Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 4. 8. 2011 18:56

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Problémy s alkoholem

Kiara napsal(a):

Arcanum, sice ses ptala PPavlyy, ale já Ti přesto odpovím big_smile

ADFka sice ještě není alkoholik, ale momentálně se ocitla ve fázi, které se odborně říká "nebezpečné popíjení" a která je předstupeň alkoholismu.

O tom, O tom kdo je alkoholik a kdo jeste ne a kde jsou vubec rozeznatelne ty hranice mezi ano,jeste ne ,uz ano nebo ne, se vůbec nemusíme bavit donekonečna, stačí si třeba najet na stránky www.alkoholik.cz , kde jsou jednotlivé stupně alkoholismu jasně definovány stolt Dokonce tam máš několik druhů testů závislosti na alkoholu ...

Kiaro ,vis vubec proc jsem se Pavli na to ptala?
Protoze Pavla se me ptala tohle: "mně by zajímalo, kolik znáš lidí, kteří přestali sami.  a jestli vůbec to byli alkoholici.

Adfka neni alkoholik a na to jsem reagovala,ze znam lidi co se na jejim miste z toho sami dostali.
Nerikala nic o alkoholicich jako takovejch tech echtovejch,mno. smile

Me nemusis Kiaro vysvetlovat ze alkoholismus ma jednotlive stupne,na to ja se nepatala.

A o tech hranicich si cist nic nepotrebuju jak by smet. smile
Ja jsem pouze rekla ze bychom o tom mohly bavit do nekonecna. Ja mam na to svuj nazor.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#77 4. 8. 2011 19:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Arcanum, zřejmě máš na mysli takový ten předstupeň, kdy si člověk uvědomí, že už má s alkoholem problémy a jestli nepřestane pít, alkoholik by se z něj stát mohl, takové to pomyslné zastavení za minutu dvanáct s jednou nohou nakročenou nad propastí.

Ano, klidně můžeš znát spoustu lidí, kteří se v téhle fázi z toho dostali, to Ti nikdo nebere smile Já zase znám spoustu lidí, kteří se v této fázi naopak nechali ukolébat, podcenili riziko a nakonec k tomu echt alkoholismu opravdu dospěli grater

MMCH Tvoje názory Ti při vší úctě neberu ... big_smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#78 4. 8. 2011 19:20

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

bramborko, já myslím, že takhle jednoduchý, jak píšeš, to u většiny z nich není.

Jasně. Ale já nemluvila o většině. Nakonec z těch, které osobně znám, jsou tihle také menšina.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#79 4. 8. 2011 19:25

Blossom
Host

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Jo souhlas

ADFka sama psala, že cítí, že má problém. po nikom tu nechtěla definici alkoholiků, proboha roll

No a o tom to právě je.
člověk - alkoholik - si sám dost často nepřizná,že má problém s alkoholem.
A když si to Adfka přiznala, není na tom až tak zle a není alkoholik
Aspon tak to beru když vidím tady koho znám, kdo o sobě řekne, že ten alkohol mu přerůstá přes hlavu - má ho pod kontrolou.
Nevím - Kiaro - třeba se mýlím,

Dusičko, tak k tomuto co píšeš, mám osobní zkušenost s mým bývalým mužem:
Nejprve dlouho tvrdil, že jeho popíjení není vůbec žádný problém, že on to má pod kontrolou, to prý jen já dělám z komára velblouda...

Pak se do toho propadal víc a víc...až si (konečně) dokázal přiznat, že on opravdu problém s alkoholem má.
Jenže pořád tvrdil - to přeci zvládnu sám, nenechám se nikam zavřít...

Pak se do toho dál propadal víc a víc, nakonec se nechal tak trochu unést do léčebny (jeho "únos" jsme zinscenovali společně s jeho psychiatrem- jako poslední pokus o jeho záchranu).

Jenže BM dovedl po léčebně abstinovat jen dočasně, a spadl do toho znova, a propadal se víc a víc...pak rozvod, pak jeho druhé léčení - hned co se vrátil, tak byl celý týden v lihu....doktoři mu říkali: Když nepřestanete pít, zemřete...a on nepřestal, propadal se do toho víc a víc a 3 roky po našem rozvodu zemřel, bylo mu necelých 48 a je ho strašlivá škoda.
Před začátkem jeho pití to byl fantastický člověk, skvělý chlap, táta, manžel...a v konci pití už byl jen lidská troska...... sad sad sad

Takže - vůbec není pravda, že kdo si svůj problém  alkoholem přizná, ten ho vlastně nemá.
Většinou ho má, a mnohem větší, než si vůbec dovede představit
... sad kapitulation

Upravil(a) Blossom (4. 8. 2011 19:26)

#80 4. 8. 2011 19:31

Blossom
Host

Malé offtopic, pardon:

Dusičko, když byly naše příspěvky pod sebou, praštily mě do očí naše avatary, a najednou mi došlo - vždyť jsou vlastně hodně podobné !
Podobný postoj, podobně skloněná hlava....

Jen já to mám reálnou fotku a tak nemám kolem sebe ten průsvitný závojíček..... smile

#81 4. 8. 2011 20:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Bloss - seš kočka stolt
Já jsem si ten avatar vybrala hlavně kvůli těm šatičkám (nekoukala jsem na postavu) ale cítím se v alfa hladině jak běhám bosky na trávě v rozevlátých slaboučkých květovaných šatech

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#82 4. 8. 2011 20:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Takže - vůbec není pravda, že kdo si svůj problém  alkoholem přizná, ten ho vlastně nemá.

Jo, třeba jo. Ale když píšeš - Tvůj manžel si to nepřiznal a problém měl velký.
Adfko - co Tvá rodina, přítel? Většinou jsou díky alkoholu doma problémy a druzí nejbližší lidi vidí v člověku, že problém s alkoholem má. NEsetkala ses s přítelkyní, že by se Tě ptali, jak moc musíš mít ten alkohol?

Není tady

#83 4. 8. 2011 20:36

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Bloss - seš kočka stolt

Byla by i mnohem pritazlivejsi kdyby mela take dlouhe vlasky.  big_smile

to je ale jen muj nazor. wink

Není tady

#84 4. 8. 2011 20:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Náš tatka - ten pil od vojny, denně v hospodě, chlastali i v práci. Dřív to asi procházelo, ted už je v důchodu.
Pak do toho začal i se zatajovanou flaškou rumu. Když máma podala žádost o rozvod, přiznal si sám sobě, že ten problém má. Třikrát se ale léčil. Není uplně vyléčený alkoholik, naši si koupili zahrádku,táta tam maká od rána do večera a to pivko si na žízen stejně dá ( i když v malém množství)
Jedna známá - každý den vypije litr červenýho - va večer je namol,nemůže mluvit, ale ráno vstává brzo do práce (je kadeřnice) takže normálně ráno vstává a začíná i sem tam se zákaznicí popíjet. Je hubená, skoro jako troska, ale maká od nevidím do nevidím. NEvidí v alkoholu problém.

Není tady

#85 4. 8. 2011 20:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Adfko - ještě mě tak napadá -
cítíš - že mít alkohol musíš? že si nervní když se nenapiješ?
Piješ kvůli přátelům?
Z jakého důvodu piješ?
Možná že máš problém s alkoholem, ale problém s alkoholem a závislost na alkoholu je podle mě dvě odlišné věci.

Není tady

#86 4. 8. 2011 20:47

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Arcanum, zřejmě máš na mysli takový ten předstupeň, kdy si člověk uvědomí, že už má s alkoholem problémy a jestli nepřestane pít, alkoholik by se z něj stát mohl, takové to pomyslné zastavení za minutu dvanáct s jednou nohou nakročenou nad propastí.

Ano, klidně můžeš znát spoustu lidí, kteří se v téhle fázi z toho dostali, to Ti nikdo nebere smile Já zase znám spoustu lidí, kteří se v této fázi naopak nechali ukolébat, podcenili riziko a nakonec k tomu echt alkoholismu opravdu dospěli grater

MMCH Tvoje názory Ti při vší úctě neberu ... big_smile

Ano Kiaro ,dalo by se totak rict. wink   Je to presne o tom ze prave tenhle okamzik je potreba si uvedomovat.

Uz vcera jsem Kiaro rekla ze jsme ruzni a neni to jen tak nahodou. Nekdo ten potencial to dat ma ,probudi ho a jiny ho nema.  Je mimo.

Ja take Tobe neberu ze se obavas podceneni a ze radis odbornou pomoc.

Ja zase z meho hlediska mluvim o potencilau ktery mame. (nekdo ho objevi sam,nekdo bezi za odbornikem) winksmile  A nekdo za odbornikem taky nebezi a ani svuj potencial neobjevi atd atd. a pak je v rejziii.
To jsou nase rozdilne cesty. smile

Není tady

#87 4. 8. 2011 23:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Adfko - co Tvá rodina, přítel? Většinou jsou díky alkoholu doma problémy a druzí nejbližší lidi vidí v člověku, že problém s alkoholem má. NEsetkala ses s přítelkyní, že by se Tě ptali, jak moc musíš mít ten alkohol?

duši, ty by ses někoho takhle zeptala ? navíc kdesi tuším psala, že lidé v jejím okolí mají k alkoholu kladný vztah, takže jim asi její pití nepřijde nenormální.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#88 4. 8. 2011 23:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

dusička napsal(a):

Bloss - seš kočka stolt

Byla by i mnohem pritazlivejsi kdyby mela take dlouhe vlasky.  big_smile

to je ale jen muj nazor. wink

můj názor je, že dlouhé vlasy v určitém věku sluší málokteré ženské.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#89 4. 8. 2011 23:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Piješ kvůli přátelům?
Z jakého důvodu piješ?
Možná že máš problém s alkoholem, ale problém s alkoholem a závislost na alkoholu je podle mě dvě odlišné věci.

možná ano, ale hranice mezi nimi je strašně tenká. alkohol je droga, ať chceš, nebo ne.

Není tady

#90 5. 8. 2011 7:42

green
♥♥-----

dusička napsal(a):

Náš tatka - ten pil od vojny, denně v hospodě, chlastali i v práci. Dřív to asi procházelo, ted už je v důchodu.
Pak do toho začal i se zatajovanou flaškou rumu. Když máma podala žádost o rozvod, přiznal si sám sobě, že ten problém má. Třikrát se ale léčil. Není uplně vyléčený alkoholik, naši si koupili zahrádku,táta tam maká od rána do večera a to pivko si na žízen stejně dá ( i když v malém množství)
Jedna známá - každý den vypije litr červenýho - va večer je namol,nemůže mluvit, ale ráno vstává brzo do práce (je kadeřnice) takže normálně ráno vstává a začíná i sem tam se zákaznicí popíjet. Je hubená, skoro jako troska, ale maká od nevidím do nevidím. NEvidí v alkoholu problém.

Dušičko ,jen bych chtěla podotknout ,že žádný alkoholik se nedá úplně vyléčit.Přeléčit ano.Pokud to má Tvůj táta takhle,tak je to jen dobře.Dost lidí si najde nějakej zájem nebo zábavu,jako například tu zahrádku,aby se neuchlastali.

Není tady

#91 5. 8. 2011 8:12

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Rodina? Táta měl alkoholismus v rodině a sám dost pije, ale nemá průsery, resp. dokáže normálně fungovat. Máma to nesnáší, protože to často vidí vedle sebe. Takže ta se napije tak jednou do roka, když už je příležitost opravdu významná. Přítel dělával za dob studií v koktejlovým baru, tam se celý tejdny jen chlastalo. Taky se rád napije - jenže i když to přežene, nevyvádí a druhej den si to nevyčítá - ale já sama svoje stavy nesnáším, tudíž řeším. On ne. Nikdy se mě nikdo neptal, jestli musím mít alkohol. To jen já sleduju okolí (třeba v práci nebo cizí ženský v baru) a vidím, že jsem to já, kdo to přehání. Uvědomuju si to.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#92 5. 8. 2011 8:21

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Piješ kvůli přátelům?
Z jakého důvodu piješ?

Nervní se necítím, jen mě někdy napadne asociace - žehlím, dám si pivko na ochlazení. No včera jsem žehlila a dala si šťávu. Jsou to jen asociace, aspoň mi připadá, že když to zarazím včas, tedy PŘED napitím, je to ok, nemám takový ty neodbytný myšlenky... Ovšem ani netvrdím, že mě to v tej kebuli jednoduše nenapadne. Ale nejsou to muka. Takhle jsem to měla i s cigárama. Třeba jsem něco dělala doma a řekla jsem si - až to vytřu, dám si cígo. A pak mi došlo - aha, vždyť já nemůžu, už nekouřím - a v pohodě. Kvůli přátelům nepiju, piju s nima a dobrovolně. Máme takovou partu... A pije se v ní dost. Nechci, aby to vypadalo, že je to banda ochlastů, jsou to samí dobře situovaní chlapi s přítelkyněma, jsou schopní, téměř všichni mají nějakou firmu... Na silvestra jsme pili jen pravý šampaňský a čtyřicetiletý portský, to přece JE příležitost (tady je vidět, že důvod se vždy najde)... dumbom A pak vždycky následovaly skvělý pařby až do rána. Přišlo mi to fajn, i když prostě pořád v koutku duše tušim, že dělám nebezpečnou věc a každou skleničkou se víc propadám do propasti, ze který se možná pak už nedostanu. Jinak osobně si nemyslím, že JSEM alkoholik. Ale vím, že bych jím být MOHLA.

Není tady

#93 5. 8. 2011 8:26

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Jo a to, že bych si dala pivko k žehlení, by samozřejmě neznamenalo, že vymydlím pak celou lednici a vypiju všechno, co najdu. To ne! Problém s mírou mám jen a jen na akcích, kde se pije. Doma ne. Ale je pravda, že když jsem třeba byla doma sama, dala jsem sedmičku lambrusca právě třeba u žehlení. Sama! To je přece  magořina...

Není tady

#94 5. 8. 2011 19:35

Lucky.Lilly
♥------

Podle me je fakt nejhorsi problem ta "absence klapky". Ja treba driv, kdyz jsem jeste pila a chtela jsem to piti nejakym zpusobem udrzte, tak se mi to i par mesicu podarilo, nebyl problem dat si jedno pivo a dost. Ale stejne driv nebo pozdeji zase prisla nejaka prilezitost, kdy jsem se dokazala "setnout" - proste prekrocit ten moment, kdy jsem to mela jesteš pod kontrolou a pak uz mi bylo vsechno jedno.

Jak uz tady nekdo psal, ta klapka se neda natrenovat ani ovlivnit vuli, proste ji clovek ma nebo nema ... je to nespravedlivy, ale nic se s tim neda delat smile

Ja treba od te doby co nepiju tak pravidelne sportuju - panc neparim, chodim driv spat a tak si trikrat tydne rano jdu zabehat. Cimz padem jsem shodila par kil a tak to beru pozitivne, navic behani zlepsuje naladu (podobne jako mi driv chlast big_smile bez negativnich vedlejsich ucinku.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí