19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
ahoj mám zatím jetě 24letého bráchu s kterým od malička soupeříme. Nejdřív to bylo takové pouchování spí ze srandy. Čím jsme starí, tím jde ale do tuhého. Já měla spoustu problémů jako malá no a brácha to označuje tak, e ho zanedbávali a vyívá se v tom jaká jsem nula, karedá a podobně. Před necelým rokem si nael přítelkyni tak jsem si myslela, e to bude lepí dokonce to i tak vypadalo. Jene ted kdy nemám kolu a on ano mnou zřejmě pohrdají oba, brácha mi vykřičel několikrát v hádce do obličeje jaká jsem nula a e nikdy nic nedokáu akorát parazituju v rodině. Myslela jsem, e tím e si najde přítelkyni se mi taky otevře svět mladých vrstevníků protoe já ádné kamarády nemám a samu mě někde jezdit nebaví (několikrát jsem to zkouelae) Nedávno říkali,e půjdou do lesa tak jsem chtěla jít taky. Nakonec se ale rozhodli, e nepůjdou jen kvůli tomu e chci jít já. Tedka jsme měli jet na výlet do zahraničí a bráchova přítelkyně nejela dle bráchy proto,e jsem chtěla jet i já. Tohle mě fakt dost mrzí, vdy jsem se k ní snaila chovat přátelsky. Mnohdy si dají sraz i za přítomnosti jejich sourozenců,kteří "nevadí" já tam samozřejmě nesmím. Dá se tenhle stav jetě nějak zachránit? Nai říkají, e pokud já se vdám e manel bude chudák (děti ze zdravotních důvodů mít nemůu) tak at si hledím udobřit bráchu
Není tady
mně přijde, e tím, e se tví rodiče točili kolem tebe, brácha na tebe árlil, cítil se odstrkovanej. nedivím se mu, moná měl pocit, e vechnu jejich lásku a zájem má ty a na něj u nezbývá. a prostě to sebou táhne do teď. proto na tebe křičí, e jsi nula, snaí se ti ublíit. Trochu mě zaráí, e jsi očekávala, e tím, e si nael přítelkyni, si ty najde kamarády. ale to s tím podle mně nemá co dělat ...
ty a napadlo tě, e třeba chtěli jít do lesa jen sami dva, nebo i na ten výlet ? jsou zamilovaní, to člověk vdycky nestojí o to, mít někoho za zadkem. ty mi připadá, e ses na ně moc upnula, e se ti samotné nikam nechce a počítá, e bude chodit/jezdit s nimi. nemůe se stát, e jim to u prostě vadí ?
a proč vlastně nemá kamarády ?
a nerozumím tvým rodičům, proč by měl být tvůj mu chudák protoe nemůe mít děti ? vdycky je tu přece adopce, nebo si můe najít chlapa, co u děti má. neviděla bych to zase tak černě.
a proč si ho má podle rodičů udobřit ?
Není tady
Váně bys bráchovi a jeho přítelkyni chtěla dělat křena? No to bych tě fakt milovala, kdybys se mnou a mým přítelem chtěla mermomocí chodit na procházky nebo dokonce na dovolenou, teď, kdy jsou zamilovaní. V dalích letech, nebo kdy bude mít taky přítele, to u zase bude o něčem jiném.
Proč by ti svět vrstevníků měla otevírat přítelkyně tvého bratra? Co jí to dává za "povinnost"? To je snad na tobě, jestli bude přátelská, milá,otevřená a vstřícná. Proč má takový poadavek na jiného, aby ti zametal cestičku?
SAMOZŘEJMĚ nesmí na na "srazy" za účasti sourozenců? A zeptala ses třeba sama sebe, proč tě tam nechtějí?
Kolik je ti let? A co přesně znamená - teď kdy nemám kolu?
Upravil(a) majkafa (10. 8. 2011 14:23)
PPavlaa napsal(a):
mně přijde, e tím, e se tví rodiče točili kolem tebe, brácha na tebe árlil, cítil se odstrkovanej. nedivím se mu, moná měl pocit, e vechnu jejich lásku a zájem má ty a na něj u nezbývá. a prostě to sebou táhne do teď. proto na tebe křičí, e jsi nula, snaí se ti ublíit. Trochu mě zaráí, e jsi očekávala, e tím, e si nael přítelkyni, si ty najde kamarády. ale to s tím podle mně nemá co dělat ...
ty a napadlo tě, e třeba chtěli jít do lesa jen sami dva, nebo i na ten výlet ? jsou zamilovaní, to člověk vdycky nestojí o to, mít někoho za zadkem. ty mi připadá, e ses na ně moc upnula, e se ti samotné nikam nechce a počítá, e bude chodit/jezdit s nimi. nemůe se stát, e jim to u prostě vadí ?
a proč vlastně nemá kamarády ?
a nerozumím tvým rodičům, proč by měl být tvůj mu chudák protoe nemůe mít děti ? vdycky je tu přece adopce, nebo si můe najít chlapa, co u děti má. neviděla bych to zase tak černě.
a proč si ho má podle rodičů udobřit ?
já s nimi nechodím po kadé to je samozřejmé. lo o jeden jediný výlet za čtvrt roku,já od malička měla vrozenou slabou imunitu cokoliv lo kolem mě tak to jsem lapla. No a jak jsem trávila čas doma v posteli ne mezi dětmi propukl mi selektivní mutismus s určitými znaky schizofrenie. V průběhu puberty a dospívání se mi podařilo z toho dostat natolik,e jsem mohla studovat na výce. Co si pamatuju brácha nijak nestrádal vechno se řeilo dohromady nai se mu věnujís stejně i hraček a podobných věcí měl víc ne já. Kdy jsem se učila na Z psát věty musela jsem je psát o bráchovi jetě mám doma pracovní seity ze 3. třídy. Výlety, dovolené vechno rovným dílem
Není pravda, e bych nikam nejezdila samotná byla jsem hodněkrát sama ale nebaví mě to tak jako kdy jde s někým. Kdy nemá monost promluvit s vrstevníkem celý měsíc vyuívá jakékoliv monosti popovídání.
Není tady
nerozumím, proč má brácha pocit, e ho zanedbávali, kdy tvrdí, e bylo ve rovným dílem ? není to třeba jen tvůj dojem ? stává se, e nemocnému dítěti se rodiče víc věnují.
taky nerozumím, proč rodiče říkají, e si ho má udobřit, kdy se teda nic závaného mezi vámi nestalo.
Není tady
Elso - najdi si své vrstevníky.
Ty nemá přátele ze základky, ze střední? Proč ne?
Vykali se na bráchu, asi ho otravuje a dělá chudinku, dle rodičů,e si ho má udobřit .Taky tuhle větu moc nepobírám.
A nech je samotné, proč by Ti měla holka bráchy otvírat svět? Proč si ho neotevře sama?
Není tady
dusička napsal(a):
Vykali se na bráchu, asi ho otravuje a dělá chudinku, dle rodičů,e si ho má udobřit .Taky tuhle větu moc nepobírám.
A nech je samotné, proč by Ti měla holka bráchy otvírat svět? Proč si ho neotevře sama?
No ode mě se spí lidi odvracejí moná proto, e jsem jako malá měla dost velké zdravotní problémy jak po psychické (selektivní mutismus se znaky schizofrenie) i fyzické stránce (nedostatečná imunita, skolioza, renální nedostatečnost, amenorea, odvápěnění kostí. Tím jsem se pro mnoho lidí zřejmě stala monstrem na doivotí. Z těch psychických jsem se v průběhu dospívání jsem se dostala na tolik, e jsem studovala na V.
Na S jsem ze začátku poznala i ikanu ale postupně se z celé naí třídy stali kamarádi. Přátele jsem si nala i na V ale u jsme se rozprchli do světa a kontakty se shánějí těko. Moná také proto, e spousta spoluáků u má své rodiny a povinnosti.
Brácha se za tyhle problémy zřejmě stydí,proto mě nechce nikam brát. K jeho přítelkyni se snaím chovat přátelsky, vechno jí půjčuju, máme společná témata a podobně.
Není tady
Elso, ty jsi starí sestra? Pracuje?
Není tady
Bramborka napsal(a):
Elso, ty jsi starí sestra? Pracuje?
jen o rok a půl, ted jsem neúspěně uzavřela V ale k tomu u se nebudu vracet a za 3 týdny nastupuju do práce
Není tady
majkafa napsal(a):
Váně bys bráchovi a jeho přítelkyni chtěla dělat křena?
No to bych tě fakt milovala, kdybys se mnou a mým přítelem chtěla mermomocí chodit na procházky nebo dokonce na dovolenou, teď, kdy jsou zamilovaní. V dalích letech, nebo kdy bude mít taky přítele, to u zase bude o něčem jiném.
Proč by ti svět vrstevníků měla otevírat přítelkyně tvého bratra? Co jí to dává za "povinnost"? To je snad na tobě, jestli bude přátelská, milá,otevřená a vstřícná. Proč má takový poadavek na jiného, aby ti zametal cestičku?
SAMOZŘEJMĚ nesmí na na "srazy" za účasti sourozenců? A zeptala ses třeba sama sebe, proč tě tam nechtějí?
Kolik je ti let? A co přesně znamená - teď kdy nemám kolu?
Paneboe, majkafo, co kdybys, aspoň občas, ne něco napíe, zkusila pouít mozek?
Tolik empatie na pár řádcích, to se fakt jen tak nevidí.
Upravil(a) Xsara (10. 8. 2011 18:28)
Není tady
Elsa napsal(a):
ahoj mám zatím jetě 24letého bráchu
Tohle znamená, e mu za chvíli bude 25, nebo e ho přestane mít?
Podle toho, co o sobě píe, musí působit troičku jako podivínka, ne ? Moná, e se v dětství o tebe bráka, ač o kousek mladí, musel nebo měl kvůli tvým zdravotním obtíím starat. Určitě si dovede představit, jak z toho ílel
, on, kluk, se má starat o holku, navíc o ségru! Dyk to je děsný! Jak vypadal v očích svých vrstevníků!?! Ta pohana!
A to mu moná zůstalo doteď, navíc s lehkou indoktrinací rodičů, e pravděpodobně bude mít "ségru na krku" kdoví jak dlouho. Tak teď, kdy si nael slečnu, trochu k ní před tebou utíká.
Moná, e by bylo dobré nechat ho být, nechat mu jeho "prostor k dýchání", můe mít pocit, es ho o něj v dětství připravovala. Dát mu (a i rodičům) svým chováním najevo, e se tě nemusí do budoucna bát jako zátěe. Jestli si s jeho slečnou v některých tématech rozumí, je to fajn, probírejte je, najděte si tam styčné plochy, ale jinak si dej odstup.
Co bude dělat za práci? Bude se moci osamostatnit? Bylo by fajn, kdyby to jen trochu lo.
Vím, e má velké ideály, naplňuj je postupně a pomalu. Je to opravdu velké sousto i pro člověka, který v ivotě nezastonal!
A proboha - s nikým nesoupeř! Nato s bráchou!
Není tady
Xsara napsal(a):
Paneboe, majkafo, co kdybys, aspoň občas, ne něco napíe, zkusila pouít mozek?
To ví, já jsem empatická jenom tehdy, kdy cítím, e je na místě být empatická.
A tady se podle mě jedná o dívčinu, která si příli zvykla být středobodem pozornosti ve své rodině a zneuívá toho. I teď, kdy u je to velká holka.
-
Upravil(a) Pox (12. 8. 2011 12:53)
Není tady
Bramborka napsal(a):
Elsa napsal(a):
ahoj mám zatím jetě 24letého bráchu
Tohle znamená, e mu za chvíli bude 25, nebo e ho přestane mít?
Podle toho, co o sobě píe, musí působit troičku jako podivínka, ne? Moná, e se v dětství o tebe bráka, ač o kousek mladí, musel nebo měl kvůli tvým zdravotním obtíím starat. Určitě si dovede představit, jak z toho ílel
, on, kluk, se má starat o holku, navíc o ségru! Dyk to je děsný! Jak vypadal v očích svých vrstevníků!?! Ta pohana!
![]()
A to mu moná zůstalo doteď, navíc s lehkou indoktrinací rodičů, e pravděpodobně bude mít "ségru na krku" kdoví jak dlouho. Tak teď, kdy si nael slečnu, trochu k ní před tebou utíká.
Moná, e by bylo dobré nechat ho být, nechat mu jeho "prostor k dýchání", můe mít pocit, es ho o něj v dětství připravovala. Dát mu (a i rodičům) svým chováním najevo, e se tě nemusí do budoucna bát jako zátěe. Jestli si s jeho slečnou v některých tématech rozumí, je to fajn, probírejte je, najděte si tam styčné plochy, ale jinak si dej odstup.
Co bude dělat za práci? Bude se moci osamostatnit? Bylo by fajn, kdyby to jen trochu lo.
Vím, e má velké ideály, naplňuj je postupně a pomalu. Je to opravdu velké sousto i pro člověka, který v ivotě nezastonal!
A proboha - s nikým nesoupeř! Nato s bráchou!
brácha se o mě nikdy starat nemusel a nebude muset i kdybych měla skončit někde v ústavu o to se neboj. Já měla sice tučný chorobopis ale, nic jsem neměla zadarmo pokud jsem chtěla to co brácha musela jsem se o to snait sama. Mnohdy to dopadlo e uspěl pouze brácha ale stalo se i to e jsme se navzájem vyrovnali. Já nikdy středem pozornosti nebyla spí černá ovce rodiny někde v koutku ale z toho jsem postupně vyrůstala. Budu pracovat jako referentka pro zahraniční obchod pokud mi vyjde i práce v útulku tak zvolím spíe tu
Není tady
Elsa, to je prima práce. V práci potká jiné lidi a třeba i přátele.
Neboj, já se nebojím .
Není tady
Bramborka napsal(a):
Neboj, já se nebojím
.
já se nelituju ale vyhlídka e nikdy nebudu mít děti a do 10 let skončím na vozíku protoe se mi sesype páteř moc světlé nejsou ale co u jsou na tom lidi hůř o hodně . Já bych se za sourozence s nějakým problémem nestyděla proč taky, za to nikdo nemůe a geny si nevybírá.
Není tady
majkafa napsal(a):
A tady se podle mě jedná o dívčinu, která si příli zvykla být středobodem pozornosti ve své rodině a zneuívá toho. I teď, kdy u je to velká holka.
Herdek, to byl rychlej soud.
Jinak, Elso, drím ti palce, aby se ti v práci líbilo a dařilo. A třeba tam na tebe čeká nějaký ten kamarád nebo kamarádka. Někdo, kdo nedělá rychlé soudy na základě vzhledu nebo diagnózy nebo několika napsaných řádek.
Být tebou, bratra i s přítelkyní bych nechala plavat. Kdy o tvou společnost nestojí, brala bych to tak, e je to jejich chyba.
A neře, co říkají vai. Jsi dospělá, svéprávná, tak se rozhodni sama za sebe, jestli si chce "udobřovat" bráchu, který se k tobě chová tak, jak popisuje v prvním příspěvku.
Upravil(a) Xsara (10. 8. 2011 20:25)
Není tady
Xsara napsal(a):
majkafa napsal(a):
Váně bys bráchovi a jeho přítelkyni chtěla dělat křena?
No to bych tě fakt milovala, kdybys se mnou a mým přítelem chtěla mermomocí chodit na procházky nebo dokonce na dovolenou, teď, kdy jsou zamilovaní. V dalích letech, nebo kdy bude mít taky přítele, to u zase bude o něčem jiném.
Kolik je ti let? A co přesně znamená - teď kdy nemám kolu?Paneboe, majkafo, co kdybys, aspoň občas, ne něco napíe, zkusila pouít mozek?
Takových "odbornic " tu je víc, bohuel jejich nevyrovnanost se ivotem odnáejí nevinní lidé, kteří si chtějí nechat poradit nebo si jen o svém problému popovídat
Není tady
Elso, nech bráchu plavat a najdi si svůj ivot. Sourozenec nemá vůbec ádnou povinnost jak zabavit svého druhého sourozence. Ani na výlety tě nemusí brát ani jednou ročně. A přes to spolu můete vycházet dobře a mít kadý svůj ivot. Začne chodit do práce. Najdi si zábavu pro sebe. Nauč se být sama se sebou. A promiň, přestaň se troku vymlouvat na své zdravotní dispozice vzhledem k budování přátelských vztahů
Troku mi to připomíná mou sestru. U rodičů je stále, kamarádů málo. Kdy přijedu, čeká e budu s ní, árlí kdy jsem s bratrem nebo někdy kamarádkou. Vichni máme své rodiny, svůj ivot, odela jsem daleko ve 20, tak jsem samostatná a zralá. A u mi vadí, e sestra stále vytěuje rodiče, často na úkor mě a mých dětí.
Není tady
Elsa napsal(a):
dusička napsal(a):
A nech je samotné, proč by Ti měla holka bráchy otvírat svět? Proč si ho neotevře sama?No ode mě se spí lidi odvracejí moná proto, e jsem jako malá měla dost velké zdravotní problémy jak po psychické (selektivní mutismus se znaky schizofrenie) i fyzické stránce (nedostatečná imunita, skolioza, renální nedostatečnost, amenorea, odvápěnění kostí. Tím jsem se pro mnoho lidí zřejmě stala monstrem na doivotí. Z těch psychických jsem se v průběhu dospívání jsem se dostala na tolik, e jsem studovala na V.
Na S jsem ze začátku poznala i ikanu ale postupně se z celé naí třídy stali kamarádi. Přátele jsem si nala i na V ale u jsme se rozprchli do světa a kontakty se shánějí těko. Moná také proto, e spousta spoluáků u má své rodiny a povinnosti.
Brácha se za tyhle problémy zřejmě stydí,proto mě nechce nikam brát. K jeho přítelkyni se snaím chovat přátelsky, vechno jí půjčuju, máme společná témata a podobně.
Prepáč, ale nič z tvojich "hendikepov" nie je viditežné a pokiaž si ty sama z toho nerobí ivotný program, tak nevidím dôvod, prečo by sa ti žudia - hlavne takí, ktorí o tom ani netuia - mali vyhýba. Ak ale chce zo svojich neduhov robi hlavnú tému dňa, tak rozumiem, e dajú prednos zábavnejím rozhovorom. Ak ide práve nstúpi do práce, tak je vežká anca, e si nájde kamarátov tam - plus by som si nala nejakého koníčka. Je fakt, e zamilovaní často tretieho ku astiu nepotrebujú, plus ak má brat k tebe nejaký problematikcý vzah, tak by som sa neupínala týmto smerom a nala si svoju spoločnos a svoje koníčky. My máme s brachom dobrý vzah, ale nebolo to tak vdy a boli obdobia, keď sme sa tak nejako "odcudzili", ale nebolo to nič dramatické a potom sa to znovu zlepilo. To je asi normálny vývoj, len netreba tlači na pílu.
Upravil(a) Selima (23. 5. 2012 9:13)
Není tady
Elsa:
Já tvoje psaní chápu tak, e se cítí osamělá a doufala jsi, e tě brácha vezme mezi vrstevníky a je ti líto, e brácha nechce.
Souhlasím s Xarou, na necitelné příspěvky se vykali.
Umím pochopit, e ses ze zdravotních důvodů nemohla účastnit běných aktivit svých vrstevníků a tím si vytvořit kolem sebe skupinu přátel. I kdyby jsi kamarády měla, v určitém věku mají vrstevníci okolo tebe partnery, někdy mají děti a na aktivity s kamarádkou bez závazků nemají ani pomylení. Je těké přijít sama do nějaké skupiny lidí, kteří se u dávno znají, i kdy je to skupina provozující nějaký koníček. Myslím si, e na to ti chybí sebevědomí, sama píe, e jsi bývala v koutku. To ví, kluci to mají jednoduí, skočí do hospody na pivo, začnou se přitom bavit a u mají známé. Vůbec si neuvědomují, e holka toté udělat nemůe jednodue proto, e by ji to společensky znemonilo.
Popřemýlej, co by tě bavilo a zkus se přihlásit do nějakého kurzu. Hned bude mít své známé ve stejném oboru, který tě baví.
e jednou bude na vozíku je hudba vzdálené budoucnosti, ale ani to nemusí být pravda. Dnení medicína postupuje mílovými kroky a kdo ví, co bude za řadu let. Kdyby se tak stalo, není konec světa, i lidi na vozíku ijí plnohodnotný ivot, jen troku jinak. Já bych si nala takový koníček, který bych mohla provozovat i na vozíku, třeba nějaké ruční práce , nebo bych studovala zajímavý jazyk abych mohla překládat, moností je hodně. Hlavně aby tě to bavilo, co to bude, u záleí na tobě.
Sebevědomí ti nepřidávají ani rodiče, kdy ti říkají, e tvůj manel bude chudák. Třeba si najde mue s dítětem ve vlastní péči, oba tě budou milovat a budou rádi, e tě mají.(Mám kamarádku, která na tom byla stejně).
Také v budoucí práci můe potkat spřízněné due, co se pravděpodobně stane.
Odpoutej se od bratra a vezmi svůj ivot sebevědomě do svých rukou, kdy bude chtít, tak se ti to podaří.Můe si najít i psychologa, který ti pomůe ztracené sebevědomí najít.
Není tady