6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
....trpim na ne aa to dost. Vlastne se da rict, ze neustale. Dostala jsem nedavno radu, ze je mam nechat projit mimo me. Ze zacatku to bylo vellmi tezke, ted uz se dokazu zabyvat spis temi pozitivnimi myslenkami a ty negativni nechavat stranou, nicmene me napadlo, ze i kdyz je ignoruju, stale tu jsou. I kdyz je nerozebiram, energie se jen tak nevypari. Maji na me i tak vliv? Nebo si "vedle sebe" vyrabim casovanou bombu?
Jak to funguje?
Není tady
Je to zázrak myslet pozitivně.
I kdy taky mám někdy -prostě mě napadnou negativní mylenky - já s nimi pracuju takto: řeknu si, a kdy se stane tedy to negativní - co se stane po tom? Třeba se to tak má stát, proč to nechci? čeho se bojím? Jak se říká, něco zlý je pro něco dobrý.
Tak nějak si na ty negativní mylenky odpovím, např. - kdy vyhoříme (negativní mylenka) - pořídí se nové bydlení, a tak. (to je příklad,který mě ted napadl)
Není tady
no ja jsem prave donedavna myslela jenom negativne a celkem me to trapilo. Taky se mi toho hodne plnilo, vetsinou. Vsimla jsem si, ze cim vic se snazim se branit, tim je to horsi. Ta myslenka strasne dotira zatimco kdyz ji ignoruju, tak za chvilku zmizi. Je to jako chut na cigaretu, kdyz clovek prestane kourit.
Spis bych chtela vedet, kdyz tu negaci ignoruju, jestli me opusti a nahradi ji pozitiva nebo jestli se nekde schova a ciha na prilezitost?
Není tady
Já si myslím, e kdy něčemu přestáváme dávat svojí energii, tak to postupně samo zanikne a u to nebude strait
Taky občas zápolím s těmito mylenkami, ale říkám si, e se mě to netýká, e je propoutím ze svého ivota. Vekeré negativno není dobrý rádce a velice oslabuje ivotní sílu.
Není tady
Neznám nikoho kdo by myslel pořád jen pozitivně. Naopak ti, kteří tvrdí, e jo, myslím takoví ti křečovití propagátoři např. Miluj svůj ivot, Moc podvědomí atd., kolem sebe často dělají takovou docela nepříjemnou atmosféru nadřazenosti. Trochu mi připomínají kolitele na zvýení prodeje, ti taky tvrdí e: "vechno jde, kdy se chce", "kadý si můe vybrat chudobu, nebo bohatství" a tak :-)
Já myslím, e negativní, nebo fakt hnusná mylenka chodí skoro fyziologicky, při stresu, únavě, strachu, je jen dobré pod jejím vlivem nejednat. Uklidnit se, dát si odstup. :-)
Není tady
Kadý at si věří, čemu chce
ALe já věřím v tom, e kdy mám pozitivní mylenky, jsem spokojenějí a iju
Dito - kdy tu negaci ignoruje? A vrací se Ti zpátky? Nebo jí fakt někde oupne ale ona zmizí jen na oko.
Taky mě občas napadnou negativní - to ví e jo, já spí zkoumám,proč mě chytaj. Třeba mám strach e v pondělí po dovolený přijdu a éfka bude říkat - tohle jste před dovolenou neudělala. ALe přitom já la domů s čistým stolem. Je to takový blbej pocit. Tak se utěuju a představuju, e to bude v pohodě, proč by měla něco říkat patnýho?
Není tady
No ono je to slozitejsi. Ty negativni myslenky co me hodne pronasleduji jsou myslenky na vlastni smrt. Ne ze bych na ni myslela, to ne, ale scenar se opakuje asi tento - nekdo me nastve, vyttoci, destabilizuje ja se tim zacnu zaobirat, vztek narusta a zustava uvnitr. Vse konci tim, ze prijdou neodbytne myslenky tak intenzivni, ze se primo v hlave vidim horet, topit nebo nejak jinak trpet dokazu se vzit treba do toho, ze sedim v letadle ktere pada a citim svoje posledni minuty, hruzu, strach a paniku.
Zacala jsem s tim po mnoha letech neco delat a dosla jsem k zaveru ze za a: Vecer se zaobiram hloupostmi vsedniho dne ktere narustaji pravidelne do takovych obrich zaveru proto, ze mam panickou hruzu ze tmy a to celodenni shrnuti je vlastne kompulsivni. Musim to delat, abych nemyslela na tmu. b: ze tmy mam hruzu, protoze kdyz nevidim, nemam nad nicim kontrolu. Byvam hodne agresivni i pres den a za jakekoliv situace, kterou nemuzu ja sama kontrolovat. c: dokud jsem tyhle myslenky se snazila odrazit rikanim si v hlave takove veci jako "neeee, to neeee, na to myslet nechci, to neni pravda", tak byli velmi agresivni a vlezle a kolikrat jsem se dlouhe minuty nekdy i hodiny kroutila pri predstave ze se mi neco deje. Ted se snazim naucit se prave to, ze kdyz neco takovyho nastane, tak misto toho mysleni ze neeee to nechci si tu myslenku predstavim tak, ze leti, narazi na moji ochranou zed a sklouzne jakoby za me. Opakuji se stale, ale mam pocit, ze jsou uz mene intenzivni.
V noci mam opet problemy se spanim protoze uvedomenim si te kompulsivni poruchy opakovani udalosti zustal proste ten oholeny strach ve tme.
Ted se prave bojim, ze tu negaci jenom nekam zasouvam a jednou se mi vrati zpet v plne sile. Ja totiz vim, proc se mi takove myslenky deji, ale nejsem jeste ve fazi, ve ktere bych znala reseni hlavniho problemu - panika ze tmy.
Není tady
Dito - proč se bojí tmy?
Copak je tma straák? Tma Ti ublíí?
Nebo si byla straená,kdy bude zlobit, půjde do tmavýho sklepa?
Vzpomen si -kdy ses začala bát tmy? A v dospělosti? NEbo u jako dítě? Vzpomene si kdy poprvé?
Upravil(a) dusička (4. 8. 2011 18:16)
Není tady
dusička napsal(a):
I kdy taky mám někdy -prostě mě napadnou negativní mylenky - já s nimi pracuju takto: řeknu si, a kdy se stane tedy to negativní - co se stane po tom? Třeba se to tak má stát, proč to nechci? čeho se bojím? Jak se říká, něco zlý je pro něco dobrý.
Tak nějak si na ty negativní mylenky odpovím, např. - kdy vyhoříme (negativní mylenka) - pořídí se nové bydlení, a tak. (to je příklad,který mě ted napadl)
Také se snaím to takhle otočit, ale větinou mi to moc dobře nejde. Já nemám ani tak negativní mylenky ve vztahu k sobě, ale bojím se o lidi kolem sebe. Představuji si ty hrůzy co by se mohli stát a pak se tím ( uznávám dost často zbytečně) trápím a nemohu si pomoc. Jsem dost negativní, ve vem hnedle vidím nějaký problém.
Není tady
dusička napsal(a):
Dito - proč se bojí tmy?
Copak je tma straák? Tma Ti ublíí?
Nebo si byla straená,kdy bude zlobit, půjde do tmavýho sklepa?
Vzpomen si -kdy ses začala bát tmy? A v dospělosti? NEbo u jako dítě? Vzpomene si kdy poprvé?
Dusicko, ja mam ze tmy primo hruzu. Tma sama o sobe mi neublizi, ale pro me je nebezpecna tim ze muze skryvat nebezpeci ktere nevidim = ve tme sve okoli nemam pod kontrolou. Paradoxne, kdyz je ve tme hluk vsechno analizuju, doma treba kazdy krok naseho psa, drevene schody ktere obcas "prasknou", kazdy pohyb spicich deti atd, protoze to muze byt nekdo/neco kdo nam jde ublizit. Kdyz je ticho tak to ticho taky analizuju protoze ticho "neni normalni". Mam zase strach, ze me/nas nekdo pozoruje.
Dalsi paradox je v roletach na okne. Mame tezke tipicke francouzske rolety ktere zavrou cele okno. Kdyz je nespustim, bojim se ze k nam nekdo vleze. Kdyz je spustim, citim se v pasti. To same mam i s dverma. Nemuzu zamknout na noc dvere bez toho, aby v nich nezustal klic.
Proc se bojim, to vubec, ale vubec netusim. Bojim se takhle uz od mala. Tma je proste nebezpecna. Jedna z teorii je, ze jsem se jako malicke dite necitila bezpecne. Mama je zarytym zastancem toho, ze dite se nesmi ani nosit, ani chovat aby se nerozmazlilo, takze bud si bude uz miminko samo hrat odlozene v koute a nebo se proste, pokud je prebalene a najezene necha rvat. Brrrrrrr mam z toho husinu, si tohle predstavit u svych deti, vsak me za to taky vecne kritizuje, kdyz se s nima mazlim, protoze podle ni, mazleni si museji zaslouzit. Ja sama si pamatuju, kdyz uz jsem byla vetsi, neco jsem chtela a uz jsem byla vecer ulozena v posteli, ze jsem vzdycky volala a plakala marne. Nikdy neprisla.
To me hodne traumatizovalo jako dite, ale ted v dospelosti jsem "pochopila" a mam dojem, ze zadny nasledek to na me nenechalo. Tedy vedome, ale podvedomne, tak to netusim. Ono to muze byt ten pravy duvod ale taky nemusi. Potrebovala bych najit v sobe nejakou blizsi indicii.
Není tady
Ona napsal(a):
dusička napsal(a):
Tak nějak si na ty negativní mylenky odpovím, např. - kdy vyhoříme (negativní mylenka) - pořídí se nové bydlení, a tak. (to je příklad,který mě ted napadl)Také se snaím to takhle otočit, ale větinou mi to moc dobře nejde. Já nemám ani tak negativní mylenky ve vztahu k sobě, ale bojím se o lidi kolem sebe. Představuji si ty hrůzy co by se mohli stát a pak se tím ( uznávám dost často zbytečně) trápím a nemohu si pomoc. Jsem dost negativní, ve vem hnedle vidím nějaký problém.
Jo tak takhlee presne to mam i ja. To jsou prave ty myslenky, ktere ted odsunuji na vedlejsi kolej.
Není tady
Dito, ty mě tím, e se mazlí s dětma docela okuje. kdysi jsi tu psala, jak jste měli doma zloděje a mě jsi z toho, cos tam psala přila jako vcelku protivná a nerudná matka.
Není tady
Pavlo a muzes mi tu pripomenout, z ceho presne? Ja nejak vubec netusim
Není tady
Mylenky, a dobré, nebo zlé, jsou výsledkem naeho mnohaletého náhledu na dennodenní realitu, ve které ijeme a se kterou "pracujeme". Kadá mylenka je jakýmsi námi vyprodukovaným kvantem energie o určité frekvenci a tak podobně. Tyto mylenky (energie) se neztrácí. Ty nás svým způsobem "odměňují", protoe my jsme je "oivili" a ony nám teď chtějí na "oplátku" něco dát. Tím "padárkem" jsou zpětná energetická kvanta poplatná takové kvalitě, která vysíláme..
No a protoe za ta léta se to nastřádalo, tak jsme v pozici auta, které se hrabe po zasněené louce v jakýchsi vlastních vyjetých kolejích, take auto sice nějak jede, ale jakmile by chtělo vyjet z kolejí a jet si svou novou vlastní cestou, tak zjistí, e jej to strhne vdycky nazpět, do těch vyjetých kolejí..
Přesně tak je to i s negativním mylením - můeme se jej zbavit, ale není to hned a dá to práci, protoe nabalená energie z naeho dřívějího mylení, co nás "neustále odměňuje negativitou a zároveň ádá dalí přísun energetické stravy ve formě negace", nás jen tak nepustí. Kdykoliv vyjedeme z kolejí, tak vdy bude mít snahu nás vrátit zpět, abychom jej dále ivili.
V praxi to vypadá asi takto - jednoho dne si řekneme, e změníme mylení a začneme s tím něco váně dělat, jene... začnou se dít samé nepříjemnosti a čím více se snaíme myslet pozitivně, tím více se nám stává nepříjemností. Tu se rafneme s kolegou(gyní), támhle převrhneme hrnek s čajem, tady zas zapackujeme a málem si rozalujeme papulu, jindy zase nestihneme udělat práci, co chce éf(ová) a tak dále..
Jene pokud překonáme tenhle úsek, toto "strhávání do starých kolejí", které trvá někdy i několik měsíců, pak u opravdu můeme směle vyjet svou novou cestou a je jen na nás, jaká cesta to bude, jaké mylenky budeme vysílat a jaké se nám budou odměňovat "o)
Není tady
Já to beru tak, e pokud mám pozitivní mylenky - nemohu mít současně i ty negativní . jeliko to člověku tu a tam ulítne, tak u uvědoměle , chci říct vědomě , ty negativní zaplaím a nastavím tam pozitivní. není to hned a není to snadné.
Ale kadopádně to jde.
Jinak, pokud se člověk nechá zmítat mylenkami bez výběru, a je vlastně otrokem svých mylenek, tak je následně té otrokem svých pocitů a pak zákonitě svého ivota.
Jde to postupně, pokud o tom víme a chceme s tím něco udělat, pracovat na tom a ty negativní mylenky přestavět na pozitivní.
Tak jak píe Dai
Dito, tvoje strachy u tě omezují.. nepochybně je zárodek v tvém dětství a vlivu výchovy. Podle toho co píe...negat.mylenky jsou u tebe spíe důsledkem něčeho...k čemu by ses měla dopátrat i třeba s pomocí někoho..
Upravil(a) Wiki (5. 8. 2011 15:35)
Není tady
to nejde říct konkrétně. prostě jak jsi to tam popisovala, kdy jsi mluvila o tvých dětech, takový - jen počkej, já ti dám a tak. těch zmínek o nich tam bylo víc a měla jsem z toho pocit, e se s nimi prostě jak se říká, moc nesere. přila jsi mi jako takový studený čumák, přísná.
znám paní, která mluví o jejich dětech stejně a ona je spí takovej drsoň, ne e by se mazlila, dost na ně ječí, nadává a prostě jsi mi přila tak něják podobná. proto mě teď překvapilo, kdy píe o mazlení a tak.
Není tady
Dito, tvoje strachy u tě omezují.. nepochybně je zárodek v tvém dětství a vlivu výchovy. Podle toho co píe...negat.mylenky jsou u tebe spíe důsledkem něčeho...k čemu by ses měla dopátrat i třeba s pomocí někoho.
JJ -přesně tak, a dokonce si myslím, e u ví, čeho se má chytit. Toho, e Tě mamka nechávala potmě samotnou - a ty ses bála. To je začátek přestat se nebát.
Není tady
Dito,
k podobným děsům jsem se propracovala po dvojité gyn. operaci, a nástupu nečekaného přechodu, tři děti a denně katastrofické scénáře. přidala se k tomu milenka , to byl tobogán.
Dnes bych se nebránila odborné pomoci, nebo nějakou technikou to vyčistit. Mlátila jsem bezmocně kolem sebe a celé jsem to vem asi pěkně komplikovala.
Nějak jsem se z toho vyhrabala, rámy zůstaly, stejně přila jiná milenka a konec. A jízda začala zase.
Tentokrát jsem na tom začala makat, a ty děsivé stavy před usnutím , mylenky, za co nakoupím, jak zaplatím byt, vrátí se nebo nevrátí, jak to sama zvládnu- umírala jsem kadou noc, a jsem si začala přát, abych se ráno neprobudila.
el čas a já jsem se tomuto ílenému reji mylenek postavila Otčenáem. Snaila jsem se kadý ver prociovat, pochopit ho, zapomněla jsem , kde jsem skončila , tak od začátku. Mylenky se uklidnily a já usnula.
Moná bude muset poádat o pomoc. Jistě bys to období taky překonala, ale s pomocí to půjde rychleji.
Naučila jsem se bezvadná cvičení, ale takhle je to nepřenosné, je to z oblasti světelné medicíny, zase nová voda na mlýn nevěřících Tomáů, já vím.
Jde o to, zabránit mylenkám, aby tolik nebzučely a daly naí dui a tím i nám, ivot klidnějí a radostněji. ( hodně jsem to zjednoduila, jsou tam úasné monosti, jak vyuít ná lidskýpotenciál)
Tvořit si svou realitu a nenechat se ivotem smýkat. A ty negativní mylenky dovedou udělat ze ivota pěkné peklíčko.
Není tady
Heluka - světelná medicína
Jak si k ní přila? Mmch - zní to zajímavě
Není tady
najde na netu,stačí zadat " světelná medicína"-jinak je tam i pěkné počteníčko , nala jsem tam pěkné videjko s Dukem. ( server se jmenuje Posvátné srdce)
Jinak ta cvičení tam nejsou, nala jsem tam jedno podobné. Ten pojem u znám, ale nela jsem za tím, tak si mě to přitáhlo samo.
Kámoka povídá, e jede do Těína na něco, ale neví na co, ale té dalí kamarádce , která ji zvala,důvěřuje. A protoe já důvěřuji oběma, spontánně jsem jela s nimi, nakonec byla pozvána jetě dalí z naeho spolku.
Vstoupily jsme do skupiny, která se vídá zřejmě častěji, mluvili jazykem, kterému vichni rozuměli, jen my jsme občas potřebovaly dostat do obrazu. Ta cvičení větinou znali, take v tomto bodě jsme by noviciuky, ale ikovné.
Chci tím říct, jak je to zvlátní takhle vstoupit na neznámé území, nakonec to bylo ohromné. Hlavu jsem měla nádherně čistou a prázdnou, jedna z kamarádek, která s tím vím opatrně začíná a my ji hezky vtahujeme, byla u vytrení, jak báječně se cítí, e ji přestaly bolet hodně bolavé nohy, odcházely jsme nabité jako baterky.
Abych byla přesná, nikomu to nevnucuji a nedostanu ádnou provizi za získanou duičku (nemyslím nai Duičku), jen se snaím najít si v ivotě takové polohy , ve kterých budu spokojená a občas i astná .
Někdo to hledá u partnera, někdo v sexu, jiný v obchoďáku, jiný zase v adrenalinových sportech a já takhle.
Teda Dui, moc o té světelné medicíně ale nevím, je to léčení světelnou energií jak vyplývá z názvu.
Není tady
negativní mylenky působí jak objednávka :-( .
Není tady
nj, to víme asi vichni, ale jak ty potvory vlezlý odehnat, to je problém.
Není tady
Pavlo, jeeee to neeee, nerudna a protivna umim byt taky pekne, ale na deti ne, ani na svoje, ani na cizi. Jinak ale, kdyz me sejri, tak krik a pohlavky nesetrim ale jako typicka matka Beran mam pro ne i otevrene srdce, naruc pomazleni a pohadky na dobrou noc
Helusko, ta veta o tvoreni vlastni reality me hodne moc oslovila mame to podobne. Ja jsem kdysi cekala hodne na to, ze me "osud" konecne vysvobodi a svete div se, ono se nic nedelo . Trosku si proctu tu svetelnou medicinu, zaujalo me to.
dusicko, asi ano, ale ja mam proste porad pocit ze chodim tak nejak okolo. Tak jsem si dala prave jako prvni maly cil to, ze odezenu negativni myslenky, pritahnu si neco hezkeho a ta tma se treba pak casem zacne resit navazove
Není tady
Dito, tak to má dobrý, mně někdy cizí děti lezou na nervy ...
Není tady
Dita.L napsal(a):
To me hodne traumatizovalo jako dite, ale ted v dospelosti jsem "pochopila" a mam dojem, ze zadny nasledek to na me nenechalo. Tedy vedome, ale podvedomne, tak to netusim. Ono to muze byt ten pravy duvod ale taky nemusi. Potrebovala bych najit v sobe nejakou blizsi indicii.
Dito, já myslím, e u jsi ji nala. Jene to chápe jen "hlavou", neprolo ti to jetě "srdcem".
Tedy to, co jsi pochopila jako dospělá ena, jsi nepřijala jako malá holčička.
Ta matčina tvrdá výchova byla toti dost hustá.
Zkus začít pracovat se svým vnitřním dítětem, tak rozpustí to svoje sevření, negativismus a strachy.
A jak to funguje?
Stejně jako kdy zaloí oheň: kdy přikládá, můe vypálit celé město, kdy přikládat přestane, pomalu skomírá, a vyhasně úplně...
A nebo si vzpoměň na ten indiánský příměr se dvěma vlky: ten, kterého krmí, ten roste a sílí, druhý ivoří, přeívá a za čas pojde
Enegie se jak říká, neztrácí, ale transformuje - neustále proměňuje. I tu negativní můe změnit v pozitivní - výe zmíněný oheň můe město spálit na prach, ale také v kruté zimě můe vytopit jeho příbytky.
Neboj se, neni opravdu čeho. Stačí si jen odblokovat strachy, které ti znepříjemňují ivot a s těmi ostatními se naučit pracovat - třeba se strachem o bliní.
Kupříkladu strach o děti bude mít nejspí a do své smrti, ale zvládne ho zase jen tak, e jim sice nedá do ruky sirky, aby si s nimi hrály a tak si ublíily, ale v pravý as je s nimi naučí zacházet a pak jim je svěří u bez obavy.
Jetě k tomu tvoření vlastní reality, neboli k onomu: jaký si to udělá, takový to má.
To pochopitelně platí stoprocentně a vnějí vlivy nejsou a tak podstatné. Někdo se dokáe plně realizovat a být astný a spokojený i na vozíku někde v ustavu s důchodem na hranici ivotního minima, jiný ve zdraví a hmotném blahobytu pořád hledá, co by, aby....
Take je to předevím v mylení lidí, v tom, jak dokáí pracovat se svými mylenkami, s tím, co mají k dipozici
Upravil(a) Pandorraa (8. 8. 2011 8:17)
Není tady