27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Crabat napsal(a):
Tak to jsem se ani neodváil vzpomenout (i kdy s tím samozřejmě niterně souhlasím), protoe takovéto národy byly církví vytrvale pronásledovány, snad e podobné pojetí zakládalo příli nevhodný příklad svobody due.
Proč s tím niterně souhlasí?
Kdy a proč byly vytrvale pronásledovány? Sama jsem v dějinách církve zaznamenala období, kdy toto (nebo obdobné, protoe nevím nic moc o přírodních národech - ani, které to vlastně jsou ) náhledy byly paralelní, v určitých oblastech i převládající.
Není tady
Církev se vdy snaila ířit učení Kristovo mečem a kříem. Nesnesla pomylení, e by nějaký národ mohl být duchovně svobodný. Tj. nezávislý na jejím dogmatu. Svobodu uznala jenom tam, kde se dotyčný lid ubránil se zbraní v ruce.
A proč s tím niterně souhlasím?.. Inu, duchovní principy nás učí, e bytí v těle je vlastně jen jakýmsi vývojovým mezistavem a nae pravá přirozenost se rozpukne tehdy, a ho opustíme. Představ si, e jsi spoutána snem, z kterého se nemůe probudit. Ten sen je občas i krásný, ale povětinou se jedná o jakousi noční můru. A trvá zhruba nějakých osmdesát let. Celou tu dobu se z něj přitom nedokáeme probrat. Jen v noci, občas, se člověku podaří vystartovat ze svého těla, nic z toho putování si vak druhý den téměř zákonitě nepamatuje. Tak takový je ivot v těle. Proč se pak neradovat, jestlie smrtí z něj máme být vysvobozeni?..
Není tady
Crabat napsal(a):
Církev se vdy snaila ířit učení Kristovo mečem a kříem. Nesnesla pomylení, e by nějaký národ mohl být duchovně svobodný. Tj. nezávislý na jejím dogmatu. Svobodu uznala jenom tam, kde se dotyčný lid ubránil se zbraní v ruce.
A proč s tím niterně souhlasím?.. Inu, duchovní principy nás učí, e bytí v těle je vlastně jen jakýmsi vývojovým mezistavem a nae pravá přirozenost se rozpukne tehdy, a ho opustíme. Představ si, e jsi spoutána snem, z kterého se nemůe probudit. Ten sen je občas i krásný, ale povětinou se jedná o jakousi noční můru. A trvá zhruba nějakých osmdesát let. Celou tu dobu se z něj přitom nedokáeme probrat. Jen v noci, občas, se člověku podaří vystartovat ze svého těla, nic z toho putování si vak druhý den téměř zákonitě nepamatuje. Tak takový je ivot v těle. Proč se pak neradovat, jestlie smrtí z něj máme být vysvobozeni?..
Moná, e se církem ani nemusela snait. Jednala, jak si doba ádala a jak to nejlépe uměla. Kadé náboenství učí lid k poslunosti, vyvarovat se hříchu a činit dobro. Láska k blinýmu a čistota ducha je v kadém náboenství tak, jako rebelové. Láska jako taková, je vdy rize čistá záleitost a vdy vede k pokoře. Jsme jen lidé a děláme spoustu chyb, jak v mylení, natoto v jednání, kdy uplatňujeme své ego. Vdy se jedná o danou dobu. Určitá kázeň zabránila spoustu krveproletí. Jak se kázeň poruila, začala bratrovrada. Bible je tak nadčasová, e jí neumíme ani ocenit. Je to zákon, z kterého se odvíjí současné právo. Zatím neumíme zákon dobře a správně doplňovat! Zákony karmy jdou prý a do naeho 17. pokolení, (novéí údaje mluví a o 19 pokolení!), take není dobré se s ním zabývat a vztahovat je nasebe. Zákony karmy země jdou jetě hlouběji, ale největí zatíení dostává v současné době, podobě mezinárodních vněování, znečitění planety, ale i znečiování sami sebe. Je důleité uvědomit si společné vědomí, ne jen mezi námi vemi, ale i s matkou země.
ivot je sestaven z utrpení, které si často ani neuvědomujeme. Přesto stojí za to ít, i kdy je nae současné bytí, jakoby ..mezistavem,,, ale jedině ten teď vnímáme, proto jej proijme co nejlépe! Ve ostatní je abstrakce. Ahoj Crabiku.
Není tady
Crabat napsal(a):
To je troičku jak kdy Zdeněk Nejedlý převypráví Jiráska .......
Co církev po roce 33 n.l. a dále, tak pár set let? Ne, e by bylo vechno zalitý sluncem, ale takovéhle Temno teda určitě ne.
Měl-li by být můj "pozemský ivot" zlým snem, proč by byl? Tím nechci říct, e jím být nemůe.
Upravil(a) Bramborka (26. 8. 2011 11:02)
Není tady
Kdopak to se mnou tak hezky a laskavě nesouhlasí,
jako by snad ani nepocházel z tohoto serveru,
ale někde úplně odjinud?..
Já vím.., já vím, Danielo, e nic není tak prosté,
jak můe na první pohled vypadat.
Rozvíjí otázky, které si Starý zákon sám od sebe vynucuje
a pokládá je očima ospravedlnění církve.
Sám osobně proti této organizaci nic nemám
a chápu její úlohu v dějinách.
Také si uvědomuji rozptýlení její moci,
co je v pořádku,
jinak bychom si tu vůbec nepopovídali.
Přesto nade vím vnímám její hrozbu,
která se jako stín pohybuje krajinou.
Zároveň vím, e v daném okamiku není aktuální..,
ale máme to v sobě zakódované,
mnozí z nás prve zemřeli ve jménu jejích omylů.
Chci tím říci, e ačkoliv se nebojím smrti,
není mi jedno jestli si někdo bude řeit své omyly
skrze mé obětování (přestoe chápu, i tohle je moje Karma),
nebo on si mě počte jen jako poloku, nikoli pochopení
celé situace, která se mezi námi tak nastolila.
Takhle to vidím, Danielo,
tedy ohledně co se týká Tvého prvního sloupku.
S druhým pak naprosto souhlasím.
Není tady
Co na to říct, Bramborko?.. Já vím, e jsi věřící a nemůe tyhle principy přijmout. Kdy nemůe, tak nemůe.., tohle jsou úvahy pro ty, kteří jetě svou mysl nezablokovali jediným správným řeením.
A jestli se Ti mé vysvětlení nelíbí?.. Nu, vdy já se s ním nevnucuji.., tahle problematika mě zase a tak nepálí, abych kvůli ní vstoupil na onu pomyslnou rétorickou pláň a el se za ni bít. Jsou úplně jiné otázky, je v sobě řeím. Tato mezi ně skutečně nepatří.
Není tady
Crabe, jen jsem napsala, jak to vnímám. Dík.
Není tady
Nojo, Danielo, vdy my u se známe kolik let tady odsud z Babi. Právě jsem si nádherně zalistoval a zavzpomínal díky Tobě. Jo, bylo to úasné dobrodruství.., ani se věřit nechce.
Není tady
Crabat napsal(a):
Co na to říct, Bramborko?.. Já vím, e jsi věřící a nemůe tyhle principy přijmout. Kdy nemůe, tak nemůe.., tohle jsou úvahy pro ty, kteří jetě svou mysl nezablokovali jediným správným řeením.
A jestli se Ti mé vysvětlení nelíbí?.. Nu, vdy já se s ním nevnucuji.., tahle problematika mě zase a tak nepálí, abych kvůli ní vstoupil na onu pomyslnou rétorickou pláň a el se za ni bít. Jsou úplně jiné otázky, je v sobě řeím. Tato mezi ně skutečně nepatří.
Věřící v co podle tebe jsem?
Co si myslí o "rozliování", jako součásti duchovní cesty?
Není tady
Na několika místech jsem Tě tu zachytil se prezentovat coby křesanku. Nevím, do jaké míry jsi věřící, to jsem opravdu nezkoumal. Ani jaké konkrétní náboenství vyznává, to tedy přiznávám, jsem si dosud nezjistil. Ale třeba mi to řekne sama. Co já vím?..
Co se týče Tvé druhé části otázky ohledně "rozliování", tak to u je zcela jiné kafe. To kdyby ses takhle ptala od začátku, mé odpovědi by byly úplně diametrálně rozdílné.
Není tady
Crabat napsal(a):
Na několika místech jsem Tě tu zachytil se prezentovat coby křesanku. Nevím, do jaké míry jsi věřící, to jsem opravdu nezkoumal. Ani jaké konkrétní náboenství vyznává, to tedy přiznávám, jsem si dosud nezjistil. Ale třeba mi to řekne sama. Co já vím?..
Co se týče Tvé druhé části otázky ohledně "rozliování", tak to u je zcela jiné kafe. To kdyby ses takhle ptala od začátku, mé odpovědi by byly úplně diametrálně rozdílné.
Aha.
Není tady
Tak teď jsi mě rozesmála, Bramborko.
Není tady
Crabat napsal(a):
Nojo, Danielo, vdy my u se známe kolik let tady odsud z Babi. Právě jsem si nádherně zalistoval a zavzpomínal díky Tobě. Jo, bylo to úasné dobrodruství.., ani se věřit nechce.
Přeji ve dobré!
Není tady
Crabat napsal(a):
Jak u jsem tady svým předchozím vstupem k Marille vyjádřil, cením si jejího jasně pracujícího vědomí. e s jejími závěry ve výsledku nesouhlasím, to je věc jiná. Navíc se mi líbí, jak se nebojí poznávat. Co u křesanů není zase a tak běný jev. Průměrný věřící, kdy si uvědomuje, e poznání je oidné a také by mohlo být "od ďábla", větinou má tendenci ho úplně odsunout a soustředí se výhradně na onen aspekt víry, jemu se odevzdal. Ale Marilla ne. Jen vechny ty stavební kameny potřebuje do výsledného celku poskládat tak, aby to, čemu uvěřila, bylo obsaeno při samých základech, v kadém stupni i na vrcholu samém. Co se jí úspěně daří. A tomuto umnému konstruktivismu její mysli já tady vzdávám hold.
Crabe, já to vidím jinak.
Podle mne tohle vůbec není o poznávání.
Tohel je spí jen o "hlásání".
Pro Marilu a podobné "hlasatele víry" je mnohem podstatnějí hlásat ne věřit, lásku deklarovat ne skutečně milovat.
Utlouct druhé citáty z bible, která je pro ně největí autoritou a vůbec si nevimnout, e pro druhé být nemusí - oni toti vůbec neumějí naslouchat - jen íří a íří.... dřív ohněm a mečem, teď u jen zastaralými dogmaty....
Není tady
Marila napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Mám dostatečně vnímavé srdce na to, abych poznala demagogii toho, který nediskutuje, ale snaí se svými mylenkami někoho jiného překřičet.
Miluji svůj ivot a jsem otevřená poznání, uima....očima... i srdcem.
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protoe je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního proitku i bez irích souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednoduující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))Jak vnímá mé názory či příspěvky je mi celkem jedno,ono ne kadý příspěvek bude dle tvých představ,to bohuel nejde.Jinak článek k danému tématu vůbec není nijak zjednoduen.Tobě by moná zase stačilo vzít do ruky Bibli a někdy se do ní i kouknout ne udělá závěr a nazve to hloupým.
No!
Neříkala jsem to?
Není tady
*
Slovo " karma " - je staroindické slovo ze starodávného sanskrtu a znamená " ji proité" .
Naproti tomu Dharma - je " směr cesty k naplnění ivota" Pouze západní civilizace domotala původní specifikum těchto slov do pitomostí.
U karmy tak na " karmické" zhutění negativ a dluhů z minulých ivotů... a vyrobila tak z původního významu slova Karma - stupidního straáka a bubáka pro - lidi, hledající logickou spojnici mezi " příčinou a následkem".
V staroindické astrologii existuje Karma ( dračí ohon - neboli sestupný lunární uzel) pod pojmem KETU,
a Dharma ( dračí hlava -neboli vzestupní lunární uzel) pod pojmem RAHU.
Vechny planety + dračí hlava a dračí ohon- jsou si rovni a zároveň pod patronací konkrétních Bohů.
Čili i Karma a Dharma - je Boská vůle- neboli přízeň Brahmy. Tudy vede cesta ( přes vůli člověka a pod dohledem Brahmy )...a ta cesta je změna.
Karma i Dharma je rovna planetám a nikdo nepochybuje v Indii o jejich boském působení na osud člověka.
Osud člověka je v PŘEDURČENÍ - a to ke neměnná vůle Brahmy.
Tady pak ortel.
Tolik obecně.
Jetě bych dodala, e nejsem hinduista, ortodoxní křesan ale kosmopolita.
Výe uvedené jsem tady zavěsila pro rozíření obzorů - ostatním.
Doufám, e to vem v " mém podání" je dostatečně srozumitelné ( víme na co naráím e? )
:-)
To tak...
Zdravím *
Upravil(a) Večernice (6. 12. 2011 2:06)
Není tady