Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 17. 8. 2011 9:38

Blossom
Host

Re: životní křižovatka - kam se vydat?

zamilovana111 napsal(a):

Bloss, ještě varianta dítě si nenechat, zůstat kde jsem a s přítelem dál "chodit" jako doposud....
Jen uvedu, že dítě bych si chtěla určitě nechat, pokud to jen trochu půjde a najdeme nějakou shodu co dál.....

Ano, ta varianta tu je.
Ale přijde mi, že když ses bála osamnělosti s přítelem v satelitu, tak setrváním s miminkem ve svém dosavadním bytě by ses odsoudila naprosto k roli osamnělé matky 3 dětí. Navíc v maličkém bytě.

Ano, třeba byste se s přítelem navštěvovali. Ale těhotenství bys prožívala vlastně sama. A mateřskou bys prožívala taky vlastně sama.
Ze zkušenosti víš, jaké jsou třeba noci s nemocným, neustále plačícím dítětem, kdy už si člověk zoufá. Nedovedu si představit, nemít partnera v takovou chvíli vedle sebe - už jen pro tu morální podporu a nebo že Tě např. na pár hodin v péči o dítě vystřídá, nebo odveze vás s dítětem k doktoru, stojí Ti po boku...

Upravil(a) Blossom (17. 8. 2011 10:00)

#27 17. 8. 2011 9:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Bloss, ty si to predstaviť nevieš, ale zasa - mnoho žien tak proste ŽIJE. A to dieťa/deti samy vyhcovajú. Iste, že je to ťažšie (a smaota je asi absolútnejšia), ale JE to reálny spôsob a reálne východisko.
Zamilovaná, ja by som to  s ním asi predsa len skúsila - s tým, že by som si nechala zadné vrátka /(byt by som prenajala) pre prípad, že ste fakt nekompatibilní. Mmch, s malým dieťaťom by si sa asi naozaj musela vzdať - aspoň na čas - koníčkov, priateľov tak či tak... A pol hodiny cesty nie je tragédia, z jedného konca Bratislavy na druhý je to viac - a ľudia to absolvujú, často aj mamičky s deťmi. To nevidím ako neriešiteľný problém, len ako mierne obmedzenie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 17. 8. 2011 9:48

zamilovana111
♥♥♥♥---

Selimo ano, moje děti děkují za každé jídlo a odnášejí talířek na linku gloria
rozhodně netvrdím a ani si nemyslím, že byl můj BM lepší než ten současný. Jen jiný a více přizpůsobivý ve věcech pro mě důležitých (trávit spolu čas). nesrovnávám, není ani co, víc odlišné povahy ani nelze najít lol

Bloss, já v té variantě psala, že bych si mimčo NEnechala offtopic

Není tady

#29 17. 8. 2011 9:58

zamilovana111
♥♥♥♥---

Ještě dodám - já i můj přítel máme už děti velké, ale zas máme stárnoucí rodiče. Máme vždy naplánovaný společný víkend, avšak stalo se párkrát, že něco bylo s našimi rodiči nebo dětmi. Okamžitě jsme ten víkend odpískali, a ten, kdo to potřeboval, se věnoval těm svým dětem nebo rodičům. Ani ve snu by nás nenapadlo, vyčítat si to ve smyslu - ale já musel/a měnit své plány, kvůli Tvé nemocné mamince...
Nám to přijde jako naprosto přirozené.

Bloss, u nás je to ale o něčem jiném. Samozřejmě se bez problémů přizpůsobíme situaci, kdy děti onemocní, je potřeba nečekaně změnit plány, s tím problém není. Problém je v tom, že přítel je většinu volného času na zimáku, kde čumí na zápasy svých dětí, pomáhá při tréninku (dřív i sám trénoval), jezdí na jedno/dvoutýdnenní zájezdy s nimi velmi často a já čekala, že pokud spolu budeme žít, trochu tyto aktivity omezí, aby nám usnadnil tu velkou změnu. Ovšem nebyl by přítomen ani při našem stěhování k němu kvůli turnaji mimo, to mi normální opravdu nepřipadá hmm

Není tady

#30 17. 8. 2011 10:05

Blossom
Host

zamilovana111 napsal(a):

Selimo ano, moje děti děkují za každé jídlo a odnášejí talířek na linku gloria
rozhodně netvrdím a ani si nemyslím, že byl můj BM lepší než ten současný. Jen jiný a více přizpůsobivý ve věcech pro mě důležitých (trávit spolu čas). nesrovnávám, není ani co, víc odlišné povahy ani nelze najít lol

Bloss, já v té variantě psala, že bych si mimčo NEnechala offtopic

Máš pravdu, já to v rychlosti blbě přečetla.

#31 17. 8. 2011 10:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Problém je v tom, že přítel je většinu volného času na zimáku, kde čumí na zápasy svých dětí, pomáhá při tréninku (dřív i sám trénoval), jezdí na jedno/dvoutýdnenní zájezdy... a já čekala, že pokud spolu budeme žít, trochu tyto aktivity omezí
To skoro vypadá, jako by ho to bavilo http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Ale ty se taky netváříš vstřícně na to, že by tě případné přestěhování omezilo ve tvých zábavách.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#32 17. 8. 2011 10:09

Blossom
Host

Selima[b napsal(a):

]Bloss, ty si to predstaviť [/b]nevieš, ale zasa - mnoho žien tak proste ŽIJE. A to dieťa/deti samy vyhcovajú. Iste, že je to ťažšie (a smaota je asi absolútnejšia), ale JE to reálny spôsob a reálne východisko.
Zamilovaná, ja by som to  s ním asi predsa len skúsila - s tým, že by som si nechala zadné vrátka /(byt by som prenajala) pre prípad, že ste fakt nekompatibilní. Mmch, s malým dieťaťom by si sa asi naozaj musela vzdať - aspoň na čas - koníčkov, priateľov tak či tak... A pol hodiny cesty nie je tragédia, z jedného konca Bratislavy na druhý je to viac - a ľudia to absolvujú, často aj mamičky s deťmi. To nevidím ako neriešiteľný problém, len ako mierne obmedzenie.

Ano, já vím, že takto mnoho žen žije. Některé si to i takto ybraly, ale většina jich takto žije, protože to prostě tak dopadlo sad a ony nemají jinou možnost.

Já strašně děkuju osudu, že aspoň to ranné dětství mých dětí jsme prožívali jako rodina.
Ono i dovychovat je pak sama bylo těžké, ale mít to tak odmalička...

#33 17. 8. 2011 10:14

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Zamilovaná - hele, to ti nezávidím tuto situaci. Kolik je tvým dětem?
Když ale nepůjdeš do satelitu, co to malý mrně? Budeš ho vychovávat sama? Píšeš,že k vám do bytečku se přítel nevejde.

V satelitu by mrně také vychovávala sama a ještě by navíc byla zamilovaná nasr.aná.

Fandím ti Zamilovaná zato tvé uvažování a že myslíš přitom především na sebe.Protože nespokojená matka=špatná matka.
Lidí stakovým uvažováním je opravdu málo,kteří,přesně jak píšeš,se snaží koukat dál než na špičku svého nosu.

Heleno - nic co souvisí s řešením bydlení není prkotina a už vůbec ne dojíždění do satelitu a být tak odkázaná celoživotně na auto a dělat mnoho let taxikáře celé rodině.Ono 100x nic umořilo osla - to víš?

Není tady

#34 17. 8. 2011 10:20

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

zamilovana111 napsal(a):

Bloss, ještě varianta dítě si nenechat, zůstat kde jsem a s přítelem dál "chodit" jako doposud....
Jen uvedu, že dítě bych si chtěla určitě nechat, pokud to jen trochu půjde a najdeme nějakou shodu co dál.....

A co tak si dítě nechat a s přítelem dál jen chodit?Setkávat se přitom se svými známými,atd.,atd

Není tady

#35 17. 8. 2011 10:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

už vůbec ne dojíždění do satelitu a být tak odkázaná celoživotně na auto a dělat mnoho let taxikáře celé rodině
No, ono má všechno svoje pro a proti a na dostupnej barák se zahrádkou jaksi v centru velkoměsta málokdy narazíš. Nehledě na to, že i satelity mají, byť minimální, dostupnost hromadnou dopravou. Jenže to je zas člověk závislej na jízdních řádech, viď? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#36 17. 8. 2011 10:33

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Nějak nechápu proč by měla být v satelitu odříznutá od světa

Není tady

#37 17. 8. 2011 10:36

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

už vůbec ne dojíždění do satelitu a být tak odkázaná celoživotně na auto a dělat mnoho let taxikáře celé rodině
No, ono má všechno svoje pro a proti a na dostupnej barák se zahrádkou jaksi v centru velkoměsta málokdy narazíš. Nehledě na to, že i satelity mají, byť minimální, dostupnost hromadnou dopravou. Jenže to je zas člověk závislej na jízdních řádech, viď? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

A proč lpět na baráku se zahrádkou - je to snad zárukou spokojenýho života?A zeptej se na tohle hlavně Zamilované!Dosud,jak píše,byla šťastná v malém bytě,ale svém.

Ano,i závislost na jízdních řádech je teda suprová věc,hlavně tam,kde jezdí bus 2x denně a že je tendence dopravu spíše omezovat do takových končin,něco hodně o dojíždění vím a už   n i k d y   v í c e   bych dotakového "podniku"nešla.

Není tady

#38 17. 8. 2011 10:37

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

dusička napsal(a):

Když ale nepůjdeš do satelitu, co to malý mrně? Budeš ho vychovávat sama? Píšeš,že k vám do bytečku se přítel nevejde.

V satelitu by mrně také vychovávala sama a ještě by navíc byla zamilovaná nasr.aná.

Fandím ti Zamilovaná zato tvé uvažování a že myslíš přitom především na sebe.Protože nespokojená matka=špatná matka.
Lidí stakovým uvažováním je opravdu málo,kteří,přesně jak píšeš,se snaží koukat dál než na špičku svého nosu.

Heleno - nic co souvisí s řešením bydlení není prkotina a už vůbec ne dojíždění do satelitu a být tak odkázaná celoživotně na auto a dělat mnoho let taxikáře celé rodině.Ono 100x nic umořilo osla - to víš?

Přítel zamilované je myslím podobné krevní skupiny, takže ho asi zamilovaná neohne, aby jí poslouchal.
On ale myslí vlastně především na své děti a pak teprve na sebe - a za to zase fandím jemu já.

Upravil(a) Vějířovka (17. 8. 2011 10:40)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#39 17. 8. 2011 10:53

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Kuty napsal(a):

dusička napsal(a):

Přítel zamilované je myslím podobné krevní skupiny, takže ho asi zamilovaná neohne, aby jí poslouchal.
On ale myslí vlastně především na své děti a pak teprve na sebe - a za to zase fandím jemu já.

S tím fanděním opatrně - tento tatínek mi totiž připomíná jednoho takytatínka-ředitele banky,okterém se tu hodně psalo a jehož děti,díky jeho nezjištné "výchově",byly ukázkoví spratkové a tito jsou na nejlepší cestě se jimi taky stát,pokud už  jimi nejsou,dle toho co píše Zamilovaná.kapitulation

Není tady

#40 17. 8. 2011 10:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A proč lpět na baráku se zahrádkou - je to snad zárukou spokojenýho života?A zeptej se na tohle hlavně Zamilované!Dosud,jak píše,byla šťastná v malém bytě,ale svém.
Já ji tam taky necpu http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif - jen jsem konstatovala, že půlhodinový dojíždění je prkotina... proti ostatnímu, co se jí nelíbí - viz přítel do vztahu investuje míň a do svejch dětí víc, že ona "umí oželet" a on ne, že přestěhování jí a její děti omezí...

Není tady

#41 17. 8. 2011 10:56

javena
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Problém je v tom, že přítel je většinu volného času na zimáku, kde čumí na zápasy svých dětí, pomáhá při tréninku (dřív i sám trénoval), jezdí na jedno/dvoutýdnenní zájezdy... a já čekala, že pokud spolu budeme žít, trochu tyto aktivity omezí
To skoro vypadá, jako by ho to bavilo http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Ale ty se taky netváříš vstřícně na to, že by tě případné přestěhování omezilo ve tvých zábavách.

Taky mi napadlo, jestli on to nedělá, že ho to baví a naplňuje. tongue
Jinak teda, zamilovaná, to máš blbý. Já znám takovýho chlapíka... Celej život trénoval děti. Nejprv cizí a pak svoje. Jeho žena za ním jezdila na zimák, aby ho vůbec viděla a jak sama jednou řekla, nechápe, jak se jim podařilo být spolu nejmíň dvakrát o samotě, že vůbec maj ty děti... lol
Tenhle pán je na tom tak špatně, že i když jeho děti odrostly, trénuje dál cizí a teď i vlastní vnoučata. Když ležel v nemocnici, bylo mu fuk, co doma... co na zimáku se ptal.... Nejspíš umře s bruslema na nohou, ale šťastnej... smile

Není tady

#42 17. 8. 2011 11:03

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

zamilovana111 napsal(a):

Vůbec nevím co dál, ani zda si nechat mimčo v téhle situaci.

Jen uvedu, že dítě bych si chtěla určitě nechat.

Tak jak vlastne ? Chses si dite nechat, nebo nechces?   
Proc jsi se nejak nechranila pred otehotnenim,kdyz ani nevis jestli s tim muzem zit chces a to dite vychovavat s nim. va 
emela jsi snad o tomhle premyslet driv?

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#43 17. 8. 2011 11:10

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No, já vím bezpečně, co bych udělala já - dítě bych si nenechala, nikam se nestěhovala a nechala všechno při starém.
Co máš dělat ty, to si netroufám posoudit. Každá jsme jiná. Kdyby sis to dítě chtěla nechat, zas by, z mého pohledu, bylo lepší mít ho v domku se zahrádkou a s jeho otcem pod jednou střechou. Stejně by ses na mateřské svým koníčkům, kamarádům apod. moc věnovat nestihla, aspoň já jsem na mateřské byla na 100% vytížená péčí o dítě. Otázka je, co pak, až dítě odroste. A co tvoje starší děti, jak se vyrovnají se stěhováním ony. Taky by mi velice vadilo, kdyby můj muž se mnou nepodnikal výlety a zajímavé věci ve volném čase a kdybych chtěla být s ním kromě času na sex, musela bych jít na zápas jeho dětí. Ale tak to je i teď a zřejmě ti to až tak nevadí.
Sepiš si poctivě všechna pro a proti a pak se rozhodni podle toho, co bude převažovat. Víc poradit neumím.

Není tady

#44 17. 8. 2011 11:39

holcina
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

helena napsal(a):

Jinak teda, zamilovaná, to máš blbý. Já znám takovýho chlapíka... Celej život trénoval děti. Nejprv cizí a pak svoje. Jeho žena za ním jezdila na zimák, aby ho vůbec viděla a jak sama jednou řekla, nechápe, jak se jim podařilo být spolu nejmíň dvakrát o samotě, že vůbec maj ty děti... lol
Tenhle pán je na tom tak špatně, že i když jeho děti odrostly, trénuje dál cizí a teď i vlastní vnoučata. Když ležel v nemocnici, bylo mu fuk, co doma... co na zimáku se ptal.... Nejspíš umře s bruslema na nohou, ale šťastnej... smile

a o to jde ne? .-)

Není tady

#45 17. 8. 2011 11:40

ready
♥♥♥♥♥--

Zamilovaná,

promiň, ale proč neuvažuješ dopředu a řešíš vždycky až rozlitou bryndu?
Proč jsi neuvažovala o tom, jak to chceš mít, než jsi otěhotněla? Proč jsi nejdřív neřešila bydlení? Proč jsi neuvažovala, jaký asi bude nový vztah než si zbořila předchozí?
Ono, posloupnost - ukončení starého vztahu, započetí nového, společné bydlení a děti má prostě leccos do sebe.
Možná si říkáš, že kritika je ti těď houby platná. Ale mě TOHLE přijde u tebe nejkritičtější, s tím bys měla něco udělat nenechat sama sebe opakovaně vmanévrovat do složité situace a až pak ji nějak řešit.

Aktuální otázka by pro tebe měla být - chci mimino?

ANO - ale počítám s tím, že na něj můžu zbýt sama / budu ho vychovávat v malém bytě / s přítelem, který se bude věnovat i svým dětem a možná budu mít pocit, že je to na úkor mimina. Apod.

NE  - uvědomuju si rizika potratu, možných problémů s případným dalším otěhotnětím, možných psychických tlaků, výčitek (velmi individuální), možná tím vyšlu signál svému příteli, že s ním dítě vlastně nechci apod.
A pak se rozhodni, ale s vědomím všech důsledků a rizik. A pak řeš další z toho vyplývající otázky. Hodně štěstí v rozhodování.

Není tady

#46 17. 8. 2011 12:36

javena
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

javena napsal(a):

helena napsal(a):

a o to jde ne? .-)

No jasně. smile Jenže tenhle měl kliku na tolerantní ženu. wink

Není tady

#47 17. 8. 2011 12:38

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Takže, ikdyby měla velký byt a přítel se k ní nastěhoval, tak by neměl tolik č asu, který ona vyžaduje. Zůstávala by s miminem sama doma a na to není zvyklá, neboť má své děti ve střídavé péči a každý druhý týden jen pro sebe, své přátelé a občas volného přítele. Podle mne miluje volnost, svůj životní styl a s přítelem by nebyla stejně šťastna,ať bydlí tam nebo tam. Co s miminem? No, že by přítel svolil ke střídavé péči a ona si svůj týden uchránila především pro sebe, své koníčky a přátelé.

Není tady

#48 17. 8. 2011 12:42

Blossom
Host

Jen poznámka: Už formulace "čumí na zápasy svých dětí"  je hodně vypovídající - o Tobě, zamilovaná. hmm

Mimochodem, mě chlap, který má své koníčky a za něčím si v životě jde (tím spíš, že podporuje své děti) přijde zajímavý a sexy.
Já naopak nemusím ty gaučáky bez zájmů, koníčků, které bych měla věčně za zadkem.
A nebo ty se zájmy - počítačové hry (od rána do večera) , nebo hospoda.

Samozřejmě - neměl by mít JEN ty koníčky a já být až na konci jeho zájmů.

#49 17. 8. 2011 12:44

majkafa
Host

Myslím si, že pokud půjde zamilovaná na interupci, je vztahu konec.

#50 17. 8. 2011 12:45

Blossom
Host

Kuty napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Kuty napsal(a):

S tím fanděním opatrně - tento tatínek mi totiž připomíná jednoho takytatínka-ředitele banky,okterém se tu hodně psalo a jehož děti,díky jeho nezjištné "výchově",byly ukázkoví spratkové a tito jsou na nejlepší cestě se jimi taky stát,pokud už  jimi nejsou,dle toho co píše Zamilovaná.kapitulation

Probůh, Kuty, kdes přečetla, že děti partnera od zamilované jsou na cestě stát se ukázkovými spratky? va va va dumbom
Snad kvůli tomu, že se jim otec věnuje? va
A nebo kvůli tomu, že neděkují zamilované za každé uvařené jídlo? va

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí