Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 18. 8. 2011 6:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XII.

Erem - nás je pět, a taky neperu každý den. A to že holka je zmazaná každou chvilku. A kluci si berou taky každý den čistý tričko.  Je fakt,že já peru tak každý třetí den.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#27 18. 8. 2011 7:42

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem tedy v době, kdy jsme byli 4  prala 1x týdně 2 pračky - tmavé a světlé. Měli jsme dost věcí, aby nám to vydrželo na týden a čekala jsem, až bude pračka plná (je na 7 kg prádla). Sice jsme neměli pracovní věci, ale dcera zas měla špinavé věci od koní. To někdy stačilo na další, třetí pračku.

Není tady

#28 18. 8. 2011 7:46

majkafa
Host

Taky jsem koňské věci dcerky prala zvlášť. Děsně smrděly. big_smile
Ani když jsem měla děti miminka a látkové pleny, neprala jsem každý den, ale jeden den ráno, druhý večer, pak volno a pak další den ráno.
Už jsme tu erem praní probírali. Přijde mi to přehnané a zbytečné plýtvání vším.

#29 18. 8. 2011 7:51

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

A ne pak jecet,ze nema co na sebe,ze vubec neperu.

A proč teda pereš? :-))) teda co ten kluk si dovolí to je síla. Do pokojů svých dětí chodím jen ve vyjímečných případech, prádlo peru jen co je v koši,ˇpopř. vypere kdo zrovna potřebuje. dělej mu dál služku, on na tebe občas zaječí a ty se polepšíš a příště určitě vyprané mít bude:-(

Erem, to dělá každé mládě, že povídá, že nemá co na sebe, protože zrovna to jeho triko, džíny jsou ve špíně nebo na žehlení. Já nosím také stále nějaké oblíbené věci a kvůli nim peru častěji.
Erem, kluk je šikovný, podle mne ti dává dost na domácnost a že má někdy úlety? Jo, kluci jsou klackovití, někdy si do pusinky nevidí, chytají móresy od ostatních. Nejsi přecitlivělá, nemáš blbý období?  Zkus to překousnout, za pár let bude z kluka táta a bude se chovat úplně jinak. Netrap se, základ má určitě dobrý.

Není tady

#30 18. 8. 2011 7:53

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vladena napsal(a):

holcina napsal(a):

A proč teda pereš? :-))) teda co ten kluk si dovolí to je síla. Do pokojů svých dětí chodím jen ve vyjímečných případech, prádlo peru jen co je v koši,ˇpopř. vypere kdo zrovna potřebuje. dělej mu dál služku, on na tebe občas zaječí a ty se polepšíš a příště určitě vyprané mít bude:-(

Erem, to dělá každé mládě, že povídá, že nemá co na sebe, protože zrovna to jeho triko, džíny jsou ve špíně nebo na žehlení. Já nosím také stále nějaké oblíbené věci a kvůli nim peru častěji.
Erem, kluk je šikovný, podle mne ti dává dost na domácnost a že má někdy úlety? Jo, kluci jsou klackovití, někdy si do pusinky nevidí, chytají móresy od ostatních. Nejsi přecitlivělá, nemáš blbý období?  Zkus to překousnout, za pár let bude z kluka táta a bude se chovat úplně jinak. Netrap se, základ má určitě dobrý.

dost málo. 3700 - je strava a bydlení!

Není tady

#31 18. 8. 2011 7:56

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Bety napsal(a):

Erem co pereš každý den? My jsme doma čtyři dospělí a neperu každý den... to pereš pořád v ruce nebo co? Proč? když každý den pereš tak syn nemá čisté prádlo?  Jinak když si na tebe otevře ústa že nemá čisté prádlo, tak řekni "no a?" 
Ty pořád omíláš dokola to samé a mně se tak zdá že nic řešit nechceš, ty chceš nějaké čáry-máry abrakadabra ať je to po mojem... ale to nejde!

Jsme ctyri tak kazdy ma ciste tricko,nekdy i dve+ pracovni veci,ty veci se nashromazdi.V ruce neperu vubec nic,na to jsem lina.

Já peru taky každý den na 40 st. Pokud se mi nahromadí večer trošku prádla, už peru. Případně se ještě podívám po bytě, co bych tam mohla ještě šoupnout. Prostě mi to nedá mít v koupelně v koši prádlo. V létě, když je nádherně a prádlo schne, tak je to jako magnet....tongue

Upravil(a) Vladena (18. 8. 2011 8:03)

Není tady

#32 18. 8. 2011 7:57

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Ivana napsal(a):

Já jsem tedy v době, kdy jsme byli 4  prala 1x týdně 2 pračky - tmavé a světlé. Měli jsme dost věcí, aby nám to vydrželo na týden a čekala jsem, až bude pračka plná (je na 7 kg prádla)...

MY jsme "skoro tri", a taky peru jednou v tydnu, stejne jako Ivana, (velka pracka, tak se ceka, az se naplni), nekdy cekam jeste dyl... nebo litam po byte a shanim, co by se tam jeste pridalo, aby se naplnila...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#33 18. 8. 2011 7:59

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Erem a kolik praček denně teda pereš? Protože my jsme taky 4 a ani náhodou se mi nepodaří za jeden den nasbírat pračku stejného prádla... nebo to pereš všechno dohromady? va Já myslím že ty blbneš v naději jak si toho někdo všimne a ocení to bude ti vděčný a oni ne a ne...

Strach je malá smrt...

Není tady

#34 18. 8. 2011 8:02

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Vladena napsal(a):

holcina napsal(a):

Pro mne dost...počítám stravu a el.energii-počítače. Pokud budu počítat zabrané metry čtvereční apod., tak si mohu pořídit nějakého podnájemníka do bytu. lol Jinak kluci už bydlí ve svým,ale před pěti lety mi dávali 1500,-Kč.  Teď když přijdou domů na jídlo (dost často) je to zadarmo. Přeci jim po večeři nepředložím účtenku? Je fakt, že jsem finančně zajištěná.

Není tady

#35 18. 8. 2011 8:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

jj, už jsme to tu probíraly vissla
já mám pračku na automatickou spotřebu vody, tak to je fajn,nemusím jí mít plnou tongue
Ale když peru, tak peru víc praček - světlé,tmavé a podle barev (červenou bych třeba nedala ke světlý,ani k tmavý)

Není tady

#36 18. 8. 2011 8:05

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

...dost málo. 3700 - je strava a bydlení!

Ja myslim, ze to je vec Erem, jestli je to dost, nebo malo...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#37 18. 8. 2011 8:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Jenže ta neplná pračka kromě vody žere taky elektrickou energii...

Strach je malá smrt...

Není tady

#38 18. 8. 2011 8:08

majkafa
Host

aprill napsal(a):

Já myslím, že dost. Na to, kolik vydělá. Já jsem chtěla od mého syna 3 500,-. Vím, že sám v nějakém bytečku by za to nevyžil, ale proč na něm "vydělávat", když nás bydlí v bytě víc. Přece jenom je ještě stále u mamušky a je to příprava na samostatnost.

#39 18. 8. 2011 8:11

majkafa
Host

dusička napsal(a):

já mám pračku na automatickou spotřebu vody, tak to je fajn,nemusím jí mít plnou tongue
Ale když peru, tak peru víc praček - světlé,tmavé a podle barev (červenou bych třeba nedala ke světlý,ani k tmavý)

Já peru třeba 1 červené triko ručně. Nebo 1 zelené.
A peru bílé - úplně bílé. Pak tmavé a pak barevné, do barevného dávám ty ubrousky, co pohltí případnou pouštějící barvu, aby se všecko ostatní neobarvilo. A peru každý druhý víkend, když neperu třeba povlečení. Jsem sama, tak taky čekám, než se to nasbírá.

#40 18. 8. 2011 8:12

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

... Já myslím že ty blbneš v naději jak si toho někdo všimne a ocení to bude ti vděčný a oni ne a ne...

Tak "tenhle zpusob premysleni" mi k Erem vubec nesedi... Proc by to nemohlo byt proste "jeji nastaveni"? Myslim, ze je takova. Navareno, vyprano, vsichni "radne opecovani"..., taky jsem takova...
tu touhu po oceneni za tim videj ti, kteri "to maj v sobe", ci uz fakticky, nebo "skryte"...

Není tady

#41 18. 8. 2011 8:13

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

majkafa napsal(a):

aprill napsal(a):

Já myslím, že dost. Na to, kolik vydělá. Já jsem chtěla od mého syna 3 500,-. Vím, že sám v nějakém bytečku by za to nevyžil, ale proč na něm "vydělávat", když nás bydlí v bytě víc. Přece jenom je ještě stále u mamušky a je to příprava na samostatnost.

svým dětem jsem řekla, že když nebudou studovat, tak každý měsíc položí na stůl 6000 kč na jídlo a nájem. a vůbec by mě nezajímalo kolik vydělají. jíst a bydlet musí s příjmem 10.000 Kč  nebo 50.000 Kč .
většinu peněz bych stejně uložila a později, až by šli do svého jim dala smile , ale to nemusí vědět, že jo vissla .

Není tady

#42 18. 8. 2011 8:15

majkafa
Host

Já jsem synovi taky ukládala z toho, aby nevěděl. smile

#43 18. 8. 2011 8:16

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Taky ukládám aby syn nevěděl, ale to si můžeme dovolit ti, kteří domácnost utáhneme, ale někdo na to nemá takže to musí opravdu použít

Upravil(a) Bety (18. 8. 2011 8:17)

Strach je malá smrt...

Není tady

#44 18. 8. 2011 8:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

někdo na to nemá takže to musí opravdu použít
Myslím si, že i z mála by se mělo alespoň něco šetřit, ne použít úplně všechno, co mám, protože pak stačí, aby třeba klekla ta denně používaná pračka, na novou se půjčilo u nějaký pochybný společnosti a je to v (_._), zvlášť s malým příjmem.
Ale já jsem ta stará škola, co dluh považuje málem za hřích... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#45 18. 8. 2011 8:31

majkafa
Host

Bety napsal(a):

Taky ukládám aby syn nevěděl, ale to si můžeme dovolit ti, kteří domácnost utáhneme, ale někdo na to nemá takže to musí opravdu použít

stolt

#46 18. 8. 2011 8:34

majkafa
Host

Já jsem taky měla vždy něco v rezervě pro strýčka příhodu, i v dobách, kdy jsme žili z mála. Nenechám se sežrat úžerníckými úroky. Aspoň na tu pračku, kdyby klekla...

#47 18. 8. 2011 8:49

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - jak se jmenujou ty pytlíčky na udržení barvy.
Jinak samozřejmě,že neperu jedno tričko v ruce,
hodně používám i rychlý praní (jedna pračka 45minut)
Dneska jsou pračky na splátky bez navýšení, (prostě jenom zaplatíš kolik stojí ,žádných deset procent)

Není tady

#48 18. 8. 2011 8:52

majkafa
Host

dusičko, nejsou to pytlíčky, ale takové ubrousky. Je víc druhů.
Já kupuju v drogerii DM, jmenuje se to Denk mit Farb-und Sczhmutzfangtucher, je to krabička a je v ní 15 ubrousků myslím za 65,- Kč. Fakty to funguje.
Na netu jsem našla ještě tyto http://www.4home.cz/ochranne-ubrousky-do-pracky-20-ks/

Upravil(a) majkafa (18. 8. 2011 8:55)

#49 18. 8. 2011 8:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusičko, nejsou to pytlíčky, ale takové ubrousky. Je víc druhů.
Já kupuju v drogerii DM, jmenuje se to Denk mit, je to krabička a je v ní 15 ubrousků myslím za 65,- Kč. Fakty to funguje.

jj,děkuju,mrknu na to,
někdy mám strach o ty barvičky,abych neobarvila, většinou  oranžový trička tillfreds

Není tady

#50 18. 8. 2011 8:55

majkafa
Host

dusi, něco jsem tam ještě doplnila.
Já mám zrovna oranžového spoustu, tam shromážďuji, než mi to vydá na celou pračku. Mám i povlečení a prostěradla oranžová.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí