Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 4. 8. 2011 14:12

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Problémy s alkoholem

Adfko.. držím ti palce. Jde to. vissla Podle mně stačí se nad sebou zamyslet a to jsi udělala.
Blbé je, že nemáš klapku.. v tom vidím jediný problém.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#52 4. 8. 2011 15:40

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Frigo napsal(a):

Adfko.. držím ti palce. Jde to. vissla Podle mně stačí se nad sebou zamyslet a to jsi udělala.
Blbé je, že nemáš klapku.. v tom vidím jediný problém.

Právě proto, že ji nemám, nezbývá mi, než nepít. Jen mi trvalo, než jsem to pochopila. Já nemám žádné absťáky, jen jsem zvyklá pít, takže se toho změní o dost víc než jen to, že si prostě doma neotevřu lahev. Je to složitější, na druhou stranu je to výzva. rock

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#53 4. 8. 2011 16:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

ADFko2, alkoholik je člověk, který celoživotně a doživotně ztrácí schopnost kontrolovaně pít stolt "Klapku" totiž v sobě buďto máš, anebo nemáš, nedá se naučit nějakým tréninkem nebo vypěstovat silou vůle, takhle to bohužel nefunguje.

Držím Ti palce, abys ve svém přesvědčení vytrvala co nejdéle ... kdyby něco, dala jsem Ti už odkaz, kam se máš v případě nouze obrátit. Ale pevně doufám, že to u Tebe nebude zapotřebí pussa
Drž se!!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#54 4. 8. 2011 18:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

Kiara napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Díky, Kiaro, věřím ti, je mi to navíc úplně jasný, že to jde a může to bejt ještě větší "jízda" smile
Musím se ale naučit i odmítat. Každou chvíli mi někdo nabízí, třeba když jdem k přítelovým rodičům, mamka tam vždycky vytáhne portský vínečko. Jenže ona může, ona si totiž dá jen se mnou a jen jednu stopečku. Jenže já jsem schopná si k žehlení otevřít lambrusco, aby mě to víc bavilo. Jsem fakt husa. Četla jsem, že závislost na alkoholu vzniká léta. Měla jsem tolik času, jenže neviděla problém. A teď, když ho vidím, to bude strašně složitý. Ale já to chci zvládnout. Sama.

ADFko, jen samotné odhodlání a chuť přestat pít nestačí, bylo by záhodno, aby Tě alespoň prvním stadiem abstinence provedl zkušený odborník stolt

Kiaro,
to co popisujes ,pises ADFku je Tva subjektivne proizita zkusenost.
To Ty jsi to nedokazala sama.To Ty jsi to dokazala pouze az za pomoci odborniku.

Ja zase znam lidi kteri to dokazali sami a vubec me to neudivuje ,protoze ten potencial ma kazdy.
To jen nekdo potrebuje berle odborne poimoci a jiny ne.
Zalezi jak kdo.

Takze rozumime si?  ze,to co pise muze a nemusi platit i u ADFky.

mně by zajímalo, kolik znáš lidí, kteří přestali sami. a jestli vůbec to byli alkoholici. já totiž neznám jedinýho. zato těch, kteří dokázali jen na čas, střídali odmašťovny atd spoustu.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#55 4. 8. 2011 18:22

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Jenže já znám zase spousta lidí, které má strach z toho, že jsou alkoholici a nejsou.
Myslím, že člověk,který je alkoholik, tak to trvá dlouho než si přizná že má problém.
řekla bych spíš že Adfka by chtěla žít jiným životem než jen sedět s kamarády u alkoholu. Zjistila, že je to o ničem.
Já totiž nevím proč myslím, že Adfka není alkoholička a že to zvládne sama. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#56 4. 8. 2011 18:22

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

Jj, jsem na začátku. Přiznala jsem si to a rozhodla se s tím něco udělat. Já pevně doufám, že přestanu sama. Že to ukočíruju, zvládnu, dokážu. V životě jsem zatím nedokázala tak nějak nic, tak proč nezačít třeba tady. Už to dál nechci snášet.

ADFko, držím palce. už proto, že jsi ženská.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#57 4. 8. 2011 18:23

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

mně by zajímalo, kolik znáš lidí, kteří přestali sami. a jestli vůbec to byli alkoholici. já totiž neznám jedinýho. zato těch, kteří dokázali jen na čas, střídali odmašťovny atd spoustu.

Sice ses ptala Arcanum, ale znám. Málo, konkrétně 2 (u 3. a 4. si nejsem jista, dosud žijí).  Byli skutečně.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#58 4. 8. 2011 18:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dušičko, pravidleným popíjením se z lidí stávají alkoholici. neděsila bych se toho, když se někdo 1 - 2x za rok opije tak, že se odstrkuje ušima a jinak nepije, ale pravidelnýho popíjení bych se tada rozhodně bála.

Není tady

#59 4. 8. 2011 18:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Sice ses ptala Arcanum, ale znám. Málo, konkrétně 2 (u 3. a 4. si nejsem jista, dosud žijí).  Byli skutečně.

ok. já nikoho neznám. vůli toho nechat má málokdo.

Není tady

#60 4. 8. 2011 18:26

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Pavli,
takze podle Tebe je ADFka uz proste alkoholik ?

O tom kdo je alkoholik a kdo jeste ne a kde jsou vubec rozeznatelne ty hranice mezi ano,jeste ne ,uz ano nebo ne,bychom se mohly tady bavit do nekonecna.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#61 4. 8. 2011 18:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

píšu to někde Ar ?

Není tady

#62 4. 8. 2011 18:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dušičko, pravidleným popíjením se z lidí stávají alkoholici. neděsila bych se toho, když se někdo 1 - 2x za rok opije tak, že se odstrkuje ušima a jinak nepije, ale pravidelnýho popíjení bych se tada rozhodně bála.

Pravidelným popíjením se stává alkoholikem - jak kdo. Když si dá jednou za týden se sousedkou víno, po zápase, po nedělním obědě pivo - nemusí být alkoholik.
Já třeba  o sobě vím, že kdybych si tu skleničku dala - každý den decku - stala bych se alkoholik. Protože po skleničce mi je náramně dobře, nic neřeším, jsem happy. Já to o sobě vím, tak si tu skleničku každůý den nedávám ( ale nejsem zapřísáhlá,že alkohol nikdy. Mě zase stačí málo a druhý den mi je blbě). Jak se říká,všeho s Mírou.
Uvidí Adfka, nejdřív bych to zkusila sama, a kdyby to nešlo, vyhledala bych odborníka.

Není tady

#63 4. 8. 2011 18:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

Pavli,

O tom kdo je alkoholik a kdo jeste ne a kde jsou vubec rozeznatelne ty hranice mezi ano,jeste ne ,uz ano nebo ne,bychom se mohly tady bavit do nekonecna.

Jo souhlas

Není tady

#64 4. 8. 2011 18:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Pravidelným popíjením se stává alkoholikem - jak kdo. Když si dá jednou za týden se sousedkou víno, po zápase, po nedělním obědě pivo - nemusí být alkoholik.
Já třeba  o sobě vím, že kdybych si tu skleničku dala - každý den decku - stala bych se alkoholik. Protože po skleničce mi je náramně dobře, nic neřeším, jsem happy. Já to o sobě vím, tak si tu skleničku každůý den nedávám ( ale nejsem zapřísáhlá,že alkohol nikdy. Mě zase stačí málo a druhý den mi je blbě). Jak se říká,všeho s Mírou.
Uvidí Adfka, nejdřív bych to zkusila sama, a kdyby to nešlo, vyhledala bych odborníka.

no tak v tomhle se prostě naše názory liší. já si za tím svým stojím.

Není tady

#65 4. 8. 2011 18:33

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Bramborka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

ok. já nikoho neznám. vůli toho nechat má málokdo.

Já ti mám dojem, aspoň u toho, kterého mám možnost sledovat poměrně často, že to ani tak nebyla vůle, jako spíš nějaký zlom. Jednak začal mít zdravotní potíže, za druhé se změnila jeho situace životně - pracovní. U druhého to bylo s určitým odstupem za změnou režimu, ale myslím, že to souviselo. Začal prostě dělat něco jiného, než chlastat ..... A myslím, že u těch dalších taky nešlo o vůli an sich, spíš o naplnění života, odstranění frustrace ....

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#66 4. 8. 2011 18:33

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Pavli,

Jo souhlas

ADFka sama psala, že cítí, že má problém. po nikom tu nechtěla definici alkoholiků, proboha roll

Není tady

#67 4. 8. 2011 18:35

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

bramborko, já myslím, že takhle jednoduchý, jak píšeš, to u většiny z nich není.

Není tady

#68 4. 8. 2011 18:36

Blossom
Host

PPavlaa napsal(a):

Bohužel, existují i tzv. kvartální alkoholici. Dlouho nemusí ani kapku, pak jednou za čas ale mají takový tah, že je to fičák...
Blbé je, že i toto JE alkoholismus, a i zde se to postupem času zhoršuje a může to skončit hodně blbě.

Pamatujete na alkoholickém vlákně na Marthinu - tedy na jejího přítele? Ten to takto měl, a nepřestal ani, když mu vážně hrozilo, že mu budou muset kvůli pití amputovat nohu.... sad

Kdo chce, najděte si to na Alkoholickém vlákně, může to být tak půl roku, nebo rok, co to tam Marthina psala...

#69 4. 8. 2011 18:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Pavli,

Jo souhlas

ADFka sama psala, že cítí, že má problém. po nikom tu nechtěla definici alkoholiků, proboha roll

No a o tom to právě je.
člověk - alkoholik - si sám dost často nepřizná,že má problém s alkoholem.
A když si to Adfka přiznala, není na tom až tak zle a není alkoholik
Aspon tak to beru když vidím tady koho znám, kdo o sobě řekne, že ten alkohol mu přerůstá přes hlavu - má ho pod kontrolou.
Nevím - Kiaro - třeba se mýlím,

Není tady

#70 4. 8. 2011 18:37

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum, sice ses ptala PPavlyy, ale já Ti přesto odpovím big_smile

ADFka sice ještě není alkoholik, ale momentálně se ocitla ve fázi, které se odborně říká "nebezpečné popíjení" a která je předstupeň alkoholismu.

O tom, O tom kdo je alkoholik a kdo jeste ne a kde jsou vubec rozeznatelne ty hranice mezi ano,jeste ne ,uz ano nebo ne, se vůbec nemusíme bavit donekonečna, stačí si třeba najet na stránky www.alkoholik.cz , kde jsou jednotlivé stupně alkoholismu jasně definovány stolt Dokonce tam máš několik druhů testů závislosti na alkoholu ...

Není tady

#71 4. 8. 2011 18:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Bohužel, existují i tzv. kvartální alkoholici. Dlouho nemusí ani kapku, pak jednou za čas ale mají takový tah, že je to fičák...
Blbé je, že i toto JE alkoholismus, a i zde se to postupem času zhoršuje a může to skončit hodně blbě.

Pamatujete na alkoholickém vlákně na Marthinu - tedy na jejího přítele? Ten to takto měl, a nepřestal ani, když mu vážně hrozilo, že mu budou muset kvůli pití amputovat nohu.... sad

Kdo chce, najděte si to na Alkoholickém vlákně, může to být tak půl roku, nebo rok, co to tam Marthina psala...

můj otec je (byl) kvartální alkoholik. sorry, ale máš na mysli něco jiného, nerozumíme si.

Není tady

#72 4. 8. 2011 18:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ppavli -kvartální alkoholik myslíš - týden byl v lihu a pak měsíc bez alkoholu?PRostě když ho to chytlo?

Není tady

#73 4. 8. 2011 18:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Jo souhlas

No a o tom to právě je.
Aspon tak to beru když vidím tady koho znám, kdo o sobě řekne, že ten alkohol mu přerůstá přes hlavu - má ho pod kontrolou.

nechme toho, každá mluvíme o něčem jiným.

Není tady

#74 4. 8. 2011 18:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Ppavli -kvartální alkoholik myslíš - týden byl v lihu a pak měsíc bez alkoholu?PRostě když ho to chytlo?

jo, třeba týden v lihu a pak třeba půl roku v pohodě.

Není tady

#75 4. 8. 2011 18:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

No a o tom to právě je.

Ano, dusičko, mýlíš se - to vytučněné jsou nejrozšířenější mýty o alkoholu.

Alkoholiksi může i přiznat, že mu ten alkohol přerůstá přes hlavu, že to nezvládá atd. atd. ale to bývá zpravidla, když se opije a něco vyvede. Ano, v tu chvíli si třeba je schopen přiznat, že to nějakým způsobem už nemá pod kontrolou, jenomže tenhle zdravý náhled mu vydrží přesně do chvíle, než mu otrne, chvíli dá pokoj, oklepe se a pak to udělá zas usch

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí