29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zakládám další "šokovací" vlákno Hezký den všem.
Není tady
Měla jsem dojem, že opět, jako již po několikáté, požil větší než malé množství alkoholu.
Tohle mě ani nešoklo, jako spíš to, že majkafa nezná to notoricky, či notorikům známé heslo - "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství".
Ba ne, je dobře, že jsi se rozhodla, majkafo... a já myslím, že správně a že jsi to stejně věděla dávno.
Ale je hezký, že člověk zjistí, že vlastně nemá čeho litovat. Kdyby stál za to, mohli jste na ty toulky chodit i tak.
Zajímavý je, že se mi vybavil ten můj rozumový vztah, kdy pán na mé výhrady, že jiskra a tak... říkal, jak jsme dospělý, jak se nic neděje, kdyby to nevyšlo... a když to nevyšlo, tak byl neodbytnej a choval se jak puberťák.
Možná proto na vztahy "z rozumu" moc nevěřím.
Není tady
dáma by se přátelila s opilcem ? Zvláštní..
Není tady
Když on život v podzámčí je tak vzrušující... asi tak na dva měsíce...
Není tady
Ohledně toho majkafina burana, jak ona sama ho nazvala:
Je známá pravda, že pravá povaha člověka se projeví až v krizových situacích. např. na horách, když vám všechno promokne, a nebo když spadnete do nějaké bryndy, a nebo právě při rozchodu.
Rozchod JE krizová nebo lépe řečeno zátěžová situace, zvlášť když jste v pozici toho opouštěného.
Doporučuju - vzpomeňme si tady každý sám za sebe, v sobě, na své rozchody. Na to, jak jsme to ne/zvládali my sami.
To nám samotným o sobě i o životě obecně hodně napoví....
PS: A přidám jedno malounké, v podstatě přátelské rýpnutí ohledně "většího než malého množství alkoholu" :
Majkafo, nedávno jsi někde psala, že Ty alkoholika bezpečně poznáš na první, jediný pohled......
Upravil(a) Blossom (17. 8. 2011 11:55)
helena napsal(a):
Když on život v podzámčí je tak vzrušující... asi tak na dva měsíce... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
a nebo lepší vrabec v hrsti ???
Není tady
javena napsal(a):
Tohle mě ani nešoklo, jako spíš to, že majkafa nezná to notoricky, či notorikům
známé heslo - "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství".
Ba ne, je dobře, že jsi se rozhodla, majkafo... a já myslím, že správně a že jsi to stejně věděla dávno.
Ale je hezký, že člověk zjistí, že vlastně nemá čeho litovat. Kdyby stál za to, mohli jste na ty toulky chodit i tak.
Zajímavý je, že se mi vybavil ten můj rozumový vztah, kdy pán na mé výhrady, že jiskra a tak... říkal, jak jsme dospělý, jak se nic neděje, kdyby to nevyšlo... a když to nevyšlo, tak byl neodbytnej a choval se jak puberťák.
Možná proto na vztahy "z rozumu" moc nevěřím.
Já jsem říkala, že bychom třeba mohli o víkendech na toulky přírodou a po památkách, že můžu nabídnout "jenom" přátelství, prostě víc mi to nejde.
Ale jeho se mé odmítnutí vztahu natolik dotklo, že tohle snad ani nepostřehl a normálně jsem z něj měla strach. To jsem nečekala, že má až takové pozlátko na sobě. O to víc, když už jsem to i víckrát naznačovala, že to k tomu směřuje. Napsal mi pak ještě i několik mailů vždy s jednou ošklivou větou s nadávkami. No, snad bude klid.
Hodně mi napovídalo, že mě několikrát "donutil" jít s ním za kamarády do hospody, přesto, že mám astma a v zakouřeném prostředí se mi špatně dýchá. Já vím, nemusela jsem. Napotřetí jsem mu řekla, že už víckrát takhle ne. Objednal odvoz a že teď už s ním musím, když pro nás přijedou. Když jsem řekla, že může sám a já zůstanu u ohně na zahradě, řekl, že odvoz už rušit nebude, sám nepojede a prostě s ním musím.
Byl 3x ženatý. Když jsem řekla hned na začátku, že se vdávat nebudu, říkal, že je to v pohodě. Ale pak začal tlačit, že když s ním chci být, jen tak na hromádce to nepůjde a prostě se za něj musím vdát.
No, díkybohu, že to trvalo jen takhle krátce. uff. Že jsem ty signály viděla brzy. Když odmyslím nepřítomnost chemie a zamilovanosti.
Upravil(a) majkafa (17. 8. 2011 12:05)
Blossom napsal(a):
Ohledně toho majkafina burana, jak ona sama ho nazvala:
Je známá pravda, že pravá povaha člověka se projeví až v krizových situacích. např. na horách, když vám všechno promokne, a nebo když spadnete do nějaké bryndy, a nebo právě při rozchodu.
Rozchod JE krizová nebo lépe řečeno zátěžová situace, zvlášť když jste v pozici toho opouštěného.
Doporučuju - vzpomeňme si tady každý sám za sebe, v sobě, na své rozchody. Na to, jak jsme to ne/zvládali my sami.
To nám samotným o sobě i o životě obecně hodně napoví....
PS: A přidám jedno malounké, v podstatě přátelské rýpnutí ohledně "většího než malého množství alkoholu" :
Majkafo, nedávno jsi někde psala, že Ty alkoholika bezpečně poznáš na první, jediný pohled......
Ano, psala. Zatím si o něm nemyslím, že je alkoholik. Ale obávám se, že k tomu směřuje.
Taky jsem včera přemýšlela, jak jsem se při rozchodu v roli opouštěného chovala já. Nu, všelijak, smutně, hlavně, když odcházel BM.
Ale nikdy jsem nebyla vulgární, sprostá a nenadávala a neříkala, že takového..... (nebudu uvádět konkrétnosti) bych doma stejně nechtěla.
To mě v té situaci i bavilo, že já bych u něj doma stejně nebyla, protože i to jsem řekla na začátku, že hledám vztah, kde nebude společná domácnost. Přinejmenším několik let. A určitě se nezbavím vlastního bydlení a nebudu mít společné bydlení. Nechci znovu zažít to, co s BM, že bych třeba nemusela mít střechu nad hlavou.
Upravil(a) majkafa (17. 8. 2011 12:11)
Frigo napsal(a):
helena napsal(a):
Když on život v podzámčí je tak vzrušující... asi tak na dva měsíce... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gifa nebo lepší vrabec v hrsti ???
Nejsem na rozdíl od některých na prodej.
Ano, reakce rozcházejících se partnerů bývají někdy "roztomilé" .
Mě zatím nikdo z opouštěných partnerů nenadával, ale jeden mi například napsal, že
"já vzdávám vztah při objevení se malého problému. A že taková jsem proto, že se mí rodiče rozvedli".
Jak já se rozcházívala... no, většinou promyšleně. Když už jsem řekla, že končíme, tak jsem stála pevně na zemi a za svým. Předtím, než jsem k tomu bodu došla, to mi bylo všelijak, to je jasný. A až jsem si koledovala o jednu na papulu, protože o co víc já byla klidná, tak partneři vyšilovali - jak psala majkafa, až z toho šel strach. Ten klid asi rozzuří víc, než kdybych štěkala a nadávala taky.
Pamatuju si ale jednoho, co byl v klidu a vzal to v pohodě. Nedávno jsem ho potkala, po cca dvaceti letech. Až mi napadlo, jestli to není znamení? No, fakt mi to napadlo. Kluk už má vyřešeno
, dvě bývalky... s každou dítě... čili svobodnej.
Ale není to znamení. Jeho prezentace mi tahala za uši, že radši toho zaháčkovanýho, ten si nemusí na nic hrát. Ale srdce tam tenkrát bylo... véliký...
Přitom tak by se hodil... spřátelený garsonky... sex byl na jedničku... jen ty kecy, jakej je geroj si mohl odpustit.
Majkafo, spíš než alkoholik je ten tvůj odmítnutý nápadník závislák s potřebou mít věci (a partnerky) pod kontrolou. Na to mi teda nepřijdeš jako správnej adept.
Takový těžko vydýchá sebevědomou ženskou, i když je takovými přitahován - právě pro tu potřebu dokázat si, že na ní má. A poznání, že nemá... končívá, jak jsi slyšela a viděla.
Jen můj dojem.
Není tady
Ale nikdy jsem nebyla vulgární, sprostá a nenadávala a neříkala...
Už jsem psala, že každý se chováme jinak, podle svého založení.
A dovolím si názor - třikrát rozvedenej chlap by měl být varováním sám o sobě... pokud s někým takovým začnu jakýkoli vztah, nemůžu být překvapená.
Není tady
Heh, teď jsem si vzpomněla, že takového "burana" jsem v minulosti taky potkala. Zvláštní je, že to většinou bývají muži ve "zralých letech".
Tenkrát měl zhruba 48 letý (o 20 let starší chlapík než já) pozval na skleničku a hned si myslel že máme vztah. Byl z města vzáleného cca 150 km. Proto jsme spolu byli jen jednou na skleničce při pracovní záležitosti a jinak jsme si jen psali. I tak se ale hned začal zmiňovat o tom, že se za mnou přestěhuje a chtěl přijet mermomocí na vánoční svátky. Tenkrát jem mu naznačovala, aby nejezdil ale nechápal. I když jsem mu řekla, že budu u rodičů, tak byl neoblomný, že k nim pojede se mnou a alespoň jej seznámím. To už jsem nevydržela a napsala mu, že své známé rozhodně svým rodičům nepředstavuji a že s ním nic víc nebude.
To co jsem si pak vyslechla za monolog v telefonu asi nikdy nezapomenu
A to jsem si říkala, že kdybych s ním spala tak to SNAD pochopím.....ale takhle.
Upravil(a) Kuřátko (17. 8. 2011 12:47)
Není tady
helena napsal(a):
Už jsem psala, že každý se chováme jinak, podle svého založení.
A dovolím si názor http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - třikrát rozvedenej chlap by měl být varováním sám o sobě... pokud s někým takovým začnu jakýkoli vztah, nemůžu být překvapená.
Však já jsem si zatím žádný vztah nezačala. Stále jsem sledovala, přemýšlela, sledovala své reakce, i sex, i ten je pro mě důležitý. Ten byl bohužel takový, že on se musel uspokojit a to ostatní nezájem. Hlavně rychle, ve tmě, nejlépe oblečeni a pryč od toho. No a příště zase - rychle a pryč od toho, o partnerku nezájem.
Však mi včera taky napsal, mimo jiné, že nymfomanku by doma stejně nechtěl.
To mě rozesmálo, obzvláště v kontextu s tím, že můj BM si stěžoval, že mám mnohem menší potřebu sexu, než on. Měl pravdu. Ale když už, tak kvalitní.
Ta nymfonamka mě včera fakty hoodně rozesmála, jaký paradox.
Upravil(a) majkafa (17. 8. 2011 12:57)
javena napsal(a):
Majkafo, spíš než alkoholik je ten tvůj odmítnutý nápadník závislák s potřebou mít věci (a partnerky) pod kontrolou.
Na to mi teda nepřijdeš jako správnej adept.
Takový těžko vydýchá sebevědomou ženskou, i když je takovými přitahován - právě pro tu potřebu dokázat si, že na ní má. A poznání, že nemá... končívá, jak jsi slyšela a viděla.
Jen můj dojem.
Když to čtu a přemýšlím, tos trefila.
Po téhle zkušenosti ještě víc vidím, že můj ženatý milý je Muž. A vážím si ho ještě víc. Když si vzpomenu, jak jsem se s ním už 3x rozešla a jak reagoval...
Halt je ženatý. Nemůžu mít všechno.
Upravil(a) majkafa (17. 8. 2011 13:18)
majkafa napsal(a):
javena napsal(a):
Majkafo, spíš než alkoholik je ten tvůj odmítnutý nápadník závislák s potřebou mít věci (a partnerky) pod kontrolou.
Na to mi teda nepřijdeš jako správnej adept.
Jen můj dojem.Když to čtu a přemýšlím, tos trefila.
Po téhle zkušenosti ještě víc vidím, že můj ženatý milý je Muž. A vážím si ho ještě víc. Když si vzpomenu, jak jsem se s ním už 3x rozešla a jak reagoval...
Halt je ženatý. Nemůžu mít všechno.
No to mě právě Majkafo mátlo - rozešla ses s alkoholíkem a přitom si nedávno psala,s jakým chodíš prima ženáčem.No máte to prima a moc,když si takhle vyhovujete a ty to máš úplně supr,takhle si nevázaně užívat života a nemít obavy přitom,kdy se co prolátne.Paráda,závidím
Upravil(a) Kuty (17. 8. 2011 13:22)
Není tady
Majka, úprimne - poznám málokoho, kto by sa dokázal rozísť s noblesou, hlavne ak mu na tom dRUhom záležalo . To už je vyšší dívčí (alebo chlapčenská): Je fakt, že takých, ktorí to zvládnu, si človek potom o to viac váži. Mne takto zostalo pár kamarátov a jeden veľmi noblesný pán, ktorý sa síce stratil vo víre života, ale spomínam naňho v dobrom(tam sme sa ale rozchádzali vzájomne, "pod tlakom okolností".
ň
Upravil(a) Selima (17. 8. 2011 13:56)
Není tady
Kuty napsal(a):
No to mě právě Majkafo mátlo - rozešla ses s alkoholíkem a přitom si nedávno psala,s jakým chodíš prima ženáčem.No máte to prima a moc,když si takhle vyhovujete a ty to máš úplně supr,takhle si nevázaně užívat života a nemít obavy přitom,kdy se co prolátne.Paráda,závidím
Viď?
majkafa napsal(a):
Kuty napsal(a):
Viď?
Až na to, že ty osamnělé večery, chvíle, kde se mu "nesmí" ani zavolat, protože je s manželkou, víkendy kdy ženáč je s rodinou, dovolené strávené sama nebo s kamarádkami, Vánoce bez něj, Silvestra jakbysmet, ty už asi tak príma nejsou.....
Protože to by majkafa jinak paralelně nehledala jinde....
Blossom, co jsem taky mohla Kuty na takový příspěvek jiného říct?
Btw za víc, než 5 měsíců, co jsme zase "spolu", jsme snad maximálně 15 večerů (a to jsem nadnesla) nestrávili tím, že si hodiny píšeme na ajsku...
A cca max. 10 dní, možná ani ne, co jsme nebyli v žádném kontaktu, kromě myšlenek.
Dnes jsem v práci od 6.30 a i dnes ráno, než jsme oba jeli do práce, jsme strávili nějaký čas spolu - fyzicky, ne psaním nebo telefonováním.
Takže tak hrozný s tou osamělostí to není.
A co dál? To se uvidí.
Upravil(a) majkafa (17. 8. 2011 14:10)
Blossom napsal(a):
Ano, reakce rozcházejících se partnerů bývají někdy "roztomilé"
.
Mě zatím nikdo z opouštěných partnerů nenadával, ale jeden mi například napsal, že
"já vzdávám vztah při objevení se malého problému. A že taková jsem proto, že se mí rodiče rozvedli".![]()
![]()
sakra, co mi to jenom připomíná ...
Nenechám Tě dlouho hádat, připomíná mi to mého bývalého přítele. Tatáž věta, tatáž bagatelizace důvodu k rozchodu. Mně zase bylo napsáno: "Opravdu brilantní řešení, když si po prvním malém nedorozumění sbalíš všechny věci a ukončíš dvaapůlletý vztah"
"První malé nedorozumění" byl cudný opis situace, kdy mi zkolaboval kocour, protože měl oboustranný zápal plic , kombinovaný se selháním ledvin. Ze zápalu plic se dostal, z onemocnění ledvin už bohužel ne, jeho stav se během týdne stále zhoršoval a na doporučení veterinářky jsme ho museli nakonec nechat uspat Bývalý přítel se k tomuto vážnému problému postavil tak, že ani nezavolal, ani nepřijel, dělal mrtvého brouka a nechal mě, ať si s tímto závažným problémem poradím, jak umím. Samozřejmě věděl, co se děje, protože se stavem kocoura byl podrobně obeznámen. Nepochopila jsem, čeho chtěl svým trucováním docílit - jestli byl uraženej, že se věnuju umírajícímu zvířeti a on si nemůže díky tomu zashookat - nicméně on zase nečekal, že mě tímhle postojem nase*e tak nepříčetně, že vztah okamžitě ukončím.
Když zjistil, že je opravdu konec, začal mě bombardovat ukřivděnými textovkami a srdceryvnými maily, načež jsem mu odpověděla tak, že si to za rámeček nedal a měsíc byl pokoj. To jsem se ještě dozvěděla, že konzultoval celou situaci se svým kolegou z psychiatrického oboru, který moje jednání nemohl pochopit a zhodnotil rozchod, jako že za ním stojí buď neznámý zástupný problém, nebo že trpím poruchou osobnosti
Nicméně se ozval tento víkend, že si udělá výlet do mého městečka za místní atrakcí a jestli budu doma. Já mu briskně odepsala, že doma nebudu, že sloužím (což jsem nelhala, do práce jsem jela na noční už v půl páté). Prý přijel, věnoval se prohlídce místní pamětihodnosti, zjistil, že opravdu nejsem doma a napsal mi, že ho mrzí, že mě neviděl (mě teda ne ) a že si sem asi bude dělat výlety pravidelně.
Dcera to jen suše komentovala, že když byl kocour nemocnej, tak to sem netrefil
Není tady
majkafa napsal(a):
Blossom, co jsem taky mohla Kuty na takový příspěvek jiného říct?
Btw za víc, než 5 měsíců, co jsme zase "spolu", jsme snad maximálně 15 večerů (a to jsem nadnesla) nestrávili tím, že si hodiny píšeme na ajsku...
A cca max. 10 dní, možná ani ne, co jsme nebyli v žádném kontaktu, kromě myšlenek.
Dnes jsem v práci od 6.30 a i dnes ráno, než jsme oba jeli do práce, jsme strávili nějaký čas spolu - fyzicky, ne psaním nebo telefonováním.
Takže tak hrozný s tou osamělostí to není.
A co dál? To se uvidí.
Ano. Ale pořád jsi to Ty, kdo je až ta druhá, kdo se musí přizpůsobovat tomu, kdy ON urve pro vás chvilku času, Ty, kdo ho moc nemůže s sebou nikam brát jako oficiálního partnera, trávit s ním třeba setkání s vašimi společnými kamarády, zavolat mu kdykoli, kdy se i Tobě zachce...
Psalas, že se spolu neskrýváte - to mě přijde ještě jako daleko horší alternativa, než se skrývat - to on na tu svou ženu už naprosto bezohledně peče - když se veřejně ukazuje s milenkou, co chvíli mu doma pípají SMSky, celé večery stráví sice fyzicky doma, ale u počítače konverzací s milenkou... a s nějakou milenkou (různými v pořadí) je permanentně už 17 let....
Tak takového týpka bych fakt chtěla mít doma. A nebo za milence.
Ale to vyjadřuju pouze svůj pocit, já bych tohle prostě nechtěla ani za nic.
Když to ale někomu tak vyhovuje, ať to tak má......
Jen bych upřesnila, že co chvíli mu doma nepípají smsky. Protože mu smsky píšu pouze výjimečně jako odpověď na jeho smsky. Jinak NIKDY ne. Nikdy se nedomlouváme, že budeme na icq nebo tak něco. Prostě buď se tam potkáme, nebo ne. Když tam není, neptám se, co dělal. Nijak se o tom nezmíním, není zákon, že musí... :-) On se ptá
Neposuzuji jejich vztah, protože o něm vím jen velmi málo.
Už jsem psala, že mladí kluci i holky zřejmě v zamilovanosti neodhadnou rozdíl ani tak ne ve vzdělání, tím to až tak není, ale v inteligenci, rozhledu, nebo jak to říct.
A když zamilovanost přejde, pak se diví, jak si oni, vzdělaní a inteligentní šéfové firem, vzali dívčiny (kluky) se základním vzděláním, jednoduššího myšlení, a nemají si najednou co říct.
Nu a někteří pak zůstávají (prý) kvůli dětem.
Tři roky, co se známe, říká, že jinou milenku v době mých rozchodů neměl a snad mu fakty věřím, že se svou ženou intimitu milování nesdílí, podle jeho chování...
Ale mohu se také mýlit.
Jestli se jednou zamiluji do někoho, kdo nebude zadaný, pak to budu řešit. Nebo taky ne.
Upravil(a) majkafa (17. 8. 2011 15:00)
Kiara napsal(a):
Nicméně se ozval tento víkend, že si udělá výlet do mého městečka za místní atrakcí a jestli budu doma. Já mu briskně odepsala, že doma nebudu, že sloužím (což jsem nelhala, do práce jsem jela na noční už v půl páté). Prý přijel, věnoval se prohlídce místní pamětihodnosti, zjistil, že opravdu nejsem doma a napsal mi, že ho mrzí, že mě neviděl (mě teda ne
) a že si sem asi bude dělat výlety pravidelně.
Dcera to jen suše komentovala, že když byl kocour nemocnej, tak to sem netrefil
To budeš muset mít víc nočních
No jo, třeba doufá, že tě obměkčí ve tvém rozhodnutí.
majkafa napsal(a):
To budeš muset mít víc nočních
No jo, třeba doufá, že tě obměkčí ve tvém rozhodnutí.
Tak to doufá špatně.
Víš, majkafo, mě v téhle krizové situaci spadly taky růžové brýle z očí a leccos jsem uviděla také střízlivým pohledem ... a došlo mi, že tohle opravdu není táta pro život a fajn kluk do nepohody, protože jsem u svého miláčka vysledovala docela velkou sobeckost, doplněnou ještě navíc sklony k vydupávání si různých věcí, včetně uraženého mlčení, trucování a kyselých obličejů, když náhodou nebylo po jeho. A když si někdo něco vůbec něco u svého partnera násilně vydupává, aniž by se snažil hledat oboustranný kompromis a následně - když není po jeho - nastolí jako odvetu "tichou domácnost", něco takového na mě působí jako červený hadr na bejka a já volím cestu definitivního úniku
Ony už sem-tam probublávaly nějaké náznaky a do velkého třesku s kocourem jsem nad lecčím přimhouřila obě dvě oči, ale pak přišla krize a v krizových situacích lidé zpravidla odhalují svoji pravou tvář A to, co se odhalilo, to mě natolik znechutilo, že nikdy víc ...
Není tady