6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tina napsal(a):
další...
Tino, nestárnou ti ty kluci nějak ?
MarieN bude každým dnem babča..
Není tady
Ja v tom predchozim klikla na nejaky prispevek a tam na mne vybaflo okenko, prej napiste strucne, proc to chcete nahlasit: Ja se tak lekla, coze mam hlasit, a pak jsem si vsimla, ze je to uz uzavreno... Dekuju. Mam jeste cosi v "mysce", ale pak uz pujdu vazne do hajan...
Tusim Frigo to napsala:
"""a nemůže to být jen to, že lituje, že ho chytli, že ho zavřeli ? Viktorko, omlouvám se..nechci do tebe vůbec rejt, ale nejsem věřící, sice pár údajně věřících znám a jsou to hajzlíci, pro které je desatero jen nějaký cár papíru, který spíš použijí na oblbování nevěřících, tak tomu prostě vůbecne rozumím."""
Urcite lituje hlavne proto, ze ho zavreli, vzdyt to je ucel basy, ne? Jenze proti minulosti zrejme bude rozdil: Tehdy si mozna rekl: Obdaroval jsem drahou, tak si to odsedim.
Dnes je situace ponekud jina: Draha takovymto zpusobem obdarovana byt nechce, a jeste k tomu doma za nim breci, ze je ji smutno... Z toho vyplyva, ze VI, ze krast je naprd. Az pochopi, ze krast je spatne proto, ze si to Buh nepreje, pak to bude prava, hluboka vira. Zatim to ma tak.
Upravil(a) ViktorkaM (31. 7. 2011 22:43)
Není tady
aha, takže jsi ho na tu víru obrátila, teď už (po návratu) bude chodit každou neděli do kostela, před jídlem se modlit .. a pak nebude mít čas ani náladu se vrátit k tomu, co dělal asi celý život.
Není tady
Uááá! Ja potrebujem citovať niečo zo zavretého vlákna... a práve som zažila paniku, že som bola zabanovaná! Lebo nemám právo ísť na stránku.. Tina, to mi nerob, takéto šoky starému človeku... .
Není tady
Tak ja som chela napísať, že veriaici s podľa mňa bežne vyberajú veci, ktoré dodržiavajú a veci, na ktoré prdia... a potom si ich nechajú rituálne odpustiť a páchajú ich s gustom stále dokola... Veriaci neznamená lepší alebo mravnejší alebo vznešenejší alebo skrátka iný... len to, že si povie, že verí. (V čo? v koho? A hlavne - čo z toho vyplýva? Väčšinou práve len ten pocit "že som lepší" a mravokárstvo nasmerované na ostatných... Moja skúsenosť.)
Není tady
Frigo napsal(a):
aha, takže jsi ho na tu víru obrátila, teď už (po návratu) bude chodit každou neděli do kostela, před jídlem se modlit .. a pak nebude mít čas ani náladu se vrátit k tomu, co dělal asi celý život.
Neobratila. Byl ve vire vychovavany rodici. Zrejme vsak nekde nastala chybka, to ja resit nehodlam. Pro mne je podstatne, jak se chova ted. A kostel tedy ne. Modlit se, treba pred jidlem, nebo kdykoliv, proc ne?
Není tady
Sel, tvoja skusenost nemusi byt univerzalna...
Není tady
Selima napsal(a):
Uááá! Ja potrebujem citovať niečo zo zavretého vlákna... a práve som zažila paniku, že som bola zabanovaná! Lebo nemám právo ísť na stránku.. Tina, to mi nerob, takéto šoky starému človeku... .
Sel, mě taky napadlo, že mám ban, když nemám přístup. Ale pak jsem se zklidnila a řekla jsem si, že to není možné, že nemám za co Sranda viď?
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Žádná zkušenost není univerzální, každá je osobní trálalááááá
Není tady
Viktorka
Proc omluva? Ja ho neomlouvam, jen jsem tobe vysvetlovala, jak muze aj verici clovek spachat hrich. Vi to moc dobre, ze je to hrich, ale "to neco" je silnejsi. Omluva to urcite neni, ale pozdejsi litovani, pokani a snaha vyhnout se tomu, nejlepe uspesna, snad mozna je. Nebo ne?
Koľkokrát, Viki? A takto - ľutuje, aj keď mu na to neprídu? Alebo len keď ho zabásnu? (A teda hlavne TO? že ho zabásnu?) To je podľa mňa dosť podstatný rozdiel...
Viktorka, príde mi zvláštne, že pre ženy, ktorým "sa stane" ženatý muž, nemáš zľutovania, ale recidivista, ktorý svoje krádeže (alebo to bolo aj niečo vážnejšie?) oľutuje, je OK. Zvláštne merítko, ale OK; beriem, že to je viktorkovské desatoro.
Není tady
Selima napsal(a):
Tak ja som chela napísať, že veriaici s podľa mňa bežne vyberajú veci, ktoré dodržiavajú a veci, na ktoré prdia... a potom si ich nechajú rituálne odpustiť a páchajú ich s gustom stále dokola... Veriaci neznamená lepší alebo mravnejší alebo vznešenejší alebo skrátka iný... len to, že si povie, že verí. (V čo? v koho? A hlavne - čo z toho vyplýva? Väčšinou práve len ten pocit "že som lepší" a mravokárstvo nasmerované na ostatných... Moja skúsenosť.)
z mého pohledu je to ale špatně.. proto považuji věřící za šašky.. teda věřící, které znám osobně,,
Posledního pravého věřícího už nemám.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Pevne dúfam, že nie je, lebo... ale, radšek to nedopíšem. Ale je zasa dosť jednoznačná, povedzme. Aj keď poznám asi jednu-dve výnimky.
Není tady
mariposa napsal(a):
Selima napsal(a):
Sel, mě taky napadlo, že mám ban, když nemám přístup. Ale pak jsem se zklidnila a řekla jsem si, že to není možné, že nemám za co Sranda viď?
Ja som s aradšej spýtala adminov...
Není tady
Selima napsal(a):
...
Koľkokrát, Viki? A takto - ľutuje, aj keď mu na to neprídu? Alebo len keď ho zabásnu? (A teda hlavne TO? že ho zabásnu?) To je podľa mňa dosť podstatný rozdiel...
Viktorka, príde mi zvláštne, že pre ženy, ktorým "sa stane" ženatý muž, nemáš zľutovania, ale recidivista, ktorý svoje krádeže (alebo to bolo aj niečo vážnejšie?) oľutuje, je OK. Zvláštne merítko, ale OK; beriem, že to je viktorkovské desatoro.
Kolkokrat? ... az sedemdesiatsedemkrat, to tiez stoji v Biblii, len treba citat troska obsirnejsie, nez len jeden textik - suvislosti, vies, moja? Ano, presne tak to je. Predtym vedel, ze "to je zle" a bolo mu to jedno. Teraz toho lutuje, zatial kvoli tomu, ze stratil furu rokov, narobil hovadiny, dostal trest a momentalne trpime obaja. NECHCE to opakovat, viem to. To je prvy krok k pokaniu a naprave. Keby mi povedal (ev. snazil sa ma neajko presvedcit), ze to bude robit dalej, urcite by pre mna zaujimavy nebol. Moje "viktorkovske desatoro" kludne "vezme aj polutuje" aj najhorsiu rozhodnohu, ked tych vylomenin necha a bude sa chovat slusne. Rovnako, ako to robi Boh. Odpusta. Nezasluzene.
Není tady
Lenže ty nie si boh a nemáš čo komu odpúšťať, Viki, maximálne to, čoho sa na TEBE niekto dopustí, a aj to prísluší hlavne Jemu. No ale, však si dsoť stará na to, aby si vedela čo a ako.... A vám dvom držím päste, BI, a som zvedavá na ďalší vývoj.
Není tady
Neviem, preco si mi pripominala, ze nie som Boh, ja som nieco take povedala? Povedala som, ze mozem odpustat, aj polutovat, aj najhorsieho grazla na svete, rovnako, ako to robi Boh. V navaznosti na to, ze si pisala, ze nemam zlutovanie nad rozhodnohou. No ked je "zrovna v akcii", tak nemam. Ked prestane..., aj vrahovi vlastnej matky sa da odpustit, ked si uvedomi, co za tragediu urobil, a lutuje...
Není tady
Viktorka napsal(a):
Proc omluva? Ja ho neomlouvam, jen jsem tobe vysvetlovala, jak muze aj verici clovek spachat hrich. Vi to moc dobre, ze je to hrich, ale "to neco" je silnejsi. Omluva to urcite neni, ale pozdejsi litovani, pokani a snaha vyhnout se tomu, nejlepe uspesna, snad mozna je. Nebo ne?
Ajajaj, Viktorko ... alkoholik ví, že nemá pít, smažka ví, že nemá fetovat, gambler ví, že nemá hrát, poberta ví, že nemá krást ... ale bohužel je "to něco" vždycky silnější než oni
Viktorko, Ty nejsi špatná ženská, ale máš neuvěřitelný dar babrat si život tím, že pokaždé šáhneš při výběru chlapa do stejného šuplíčku. Troufám si tvrdit, že pokaždé je to stejné, akorát v bleděmodrém ...
Není tady
To o tom VZDYCKY sis tam dala Ty. Ja verim ve zmenu. U VSECH. A taky vim, ze U VSECH se to asi nevydari... ale u NEKTERYCH treba jo. Tak ja verim v tu lepsi variantu, vis? A udelam pro to vsecko, co bude v mych silach. Zatim to vypada, ze staci pouze milovat. Pokud bude potreba i neco jineho, udelam aj to.
Není tady
Hlvne treba, aby to chcel AJ ON, alebo teda halavne on - kvôli sebe samému. Treba dúfať. Ja poznám jendého napraveného "hriešnika", alebo teda kriminálnika, ale on teda nie je recidivista... navyše sa pokĺzol ešte ako mladistvý. A nesúdim ho, verím mu (ospúšťať mi neprislúcha, tak to cítim), ale verím trochu opatrnejšie. Skôr dúfam, ako verím - tak by som to formulovala. Snažím sa brať každý deň ako nový, ako čistý stôl. Ale nie vždy mi to ide.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
To o tom VZDYCKY sis tam dala Ty. Ja verim ve zmenu. U VSECH. A taky vim, ze U VSECH se to asi nevydari... ale u NEKTERYCH treba jo. Tak ja verim v tu lepsi variantu, vis? A udelam pro to vsecko, co bude v mych silach. Zatim to vypada, ze staci pouze milovat. Pokud bude potreba i neco jineho, udelam aj to.
Na zacatku vztahu bude mozna delat co ty chces,ale,az se to dostane do starych koleji on bude tam kde byl.
Taky jsem byla ta co se snazila ze zmenim sveho BM.A ono se me to skutecne podarilo.Nkdo z mych kamaradu co ho znali i driv nez se mnou zacal chodit neverili.Nedokazali pochopit jak jsem to dokazala.S kluka v odrbanych riflich a dzisce s dlouhymi vlasy na kterych si velice zakladal a s pullitrem v ruce se stal najednou kluk,ktery se nechal ostrihat, odlozil roztrhane rifle a pivo a vymazal ze sveho zivota vsechny podivne kamarady.Jeho svet jsem byla ja.Pro me by dokazal nemozne.Takto to trvalo skoro 3 roky nez jsme se vzali.
Postupne se zacal vracet do starych koleji.az se vratil uplne.
Zadnyho cloveka nezmenis,kazdy clovek je original,pokud se zmeni,tak jen na chvilku,protoze to vsechno je v nem.
Je najivni si myslet,ze ty ho zmenis.
Upravil(a) eremuruss (1. 8. 2011 6:26)
Není tady
Ok, beru na vedomi tvoji osobni zkusenost, diky za uprimnost a odvahu napsat tak soukromou vec na desku.
Doufam, ze mohu zustat ve vire, ze v mem pripade vsecko bude ok...
Ja totiz nesla do vztahu s tim, ze budu neco menit.
Nejsem naivka, jak si nekteri myslite, a jsem pripravena i na to, ze "se neco stane". Jsem pripravena nest nasledky... Ten clovek mi proste za to stoji...
Upravil(a) ViktorkaM (1. 8. 2011 7:03)
Není tady
jak se to říká?
Že žena když si bere chlapa, tak doufá že on se změní,
chlap naopak doufá že ona se nikdy nezmění.
A realita života jim ukázala, že to je přesně naopak
Upravil(a) PetrHl (1. 8. 2011 13:30)
Není tady
PetrHl napsal(a):
jak se to říká?
A proto by se ženy a muži neměli vdávat a ženit. Nebo jen za vlastní pohlaví. To zní logicky, ne?
Není tady
PetrHl napsal(a):
jak se to říká?
chudák ženská, mění se leda tak počasí.
ale jako proč si brát někoho, od něhož očekáváš změnu. přece když máš rád/miluješ/, bereš člověka takového, jaký je, a nepotřebuješ jej předělávat k obrazu svému, že jo?
Upravil(a) giorgino (1. 8. 2011 14:04)
Není tady