6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ja jsem pevne presvedcena, ze on je pevne rozhodnuty...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
To vypadá na vražednou kombinaci ....... a ještě pevnou!
Viki, svým pevným přesvědčením omezuješ nejen sebe, ale i jeho. Ale to ty jistě víš ......
Myslím, že by bylo fajn nechat ho, ať dělá, co umí (a tím nemyslím říkat: tak to jsem zvědavá, co mi předvedeš ....). Psala jsi tu o něm tak pěkně, že mám pocit, že by byla škoda mastit ho svýma pevnýma představama, aby se nemohl projevit jinak, než podle nich, ne?
Není tady
majkafa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Rozhodnutí?
Činy jsou to, co slovům dává cenu.Myslím si, že to správné rozhodnutí pro dobro je čistá energie, kdežto čin může být různý, podle toho , co při tom cítím. Můžu udělat třeba i charitativní čin, který svět bude hodnotit, jako dobrý, a budu-li při tom cítit odpor k tomu, pro kterého to dělám nebo touhu po zviditelnění atd, tak to dobro nebude.
Já myslím, že tomu, komu to pomůže, to bude celkem jedno. Důležité bude, že to pomohlo a tím to bylo dobré.
Na toto téma existuje spousta studií, které se v závěru ztotožňují s tím, že důležitý je čin.
A ja si dovolím so štúdiami nesúhlasiť, lebo poznám štúdie, ktoré zdôrazňujú, že nieked yuž smaotná energia - bez činu - dokáže robiť zázraky a trebárs sa materializovať iným spôsobom... Ale samozrejme, že jedno hovoriť, iné si myslieť a tretie - protichodné - robiť, je o niečom inom.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Selima napsal(a):
...Môťeš byť rozhodnutá pre dobro ako chceš, ale okolnosti sa trebárs donútia - povedzme prehodnotiť svoje rozhodnutie. Budeš odhodlaná páchať len dobro, ale keď ti niekto zabije obidve deti naraz (hoci aj pri autonehode), aplikuješ svoje páchanie dobra aj naňho?
Áno. Lebo som pre to dobro rozhodnuta PEVNE
A prečo to teda neaplikuješ aj napr. na diskusie na Babi?
Není tady
Přemýšlela jsem hodně nad Viktorčiným příběhem, nad jejím pojetím světa, které tady z jejích příspěvků vyplývá.
Zjistila jsem, že cítím hodně rozdílné vnímání své a i hodně lidí tady z Babinetu, vůči vnímání Viktorčinu.
Viktorka je podle mě svým způsobem čistá bytost, schopná velikých citů, ale zároveň se mi její uvažování zdá jaksi zjednodušeně naivní (nemyslím to zle - jen konstatuji), skoro někdy až jakoby dětské.
Vrtalo mi to hlavou, a možná (nevím?) jsem na to přišla:
Podle mě je Viktorka zřejmě Romka.
A pak by mi to všechno sedělo - 5 dcer postupně se 3 manžely, mnohokrát stěhování, část života žila ve slovenském prostředí, nyní veliká láska k muži - recidivistovi, upřímná víra, že ona ho nyní pomůže napravit, způsob života s dluhy (Viktorka se zmiňuje, že je mají s manželem oba), na jiném vlákně zlost na společnosti půjčující peníze za to, že oni ty peníze taky chtějí vrátit...
Toto je jen moje hypotéza, že je Viktorka Romka, jen můj pocit.
Ale pokud tomu tak je, tak by to mnohé vysvětlovalo a taky tím aspoň snad lépe porozumím rozdílům mezi jejím a mým vnímáním světa.
Upravil(a) Blossom (2. 8. 2011 20:32)
Nevím, Bloss,
možná je Romka, to je fuk, ale co jsem já dnes na ní poznala za druh intuice, to mě zcela šokovalo.
Takže pro mě je Viki i čarodějka. Nebezpečně přesně intuitivní.
Asi vše co se jí děje, nějak "potřebuje" a zjevně přijímá. Druhej by se z toho sesypal (já tedy dávno), já v tom cítím až takovou sílu, že jde mimo mé chápání a trochu mráz po zádech.
Bylo by na dlouho tu rozepisovat, o co přesně jde.
Píšu svůj pocit z ní.
Není tady
Viktorka není Romka, myslím, nebo když, tak jen velmi maličkou částí, jestli si dobře pamatuji. Ale někteří Slováci tací jsou, jako je Viktorka. Čisté bytosti, příliš naivní. Pro něco se rychle nadchnou, ale bohužel zase rychle poleví. Hlavně ti z východu. I když oni to neradi slyší. Ale nevím, jestli Viktorčina slovenskost zasahuje až na východ.
Ta síla, o které píše Damila - no, takovou bohužel a k jejich škodě - mají Jehovisté. Kdyby ji vynakládali jinak, než vnucováním svého náboženství, myslím, že by to bylo super.
Třeba na přijetí svých dětí, které se liší. Doufám, že tohle už Viktorka zvládla. Moc jí to přeji a držím palce.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2011 20:45)
Ale Viktorka je Jehovistka nebo se mýlím?
Není tady
aprill napsal(a):
No právě
Bramborka napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
Viki, svým pevným přesvědčením omezuješ nejen sebe, ale i jeho. Ale to ty jistě víš ......
Myslím, že by bylo fajn nechat ho, ať dělá, co umí (a tím nemyslím říkat: tak to jsem zvědavá, co mi předvedeš ....). Psala jsi tu o něm tak pěkně, že mám pocit, že by byla škoda mastit ho svýma pevnýma představama, aby se nemohl projevit jinak, než podle nich, ne?
Bramborko ,
tak ted se priznam,jeste nikdy jsem necetla nic podobneho.
Co to povidas?
Copak Ty neznas lidi kteri jsou presvedceni a pak at se stane co se stane prijimaji i jine deni situace?
Není tady
majkafa napsal(a):
aprill napsal(a):
No právě
A nemyslím si, že Viktorka je Romka, spíš si myslím, že si Roma vzala za manžela.
Není tady
Blossom napsal(a):
Přemýšlela jsem hodně nad Viktorčiným příběhem, nad jejím pojetím světa, které tady z jejích příspěvků vyplývá.
Zjistila jsem, že cítím hodně rozdílné vnímání své a i hodně lidí tady z Babinetu, vůči vnímání Viktorčinu.
Viktorka je podle mě svým způsobem čistá bytost, schopná velikých citů, ale zároveň se mi její uvažování zdá jaksi zjednodušeně naivní (nemyslím to zle - jen konstatuji), skoro někdy až jakoby dětské.
A pak by mi to všechno sedělo - 5 dcer postupně se 3 manžely, mnohokrát stěhování, část života žila ve slovenském prostředí, nyní veliká láska k muži - recidivistovi, upřímná víra, že ona ho nyní pomůže napravit, způsob života s dluhy (Viktorka se zmiňuje, že je mají s manželem oba), na jiném vlákně zlost na společnosti půjčující peníze za to, že oni ty peníze taky chtějí vrátit...
Ale pokud tomu tak je, tak by to mnohé vysvětlovalo a taky tím aspoň snad lépe porozumím rozdílům mezi jejím a mým vnímáním světa.
Nevim jestli je Vktorka plna citu,kdyz dokazala prohlasit o sve dceri lesbice,ze by bylo lepsi kdyby umrela.To me citove teda vubec nepripada.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Bramborka napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
Myslím, že by bylo fajn nechat ho, ať dělá, co umí (a tím nemyslím říkat: tak to jsem zvědavá, co mi předvedeš ....). Psala jsi tu o něm tak pěkně, že mám pocit, že by byla škoda mastit ho svýma pevnýma představama, aby se nemohl projevit jinak, než podle nich, ne?Bramborko ,
tak ted se priznam,jeste nikdy jsem necetla nic podobneho.
Co to povidas?
Copak Ty neznas lidi kteri jsou presvedceni a pak at se stane co se stane prijimaji i jine deni situace?
Asi ti teď nerozumím......
A nebo možná rozumím (ale dalo mi to práci). Spíš jsem možná nepochopila Viktorku, odmávla jsem to, aniž bych se obtěžovala.
Dík Arcanum, dost jsi mi teď pomohla!
Není tady
eremuruss napsal(a):
Blossom napsal(a):
Ale pokud tomu tak je, tak by to mnohé vysvětlovalo a taky tím aspoň snad lépe porozumím rozdílům mezi jejím a mým vnímáním světa.Nevim jestli je Vktorka plna citu,kdyz dokazala prohlasit o sve dceri lesbice,ze by bylo lepsi kdyby umrela.To me citove teda vubec nepripada.
Tak to mi uniklo, tohle.. Tomu tedy vůbec nerozumím, jak může jakákoli máma tohle svému dítěti říct....
Blossom napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Blossom napsal(a):
Ale pokud tomu tak je, tak by to mnohé vysvětlovalo a taky tím aspoň snad lépe porozumím rozdílům mezi jejím a mým vnímáním světa.Nevim jestli je Vktorka plna citu,kdyz dokazala prohlasit o sve dceri lesbice,ze by bylo lepsi kdyby umrela.To me citove teda vubec nepripada.
Tak to mi uniklo, tohle.. Tomu tedy vůbec nerozumím, jak může jakákoli máma tohle svému dítěti říct....
Psala to tu na Babinetu asi pred 2 lety.O kazdem si tu ledacos pamatuju.U Viktorky me utkvelo prave toto.
Není tady
Ale zase, všichni se měníme. Třeba i Viktorka.
Nevim jestli je Vktorka plna citu,kdyz dokazala prohlasit o sve dceri lesbice,ze by bylo lepsi kdyby umrela.To me citove teda vubec nepripada
No tak to je síla chudinka dcera.
Viktorko - mohla by si mi prosím odpovědět? Je to pravda toto?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Psala to tu na Babinetu asi pred 2 lety.O kazdem si tu ledacos pamatuju.U Viktorky me utkvelo prave toto.
Eremu,
A Ty se nemenis? Myslis is ze jsi napriklad Ty take ta stajne zena co jsi byla pred dvema lety?
Není tady
Arcanum napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Eremu,
A Ty se nemenis? Myslis is ze jsi napriklad Ty take ta stajne zena co jsi byla pred dvema lety?
Je fakt,že to mohlo být pro Viktorku čertvá informace, že ted to už má vstřebaný a toto psala v zuřivosti než o tom začala přemýšlet
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Eremu,
A Ty se nemenis? Myslis is ze jsi napriklad Ty take ta stajne zena co jsi byla pred dvema lety?Je fakt,že to mohlo být pro Viktorku čertvá informace, že ted to už má vstřebaný a toto psala v zuřivosti než o tom začala přemýšlet
Nelze soudit-posuzovat,hodnotit.
Protoze my nevime co se odehravalo a proc v jejim subkektivnim svete.
Není tady
Viktorko, jestli můžeš, napiš nám prosím, jak to vidíš Ty, zdalis ten svůj tehdejší výrok přehodnotila, zdali ses za ty 2 roky změnila...Dík.
Ať se tu nebavíme "O nás bez nás"....
Blossom napsal(a):
Viktorko, jestli můžeš, napiš nám prosím, jak to vidíš Ty, zdalis ten svůj tehdejší výrok přehodnotila, zdali ses za ty 2 roky změnila...Dík.
Ať se tu nebavíme "O nás bez nás"....
V tom je napriklad rozdil mezi mnou a Tebou.
Vubec by mne nenapadlo Viktorku o tohle zadat.
Co je nam vubec do toho ,zejo Boss ,co myslis? My se muzeme bavit o cemkoli ,myslet si cokoli a Viktorka na to nemusi vubec reagovat.
Není tady
Dusi, to je hodně netaktní. Viktorka když bude chtít, napíše sama. Bez výzev.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2011 22:36)
majkafa napsal(a):
Proč jmenuješ mě? Já jsem to nevytáhla. Proto jsem psala,aby Viktorka napsala, aby to prosím objasnila,když už je to takto na skle.HOdně moc by mě to zajímalo, jestli se po dvou letech jejich vztah dcery a matky dostal jinam.
CO je na tom Majkafo netaktního? Asi jsem blbá, ale moc nechápu.
Upravil(a) dusička (2. 8. 2011 22:41)
Není tady
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
Proč jmenuješ mě? Já jsem to nevytáhla. Proto jsem psala,aby Viktorka napsala, aby to prosím objasnila,když už je to takto na skle.HOdně moc by mě to zajímalo, jestli se po dvou letech jejich vztah dcery a matky dostal jinam.
CO je na tom Majkafo netaktního? Asi jsem blbá, ale moc nechápu.
To možná mělo být na mě....
Ale já se ptám Viktorky pokud možno opatrně, je na ní, zda odpoví, pokud to Viktorko vnímáš jako netaktnost, tak se předem omlouvám.
Mě spíš přišlo divné (netaktní) bavit se o Viktorce bez Viktorky o (prý) jejím 2 roky starém výroku.
Já se raděj vždy rovnou zeptám toho, koho se to týká, to mi přijde jako jednání na rovinu..