Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 8. 2011 7:23

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Černé společenské šaty na svatbu

Hodí se jít v černých nabíraných společenských minišatech na svatbu? Jsou kupované na plesy. Jsou s holými rameny, kolem krku a na tom jsou našité stříbrné perly. Jsou velmi hezké, jen nevím, jestli je to vhodné. Jdu jako host.

Upravil(a) Káča (9. 8. 2011 7:23)

Není tady

#2 9. 8. 2011 13:23

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Černé společenské šaty na svatbu

Káčo to se bez fotky těžko posoudí, některé by mohly být vhodné a jiné ne... mně osobně se třeba vysloveně plesové šaty na svatbu nelíbí ale to je věc názoru...

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 9. 8. 2011 15:31

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Mě se ty šaty podle popisu líbí,neznamená,že když jsou černé,že se hodí jen na funusy,to už jsme přeci mnohem dál,ne?Jestli mᚠnavíc do nich postavičku,tak to určitě nebude mít chybu.

Není tady

#4 9. 8. 2011 15:34

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Jééé toto téma mě zajímá, zhruba za měsíc jdu na svatbu, jako svědek, a moc netuším, co se hodí. Nejsem moc šatový typ, uvažuju nad kalhotovým kostýmem, někdo říká, že je to zas blbé, tak nevím sad

K dotazu, mě by asi trošku mátla ta černá barva, nevím. Mám černou taky moc ráda, vlastně jí nosím nejraději, ale na svatbu mi ta barva moc nejde.

Není tady

#5 9. 8. 2011 15:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Když nejsou dlouhé na zem, (jsou to minišaty) na ramínka. Tak myslím, že černá nevadí.
Myslíš - že Ti přijde blbý černou na svatbu?
Volit světlý šperky,korále,naušnice (aby to nebylo jako na pohřeb) tělové silonky.
Jaký jsou ty našité perly? Jsou hodně veliké nebo decentní?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#6 9. 8. 2011 15:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Není tady

#7 9. 8. 2011 15:49

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Mně přijde černá barva u hosta na svatbě taky nepatřičná. To je totéž, jako by přišel host na poslední rozloučení se zesnulým ve světlých šatech hmm

Nevím, ale mně by to připadalo blbý a na svatbu - by jako host - bych určitě zvolila jinou barvu oblečení, než černou stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#8 9. 8. 2011 16:02

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Asi záleží na tom, kde ta svatba bude a jak ty šaty působí .... tvůj popis je pro mne trošičku matoucí, už tím, že jsou mini a přitom koupené na plesy ..... tam bych si představovala šaty, které vypadají dobře při společenském tanci a nepřivádějí majitelku do prekérních situací ..... takže nejsem sto odhadnout, jak vlastně vypadají.
Pokud tušíš, jak budou oblečeni svatebčané nebo ti nebude vadit, když budeš třeba overdressed (předpokládám, že v plesových šatech bys neměla působit jako nedostatečně slavnostní), vezmi si něco, co přehod횠 přes ramena v kostele nebo do obřadní síni, a mělo by být vše v cajku.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#9 9. 8. 2011 17:06

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Káča napsal(a):

Hodí se jít v černých nabíraných společenských minišatech na svatbu? Jsou kupované na plesy. Jsou s holými rameny, kolem krku a na tom jsou našité stříbrné perly. Jsou velmi hezké, jen nevím, jestli je to vhodné. Jdu jako host.

nešla bych v černých šatech na svatbu, myslím, že se to nehodí.

Není tady

#10 10. 8. 2011 9:23

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Káča napsal(a):

Kdyby to byla moje svatba, tak taky ne. Jinak klidně. Stejně bych šla třeba ve světle šedých šatech na pohřeb. V červených nebo zářivě žlutých asi ne.

Franz Kafka

Není tady

#11 10. 8. 2011 10:27

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborka napsal(a):

aprill napsal(a):

Káča napsal(a):

Kdyby to byla moje svatba, tak taky ne. Jinak klidně. Stejně bych šla třeba ve světle šedých šatech na pohřeb. V červených nebo zářivě žlutých asi ne.

hm, taky brutální kapitulation

Není tady

#12 10. 8. 2011 14:44

Káča
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Když nejsou dlouhé na zem, (jsou to minišaty) na ramínka. Tak myslím, že černá nevadí.
Myslíš - že Ti přijde blbý černou na svatbu?
Volit světlý šperky,korále,naušnice (aby to nebylo jako na pohřeb) tělové silonky.
Jaký jsou ty našité perly? Jsou hodně veliké nebo decentní?

Perly jsou decentní, jako by v takových třech pruzích od krku postupně se rozšiřují k prsům.  K tomu bych si vzala šifonový šál bílé barvy. Zkusím vyfotit.

Upravil(a) Káča (10. 8. 2011 14:46)

Není tady

#13 10. 8. 2011 15:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Když budeš mít veselejší doplnky, podle mého černá nevadí. To se říkalo za našich babiček,že černou ne

Není tady

#14 10. 8. 2011 15:40

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Když budeš mít veselejší doplnky, podle mého černá nevadí. To se říkalo za našich babiček,že černou ne

Přesně tak.Černá barva je naopak velmi moderní a je snad nabíledni janý,že si na svatbu nebudeš brát echt smuteční šaty,které se od společenských liší už samotným pojetí strihu a provedení!!

To by jinak musely tady některé diskutující souhlasit i s tím,že je vhodný i oblek ala kašpárek,pěkně i s rolničkami,vždy jde přeci o veselku,žedumbom

Upravil(a) Kuty (10. 8. 2011 15:42)

Není tady

#15 10. 8. 2011 18:22

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Bramborka napsal(a):

aprill napsal(a):

Co je na šedých šatech brutálního? roll Kdyby to byla červená, tak se tak nedivím, že to někoho pohoršuje, ale šedá... va

A na černých krátkých šatech, pokud je ta černá oživená nějakými světlými doplňky nebo třeba takovým tím krátkým bolerkem ve světlé barvě, tak u hosta nevidím problém.

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#16 10. 8. 2011 18:25

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Xsara napsal(a):

aprill napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Co je na šedých šatech brutálního? roll Kdyby to byla červená, tak se tak nedivím, že to někoho pohoršuje, ale šedá... va

A na černých krátkých šatech, pokud je ta černá oživená nějakými světlými doplňky nebo třeba takovým tím krátkým bolerkem ve světlé barvě, tak u hosta nevidím problém.

světlé šedé šaty na pohřeb

http://spolecenske-saty.cz/svatby/

Upravil(a) aprill (10. 8. 2011 18:35)

Není tady

#17 10. 8. 2011 18:46

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

O co jde? Nepochopila jsem ani (svoji) brutalitu, ani odkaz ..... hmm

Franz Kafka

Není tady

#18 10. 8. 2011 18:51

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Holky já analfabet nevím, jak se sem vkládají fotky grater

Není tady

#19 10. 8. 2011 19:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

http://resize.like.cz/
nahraj fotku z počítače (musí být rozl. max 600x něco)
a zkopíruj druhý řádek odkazu a hod mezi závorky [img][/img] - je to tlačítko - 5 od leva když píšeš příspěvek - první B je na tučná atad atd.

Není tady

#20 10. 8. 2011 19:15

Káča
♥♥♥♥♥♥-

[img]http://resize.like.cz/images/78_45_62_105_10-08-11-07-14-11_1312996451Fotografie0082.jpg
[/img]

Není tady

#21 10. 8. 2011 19:16

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Bramborka napsal(a):

aprill napsal(a):

Odkaz - základní pravidla oblékání se na svatbu (nejen nevěsta a ženich), je to tam dobře a vše popsáno. Je tam dokonce i uvedeno, že černá barva se nehodí kapitulation - což jak jsem psala i výše, si myslím taky.

No a hlavně jsem se dozvěděla, že svědek musí vypadat seriózně a ten může mít tmavší oblečení, no hurááá lol - takže Aprill za mě díky.

Není tady

#22 10. 8. 2011 19:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Káčo to nejsou vysloveně "plesové" šaty, myslím že jsou moc pěkné a že na svatbu se hodí, já jsem už víckrát viděla na svatbě, i na třech svatbách ve vlastní rodině černé šaty a myslím že dnes už ta barva ani nehraje takovou roli jako dřív! Šaty jsou krásné s sluší ti tak hurá do toho, já jsem původně myslela že mᚠnějaké vysloveně večerní plesové ale tyhle se podle mě hodí! tummenupp

Strach je malá smrt...

Není tady

#23 10. 8. 2011 19:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Šaty jsou krásné a za mě - hodí se na svatbu - moc Tito sluší

Není tady

#24 10. 8. 2011 19:56

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Děkuji....k tomu černé páskové lodičky na podpatku a bílý šifonový šál přes ramena.

Není tady

#25 10. 8. 2011 20:30

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

AndreaP. napsal(a):

Bramborka napsal(a):

aprill napsal(a):

Odkaz - základní pravidla oblékání se na svatbu (nejen nevěsta a ženich), je to tam dobře a vše popsáno. Je tam dokonce i uvedeno, že černá barva se nehodí kapitulation - což jak jsem psala i výše, si myslím taky.

No a hlavně jsem se dozvěděla, že svědek musí vypadat seriózně a ten může mít tmavší oblečení, no hurááá lol - takže Aprill za mě díky.

No to je věc názoru. I v tom odkazu je, že když si nevěsta přeje můžou mít DRَIČKY černé koktejlky. Tak když můžou drůžičky, tak u hostů bych to neřešila.

Ale pořád nechápu, v čem spočívá brutalita šedých šatů na pohřbu. roll

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí