Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 21. 8. 2011 5:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Co právě čtete?

Nela napsal(a):

Trilogii Milénium - 1. díl Muži, kteří nenávidí ženy od Stiega Larssona

na to se právě chystám.

Není tady

#27 22. 8. 2011 9:42

Nela
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Nela napsal(a):

na to se právě chystám.

Prvních asi 70 stránek nic moc, ale už se to rozjíždí. smile  Měla jsem delší dobu objednávku v knihovně, nejprve mi přišel druhý a třetí díl, jenže nebyl první, tak jsem to vrátila, teď přišel první díl - KONEČNĚ a zase budu dlouho čekat na druhý a třetí. dumbom

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#28 22. 8. 2011 10:49

trnka
♥♥-----

Nela napsal(a):

aprill napsal(a):

Nela napsal(a):

na to se právě chystám.

Prvních asi 70 stránek nic moc, ale už se to rozjíždí. smile  Měla jsem delší dobu objednávku v knihovně, nejprve mi přišel druhý a třetí díl, jenže nebyl první, tak jsem to vrátila, teď přišel první díl - KONEČNĚ a zase budu dlouho čekat na druhý a třetí. dumbom

Mně připadá celá trilogie nic moc :-). Štvalo mě, jak si hlavní hrdinové na každé desáté stránce chystají obložené chleby a kávu a sedají si na parapet! :-)

Naše životy nám nepatří. Od lůna k hrobu jsme spojeni s druhými. V minulosti i v současnosti. A každým zločinem či laskavostí tvoříme naši budoucnost.   z filmu Atlas mraků

Není tady

#29 22. 8. 2011 13:31

Nela
♥♥♥♥♥♥-

trnka napsal(a):

Nela napsal(a):

aprill napsal(a):

na to se právě chystám.

Mně připadá celá trilogie nic moc :-). Štvalo mě, jak si hlavní hrdinové na každé desáté stránce chystají obložené chleby a kávu a sedají si na parapet! :-)

Tak to jsem ještě nezaregistrovala, ale jsem asi na 140 straně. big_smile  Slyšela jsem na trilogii jen samou chválu.

Není tady

#30 22. 8. 2011 15:46

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

trnka napsal(a):

Mně se to dost líbilo. A s těmi obloženými chleby ........ těch bylo v Dětech z Bullerbynu taky dost. A kafe a parapety - no prostě Švédi a jejich žurnalisti, co bys od nich chtěla ?!? big_smile

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#31 22. 8. 2011 21:51

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nela napsal(a):

zase budu dlouho čekat na druhý a třetí. dumbom

http://www.ulozto.cz/9466056/milenium-2 … -ohnem-zip
http://www.ulozto.cz/9466057/milenium-3 … hnizda-zip

též ve filmové podobě...

Strach je malá smrt...

Není tady

#32 22. 8. 2011 21:54

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Abych řekla pravdu, už jsem měla knih tolik, že se od nich prohýbal celý nábytek a ještě v krabicích, jednoho krásného dne jsem většinu darovala knihovně a ponechala si jen moje miláčky. Teď čtu většinou e knihy, zatím na notebooku ale už pošilhávám po čtečce...

Ale málem bych zapomněla, dnes jsem si koupila dvojjazyčnou knihu Skotské pohádky, tak tu čtu "opravdově", dvě pohádky jsem už přečetla ve vlaku po cestě z výletu do Prahy

Upravil(a) Bety (22. 8. 2011 21:57)

Strach je malá smrt...

Není tady

#33 22. 8. 2011 22:21

majkafa
Host

Robert James Waller - Prach tisíce cest
"pokračování" Madisonských mostů. Moc pěkné. Ač jsem se divila, o čem by to asi tak mohlo být, když přece už na začátku Madisonských mostů byli oba mrtví.

#34 22. 8. 2011 22:55

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

Prispeji trochu jinym nez "zenskym ctenim" ;-)
Nasel jsem u tchana v jeho bohate knihovne knihu HORI UZ BERLIN, vydanou v CR v r. 1965, paperback [Anglican a Francouz jako autori]... Je to zajimava popularne dokumentarni knizka o obrane Parize Nemci pred prichazejicicm osvobozenim ze strany spojencu v lete 1944... V ramci toho desitky minipribehu - smutnych i veselych -, necekanych setkani... Az po svatby obycejen do jednoho roku nasledne mezi parizskou divkou a americkym vojakem ci dustojnikem, nebo schovavani nemeckych vojaku u svych parizskych milenek, ci nenavistni zabijeni  od mistnich obyvatel jiz bezbrannych Nemcu kdyz byli eskortovani spojenci po ulicich Parize do zajeti... Spojenci je chranili vlastnimi tely - ne vzdy se jim to vsak povedlo...

Vite o tom, ze Pariz, resp. jeji nejznamejsi pamatky [ala Eifelovka, Louvre, Sacre-Coeur, Notre-Dame...] byli vsechny Nemci podminovany a pripraveny k demolici, a jen diky veliteli Parize [nemecky "tvrdas" General Choltitz], ktery se zdrahal vykonat rozkaz na jejich odpaleni [vydanej z Berlina predtim samotnym Hitlerem] - z duvodu uzasneho kulturniho dedictvi pro svet - se nam zachovali?

Ufff, uchvatne cteni... "Slzy a plac, radost i smiech..."

V knize Exodus od Liona Urise jsem se zase dočetla,že v Holandsku své Židy odmítli vydat Hitlerovi a hromadně je deportovali,aby byli zachráněni...oproti brutálnímu Polsku...např.

Není tady

#35 23. 8. 2011 7:49

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

Nela napsal(a):

zase budu dlouho čekat na druhý a třetí. dumbom

http://www.ulozto.cz/9466056/milenium-2 … -ohnem-zip
http://www.ulozto.cz/9466057/milenium-3 … hnizda-zip

též ve filmové podobě...

Děkuji. smile

Není tady

#36 25. 8. 2011 17:07

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Obvyklou "prázdninovou" četbu detektivek, která se přelévá do celého roku a nemá cenu ji zmiňovat, jsem teď proložila dvěma "psychoknihami", obě mě příjemně překvapily, chválím a doporučuji. Obě zvláště těm z nás, které i ve věku velkých holek máme tak trochu problémy s rodiči (i ty dané jejich senilitou, demencí a spol. - čili diagnózou) nebo nedořešené vztahy nebo tam prostě jen tak něco vázne. Je to knížka Zdeny Jordánové SPRATEK a knížka France-Marie Chauvelotové RUKOVĚŤ PROTI MANIPULÁTORŮM, Uchopte život opět do vlastních rukou. Ta druhá mi příjde poněkud jiná, než další na toto téma, a (nejen) tím zajímavá.
Četbě zdar!

Franz Kafka

Není tady

#37 26. 8. 2011 0:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Brambůrko, já náhodou detektivky miluju a čtu je furt pryč - jednak je to záruka příběhu a druhak se z těch lepších člověk doví víc, než z cestopisu, poněvadž reálie se tam nevymejšlej, nýbrž opisujou ze života.
Nejnovější (a zarážející) poznatky z detektivek anglických (teď jsem jich přečetla zrovna dost) jsou toho druhu, že "mobil neměla. Z čeho by platila provoz?" (normálně pracovala, podotýkám)
Inspektorka vstoupila do nepříliš bohatého příbytku a majitel jí byl okamžitě podezřelej; měl tam televizi, věž, mikrovlnku i dývko....kde na to vzal?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#38 26. 8. 2011 10:21

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Brambůrko, já náhodou detektivky miluju a čtu je furt pryč - jednak je to záruka příběhu a druhak se z těch lepších člověk doví víc, než z cestopisu, poněvadž reálie se tam nevymejšlej, nýbrž opisujou ze života.
Nejnovější (a zarážející) poznatky z detektivek anglických (teď jsem jich přečetla zrovna dost) jsou toho druhu, že "mobil neměla. Z čeho by platila provoz?" (normálně pracovala, podotýkám)
Inspektorka vstoupila do nepříliš bohatého příbytku a majitel jí byl okamžitě podezřelej; měl tam televizi, věž, mikrovlnku i dývko....kde na to vzal?

Hle! Spřízněná duše. Nejen cestopisy, i dějepisy příp. etnografie.wink
Mohu parafrázovat, že většinu, co jsem se o světě dozvěděla, dozvěděla jsem se z detektivek.
Taky to se mnou podle toho vypadá big_smilegraterbig_smile

Franz Kafka

Není tady

#39 26. 8. 2011 13:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Můžu tě uklidnit? Jestli to tedy budeš brát jako uklidnění lol
Vypadá to s tebou báječně, dle mého mínění tummenupp

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#40 26. 8. 2011 13:43

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Taky miluju detektivky. Trilogie Milénium mě celkem zklamala. Ještě se mi jakž takž líbil první díl, ty druhé dva mi přišly přitažené za vlasy.
Já mám nejradši historické detektivky, protože mám ráda historii a v nich se tak nějak nenásilně hodně dozvím. Mám ráda detektivky od Vlastimila Vondrušky o Oldřichovi z Chlumu a Jiřím Adamovi z Dobronína. A Lauru Joh Rowlandovou, která píše detektivky ze starého Japonska. A Petera Tremayna a jeho detektivky o sestře Fidelmě a taky bratra Cadfaela od Elis Petersonové.

Není tady

#41 26. 8. 2011 13:51

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Můžu tě uklidnit? Jestli to tedy budeš brát jako uklidnění lol
Vypadá to s tebou báječně, dle mého mínění tummenupp

Dík! Ačkoli - kéž by. smile

Franz Kafka

Není tady

#42 26. 8. 2011 13:55

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Taky miluju detektivky. Trilogie Milénium mě celkem zklamala. Ještě se mi jakž takž líbil první díl, ty druhé dva mi přišly přitažené za vlasy.
Já mám nejradši historické detektivky, protože mám ráda historii a v nich se tak nějak nenásilně hodně dozvím. Mám ráda detektivky od Vlastimila Vondrušky o Oldřichovi z Chlumu a Jiřím Adamovi z Dobronína. A Lauru Joh Rowlandovou, která píše detektivky ze starého Japonska. A Petera Tremayna a jeho detektivky o sestře Fidelmě a taky bratra Cadfaela od Elis Petersonové.

Nemohu si teď vzpomenout, jak se ta paní jmenuje (Lindsayová?). Detektivky ze starého Říma. Mohlo by se ti líbit.
Co soudce Ti?

Franz Kafka

Není tady

#43 26. 8. 2011 21:17

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Soudce Ti je bezva, ale už ho mám celýho přečtenýho. Ty detektivky ze starého Říma jsem se pokoušela číst, ale nebavilo mě to, nevím proč. Zdálo se mi to moc rozvláčné. Zato jsem si ještě+ vzpomněla na pár detektivek ze starého Egypta o soudci Amerotkem, jen si nevzpomínám na autora. Paul Doherty?

Není tady

#44 30. 8. 2011 12:43

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Soudce Ti je bezva, ale už ho mám celýho přečtenýho. Ty detektivky ze starého Říma jsem se pokoušela číst, ale nebavilo mě to, nevím proč. Zdálo se mi to moc rozvláčné. Zato jsem si ještě+ vzpomněla na pár detektivek ze starého Egypta o soudci Amerotkem, jen si nevzpomínám na autora. Paul Doherty?

No, ono je to trošičku do love story, to víš, ženská tongue. Ale mám dojem, že o starém Římě a okolí jsem se dozvěděla stokrát víc, než z dějepisu ve škole. Četlas to pokračování soudce Ti, které napsal chlapík, jehož jméno si (opět) nemohu vzpomenout (Francouz ruského původu, jestli se nepletu, hihihi)? byla jsem z toho po 2 knížkách dosti zklamaná.
Něco od Paula Dohertyho jsem četla (co měli v Levných knihách), ale zdá se mi, že má příliš literární ambice na to, aby si dával na detektivkách záležet. wink
Jinak, vždycky pasu po P.D. Jamesové a Ruth Rendellové, mám ráda klasickou americkou drsnou školu (tím myslím Chandlera, Hammeta, s trošičku přimhouřeným očičkem Rosse Macdonalda a spol.) a spoustu dalších z neanglofonních zemí. Myslím, že jsem četla snad všechno od Aghaty Christie.

Franz Kafka

Není tady

#45 30. 8. 2011 17:53

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Já teď čtu:  James Herriot ... celkem vydal několik knih o sobě jako o zvěrolékaři...
Je to taková klasika a velmi pohodové čtení, taky se místy moc a moc bavím... stolt
Takže pokud někomu nevadí, že svoji péči o zvířata popisuje místy i dost realisticky...  dumbom

Není tady

#46 30. 8. 2011 19:55

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Bramborko, taky je mám ráda. Agathu Christie miluju, můžu se i koukat v TV na Hercula Poirota a Slečnu Marplovou, což se o jiných televizních detektivkách říct nedá. Ty pokračování o soudci Ti jsem taky četla, udělal tam z něj úplného trotla, vůbec se mi to nelíbilo, ani ten sloh. Pokračování mají většinou nízkou úroveň.
Mám ráda i severské autory, teď si nevzpomínám na jméno spisovatelky, ale píše o inspektorce  Hussové je to ze Švédska. A nebo islandské detektivky, ty jsou taky fajn.

Vachu, zvěrolékař je klasika, je to moc pěkné čtení, takové optimistické.

Není tady

#47 30. 8. 2011 20:13

majkafa
Host

Miluji knížky Jamese Herriota.

Teď čtu Johna Irvinga - Svět podle Garpa. Již po několikáté. V mnohém se vidím.

#48 30. 8. 2011 20:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Teď čtu Johna Irvinga - Svět podle Garpa. Již po několikáté. V mnohém se vidím.

yikes ukousla jsi někomu... http://i.dama.cz/s/e224.gif

já čtu Skotské pohádky, každý den jednu a souběžně čtu cestopisný od Jaroslava Mareše "Kurupira" o Stolové hoře

Strach je malá smrt...

Není tady

#49 30. 8. 2011 21:10

majkafa
Host

Bety napsal(a):

yikes ukousla jsi někomu... http://i.dama.cz/s/e224.gif

šmarjá loldumbom Ale to je fakt scéna.
Myslím tím, stejné pocity jako Garp, zavřít svou rodinu v bezpečí našeho domu, ochránit je, aby jim svět neublížil... Byla jsem ráda, že nejsem divná jen já, že i John Irving ví. stolt

#50 31. 8. 2011 21:11

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Irvinga mám moc ráda, svět podle Garpa je jedna z mých nejoblíbenějších. A ještě Modlitba za Owena Meanyho tummenupp

Herriot hjarta

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí