|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
lupina montana napsal(a):
No, jestli pálí rychleji, to opravdu nemohu sloužit, srovnávací studie nemajíc
Ale prostě se z nějakých důvodů asi nezacykluješ.
Ostatně z vývojového hlediska je zacyklování se nejspíše dost důležitá fáze a možná jsi jí prošla...nebo teprve projdeš? kdoví.....
A možná ne
Vnější síly - jo....co tě na tom tak zarazilo? Jako když má někdo hysterák, tak s ním zatřeseš, nebo mu až případně jednu vrazíš, aby se vzpamatoval - tak nějak. Protože v daným okamžiku není schopnej to sám zastavit.
Což je - abych se obloukem vrátila - možná i případ Luminky....asi že už není schopná se vlastníma silama zastavit v tom, co dělá.
S tim palenim Lupi,to byl hlaven o pokus o vtip (kvuli tomu sahani na horky kamna)
Si predstav ze znam pana co nema cit v ruce a kdyz sahne na kamna tak tam tu ruku ma dyl nez nekdo kdo to citi rychleji ze to pali. 
Nemusis mit srovnvajici studie ani slouzit ,staci kdyz prijmes ze je to muj poznatek. 
Kdo rekl Lupi ze zacykleni je nejspise dulezita faze? Ty to tvrdis ,nebo to mas nekde vycteny?
Ja vykulila oci protoze jsem to nepochopila ,rozumis? 
A proc mluvit o hysteraku kdyz rec je o opakovani negativniho mysleni? To uz jsme zase jinde hned.
V tomhle se asi budeme lisit (nase zkusenosti) ,protoze ja vyuzivam vnitni sily na probuzeni-vsimavost.
Není tady
No, ode mně to byl taky vtip!
To zacyklení nemám odnikud vyčtený - jako vlastně vůbec nic; já ty věci vlastně vždycky čtu post actem, jako spíše potvrzení a dotvrzení.
Jednak jsem toho názoru, že od toho je vesmír vesmírem a duše duší, aby se vyzkoušelo VŠECHNO a když všechno - tak všechno.
A duhak si myslím, že slepý uličky jsou důležitý - zejména pro toho, kdo se ještě nevyzná a přitom chce znát a zkusit.
Ano, já vím....můžeš jít s průvodcem.
Ale nemusíš, žejo?
Průvodce ti ušetří čas a námahu a taky neopakovatelný zážitky 
Ten hysterák jsem použila jako příklad, kdy se člověk zacyklí v nějakém chování - vlastně taky opakuje jedno a totéž, jen na mnohem kratším časovým úseku....přece....
Není tady
To zacyklení nemám odnikud vyčtený - jako vlastně vůbec nic; já ty věci vlastně vždycky čtu post
Takze je to brano z Tveho vyvojoveho hlediska. Ok 
lupina napsal(a):
Jednak jsem toho názoru, že od toho je vesmír vesmírem a duše duší, aby se vyzkoušelo VŠECHNO a když všechno - tak všechno.
A duhak si myslím, že slepý uličky jsou důležitý - zejména pro toho, kdo se ještě nevyzná a přitom chce znát a zkusit.
Rozumim,je to Tvuj nazor.Tva cesta
(cest je mnoho)
S jakym pruvodcem?
I hysterak je mozne zastavit vsimavosti-bdelosti a tedy vlastni vnitrni silou-schopnosti.
Nekdo tak ,jiny onak. Je to o te nasi rozmanitosti cest. 
Jak myslime takovy je nas zivot. A to je i o tom ze nekdo mysli tak ze potrebuje jit do slepych ulicek a by si to uzil a nekdo mysli tak ze tam jit nepotrebuje. 
Není tady
To zacyklení nemám odnikud vyčtený - jako vlastně vůbec nic; já ty věci vlastně vždycky čtu post actem, jako spíše potvrzení a dotvrzení.
Ano, já vím....můžeš jít s průvodcem.
Ale nemusíš, žejo?
Průvodce ti ušetří čas a námahu a taky neopakovatelný zážitky
Ten hysterák jsem použila jako příklad, kdy se člověk zacyklí v nějakém chování - vlastně taky opakuje jedno a totéž, jen na mnohem kratším časovým úseku....přece....
Nemyslím si, že vyzkoušet se má úplně všechno VŠECHNO, ale to je asi vývoj v myšlení, že to někdo má nastavené tak a jiný zase jinak. Myslím si, že tady máme sakra málo času na to, abysme měly zkoušet všechno, spousta věcí se může vynechat
Abych se jen ze srandy, abych to všechno vyzkoušela, měla nořit do bažiny a pak z ní zase vylézat... 
Ta námaha, kterou člověk zažije bez průvodce se člověku vrátí jako odměna, jako posílení jeho vnitřní síly - podle mě 
Není tady
Znam jen jedineho pruvodce-jsme to prave my sami-je to nase vyssi Ja. 
Není tady
mariposa napsal(a):
Nemyslím si, že vyzkoušet se má úplně všechno VŠECHNO
No já myslela v rámci vesmíru, Mari.
V rámci jedné duše se zajisté má taky vyzkoušet skoro všechno - ale tam bych si to netroufla říct bez toho "skoro"
Laštůvko, myslela jsem průvodcem učitele, guru, nebo tak něco....a hele, pokavad jsi schopná se z hysáku dostat vlastními silami, tak prostě nejsi správně zacyklená, no 
Protože zacyklená jsi právě tehdy, když toho schopná nejsi.
Myslím samozřejmě stav, kdy bys ho tak nějak zastavila uprostřed, ne že to odezní samo.
Mmch - předpokládám, že všichni to bereme....no, z vývojovýho hlediska mně zní jako levl, nebo tak něco
Řekněme, že z místa, kde právě jsme.
Každý z něj má rozhled jinam.
On ten vývoj možná nemusí být ani trochu lineární, ačkoliv jsem si to jednu chvíli taky myslela....
Není tady
....a hele, pokavad jsi schopná se z hysáku dostat vlastními silami, tak prostě nejsi správně zacyklená, no
Protože zacyklená jsi právě tehdy, když toho schopná nejsi.
Lupi,
aha,takze kdyz napisu ze vsimavost (vlastni potencial-sila) prerusi i hysterak,tak Ty na to reagujes tim ze takovy clovek neni podle Tebe spravne zacykleny. 
Kazdy proste jde cestou kterou dokaze jit.
Nebudu zde hodnotit nejakou spravnou zacyklovanost a tu nespravnou,protoze podle mne ma v sobe tuhle schopnost kazdy,jen nekdo o ni vubec neslysel,nevi,nenasel.
A tak jede jak to umi. 
Není tady
Zapomnělas na "neumí" 
Jasně že jo...když už s tím umíš zacházet, tak se nejspíš nezacyklíš - ale kdoví, žejo 
A když jsi zacyklená, tak nemáš šanci tuhle sílu rozpoznat, najít, natož se s ní naučit zacházet....protože jsi zacyklená 
Protože když jsem řekla zacyklená, tak jsem taky myslela zacyklená - nejen nějaký "jako" zacyklení.
Není tady
Taky jses ted docela zasekla-zacyklena 

Meles si svou a ja zase tu jinou. 
Kdyz rikam zacyklena mam tim take na mysli zacyklena.
Kdyz Ti reknu ze jsem zacyklena,je vubec mozne aby jsi objektivne posuzovala zda jsem ja zacyklena echtove a nebo ne?
Posuzujes tu echtovost objektivne podle sve mysli, podle sveho chapani a pohledu? Ano ,to jedine. 
Není tady

Všímavý človek sa podľa mňa ani naozajstne nezacyklí... a nevšímavý sa nevie potom odcykliť.
Není tady
Selima napsal(a):
Všímavý človek sa podľa mňa ani naozajstne nezacyklí... a nevšímavý sa nevie potom odcykliť.
No Seli, kdyby to mělo být tak jak Ty píšeš, tak by z toho nebylo žádné východisko.
Jak se tedy stane, že ze zacykleného se stane méně zacyklený, ještě méně zacyklený až nezacyklený? Vývojem ne? V jednu chvíli udělá zacyklený úkrok stranou a postupným vývojem změní směr až se z toho dostane.
Já osobně věřím tomu, že stačí i jen malý impuls (všimnutí a pokus o vybočení ze zacyklenosti) a ten postupně dokáže změnit celý směr. A věřím i tomu, že hysterický člověk se z amoku může dostat sám, stačí aby si na moment všiml.
Není tady
Selima napsal(a):
Seli psala jsem tohle: ......protoze podle mne ma v sobe tuhle schopnost kazdy,jen nekdo o ni vubec neslysel,nevi,nenasel.
To znamena ze nejprve a predevsim se potrebuje clovek dovedet-slyset o tom a vedet ze to je take cesta a pak v sobe tenhle potencial-schopnost (vnitrni sila -ne vnejsi) hledat a najit.
To znamena ze bez toho aby o tom byl nejprve nejak informovany a dovedel se o tom,se to nemuze ani ucit-trenovat. Pujde tedy tou cestou ze ho ani nenapadne ucit se a trenovat -VSIMAVOST.
A nebo pujde i tak cestou ktera je jemu a jeho mysleni bizka.=jak myslime takovy je nas zivot.
Nikdo nespadl z nebe uz vsimavy ,kazdy se to potrebuje nejprve naucit-prakticky samozrejme. 
Jo ,netvrdim ze je to brnkacka hmm;)
Byt mistrem plne duchapritomnosti neni preci snadny. Takze krok za krokem. 
Není tady

Ja si zas amylsím, že ako mláďatá určitú všímavosť a schopnosť vyznať sa v sebe máme (hoci to nevieme pomenovať), ale časom akoby sme o ňu prichádzali... Na druhej strane sa zasa lepšie učíme tento jav pomenovať, teoreticky sa v ňom porýpať a pracovať s ním VEDOME. 
Není tady
A pracovať s ním VEDOME a PRAKTICKY.
Vedome prakticky. 
I ten echtove zacykleny si prave v ten moment potrebuje vzpomenout na tuhle vlastni silu a schopnost -vsimavost a vsimnout si co se deje kdyz se to deje.
Mit tuhle teoretickou znalost na vedomi je zaklad,pak uz 'jen' zbyva si vzpomenout-vsimnout a zaclenit to prakticky do jednani. 
Není tady