27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
ViktorkaM napsal(a):
Jo, ramena dela vetsinou jenom kdyz je tam on. Oni jsou spolu jakysi tandem, tym, ktery kdyz ja neco pozaduju, stoji proti mne... kdyz je sama, tak se s ni da docela vyjit...
Ok ,takze je jasne ze tomu jejimu borcovi potrebujes nastavit hranice.A kdyz ne bude se do Vas porad montovat,to je snad jasny.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Tak mne spolecne ukecali aj na psa,... ja takoveho "slona" nechtela... vedela jsem, ze pece o nej ju nebude bavit, a on prosil za nu... a ted ani nezivi (psa, jak oba slibovali), ani se dvakrat moc nestara...
Tomuhle ja rikam Viki dusledek sveho cinu. Nevyslysela jsi podle mne zcela jasne sama sebe (pises ze jsi to vedela) a sla jsi proti sobe jen proto ze jsi se nechala ukecat.
Není tady
lupina montana napsal(a):
A jo -koukám, e jsem se přehlídla a tys ji fakt chtěla fackovat...nojo, ale to pak není divu. Nejsou malí, aby dostávali na pr.el, Viki
Mi můj táta vdycky říkal, e pár facek mi můe dát i kdy mi bude 30-cet. A protoe se dcera Viktorky chovala jak malý "spratek" (s prominutím), tak si taky zaslouila pár facek.
Není tady
helena napsal(a):
Jenze vis jak to bylo spravne? Nemel se mezi nas michat, my jsme si totiz resily vztahy mezi sebou
Tak jetě jednou - on ji bránil! A je úplně fuk, kdo ji chtěl uhodit.
Ale co jí bránil....jestlie se matka s dcerou hádala, tak on se do toho vůbec neměl co plést. Ty dvě si řeily své vztahy, tak si to taky měly vyřeit samy.
Není tady
Ano, Kuratko, tak nejak...
Není tady
Arcanum napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
Tak mne spolecne ukecali aj na psa,... ja takoveho "slona" nechtela... vedela jsem, ze pece o nej ju nebude bavit, a on prosil za nu... a ted ani nezivi (psa, jak oba slibovali), ani se dvakrat moc nestara...
Tomuhle ja rikam Viki dusledek sveho cinu. Nevyslysela jsi podle mne zcela jasne sama sebe (pises ze jsi to vedela) a sla jsi proti sobe jen proto ze jsi se nechala ukecat.
Slibovali. Nedodrzeli... ze je chyba, ze jsem uverila? Ano. Podruhe bych neuverila. Jenze pes uz je u nas a ja ju miluju. Aj vlcicu, aj dceru...
Není tady
A Kuratko,Viki jste schopne pochopit ze on si dovoli presne to co si myslel ze si muze dovolit.
Zrejme v nem Viki vyvolavas pocit ze si to mohl dovolit. No a aby jsi ho vyvedla z mylneho pocitu (zkouska kam az muze zajit a kam uz ne) ,potrebujes mu to dat poznat.
Takze slova -nemel se do nas michat lze pretvorit na slova urcene jemu -to znamena -poslys kluku ,nemichej se do nas.
Není tady
Mi můj táta vdycky říkal, e pár facek mi můe dát i kdy mi bude 30-cet.
To mě taky... a poslední jsem dostala v patnácti a dodneka přesně vím za co.
Ale co jí bránil....jestlie se matka s dcerou hádala, tak on se do toho vůbec neměl co plést.
Já u toho nebyla... ale myslím, e se "začal plést" a v momentě, kdy Viktorka napřáhla ruku. Mi to přijde jako naprosto normální reakce chlapa, jeho partnerce se někdo chystá ublíit.
Buď si má Viktorka vztah s dcerou řeit mezi čtyřma očima, nebo se nedivit. Ale ona si neřeí JENOM vztah s dcerou, ale s oběma, ví. A nemá holka vyřeeno, nemá... to by na ni kluk nevystartoval znova, nevrazili by jí psa, neměli by u ní oba mamahotel...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Arcanum napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
Slibovali. Nedodrzeli... ze je chyba, ze jsem uverila? Ano. Podruhe bych neuverila. Jenze pes uz je u nas a ja ju miluju. Aj vlcicu, aj dceru...
Vyborne ,takze si vlastne nestezujes. Budes psa krmit a starat se o nej od A do Z protoze jsi to takhle chtela(vedela jsi to uz predem ze to bude na Tobe,protoze dcera se nepostara a ocekavat neco za takovych okolnosti (Tve -vedela) je preci blaznovstvim)
Není tady
Jak má velký byt? Nelze nějak vyčlenit místnosti? Ví, třeba by si mohli dát do lonice malou televizi a koukat se tam sami, nebo vyře kuchyň. A uvaří, e si potom budou vařit oni. Já jsem to viděla u kamarádky v 1+1 a docela to přechodně fungovalo. Jenom mladí se v noci stále přehrabovali v lednici, kde ona spala. Dopadlo to celkem patně. Odstěhovali se k jeho rodičům, kde to absolutně nefungovalo, holka byla vystrčena dom, on si nael jinou a ona se otrávila plynem. Hodně smutné.
Není tady
Mame velky krasny byt, ale bohuzel jejich pokojik je pruchodak... spijou treba do obeda a ohukujou mne, kdyz tudy chodim do kuchyne (taky by mi to vadilo), v tom predchozim byte jsme to meli obracene, ja s partnerem jsme vegetovali v "pruchodaku", takze jsem zavella, ze si to vystridame... nejdriv frflala, ze chce ten vetsi pokoj (co mam ja), optimalni to neni, ale nedostatek mista taky ne. V kuchyni muzeme varit aj zaraz, to problem neni, spis s tim, ze si nosej "svoje" jidlo, na ktere ja bez jejich dovoleni sahnout nesmim, ale oni ze "spolecneho" berou neomezene, aniz by na nej nejak prispivali, stejne tak hygiena, peru pro vsechny, pac velka pracka... proste je to silne nedoreseny a zaclo mi to lezt na nervy...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Mame velky krasny byt, ale bohuzel jejich pokojik je pruchodak... spijou treba do obeda a ohukujou mne, kdyz tudy chodim do kuchyne (taky by mi to vadilo), v tom predchozim byte jsme to meli obracene, ja s partnerem jsme vegetovali v "pruchodaku", takze jsem zavella, ze si to vystridame... nejdriv frflala, ze chce ten vetsi pokoj (co mam ja), optimalni to neni, ale nedostatek mista taky ne. V kuchyni muzeme varit aj zaraz, to problem neni, spis s tim, ze si nosej "svoje" jidlo, na ktere ja bez jejich dovoleni sahnout nesmim, ale oni ze "spolecneho" berou neomezene, aniz by na nej nejak prispivali, stejne tak hygiena, peru pro vsechny, pac velka pracka... proste je to silne nedoreseny a zaclo mi to lezt na nervy...
Viki, a nelo by udělat kychyň z toho jejich průchoďáku a z kuchyně udělat jejich pokoj?
Mohli by si pak dokonce u sebe vařit svoje jídlo.
Není tady
Viktorko, mě by nenapadlo jako dceru "ohukovat" vlastní matku, která chodí ve svém vlastním bytě přes pokoj, kde spíme s přítelem To jako má sedět jako pěna ve svém pokoji a do odpoledne a milostivě čekat, a se mladí vyhajají
?!?
Já chápu, e chce mladým vyjít vstříc, ale jak se říká - vocamcaď a pocamcaď. To, e je tam nechává bivakovat není Tvoje povinnost, je to jen Tvoje dobrá vůle - ostatně rodiče mladého je ve svém domě nechtějí a mladí to museli se skřípotem zubů akceptovat - tak bych jim připomněla, e můj byt je jetě pořád můj byt a oba dva se podle toho musejí chovat
Jestli Ti připadá situace silně nedořeená, bude ji holt muset dořeit Ty sama, nikdo jiný to za Tebe neudělá a bude si muset ujasnit, kam a jsi ochotna ustoupit a přes co u vlak nepojede
Není tady
No to prave nejde, pac ta kuchyn je takova nudle, na koncu je sprchovy kout s WC, po obou stranach jsou zabudovane linky, u dveri ven (chodba chybi, vstupuje se rovnou do kuchyne) je botnik a vesak..., to vis, pavlacak...
Jinak se to tady resit neda, jedine to, kdo ktery pokoj bude obyvat (jsou dva), dohromady 106m2, takze fakt velkej, a to ja se teda utiskovat v tom mensim nehodlam. Oni byli doted studenti, vecne v trapu..., ted se to vyhrocuje, ze jsou prazdniny...
My stejne, az se manzel vrati, pujdeme bydlet do nejake chaticky nebo domku nekam k lesu, ale zatim to holt musime vydrzet tady...
A delat si ze zivota navzajem peklo nemusime...
Není tady
Kuřátko napsal(a):
A jo -koukám, e jsem se přehlídla a tys ji fakt chtěla fackovat...nojo, ale to pak není divu. Nejsou malí, aby dostávali na pr.el, Viki
Mi můj táta vdycky říkal, e pár facek mi můe dát i kdy mi bude 30-cet. A protoe se dcera Viktorky chovala jak malý "spratek" (s prominutím), tak si taky zaslouila pár facek.
No jasněě...a co kdyby náhodou říkal, e ti můe dát pár facek i kdy ti bude padesát?
Já jsem prostě dospělý děti brala jako dospělý a respekt musím nejen vyadovat, ale taky poskytovat....jak to chce dělat jednostranně?
Není tady
Viki, jedno řeení by byl solidní, bytelnej paravan tak, aby vznikla jakási průchozí chodba - co říká? Kdy u tam teda straej.
Mmch, zkus jednu věc: a zase budou ohukovat, nic neříkej; jen se na ně zadívej a přitom si mysli: nechcete náhodou po papulce, milánkové?
Důleitý na tom je, e to neřekne, ale jen si to myslí...a pozoruj reakci
Není tady
To je dobrý nápad, co psala lupi.
Jestli jsou ty pokoje tak velké, jak píe, viktorko, e celý byt má 106 metrů.
My měli v bytě průchozí dětský pokoj do lonice. A kluka a holku. Pokoj měl 30 metrů čtverečních. Vymyslela jsem přehrazení nábytkem, dokonce a tak, e kadé dítě mělo své oddělené soukromí a i přechod do lonice byl oddělený, vůbec jsme se neviděli, kdy jsme li do lonice. Ale ten pokoj měl 3 okna. Ale vdy se to nějak dá vymyslet
majkafo, já mám taky pokoj 30 m2 a kdy přijdu někam mimo domov, tak se mi vechny místnosti zdají stísněné a mrňavé, e by člověk pomalu propadl klaustrofobii
Je ale pravdou, e ne jsem před dávnými lety dostala svůj vlastní byt, bydlela jsem s dětmi u matky a tam to byl zase opačný extrém - v pokoji o 15 m2 jsme ili tři, namačkaní jak sardinky
Není tady
Verte mi, ze tady nejde nic rozdelit tak, aby jeden (nebo dva nove vytvorene), nebyl pruchozi: Zkuste si predstavit ctverec, ktery je rozdeleny na jednu a dve tretiny. Do te jedne se vchazi, je to kuchyn, na jejimz vzdalenem konci je koupelna + Wc. Tudy je vchod dovnitr, a hned v pravouhlem rohu je vchod do dalsich prostoru (zbylych 2/3), ktere jsou opet rozdeleny na jednu a dve tretiny. Ta prvni jedna tretina je pruchodak mladochu, druhe dve tretiny jsou ZA NIM "muj radoby obyvak" /je to obyvak, loznice plus ma pracovna - tady siju, ziju i maluju = stojan/ ... I kdyz bych to rozdelila paravanem, nabytkem, zdi, cimkoliv, tak nove vzniknuty prostor by byl zas jen "pruchozi"...
No a k tem "malometraznim bytum a "pokojicenkum" - v tom jsem se mydlila cely zivot. Prvni vlastni 2+kk mel jen 27m2, otres, pak dalsi sice 3 pokojak, ale 54m2... a tak dale, proste sardinky se ve sve krabicce proti tomu vznaseji ve vakuu...
Ted si uzivam "obrovskych prostor, kde se da dychat, a nehodlam je "prepazkovat" jenom proto, ze nejaky mladata chtej nerusene promarnit svuj zivutek zavreni v soukromi "za zdi"...
Jo, a jeste neco: Kdyz ja tam kolem nich spicich v pet rano kracim do kuchyne pro svoji nezbytnou kavu, nedycham, slapu pouze na polstarky a vztekam se, ze jsem se jeste nenacila letat...
Nejsem asik slyset... jenomze ten "blbej pes" vstane, zatrepe se (= cely byt rezonuje), odfrkne a louda se za mnou do kuchyne, pac chce najest, napit a pomazlit..., vycurat taky, ale tomu jsem se uz naucila odolat a tak ji vysvetlim, ze curat pujde az za pul dne s panickou...
Není tady
Nastavit pravidla můe koneckonců i písemně, pokud ti vidina rozhovoru dělá takový trouma, ne? Napíe to na A4 na lednici a je
Jo a hlavně nastavit hranice bys měla předevím sama sobě, tzn. sednout si sama se sebou a probrat si co je nechá dělat a co u ne. No a za ty hranice pak u nejít, jsou to Tvoje hranice
Není tady
Viktorko, to SJ smějí týrat zvířátka ?
Není tady
Kdy byly nae děti malé, taky mi natahaly domů kočky, křečky, morčata, bílé myi, pískomila a já nevím, co vechno. Zůstaly mi jen tři kočky a dalí přírůstky u jsem si zatrhla jednou pro vdy: oznámila jsem dětem, e teď u jsou dospělé, začaly vydělávat a ten, kdo mi sem přinese dalí kočku se zavazuje k tomu, e bude ze své vlastní kapsy hradit její veterinární péči (kastrace, očkování, odčervování, odbleování). Nu ... a debaty o dalím koátku jako náhradě za dvě zesnulé kočky skončily, jako kdy utne ...
Viktorko, to se nesmí nechat a nastavit si striktní pravidla ... A já bych na Tvém místě nenechala holku hajat, kdy si přitáhla domů psa a vyhnala bych ji nesmlouvavě toho psa venčit 2x denně, poprvé třeba v pět ráno. Kdy toho psa nechcete venčit ani jedna a pes - jetě ke vemu velké plemeno - musí čekat na vyvenčení půl dne, tak jste si ho neměly pořizovat vůbec
Není tady
Kiara napsal(a):
... a ten, kdo mi sem přinese dalí kočku se zavazuje k tomu, e bude ze své vlastní kapsy hradit její veterinární péči (kastrace, očkování, odčervování, odbleování). ...Viktorko, to se nesmí nechat a nastavit si striktní pravidla ...
A já bych na Tvém místě nenechala holku hajat, kdy si přitáhla domů psa a vyhnala bych ji nesmlouvavě toho psa venčit 2x denně, poprvé třeba v pět ráno....
Ano. Uz jsem to psala... Taky se svatosvate zavazovali, a taky ze zacatku plnili, vsak vite, jak to chodi, tyden, mesic, ctvrt roku, pak se jelo za tatinkem a tam se pes sebou brat nemuze, pac je tam kocka..., tu se nechtelo, tam se nemohlo, vsak mama to zaridi... samo ze zaridila. To puldenni cekani jsem prehnala, a ona (vlcice) nejak zvlast nestepuje za dvermi, ze jako uz musi...
No, a prave treba o tom "nenechani hajat" mluvim. Zkusim "nenechat hajat", vidim krivou hubu. Zkusim pritvrdit, vidim aj krivou hubu mladeho, ze mu budim jeho princeznicku a at ju necham, ze bude pak cely den protivna....
Tak? Jeste porad si myslite, ze nemam pravo se rozcilovat a touzit po tom, aby uz byla z domu?
Ale uklidnim vas. Napisu zasady, nalepim na lednicu a budu vyzadovat striktkni dodrzovani. Kdyz to nepujde, poridim igelitku a novy zamek. A pes pujde s nou, pac k tomu se zavazala. Bude mi za ni (psem) smutno, ale neda se nic delat, "zasady" musim dodrzovat aj ja, no
ni?
Upravil(a) ViktorkaM (16. 8. 2011 5:58)
Není tady
ups, dvakrat po sobe?
Upravil(a) ViktorkaM (16. 8. 2011 5:57)
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Kiara napsal(a):
... a ten, kdo mi sem přinese dalí kočku se zavazuje k tomu, e bude ze své vlastní kapsy hradit její veterinární péči (kastrace, očkování, odčervování, odbleování). ...Viktorko, to se nesmí nechat a nastavit si striktní pravidla ...
A já bych na Tvém místě nenechala holku hajat, kdy si přitáhla domů psa a vyhnala bych ji nesmlouvavě toho psa venčit 2x denně, poprvé třeba v pět ráno....
Ano. Uz jsem to psala... Taky se svatosvate zavazovali, a taky ze zacatku plnili, vsak vite, jak to chodi, tyden, mesic, ctvrt roku, pak se jelo za tatinkem a tam se pes sebou brat nemuze, pac je tam kocka..., tu se nechtelo, tam se nemohlo, vsak mama to zaridi... samo ze zaridila. To puldenni cekani jsem prehnala, a ona (vlcice) nejak zvlast nestepuje za dvermi, ze jako uz musi...
No, a prave treba o tom "nenechani hajat" mluvim. Zkusim "nenechat hajat", vidim krivou hubu. Zkusim pritvrdit, vidim aj krivou hubu mladeho, ze mu budim jeho princeznicku a at ju necham, ze bude pak cely den protivna....
Tak? Jeste porad si myslite, ze nemam pravo se rozcilovat a touzit po tom, aby uz byla z domu?
Ale uklidnim vas. Napisu zasady, nalepim na lednicu a budu vyzadovat striktkni dodrzovani. Kdyz to nepujde, poridim igelitku a novy zamek. A pes pujde s nou, pac k tomu se zavazala. Bude mi za ni (psem) smutno, ale neda se nic delat, "zasady" musim dodrzovat aj ja, no
ni?
, zásady napi velkým písmem, aby náhodu je dotyční nepřehlédli a moná by stálo za to je přilepit na více míst - zrcadlo v koupelně
.
Není tady