Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 8. 2011 20:31

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Re: Černé společenské šaty na svatbu

Káča napsal(a):

Děkuji....k tomu černé páskové lodičky na podpatku a bílý šifonový šál přes ramena.

Řekla bych, že tím nic nezkazíš.

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#27 10. 8. 2011 20:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Xsara napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Bramborka napsal(a):

O co jde? Nepochopila jsem ani (svoji) brutalitu, ani odkaz ..... hmm

Odkaz - základní pravidla oblékání se na svatbu (nejen nevěsta a ženich), je to tam dobře a vše popsáno. Je tam dokonce i uvedeno, že černá barva se nehodí kapitulation - což jak jsem psala i výše, si myslím taky.

No a hlavně jsem se dozvěděla, že svědek musí vypadat seriózně a ten může mít tmavší oblečení, no hurááá lol - takže Aprill za mě díky.

No to je věc názoru. I v tom odkazu je, že když si nevěsta přeje můžou mít DRَIČKY černé koktejlky. Tak když můžou drůžičky, tak u hostů bych to neřešila.

Ale pořád nechápu, v čem spočívá brutalita šedých šatů na pohřbu. roll

psala o světle šedých šatech, ne o šedých! a nikdo mi nevymluví, že  světlé šaty jsou  na pohřeb vhodné

Není tady

#28 10. 8. 2011 21:42

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Xsara napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Odkaz - základní pravidla oblékání se na svatbu (nejen nevěsta a ženich), je to tam dobře a vše popsáno. Je tam dokonce i uvedeno, že černá barva se nehodí kapitulation - což jak jsem psala i výše, si myslím taky.

No a hlavně jsem se dozvěděla, že svědek musí vypadat seriózně a ten může mít tmavší oblečení, no hurááá lol - takže Aprill za mě díky.

No to je věc názoru. I v tom odkazu je, že když si nevěsta přeje můžou mít DRَIČKY černé koktejlky. Tak když můžou drůžičky, tak u hostů bych to neřešila.

psala o světle šedých šatech, ne o šedých! a nikdo mi nevymluví, že  světlé šaty jsou  na pohřeb vhodné

Však já ti to nevymlouvám lol

Není tady

#29 10. 8. 2011 21:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Xsara napsal(a):

aprill napsal(a):

Xsara napsal(a):

Však já ti to nevymlouvám lol

nejsou wink

Není tady

#30 10. 8. 2011 21:49

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

storstark

Není tady

#31 11. 8. 2011 7:33

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Xsara napsal(a):

storstark

Bude v sobotu...už se těším rock

Není tady

#32 11. 8. 2011 7:34

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Holky díky moc a přeji krásný den všem.

Není tady

#33 11. 8. 2011 10:50

MariaV
♥♥-----

Byla jsem na svatbě jako host neteři. Měla jsem lesklý flitrovaný černý kostým dopněný také bílým šifónovým šátkem a bylo fajn. A byly tam i černé minišaty  a nikomu to nevadilo.

Není tady

#34 11. 8. 2011 14:40

Blossom
Host

Nechci Ti Káčo kazit radost, ale asi co člověk, to jiný vkus...

Já bych si tyhle šaty na svatbu nevzala. jednak ta černá je na svatbu podle mě taková dost s.p.o.r.n.á, a za druhé jsou ty šaty těmi perlami velmi nápadné.
Někde jsem četla, že hosté na svatbě by měli být oblečeni o něco nenápadněji než nevěsta.
Je to její (a ženichův) den, oni dva by měli zářit (i co se týká šatů) a hosté by měli být oděni společensky, leč decentně....

Já bych volila nějaké pastelové barvy šatů, i nějaký ten kalhotový kostým (jak tu někdo psal) není mimo...

To můj názor.

#35 11. 8. 2011 15:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

MariaV napsal(a):

Byla jsem na svatbě jako host neteři. Měla jsem lesklý flitrovaný černý kostým dopněný také bílým šifónovým šátkem a bylo fajn. A byly tam i černé minišaty  a nikomu to nevadilo.

čekala jsi, že ti nevěsta řekne - teto jdi se převléct?

Není tady

#36 11. 8. 2011 15:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Nechci Ti Káčo kazit radost, ale asi co člověk, to jiný vkus...

Já bych si tyhle šaty na svatbu nevzala. jednak ta černá je na svatbu podle mě taková dost s.p.o.r.n.á, a za druhé jsou ty šaty těmi perlami velmi nápadné.
Někde jsem četla, že hosté na svatbě by měli být oblečeni o něco nenápadněji než nevěsta.
Je to její (a ženichův) den, oni dva by měli zářit (i co se týká šatů) a hosté by měli být oděni společensky, leč decentně....

Já bych volila nějaké pastelové barvy šatů, i nějaký ten kalhotový kostým (jak tu někdo psal) není mimo...

To můj názor.

stolt

Není tady

#37 11. 8. 2011 15:52

miaa
♥♥♥♥♥--

Já bych si je taky nevzala. Rozhodně jsou plesové a ne na svatbu.Leda vzít jemnou zajímavou šálu/šátek světlejší barvy a schovat holá ramena i perličky. Mne osobně jako nevěstu by takové šaty urazily, ale já jsem starší škola vkusu.

Není tady

#38 11. 8. 2011 15:57

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Já bych si je také nevzala. Ne, že by nebyly krásné a že by ti neslušely. Zdají se mi ale příliš nápadné. A nejnápadnější a nejkrásnější na svatbě by měla být nevěsta.
A navíc, svým charakterem jsou spíš večerní.

Upravil(a) Bramborka (11. 8. 2011 15:59)

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#39 11. 8. 2011 19:50

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Tak teď vážně nevím grater. Nakonec půjdu ve svých starorůžových šatech, ale k těm zase nemám bílé boty.

Není tady

#40 11. 8. 2011 19:51

Káča
♥♥♥♥♥♥-

sobota se blíží a já jsem tak nešastná....

Není tady

#41 11. 8. 2011 20:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych si je vzala přijdou mi naprosto v pořádku a nejsou nijak přezdobené a vsaď se, že budeš litovat když si je nevezmeš a uvidíš v čem tam budou ostatní. Jestli mᚠpochyby, nemůžeš se zeptat někoho jiného v čem jde? Já nejsem vůbec mladá a extravagantní, je mi 56 a ty šaty se mi moc líbí a vůbec mi nepřijdou nevhodné obzvl᚝ když k nim budeš mít štolu.

Strach je malá smrt...

Není tady

#42 11. 8. 2011 20:04

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Já bych si je vzala přijdou mi naprosto v pořádku a nejsou nijak přezdobené a vsaď se, že budeš litovat když si je nevezmeš a uvidíš v čem tam budou ostatní. Jestli mᚠpochyby, nemůžeš se zeptat někoho jiného v čem jde? Já nejsem vůbec mladá a extravagantní, je mi 56 a ty šaty se mi moc líbí a vůbec mi nepřijdou nevhodné obzvl᚝ když k nim budeš mít štolu.

když budou ostatní nevhodně oblečení, tak musí být i káča?

Není tady

#43 11. 8. 2011 20:20

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Aprill, vždycky někomu přijdou šaty vhodné a někomu nevhodné, a naopak co ocenili ti první tak neocení ti druzí....  svatba je slavnostní událost, proč by na ní nemohly být slavnostnější šaty... zejména když člověku sluší jako Káče

Strach je malá smrt...

Není tady

#44 11. 8. 2011 20:25

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Aprill, vždycky někomu přijdou šaty vhodné a někomu nevhodné, a naopak co ocenili ti první tak neocení ti druzí....  svatba je slavnostní událost, proč by na ní nemohly být slavnostnější šaty... zejména když člověku sluší jako Káče

tak ještě jednou, černá barva není na svatbu vhodná barva oblečení wink

Není tady

#45 11. 8. 2011 20:37

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Aprill, klidně ještě jednou nebo klidně tolikrát, kolikrát budeš mít potřebu, podle tebe ne - v tom je tak krása rozmanitosti života, protože podle někoho nejsou vhodné, podle někoho zase jsou...  kdo má právo rozhodovat? Vždy se na tom neshodnou ani lidé, kteří denně pravují s módou
takže si myslím že kdo je pánbůh aby diktoval že je to nevhodné?

Strach je malá smrt...

Není tady

#46 11. 8. 2011 20:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

kapitulation dobrou noc všem diskutujícím!

Strach je malá smrt...

Není tady

#47 11. 8. 2011 21:37

Blossom
Host

Káča napsal(a):

Tak teď vážně nevím grater. Nakonec půjdu ve svých starorůžových šatech, ale k těm zase nemám bílé boty.

Jo, starorůžová mi jako barva hosta na svatbe připadá dobrá.

A proč bys k nim musela mít bílé boty? Já sice na módu moc nejsem, ale kdesi jsem četla - boty mají být vždy tmavší, než šaty. Nevím proč, ale možná na tom něco je.
Ale mě se ke starorůžovým šatům zdají černé boty ideální, ty se podle mě hodí úplně ke všemu....

#48 11. 8. 2011 22:26

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Černé boty ke starorůžovým šatům, to je podle mě jako pěst na oko. hmm
Spíš bych teda šla do hnědý nebo do béžový, když už...

Ale Káčo, já bych v těch černých šla. Když budeš mít ten bílý šál, tak to bude v poho.
Navíc, všichnu budou stejně očumovat nevěstu a nejvíc je ve finále bude zajímat co mají na talíři a ne co má která ženská na sobě. wink

Upravil(a) Xsara (11. 8. 2011 22:28)

Není tady

#49 12. 8. 2011 6:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ke starorůžovým šatům bych volila boty šedé stolt (a nebo béžové,hnědé)
černé se mi zdají k pastelové barvě moc tmavé a výrazně
Kačko - to jsou přežitky našich babiček, že černé šaty se nehodí na svatbu. Napadlo mě, nechceš to probrat s nevěstou? Jeslti se černé šaty hodí?
I když je léto, stačili by na letní svatbu letní šatičky.

Upravil(a) dusička (12. 8. 2011 6:38)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#50 12. 8. 2011 7:12

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Záleží také, v jakém duchu se svatba bude konat. Pokud to bude honosná svatba někde na zámku, tak zřejmě šaty nákladnější a dražší.. Pokud svatba s hosty do třiceti lidí, tak na barvě až tak nezáleží. Šaty jsou krásné, moc Ti sluší a přes ramena bílý šál a jsi ozdoba hostů. Já si myslím, že vždy bude nevěsta středem pozornosti, záleží na inteligenci lidí.  Někdy je středem pozornosti i strejda ve starém obleku, který trošku přebral. Šaty bych si klidně vzala a pokud mᚠletní šatičky, tak možná i Ty, aby si se ve výsledku cítila dobře.

Upravil(a) Vladena (12. 8. 2011 7:13)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí