6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Andreo, připi si do seznamu také Zázemí od Jany rámkové (Fra 2013). Podařilo se ti tehdy sehnat tu odbornou knihu?
Není tady
Moc ráda vzpomínám na knihu Čtyřicet pravidel lásky kniha od Elif Shafak
Není tady
Dočetla jsem LISTOPÁD od Aleny Morntajnové a kniha se mi moc líbila. Bylo mi jen líto smutného konce, e to nedopadlo dobře. Kniha hezká a zároveň moc smutná.
Není tady
Tak právě dočteno a doporučuji, jen se připravte na jízdu těkých emocí. Tmavé stěny Willardu - Ellen Marie Wiseman.
Není tady
A já jdu moc doporučit tuto. Fakt se mi hodně líbila, napínavá, plná zvratů, uila jsem si jí!
Není tady
Já právě čtu kníku Tam u Hradce Králové od Slavomíra Ravika. Je to zčásti o Prusko-rakouscké válce z roku 1866 a předevím o největí bitvě, která se u nás odehrála. U jsem u konce kníky. Kníka se pro mě stala i inspirací k výletu. Na bojiti u Hradce Králové je naučná stezka a muzeum, které se věnuje této bitvě. Rád bych se tam někdy zajel podívat.
Není tady
Nedávno jsem přečetla tuto knihu. Roky jsem nečetla lepí knihu! Po jejím dočtení jsem jí byla jetě hodně dlouho úplně plná a nemohla začít číst jinou. Tak překrásná kniha, e to ani nejde slovy popsat. Vekerá slova by byla prostě moc málo. Velmi doporučuji, moje srdcovka to bude navdy
Upravil(a) LENNNA (16. 8. 2022 19:07)
Není tady
A dalí knihu, kterou vřele doporučuji, protoe jsem si z ní sedla doslova na pr....del , je tato. Autora jsem neznala, natrefila jsem na ní náhodou, ale nic tak napínavého a v tomto ánru výborného jsem snad jetě nečetla. Ten autor je génius, začala jsem od něj číst dalí knihu a mám v plánu přečíst vechny, protoe je sakra dobrý.
Není tady
Právě mám rozečtenou kníku Ztracený svět Kalahari od Laurense van der Post. Autor je potomek holandkých přistěhovalců, který ije v Jiní Africe, kde poznal křováky a zabývá se jejich ivotem, historií a bojích jak s okolními domorodými kmeny, tak s evropskými kolonizátory. Zatím jsem na začátku a vypadá to zajímavě.
Upravil(a) demonikan (30. 9. 2022 20:53)
Není tady
Práveě mám rozečtenou kníku Poznej svého psa od Vladimíra Mikulici. Je to nejen o výchově psa, ale je tam i něco o vývoji psů, anatomii, kynologických zkoukách a podobně. Kromě toho si listuju v brource o uzlech a vázacích technikách.
Není tady
Ta kníka o psech musí být zajímavá
Není tady
Franz Kafka /Člověk své i naí doby (nakladatelství Práh, Praha 2017). Napsal Radek Malý, dvojnásobný dritel ocenění Magnesia Litera, básník, překladatel, germanista, ilustrovala Renáta Fučíková, přední česká ilustrátorka, dritelka českých i zahraničních cen.
Kníky od Radka Malého jsou .
Není tady
Jeí, vy jste takoví sečtělí. To já jsem barbar.
Není tady
V mém případě zdání klame... Knihomol jsem bývala dlouho, ale teď je vechno jinak. Ráda bych, aby to jako zázrakem proběhlo v kruhu a stala bych se zas knihomolem.
Není tady
No já byla právě knihomol taky, ale v mládí. Nějak to pominulo. Obojí
Není tady
Čtu Praské příběhy od Dana Hrubého. Kdo kde bydlel, na jaké adrese a co důleitého se tam stalo. A černobílé staré fotky. Jedeme začátkem listopadu do Prahy na 3 dny, 2x divadlo.....tak hledám inspiraci.......se tak těím. Byly jsme u v Praze na jaře, ale na 2 dny, 1x divadlo, pro veliký úspěch opakujeme. Máme taky naplánovaný Clam Gallasův palác, kavárnu Slavii a dalí. Prahu znám jen z letitě, cestu tam a zpět.
Tak to chci napravit, na stará kolena mě takové věci dojímají, tak si beru kapesníky.
Není tady
Věro, jen vsuvka do literárního vlákna: Na čem jste byly na jaře a na co půjdete teď?
Přeju zajímavé záitky a krásné proitky.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jeí, vy jste takoví sečtělí. To já jsem barbar.
Já také čtu o hoooodně méně ne bych chtěla! Dříve jsem byla velký čtenář! Ale knihy mě provázají celým ivotem a jsou pro mě jednou z nejkrásnějích věcí na světě
Není tady
Lennno, pro mě taky.
Není tady
Právě čtu kníku Fordové od Petera Colliera a listuju si v atlase hub.
Celkem mě překvapilo, e Henry Ford starí byl antisemita. Antisemitismus máme spojený jenom s Hitlerem a nacisty, ale byl to ve skutečnosti veobecně rozířený jev po několik staletí.
Na houbách jsem byl nedávno. Nael jsem zajímavou houbu, jmenuje se lakovka ametystová.
Není tady
Čtu Juráčkovy deníky..................nesmírně nadaný .........................a ílený sobec, alkoholik atd.
Co mu bylo dáno na jedné straně, ubráno na druhé..................lituju jeho blízké............a nepochopím D. Horákovou, e to s ním tak dlouho vydrela.............v Německu ho ivila, aby si mohl kupovat cigarety a alkohol a sama umývala schody
je to velice zajímavé, zase jiná četba...................a brzy ji odloím a oddechnu si
Není tady