27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Steinbeck: Túlavý autobus a predtým detektívky od Jo Nesba. Odporúčam.
Není tady
Dočetla jsem teď Vyhnání Gerty Schnirch - to mám půjčené - a chystám se na Děti Antonína Kaliny - tu mám doma. Chystám se i na přednáku o tomto opomíjeném a vzácném člověku.
Není tady
Čtu kníku Hydrák a Staliňák v časech minulých. Autorem je pan Hrabák, kterému je letos 94 let. Osobně se s ním znám. Celý svůj pracovní ivot strávil v litvínovské chemičce. Proil a přeil vech 17 náletů na chemičku ve 2. světové válce.... Je to úasný pán, plný elánu a energie a myslí mu to lépe, ne leckterým o půl století mladím lidem. Moc si ho váím za to, e mluví o tom, jak to bylo a je, abychom nezapomněli. A abychom to předali dál. Hluboce před ním smekám.
Není tady
maia napsal(a):
detektívky od Jo Nesba. Odporúčam.
Mně se taky líbí, přečetla jsem u vechno, co u nás vylo.
Nedávno jsem četla:
Vraní dívka, Hladový oheň, Pýthiiny rady - navazující série
http://www.databazeknih.cz/knihy/slabos … 2401?c=all
třetí díl mě dost zklamal, pak jsem jetě četla fantasy pro mláde Labyrint od Dashnera taky 3 díly (začátek dobrý, nakonec jsem to četla abych to dočetla, pořád boj-útěk-boj)
Parker - Ukolébavka (ala drsná kola v dnením světě)
moc se mi líbil Fitzek Sebastian - četla jsem Sběratel očí a Lovec očí - doufám e seenu i dalí jeho kníky
Masterton - Bílé kosti
postupně čtu "detektivky" z Japonska z doby samurajů Sano Ičiró od Laury Rowland moc se mi to líbí
Laybourne - Monument 3 díly fantasy taky moná pro mláde, ale četlo se to moc dobře, mnohem lepí ne ten Labyrint
a miluju od Lindsay Davis sérii Marcus Didius Falco - detektiv z doby starého Říma
já čtu pořád....
Upravil(a) Bety (14. 8. 2015 21:14)
Není tady
Jo, dřív jsem taky byla knihomol. Teď čtu daleko míň, i kdy kníky a hudbu dávám na první místo.
Bety, má můj obdiv.
Není tady
Já se poslední dobou vůbec nemůu na čtení soustředit. Take kdy u, tak čtu kníky u dříve přečtené. Ale tve mě to.
Není tady
Dočetla jsem knihu Měl to být hezký ivot od Andrea Coddington, nádherná kniha, nemohla jsem se od ní dlouho odpoutat.
Není tady
ivot po ivotě michal viewegh
Není tady
modrovous napsal(a):
Já se poslední dobou vůbec nemůu na čtení soustředit.
Take kdy u, tak čtu kníky u dříve přečtené. Ale tve mě to.
Já to mám taky tak. Doufám, e to přejde.
Není tady
Barča napsal(a):
modrovous napsal(a):
Já se poslední dobou vůbec nemůu na čtení soustředit.
Take kdy u, tak čtu kníky u dříve přečtené. Ale tve mě to.
Já to mám taky tak. Doufám, e to přejde.
......děje se mi to samé, u si říkám, e snad blbnu.......přečtu stránku a nevím, co jsem četla, mylenky mi lítají bůhvíkde. Tak jste mě potěily, e je nás takových víc.......
Není tady
Bábovky a a těím se novýho Hartla:))
Není tady
Doktorku z domu Trubačů.
Není tady
Deník pratěné 4cátnice - no sranda to je - doporučuji
Není tady
Útěk od praporů od Karla Durmana. Historická odborná literatura, ádná beletrie, ale dobře se čte. Sleduje "východní blok" od Chručova po rozpad SSSR. Je to nesmírně zajímavé, zvlá pro lidi, jako jsem já, která jsem ta jména, jako Breněv, Gromyko, Gierek a spol. slýchala a čítala, v televizi vídala a více méně ignorovala, protoe to byli "komunisti" a já malá a mladá. Dozvídám se, jak to bylo třeba s Gomulkou, o čem jsem neměla tuení, jak si pravděpodobně pořád leme do kapsy (třeba s nedávno s osmaedesátým). Doporučuji (i kdy to není "veselé čtení", vyjasňuje se mi mnohé a zklidňuje).
Není tady
Báro,
Není tady
vrabčák napsal(a):
Báro,
Vrabčáku, četlas to?!?
Jsem zatím v první půli sedmdesátých let, ten obrodný proces 1968 se mě dotkl, asi jsem byla zjitřená i kvůli tomu nedávnému "oslavnému" vzpomínání.
Myslela jsem si, e Karel Durman je pseudonym, případně něco jako Podiven (jsem bez přehledu!), ale není.
Není tady
Báro, nečetla, ale líbí se mi, jak jsi to podala.
Není tady
Já si to vechno nevzpomenu, co jsem v poslední době přečetla. Skvělou Morntajnovou: Slepá mapa, Hana (nádhera), Hotýlek. Michael Třetík (manel reisérky Třetíkové a tchán spisovatelky Radky Třetíkové): Jen aby, řekla moje ena (jsou to sebrané vtipné statusy z Facebooku, kdy tak na něj na FB nahlédněte, ono to zní divně, ale ta kniha byla vtipná a dobrá). Radka Třetíková - Bábovky (Veselí a dalí její knihy mám připravené ve sloce Nutně přečíst),hodně knh od Peter May (Skála, Mu z ostrova Lewis, achové figurky, Pán ohně...) Od Lars-Kepler celou řadu o komisaři Joona Lina, Nesba ve co u nás vylo, Backman - Medvědín a My proti vám a Mu jménem Ove a Tady byla Britt Marie, Gill Sims Proč máma pije a mnoho mnoho dalích (nedívám se vůbec na TV a čtu a čtu)
Není tady
Bety, jsi úasná!!!
Nekoukání na televizi ti úplně schvaluju.
Není tady
Po delí době zdravím a nabízím k "přečtení" svou knihu Úlet zatím ve formě audio. Snad vám těch pár kapitol zpříjemní zimní čas. Najdete ji na Youtube, Soundcloud, Spotify, Audiolibrix nebo na Podtail
Podrobnosti na Facebooku nebo na Instagramu
Mějte se tu krásně, pitě básně a tak.
Vae Mía Kulička
Není tady
Ahoj Mío,
já zírám.
A moc Ti blahopřeju ke knize.
Není tady
Díky. Snad se bude líbit
Není tady
Taky ti děkuju. Jsem na ni moc zvědavá.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Díky. Snad se bude líbit
Ahoj Mío,
koho to vidí moje staré oko? Na tvé dílo jsem zvědavá, jdu na to.
Není tady
Ahoj. Hele, zase bych se zdrela nějakého přehnaného očekávání. Bez očekávání není zklamání, jak vici dobře víme
Není tady