Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 31. 8. 2011 21:19

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co právě čtete?

5 dílků pomeranče,Joanne Harris
Famozně napsaná kniha
Cesta,McCarthy Cormac
depresarium,ale přečetla jsem jedním dechem,dostala 2007 Pulitzerovu cenu

Není tady

#52 1. 9. 2011 16:26

Janila
♥♥♥♥♥♥♥

Michael Krupa - Mělké sibiřské hroby

a teď si beru na cestu do práce Stefan Zweig - Netrpělivost srdce

Není tady

#53 29. 9. 2011 17:48

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Janila napsal(a):

Michael Krupa - Mělké sibiřské hroby

a teď si beru na cestu do práce Stefan Zweig - Netrpělivost srdce

Janilo, dočetlas Krupu? Doporučíš?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#54 29. 9. 2011 21:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Revli, o čem jsou ty dílky pomeranče? Nebo jaký?
Já teď přečetla NAhoře na ostrově (paráda) a Sladká vůně bolehlavu (další paráda)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#55 29. 9. 2011 22:13

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Revli, o čem jsou ty dílky pomeranče? Nebo jaký?
Já teď přečetla NAhoře na ostrově (paráda) a Sladká vůně bolehlavu (další paráda)

Ovšem Lupi mᚠseismografy,to za prvé nebo přesně v tuto chvíli jsem na tebe myslela...a za druhé jsem Nahoře na ostrově dočetla předevčírem..big_smilebig_smile
Jo a pomeranče tady..http://www.databazeknih.cz/knihy/pet-dilku-pomerance-3856
a taky cokoli od Urise...a abych nebyla jenom závažná...moje láska Herriot a všichni jeho zvěrolékaři a milovaná Betty..některé pasáže z Vejce a já umím nazpaměbig_smile
Sladkou vůni bolehlavu neznám!!Okamžitě jdu gůglit!

Upravil(a) Revliba (29. 9. 2011 22:14)

Není tady

#56 30. 9. 2011 11:58

Janila
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborko, doporučuji. Dobře se to čte i když je to smutné.

Nyní jsem začla číst Andrej Pogožev - Útěk z Osvětimi

Není tady

#57 30. 9. 2011 21:37

majkafa
Host

Philipp Vandenberg - Páté evangelium.

Upravil(a) majkafa (30. 9. 2011 21:38)

#58 30. 9. 2011 21:54

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

A to je roman, nebo neco faktografickeho, Majkafo?

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#59 30. 9. 2011 22:02

majkafa
Host

Je to ve stylu Šifra Mistra Leonarda. Pro mě moc zajímavé, zase jiný pohled. I na praktiky křesanské církve. Které nemají s Bohem bohužel nic společného. sad Vítězí lidské ego a Bůh zůstává stranou. sad
Tak nějak jsem asi stále ještě naivní, o to víc mě dostaly zprávy o točení toho filmu na velvyslanectví Vatikánu v Praze za souhlasu vyslance Vatikánu. sad
http://zpravy.idnes.cz/bartak-mel-na-ve … _domaci_jj

#60 1. 10. 2011 20:08

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Josef Formánek,Prsatý muž a zloděj příběhů nebo Mluviti pravdu....přečetla jsem jedním dechem,ovšem fakt je,že moje mamka přečetla taky a říkala,že už takové věci v jejím věku číst nechce,připadalo jí,že je tam moc ošklivostí a ona prý už chce vidět na životě jen to hezké a ne hrůzy...tak nevím

Není tady

#61 1. 10. 2011 23:28

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Narazila jsem na čtenářský deník,pro mě inspirace http://et.pise.cz/67877-ctu-iii.html

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#62 2. 10. 2011 10:40

trnka
♥♥-----

Jo, Formánek se mi moc líbil. A z podobného soudku jako Mluviti pravdu je Milostný dopis klínovým písmem od Tomáše Zmeškala.

Naše životy nám nepatří. Od lůna k hrobu jsme spojeni s druhými. V minulosti i v současnosti. A každým zločinem či laskavostí tvoříme naši budoucnost.   z filmu Atlas mraků

Není tady

#63 2. 10. 2011 18:58

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Skrytá cesta k vítězství. S.M. Kabošová a M. Jelínek. Podtitul - utajené zákulisí sportu.  Jsem z ní nadšená. Jak kdosi kdesi trefně poznamenal - ucelený soubor esoterních nauk. Stručně, jasně, srozumitelně, bez zbytečných canců, s příklady.... hodně dobrá kniha. tummenupp

Začínám číst Gregga Bradena - Matrix - božský zdroj. Zatím dobrý smile

Není tady

#64 2. 10. 2011 22:41

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No prosímtě, Draku.... va tam bych to hledala ještě míň, než nevěrec v Terrym Prachettovi! Hned jak půjdu do knihovny, popídím tummenupp

Není tady

#65 3. 10. 2011 15:37

haiel
♥♥♥♥♥♥-

No prosímtě, Draku.... va tam bych to hledala ještě míň, než nevěrec v Terrym Prachettovi! Hned jak půjdu do knihovny, popídím tummenupp

Viď? Já bych to tam taky nehledala. To jsem se onehdy vydala na dobrodružnou výpravu s prachovkou do synova pokoje a tam byly věci, Vlku! Kromě Skryté cesty ještě Poznej sám sebe - M. Jelínek a J. Kuchař, tyhle dvě mu prý doporučil trenér. Obě jsem přečetla jedním dechem.
Pak jsem v knihkupectví prolistovala ještě Úspěch a jeho spirituální dimenze - taky od Jelínka s Kuchařem a asi ji synkovi přinese ježíšek, aby si ji mohla maminka přečíst big_smile
Ještě víc než esoterika ve sportu mě překvapila v militariích. Např. kniha Psychická a fyzická odolnost - autor Alexander Stilwell a uvádí to jako příručku spec. jednotek. Netuším vůbec, kolik lidí zajímajících se o vojenství si ji přečte a jak ji budou hodnotit, ale vím jistě, že v regálech s vojenskou literaturou uniká pozornosti zájemců o celkový rozvoj osobnosti neb v mnoha ohledech se mi návody v ní jeví uchopitelnější než tam, kde by je dnes člověk normálně hledal.
Tak jsem si řekla, když se vojáci můžou inspirovat ve sférách duchovních a umí to nakonec takhle prakticky podat.....proč by se jedna ježibaba nemohla něčemu přiučit od vojáků, no ni? cool big_smile

Není tady

#66 8. 10. 2011 16:08

Paila
♥♥♥♥---

Nela napsal(a):

Trilogii Milénium - 1. díl Muži, kteří nenávidí ženy od Stiega Larssona

Jak se ti tahle kniha líbila?

Není tady

#67 8. 10. 2011 17:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jojo, Draku....perly člověk většinou najde na úplně nečekaných místech cool Akorát se těším, jak budou v knihovně čučet, až vyslovím tyhle požadavky lol
Jenom se nějak nemůžu dohodnout sma se sebou, jestli je to dobře, nebo špatně, že se armáda zajímá o spiritus místo o špiritus - ale to já se nemůžu už od dob výzkumu psychotroniky a cvičenejch delfínů roll

Není tady

#68 8. 10. 2011 17:24

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a nechce se ti uvést nějaký malý příklad? Abych si to uměla představit, jak to pojímaj?

offtopic tohle není o knihách, ale o Dracích: dneska prý budou meteorický superroje - drakonidy, protože ze souhvězdí Draka cool tak aby ses koukala. Nejvíc jich bude kolem desátý večer.

Upravil(a) lupina montana (8. 10. 2011 17:46)

Není tady

#69 8. 10. 2011 22:36

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Jo a nechce se ti uvést nějaký malý příklad? Abych si to uměla představit, jak to pojímaj?
offtopic tohle není o knihách, ale o Dracích: dneska prý budou meteorický superroje - drakonidy, protože ze souhvězdí Draka cool tak aby ses koukala. Nejvíc jich bude kolem desátý večer.

Soustředění
Vyžeňte ze svých myšlenek všechno, co nesouvisí s vaším cílem. Přesvědčte se, že vᚠcíl je reálný a dosažitelný. Snažte se přijímat veškerou kritiku, a již od ostatních lidí nebo od sebe samotných. Negativních myšlenek se zbavíte tak, že je nahradíte pozitivními, které vás podpoří a utvrdí v přesvědčení, že to dokážete.
Připomínejte si vaše minulé úspěchy a cestu, která vás k úspěchům dovedla.
Potlačte ve své mysli minulé a budoucí výčitky a obavy.
Soustřeďte se na kroky, které musíte uskutečnit právě teď.
Dejte své mysli a tělu čas na zpomalení a odpočinek. Dopřejte si meditaci.

Přehrávání v duchu
Vrcholoví atleti si představují, jak ve sportovním utkání, které mají před sebou, dosáhnou úspěchu. Stejný postup mohou použít i vojáci spec. jednotek při výcviku. Technika myšlenkového přehrávání průběhu událostí  vyžaduje cvik a smysl pro detail, avšak jakmile ji jednou zvládnete, stane se z ní velmi užitečná pomůcka………..
Představivost je velmi mocným nástrojem. Dokáže být ještě účinnější než síla vůle. Rozdíl mezi vůlí a představivostí je obdobný jako mezi tím, když někoho k něčemu donutíte anebo jej přesvědčíte……

To je z kapitoly Psychická příprava.

Pak je tam ještě Fyzická příprava – tam jsou takové věci jako návrh běžeckého tréninku jednotek amerického námořnictva, taktéž plavecká příprava,  tréninkový program školy am. Rangers – si můžeš vyzkoušet třeba „100 metrů plavání bez přestávky“ nebo  „zrychlený přesun s batohem o hmotnosti 25% vaší tělesné hmotnosti na 5 km, limit 60 minut, v terénu“ cool

Trénink duševní vytrvalosti, vlastností jako sebekontrola, motivace, odolávání tlaku, houževnatost, nesobeckost, pokora….
Základy sebeobrany, techniky profesionálů jako součást přípravy na přežití v různých prostředích, takže se dozvíš, jak přežít v poušti,  na moři, v jezerních oblastech, v lesích mírného pásu, v horách… prostě všechno, co holky vlčice potřebujou znát do života. smile

offtopic ano, Drakonidi. To jsou vzdálení příbuzní. Oni se nikdy dlouho nezdrží, většinou jenom tak prolítnou, že se jich jeden nestihne ani povyptávat na novinky, no nic já letím taky, a jim ještě zamávám.

Upravil(a) haiel (8. 10. 2011 22:39)

Není tady

#70 9. 10. 2011 16:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Myslela jsem si to stolt ale nezamávala. Schovali se za mraky, poseroutkové butter

To s tou představivostí, to znám a mám vyzkoušený, jen je holt zapotřebí správná motivace. Jako ke všemu, nakonec. Jo a existuje jeden krásnej výrok (bohužel nevím autora) že když se střetnou víra a vůle, vždy a za všech okolností zvítězí víra cool

Není tady

#71 11. 10. 2011 16:10

miluna12
♥------

Francis Scott Fitzgerald - Velký Gatsby. A žije klasická americká literatura big_smile

Není tady

#72 12. 10. 2011 23:27

haiel
♥♥♥♥♥♥-

DNA po roce 2012. Peter Ruppel.  Houby tomu rozumím, ale hlavně, že čtu big_smile

Není tady

#73 13. 10. 2011 23:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kůůůrňa! va Ještě toho trochu styrka
Hele, znᚠSedm dcer Eviných - když jsme u tý DNA? Autora teď honem nevím a musela bych dolů do knihovny - ale je genetik a dokladuje tam, jak se zjišoval původ Evropanů po matřeský linii - a došli k sedmi hlavním matkám.

Není tady

#74 19. 10. 2011 16:44

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Bedřich Fučík: Čtrnáctero zastavení. V.Y.N.I.K.A.J.Í.C.Í !
Četla jsem to už dávno, teď se mi to po dlouhé době zase dostalo do rukou. Stále skvělé!
Před těmi lety to pro mě bylo zázračné zjevení! Čtu celkem ráda memoáry a to jsem najednou poprve (a naposled) četla něco, co bylo napsané s láskou k těm lidem, o nichž píše,  aniž by to bylo falešné a sentimentální. Prostě opravdu s láskou. hjarta

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#75 19. 10. 2011 19:30

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Konečně po dlouhé nemoci očí můžu denně chvilku číst, začetla jsem se do fantasy-horroru? Nekroskop (napsal Brian Lumley)

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí