18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Určitě jste někdy slyeli o zákonu karmy. Nae skutky, činy, ale i city a mylenky jsou naplněny energiemi, které jsme sami vytvořili a které jsou součástí naeho energetického obalu. Tento obal vytváří auru biopole a dosahuje zhruba do vzdálenosti sedmi metrů od nás.
Mylenka je energie. I na velkou vzdálenost je schopna splnit svůj záměr a obsah, je-li dobře vyslána. Ovlivnit někoho jiného nebo nějakou situaci. Zvlátě nese-li se silným emočním zabarvením jako je láska, zlost, vztek, přátelskost, radost, ale i nenávist. Mylenka znovu a znovu vysílaná určitým směrem vytvoří postupně tak silný energetický obal člověka, e zapůsobí na jeho podvědomí.
Jestlie tyto energie vysíláme a u k osobě nebo ke skupině, vytvoří mezi námi a cílem energetické pole. Pokud se dokáe člověk snait cílevědomě a určitou dobu, dosáhne mylenka velké síly a oddělí se. Pokud zasáhne svůj cíl, navrací se zpět ke svému vysílateli. Tak energie, které jsme k někomu vyslali, se k nám vrátí a dopadnou na nás stejně intenzivně a stejným způsobem, jako byly vyslány. A to na úrovni, na které k tomu dolo, tedy na fyzické, citové nebo mylenkové, případně na vech třech současně. Pomohou nám nebo nás napadnou. Napadnou nae tělo stejně intenzivně, jako byly vysílány ke svému cíli. A to : nemocí, mením nebo i větím úrazem, nehodou, osudovou ranou, hádkou, ale i přátelstvím, zdravím, těstím, harmonií, úspěchem ... Ovlivní se i partnerství, souití s rodinou, okolím. Otěhotní-li ena, ovlivňuje i své nenarozené miminko a jeho vývoj během těhotenství. Proto co se dám děje v ivotě, jsme si kdysi sami vytvořili svým jednáním a mylením. Je to takzvaný zákon karmy a odplaty. Příčin a následků...
Není tady
to má být upoutávka na vae stránky?
Není tady
Převzato -http://www.info-bible.cz/evangelium_pro_dnesek/18-lekce-okultismus-a-prevtelovani
Reinkarnace neřeí problém zla!!!
Reinkarnace místo toho, aby řeila problém nespravedlivého utrpení, tvrdí, e utrpení je spravedlivé, a tím ho obhajuje. Protoe karma z minulých ivotů způsobuje utrpení v tomto ivotě, nikdo vlastně není nevinný. Reinkarnacionalisté obviňují křesany, e vechno, co mohou říct matce, které zemřela nevinná tříměsíční dcera, je: "Nevíme, proč se to stalo." Avak jejich odpověď je jetě horí: "Důvodem, proč toto zlaté stvoření umírá, je, e v předcházejícím vtělení bylo lumpem."
Problém se tím neřeí, ale otočí, přehlíí se, protoe se posouvá o jeden ivot zpět. Problém se přece nevyřeí tím, e ho posunume o ivot zpět! Pokud utrpení v tomto ivotě je dáno ivotem předcházejícím, jak to vechno začalo? odkud přiel dluh karmy a utrpení do prvního ivota? Nebo existuje zlo od věčnosti? Je spravedlivé potrestat malé dítě za hřích, o kterém ono nemá ani tuení? Tím, e reinkarnace posouvá problém zla do předcházejícího ivota, ho vůbec neřeí, není k řeení ani o nic blí.
b) Karma není morální zákon. Člověk by lehce získal dojem, e zákon karmy je něco jako zákon ve Starém zákoně - přesný univerzální morální kodex. Karma vak není morální předpis. Je to systém trestu, který vak nemá obsah, by člověku řekl, co má dělat. Karma je moc výkonná, ale chybí ji moc zákonodárná. Odkud pocházejí mravní předpisy, nad jejich naplňováním karma bdí? Ukáe se, e vůbec neexistují! To, co je mravní, je tedy relativní. Mravní je pak to, co je za daných okolností výhodné. To nás přivádí do relativismu. Jene relativismus v etice je neudritelný. Pokud neexistuje absolutní pravda, pak vechno zlo je relativní, a je-li relativní, proč by ho měla karma trestat?
c) Reinkarnace je v konečném důsledku nehumánní. Viděli jste někdy obrázky ze ivota v Indii? Na ulicích leí tisíce nuzných, zmrzačených, trpících, hladovějících lidí bez střechy nad hlavou. Proč je téměř nemoné těmto lidem pomoci? Protoe tím, e zmeníte jejich utrpení, podle hinduismu pracujete proti zákonu karmy. To, co jim ulevíte teď, si i tak budou muset odtrpět v dalím ivotě. Protoe působíte proti jejich karmě, působíte vlastně i proti své, a tak přitěujete sami sobě. Humanitární nebo charitativní činnost ve společnosti, která věří v reinkarnaci, je téměř nemoná.
d) Reinkarnace nezaručuje duchovní růst. Reinkarnacionalisté někdy pouívají evoluční teorii jako důkaz toho, e vechno se vyvíjí k lepímu, k vyím ivotním formám. Problém vak je v tom, e nexistuje důkaz, který by potvrdil, e je to pravda, a u na úrovni biologické nebo duchovní.
e) Učení o reinkarnaci je protibiblické. Karma, to je vlastně určitá cesta spasení. Člověk si určuje svůj osud, jeho dobré skutky mohou usmířit nebo vyváit patné. Jestlie někdo nebyl úspěný, dostane novou anci v dalím ivotě a pak v dalím, a nakonec se vechny jeho problémy vyřeí. Reinkarnace vede v konečném důsledku k univerzalismu - víře, e nakonec vichni lidé budou spaseni. Člověk vlastně nepotřebuje ádnou pomoc, ádné spásné dílo Jeíe Krista. Dokonce nepotřebuje u ani Boha. Proto zvěst o kříi je pro hinduistu urákou, pro křesanského reinkarnacionalistu je nanejvý laskavou inspirací. Spasení je dáno karmou, ne kříem. Nesmrtelnost pochází zevnitř, ne od Boha. Nadějí člověka je převtělení, ne vzkříení.
Bible vak nemluví o tom, e by due přeívala tělo ( 146,4; 115,17). Nemluví o tom, e by po smrti jetě existovala nová ance, e by člověk il několik ivotů (2 K 6,2; d 3,7-8; 9,27). Písmo nenechává ádný prostor pro převtělování (Jr 13,23; 17,9). Biblická odpověď na smrt není reinkarnování, ale vzkříení (1 K 15,12-55). Řeením hříchu není karma, ale kří, který je garantem i důkazem Boího odputění.
Upravil(a) Marila (25. 8. 2011 18:27)
Není tady
!!! a dál u jsem se nedostala
a tolik práce a zbytečné námahy s tak dlouhým textem to muselo být
Není tady
Taky jsem mrkla jen na ty tři vykřičníky a pryč.
Není tady
Daphné, co tu tady straí tak brzo
Není tady
Nebo srdce tohoto lidu otupělo, uima nedoslýchají a oči zavřeli, take očima neuvidí a uima neuslyí, srdcem nepochopí a neobrátí se a já je neuzdravím.
Skutky apotolů-28,27
Není tady
Mám dostatečně vnímavé srdce na to, abych poznala demagogii toho, který nediskutuje, ale snaí se svými mylenkami někoho jiného překřičet.
Miluji svůj ivot a jsem otevřená poznání, uima....očima... i srdcem.
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protoe je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního proitku i bez irích souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednoduující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))
Není tady
Marila napsal(a):
Nebo srdce tohoto lidu otupělo, uima nedoslýchají a oči zavřeli, take očima neuvidí a uima neuslyí, srdcem nepochopí a neobrátí se a já je neuzdravím.
Skutky apotolů-28,27
A jéje, zase nějaká fanatička.
A to já jsem si celý článek se zájmem přečetl. I kdy, pravda, zpočátku jsem měl obdobné pocity. Proč vlastně číst dál, kdy předem vím, jak celá věc bude uchopena?.. Ale začalo to respektive Esoterou, na kterou mě Marilla svým vstupem upozornila, jinak jsem tenhle kout "Duchovního" úspěně přecházel.
Dokonce jsem Esoteře i odpověděl, ale pak si zas dělal něco na compu a zapomněl to odeslat. Kdy jsem se znovu přihlásil, byl článek, samozřejmě, smazaný. Inu nic, nebylo to zase a tak důleité. Jen chci říci, e potom jsem se vyzbrojil trpělivostí a pustil se do toho.
Jak u jsem tady svým předchozím vstupem k Marille vyjádřil, cením si jejího jasně pracujícího vědomí. e s jejími závěry ve výsledku nesouhlasím, to je věc jiná. Navíc se mi líbí, jak se nebojí poznávat. Co u křesanů není zase a tak běný jev. Průměrný věřící, kdy si uvědomuje, e poznání je oidné a také by mohlo být "od ďábla", větinou má tendenci ho úplně odsunout a soustředí se výhradně na onen aspekt víry, jemu se odevzdal. Ale Marilla ne. Jen vechny ty stavební kameny potřebuje do výsledného celku poskládat tak, aby to, čemu uvěřila, bylo obsaeno při samých základech, v kadém stupni i na vrcholu samém. Co se jí úspěně daří. A tomuto umnému konstruktivismu její mysli já tady vzdávám hold.
Kadý z nás je takhle "slepý" a to, čemu uvěřil, přesně tímto způsobem preferuje a podřizuje tomu vekeré své poznání. Ne nadarmo nás duchovní Mistři vybízejí, abychom se na svět podívali úplně novýma očima a nevěřili příli tomu zaitému, jak jsme se prostor kolem sebe naučili chápat. A e to jde od pradávna.., od naich prvotních krůčků, a dosavad! Vdy, kdy v sobě obsáhnu nový stupeň, tak si to uvědomím. A e jsem to byl jen já svojí předprogramovanou myslí, kdo si zacláněl ve výhledu.
Je nesmírně poučné sledovat Marilliny vnitřní pochody. U to, jak na samotném počátku vnímá lidi, kteří se zaobírají reinkarnací jako reinkarnacionalisty nám o mnohém vypovídá. Ona vůbec nebere v potaz, e takové bytosti v podstatě věří (právě tak jako ona) určité věci, za kterou se směnili a přetavili své ego skrze ni, ale pojímá je jako nějaké nadnárodní hnutí. Asi jako kdy se budu hlásit do unitárně pojatého klubu kuřáků nebo motorkářů, co mají své pobočky vude ve světě.
Vlastně jsem si díky Marille uvědomil, jak tyhlety odvěké zákony Karmy vidí věřící. V jeho mysli dochází k tak nepředstavitelně zkratovým vjemům, e by byl zázrak, kdyby k takhle tupým bytostem, nevnímal toliko soucit. A ve své laskavé dobrotě pravého poznání nám nepodával vstřícně ruku k naí záchraně. Nu toto?.. - Taková pýcha!
Abychom vak celou věc posuzovali spravedlivě, musíme si uvědomit, e není ani tak důleitý momentální stav jejich vědomí, ale to, čemu uvěřili. A tady se setkáváme s láskou, porozuměním, přetavením svého srdce do čistí podoby. A to je důvod, proč, ačkoliv s jejich postoji nesouhlasím, přesto si křesanské cesty hluboce váím.
Není tady
A hle, mezitím napsali i dalí. Je vidět, e nás vech se tyto otázky dotýkají, by se nám někdo snaí vnutit svůj pohled jako jediný pravý. Ale z těhle pastí mysli u jsme, tuím, vyrostli. Tak vás tu vechny vítám.
Není tady
Crabate, ty jsi takový apotol Pavel na Areopágu.
Čím doporučuji tento biblický text k laskavé pozornosti i Marile, protoe je předobrazem toho , jak si zajistit pozornost posluchačů z irokého spektra vech světonázorů. Bez kontroverze, bez posuzování a bez vykřičníků...
Není tady
Johana50 napsal(a):
Crabate, ty jsi takový apotol Pavel na Areopágu.
Čím doporučuji tento biblický text k laskavé pozornosti i Marile, protoe je předobrazem toho , jak si zajistit pozornost posluchačů z irokého spektra vech světonázorů. Bez kontroverze, bez posuzování a bez vykřičníků...
JJ, tito hlasatelé by se jako první stupeń měli zamyslet nad sebou a hledat v sobě a věděli by, e u jenom taková "drobnost" , jako je nadměrný počet vykřičníků či otazníků o nich samotných mnohé napovídá. Mluví přinejmením o urputnosti. A nepřítomnosti vnitřního klidu a harmonie.
Upravil(a) majkafa (24. 8. 2011 12:35)
Nu totok. (Ty pokrmu bohů!) Budu se nad sebou muset hlouběji zamyslet. Ach, ty restrospekce.
Pavel
Není tady
Crabate, je to kratí,ale stejně si stojím na vedení....
Není tady
Nu a na coe se mě to ptá Tvůj potměilý, výsměný smajlík?..
Zkratky samozřejmě existují a ti, co je pouívají, si někdy ani neuvědomí,
e se jich dopustili, nebo se opírají o jevy vem dávno známé.
Není tady
Crabat napsal(a):
Nu a na coe se mě to ptá Tvůj potměilý, výsměný smajlík?..
Zkratky samozřejmě existují a ti, co je pouívají, si někdy ani neuvědomí,
e se jich dopustili, nebo se opírají o jevy vem dávno známé.
Ty ten smajlík takhle vnímá? Já ho vnímám jako,,, jéii, to je legrace!" Já psinu ráda. Teď jsem si vimla, e tam má nějaké hromy, blesky....pokud si to budu schválně patně vykládat, tak jde z tebe strach....nejde jde o tvoje estetické vnímání obrazu.
Upravil(a) Vladena (24. 8. 2011 13:43)
Není tady
Já vím, e u jsi to tady vysvětlovala, Vlaďko, ale nevidím. Tedy nevidím tam to, co Ty. Na počátku tady kadý z nás svou ikonu trochu rozebral, aby přiblíil ostatním, proč si ji vlastně zvolil. Ano, u mě to bylo předevím vyjádření energií, to, jak se přelévají jedna v druhou. Přičem dochází k jakémusi přepodstatnění nitra, předání informace. Dokonce, kdy nám později bylo dovoleno 100x100 pixelů, chtěl jsem si ji změnit, ale nenael jsem nic tak vhodného, proto jsem zůstal u původní.
Jasně, e je úplně na Tvém vkusu vybrat si obrázek, co Ti nejlépe vyhovuje. Jestlie ale na jiného působí nezamýleným dojmem, je nutné i toto zváit, jestli mi něco podobného nevadí. Pokud bych si dejme tomu zvolil tvář démona, protoe se mi prostě líbí, jak je zrovna tahle ikona pojatá, ale v někom tady to evokovalo, e inklinuji k démonismu a odmítal se kvůli tomu se mnou bavit (případně jen okrajově a rezervovaně), pak bych nejspí důsledně zváil své pocity, jestli mi i tak stojí za to si původní ikonu ponechat anebo si raději chci od srdce s dotyčným popovídat.
Pokud se budu chtít bavit na herním serveru, zvolím nejspíe nějakého bojovníka s mečem v ruce. Nebo to charakterizuje můj postoj k oné tematice, která je tam zrovna aktuální. Pokud naopak zabrousím mezi děti na Čtyřlístek, pak taková ikona se smějícím se smajlíkem je asi ideální forma, jak jim vyjádřit své rozpoloení due. e se nedistancuji od jejich problémů, ale jsem jedním z nich a vnímám svět jejich očima.
Kadá oblast má svůj fenomén a jde jen o to, jak dalece ho vnímám. Jestli si i přesto, e se momentálně ocitám na technicky orientovaném serveru, chci ponechat jako ikonu koně s vlající hřívou, je úplně a jen na mně. Ale kadému ze zúčastněných tím dávám určité sdělení. A sice to, e momentálně jsem tady, ale má psýché je permanentně někde úplně jinde. Nevím.., i kdyby to byla pravda, já bych to nechtěl takhle veřejně před ostatními přiznat. Aby mě odtud kadý posuzoval oním prismatem nahlédnutí, co jsem mu sám nevědomky poskytnul.
Není tady
Johana50 napsal(a):
Mám dostatečně vnímavé srdce na to, abych poznala demagogii toho, který nediskutuje, ale snaí se svými mylenkami někoho jiného překřičet.
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protoe je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního proitku i bez irích souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednoduující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))
Jak vnímá mé názory či příspěvky je mi celkem jedno,ono ne kadý příspěvek bude dle tvých představ,to bohuel nejde.Jinak článek k danému tématu vůbec není nijak zjednoduen.Tobě by moná zase stačilo vzít do ruky Bibli a někdy se do ní i kouknout ne udělá závěr a nazve to hloupým.
Není tady
Crabat napsal(a):
Já vím, e u jsi to tady vysvětlovala, Vlaďko, ale nevidím. Tedy nevidím tam to, co Ty. Na počátku tady kadý z nás svou ikonu trochu rozebral, aby přiblíil ostatním, proč si ji vlastně zvolil. Ano, u mě to bylo předevím vyjádření energií, to, jak se přelévají jedna v druhou. Přičem dochází k jakémusi přepodstatnění nitra, předání informace. Dokonce, kdy nám později bylo dovoleno 100x100 pixelů, chtěl jsem si ji změnit, ale nenael jsem nic tak vhodného, proto jsem zůstal u původní.
Jasně, e je úplně na Tvém vkusu vybrat si obrázek, co Ti nejlépe vyhovuje. Jestlie ale na jiného působí nezamýleným dojmem, je nutné i toto zváit, jestli mi něco podobného nevadí. Pokud bych si dejme tomu zvolil tvář démona, protoe se mi prostě líbí, jak je zrovna tahle ikona pojatá, ale v někom tady to evokovalo, e inklinuji k démonismu a odmítal se kvůli tomu se mnou bavit (případně jen okrajově a rezervovaně), pak bych nejspí důsledně zváil své pocity, jestli mi i tak stojí za to si původní ikonu ponechat anebo si raději chci od srdce s dotyčným popovídat.
Pokud se budu chtít bavit na herním serveru, zvolím nejspíe nějakého bojovníka s mečem v ruce. Nebo to charakterizuje můj postoj k oné tematice, která je tam zrovna aktuální. Pokud naopak zabrousím mezi děti na Čtyřlístek, pak taková ikona se smějícím se smajlíkem je asi ideální forma, jak jim vyjádřit své rozpoloení due. e se nedistancuji od jejich problémů, ale jsem jedním z nich a vnímám svět jejich očima.
Kadá oblast má svůj fenomén a jde jen o to, jak dalece ho vnímám. Jestli si i přesto, e se momentálně ocitám na technicky orientovaném serveru, chci ponechat jako ikonu koně s vlající hřívou, je úplně a jen na mně. Ale kadému ze zúčastněných tím dávám určité sdělení. A sice to, e momentálně jsem tady, ale má psýché je permanentně někde úplně jinde. Nevím.., i kdyby to byla pravda, já bych to nechtěl takhle veřejně před ostatními přiznat. Aby mě odtud kadý posuzoval oním prismatem nahlédnutí, co jsem mu sám nevědomky poskytnul.
No nic, Ty jsi první rozebíral můj smajlík a najednou je z toho slohová úloha....
Není tady
Marila napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protoe je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního proitku i bez irích souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednoduující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))Jak vnímá mé názory či příspěvky je mi celkem jedno,ono ne kadý příspěvek bude dle tvých představ,to bohuel nejde.Jinak článek k danému tématu vůbec není nijak zjednoduen.Tobě by moná zase stačilo vzít do ruky Bibli a někdy se do ní i kouknout ne udělá závěr a nazve to hloupým.
hmmm, děkuji za vlídnou odpověď, křesanko.
Bibli mám a dokonce přečtenou , Marilo. děkuji za radu.
Měla jsem za to, e kdy se zmíním o biblickém textu, e by ti mohlo dojít, e v tomto ohledu nebudu nedotčená. Co jsi četla ty o reinkarnaci? krom odporujících elaborátů mám na mysli, aby zase nedolo k informačnímu umu.
Marilo, mě nevadí, kdy příspěvek neodpovídá mému duchovnímu názoru, mě neladí dikuze za podpory zjednoduených a naivních argumentů, tvářící se jako odborná a zasvěcená.
Např. toto povauji za docela silné kafe a podpásovku v diskuzi:
Avak jejich odpověď je jetě horí: "Důvodem, proč toto zlaté stvoření umírá, je, e v předcházejícím vtělení bylo lumpem."
Upravil(a) Johana50 (24. 8. 2011 20:10)
Není tady
Johana50 napsal(a):
Marila napsal(a):
Johana50 napsal(a):
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protoe je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního proitku i bez irích souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednoduující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))Jak vnímá mé názory či příspěvky je mi celkem jedno,ono ne kadý příspěvek bude dle tvých představ,to bohuel nejde.Jinak článek k danému tématu vůbec není nijak zjednoduen.Tobě by moná zase stačilo vzít do ruky Bibli a někdy se do ní i kouknout ne udělá závěr a nazve to hloupým.
hmmm, děkuji za vlídnou odpověď, křesanko.
Bibli mám a dokonce přečtenou , Marilo. děkuji za radu.
Měla jsem za to, e kdy se zmíním o biblickém textu, e by ti mohlo dojít, e v tomto ohledu nebudu nedotčená. Co jsi četla ty o reinkarnaci? krom odporujících elaborátů mám na mysli, aby zase nedolo k informačnímu umu.
Marilo, mě nevadí, kdy příspěvek neodpovídá mému duchovnímu názoru, mě neladí dikuze za podpory zjednoduených a naivních argumentů, tvářící se jako odborná a zasvěcená.
Např. toto povauji za docela silné kafe a podpásovku v diskuzi:
Avak jejich odpověď je jetě horí: "Důvodem, proč toto zlaté stvoření umírá, je, e v předcházejícím vtělení bylo lumpem."
Nejenom silné kafe,ale na pár facek. Jsou tady snailky a představ si, e po x-tém potratu by jim lékař sdělil, e právě potratily dalího lumpa. těstí, e příspěvek M. četlo jen pár jedinců.
Není tady
Smrt není trestem (a obzvlátě smrt malého dítěte!), tak kde se tu najednou vzalo, e lidé vyznávající reinkarnaci, ji tak vnímají? Je to hrubé zjednoduení a nepochopení reinkarnačního procesu, které nám do úst vkládá křesan, jeliko si učinil patné závěry a promítnul do nás své vlastní běsy, je ho v jeho nitru pronásledují. Nojo, Marillo, bude muset zkoumat víc, jeliko Tvá mylenková stavba stojí na velmi vratkých nohou.
Není tady
Samozřejmě ....
Taky nevnímám smrt jako trest, a proto mě neudivilo ani nepohorilo , e existují jetě dnes lidé , (přírodní národ,) kteří v souladu s přírodními zákony a svou vírou oplakávají narození a radují se při smrti , uctívají staré a moudré.... ( to byla jen taková úsměvná glosa na odlehčení)
Není tady
Tak to jsem se ani neodváil vzpomenout (i kdy s tím samozřejmě niterně souhlasím), protoe takovéto národy byly církví vytrvale pronásledovány, snad e podobné pojetí zakládalo příli nevhodný příklad svobody due.
Není tady