Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 8. 2011 12:45

Pavel25
♥------

Rozchod...

Ahoj,
potřeboval bych od vás prosím radu. Abych nastínil situaci...seznámil jsem se náhodně na jendom večírku s holkou, která byla o 4 rok starší než já (teď je jí 29, mě 25). Byla úplně úžasná a řekl bych, že jsme se do sebe velmi rychle zamilovali. Prostě vztah na jaký jsem dlouho čekal. Aspoň ze začátku to takto vypadalo. Byli jsme pořád spolu, jak jen to šlo. Ona měla předtím dva špatné vztahy a tak byla ze mě úplně nadšená, pořád mě chválila a že tomu ani nemůže uvěřit jak úžasného kluka potkala, no prostě jsem na ní viděl že je v sedmém nebi a já taky. Takhle to šlo asi 4 měsíce. Bohužel postupně jsem si začal všímat toho, že je to ten typ holky co se raději nehádá a když já něco chci tak mě téměř ve všem vyhoví. Např. jsem chtěl jít na večři, objednal jsem stůl, navečer jsem viděl, že se jí moc nechce, ale ona nic neřekla, prostě šla i když byla v myšlenkách nejspíš nerada. Chápu, že mě milovala a já ji taky, ale zkrátka se nehádala. Postupně jsem si začal uvědomovat, že si můžu dovolit skoro cokoliv. Chci jít nakupovat, chci jít za kamarády na pivo, můžu, ona mě to přece nezakáže. A pak to šlo ráz naráz, najednou jsem se začal nudit, nedokázal jsem si představit, jak s takovou holkou budu plánovat třeba byt, dům, přiapadlo mi, že mi vše odkýve a to co si myslí má ve své hlavě. Nebylo to tak vždy, ale v určitých chvílích ano. Samozřejmě to na mě bylo poslední tři týdny před rozchodem vidět, neměl jsem o nic zájem, nudil jsem se, neměl jsem snahu vytvořit pro nás společný čas, občas jsem í i neodepsal na SMSku. Ale pořád jsem ji miloval. Měl jsem v hlavě zmatek, nevěděl co dělat, přeci jen jsem ji miloval a byla to skvělá holka. Chtěl jsem si to prvně utřídit v hlavě já sám a pak to s ní řešit, takže když se mě zeptala co se děje tak jsem jí řekl, že nic, prostě jsem o tom nechtěl ještě mluvit. Pak jsme se dva týdny neviděli, měli jsme být celý týden spolu ale jak dojela ke mě, tak řekla, že tohle je konec a že se rozcházíme, že tohle nemá budoucnost a už není ani co zachraňovat. Byl jsem z toho v šoku, věděl jsem, že to není dobré tak jak je to teď, ale ona vůbec neměla snahu nic řešit, kromě toho, že se mě jednou zeptala co se děje. Holka, která mě tak moc milovala a najednou jsem ji nepoznával. Byla arogantní, rázná a měla v tom naprosto jasno. V té chvíi jsem pochopil, že taky neumí být jen hodná holka co vše odkýve. Vím udělal jsem chybu a chtěl bych ji zpátky, protože jsem v sobě dospěl k názoru, že to chci zlepšit a jít s ní dál. Bohužel to vyřešila za mě. Vyvsětloval jsem jí co se stalo, ale nechtěla už vůbec nic slyšet, říkala že sem z ní udělal krávu, že na mě byla tak hodná a že jsem ji strašně zradil. Vůbec tomu nerozumím, neodepisuje na SMS, prostě spálila most. Až tento týden jsem ji potkal, šli jsme se projít a popovídat si ale bylo to pořád na stejné vlně. Arogantní, zlá a nechtěla nic slyšet. Tvrdila, že už mi nemůže věřit, když jsem jí hend neřekl co se děje a že jsem ji zradil. Pak jsem jí ukázal jak moc ji chci zpět a jak ji miluji. Tvrdila že má v hlavě zmatek a dál mě miluje, neví co má dělat, navíc prý nedávno ještě než se se mnou rozešla potkala jiného kluka, ale s ním prý zatím nci nemá. Nevím co mám dělat, pořád doufám, že to zachráním, nepřijde mi adekvátní se rozejít za takovouto chybu, i když vím, že jsem na vině já. Psal jsem jí dopis, SMSky, nevím co víc už mám dělat, nereaguje, taky se nehodlám ponižovat donekonečna.

Není tady

#2 3. 8. 2011 13:14

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Rozchod...

Pavle, nechceš k tomu něco bližšího říct wink ?!?

Ono každému rozchodu "něco" předchází, nějaký impuls a jak to tak čtu, mám pocit, že jsi ve svém dlouhém psaní cosi podstatného zamlčel ... viz: "říkala že sem z ní udělal krávu, že na mě byla tak hodná a že jsem ji strašně zradil." nebo: "Tvrdila, že už mi nemůže věřit, když jsem jí hend neřekl co se děje a že jsem ji zradil. " Nechceš nám něco říct, třeba to, čeho se konkrétně týkala ta zrada, kterou několikrát Tvoje přítelkyně opakovala a co tou zradou měla vlastně na mysli wink ?!?

Upravil(a) Kiara (3. 8. 2011 13:15)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#3 3. 8. 2011 14:24

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Byla prostě rychlejší než ty.A to je špatně?
O nás ženských se říká,že nevíme co chcem a že nedáme pokoj,dokud to nedostanem.Právě Ty si toho ukázkový případ.

Radím,nechtěj zpátky slepovat to,co se už rozbilo,takových holek,co s nima budeš první 4 měsíce v oblacích je hafol.

Není tady

#4 3. 8. 2011 14:35

legitim
♥♥-----

Hm a ciste hypoteticky: kdyz se k sobe vratite, bude te bavit do te doby, dokud na tebe bude "arogantni a zla"???

Není tady

#5 3. 8. 2011 23:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pripájam sa k legitim, mylsím, že teba proste baví mať takú tú "tvrdohlavú bojovníčku" a mať vzťah ako boj o moc a o to, kto máväčšiu pravdu... takže si pekne nájdi k sebe podobne nastavenú a túto pohodovú babu prenechaj niekomu, kto sa s ňou nebude nudiť, keď sa práve nebudú hádať. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 4. 8. 2011 6:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Pavel25 napsal(a):

Bohužel to vyřešila za mě.

to se ale velice pleteš, ona to vyřešila za sebe a právě to tě tak štve, uražená ješitnost - slečna si dovolila mít vlastní názor

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 4. 8. 2011 7:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

typ holky co se raději nehádá a když já něco chci tak mě téměř ve všem vyhoví... Postupně jsem si začal uvědomovat, že si můžu dovolit skoro cokoliv... ona mě to přece nezakáže...
... tak jsem zkoušel, co všechno vydrží - "neměl jsem o nic zájem, nudil jsem se, neměl jsem snahu vytvořit pro nás společný čas, občas jsem jí i neodepsal na SMSku".
A když "jsem pochopil, že taky neumí být jen hodná holka co vše odkýve", nějak se mi to její chování přestalo líbit. Najednou "říkala že sem z ní udělal krávu, že na mě byla tak hodná a že jsem ji strašně zradil" - a taková to byla poddajná beruška nehádavá...
Jo, "když se mě zeptala co se děje tak jsem jí řekl, že nic, prostě jsem o tom nechtěl ještě mluvit" - proč taky, když do té doby se mnou ve všem souhlasila... taky mohla s blbejma otázkama vydržet do doby, kdy bych na ně JÁ měl chuť odpovídat. Ale to ona ne, najednou byla
"arogantní, rázná a měla v tom naprosto jasno"... to si teda dovolila dost, nemyslíte?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 4. 8. 2011 9:44

Blossom
Host

Já jednání Pavlovy holky naprosto chápu.
Já jsem taky typ, co se nehádá. Ovšem rozhodně ne zas typ, co všechno odkýve.

Stalo se mi v několika porozvodových vztazích, že mě na tom vztahu něco nesedělo. Chtěla jsem to řešit, řekla jsem naprosto v klidu, i když jasně, že se mi to a to nelíbí, a že bych si přála to změnit.

Mí partneři podobně jako Pavel,  nechtěli nic rozebírat, promluvit si o tom a v podstatě si dál jeli v zajetých kolejích.
Já to, na rozdíl od Pavlovy holky, ještě v průběhu času ještě několikrát zopakovala. A zase-odezva nebo změna veškerá žádná.
Tak jsem si pak jednoho dne řekla dost a vztah jsem ukončila.

Ve všech pčípadech (asi 3 ) byli ti partneři strašně překvapení va , proč jako rozchod, vždyť jsme se přeci vůbec nehádali!!! dumbom 
Došlo mi, že bohužel mnozí muži, když jim to partnerka řekne jasně, leč klidně (bez křiku a hádek), že se jí něco podstatného nelíbí, tak prostě to berou jako jakýsi šum, kterým se vůbec nezabývají. (Paralela s mým synem - když mu čtyřikrát normálně řeknu, ať vynese koš, neudělá to. Když se pak vytočím a zařvu - je to vynesené na to tata... vissla ).

Jenže já takový vztah, kde bych musela na partnera řvát, aby mu došlo, že něco není v pořádku, nechci.
Naštěstí i s muži - některými - jsem zjistila, že se lze dohodnout normálně, jako s rozumnými lidmi - já řeknu, co se mi nelíbí, oni řeknou co se jim nelíbí a pak se dohodnem na nějaké změněně - bez hádek a křiku, jako normální dospělí lidé.

Takže jsem ty předchozí vztahy ukončila, ti dotyční vždycky koukali jak jója, bylo to prý pro ně jako blesk z čistého nebe a nechápali proč rozchod (a někteří to nepochopili dodnes).

A já mám dnes partnera, se kterým je úplně normální fajn domluva, a když něco skřípalo, vyříkali jsme si to klidně a za 3,5 roku jsme se ani jednou nepohádali (a věřím, že ani v budoucnu nepohádáme). Jsme totiž oba nekonfliktní a dostatečně vnímaví, abychom reagovali, když se druhému něco nelíbí.

Upravil(a) Blossom (4. 8. 2011 9:46)

#9 4. 8. 2011 10:16

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Mne v popise Pavlovy situace taky "neco chybi". A jeste dotaz, proc se tomu, ze "vsecko odsouhlasi", rika "nehadavost"? Ja bych to nazvala spis prizpusobivosti... a jestli toto Pavlovi prestalo vyhovovat, tak to ma dost tezky, aj kdyby se znova dali dohromady... ona, pokud teda je prizpusobiva, takova zustane nafurt... no a nasilim se predelavat na nejakou "hadavou rebeku", to je asi dost narocne...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#10 4. 8. 2011 10:37

Pavel25
♥------

Děkuju za rady. Každý kdo jste tu psal, tak máte trošku pravdu. Asi by to takto dopadlo stejně, prostě ženská, která na mě působí jako hodná holka, která by i z okna skočila kdybych jí řekl, to asi není pro mě. Bohužel mě mrzí, že jsem jí ublížil, ale dřív na to přijít nešlo, na začátku jste vždycky zcela zaslepení láskou a když potkáte člověka o kterém nic nevíte. Zpětně si uvědomuji, že by asi nebylo úplně fajn chtít po někom se měnit, ona už byla prostě taková a přetvařovat se to nejde. Byla to fajn baba a jak psala Selima, tak je to asi typ pro někoho jného, což ji přeji. Chtěl bych o ní zabojovat, ale asi by to ani pak němělo smysl, aniž by se jeden z nás choval jinak než normálně. Stále ji miluji a práve proto je mě tak líto, že se trápi ona a že jsem to nevyřešili jinou cestou. Děkuju všem co zde postovali, tak aspoň další zkušenost když už nic.

Upravil(a) Pavel25 (4. 8. 2011 10:42)

Není tady

#11 4. 8. 2011 10:39

Pavel25
♥------

ViktorkaM napsal(a):

A jeste dotaz, proc se tomu, ze "vsecko odsouhlasi", rika "nehadavost"? Ja bych to nazvala spis prizpusobivosti...

To že vše odsouhlasí znamená ne nehádavost, ale tak trošku že nemá vlastní názor. To byl můj dojem. A jinak má ViktorkaM pravdu. Nechtěl jsem z ní hádavku co mě doma hází talířema, ale aby prostě jen jednou řekla jasně a z vlastní vůle ne tohle já nechci/tohle já chci takhle..

Upravil(a) Pavel25 (4. 8. 2011 10:40)

Není tady

#12 4. 8. 2011 11:43

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Rozumim ti. Ovsem, myslim s, ze k tomu tvemu vytouzenemu: "ne, ja tohle chci jinak...", by urcite nekdy doslo...
Rikal jsi, ze se zda, "ze nema vlastni nazor" - no, kazdy ma nejaky vlastni nazor, pokud ma mozek..., co kdyz je to jenom tak, ze jeji nazory byly hodne podobne tem, ktere jsi predlozil ty?

Ty tam mas Pavle (ve svem premysleni o vasem vztahu) jeste neco, co je tusim pro tebe zatim "zahaleno jakousi tmou", ja nevim, jak to popsat. Je zvlastni, ze ti "nevyhovuje holka, o ktere rikas, ze je vlastne moc hodna a ze ji stale milujes"...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#13 4. 8. 2011 11:57

newtime
♥------

Jakmile jsem si přečetl to, co tady Pavel popisuje došlo mi, že jsem prožil něco podobného. Byl jsem také úžasný chlap atd … . Říkal jsem ji, aby mi to dokázala říct i po 10 letech soužití. Z mého pohledu bylo vše v pořádku a bez problémů. Ujišťovala mě. Pak jsem udělal chybu. Chybu, která šla napravit. Následovalo rychlé ukončení vztahu z její strany.  Myslím, že hlavní příčina jak u nás tak i u Pavla byla selhávající komunikace a vzájemné nepochopení se.

Není tady

#14 4. 8. 2011 12:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To že vše odsouhlasí znamená ne nehádavost, ale tak trošku že nemá vlastní názor.
Hmm - a nemohlo by to třeba znamenat, že ti chtěla vyjít vstříc? Sama "říkala... že na mě byla tak hodná". Taky mohla chtít poznat, co je pro tebe přednější - jestli ona nebo "Chci jít nakupovat, chci jít za kamarády na pivo" - bez toho, aby tě jakkoli "přemlouvala", aby ses rozhodl sám. Pravděpodobně to poznala... zvlášť poté, cos jí oznámil, že se nic neděje.

Pak jsem udělal chybu. Chybu, která šla napravit. Následovalo rychlé ukončení vztahu z její strany.
Zase si můžu jen zafabulovat - třeba nešlo o nápravu, ale obavu z možného opakování.

Není tady

#15 4. 8. 2011 12:49

Blossom
Host

newtime napsal(a):

Jakmile jsem si přečetl to, co tady Pavel popisuje došlo mi, že jsem prožil něco podobného. Byl jsem také úžasný chlap atd … . Říkal jsem ji, aby mi to dokázala říct i po 10 letech soužití. Z mého pohledu bylo vše v pořádku a bez problémů. Ujišťovala mě. Pak jsem udělal chybu. Chybu, která šla napravit. Následovalo rychlé ukončení vztahu z její strany.  Myslím, že hlavní příčina jak u nás tak i u Pavla byla selhávající komunikace a vzájemné nepochopení se.

Jestli tou chybou byll vztah nebo zapletení se s jinou ženou, tak šlo o konec důvěry, nikoli o selhávající komunikaci.

#16 4. 8. 2011 13:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Nechci být rejpavej šťoural, ale jak u Pavla, tak u newtime mi schází konkrétní popis konkrétního faktoru, který jejich drahé polovičky vedl k ukončení vztahu smile

Pánové tady dokázali být v mnoha věcech naprosto věcní, ale spouštěč, který jejich přítelkyně nastartoval k rozchodu, ne-a-ne pojmenovat. Pavel hovořil o zradě, kterou mu přítelkyně vmetla do tváře, newtime hovořil o chybě, která "dle jeho úsudku" šla napravit.

Asi nebudu daleko od pravdy, když za zradou nebo chybou hledám nevěru s jinou ženou, což pánové asi váhají blíže označit lol

Není tady

#17 4. 8. 2011 13:49

Pavel25
♥------

Tak a je to vyjasněné...vozil jsem občas známou do práce, jednou jí pomáhal se stěhováním. Nic víc, nic míň. Náš společný kamarád mi řekl, že nás někdo viděl v autě a mojí bývalé vše řekl, že chodíme na rande, že u ní spím a další věci. Nevím co si o tom mám myslet, tohle jsem se dozvěděl až dnes. Jeslti se mi někdo chtěl posmtít nebo ne, netuším. Takže nyní už vše chápu, proč tohle říkala a proč to takhle ukončila. Nevím co bych měl teď dělat, už dříve mě napadlo, jeslti jí někdo něco neřekl náhodou, to mi říkali kamarádi, že takováhle reakce není možná jen kvůli tomuto. Bohužel jsem tomu nevěřil, proč taky. Takže jste měli pravdu..je mi z toho zle, ze všeho, ona mi teď neveří. Ani by mě nenapadlo jí tohle říkat, to byla asi ta chyba, sakra přece kdž dělám se ženskou tohle s jakoukoliv, tak to hned neznamená že s ní spím nebo něco. Tohle nechápu.

Není tady

#18 4. 8. 2011 14:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ani by mě nenapadlo jí tohle říkat, to byla asi ta chyba, sakra přece kdž dělám se ženskou tohle s jakoukoliv, tak to hned neznamená že s ní spím nebo něco.
Jestli tomu dobře rozumím, tak tvoje přítelkyně o tom vození a stěhování nevěděla?
V tom případě se nemůžeš divit, že byla ochotná uvěřit drbům odjinud, když ty jsi se nezmínil. On s tím velmi pravděpodobně souvisel její dotaz "co se děje", na který se ti nechtělo odpovídat. Když k tomu přihodíš občasné neodepsání na sms, nudu (kterou si mohla vyložit jako nezájem) atd., pak jsou to přinejmenším indicie jiného/dalšího vztahu.

Není tady

#19 4. 8. 2011 14:21

Blossom
Host

To je škoda Pavle, že to je spíše nedorozumění...ale nediv se své holce:

Nějak jsi v poslední době ztratil zájem o společné dění, občas jsi neodepsal na SMS...a pak se Tvá holka dozvěděla, že jsi byl viděn v autě s jinou....

Takže-Tvá holka si Tvůj nastalý nezájem s tou Tvou známou z práce prostě propojila, ono to vypadá logicky a hodně často to bývá právě takto..

Hele, teď už s tím moc dělat nejde, stejně Ti asi neuvěří.

Ale poučení pro příště :
1/ Věci si s partnerkou hned vyříkat, když se Ti něco nezdá (třeba i to, že se vším příliš souhlasí a tobě to přijde až nudné).

2/ Když o partnerku máš stále zájem, tak nedávat přitom najevo nezájem (jak jsi asi v poslední době své holce dával).

3/ Jo a taky raděj preventivně - když už vozíš známou do práce a pomáháš jí se stěhováním (proč ne) , je lepší se o tom své holce normálně zmínit - abys právě předešel fámám, že s dotyčnou chodíš..

#20 4. 8. 2011 14:27

Pavel25
♥------

Ještě za ní asi zajedu a řeknu jí jak to bylo, nic od ní nečekám už, klidně ať mlčí a já pak zase pojedu pryč. Ale aspoň tohle ještě zkusím. Maximálně mě pošle pryč nebo neotevře...

Není tady

#21 4. 8. 2011 15:11

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ano, aby ti to do budoucna nezustalo jako nevyjasnene... Aj kdyz ti neuveri, budes vedet, ze jsi udelal vsecko pro to, aby vedela, jak "to bylo doopravdy"...

Není tady

#22 4. 8. 2011 15:24

newtime
♥------

Pavle zkuste si to vyjasnit. Určitě nějaká šance tam je.

Heleno, nechci tady rozebírat detaily. Nebyla to nevěra, jiná žena taky ne, kamarádi taky ne, alkohol drogy bůh ví co ješte, taky ne, ani nic co by mohlo silně narušit vztah. Drtivá většina lidí by to hodila za hlavu. Muselo to být něco jiného... .

Není tady

#23 4. 8. 2011 15:41

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Blossom napsal(a):

Já jednání Pavlovy holky naprosto chápu.
Já jsem taky typ, co se nehádá. Ovšem rozhodně ne zas typ, co všechno odkýve.

Stalo se mi v několika porozvodových vztazích, že mě na tom vztahu něco nesedělo. Chtěla jsem to řešit, řekla jsem naprosto v klidu, i když jasně, že se mi to a to nelíbí, a že bych si přála to změnit.

Mí partneři podobně jako Pavel,  nechtěli nic rozebírat, promluvit si o tom a v podstatě si dál jeli v zajetých kolejích.
Já to, na rozdíl od Pavlovy holky, ještě v průběhu času ještě několikrát zopakovala. A zase-odezva nebo změna veškerá žádná.
Tak jsem si pak jednoho dne řekla dost a vztah jsem ukončila.

Ve všech pčípadech (asi 3 ) byli ti partneři strašně překvapení va , proč jako rozchod, vždyť jsme se přeci vůbec nehádali!!! dumbom 
Došlo mi, že bohužel mnozí muži, když jim to partnerka řekne jasně, leč klidně (bez křiku a hádek), že se jí něco podstatného nelíbí, tak prostě to berou jako jakýsi šum, kterým se vůbec nezabývají. (Paralela s mým synem - když mu čtyřikrát normálně řeknu, ať vynese koš, neudělá to. Když se pak vytočím a zařvu - je to vynesené na to tata... vissla ).

Jenže já takový vztah, kde bych musela na partnera řvát, aby mu došlo, že něco není v pořádku, nechci.
Naštěstí i s muži - některými - jsem zjistila, že se lze dohodnout normálně, jako s rozumnými lidmi - já řeknu, co se mi nelíbí, oni řeknou co se jim nelíbí a pak se dohodnem na nějaké změněně - bez hádek a křiku, jako normální dospělí lidé.

Takže jsem ty předchozí vztahy ukončila, ti dotyční vždycky koukali jak jója, bylo to prý pro ně jako blesk z čistého nebe a nechápali proč rozchod (a někteří to nepochopili dodnes).

A já mám dnes partnera, se kterým je úplně normální fajn domluva, a když něco skřípalo, vyříkali jsme si to klidně a za 3,5 roku jsme se ani jednou nepohádali (a věřím, že ani v budoucnu nepohádáme). Jsme totiž oba nekonfliktní a dostatečně vnímaví, abychom reagovali, když se druhému něco nelíbí.

Teda Bloss,nemohu vůbec věřit tomu co čtu. Jako bych to psala já. Netvrdím,že to neumím,ale velmi nerada se hádám.Vadí mí,když lidi na sebe křičí a v partnerství to naprosto odmítám. V prvním manželství jsme se párkrát pohádali,to ano,ale já nikdy nevyhrožovala a nedávala ultimátum. Svého prvního muže jsem opakovaně upozorňovala co mi vadí,chtěla jsem aby mi řekl co dělám špatně,nekřičela jsem v klidu jsem to s ním chtěla probrat,ale on neměl zájem.Byli jsme mladí,on přece jen "dospěl" o něco později. Když jsem mu řekla,že takhle žít nechci a ani nemůžu,už kvůli dětem a když to naše soužití nezměníme rozvedu se,nevěřil.Pak koukal s otevřenou pusou na obsílku od soudu. Nějaký čas po rozvodu jsem si našla přítele a ten byl velmi žárlivý.Zpočátku to bylo docela příjemné,bylo to v mezích normy,bez nějakých výčitek,podezírání,ale to se časem měnilo.V klidu jsem mu řekla,že je to zbytečné,že jsem nikdy žádného svého partnera nepodvedla,ale učinkovalo to jen na chvíli.Když mi začal říkat,že si myslí,že ho stejně opustím,protože si najdu jiného,řekla jsem mu,že to udělám,když mi to bude stále omílat.I když se snažil párkrát vyprovokovat hádku( asi aby si ulevil ) já se s ním nehádala.Jednoho dne jsem mu řekla,že se s ním rozcházím a on...jak to,vždyť se vůbec nehádáme...
Pak jsem poznala svého nynějšího manžela.Pohodový,klidný,vyrovnaný a zdravě sebevědomý muž se kterým jsem se za 4 roky co jsme spolu ještě ani jednou nepohádala.Nebylo proč. Oba neděláme to co víme,že by tomu druhému ubližovalo a mrzelo ho,když spolu nesouhlasíme v klidu o tom hovoříme,snažíme se najít kompromisy,když to nejde jinak. Jsme naladěni na stejnou vlnu,máme hodně shodné názory i celkem podobný vkus. Zažívám tak harmonický a idylický vztah,že je to až k neuvěření. A i když si uvědomuji,že časem to může být jinak,nikdo mi to co jsem prožila a prožívám už nevezme....

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#24 4. 8. 2011 16:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Ona měla předtím dva špatné vztahy a tak byla ze mě úplně nadšená...A pak to šlo ráz naráz, najednou jsem se začal nudit, nedokázal jsem si představit, jak s takovou holkou budu plánovat třeba byt, dům, přiapadlo mi, že mi vše odkýve a to co si myslí má ve své hlavě...Samozřejmě to na mě bylo poslední tři týdny před rozchodem vidět, neměl jsem o nic zájem, nudil jsem se, neměl jsem snahu vytvořit pro nás společný čas, občas jsem í i neodepsal na SMSku....Tak a je to vyjasněné...vozil jsem občas známou do práce, jednou jí pomáhal se stěhováním.
Pavle, asi takhle Ti to řeknu... slečna, která měla už předtím dva špatné vztahy, získala s muži velmi špatné zkušenosti a protože už jí bylo dvakrát ublíženo, je mnohem citlivější na případnou "zradu" od partnera.

Nezlob se na mě, ale mně by velmi vadilo, kdyby doma vztah skomíral na úbytě, partner se o mě přestal zajímat a já se dozvěděla, že zatímco se nezajímá o mě, zajímá se za mými zády o jinou ženskou: vozí ji pravidelně do práce a dokonce jí pomáhá se stěhováním. Tys na tom neviděl nic špatného, ale vůči partnerce, se kterou jsi ve vztahu je takové jednání přinejmenším velká neomalenost obzvlášť ve chvíli, kdy svoje aktivity zamlčíš a partnerce nic neřekneš.

Neomalenost je to proto, že bez vzájemné domluvy okrádáš svoji partnerku o čas, který bys měl věnovat jí a za jejími zády vozíš cizí slečnu, zatímco pro ni takovou laskavost třeba neuděláš a zatímco si cizí slečna vozí zadek ve Tvém autě, Tvoje zákonitá musí každý den do práce jezdit třeba MHD. Takže každá ženská, když tohle zjistí, tak si zákonitě řekne, k čemu je mi takový vztah přínosný: mě doma ignoruje, zatímco pro cizí slečnu se může přetrhnout dumbom a když jí cizí lidi ještě vyšperkují líčení, jak Tebe a cizí slečnu vídávají společně v autě tím, že s dotyčnou určitě spíš, nediv se tomu, že Tvoje přítelkyně po předchozích špatných zkušenostech s muži už ze sebe nechce nechat "dělat pitomce" a vztah s Tebou ukončí.

A nezlob se na mě, je Ti už 25 roků a měl bys vědět, že určité věci se ve vztahu nedělají, nechceš-li proti sobě partnerku popudit nebo ji rovnou příšerně nas... naštvat až tak, že dostaneš obratem nohy kopačky stolt

Není tady

#25 4. 8. 2011 18:05

ready
♥♥♥♥♥--

Pavle,
a já se tě zastanu, ať je to vyváženější. Mně přijde, že možná zbytečně hledáš chybu v sobě...

Víš některé diskutérky tady píšou, že se nemůžeš divit, že to ukončila, měla takové indicie apod. kdyby ty jsi měl ty jen indicie, tak by jsi byl za ...

A když si zaspekuluju, tak kdo ví, co přesně znamená tohle:

navíc prý nedávno ještě než se se mnou rozešla potkala jiného kluka, ale s ním prý zatím nci nemá.

Proměna v arogantní bytost bývá u některých žen  často způsobena novým objevem... Nebo naopak měla špatné zkušenosti a už tím nechce procházet znova, tak musela být rázná, aby se netrápila. Možností je plno.

Jinak jak to ten tvůj kamarád vlastně ví???

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí