Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 8. 2011 19:19

Esotera
♥------
Místo: Praha a 200 km okolo :)
Web

Zákony karmy

Určitě jste někdy slyšeli o zákonu karmy. Naše skutky, činy, ale i city a myšlenky jsou naplněny energiemi, které jsme sami vytvořili a které jsou součástí našeho energetického obalu. Tento obal vytváří auru – biopole a dosahuje zhruba do vzdálenosti sedmi metrů od nás.
    Myšlenka je energie. I na velkou vzdálenost je schopna splnit svůj záměr a obsah, je-li dobře vyslána. Ovlivnit někoho jiného nebo nějakou situaci. Zvláště nese-li se silným emočním zabarvením jako je láska, zlost, vztek, přátelskost, radost, ale i nenávist. Myšlenka znovu a znovu vysílaná určitým směrem vytvoří postupně tak silný energetický obal člověka, že zapůsobí na jeho podvědomí.

Jestliže tyto energie vysíláme a už k osobě nebo ke skupině, vytvoří mezi námi a cílem energetické pole. Pokud se dokáže člověk snažit cílevědomě a určitou dobu, dosáhne myšlenka velké síly a oddělí se. Pokud zasáhne svůj cíl, navrací se zpět ke svému vysílateli. Tak energie, které jsme k někomu vyslali, se k nám vrátí a dopadnou na nás stejně intenzivně a stejným způsobem, jako byly vyslány. A to na úrovni, na které k tomu došlo, tedy na fyzické, citové nebo myšlenkové, případně na všech třech současně. Pomohou nám nebo nás napadnou. Napadnou naše tělo stejně intenzivně, jako byly vysílány ke svému cíli. A to : nemocí, menším nebo i větším úrazem, nehodou, osudovou ranou, hádkou, ale i přátelstvím, zdravím, štěstím, harmonií, úspěchem ... Ovlivní se i partnerství, soužití s rodinou, okolím. Otěhotní-li žena, ovlivňuje i své nenarozené miminko a jeho vývoj během těhotenství. Proto co se dám děje v životě, jsme si kdysi sami vytvořili svým jednáním a myšlením. Je to takzvaný zákon karmy a odplaty. Příčin a následků...

Čtyři síly, které by měl člověk používat, jsou vědět, odvážit se, chtít, mlčet.
Vědět znamená získat vědomosti, jak magii provozovat.Odvážit se znamená praktikovat ji.Chtít znamená dosáhnout cíle.
Mlčet znamená nemluvit o tom, co děláme

Není tady

#2 4. 8. 2011 13:08

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Re: Zákony karmy

to má být upoutávka na vaše stránky? va

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#3 23. 8. 2011 13:16

Marila
♥♥♥----

Převzato -http://www.info-bible.cz/evangelium_pro_dnesek/18-lekce-okultismus-a-prevtelovani

Reinkarnace neřeší problém zla!!!

Reinkarnace místo toho, aby řešila problém nespravedlivého utrpení, tvrdí, že utrpení je spravedlivé, a tím ho obhajuje. Protože karma z minulých životů způsobuje utrpení v tomto životě, nikdo vlastně není nevinný. Reinkarnacionalisté obviňují křesany, že všechno, co mohou říct matce, které zemřela nevinná tříměsíční dcera, je: "Nevíme, proč se to stalo." Avšak jejich odpověď je ještě horší: "Důvodem, proč toto zlaté stvoření umírá, je, že v předcházejícím vtělení bylo lumpem."
Problém se tím neřeší, ale otočí, přehlíží se, protože se posouvá o jeden život zpět. Problém se přece nevyřeší tím, že ho posunume o život zpět! Pokud utrpení v tomto životě je dáno životem předcházejícím, jak to všechno začalo? odkud přišel dluh karmy a utrpení do prvního života? Nebo existuje zlo od věčnosti? Je spravedlivé potrestat malé dítě za hřích, o kterém ono nemá ani tušení? Tím, že reinkarnace posouvá problém zla do předcházejícího života, ho vůbec neřeší, není k řešení ani o nic blíž.
b) Karma není morální zákon. Člověk by lehce získal dojem, že zákon karmy je něco jako zákon ve Starém zákoně - přesný univerzální morální kodex. Karma však není morální předpis. Je to systém trestu, který však nemá obsah, by člověku řekl, co má dělat. Karma je moc výkonná, ale chybí ji moc zákonodárná. Odkud pocházejí mravní předpisy, nad jejichž naplňováním karma bdí? Ukáže se, že vůbec neexistují! To, co je mravní, je tedy relativní. Mravní je pak to, co je za daných okolností výhodné. To nás přivádí do relativismu. Jenže relativismus v etice je neudržitelný. Pokud neexistuje absolutní pravda, pak všechno zlo je relativní, a je-li relativní, proč by ho měla karma trestat?
c) Reinkarnace je v konečném důsledku nehumánní. Viděli jste někdy obrázky ze života v Indii? Na ulicích leží tisíce nuzných, zmrzačených, trpících, hladovějících lidí bez střechy nad hlavou. Proč je téměř nemožné těmto lidem pomoci? Protože tím, že zmenšíte jejich utrpení, podle hinduismu pracujete proti zákonu karmy. To, co jim ulevíte teď, si i tak budou muset odtrpět v dalším životě. Protože působíte proti jejich karmě, působíte vlastně i proti své, a tak přitěžujete sami sobě. Humanitární nebo charitativní činnost ve společnosti, která věří v reinkarnaci, je téměř nemožná.
d) Reinkarnace nezaručuje duchovní růst. Reinkarnacionalisté někdy používají evoluční teorii jako důkaz toho, že všechno se vyvíjí k lepšímu, k vyšším životním formám. Problém však je v tom, že nexistuje důkaz, který by potvrdil, že je to pravda, a už na úrovni biologické nebo duchovní.
e) Učení o reinkarnaci je protibiblické. Karma, to je vlastně určitá cesta spasení. Člověk si určuje svůj osud, jeho dobré skutky mohou usmířit nebo vyvážit špatné. Jestliže někdo nebyl úspěšný, dostane novou šanci v dalším životě a pak v dalším, až nakonec se všechny jeho problémy vyřeší. Reinkarnace vede v konečném důsledku k univerzalismu - víře, že nakonec všichni lidé budou spaseni. Člověk vlastně nepotřebuje žádnou pomoc, žádné spásné dílo Ježíše Krista. Dokonce nepotřebuje už ani Boha. Proto zvěst o kříži je pro hinduistu urážkou, pro křesanského reinkarnacionalistu je nanejvýš laskavou inspirací. Spasení je dáno karmou, ne křížem. Nesmrtelnost pochází zevnitř, ne od Boha. Nadějí člověka je převtělení, ne vzkříšení.
Bible však nemluví o tom, že by duše přežívala tělo (Ž 146,4; 115,17). Nemluví o tom, že by po smrti ještě existovala nová šance, že by člověk žil několik životů (2 K 6,2; Žd 3,7-8; 9,27). Písmo nenechává žádný prostor pro převtělování (Jr 13,23; 17,9). Biblická odpověď na smrt není reinkarnování, ale vzkříšení (1 K 15,12-55). Řešením hříchu není karma, ale kříž, který je garantem i důkazem Božího odpuštění.

Upravil(a) Marila (25. 8. 2011 18:27)

Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce.

Není tady

#4 23. 8. 2011 21:16

Johana50
♥♥♥♥♥--

!!! a dál už jsem se nedostala lol
a tolik práce a zbytečné námahy s tak dlouhým textem to muselo být vissla

Není tady

#5 24. 8. 2011 3:13

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Taky jsem mrkla jen na ty tři vykřičníky a pryč. smile

Není tady

#6 24. 8. 2011 10:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné, co tu tady strašíš tak brzo smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#7 24. 8. 2011 11:05

Marila
♥♥♥----

Nebo srdce tohoto lidu otupělo, ušima nedoslýchají a oči zavřeli, takže očima neuvidí a ušima neuslyší, srdcem nepochopí a neobrátí se – a já je neuzdravím.‘“
Skutky apoštolů-28,27

Není tady

#8 24. 8. 2011 11:16

Johana50
♥♥♥♥♥--

wink Mám dostatečně vnímavé srdce na to, abych  poznala demagogii toho, který nediskutuje, ale snaží se svými myšlenkami někoho jiného překřičet.
Miluji svůj život a jsem otevřená poznání, ušima....očima... i srdcem.
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protože je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního prožitku i bez širších souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednodušující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách  a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))

Není tady

#9 24. 8. 2011 11:54

majkafa
Host

Marila napsal(a):

Nebo srdce tohoto lidu otupělo, ušima nedoslýchají a oči zavřeli, takže očima neuvidí a ušima neuslyší, srdcem nepochopí a neobrátí se – a já je neuzdravím.‘“
Skutky apoštolů-28,27

A jéje, zase nějaká fanatička.

#10 24. 8. 2011 12:07

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

A to já jsem si celý článek se zájmem přečetl. I když, pravda, zpočátku jsem měl obdobné pocity. Proč vlastně číst dál, když předem vím, jak celá věc bude uchopena?.. Ale začalo to respektive Esoterou, na kterou mě Marilla svým vstupem upozornila, jinak jsem tenhle kout "Duchovního" úspěšně přecházel.

Dokonce jsem Esoteře i odpověděl, ale pak si zas dělal něco na compu a zapomněl to odeslat. Když jsem se znovu přihlásil, byl článek, samozřejmě, smazaný. Inu nic, nebylo to zase až tak důležité. Jen chci říci, že potom jsem se vyzbrojil trpělivostí a pustil se do toho.

Jak už jsem tady svým předchozím vstupem k Marille vyjádřil, cením si jejího jasně pracujícího vědomí. Že s jejími závěry ve výsledku nesouhlasím, to je věc jiná. Navíc se mi líbí, jak se nebojí poznávat. Což u křesanů není zase až tak běžný jev. Průměrný věřící, když si uvědomuje, že poznání je ošidné a také by mohlo být "od ďábla", většinou má tendenci ho úplně odsunout a soustředí se výhradně na onen aspekt víry, jemuž se odevzdal. Ale Marilla ne. Jen všechny ty stavební kameny potřebuje do výsledného celku poskládat tak, aby to, čemu uvěřila, bylo obsaženo při samých základech, v každém stupni i na vrcholu samém. Což se jí úspěšně daří. A tomuto umnému konstruktivismu její mysli já tady vzdávám hold.

Každý z nás je takhle "slepý" a to, čemu uvěřil, přesně tímto způsobem preferuje a podřizuje tomu veškeré své poznání. Ne nadarmo nás duchovní Mistři vybízejí, abychom se na svět podívali úplně novýma očima a nevěřili příliš tomu zažitému, jak jsme se prostor kolem sebe naučili chápat. A že to jde od pradávna.., od našich prvotních krůčků, až dosavad! Vždy, když v sobě obsáhnu nový stupeň, tak si to uvědomím. A že jsem to byl jen já svojí předprogramovanou myslí, kdo si zacláněl ve výhledu.   

Je nesmírně poučné sledovat Marilliny vnitřní pochody. Už to, jak na samotném počátku vnímá lidi, kteří se zaobírají reinkarnací jako reinkarnacionalisty nám o mnohém vypovídá. Ona vůbec nebere v potaz, že takové bytosti v podstatě věří (právě tak jako ona) určité věci, za kterou se směnili a přetavili své ego skrze ni, ale pojímá je jako nějaké nadnárodní hnutí. Asi jako když se budu hlásit do unitárně pojatého klubu kuřáků nebo motorkářů, co mají své pobočky všude ve světě.

Vlastně jsem si díky Marille uvědomil, jak tyhlety odvěké zákony Karmy vidí věřící. V jeho mysli dochází k tak nepředstavitelně zkratovým vjemům, že by byl zázrak, kdyby k takhle tupým bytostem, nevnímal toliko soucit. A ve své laskavé dobrotě pravého poznání nám nepodával vstřícně ruku k naší záchraně. Nu toto?.. - Taková pýcha!

Abychom však celou věc posuzovali spravedlivě, musíme si uvědomit, že není ani tak důležitý momentální stav jejich vědomí, ale to, čemu uvěřili. A tady se setkáváme s láskou, porozuměním, přetavením svého srdce do čistší podoby. A to je důvod, proč, ačkoliv s jejich postoji nesouhlasím, přesto si křesanské cesty hluboce vážím. godlike

Crabat

Není tady

#11 24. 8. 2011 12:15

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

A hle, mezitím napsali i další. smile Je vidět, že nás všech se tyto otázky dotýkají, by se nám někdo snaží vnutit svůj pohled jako jediný pravý. Ale z těhle pastí mysli už jsme, tuším, vyrostli. Tak vás tu všechny vítám. stolt

Crabat

Není tady

#12 24. 8. 2011 12:22

Johana50
♥♥♥♥♥--

Crabate, ty jsi takový apoštol Pavel na Areopágu. lol

Čímž doporučuji tento biblický text k laskavé pozornosti i Marile, protože je předobrazem toho , jak  si  zajistit pozornost posluchačů z širokého spektra všech světonázorů. Bez kontroverze, bez posuzování a bez vykřičníků... lol

Není tady

#13 24. 8. 2011 12:34

majkafa
Host

Johana50 napsal(a):

Crabate, ty jsi takový apoštol Pavel na Areopágu. lol

Čímž doporučuji tento biblický text k laskavé pozornosti i Marile, protože je předobrazem toho , jak  si  zajistit pozornost posluchačů z širokého spektra všech světonázorů. Bez kontroverze, bez posuzování a bez vykřičníků... lol

JJ, tito hlasatelé by se jako první stupeń měli zamyslet nad sebou a hledat v sobě a věděli by, že už jenom taková "drobnost" , jako je nadměrný počet vykřičníků či otazníků o nich samotných mnohé napovídá. Mluví přinejmenším o urputnosti. A nepřítomnosti vnitřního klidu a harmonie. smile

Upravil(a) majkafa (24. 8. 2011 12:35)

#14 24. 8. 2011 13:01

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Nu totok. (Ty pokrmu bohů!) Budu se nad sebou muset hlouběji zamyslet. Ach, ty restrospekce. lol
Pavel

Crabat

Není tady

#15 24. 8. 2011 13:05

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabate, je to kratší,ale stejně si stojím na vedení....

Není tady

#16 24. 8. 2011 13:15

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Nu a na cože se mě to ptá Tvůj potměšilý, výsměšný smajlík?..
Zkratky samozřejmě existují a ti, co je používají, si někdy ani neuvědomí,
že se jich dopustili, nebo se opírají o jevy všem dávno známé.

Crabat

Není tady

#17 24. 8. 2011 13:39

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Nu a na cože se mě to ptá Tvůj potměšilý, výsměšný smajlík?..
Zkratky samozřejmě existují a ti, co je používají, si někdy ani neuvědomí,
že se jich dopustili, nebo se opírají o jevy všem dávno známé.

Ty ten smajlík takhle vnímáš? Já ho vnímám jako,,, jéžiši, to je legrace!" Já psinu ráda. Teď jsem si všimla, že tam mᚠnějaké hromy, blesky....pokud si to budu schválně špatně vykládat, tak jde z tebe strach....nejde wink jde o tvoje estetické vnímání obrazu.

Upravil(a) Vladena (24. 8. 2011 13:43)

Není tady

#18 24. 8. 2011 14:45

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Já vím, že už jsi to tady vysvětlovala, Vlaďko, ale nevidím. Tedy nevidím tam to, co Ty. Na počátku tady každý z nás svou ikonu trochu rozebral, aby přiblížil ostatním, proč si ji vlastně zvolil. Ano, u mě to bylo především vyjádření energií, to, jak se přelévají jedna v druhou. Přičemž dochází k jakémusi přepodstatnění nitra, předání informace. Dokonce, když nám později bylo dovoleno 100x100 pixelů, chtěl jsem si ji změnit, ale nenašel jsem nic tak vhodného, proto jsem zůstal u původní.

Jasně, že je úplně na Tvém vkusu vybrat si obrázek, co Ti nejlépe vyhovuje. Jestliže ale na jiného působí nezamýšleným dojmem, je nutné i toto zvážit, jestli mi něco podobného nevadí. Pokud bych si dejme tomu zvolil tvář démona, protože se mi prostě líbí, jak je zrovna tahle ikona pojatá, ale v někom tady to evokovalo, že inklinuji k démonismu a odmítal se kvůli tomu se mnou bavit (případně jen okrajově a rezervovaně), pak bych nejspíš důsledně zvážil své pocity, jestli mi i tak stojí za to si původní ikonu ponechat anebo si raději chci od srdce s dotyčným popovídat.

Pokud se budu chtít bavit na herním serveru, zvolím nejspíše nějakého bojovníka s mečem v ruce. Nebo to charakterizuje můj postoj k oné tematice, která je tam zrovna aktuální. Pokud naopak zabrousím mezi děti na Čtyřlístek, pak taková ikona se smějícím se smajlíkem je asi ideální forma, jak jim vyjádřit své rozpoložení duše. Že se nedistancuji od jejich problémů, ale jsem jedním z nich a vnímám svět jejich očima.

Každá oblast má svůj fenomén a jde jen o to, jak dalece ho vnímám. Jestli si i přesto, že se momentálně ocitám na technicky orientovaném serveru, chci ponechat jako ikonu koně s vlající hřívou, je úplně a jen na mně. Ale každému ze zúčastněných tím dávám určité sdělení. A sice to, že momentálně jsem tady, ale má psýché je permanentně někde úplně jinde. Nevím.., i kdyby to byla pravda, já bych to nechtěl takhle veřejně před ostatními přiznat. Aby mě odtud každý posuzoval oním prismatem nahlédnutí, co jsem mu sám nevědomky poskytnul.

Crabat

Není tady

#19 24. 8. 2011 19:48

Marila
♥♥♥----

Johana50 napsal(a):

wink Mám dostatečně vnímavé srdce na to, abych  poznala demagogii toho, který nediskutuje, ale snaží se svými myšlenkami někoho jiného překřičet.
Přesto tvé názory, Marilo, neakceptuji, protože je vnímám jen jako fráze, které zůstaly bez osobního prožitku i bez širších souvislostí. Kdybys o reinkarnaci něco skutečně věděla, nemohla bys zaujmout tak zjednodušující pohled a popisovat tak hloupoučké příklady. Stačí vzít do ruky třeba Londonova Tuláka po hvězdách  a brána k vědění se otevře lehoučce , bez vrzání, skřípání a vykřičníků :-))))

Jak vnímᚠmé názory či příspěvky je mi celkem jedno,ono ne každý příspěvek bude dle tvých představ,to bohužel nejde.Jinak článek k danému tématu vůbec není nijak zjednodušen.Tobě by možná zase stačilo vzít do ruky Bibli a někdy se do ní i kouknout než udělᚠzávěr a nazveš to hloupým.

Není tady

#20 24. 8. 2011 19:55

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Já vím, že už jsi to tady vysvětlovala, Vlaďko, ale nevidím. Tedy nevidím tam to, co Ty. Na počátku tady každý z nás svou ikonu trochu rozebral, aby přiblížil ostatním, proč si ji vlastně zvolil. Ano, u mě to bylo především vyjádření energií, to, jak se přelévají jedna v druhou. Přičemž dochází k jakémusi přepodstatnění nitra, předání informace. Dokonce, když nám později bylo dovoleno 100x100 pixelů, chtěl jsem si ji změnit, ale nenašel jsem nic tak vhodného, proto jsem zůstal u původní.

Jasně, že je úplně na Tvém vkusu vybrat si obrázek, co Ti nejlépe vyhovuje. Jestliže ale na jiného působí nezamýšleným dojmem, je nutné i toto zvážit, jestli mi něco podobného nevadí. Pokud bych si dejme tomu zvolil tvář démona, protože se mi prostě líbí, jak je zrovna tahle ikona pojatá, ale v někom tady to evokovalo, že inklinuji k démonismu a odmítal se kvůli tomu se mnou bavit (případně jen okrajově a rezervovaně), pak bych nejspíš důsledně zvážil své pocity, jestli mi i tak stojí za to si původní ikonu ponechat anebo si raději chci od srdce s dotyčným popovídat.

Pokud se budu chtít bavit na herním serveru, zvolím nejspíše nějakého bojovníka s mečem v ruce. Nebo to charakterizuje můj postoj k oné tematice, která je tam zrovna aktuální. Pokud naopak zabrousím mezi děti na Čtyřlístek, pak taková ikona se smějícím se smajlíkem je asi ideální forma, jak jim vyjádřit své rozpoložení duše. Že se nedistancuji od jejich problémů, ale jsem jedním z nich a vnímám svět jejich očima.

Každá oblast má svůj fenomén a jde jen o to, jak dalece ho vnímám. Jestli si i přesto, že se momentálně ocitám na technicky orientovaném serveru, chci ponechat jako ikonu koně s vlající hřívou, je úplně a jen na mně. Ale každému ze zúčastněných tím dávám určité sdělení. A sice to, že momentálně jsem tady, ale má psýché je permanentně někde úplně jinde. Nevím.., i kdyby to byla pravda, já bych to nechtěl takhle veřejně před ostatními přiznat. Aby mě odtud každý posuzoval oním prismatem nahlédnutí, co jsem mu sám nevědomky poskytnul.

No nic, Ty jsi první rozebíral můj smajlík a najednou je z toho slohová úloha....godlike

Není tady

#21 24. 8. 2011 20:06

Johana50
♥♥♥♥♥--

Marila napsal(a):

Johana50 napsal(a):

Jak vnímᚠmé názory či příspěvky je mi celkem jedno,ono ne každý příspěvek bude dle tvých představ,to bohužel nejde.Jinak článek k danému tématu vůbec není nijak zjednodušen.Tobě by možná zase stačilo vzít do ruky Bibli a někdy se do ní i kouknout než udělᚠzávěr a nazveš to hloupým.

hmmm, děkuji za vlídnou odpověď, křesanko. wink

Bibli mám  a dokonce přečtenou , Marilo. děkuji za radu.
Měla jsem za to, že když se zmíním o biblickém textu, že by ti mohlo dojít, že v tomto ohledu nebudu nedotčená. big_smile  Co jsi četla ty o reinkarnaci?  smile krom odporujících elaborátů mám na mysli, aby zase nedošlo k informačnímu šumu.
Marilo, mě nevadí, když příspěvek neodpovídá mému duchovnímu názoru, mě neladí dikuze za podpory zjednodušených až naivních argumentů, tvářící se jako odborná a zasvěcená.
Např. toto považuji za docela silné kafe  až  podpásovku v diskuzi:
Avšak jejich odpověď je ještě horší: "Důvodem, proč toto zlaté stvoření umírá, je, že v předcházejícím vtělení bylo lumpem."

Upravil(a) Johana50 (24. 8. 2011 20:10)

Není tady

#22 24. 8. 2011 20:48

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Johana50 napsal(a):

Marila napsal(a):

Johana50 napsal(a):

hmmm, děkuji za vlídnou odpověď, křesanko. wink

Bibli mám  a dokonce přečtenou , Marilo. děkuji za radu.
Měla jsem za to, že když se zmíním o biblickém textu, že by ti mohlo dojít, že v tomto ohledu nebudu nedotčená. big_smile  Co jsi četla ty o reinkarnaci?  smile krom odporujících elaborátů mám na mysli, aby zase nedošlo k informačnímu šumu.
Marilo, mě nevadí, když příspěvek neodpovídá mému duchovnímu názoru, mě neladí dikuze za podpory zjednodušených až naivních argumentů, tvářící se jako odborná a zasvěcená.
Např. toto považuji za docela silné kafe  až  podpásovku v diskuzi:
Avšak jejich odpověď je ještě horší: "Důvodem, proč toto zlaté stvoření umírá, je, že v předcházejícím vtělení bylo lumpem."

Nejenom silné kafe,ale na pár facek. Jsou tady snažilky a představ si, že po x-tém potratu by  jim lékař sdělil, že právě potratily dalšího lumpa. Štěstí, že příspěvek M. četlo jen pár jedinců.

Není tady

#23 24. 8. 2011 21:48

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Smrt není trestem (a obzvláště smrt malého dítěte!), tak kde se tu najednou vzalo, že lidé vyznávající reinkarnaci, ji tak vnímají? Je to hrubé zjednodušení a nepochopení reinkarnačního procesu, které nám do úst vkládá křesan, jelikož si učinil špatné závěry a promítnul do nás své vlastní běsy, jež ho v jeho nitru pronásledují. Nojo, Marillo, budeš muset zkoumat víc, jelikož Tvá myšlenková stavba stojí na velmi vratkých nohou. wink

Crabat

Není tady

#24 24. 8. 2011 22:09

Johana50
♥♥♥♥♥--

stolt Samozřejmě ....
Taky nevnímám smrt jako trest, a proto mě neudivilo ani nepohoršilo , že existují ještě dnes  lidé , (přírodní národ,) kteří v souladu s přírodními zákony a svou vírou oplakávají narození a radují se při smrti , uctívají staré a moudré.... (big_smile to byla jen taková úsměvná glosa na odlehčení)

Není tady

#25 24. 8. 2011 22:36

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak to jsem se ani neodvážil vzpomenout (i když s tím samozřejmě niterně souhlasím), protože takovéto národy byly církví vytrvale pronásledovány, snad že podobné pojetí zakládalo příliš nevhodný příklad svobody duše. lol

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí