18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja jsem nerekla, ze "musi odejit", to bylo o "schopnosti vydelat si na sve potreby"...
Ona rekne, ze nechce jit do prace ani na brigadu, ptz. se chce ucit (coz dela) a "byt s nim", coz taky dela. Nauci se a pak se valej u televize...
No na to ja se divat opravdu nechci a myslim, ze ani nemusim...
Hranice ano. Mladoch at se vrati domu, ona naklusat na brigadu a pomoct mi financne (najem, chod domacnosti a pod.), tak bych si to predstavovala... Jakou myslis ze mam sanci uspet, kdyz proste NECHCE?
Dcera, co ma syna, bydlela s nama az do jeho tri let... pomahaly jsme ji s nim vsecky, ale prispivala. Chodila do prace aj studovala na VS ... nebylo potreba ji nejak o to zadat, sama chapala, ze tak je to potreba a "zadarmo" bych to spoluziti s nima asi sotva utahla...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
To ja vsecko vim..., myslim jen, ze tim "zakazem pobytu mladocha u nas" nic nevyresim, pac zrejme neposlechnou, a kdyz aj jo, mlada bude jeste "nasr...nejsi", nez doted...
Ano ,jiste ze bude,protoze zase opet zkusi kam a z muze zajit az by jsi ji tohle oznamila ,to znamena nastavila svoje hranice.
Viki mas opravdu na vyber-bud ji nechas skakat po Tve hlave a budes z toho dal na palici a nebo se rozhodnes postavit hranice a najit cestu ven z tohodle zacarovaneho kruhu.
Je jiste ze to bude bolet.Bez toho se to neobejde.
Není tady
Chjo, ja vim. Budu si muset s nima "sednout a probrat to"...
Jen jestli me vubec pustej ke slovu, chi-chi, a budou "vnimat"...
Není tady
Mladoch at se vrati domu, ona naklusat na brigadu a pomoct mi financne (najem, chod domacnosti a pod.), tak bych si to predstavovala... Jakou myslis ze mam sanci uspet, kdyz proste NECHCE?
Podívej, z bytu ji dobrovolně nedostane, dokud studuje a nebude chtít - to je fakt, s kterým nehne, protoe zákon je na jej straně. Ale můe utáhnout kohoutky - způsobů je dost, od nevaření a nenakupování po sníení finančního příspěvku. A tě aluje o výivné...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Chjo, ja vim. Budu si muset s nima "sednout a probrat to"...
No, kdy k tomu přistoupí přístupem chi-chi, tak tě opravdu asi vnímat nebudou. Kdy to má jako legraci. Pak si teda skuhrej.
Ano, pani soudkyne, zapomela jsem, ze delat si legraci z ukecane dcery se v tak vazne situaci nesmi...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Jo ,tohle si umim predstavit. Ne jako mama ale jako teta.
Budes potrebovat trpelivost (to vis ) ,protoze tahle promena nebude ze dne na den.
Vyzaduje to taky naprostou vsimavost aby jsi neopakoavla automaticky stejny vzorec jednani,ale nastolila krok za krokem jine kroky z kruhu ven.
Casto si clovek ani nevsimne ze se automaticky rozbaluje stejne jednani (zvyk to je) a prave proto je treba to predevsim zaznamenavat v ten moment a pomalu to jednani menit.
Je jiste Viki,ze jestlize budes uvnitr na hromadce,budes slaba ,uciti to. a presne na to budou podvedome reagovat.
Jakmile si to ale v sobe nastavis postupne jinak,veci se zacnou menit ,protoze i tohle uciti i kdyz se bude dcera prave tomuhle branit.
Nevim jestli rozumis ale tusim ze ano.
Upravil(a) Arcanum (15. 8. 2011 10:11)
Není tady
delat si legraci z ukecane dcery se v tak vazne situaci nesmi
No nesmí... i kdy je to vlastní dcera. Ty toti nechápe (nechce chápat?), e to je skutečně váná situace - a jakmile dcera (nebo oba) zjistí, e si v podstatě buď dělá legraci nebo tou legrací zakrejvá strach... pak tě seere na jedno polknutí. A jak tak vdycky vidím i tu horí monost, za pár tejdnů by ses tu mohla zajímat, co dělat, aby tě holka s potencionálním zeákem nechali vůbec bydlet ve TVÉM bytě.
Není tady
Jasne, ze rozumim... oni se totiz "spojej" a lehce me "prebijou"... Na to se musim "sakra pripravit"...
Není tady
helena napsal(a):
No nesmí... i kdy je to vlastní dcera. Ty toti nechápe (nechce chápat?), e to je skutečně váná situace - a jakmile dcera (nebo oba) zjistí, e si v podstatě buď dělá legraci nebo tou legrací zakrejvá strach... pak tě seere na jedno polknutí. A jak tak vdycky vidím i tu horí monost, za pár tejdnů by ses tu mohla zajímat, co dělat, aby tě holka s potencionálním zeákem nechali vůbec bydlet ve TVÉM bytě.
chi-chi
No právě, Viki - ty se potřebuje zdravě nas.rat a to teda s nějakým "chi-chi" tak nevypadá....vypadalo to spíe jako rozpaky "jak já jim to proboha jen řeknu?" A s těma nepořídí
Není tady
Koukám, e mě Hela u předběhla a já s ní do puntíku souhlasím!
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Jasne, ze rozumim... oni se totiz "spojej" a lehce me "prebijou"... Na to se musim "sakra pripravit"...
O tom to přece vůbec není. Nepochopila.
lupina montana napsal(a):
No právě, Viki - ty se potřebuje zdravě nas.rat a to teda s nějakým "chi-chi" tak nevypadá....vypadalo to spíe jako rozpaky "jak já jim to proboha jen řeknu?" A s těma nepořídí
Jo, mam ty "rozpaky"... Uz totiz probehlo par scen, kdy ja se snazila, nejdriv normalne, a pak "zdrave nasr..." urcovat ony hranice, mlada odfrkavala drze (aj mi dala sproste tituly) a bylo to na facku ... a najednou stal mezi nama ON, a mackal mi zvednutou ruku...
Podruhe, kdyz doslo k podobne situaci, a mladoch na mne nastartoval, tak na nej zas nastartoval muj muz (to byl jeste doma...), takze takhle by to asi neslo...
Upravil(a) ViktorkaM (15. 8. 2011 10:44)
Není tady
Nojo...v tý vteřině, kdy tě chytil za ruku (pokud jsi ovem nehodlala mlátit jeho milou a tvou dceru) tak jsi měla naprosto v klidu říct "jetě jednou a volám policii"
A taky to případně udělat
Tedy myslím....na mně nikdo ruku nezved (krom rodičů), ale já se umím koukat jako vrah, to je pravda
Není tady
A jo -koukám, e jsem se přehlídla a tys ji fakt chtěla fackovat...nojo, ale to pak není divu. Nejsou malí, aby dostávali na pr.el, Viki
Nastavit pravidla můe koneckonců i písemně, pokud ti vidina rozhovoru dělá takový trouma, ne? Napíe to na A4 na lednici a je
Není tady
Jo, chtela jsem ji jednu vrazit, za ty tituly, co mi pridelila, zaslouzila si to...
Ale to s tim napsanim je perfektni napad, pac tak mi nebudou moct "spojenymi silami" skakat do reci...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Viki,dcera (i pritel) uciti co ze sebe vyzarujes a tedy to co mas uvnitr.
Jestlize je uvnitr strach,slabost,citi to. Jestlize se naucis krok za krokem byt odhodlana ,nebat se jednat jinak (protoze to delas hlavene pro Vas obe) ,pak i tohle uciti.
Takhle veci ve Vesmiru fungujou.
Jasne ze kdyz z Tebe oba uciti slabost a kdyz se spoji ze je to pro Tebe pak jeste horsi ten dopad.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Jo, chtela jsem ji jednu vrazit, za ty tituly, co mi pridelila, zaslouzila si to...
Viki ,
dela jen to kam jsi ji az nechala zajit. Facky ted nic nevyresi. V te facce je obsazena zlost a ta se vetsinou obraci prave k vysilateli.K Tobe.
Není tady
mlada odfrkavala drze (aj mi dala sproste tituly) a bylo to na facku ... a najednou stal mezi nama ON, a mackal mi zvednutou ruku...
chtela jsem ji jednu vrazit, za ty tituly, co mi pridelila, zaslouzila si to
Viki, "ON" zřejmě udělal jedinou monou věc, v tu chvíli. Bránil svoji dámu... logicky. Jako by ji stejně bránil před kýmkoli jiným. Chybu jsi udělala ty - hned dvakrát. Poprvé, kdy jsi "chtěla jednu vrazit" dospělý holce, podruhý, kdy jsi mu jeho jednání nechala jen tak projít.
Kdybychom měli uráky "řeit" tělesným násilím, tak se do pár tejdnů umlátíme mezi sebou (no, měla by matička příroda uetřenou práci ). Jestlie s dcerou jedná jako s malým harantem, kterýmu za slova "oklivá máma" naplácá zadek, tak se nediv, e dcera se jako malej harant chová.
A jestlie jejímu příteli okamitě poté, co tě pustí, neoznámí dostatečně zřetelně a srozumitelně (nejen slovy), e "tohle bylo naposled", tak se nediv, e na tebe "nastartoval" podruhý.
Oba velice rychle zjistili, kde má slabý místa... a byli by, s odputěním, blbí, kdyby jich nevyuili ve svůj prospěch. Pravděpodobně jsou naučení (i kdy kadý jiným způsobem) na "urvi, co můe"... tak holt rvou.
Jojo... kdo miluje, a platí
Upravil(a) helena (15. 8. 2011 11:18)
Není tady
No vis, zas az tak dospelaky neotloukam, moc jsem decka fyzicky netrestala ani jako male, nebylo to potreba, byly hodne... a v pubert jsme se s tim tak nejak "slovne" popraly... tahle ma chut vrazit ji byla namiste, pac ty sprosty vyrazy pouzila na mne poprve v zivote (byla vytocena jak nepricetna, i mladej valil bulvy, co si to dovolila...) a doufam, ze diky tomu, ze se te zvedle ruky prece jen lekla, tak take naposledy...
A jeho jsem pote ne upozornila, ale rovnou vyhodila...
To az tusim po tydnu dcera prisla s prosikem, jestli by se mohl vratit... a ze jsem splachovaci, tak ja odsouhlasila...
Vis, je to trosku slozitejsi... on vi, ze je jeho draha rozmazlenej spratek, a myslim, ze on je v jejich vztahu dooost pod papuci (obcas mu to aj musim za jejimi zady pripomenout... - pamatuju si, jednou kdyz ji byly ctyri, sedely jsme v doprave proti takove stare pani, velice inteligentne vypadajici, a ona jen tak prohodila: To dite je budouci diktator... a ono fakt...) a boji se ji. Ne, ze boji, ale tusim v zajmu klidu ji hodne casto ustupuje (mmch. stejne jako ja, pokud to slo, prizpusobovala jsem se jejim pranim...). Ja myslim, ze nesouhlasil s tim, jak se chovala, ale nechtel, abych ju uhodila... Jenze vis jak to bylo spravne? Nemel se mezi nas michat, my jsme si totiz resily vztahy mezi sebou... Ona by tu facku prezila, a ja bych docilila sveho vychovniho zajmu, nenechat si sproste nadavat od decka...
Takhle on docilil toho, ze me drahe dite nabylo dojmu, ze "na ni nemam"...
Není tady
pokud to slo, prizpusobovala jsem se jejim pranim
To se pak ale nemůe divit...
Jenze vis jak to bylo spravne? Nemel se mezi nas michat, my jsme si totiz resily vztahy mezi sebou
Tak jetě jednou - on ji bránil! A je úplně fuk, kdo ji chtěl uhodit.
Takhle on docilil toho, ze me drahe dite nabylo dojmu, ze "na ni nemam"
Ale prd a vořech - vdycky ho za zadkem mít nebude. Ty "na ní nemá" proto, e dělá akorát bububu... ale jak ti "zacpe pusu", ani na to se nezmůe.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Takhle on docilil toho, ze me drahe dite nabylo dojmu, ze "na ni nemam"...
Je to tedy pravda,ze na ni nemas? To musis vedet jedine Ty sama. Pak nezalezi na tom kdo ma jaky dojem. Dojmy nejsou urcujici,urcujici je jak to mas skutecne Ty.
Není tady
Jo, ramena dela vetsinou jenom kdyz je tam on. Oni jsou spolu jakysi tandem, tym, ktery kdyz ja neco pozaduju, stoji proti mne... kdyz je sama, tak se s ni da docela vyjit...
Není tady
Tak mne spolecne ukecali aj na psa,... ja takoveho "slona" nechtela... vedela jsem, ze pece o nej ju nebude bavit, a on prosil za nu... a ted ani nezivi (psa, jak oba slibovali), ani se dvakrat moc nestara...
Není tady