29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Crabat napsal(a):
Tak to jsem se ani neodvážil vzpomenout (i když s tím samozřejmě niterně souhlasím), protože takovéto národy byly církví vytrvale pronásledovány, snad že podobné pojetí zakládalo příliš nevhodný příklad svobody duše.
Proč s tím niterně souhlasíš?
Kdy a proč byly vytrvale pronásledovány? Sama jsem v dějinách církve zaznamenala období, kdy toto (nebo obdobné, protože nevím nic moc o přírodních národech - ani, které to vlastně jsou ) náhledy byly paralelní, v určitých oblastech i převládající.
Není tady
Církev se vždy snažila šířit učení Kristovo mečem a křížem. Nesnesla pomyšlení, že by nějaký národ mohl být duchovně svobodný. Tj. nezávislý na jejím dogmatu. Svobodu uznala jenom tam, kde se dotyčný lid ubránil se zbraní v ruce.
A proč s tím niterně souhlasím?.. Inu, duchovní principy nás učí, že bytí v těle je vlastně jen jakýmsi vývojovým mezistavem a naše pravá přirozenost se rozpukne tehdy, až ho opustíme. Představ si, že jsi spoutána snem, z kterého se nemůžeš probudit. Ten sen je občas i krásný, ale povětšinou se jedná o jakousi noční můru. A trvá zhruba nějakých osmdesát let. Celou tu dobu se z něj přitom nedokážeme probrat. Jen v noci, občas, se člověku podaří vystartovat ze svého těla, nic z toho putování si však druhý den téměř zákonitě nepamatuje. Tak takový je život v těle. Proč se pak neradovat, jestliže smrtí z něj máme být vysvobozeni?..
Není tady
Crabat napsal(a):
Církev se vždy snažila šířit učení Kristovo mečem a křížem. Nesnesla pomyšlení, že by nějaký národ mohl být duchovně svobodný. Tj. nezávislý na jejím dogmatu. Svobodu uznala jenom tam, kde se dotyčný lid ubránil se zbraní v ruce.
A proč s tím niterně souhlasím?.. Inu, duchovní principy nás učí, že bytí v těle je vlastně jen jakýmsi vývojovým mezistavem a naše pravá přirozenost se rozpukne tehdy, až ho opustíme. Představ si, že jsi spoutána snem, z kterého se nemůžeš probudit. Ten sen je občas i krásný, ale povětšinou se jedná o jakousi noční můru. A trvá zhruba nějakých osmdesát let. Celou tu dobu se z něj přitom nedokážeme probrat. Jen v noci, občas, se člověku podaří vystartovat ze svého těla, nic z toho putování si však druhý den téměř zákonitě nepamatuje. Tak takový je život v těle. Proč se pak neradovat, jestliže smrtí z něj máme být vysvobozeni?..
Možná, že se církem ani nemusela snažit. Jednala, jak si doba žádala a jak to nejlépe uměla. Každé náboženství učí lid k poslušnosti, vyvarovat se hříchu a činit dobro. Láska k bližnýmu a čistota ducha je v každém náboženství tak, jako rebelové. Láska jako taková, je vždy rize čistá záležitost a vždy vede k pokoře. Jsme jen lidé a děláme spoustu chyb, jak v myšlení, natožto v jednání, kdy uplatňujeme své ego. Vždy se jedná o danou dobu. Určitá kázeň zabránila spoustu krveproletí. Jak se kázeň porušila, začala bratrovražda. Bible je tak nadčasová, že jí neumíme ani ocenit. Je to zákon, z kterého se odvíjí současné právo. Zatím neumíme zákon dobře a správně doplňovat! Zákony karmy jdou prý až do našeho 17. pokolení, (novéí údaje mluví až o 19 pokolení!), takže není dobré se s ním zabývat a vztahovat je nasebe. Zákony karmy země jdou ještě hlouběji, ale největší zatížení dostává v současné době, podobě mezinárodních vněšování, znečištění planety, ale i znečišťování sami sebe. Je důležité uvědomit si společné vědomí, ne jen mezi námi všemi, ale i s matkou země.
Život je sestaven z utrpení, které si často ani neuvědomujeme. Přesto stojí za to žít, i když je naše současné bytí, jakoby ..mezistavem,,, ale jedině ten teď vnímáme, proto jej prožijme co nejlépe! Vše ostatní je abstrakce. Ahoj Crabiku.
Není tady
Crabat napsal(a):
To je trošičku jak když Zdeněk Nejedlý převypráví Jiráska .......
Co církev po roce 33 n.l. a dále, tak pár set let? Ne, že by bylo všechno zalitý sluncem, ale takovéhle Temno teda určitě ne.
Měl-li by být můj "pozemský život" zlým snem, proč by byl? Tím nechci říct, že jím být nemůže.
Upravil(a) Bramborka (26. 8. 2011 11:02)
Není tady
Kdopak to se mnou tak hezky a laskavě nesouhlasí,
jako by snad ani nepocházel z tohoto serveru,
ale někde úplně odjinud?..
Já vím.., já vím, Danielo, že nic není tak prosté,
jak může na první pohled vypadat.
Rozvíjíš otázky, které si Starý zákon sám od sebe vynucuje
a pokládáš je očima ospravedlnění církve.
Sám osobně proti této organizaci nic nemám
a chápu její úlohu v dějinách.
Také si uvědomuji rozptýlení její moci,
což je v pořádku,
jinak bychom si tu vůbec nepopovídali.
Přesto nade vším vnímám její hrozbu,
která se jako stín pohybuje krajinou.
Zároveň vím, že v daném okamžiku není aktuální..,
ale máme to v sobě zakódované,
mnozí z nás prve zemřeli ve jménu jejích omylů.
Chci tím říci, že ačkoliv se nebojím smrti,
není mi jedno jestli si někdo bude řešit své omyly
skrze mé obětování (přestože chápu, i tohle je moje Karma),
neboť on si mě počte jen jako položku, nikoli pochopení
celé situace, která se mezi námi tak nastolila.
Takhle to vidím, Danielo,
tedy ohledně co se týká Tvého prvního sloupku.
S druhým pak naprosto souhlasím.
Není tady
Co na to říct, Bramborko?.. Já vím, že jsi věřící a nemůžeš tyhle principy přijmout. Když nemůžeš, tak nemůžeš.., tohle jsou úvahy pro ty, kteří ještě svou mysl nezablokovali jediným správným řešením.
A jestli se Ti mé vysvětlení nelíbí?.. Nu, vždyť já se s ním nevnucuji.., tahle problematika mě zase až tak nepálí, abych kvůli ní vstoupil na onu pomyslnou rétorickou pláň a šel se za ni bít. Jsou úplně jiné otázky, jež v sobě řeším. Tato mezi ně skutečně nepatří.
Není tady
Crabe, jen jsem napsala, jak to vnímám. Dík.
Není tady
Nojo, Danielo, vždyť my už se známe kolik let tady odsud z Babi. Právě jsem si nádherně zalistoval a zavzpomínal díky Tobě. Jo, bylo to úžasné dobrodružství.., ani se věřit nechce.
Není tady
Crabat napsal(a):
Co na to říct, Bramborko?.. Já vím, že jsi věřící a nemůžeš tyhle principy přijmout. Když nemůžeš, tak nemůžeš.., tohle jsou úvahy pro ty, kteří ještě svou mysl nezablokovali jediným správným řešením.
A jestli se Ti mé vysvětlení nelíbí?.. Nu, vždyť já se s ním nevnucuji.., tahle problematika mě zase až tak nepálí, abych kvůli ní vstoupil na onu pomyslnou rétorickou pláň a šel se za ni bít. Jsou úplně jiné otázky, jež v sobě řeším. Tato mezi ně skutečně nepatří.
Věřící v co podle tebe jsem?
Co si myslíš o "rozlišování", jako součásti duchovní cesty?
Není tady
Na několika místech jsem Tě tu zachytil se prezentovat coby křesťanku. Nevím, do jaké míry jsi věřící, to jsem opravdu nezkoumal. Ani jaké konkrétní náboženství vyznáváš, to tedy přiznávám, jsem si dosud nezjistil. Ale třeba mi to řekneš sama. Co já vím?..
Co se týče Tvé druhé části otázky ohledně "rozlišování", tak to už je zcela jiné kafe. To kdyby ses takhle ptala od začátku, mé odpovědi by byly úplně diametrálně rozdílné.
Není tady
Crabat napsal(a):
Na několika místech jsem Tě tu zachytil se prezentovat coby křesťanku. Nevím, do jaké míry jsi věřící, to jsem opravdu nezkoumal. Ani jaké konkrétní náboženství vyznáváš, to tedy přiznávám, jsem si dosud nezjistil. Ale třeba mi to řekneš sama. Co já vím?..
Co se týče Tvé druhé části otázky ohledně "rozlišování", tak to už je zcela jiné kafe. To kdyby ses takhle ptala od začátku, mé odpovědi by byly úplně diametrálně rozdílné.
Aha.
Není tady
Tak teď jsi mě rozesmála, Bramborko.
Není tady
Crabat napsal(a):
Nojo, Danielo, vždyť my už se známe kolik let tady odsud z Babi. Právě jsem si nádherně zalistoval a zavzpomínal díky Tobě. Jo, bylo to úžasné dobrodružství.., ani se věřit nechce.
Přeji vše dobré!
Není tady
Crabat napsal(a):
Jak už jsem tady svým předchozím vstupem k Marille vyjádřil, cením si jejího jasně pracujícího vědomí. Že s jejími závěry ve výsledku nesouhlasím, to je věc jiná. Navíc se mi líbí, jak se nebojí poznávat. Což u křesťanů není zase až tak běžný jev. Průměrný věřící, když si uvědomuje, že poznání je ošidné a také by mohlo být "od ďábla", většinou má tendenci ho úplně odsunout a soustředí se výhradně na onen aspekt víry, jemuž se odevzdal. Ale Marilla ne. Jen všechny ty stavební kameny potřebuje do výsledného celku poskládat tak, aby to, čemu uvěřila, bylo obsaženo při samých základech, v každém stupni i na vrcholu samém. Což se jí úspěšně daří. A tomuto umnému konstruktivismu její mysli já tady vzdávám hold.
Crabe, já to vidím jinak.
Podle mne tohle vůbec není o poznávání.
Tohel je spíš jen o "hlásání".
Pro Marilu a podobné "hlasatele víry" je mnohem podstatnější hlásat než věřit, lásku deklarovat než skutečně milovat.
Utlouct druhé citáty z bible, která je pro ně největší autoritou a vůbec si nevšimnout, že pro druhé být nemusí - oni totiž vůbec neumějí naslouchat - jen šíří a šíří.... dřív ohněm a mečem, teď už jen zastaralými dogmaty....
Není tady
Marila napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Mám dostatečně vnímavé srdce na to, abych poznala demagogii toho, který nediskutuje, ale snaží se svými myšlenkami někoho jiného překřičet.
Miluji svůj život a jsem otevřená poznání, ušima....očima... i srdcem.
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protože je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního prožitku i bez širších souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednodušující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))Jak vnímáš mé názory či příspěvky je mi celkem jedno,ono ne každý příspěvek bude dle tvých představ,to bohužel nejde.Jinak článek k danému tématu vůbec není nijak zjednodušen.Tobě by možná zase stačilo vzít do ruky Bibli a někdy se do ní i kouknout než uděláš závěr a nazveš to hloupým.
No!
Neříkala jsem to?
Není tady
*
Slovo " karma " - je staroindické slovo ze starodávného sanskrtu a znamená " již prožité" .
Naproti tomu Dharma - je " směr cesty k naplnění života" Pouze západní civilizace domotala původní specifikum těchto slov do pitomostí.
U karmy tak na " karmické" zhuštění negativ a dluhů z minulých životů... a vyrobila tak z původního významu slova Karma - stupidního strašáka a bubáka pro - lidi, hledající logickou spojnici mezi " příčinou a následkem".
V staroindické astrologii existuje Karma ( dračí ohon - neboli sestupný lunární uzel) pod pojmem KETU,
a Dharma ( dračí hlava -neboli vzestupní lunární uzel) pod pojmem RAHU.
Všechny planety + dračí hlava a dračí ohon- jsou si rovni a zároveň pod patronací konkrétních Bohů.
Čili i Karma a Dharma - je Božská vůle- neboli přízeň Brahmy. Tudy vede cesta ( přes vůli člověka a pod dohledem Brahmy )...a ta cesta je změna.
Karma i Dharma je rovna planetám a nikdo nepochybuje v Indii o jejich božském působení na osud člověka.
Osud člověka je v PŘEDURČENÍ - a to ke neměnná vůle Brahmy.
Tady pak ortel.
Tolik obecně.
Ještě bych dodala, že nejsem hinduista, ortodoxní křesťan ale kosmopolita.
Výše uvedené jsem tady zavěsila pro rozšíření obzorů - ostatním.
Doufám, že to všem v " mém podání" je dostatečně srozumitelné ( víme na co narážím že? )
:-)
Toš tak...
Zdravím *
Upravil(a) Večernice (6. 12. 2011 2:06)
Není tady