29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
Pritelovo syn prestal navstevovat i babicku s dedou,ktery pro nej vzdy prvni posledni.Vylozene ho rozmazlovali.Treba,kdyz jsem slysela hlasku,na Pavliku tady mas 200 kc za to,ze si za nama prijel.Pul roku se pritelovo syn neukazal u prarodicu,kdyz prijel oni mu dali penize zpetne,protoze v danem obdobi mel kluk jak svatek tak narozeniny.Pritel mu,uz nedal nic,protoze se s nim nesesel.Prarodice vnouckovi nabijeli kredit,aby jim treba nekdy zavolal,nestalo se tak ani jednou.Pritel neustale nuti sve rodice,aby mu zavolali.
A tobě vadí, že mu dala babička peníze? Co ti je vůbec po tom?
To asi tvůj otec nedělá tak ti vadí, že to dělají jiní prarodiče? Už se těším na to, až budu svoje vnoučky moct rozmazlovat.
A jinak, po puberťákovi nemůžete anio chtít nějakou útu ke stáří, ta přijde s věkem. Až pak se ukáže co v klukovi je. A je v něm to co do něj vložil i tvůj přítel, taky ho snad vychovával a má na tom svůj podíl
Není tady
Asi jsou mí synové divní, ale ti prarodičům a praprarodičům sice volají málo, ale docela pravidelně a to minimálně jednou týdně je sami od sebe navštěvují někdy tam jsou i 3x po sobě a to nebydlíme ve stejném městě.
aby nedošlo k omylu, nechodí si pro peníze a prababi často nakupujou mlsky .
Upravil(a) aprill (21. 8. 2011 20:31)
Není tady
Moje děti jsou u prarodičů taky často, ale to je i tím, že jsme všichni poblíž. kdyby bydleli 30 km myslím, že by tak často nechodili. Ale jsou prostě odmala zvyklí je vídat často
ještě dodám: syn erem bydlí od dědečka kousek, zajímalo by mě jak často ho navštěvuje on
Upravil(a) holcina (21. 8. 2011 20:35)
Není tady
holcina napsal(a):
Moje děti jsou u prarodičů taky často, ale to je i tím, že jsme všichni poblíž. kdyby bydleli 30 km myslím, že by tak často nechodili. Ale jsou prostě odmala zvyklí je vídat často
ještě dodám: syn erem bydlí od dědečka kousek, zajímalo by mě jak často ho navštěvuje on
naši puboši to mají cca 25 km
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
ještě dodám: syn erem bydlí od dědečka kousek, zajímalo by mě jak často ho navštěvuje onnaši puboši to mají cca 25 km
A nejspíš jste s nima navštěvovali prarodiče často a připadá jim to normální
Není tady
Mé děti mají jedni prarodiče na Slovensku a druhé cca 160 km daleko. Je něco jiného, když bydlí blízko a když daleko.
Babička bydlela cca 500m ode mě (už umřela). Jako děti jsme k ní chodili často. Nehlídala nás, ale prostě jsme se stavili napít a tak.
Když už jsem měla děti, doslova jsem se přemlouvala, abych k ní zašla. S našima nebo s někým klidne, ale sama s dětma - mi přišlo jako ztráta času, nuda, co si s ní budu povídat,dítka zlobili.
Přemluvila jsem se vždycky 2x do měsíce (chodila jsem jí x let stříhat nehty) a stále si říkala, musím za ní zajít, jednou tady nebudu a já bych si pak mohla vyčítat, že jsem za ní nešla.
Kluci navštěvují babičky jak kdy, ted už taky moc ne, spíš průměru jednou za měsíc. Jdou sami od sebe.
Je jak já jako holka nenáviděla, když jsme museli jít k babičce popřát, sedět tam ( a to jsem si nedovolila říct, tak já jdu).
Kluci to neřešej, příjdou,popřejou,chvilku sedí a pak jdou.
Není tady
Erem - já bych řekla, že hlavní problém je v tom,že ty náš na druhé,co jedna paní povídala.
Podívej - sama píšeš, že musíš mít sice každý den navařeno a vypráno, ale bordel okolo ti nevadí. Tvůj kluk v tomto vyrůstal, nehonila si ho od mala,aby si uklidil.
Ted je u vás tvůj přítel, který přijde mi buzeruju,aby bylo uklizíno. Třeba bere tvůj kluk tvého partnera jako vetřelce,který mu narušil soužití s mámou a se ségrou.
Taky mi přijde tůvj partner ,že musí být všechno po jeho, a jak ne, tak je zle. Když nechceš jet s ním za jeho rodiči,si špatná ty a on na tebe "žaluje" že si špatná ty.
Já vím,každý máme chyby,každý jsme náký, ale proč si stěžuješ na svýho kluka, když si ho takto vychovala? Vždyt nedělá nic nekalýho, neubližuje (jo ubližuje ti ,když ti vynadá - ale to je přesně - necháš si to líbit).
Erem - sama máš dost starostí,zamet si před svým prahem a jaký to má tvůj partner se synem, na to se vybodni, vypust z hlavy, to není tvoje starost.
Není tady
Ono taky záleží i na tý atmosféře u prarodičů... a i na tom věku. Jak píše Duši, si taky pamatuju, jak sedím u babičkyy jako děcko, všechno tak nějak strojený, napnutý. Popřejem, já poreferuju, co ve škole... ale něco tam hapruje. Zajímavý ale je, že když byla babi u nás, tak v pohodě. Dokud nepřišla mamka. Neměly hezký vztah. Až když jsem bydlela sama jezdila jsem za ní ráda a bez křeče. I s dětmi.
Moje děti mají prarodiče rády, jenže teď ten věk... nechce se jim nic a nikam, plnou kušnu keců... ale když už někam dojedem, jsou nadšení. A to platí o cestě kamkoli, minule jsem byla dotázána, zda je opravdu nutné, aby se mnou jezdily do OC kvůli koupi jejich bot. Ne, není. Cipísek měl taky dřeváčky a já si aspoň koupím něco na sebe... výtlem jak prase ale cestou stejně mrmlaly. Strašná matka, chce jim koupit boty...
Jednu doby byly při návštěvě u našich na přeshubu, kluk teda. Jsme přijeli a on se pakoun zeptá, v kolik pojedeme domů... nebo si sedl a ten ksicht, co hodil... Musela jsem s ním hodit řeč, jinak bych ho jednou chytla pod krkem. A musím říct, že dobrý. Nevím, jestli to pochopil úplně, to asi ne, nejspíš si z toho vzal jen ty bonusy jako peníze a dárky... ale chová se slušně a to ostatní mu jednou docvakne. Když to docvaklo mě. A jak to mají ostatní... to narozdíl od erem neřeším.
Jestli si jede mládež pro peníze, ze slušnosti nebo jedou fakt rádi... ono se to fakt mění. Na druhou stranu třeba kámošky tchýně - tam se nesmí drobit, chodit, křičet... co tam s malýma dětma... se divím, že můžou dejchat. Jak tam přijedou už poučuje, co by děti měly a neměly, jak to měla ona když byla mladá vychovaný, zařízený (zažila jsem osobně)... tam bych nejela ani pro prachy.
Není tady
tam bych nejela ani pro prachy.
Myslím, že je to o tom, jaký jsme jim dali příklad. A že mají dětičky radar i na naše případné přetvařování, to tady většinou víme.
Není tady
holcina napsal(a):
u nás je to stejný.
Není tady
dusička napsal(a):
Erem - já bych řekla, že hlavní problém je v tom,že ty náš na druhé,co jedna paní povídala.
Podívej - sama píšeš, že musíš mít sice každý den navařeno a vypráno, ale bordel okolo ti nevadí. Tvůj kluk v tomto vyrůstal, nehonila si ho od mala,aby si uklidil.
Ted je u vás tvůj přítel, který přijde mi buzeruju,aby bylo uklizíno. Třeba bere tvůj kluk tvého partnera jako vetřelce,který mu narušil soužití s mámou a se ségrou.
Taky mi přijde tůvj partner ,že musí být všechno po jeho, a jak ne, tak je zle. Když nechceš jet s ním za jeho rodiči,si špatná ty a on na tebe "žaluje" že si špatná ty.
Já vím,každý máme chyby,každý jsme náký, ale proč si stěžuješ na svýho kluka, když si ho takto vychovala? Vždyt nedělá nic nekalýho, neubližuje (jo ubližuje ti ,když ti vynadá - ale to je přesně - necháš si to líbit).
Erem - sama máš dost starostí,zamet si před svým prahem a jaký to má tvůj partner se synem, na to se vybodni, vypust z hlavy, to není tvoje starost.
erem přece ví, že ho tak vychovala, no a ? to si nemůže postěžovat, nebo co ? o co ti jde duši ? ty když tě sere kluk, tak si tu taky postěžuješ, stěžovala sis i na manžela, ale to bylo ok. proč tě to vytáčí u jiných ? erem je máma stejně jako ty a trápí ji to, jako by to trápilo tebe, nebo mně.
a víš co duši - kdo, ví, jak bys s výchovou uspěla ty, kdybys na to byla sama, jako byla erem
Není tady
javeno, s těma botama je to u nás to samý
Není tady
Já jsem se léta nemola smířit s tím, že můj syn nenosí v zimě zimní boty, ale opět botasky. Jsem si připadala jako špatná matka, že dítěti ani zimní boty nekoupím. Ale pak jsem koukala, v čem chodí ostatní, a taky v botaskách. Botasky v létě, v zimě, furt. Jednou u nás nastala situace, že syn byl ochoten jít si koupit nové botasky ve chvíli, kdy ty staré byly mezi podrážkou a vrškem samá díra a jen tak- tak to ještě drželo dohromady. V krámu jsme staré boty vyhodili a odešel v nových. Ale už jsem se s tím smířila, že dnešní generace je prostě jiná.
majkafa napsal(a):
Já jsem se léta nemola smířit s tím, že můj syn nenosí v zimě zimní boty, ale opět botasky.
Jsem si připadala jako špatná matka, že dítěti ani zimní boty nekoupím. Ale pak jsem koukala, v čem chodí ostatní, a taky v botaskách. Botasky v létě, v zimě, furt. Jednou u nás nastala situace, že syn byl ochoten jít si koupit nové botasky ve chvíli, kdy ty staré byly mezi podrážkou a vrškem samá díra a jen tak- tak to ještě drželo dohromady. V krámu jsme staré boty vyhodili a odešel v nových. Ale už jsem se s tím smířila, že dnešní generace je prostě jiná.
o synovi a zimních botech a botech vůbec jednou napišu knihu
Není tady
mladej nosí zimní boty. ale ten děs, než najdeme nějáký, který se mu líbí ...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
neboj, to brzy pomine
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Fakt, jo... Já teda nakupování nemusím vůbec. Myslela jsem si, že je to tím, že za mýho mládí vyrazit do obchodu a sehnat něco normálního na sebe bylo horší, než když vyslala ta zlá macecha Marušku pro jahody v lednu, bo ta měla přímluvu u těch měsíčků... takže jsem se taky moc netvářila, když bylo potřeba prošoupat podrážky aby mi po půldni v kotvě, máji a černý labuti koupili naši něco hnědého, zeleného či šedého, beztvarého a ukrutnýho celkově , a dodnes nenosím manžestráky, třeba...
A ono to je asi spíš o věku než o nabídce.
Není tady
Ty botasky v zimě ještě chápu, když teď nejsou velké zimy se sněhem, ale že to nesundá ani v parném létě a nevezme si sandály, to už nechápu.
majkafa napsal(a):
Já jsem se léta nemola smířit s tím, že můj syn nenosí v zimě zimní boty, ale opět botasky.
Jsem si připadala jako špatná matka, že dítěti ani zimní boty nekoupím. Ale pak jsem koukala, v čem chodí ostatní, a taky v botaskách. Botasky v létě, v zimě, furt. Jednou u nás nastala situace, že syn byl ochoten jít si koupit nové botasky ve chvíli, kdy ty staré byly mezi podrážkou a vrškem samá díra a jen tak- tak to ještě drželo dohromady. V krámu jsme staré boty vyhodili a odešel v nových. Ale už jsem se s tím smířila, že dnešní generace je prostě jiná.
Jo, tak to je fakt všude stejný... buď mu ty hnáty mrznou nebo se mu pařej. Jen když leze sněhem si vezme zimní boty. A to ne, že mu to řeknu já, ale vedoucí oddílu, kterej když se mu jednou sešli frájové v botaskách na celodenní výšlap v lednu valil bulvy a to je kluk o dost mladší, než já.
Frajeři valili domů se přezout a on jim to pokaždý když je v zimě někam bere připomíná. A jak mu to v oddíle dorůstá, už se to rozmáhá i mezi děvčátky...
Není tady
Jj, taky maj jedny boty celoroční už neřeším ani že v největším mrazech chodí v mikině.
Pavli - Ty na mě nějak zhurta, udělala jsem Ti něco?
Víš, každý má nějaký starosti, já proti Erem nic osobního nemám, a napsala jsem jen svůj názor. Tak mě hned neokřikuj
Není tady
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
neboj, to brzy pomine
Není tady
javena napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Fakt, jo... Já teda nakupování nemusím vůbec. Myslela jsem si, že je to tím, že za mýho mládí vyrazit do obchodu a sehnat něco normálního na sebe bylo horší, než když vyslala ta zlá macecha Marušku pro jahody v lednu, bo ta měla přímluvu u těch měsíčků... takže jsem se taky moc netvářila, když bylo potřeba prošoupat podrážky aby mi po půldni v kotvě, máji a černý labuti koupili naši něco hnědého, zeleného či šedého, beztvarého a ukrutnýho celkově
, a dodnes nenosím manžestráky, třeba...
A ono to je asi spíš o věku než o nabídce.
já nakupuju docela ráda. hadříky a tak. ale musím mít u sebe kámošku, ne mladýho, kterej se už ve druhým obchodě drží za srdce, že na něj jde infarkt, pořád mě honí, vyčítá a otravuje, kdy už jako půjdeme domů.
Není tady
majkafa napsal(a):
Ty botasky v zimě ještě chápu, když teď nejsou velké zimy se sněhem, ale že to nesundá ani v parném létě a nevezme si sandály, to už nechápu.
to mi povídej. já se s ním dohaduju kvůli tomu pořád. vedro k padnutí a botasky na nohách. tohle fakt nepochopím. určitě bych se v nich pařila jako debil.
Není tady
Na sebe oblečky kupuju sama, by mě ani nenapadlo tahat je sebou do obchodu. A holku taky ne.
A kluci si už tak pět let kupujou na sebe oblečky taky sami. (dohodneme prachy,do kolika kč např. boty atd
Není tady