Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 8. 2011 1:18

Te-Pa
♥------

Povězte, prosím!

Zdravím!

Ráda bych požádala o radu a zároveň tento článek použila jako menší zpověď mé vlastní osoby, která si momentálně prochází obdobím tápání a nejistoty, které se jí rozprostírá v duši hůř než černočerná tma.

Jsem osoba na můj věk trochu neobvyklá, řekla bych. Je mi 18 let a nepřišla jsem na kouzla zábav, které ostatní lidé mého věku vidí všude kolem sebe. Zajímám se o knihy, umění, ráda kreslím a píšu, ráda se procházím a ráda bývám sama. Mám špatné zkušenosti s "nejlepšími kamarádkami" (v uvozovkách proto, že si nejsem tak docela jistá, jestli jimi byly), takže mám problém s otevřeným rozhovorem o tom, co mě trápí.

Když jsem přišla na střední, našla jsem si novou nejlepší kamarádku a všechno se zdálo v pohodě. Nevadilo jí, jaká jsem, vlastně mi několikrát řekla, že jsem nejlepší kamarádka, jakou kdy měla (a řekli to i její blízcí a byli tomu rádi). Byla jsem ráda, hřálo mě to u srdce. Jenže byla úplně jiná než já. Toužila po akci, měla příliš temperamentu v krvi a já věděla, že i když budu stokrát chtít, nikdy jí nebudu stačit.

Bydlela ve městě, zatímco já na klidném venkově, kde široko daleko není nic, co by ji mohlo rozptýlit. I když mi říkala, že je to v pořádku a že si ráda odpočině od toho věčného shonu, sotva jsme přijeli k ní domů, sedla za počítač a nahlas litovala toho, že nebyla ve městě, kde její další přátelé chodili na party. Několikrát jsem na ně šla s ní a pokusila se s jejími dalšími přáteli bavit, ale nevím... nikdy jsem se v jejich přítomnosti necítila klidně. Sotva jsem nechala na povrch vyplout mé vlastní já, jakoby se ke mně otočili zády.

A tak si myslím, že moje skutečné já nikoho nezajímá. Říkají mi, že mám příliš dospělé názory na věci, o kterých nikdy neslyšeli, že přemýšlím nad věcmi, které jim nepřijdou důležité a smějí se mi za zády, že jsem jen šprtka, která nemá nic jiného na práci, než koukat do knih. Pro ně kdokoli, kdo se nezajímá o party, nestojí za nic. Říkám si, že bych možná měla být někdo jiný a přitom doufám, že bych mohla třeba na vysoké potkat někoho, kdo mi porozumí a bude mít podobné zájmy a koníčky, protože ať už jsem měla přátel kolik chtěla, nikdy jsem se neodvážila být v jejich přítomností úplně sama sebou.

A tak jsem ztratila svou nejlepší kamarádku a mířím do posledního ročníku, kde se s ní nejspíš nebudu bavit. Když jsem se jí ke konci roku zeptala, čím to, že už si nepovídáme o tom, co jí trápí, jen prohodila, že neví proč, ale že už je to dávno, co jsem se jí zeptala na jejího přítele (, kterým se mi odcizila, ale na kterého jsem se nepřestávala ptát) a že se chovám podivně a povýšeně (to nejspíš nedokážete posoudit, protože jste v tu dobu nebyli kolem smile ). Rodina mi říká, že jsem pořád stejná, další kamarádka říká, že nesmím přestat být sama sebou, ale mě to trápí.

Měla jsem ji ráda a to, že jsem ji ztratila, mě opravdu mrzí. Přitom si uvědomuju, že její přátelství začínalo být jako to, které jsem měla předtím s jinou kamarádkou. Ona mi říkala všechno, ale o mně už se nezajímala. Nevěděla, co mě trápí, protože si jednoduše myslela, že v mém  životě - se narozdíl od jejího - nemůže dít nic zajímavého...

Myslím, že jsem toho řekla až až a ani si vlastně moc nedoufám, že mi někdo odpoví, ale byla bych moc ráda za jakoukoli radu. Byla bych ráda, co si myslíte o mojí nejlepší kamarádce takové, jakou jsem ji předestřela a co si vlastně myslíte o mně, i když se vsadím, že takhle zním mnohem méně zajímavě, než tomu je ve skutečnosti.

Povězte, prosím.

Vaše

Terez

Není tady

#2 6. 8. 2011 6:24

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Re: Povězte, prosím!

Ahoj,

Tvůj text mě zaujal a rozumím Ti, neboť co prožíváš, je mi blízké. Měl jsem léta několik nejlepších kamarádů, ale přestal jsem si s nimi rozumět a již se s nimi nescházím. Ani bych nebyl sám sebou, ani by mi to nevyhovovalo. Od báboviček přes hry po chlast. Holt do hospody nechodím a vnitřně spíš volím klid, tak au-revoir v jiným životě, chlapci. smile Nyní mám spíš kámošky, jsem tak trochu ženská duše. Je těžké mít dobrého kamaráda... Tvá kamarádka pařmenka je, jaká je, a na tom nic nezměníš, ani kdybys chtěla. Ty za nic nemůžeš, neudělalas nic špatně. Tvá další kamarádka, o níž jsi psala, Ti říkala, že nesmíš přestat být sama sebou, třebaže Tě to trápí. Není ona tou pravou životní kamarádkou?

Na konci textu se ptáš, co si o Tobě myslíme - Je těžší nezapadat do 99% populace, ale to neznamená, že jsi nezajímavý člověk. Naopak si myslím, že jsi zajímavá a máš fajn koníčky.

Není tady

#3 6. 8. 2011 7:31

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Jsem osoba na můj věk trochu neobvyklá, řekla bych. Je mi 18 let a nepřišla jsem na kouzla zábav, které ostatní lidé mého věku vidí všude kolem sebe. Zajímám se o knihy, umění, ráda kreslím a píšu, ráda se procházím a ráda bývám sama. Kamarádka se možná snažila, ale na Tobě je hodně znát, že ráda býváš sama. A proč vlastně hledáš kamarádku? Máš spoustu koníčků a nad nimi Ti musí být dobře. pokud se zajímáš o umění, není nic snazšího najít v galerii, na vernisáži spřízněnou dušičku na pokec. Z Tebe musí vycházet zájem především, neboť Ty stojíš o hlubší přátelství....

Upravil(a) Vladena (6. 8. 2011 7:31)

Není tady

#4 6. 8. 2011 16:01

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

I kdyz je clovek rad sam, byt bez pritele je smutne a tezke. Vladena psala dobre, pritel, podobny, jako ty, je mozna prave na tech mistech, kde ty se zdrzujes rada... pri provozovani svych zajmu...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#5 6. 8. 2011 20:06

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Ještě něco: Myslím, že jsem toho řekla až až a ani si vlastně moc nedoufám, že mi někdo odpoví, ale byla bych moc ráda za jakoukoli radu. Byla bych ráda, co si myslíte o mojí nejlepší kamarádce takové, jakou jsem ji předestřela a co si vlastně myslíte o mně, i když se vsadím, že takhle zním mnohem méně zajímavě, než tomu je ve skutečnosti.

Tenhle tvůj odstavec mi nějak nesedí.....nedoufáš, že tu někdo odpoví (já myslím, že doufáš a hodně!)nejlepší kamarádka jak si ji předestřela- proč bychom měli rozebírat kamarádku? tvoje volba byla toto psaní .....takhle zním méně zajímavě, než je tomu ve skutečnosti- že si na té ,,zajímavosti" stavíš slavobránu?No nic, chtěla jsi napsat radu, já napsala svůj pocit. Hledej si kamarády v okruhu svých zájmů a nebudeš tak ,,zajímavá" a zvláštní. Pokud si myslela svůj původní příspěvek vážně, tak pracuj na sobě.

Upravil(a) Vladena (6. 8. 2011 20:09)

Není tady

#6 6. 8. 2011 20:47

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Vladena napsal(a):

Ještě něco: Myslím, že jsem toho řekla až až a ani si vlastně moc nedoufám, že mi někdo odpoví, ale byla bych moc ráda za jakoukoli radu. Byla bych ráda, co si myslíte o mojí nejlepší kamarádce takové, jakou jsem ji předestřela a co si vlastně myslíte o mně, i když se vsadím, že takhle zním mnohem méně zajímavě, než tomu je ve skutečnosti.

Tenhle tvůj odstavec mi nějak nesedí.....nedoufáš, že tu někdo odpoví (já myslím, že doufáš a hodně!)nejlepší kamarádka jak si ji předestřela- proč bychom měli rozebírat kamarádku? tvoje volba byla toto psaní .....takhle zním méně zajímavě, než je tomu ve skutečnosti- že si na té ,,zajímavosti" stavíš slavobránu?No nic, chtěla jsi napsat radu, já napsala svůj pocit. Hledej si kamarády v okruhu svých zájmů a nebudeš tak ,,zajímavá" a zvláštní. Pokud si myslela svůj původní příspěvek vážně, tak pracuj na sobě.

Vladěno, proč by na sobě měla, probůh, Te-Pa pracovat?!? Ať zůstane sama sebou, taková jaká je a nesnaží se násilím sama sebe nastylizovat do role, která jí vůbec nesedí.

Te-Pa: co si já myslím o Tvé kamarádce?!? Nic špatného - dospíváte a měníte se, takže máte obě dvě zcela odlišné názory na svět, na trávení volného času, na zábavu, na přátele a podobně. Kamarádka je víc "do světa", Ty jsi sečtělá, nesmělá a hloubavá duše a jak už to tak bývá, vaše cesty se rozdělily: co zajímá Tebe, nezajímá ji a naopak. Z toho si nic nedělej, taková situace prostě v životě přichází a proto není špatná ani Tvoje kamarádka, ani Ty.

Zůstaň hlavně taková, jaká jsi a uvidíš, že na vysoké škole si třeba najdeš novou kamarádku stejné "krevní skupiny" nebo skupinu lidí, do které zapadneš lépe, nežli na střední škole.

Držím palce smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#7 6. 8. 2011 20:55

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

pussa

Kiara napsal(a):

...[bZůstaň hlavně taková, jaká jsi[/b] a uvidíš, že na vysoké škole si třeba najdeš novou kamarádku stejné "krevní skupiny" nebo skupinu lidí, do které zapadneš lépe, nežli na střední škole.

Držím palce smile

stolt pussa
Jsi "vyjimecna a divna", vzhledem k "dnesnimu trendu"..., ale pokud mas cas " se tim PROKOUSAT", tak ti drzim palce... pussa
A jedna jako rada..., no: pussa Ok. Ctes v Babi... ale, neber prosim, vse, k cemu dojdes tady --- vazne. Pouzij VLASTNI TYKADLA...

Upravil(a) ViktorkaM (6. 8. 2011 21:01)

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#8 6. 8. 2011 21:16

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Vladena napsal(a):

Vladěno, proč by na sobě měla, probůh, Te-Pa pracovat?!? Ať zůstane sama sebou, taková jaká je a nesnaží se násilím sama sebe nastylizovat do role, která jí vůbec nesedí.

Te-Pa: co si já myslím o Tvé kamarádce?!? Nic špatného - dospíváte a měníte se, takže máte obě dvě zcela odlišné názory na svět, na trávení volného času, na zábavu, na přátele a podobně. Kamarádka je víc "do světa", Ty jsi sečtělá, nesmělá a hloubavá duše a jak už to tak bývá, vaše cesty se rozdělily: co zajímá Tebe, nezajímá ji a naopak. Z toho si nic nedělej, taková situace prostě v životě přichází a proto není špatná ani Tvoje kamarádka, ani Ty.

Zůstaň hlavně taková, jaká jsi a uvidíš, že na vysoké škole si třeba najdeš novou kamarádku stejné "krevní skupiny" nebo skupinu lidí, do které zapadneš lépe, nežli na střední škole.

Držím palce smile

Kairo, já nechtěla nikoho předělávat, rozhodně ne! Také sem odmítla diskutovat a hodnotit její kamarádku,protože si naopak myslím, že je to normální holka  a stylizovat se podle Te-Pa zase odmítá ona. To Te-Pa má s ukončením ,,velkého" kamarádství problém. Tak to bylo myšleno a rada zněla,že má na sobě zapracovat s dodatkem, najít si přátelé z okruhu svých zájmů. Na nikom nemůžeme lpět, ač bychom tuze chtěli.

Upravil(a) Vladena (6. 8. 2011 21:17)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí