Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 2. 8. 2011 7:05

majkafa
Host

Re: Trápení v životě

Bůh má s luminkou nekonečnou trpělivost.
A nejenom Bůh, ale i její bližní. va

#52 2. 8. 2011 8:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

Ja jsem mela taky takovou kamaradku. Silene bohata, nepracuje, doma ma sluzku. Na popojizdeni  mercedesa a stale se na me povysovala. Lety jen prvni trida a luxussss hotely. Ke snidani plechovka kaviaru.....

Mela jsem malo penez a musela jsem prodavat par veci, vzala si je a nezaplatila a jeste me vynadala, co jako chci. jeji matka to samy, kdyz me navstivily, temer se stitily mych knih a umeni co mam doma. Ony by to vyhazely. Otresny. Ona mela kapesny asi pro srovnani 25 000 kc mesicne. Plus na domacnost. Tohle jsou chudaci, delaji ze sebe ja nevim co. A sami by zesileli, kdyby meli tech 25 tisic na normalni zivobyti. Nase kamaradstvi taky zkoncilo. Ona mluvila jen o nakupovani.

big_smile Smiem sa spýtať, prečo si sa s ňou ted akamarátila, keď podľa Tvojho opisu by si od nej pes kôrku nezval? dumbom Čo ťa nútilo urobiť si z nej blízku osobu....? (Chápem, že sa kamarátstvo skončilo - ale nechápem, že sa vôbec začalo...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 2. 8. 2011 8:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak, ja chápem, že málokto sa dokáže radiovať nepretržite cleý život a že po radosntom období prichádza smutnejšie - alebo menej radostn é - to je asi normálka. Blbé je, keď sa niekto sústredí lEN na smutné obdobia a má pocit, že v živote už nie je žiadna radosť.... alebo ak na to zabudne, že každý mrak má streiborný okraj, kao hovoria bratia Američania. A Luminka - no comment, to je Čierna kronika z presvedčenia. Tú by mohli predvádzať v cirkuse stolt ako profesionálnu presimistku.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#54 2. 8. 2011 8:54

Blossom
Host

Selima napsal(a):

sahleb napsal(a):

Ja jsem mela taky takovou kamaradku. Silene bohata, nepracuje, doma ma sluzku. Na popojizdeni  mercedesa a stale se na me povysovala. Lety jen prvni trida a luxussss hotely. Ke snidani plechovka kaviaru.....

Mela jsem malo penez a musela jsem prodavat par veci, vzala si je a nezaplatila a jeste me vynadala, co jako chci. jeji matka to samy, kdyz me navstivily, temer se stitily mych knih a umeni co mam doma. Ony by to vyhazely. Otresny. Ona mela kapesny asi pro srovnani 25 000 kc mesicne. Plus na domacnost. Tohle jsou chudaci, delaji ze sebe ja nevim co. A sami by zesileli, kdyby meli tech 25 tisic na normalni zivobyti. Nase kamaradstvi taky zkoncilo. Ona mluvila jen o nakupovani.

big_smile Smiem sa spýtať, prečo si sa s ňou ted akamarátila, keď podľa Tvojho opisu by si od nej pes kôrku nezval? dumbom Čo ťa nútilo urobiť si z nej blízku osobu....? (Chápem, že sa kamarátstvo skončilo - ale nechápem, že sa vôbec začalo...)

Někdy to mohou být kontakty z dávného mládí - třeba kamarádka z dětství, nebo spolužačka.

Já mám taky kamarádku, bývalou spolužačku, která žije - dalo by se říct - ve velkém luxusu (ale bacha - naštěstí ona se nevytahuje, jen je znát, že je prostě už "trošku někde jinde":
Manžel ředitel mnohatisícové zahraniční firmy, mají nový luxusní dům s velkou zahradou, na opečovávání zahrady mají zahradníka, ona je v domácnosti a stará se o jejich 3 děti, ale ty děti jsou už dost velké a za chvíli ji nebudou moc potřebovat.
Ale já na ní vidím i určitou osamnělost zelené vdovy, svůj volný čas tráví ve fitkách a na zkrášlovacích procedůrách (ano, je pěkná a pěstěná - ale to my ostatní spolužačky taky, ač pracujeme smile ).
Její manžel je takřka pořád v práci, např. přijede z několikadenního prac.pobytu z Itáie na jeden večer, a druhý den už zas letí někam jinam, o minulém víkendu musel na výlet s odboráři (potřebuje nutně s nimi být zadobře), zkrátka doma se vyskytuje jen sporadicky....

Ano, mnozí jí možná její život v luxusu závidí.
Já ne. Neměnila bych s ní.  Děti jí za chvíli vyletí z hnízda, a co ona pak? Začít někde pracovat takřka v padesáti? A nebo chodit ještě víc do fitka a solárií?

Mají pěkné manželství, ale mě by děsila ta absolutní finanční závislost na manželovi. On je to navíc pěkný a úspěšný chlap, a kdyby mu ruplo v bedně a oženil se s nějakou krásnou mladou sekretářkou (jak to často bývá), tak by se jí ten její dosavadní život rozsypal jako domeček z karet.... sad

Upravil(a) Blossom (2. 8. 2011 8:58)

#55 2. 8. 2011 8:57

majkafa
Host

Selima napsal(a):

Inak, ja chápem, že málokto sa dokáže radiovať nepretržite cleý život a že po radosntom období prichádza smutnejšie - alebo menej radostn é - to je asi normálka. Blbé je, keď sa niekto sústredí lEN na smutné obdobia a má pocit, že v živote už nie je žiadna radosť.... alebo ak na to zabudne, že každý mrak má streiborný okraj, kao hovoria bratia Američania. A Luminka - no comment, to je Čierna kronika z presvedčenia. Tú by mohli predvádzať v cirkuse stolt ako profesionálnu presimistku.

Najhoršie na tom nie je dokonca ani jej pesimizmus, ale jej závisť švagrinej. sad

#56 2. 8. 2011 9:02

Blossom
Host

Osobně se začínám domnívat, že u luminky ten její neustálý skuhrací pesimismus není dán jen její povahou.
Ale spíš už je to asi nějaká porucha a nebo skrytá psychická nemoc. sad  kapitulation

#57 2. 8. 2011 9:34

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Osobně se začínám domnívat, že u luminky ten její neustálý skuhrací pesimismus není dán jen její povahou.
Ale spíš už je to asi nějaká porucha a nebo skrytá psychická nemoc. sad  kapitulation

Mně to trochu přijde, že to nemůže myslet úplně vážně.
Jestli třeba nezkouší, na co všechno skočíme.
wink

Poruchy osobnosti jsou jen zvýrazněné povahové rysy. Myslím, že v každé bychom se někdo více či méně poznal.
Průser je, že je to dle lékařů prakticky neléčitelné (určitě tedy ne léky), ale já mám zkušenost, že pokud si to dotyčný uvědomí, jak jedná a myslí, a pokud to chcce změnit, je možné to změnit tak, aby to bylo přijatelné pro něj i pro okolí.
Potíž bývá v tom, že Luminka si nějaký problém v sobě nepřipouští. Takový z toho mám dojem. opravte mě, pokud se mýlím, dlouho jsem tu nebyla...
Já to vnímám, že její postoj je poraženecký, že se cítí být obětí.
Bezmocnou.

Pak tedy bezmocná bude.

Není tady

#58 2. 8. 2011 9:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale spíš už je to asi nějaká porucha a nebo skrytá psychická nemoc.
Jenže to už se tu taky probíralo... a lumi dostala nespočetně rad nebo informací, že by mohla nějakýho doktora zkusit, třeba jen pro svůj klid. A skončilo to jako obvykle - výmluvou, proč že to nejde.
Chápu, že někdo nechce mít štempl na to, že může být "poruchový" http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - ale na druhou stranu, než se neustále koukat na svět jako na něco, co je tu jen proto, aby mi dělalo naschvály... a přitom by možná stačila vhodně volená medikace.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#59 2. 8. 2011 21:07

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

aprill napsal(a):

luminka napsal(a):

Já jsem dlouhovláska z donucení, nemám peníze na pravidelný sestřih, a moc se mi to zajídá A myslím, že mě to dost hyzdí.

Luminko, ty nemáš jednou za čas 100Kč na ostříhání hmm ?

Ty znáš takovou levnou kadeřnici? big_smile

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#60 2. 8. 2011 21:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Natálie napsal(a):

aprill napsal(a):

luminka napsal(a):

Já jsem dlouhovláska z donucení, nemám peníze na pravidelný sestřih, a moc se mi to zajídá A myslím, že mě to dost hyzdí.

Na panskym ji za takovou cenu ostrihaji.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#61 2. 8. 2011 21:11

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Natálie napsal(a):

aprill napsal(a):

luminka napsal(a):

nechodím na pánské wink , nenechávám se foukat ,je to zbytečné, protože si stejně pak upravím účes doma podle svého.

Upravil(a) aprill (2. 8. 2011 21:13)

Není tady

#62 2. 8. 2011 21:16

Natálie
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

Natálie napsal(a):

aprill napsal(a):

nechodím na pánské wink , nenechávám se foukat ,je to zbytečné, protože si stejně pak upravím účes doma podle svého.

Jako jedna paní, chodí od kadeřnice s mokrou hlavou, aby ušetřila. big_smile

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#63 2. 8. 2011 21:19

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Natálie napsal(a):

aprill napsal(a):

Natálie napsal(a):

nemám mokrou hlavu, hlavu mi vysuší, ale netvaruje účes

Není tady

#64 2. 8. 2011 21:22

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Já to přímo nesnáším tvarový účes. To si přijdu tak nepřirozeně ,nafouknuté vlasy, Taky si je nechám je profoukat nadivoko tongue

Upravil(a) dusička (2. 8. 2011 21:23)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#65 2. 8. 2011 21:25

lea64
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Já to přímo nesnáším tvarový účes. To si přijdu tak nepřirozeně ,nafouknuté vlasy, Taky si je nechám je profoukat nadivoko tongue

Já mám takovou kadeřnici. Ostříhání do 100,- Kč podle délky, mytí, stříhání a foukání za 200,- Kč.

Není tady

#66 2. 8. 2011 21:29

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Natálie napsal(a):

aprill napsal(a):

Natálie napsal(a):

Ja taky,ale z duvodu toho,ze moje kadernice by me dobarvovala hlavu neumytou s lakem na vlasy.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#67 2. 8. 2011 21:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Barvím se sama stolt doma

Není tady

#68 2. 8. 2011 21:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

to já taky, dříve mě barvil starší syn, ale moc u toho remcal, tak se barvím sama . jednou za čas si nechám přistřihnout ofinu, chocholku, zastřihnout konečky a mám vystaráno

Není tady

#69 2. 8. 2011 21:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

to já taky, dříve mě barvil starší syn, ale moc u toho remcal, tak se barvím sama . jednou za čas si nechám přistřihnout ofinu, chocholku, zastřihnout konečky a mám vystaráno

A nakonec - i to ofinu si občas fiknu taky doma stolt

Není tady

#70 2. 8. 2011 21:49

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

A nakonec - i to ofinu si občas fiknu taky doma stolt

já ne, protože mám ofinu zešikma a sama to nezvládnu.

Není tady

#71 3. 8. 2011 8:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Natálie napsal(a):

aprill napsal(a):

Mňa dával otec šetřílek ako decko - a aj tínedžerku - strihávať v panskom, a osobne - to radšej na skinheda. stolt Vyzerala som ako z chránenej dielne, oproti tomu bol aj strih "podľa hrnca", čo mi otec vyrábal v útlom detstve trimovadlom na psov, kadernícky počin.

Brita

Není tady

#72 3. 8. 2011 13:54

Natálie
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Natálie napsal(a):

Mňa dával otec šetřílek ako decko - a aj tínedžerku - strihávať v panskom, a osobne - to radšej na skinheda. stolt Vyzerala som ako z chránenej dielne, oproti tomu bol aj strih "podľa hrnca", čo mi otec vyrábal v útlom detstve trimovadlom na psov, kadernícky počin.

big_smile big_smile big_smile

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#73 4. 8. 2011 23:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

mně kdysi barvil ex, ale nebylo to ono a pramínky by nezvládl. chodím ke kadeřnici, rostou mi moc rychle vlasy, potřebuju je často stříhat, navíc mi dělá dobře, když mi někdo dělá něco s vlasama.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#74 4. 8. 2011 23:53

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

já nemám ráda foukání na divoko, vypadám jako saxána roll. mám ráda, když mi je vyfouká do hladka, vyžehlí, konečky vytočí ven ... já sama na takový patlání s vlasama nemám tolik času a ani trpělivosti, tak si užívám, když mi je krásně upraví.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#75 5. 8. 2011 9:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja sa zvládam farbiť sama, aj jednoduchší melír zvládnem sama, ale taký efektnejší si občas nechám urobiť u kadernice. Keď ma raz vytočili v jednom luxusnom kaderníctve šlendriánom za nekresťanské prachy, asi 5 rokov ma strihávala - a robila aj trvalú - kamoška big_smile a vlasy som si upravovala sama. Ale uznávam, že od kadernice to má inú, lepšiu formu. Ale v prípade núdze (napr. jeden rok mala mesačnú pauzu grater kapitulation a ja som práve potrebovala umravniť vlasy) znovu volím variant šikovná kamoška ostrihá + ja nafarbím.

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí