18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj holky,
předem díky za jakékoli zkuenosti. Maruku zřejmě čeká operace v plné narkóze a já si samořejmě dělám starosti. Vím, e u dospělých se říká od půlnoci před zákrokem nejíst a nepít, ale je to stejně i u kojeného dítěte? Maruka se krmí kadé 2-3 hodiny a já si nedokáu představit, jak by to vydrela, hrozně by mi plakala. Zvlá kdy budu kojit její sestřičku a ji bych měla nechat plakat hlady, to mě fakt děsí.
Máte s tím někdo prosím zkuenost, jak se to dělá? Napadá mě, jestli jim třeba nedávají aspoň něco "na uklidnění", aby před tou narkozou spala, nevím...díky moc.
Není tady
Ronjísku, zkuenost sice samozřejmě nemám.... ale moc drím pěstičky, aby to Maruka měla rychle a bezproblémově za sebou... kočenka malá
Není tady
Ronjo, já jsem byla s mojí Lindičkou hned po narození v nemocnici a na pokoji jsem byla s maminkou, která měla 3 měsíčního chlapečka a byl na operaci s tříselnou kýlou. Bylo to tak, e samozřejmě ho nemohla kojit, měla s sebou odsávačku a mlíko odsávala a malej měl v hlavičce píchnutou kanylu a akorát ho zavodňovali..zhubnul jí, ale ne moc. Byl na operaci ráno a kolem 16 hod ho u kojila. Vůbec nijak nestrádal, pouze spinkal, byl unavený. Zvládnul to tehdy dobře.
Není tady
Holky díky. Antaliss děkuju, moc jsi mě teda nepotěila. Maruka je sice spavá ale na krmení se po dvou třech hodinách budí a dokáe se ho doadovat straně hlasitě, mě to asi srdce utrhne ji nechat hlady
Není tady
Ronji, citala som, co sa deje a velmi ma to mrzi a dufam, ze sa problem podari odstranit co najskor a s hladlym priebehom. Osobnu skusenost nemam, a aj pre mna by to bolo srdcedrasajuce, ale v drtivej vacsine pripadov to miminka znasaju neuveritelne dobre. Predpokladam, ze Maruske zavedu intravenoznu vyyivu, takze hladna nebude, a mozno vydrzi spinkat dlhsie. Zakrok urcite naplanuju vcasne rano. Myslim na vas a drzim palce.
Není tady
Ahojky Ronjo, zkuenost nemám, ale myslím, e odpovědi přesně dostane od doktorů, které se o Tvoji maličkou budou starat. Neměj strach, e by probrečela celou dobu před operací, nebo potom, oni vědí jak na to, aby miminko nebylo ve zbytečném stresu před ani po operaci. Budou ji zavodňovat a určitě ti přesně řeknou co a jak dělat, abys i ty přesně věděla jak ji pomoc. Zkus být co nejvíce v klidu, protoe to tvoje maličká potřebuje. Věřím, e to zvládnete, jsi silná ena a skvělá maminka. Moc drím palce, a to máte brzy za sebou !
Není tady
Ronjo, směla jsem Jiříka nakojit v určitou dobu, pak u ne. Choval se, houpal, ve moné.. Pak mu sestřičky dali nějakou oblbovačku (do pusinky) a po určité době ho odvezli. Myslím, e to byl větí nápor na mé nervy ne pro něj, ale zvládlo se to. Po narkoze směl po určité době čaj po ličkách, ale jeliko mi ho nepil, směla jsem dát prso po trokách. Ve bylo v naprostém pořádku. Moc vám drím palečky a tobě co nejvíc klidu
Není tady
Ahoj Ronjo, můj syn musel na operaci cca v půl roce a byl v té době plně kojený. Nejdřív mi řekla sestra, e ho smím nakojit naposled o půlnoci a pak jen čaj z flaky. Tak jsem jí řekla, e flaku nezná a neumí z ní pít a jestli by mi mohla zavolat anesteziologa abych se s ním domluvila. Ten mi povolil naposledy nakojit v 5 ráno, e nějak upraví medikaci. Na sál el malý cca v 10, tak poslední 2 hodiny byly dost náročný. ádný oblbovák nedostal. Pořád jsem ho nosila a nějak jsme to zvládli. Poprvé jsem ho pak směla nakojit tuím 2 hodiny po probuzení.
Tak hlavně a vám to dobře dopadne.
Není tady
Holky moc děkuju za podporu a zkuenosti. Vabako tos mě potěila, právě jsem si říkala, e si musím promluvit hlavně s tím anesteziologem, vím ze zkuenosti, e často řeknou něco jiného ne sestry - sestry prostě mají standardní rutinu. Kdy si to tak vezmu, tak ti vdycky řeknou "od půlnoci nejíst a nepít" a je jedno, jestli jde na operaci v 7 nebo v 11. No budeme to muset zvládnout, tak nám prosím drte palce a jetě jednou díky!
Není tady
Tak jen přidávám praktickou informaci, kdyby někdy někdo hledal stejné téma. V Brněnské dětské na chirurgii, poslední kojení v 5 ráno, na sál po 8. hodině (operaci nakonec na poslední chvíli odloili, ale takhle to bylo naplánované). Kdyby po vás někdy někdo chtěl nekojit od půlnoci, nechte si zavolat anesteziologa, standardně je to u kojených dětí 4 hodiny po posledním kojení, take je zbytečné děti trápit.
Není tady
Ronjísku, pořád na Maruku mysloím i na dovče. Čtu co se vám přihodilo , to je fakt mazec, pro přítě bych tam nejela ani se středním uchem. Opravdu vyhledejte někoho v MOtole. Prostě hrůza, ani nevím, co bych na to měla napsat. Takhle se nechovají ani u nás v nemocnici, nemůu na nový BB jsem si zapomněla heslo, tak aspoň tady MOc a moc zdravíčka holčičkám a Tobě pevný nervy. MOc zdravím a brzo se ukáu.
Není tady
Marti moc děkuju. Jestli jsi zapomněla heslo, obra se na AndreuP, určitě to nějak vyřeíte, a můe zpět na nový bbn
Mvkoty ona natěstí nehladověla, nakojila jsem v 5 co nejvíc to lo, v osm měla jít na sál a o půl osmé mi přili říct, e si to rozmysleli a to pořád jetě spala od těch pěti. Ono toho v té nemocnici bylo víc, ílený přístup, nepomohli nám a jetě se natvali, kdy jsme řekli, e teta půjdeme jinam. No jo, no.
Není tady
Jenom doplńuju informaci, kdyby se to jetě někdy někomu hodila. Dvě narkozy na chirurgii v Motole, opět se nám potvrdilo, e se vyplatí mluvit přímo s anesteziologem a vymlátit z něj konkrétní informaci jak dlouho před daným typem narkozy se nesmí kojit.
My měli mít narkozu mezi 8 a 9, anestezioloka e prý a nakojíme ve 3. Kdy jsem se jí ale ptala, jak dlouho nemá malá jíst a pít, tak e 4 hodiny před zákrokem. Kdy jsem ji upozornila, e počty nesedí, svolila, e můu nakojit tak, abych skončila s kojením ve 4. Protoe jsem ale nevěřila, e nás vezmou v 8, dala jsem malé napít ve 4 (to znamená, e pila fakticky cca do půl páté). Pak nám přili o půl deváté říct a nakojíme, e se jim zkomplikoval program a malá se dostane na řadu cca ve 12. Take jedla o půl 9 a ve 12 byla narkoza v pohodě, malá nezvracela nic.
Druhý den jsem to udělala stejně, přestoe v papírech bylo ukončit kojení ve 3, dala jsem napít jetě ve 4, jen jsem u musela hodně natajno, protoe malá byla na přístrojích a hrozilo, e jak ji vzbudím na kojení, přijde se podívat sestra. Narkozu pak měla v těch 8 a v pohodě.
To stejné po zákroku, sestry řeknou standardně nekojit jetě 2 hodiny, ale anestezioloka, kdy jsme se jí přímo zeptali, řekla, e můe malá dostat u po hodině, protoe narkozy byly krátké (jen vyetření).
Není tady
Elí my to s narkozou měli tak.. o půlnoci poslední kójo a asi v osm el na zákrok a pak jetě 6h potom jsme nesměli pít,po 6ti hodinách nám dovolili troku čaje,byl to masakr,matějovi tenkrát byli 4měsíce
Není tady
Leni na čtyřměsíční dítě je to teda mazec, to bylo kde? V nějaké okresní nemocnici?
No já se trápila tak dlouho s tím, jestli bude malá moct jíst est nebo pět hodin před narkozou, a vyělo najevo, e po zákroku nebude smět jíst tři dny, take asi tak (operace střev). Ale u je větí a můu říct, e psychicky je pro mě velkej rozdíl, e má tu operaci nakonec a teď a ne kdy jí byly ty tři měsíce, přeni jen u je to dítě větí, snese toho víc a jako matka jsem se trochu otrkala...
Není tady
Stránky: 1