|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

elena007 napsal(a):
Brat nebo nechat lezet, hm. Zpusob souziti se ale nastavuje na zacatku a ladi podle nastalych zmen. Pokud zamilovana ani nepipne, tak si pan bude opravnene myslet, ze ji to vyhovuje. Zacit s tim po nekolika letech takto zabehnuteho zivota protoze uz to dal proste nesnesu, je mnohem tezsi. Nakonec pan uz jednu zenu, ktera ho brala, jak byl, mel a stejne nevyhovela.
A lidi se skutecne meni, prehodnocuji sve rebricky hodnot. Nekdy ovsem potrebuji, aby jim nekdo naznacil, ze by bylo zahodno se zamyslet.
Vždyť zamilovaná pípá jak o život, dokonce mu předvedla, že v pohodě pojede na dovolenou sama, i že se s ním rozejde, ale evidentně bez žádoucího výsledku - pán jede stále po své lajně a to už asi těžko změní.
Ale pokud si zamilovaná myslí, že to k něčemu bude, tak ať pípá dál.
Upravil(a) Vějířovka (20. 8. 2011 17:57)
Není tady

zamilovana111 napsal(a):
Přítel mi nabídl, abych se i s dětmi, které mám po týdnu ve střídavé péči, odstěhovala k němu. Byla jsem nadšená a hned jsme začali plánovat stěhování. Ovšem začaly ve mně hlodat i pochybnosti. Nyní žiji ve městě, kde mám spoustu přátel, koníčky, děti kroužky, školu. Přítelův dům je v satelitu půl hodinu autem na místě, kde "chcíp pes", děti by dojížděly a celkově by byl celý nový život komplikovanější. To bych si myslím zvykla, že auto by bylo můj druhý domov, ovšem objevila se ještě jedna a to dost zásadní věc, která mě včera při běžném rozhovoru "praštila" a pochybnosti se ještě prohloubily. Přítel má také děti ve střídavé péči po týdnu, ovšem pro něj týden s nimi nekončí, naopak pokračuje jen s tím rozdílem, že u něj nepřespávají. Tedy je vozí na tréninky, chodí na všechny zápasy, zkrátka se jim věnuje. Což je pěkné a obdivuhodné, ovšem na mě a společný život už jaksi moc času nezbývá. Teď, když spolu nežijeme, to tak nevnímám, ve městě si snadno najdu program, ale co bude až se přestěhuju? Bohužel budu muset zanechat svého koníčku, není tam naprosto nic, čemu se věnovat, zkrátka úplně něco jiného než život, na který jsem zvyklá. Kuchyně a zahrádka
Samozřejmě časem si přátele i nějaký ten sportík najdu, ale minimálně v začátcích bych přítelovu přítomnost uvítala. Snažila jsem se s ním o tom promluvit a vysvětlit mu, že bych týden, kdy nemáme děti, ráda prožívala s ním a ne téměř každý večer seděla doma, starala se o dům a byla ta "chápavá". Přišla bohužel studená sprcha ve smyslu, že on kašlat na svoje děti nehodlá a nic měnit na svých zvyklostech nebude, tedy když mají děti zápas, bude zkrátka tam (oznamuje mi to zásadně ten den nebo den předem, takže i hledání náhradního programu je složité), táhne ho to tam, má to rád. Navíc mi oznámil, že víkend, kdy jsem se k němu měla stěhovat, odjede se synem na 4 dny pryč (týden, kdy děti nemáme). Jsem z toho dost špatná a přiznávám, že sedět po zbytek života v satelitu a čekat, jestli si na mě přítel najde čas mezi nějakými zápasy, se mi nechce. Já se přizpůsobila režimu, že když děti nemám, snažím se trávit čas s přítelem a zkrátka oželím zápasy a turnaje mých dětí, přijde mi to tak i fér a přirozené, nevím, zažili jste někdo něco podobného? Stěhování k partnerovi, na co si dát pozor, čeho se vyvarovat?
promiň, ale tvoje názory jsou z mého pohledu hodně idiotské.
Nepřestal být otcem a je dobře, že se svému synovi věnuje stále. Nevím,proč se ty přizpůsobuješ jemu a na svoje děti se kvůli němu vybodneš. Mně to přijde nepřirozené a blbé. Jak se tváří na to tvoje děti, že na ně kašleš ?
Není tady
Frigo, četlas to celé, nebo jsi došla jen k tomu prvnímu příspěvku ?
Není tady
Frigo napsal(a):
Nepřestal být otcem a je dobře, že se svému synovi věnuje stále. Nevím,proč se ty přizpůsobuješ jemu a na svoje děti se kvůli němu vybodneš. Mně to přijde nepřirozené a blbé. Jak se tváří na to tvoje děti, že na ně kašleš ?
Promiň také, ale mě zase přijde hodně idiotský názor tvůj!
Že nepřestal být otcem je hezké a správné, o tom žádná. Ale absolutně se nedivím, že zamilovaná chce, aby byl také partnerem!
Není tady
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
Brat nebo nechat lezet, hm. Zpusob souziti se ale nastavuje na zacatku a ladi podle nastalych zmen. Pokud zamilovana ani nepipne, tak si pan bude opravnene myslet, ze ji to vyhovuje. Zacit s tim po nekolika letech takto zabehnuteho zivota protoze uz to dal proste nesnesu, je mnohem tezsi. Nakonec pan uz jednu zenu, ktera ho brala, jak byl, mel a stejne nevyhovela.
A lidi se skutecne meni, prehodnocuji sve rebricky hodnot. Nekdy ovsem potrebuji, aby jim nekdo naznacil, ze by bylo zahodno se zamyslet.Vždyť zamilovaná pípá jak o život, dokonce mu předvedla, že v pohodě pojede na dovolenou sama, i že se s ním rozejde, ale evidentně bez žádoucího výsledku - pán jede stále po své lajně a to už asi těžko změní.
Ale pokud si zamilovaná myslí, že to k něčemu bude, tak ať pípá dál.
Samozrejme ji to k necemu bude. Dozvi se, jestli ma pro ni smysl prekopat sobe i detem zivot.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
no to jsem ráda, že není fůrie, vy jste se tady totiž do ní pustily občas tak, že jste ji z ní udělaly.
že ženská chlapa nezmění není pravda. všechno se stává
Ona to ale podle mne ve vysledku neni ta zenska co chlapa zmenila.To je predesvim jen on sam -ten chlap kdo se rozhodl neco zmenit.
Proto nelze rict ze ona ho zmenila. Ona ho mohla inspirovat ke zmenam-ne vsak zmenit. (pac bez jeho vule by to neslo) 
Ja vim ,to jsou jen takovy maly detaily. 
A dost mozna to bylo prave takhle Pavlou mineno. 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
napřed něco těsně před koncem, což mi přišlo na hlavu postavené,, tak jsem přečetla prvotní.. 
Pavlo, nechápu, proč by měl najednou měnit způsoby, které dosud oběma vyhovovali.. proč by měl přestat se svým koníčkem.. Takovéto "kvůli mně přestaneš" mi prostě přijde jako strašná kravina.. to by se snad dalo vydržet chvílku, ale mít chlapa furt za pr.delí, to bych já nevydržela..
Když chlap dělá něco, co ho baví, tak přeci to buď beru nebo s ním nemůžu být, kdyby mi to vadilo.. A že se Zamilovaná vybodne na turnaje svých dětí, jen aby si mohla za..... ? Jak dlouho ještě bude žádoucí, aby s dětmi šla ?
Není tady

elena007 napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
elena007 napsal(a):
A lidi se skutecne meni, prehodnocuji sve rebricky hodnot. Nekdy ovsem potrebuji, aby jim nekdo naznacil, ze by bylo zahodno se zamyslet.Vždyť zamilovaná pípá jak o život, dokonce mu předvedla, že v pohodě pojede na dovolenou sama, i že se s ním rozejde, ale evidentně bez žádoucího výsledku - pán jede stále po své lajně a to už asi těžko změní.
Ale pokud si zamilovaná myslí, že to k něčemu bude, tak ať pípá dál.Samozrejme ji to k necemu bude. Dozvi se, jestli ma pro ni smysl prekopat sobe i detem zivot.
A ona se to ještě stále nedozvěděla? To mi tedy připadá pěkně natvrdlá.
Upravil(a) Vějířovka (21. 8. 2011 7:28)
Není tady

a ještě něco dodám.. že se dozví přítel termín zápasu nebo turnaje den předem nebo ten den je vcelku logické - dětiček je hodně a nejspíš se dělá nominace dle toho, jak jsou děti v kondici, jak chodili na tréninky, jak jim to šlo.. Takže pokud chtějí něco dokázat, tak se tomu musí holt podřídit i rodič, který je tam odveze a tak.
Zrovna včera jsme o tomhle debatovali s kamarádkou.. Posledních pár let máme minimálně času se sejít..krafeme pouze po telefonu... napřed jsem vozila děti já, teď zas ona. A obě si toužíváme, jednoho dne však se děti osamostatní a nebude to nutnost
Není tady
LENNNA napsal(a):
Frigo napsal(a):
Nepřestal být otcem a je dobře, že se svému synovi věnuje stále. Nevím,proč se ty přizpůsobuješ jemu a na svoje děti se kvůli němu vybodneš. Mně to přijde nepřirozené a blbé. Jak se tváří na to tvoje děti, že na ně kašleš ?Promiň také, ale mě zase přijde hodně idiotský názor tvůj!
Že nepřestal být otcem je hezké a správné, o tom žádná. Ale absolutně se nedivím, že zamilovaná chce, aby byl také partnerem!
přesně tak 
Není tady
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
napřed něco těsně před koncem, což mi přišlo na hlavu postavené,, tak jsem přečetla prvotní..
Pavlo, nechápu, proč by měl najednou měnit způsoby, které dosud oběma vyhovovali.. proč by měl přestat se svým koníčkem.. Takovéto "kvůli mně přestaneš" mi prostě přijde jako strašná kravina.. to by se snad dalo vydržet chvílku, ale mít chlapa furt za pr.delí, to bych já nevydržela..
Když chlap dělá něco, co ho baví, tak přeci to buď beru nebo s ním nemůžu být, kdyby mi to vadilo.. A že se Zamilovaná vybodne na turnaje svých dětí, jen aby si mohla za..... ? Jak dlouho ještě bude žádoucí, aby s dětmi šla ?
prosím tě, jaký "kvůli mně přestaneš"
frigo, ty když ses kdysi vdávala, tak jsi jela taky pořád ve své lajně jako když jsi byla svobodná ? i tvůj muž ? to asi ne viď, oba jste se museli určitým způsobem přizpůsobit jeden druhému, společnému soužití ... ono bez toho to totiž nejde, to už pak není tvůj život a jeho život, už je to váš život. pokud to má nějákým způsobem fungovat, tak se musí oba přizpůsobit, někde slevit. ale to neznamená úplně vypustit koníčky a další věci.
Není tady
Jenže, Pavli, tady už to není jenom "vdávat se", ale "žít s dříve vzniklými závazky". Pán není ochotný ke kompromisu v tomhle směru, takže je to jen na autorce vlákna. Buď se s tím nějak popasuje, nebo ne.
Není tady
Daphné, já vím
myslela jsem to na frigo, jako příklad, když psala, že nechápe, proč by se měl on něčemu přizpůsobovat.
Není tady
Frigo napsal(a):
a ještě něco dodám.. že se dozví přítel termín zápasu nebo turnaje den předem nebo ten den je vcelku logické - dětiček je hodně a nejspíš se dělá nominace dle toho, jak jsou děti v kondici, jak chodili na tréninky, jak jim to šlo.. Takže pokud chtějí něco dokázat, tak se tomu musí holt podřídit i rodič, který je tam odveze a tak.
Zrovna včera jsme o tomhle debatovali s kamarádkou.. Posledních pár let máme minimálně času se sejít..krafeme pouze po telefonu... napřed jsem vozila děti já, teď zas ona. A obě si toužíváme, jednoho dne však se děti osamostatní a nebude to nutnost
frigo, tak asi jak kde. syn když jezdil na turnaje, věděli jsme to dlouho dopředu. něják si neumím přestavit, že by mi to oznámili den dopředu, nebo ještě ten den. já taky chodím do práce a mám závazky, nesedím doma na pr..., abych na povel někam dopravovala syna. tohle se mi moc nezdá, takhle to říct na poslední chvíli.
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Když chlap dělá něco, co ho baví, tak přeci to buď beru nebo s ním nemůžu být, kdyby mi to vadilo.. A že se Zamilovaná vybodne na turnaje svých dětí, jen aby si mohla za..... ? Jak dlouho ještě bude žádoucí, aby s dětmi šla ?prosím tě, jaký "kvůli mně přestaneš"
frigo, ty když ses kdysi vdávala, tak jsi jela taky pořád ve své lajně jako když jsi byla svobodná ? i tvůj muž ? to asi ne viď, oba jste se museli určitým způsobem přizpůsobit jeden druhému, společnému soužití ... ono bez toho to totiž nejde, to už pak není tvůj život a jeho život, už je to váš život. pokud to má nějákým způsobem fungovat, tak se musí oba přizpůsobit, někde slevit. ale to neznamená úplně vypustit koníčky a další věci.
Budeš se divit, ale brala jsem si chlapa, o kterém jsem věděla, že je profi sportovec a tudíž si těžko můžu dupnout, že já zrovna teď chci jít na procházku za ručičku (obrazně.. protože tohle je zrovna věc, kterou fakt nemusim) když bude mít trenink nebo turnaj.. a že před turnajem s ním nic nebude a prostě jsem věděla, do čeho jdu. Nikdy by mi nenapadlo po něm chtít, aby se přizpůsoboval on mě. A stejně tak v tom vychováváme naše děti - škola a sport jsou vaše povinnosti a to ostatní může být až pak. Já taky musím chodit do práce. Mohla jsem jet s ním a koukat na něj, nebo si udělat svůj program. Nikdy jsemprostě nebyla pijavice, závislá na něm.
Nikdy nezapomenu na jednoho bezvadného učitele ze základky,který zaregistrovalnáš vztah a prohlásil.. vám to dlouho vydrží, protože si budete vzácní.. ty budeš v zimě zaneprázdněná a on zas od jara do podzimu.. Samozřejmě, že mi taky občas mrzelo,, že jsem šla na nějakou oslavu sama, ale zvykla jsem si. A neměla jsem doma otráveného chlapa. Spíš pak byl šok,když musel přestat a trénovat třeba dětičky..k tomu se nedostal, protože byl v háji z toho, že nemůže dělat to,co chtěl a musel se srovnat s tím, že se bude živit prací.. 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
Zrovna včera jsme o tomhle debatovali s kamarádkou.. Posledních pár let máme minimálně času se sejít..krafeme pouze po telefonu... napřed jsem vozila děti já, teď zas ona. A obě si toužíváme, jednoho dne však se děti osamostatní a nebude to nutnostfrigo, tak asi jak kde. syn když jezdil na turnaje, věděli jsme to dlouho dopředu. něják si neumím přestavit, že by mi to oznámili den dopředu, nebo ještě ten den. já taky chodím do práce a mám závazky, nesedím doma na pr..., abych na povel někam dopravovala syna. tohle se mi moc nezdá, takhle to říct na poslední chvíli.
myslím, že ve fotbale a hokeji je přetlak dětí,takže se prostě i rodiče musí snažit. Mně zas v našem sportu šokovalo, že dětičky třeba na turnaj nepřišli, ač věděli 1/2 roku dopředu termíny,
protože maminka si dupla a muselo se jet na chatu.. k babičce a podobně.. Byl pak v háji celý tým.
Není tady

a pro Zamilovanou - asi bych viděla jako největší problém přesun do satelitu, co se týče dětiček a kroužků.. každý to bude mít jinak a pokud nebudeš matkou na plný úvazek a taxikářkou, tak to bude dost komplikace. Kolikrát jsem o přesunu mimo město přemýšlela, ale pak představa.. že jedno dítě končí školu ve dvě, druhé ve čtyři, pak jedno má trénink od pěti do sedmi, druhé od šesti do devíti.. Hrůza..kde by to jedno mezitím bylo ?Kdy by měli čas na nějaký oddech, kamarády, učení do školy.. Tohle jsem si představit nedovedla, takže jsme stále v paneláku a občas jsem přestupní stanicí a noclehárnou pro puboše, kterým rodiče o tomhle moc nepřemýšleli.
Není tady
dobře, u vás ses přizpůsobila ty. proč se ale vztekáš, když jiná to takhle nechce ?
ženská, co chce být občas se svým chlapem je pijavice ?
a ještě jsem něják nepochopila, co s tím má výchova vašich dětí ?
Není tady

Pavlo, ano, každý jsme jiný.. Přišlo mi prostě, že zamilovaná by chtěla být pijavice..
Výchova dětí, to byla odpověď na nějakou otázku.. už nevím.. Asi těžko chlap řekne svým dětem "sorry.. mám novou babu a neodvezu vás na turnaj, protože teď ona má zrovna volno. Máte smůlu, seďte doma." Ten sport je stejná povinnost, jako moje chodit do rachoty.
To jsem tím chtěla říct. Nejspíš.. Prostě se s tím zamilovaná vyrovná stejně jako dosud, nebo má smůlu a bude naštvaná..
Já se přeci vůbec nevztekám, nebo jo? Kde? Je mi úplně šumák, jak to kdo má. Píšu jen to, co cítím já. A ženská, která si nabalí chlapa se závazky a navíc sportovce, by tohle měla prostě pochopit nebo si najít nějakého chlapa,který třeba bude chodit po práci do hospody, ale každý večer ho má doma.. 
Není tady
no když někomu říkáš, že má hodně idiotské názory, tak tě to nějákým způsobem vytáčí ..
frigo, možná by sis měla dát tu práci a přečíst si to celé, než budeš někoho nazývat pijavicí ... mimochodem - jeho děti mají i matku, ne 
taky si myslím, že nejsou jen chlapi jako má zamilovaná, nebo ti, co sedí den co den v hospodě. kde frigo žiješ, že jiné neznáš ?
co tě na tom tak vytáčí, že jsi kousavá ?
Není tady

Já si teď dovolím říct takový kontroversní názor. Přítel Zamilované mi připadá jako kvalitní rodič, u kterého jsou jeho děti na prvním místě a z času, který chce věnovat jim, nikomu neukrojí.
Bohužel, Zamilovaná je úplně jiný případ, ta věnuje svým dětem jen to, to bylo soudem určeno (a to je jedno dítě teprve čtyřleté)- to by málokterá matka udělala.
Myslím si, že přítel a Zamilovaná jsou natolik rozdílní, že ani jeden z nich nepřevezme způsob chování toho druhého za svůj.
Není tady
Frigo, nedá mi.
SPORT je pro vaše děti povinnost?
No to je hodně smutné. Až doteď jsem si myslela, že je to koníček pro děti, co chodí do školy, a ne povinnost.
Frigo napsal(a):
Pavlo, ano, každý jsme jiný.. Přišlo mi prostě, že zamilovaná by chtěla být pijavice..
Výchova dětí, to byla odpověď na nějakou otázku.. už nevím.. Asi těžko chlap řekne svým dětem "sorry.. mám novou babu a neodvezu vás na turnaj, protože teď ona má zrovna volno. Máte smůlu, seďte doma." Ten sport je stejná povinnost, jako moje chodit do rachoty.
To jsem tím chtěla říct. Nejspíš.. Prostě se s tím zamilovaná vyrovná stejně jako dosud, nebo má smůlu a bude naštvaná..
Já se přeci vůbec nevztekám, nebo jo? Kde? Je mi úplně šumák, jak to kdo má. Píšu jen to, co cítím já. A ženská, která si nabalí chlapa se závazky a navíc sportovce, by tohle měla prostě pochopit nebo si najít nějakého chlapa,který třeba bude chodit po práci do hospody, ale každý večer ho má doma..
fíha, opět. No to je ale pěkná blbost, dát dětem sport jako povinnost. Nepleteš si to nějak?
No a že vám to tak dlouho vydrželo s tím tvým mužem, když ses tolik přizpůsobila... 

Pavlo, budeš se divit, ale včera jsem přečetla a to co jsem napsala ve svém prvním příspěvku a i později, je v podstatě totéž, co tu třeba napsala Helena a i další.. jen asi trochu jinak..
že jsem napsala idiotský..no prostě mito idiotské příšlo..
Shrnu to.. zamilovaná si narazila chlapa a zamilovala se.. on má závazky a dětem se věnuje i mimo určenou dobu.. Super.. leckterá BM by byla ráda, kdyby se otec věnoval dětem tak jako on. Podobně to má i zamilovaná se svými dětmi. Co se může stát - děti budou chtít být třeba ve městě natrvalos tatínkem. Hned třeba ne, jsou malé, ale co později ? Bude jim vadit,že ob týden budou muset jet po škole domu a nebudou moct být s kamarády nebo se budou muset někde pár hodin poflakovat, než půjdou na kroužek..
Nikdy se zamilovaná se svým partnerem nebavila o dalším životě ? Až teď, když je na cestě neplánované mimi ? Nepostřehla jsem, jak dlouho jsou spolu. Fakt jí nenapadlo, že on nic měnit nehodlá ? Že se dosud přizpůsobovala ona, aby spolu mohli být ? Je on fakt zamilovaný nebo mu jen dělá prima matraci ? Já bych to viděla spíš na to druhé.. Proč ona se rozvedla, když měla skvělého prvního může ? alespoň to tu někde bylo napsané..
Takže teď se musí rozhodnout -její srdce..nebo rozum. Dost těžké rozhodování...
Není tady

majkafa napsal(a):
Frigo, nedá mi.
SPORT je pro vaše děti povinnost?No to je hodně smutné. Až doteď jsem si myslela, že je to koníček pro děti, co chodí do školy, a ne povinnost.
ano, vybrali si to (a baví je to) a tak se to stalo povinností. Nemohou z toho dělat holubník. Nehrají jen sami na sebe, není to individuální sport, jsou v týmu. A stejně tak jako když v hodinách vypadne kolečko a přestanou fungovat, tak je to zde. Nevidím na tom nic smutného. Naopak jsem šťastná, že se něčemu věnují a nemusím řešit třeba kde se poflakují a fetují nebo chlastají. Že mají kolem sebe bezva lidi, skvělou partu.
Není tady