historky. Starého otca kedysi dávno pochovali na cintorín, ktorý potom uzavreli a stal sa skôr historickým parkom; už sa tam dávno nepochováva a časť hrobov donokca exhumovali
. Starý otec bol uznaný za záslužného a smel ostať, ale starú mamu už ofiko k nemu pochovať nesmeli. Keďže sa ale nechala spopolniť a za života stále hovorila o tom, že chce byť pochovnaá vedľa starého otca, môj otec - inak takto nemehlo na pohľadanie
- v noci preliezol plot a pokútne urnu zahrabal k starorotcovskému pomníku.
Priam ho živo vidím, ako sa liepa po plote a márne sa snaží nevysypať popol.
Druhá babička naopak umrela ako prvá, tiež ju spopolnili, ale čakalo sa ešte na vysvätenie hrobu, farár ochorel, zomrel, nového nemohli zohnať... Proste sme mali urnu s ňou cca dva roky doma. A deduško, vdovec po babičke, k nám chodil a ničnetušiac sa čudoval, čo to máme za peknú čiernu vázu na kvety a prečo je stále prádzna
. Už ho, chudáka starého, neinformovali, že babička sa furt nevie nejako dostať do toho svojho hrobu.
Proste historky ako z klasických "čiernych humoresiek"...
Není tady
Skuhrám.
Asi nedokážu být ta pomyslná "slepička" jak jsem tu dřív psala - tu mou strategii.
Doma jsme se pohádali 

Upravil(a) dusička (23. 12. 2011 14:16)
Není tady

dusička napsal(a):
Skuhrám.
Asi nedokážu být ta pomyslná "slepička" jak jsem tu dřív psala - tu mou strategii.
Doma jsme se pohádali
dušičko,to je předvánoční stres. Doplň cukr,zapal svíčku a dej si svařák 
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Víte co se mi včera stalo? To teda není na skuhrací, spíš na ten o potěšení, no ale stejně. Po třech letech se mi ozvali policajti. Vykradli nám kdysi hrob a ukradli urny. A teď mi našli babičkuMusím to říct mamce a taky se mi to nechce řešit o vánocích. Už se tak nějak smířila s tím, že je urna pryč, a teď bych jí měla říct, že v úterý po svátcích si ji jdu na kriminálku vyzvednout.
proč proboha někdo krade něčí urnu 

Není tady

helena napsal(a):
Mňo - když nemám auto, taky se mi nemůže stát, že klekne v tom nejnevhodnějším okamžiku, že?![]()
Jinak mi prosím vysvětli, jak došlý kredit souvisí s neuměním zacházet s penězi.
Přímým a vypovídajícím důsledkem špatného hospodaření s penězi je také to,když vydělavající dospělý člověk si nemůže zavolat ze svého mobilu,protože n e m á na kredit a musí to za něj řešit matka.To je mnohem víc na povážnou,než když další matka zkontroluje synovu op.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
Víte co se mi včera stalo? To teda není na skuhrací, spíš na ten o potěšení, no ale stejně. Po třech letech se mi ozvali policajti. Vykradli nám kdysi hrob a ukradli urny. A teď mi našli babičkuMusím to říct mamce a taky se mi to nechce řešit o vánocích. Už se tak nějak smířila s tím, že je urna pryč, a teď bych jí měla říct, že v úterý po svátcích si ji jdu na kriminálku vyzvednout.
proč proboha někdo krade něčí urnu
Taky mi tohle rozum nebere? Hnusný vandalství.
Není tady
dusička napsal(a):
Skuhrám.
Doma jsme se pohádali
my se nepohádali, ale taky dneska docela bublám a mám pocit, že všechno, co udělají, je prostě na ho :-), nejlíp, když si to udělám sama.
Není tady
Já jsem se ted rozseděla u tv - u posledního rozloučení s V. Havlem. A fakt už na to prdím, poklidím jen vytahaný hračky, upeču vánočka (těsto mi kyne) mám tu dva bílky, chtěla jsem ještě kokosky na rychlo. Ale nevím. Nemám náladu.
Už chci jen relaxovat a věnovat se holce. Ted šli ven ,tak mám chvilku pro sebe.
A tak si říkám, proč já se stresuju. Ale ta hádka neměla nic společnýho s bordelem,s úklidem, s alkoholem.
Ale s tím, že někdo nedodržel slib a taky neupřímnost a vyčůranost. Což mě bolí.
Upravil(a) dusička (23. 12. 2011 14:37)
Není tady