29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kokosko má předkus a ukazovala mi, jak má zoubky vychýlené dopředu. Prvně si myslela, že si cucá palec. Prý se to může ještě srovnat a nemusí to znamenat,že bude mít křivé zoubky, ale vzhledem k tomu, že jsem Kubovi sebrala dudlík ve 13m a zvládl to, tak to zkusíme zvládnout i u Lucky. Uvidíme co na to bude říkat v noci.
Není tady
Holky jak si vaše ratolesti nechávají umývat zuby u nás je to docela problém začala stávkovat tak před čtvrt rokem a pořád stávkuje u nás je umývání zoubků ve znamení protestů a to jsem ji na to učila už od 6 měsíců
pohodte rady jak na majdulí k zubaři si nedovedu představit s ní jít nechce otevřít pusu ani mě natož tak zubaři
Není tady
Tak jsem zpět, asi se dovtípíte,co se stalo a proč byl člověk tak špatný,ale vzhledem k muži jsem neměla moc na výběr,teď se s tím musím jen uvnitř srovnat a neohrozit tím zbytečně rodinu a úpřimně se k tomu moc nechci vracet...
Oskárko, Ondrášek dudlík přes den pořádně neměl nikdy a naučila jsem ho,že když vstane,tak dudlík položí na jedno místo a jdeme si hrát a dudlík nevyhledává. Zatím jsem mu ho nevzala,až bude zdravý,tak mu ho nejdříve vezmu na odpolední spaní a teď mám pocit,že Kokoska psala,že jí bude dítko spinkat méně, tak u nás to bude asi také,ale ze zkušeností od prvního vím,že se to během pár dní upraví a bude spinkat tak,jak byl zvyklý i bez dudlíku,ale nemusí to být pravidlem.
Na noc jsme mu ho nedali včera na usnutí,jen na zkoušku a usnul,ale v noci ho hledal a vzhledem k tomu,že není úplně zdravý,tak jsme mu ho dali i kvůli tomu,že jsem potřebovala být ráno vyspaná do té nemocnice. Bude pár proplakaných nocí, já s tím počítám,ale teď ještě není vhodná doba. Ale vím,že mi nejedna maminka říkala,že děti okolo dvou let už chápou,že něco je a není,tak hold řekneme,že dudlík není a on se s tím srovná,nebude to hned,ale věřím,že to půjde. Takže vítejte do klubu s odnaučováním.
Kokosko a k tomu nočníku, začala jsem ho na kakání upozorňovat a on mi to teď při akci říká a dneska jak jsem byla ještě trošku mimo z narkózy jsem neměla na nákupu na přebalení náhradní plenku a on mi říká eee a pak se hrozně vztekal a nechtěl si sednou,protože mu to vadilo,takže si myslím,že to na kakání projde, čurání zatím nevnímá,ale uvidíme, určitě nic nebudu dělat přes jeho nesouhlas,protože vím,že to není řešení. Při nejhorším mu plenky vezmu v Itálii úplně a jak bude teplo,tak se to snad zlomí.
Není tady
Olii, Ondrášek měl také takové období a já ho nutila a neustoupila jsem a umývala mu je i přes nesouhlas,ale pak jsem ho postavila jako brášku na šamlíček k umyvadlu, dala mu kartáček do ruky a sobě také a umýváme si je spolu a to se mu líbí,pak mu je jen doumývám a najednou je to bez protestů. Hodně pomohla i dětská pastička,jak mu chutná tak si i rád zoubky umývá....zkoušet a zkoušet,ono něco zabere.
Není tady
tak dudlík jsem nedala ani na noc, strašně plakala, vůbec nechtěla usnout, usnula až se mnou v posteli a přenesli jsme ji ted do své postýlky. Uvidíme jaká bude noc, ale když už dudlíček není od rána, tak bych chtěla vytrvat.
jinak dnes byly zase drobné úspěchy s nočníčkem. Jedenkrát do gatí a pak už vše do hrníčku. Dokonce si i začíná uvědomovat pocit čůrání, protože začne jakoby přešlapovat, zpozorní a honem na hrníček. Také jsme si udělali rituál tleskání a radování se a pak spláchnutí do WC. Uvidíme co zítra.
Není tady
oliii napsal(a):
Holky jak si vaše ratolesti nechávají umývat zuby u nás je to docela problém začala stávkovat tak před čtvrt rokem a pořád stávkuje u nás je umývání zoubků ve znamení protestů
a to jsem ji na to učila už od 6 měsíců
pohodte rady jak na majdulí k zubaři si nedovedu představit s ní jít nechce otevřít pusu ani mě natož tak zubaři
Ahoj Olii,taky u nás bylo,že nechce ale koupila jsem ten kartáček na prst a k tomu jsem se naučila říkat básničku a Lůca teď chodí a říká že chce řízi řízi
A první kontrolu u zubaře máme za sebou Lucinka byla hodná a jen koukala no měla jsem strach že bude vyvádět,ale asi cizí člověk a něco nového udělalo své
Není tady
Oskarko a nebude toho na nic moc - bez plenky, bez dudanu.......prvni bych ji nechala bez dudanu pres den a az to bude akceptovat,tak bych zkusila tu noc.
U nas dudlik pres den neni, i kdyz si obcas na nej vzpomene, kdyz se ji neco prihodi (bouchne se nebo kvuli necemu breci a protestuje), tak to chce dudu . Ale nedavam ji ho.
S nocnim spanim jeste chvili vydrzim, protoze v noci zase tolik neduda -usne s ni, ale po chvili ji stejne vypadne, tak myslim, ze to na zoubky nema takovy vliv.
Oskarko a kolik kalhot za den tak pocura? S. kolikrat hlasi az tesne pred "akci", takze nestihnu kalhoty ani sundat, kdyz je bez nich, tak je to lepsi, ale na to ted neni pocasi.
Tleskani za vycurani mame taky, no a jak se mnou chodi i na zachod, tak mi taky tleska, kdyz se vycuram
Oliii, u nas s cistenim zubu neni vetsinou problem, jak pise Slni, tesi se na pastu Nekdy protestuje, ale to pak vezmeme nejake zviratko, kteremu taky jdeme cistit zoubky a jde to. Pak ji rikam, ze na me musi dechnout, abych citila, jak ma vycistene zoubky a to ji bavi.Pak utika dechnout i na tatinka ci nejake zvire,co je po ruce.
Evi, s tim prstackem jsme moc neuspeli, strcila ho cely do pusy a zvykala....pouzivame Curaprox kids.
Není tady
Kokosko tak hrnec nehrotím, vyčurá jse a je to ok, nevyčurá, nevadí.
A dudlík bude metoda NAVŽDY a hotovo. 2 dny bude špatná a pak už to bude OK.
Dnes jsme byli na kontrole. Měla jsem přinést moč, tak jsem čekala 2 hodiny, než se Luci vyčurala do hrníčku, ale dočkala jsem se.
Není tady
U nás jsme na to s dudlíkem podobně jako u Stelinky, přes den když je problém ho vyžaduje, ale nedávám. V noci si ho sama najde a pak ho stejně vyplivne. Tak to zatím nebudu řešit, ještě chvilku si budu užívat spánku....
Johance čištění nikdy nevadilo a navíc by jinak přišel Brouk Zubožrout
Není tady
Kartáček mám krásný blikaci a pastu taky dětskou a nepomáha snad časem zase přestane stávkovat
Noční dudlík vezmu až ji budu moct vysvětlit že dudlíček není že je jen pro miminka anebo že se ztratil přes den ho nemáme tak to neřeším zatím
Není tady
AHojky
tak zase zdravím..nestííhám..
koukám,že řešíte dudlíky a nočníky a zuby..takže u nás má lady dudlíka na spaní,na ven-ted jak byla zima,tak aspon dejchala nosem a byla trochu v klidu..a kdyz ho nekde najde pres den,tak si ho vezme.Kdyz ho ale schovám,tak bez něj vydrží,jen to spaní bez něj zatím nejde,to hned volá-DUDIKA...
nočník-snažím se dávat,ale jak kdy-spis si pockam,az bude teplo a bude chodit doma naha,jako u kuby ale ted jeste ne.Ale nosime moc ke kontrole na nefrologii a kdyz ji posadim,tak se vyčura.Zrovna vcera jsem ráno nabehla do pokojiku,když mě volala-plena byla uplne sucha a hned se vyčurala-tak jsme tleskali a jásali
a zuby čistí s bráchou,teda snaží se kousat a jezdit kartáčkem,ale jakmile se o něco pokusim ja,tak nee..
a mame ted nejaky období-všechno je NEEE-až na nás uplne zakřičí NEEEEEEE a nebo se strašně vzteká a zkouší to na nás.Předevčírem jsme byli u našich,já si odbehla do drogerie a ona začla děsně brečet a volat maminkooo a jak se k ni nekdo priblizil,tak na něj začla křičet..asi nějaká brzká puberta
no a v 18mesicich mame 11,8kg a 83cm
Není tady
Ahoj holky, moc se těším na víkend, že nebudu tolik pracovat, teď jsem to přeháněla, doma máme dusno, že manžel pořád hlídá Aničku a nemáme tudíž čas dodělat bydlení.
Není tady
Ahoj holky, taky zdravím jen na chvilku, je mi teď celé dny blbě od žaludku, a snáším to dost špatně. Jsem unavená, pořád bych spala. Ještě, že mám takovou hlídací tchýni. Teď jsem za ni vděčná. Mám totiž kamarádky, kterým babičky skoro vůbec nehlídají, to bych teď ve svém stavu asi nezvládla všechno sama. Nechce se mi vůbec vařit, ze všeho se mi zvedá žaludek. Dneska ráno jsem připravovala Ryu oběd do školky a musela jsem s ručníkem na nose, abych necítila ty výpary. Doufám, že to během pár týdnů přestane. Ale aspoň k nečemu je to dobré - snad něco shodím.
Není tady
ahoj holky, my máme druhou noc bez dudlíku... Vůbec neplakala, snad si ani nevzpomněla. Prospalaa celou noc, myslím dudlík máme za sebou.
Jedna negativní věc ale na tom je. Vůbec nechce sedět na kočáře. Když měla dudana, seděla a byla v klidu. Ted je akční, jen chce chodit pěšky, tudíš se nikam pořádně nedostaneme.
Dnešní cesta do obchodu a zpět - skoro hodinu, s kočárem bysme byli doma za 20min. No a navíc celá od bláta, prootže cestou sebou několikrát švihla na zem.
A to se mi včera pokazila pračka.
Evi, pracuj pokud je příležitost, alespoň se nebudete muset ohlížet na koruny... A udělejte si časový plán, kdy si dáš od práce pohov a vrhnete se na dodělání domečku.
Pro mě má časový plán docela význam, pokud toho chci udělat víc - at už skloubit úklid, vaření + nějaké jiné činnosti, tak si to rozplánuji, udělám seznam a snažím se ho držet, odškrtávám položky a mám radost, že mi to jde od ruky.
Není tady
Oskarko, tak to je super, ze to Lucinka zvlada tak dobre bez dudanu, obzvlaste pokud byla takovy zavislacka...
S. ma tedka rymu, tak ji nechci pusobit prikori a brat ji dudana, ale kdyz vidim, ze to u vas probehlo celkem v pohode, tak to taky za nejaky cas zkusim,sebrat ji ho i na spani. Ale ona je uplne jiny temperament nez Lucinka, tak nedokazu predpovedet, jak zareaguje.
Od vcera S. docela pekne cura na nocnik, je videt, ze si opravdu uvedomuje, ze cura a umi to curani spusti " na povel". Je videt, jak se soustredi a pak se vycura. Tak jsem ji dneska plenku pres den nedavala a jen 1x nehoda, jinak vsechno do nocniku, tak uvidim, jak to bude pokracovat. Nemam pro ni jeste kalhotky, tak beha jen v teplackach.No a jak poposedava po zemi,tak mam strach, aby ji nebyla zima.Sice mame podlahovku,ale jak se venku oteplilo, tak to tolik netopi.
No a dudan a kocar - to byla pro nas vzdycky zachrana, jinak v kocaru nechtela sedet. I kdyz ted uz celkem vydrzi, ale taky jen do obchodu a zpatky, to je tak 10min. jedna cesta.
Megan,zdravim po dlouhe dobe, jsem rada, ze ses ukazala...
Na nefrologii delali Natalce i sono ledvin?Kolikrat mela tu mocovou infekci?
Sakuro, i pro me byl prvni trimestr krusny, prave ze nemame zadne hlidani a ja jsem vecer byla uplne hotova, mohla jsem chodit spat se Stelinkou....ale to zase neslo,protoze vecer jsem mela konecne trochu klidu neco udelat.
Tak drzim palce, at je brzy lip...i kdyz kazde tehu je jine a neda se predpovedet, jestli nevolnosti budou trvat jen v tom prvnim trimetru.
Není tady
Kokosko-mela to jen jednou,v listopadu.Na sono ledvin jsme byli-v poradku.Jen jsme preventivne sledovany na nefrologii-pry to tak ma byt.a tam chteji kazdy mesic moč a jakmile by měla nad 38st horečku a nebyli jiný příznaky k jiný nemoci,tak tam máme hned přivézt moč...
s dudlikem Oskarko gratuluji..ja ji ho dnes nedala na cestu do krámu-a litovala jsem-v krámu tak šíleně řvala,že jsem pulku zapomela-prost jakmile jsem se vzdálila od kočáru k regálu,tak hejkání,křík..děsný..
Není tady
jo jo, ty deticky nam to nedelaji jednodussi....
u nas taky nova vec -nenavidi tatinka tedy spis staronova...ale dneska ho odevsad vyhanela.Jak si sedl k nam na gauc, uz ho strkala pryc, kdyz si chtela hrat a sel tatinek misto me, tak jecak jen mama, mama, a tata pryc.....jidlo od nej nechtela,piti taky ne...no byla extra umanuta...
Zitra dopo jedu do Prahy, tak stejne bude muset byt s tatinkem, tak ji nic jineho nezbude.
Není tady
Kokosko, když maminka nebude, vezme zavděk tatínkem :-)
Anička je občas taky k ostatním odmítavá, když se někdo ke mě příliš přiblíží, je to čistě ze žárlivosti. Nejvíc žárlí na bráchu a občas i na taťku.
Dnes jsme byli se synkem u zubaře, myslela jsem, že má kazík, ale prý to byl jen uštíplý zub, tak to Mudr spravila. Dobrý, že ještě v 7 letech neměl kaz, jen 2x uštíplý zub. Anička kontrolou taky prošla v pořádku.
Dnes jsem byla u té kartářky, taky už budoucí klientky :-).
Teda nebyla to taková vědma, že by mi vykládala život jako příběh. Spíš říkala, co znamenají které tarotové karty a bylo to jen na rok, takže to byl hodně mnohoznačný výklad. Dokonce mě strašila, že trpím psychickými problémy depresemi a vidí to na psychouše a taky že mám sklon k závislostem, přitom ani nekouřím, ale třeba se časem k něčemu vypracuju :-).
Vyloženě krásné karty my vyšly na práci, že na to mám talent a byly tam vidět samé peníze a jediné riziko byla ošlivá karta na konci, že o ty peníze můžu přijít, když špatně investuji a nebo že mě někdo okrade nebo mi ukradne auto (pak si vyberte...).
Vyloženě špatné karty mi vyšli na to mít další dítě, že nejsem úplně rodinný typ, potřebuju práci, z dalšího dítěte bych byla totálně ve stresu a mohlo by se rozpadnout i manželství. Rozhodnout se musím sama.
Nejdřív pořád odhadovala, že mě trápí něco v partnerství a vůbec mě neodhadla na to, že už mám děti a manžela, takže to není až taková vědma. Spíš mi to přišlo, že když si koupím karty a přečtu si jejich význam, vyjde to nastejno. Její věštba začala dávat smysl, až když jsem ji řekla, co mě trápí, takže už to měla jednodušší, pokud byla dobrá psycholožka. I když ty dobré karty u té práce jsem poznala i sama. Taky mi vyšli dobré karty na to mít koně doma. Řešila jsem 3 věci: další dítě, kůň a práce, že to nemůžu zvládat všechno a jsem z toho na nervi a nevím, jestli neinvestuju čas do práce zbytečně. Tak mě uklidnilo, že práce OK a na další dítě teda zatím počkám...
No tak už alespoň vím, co mám dělat, koupím koňovi takový mobilní stan, vezmu si ho domů, miminko odložím na neurčito a s tím úplným odstavením Aničky ještě chvíli počkám. Tak se mi lépe dýchá po té věštbě za 1500 Kč, která spíš než věštbou byla psychologickým rozborem a to dobrým.
A pořád mi kladla na srdce, že si musím víc věřit hlavně v té práci, že pořád zbytečně nad sebou pochybuju.
Oskárko, máš pravdu, že si to musím lépe zorganizovat ten čas, to je asi moje fakt slabina.
Není tady
eva4444 napsal(a):
a taky že mám sklon k závislostem, přitom ani nekouřím, ale třeba se časem k něčemu vypracuju :-).
Evi a co takový workoholismus??? Taky svým způsobem závislost.
Není tady
DENNY9 napsal(a):
eva4444 napsal(a):
a taky že mám sklon k závislostem, přitom ani nekouřím, ale třeba se časem k něčemu vypracuju :-).
Evi a co takový workoholismus??? Taky svým způsobem závislost.
No jo, to jsi na to kápla. Workoholismus, babinet a káva, takže hned 3 neřesti se našly.
Není tady
Evi, nadšení do práce ti závidím. A rozhodně doporučuji si od miminka trochu odpočinout, já už teď šílím, jak to budu za těch pár měsíců se dvěma "miminkama" zvládat. Určitě bude lepší ještě pár let počkat, než Anička odroste.
S tím dudáním - na jednu stranu vám závidím, že vám děti v noci dudají a nebudí se. Erika už od miminka dudlík plivala a vůbec se neujmul. Ale aspoň nemusíme odnaučovat. Slyšela jsem, že pro zoubky je nejlepší nedudat vůbec, ale nejhorší je cucání palečku. Čím tvrdší věc děti cucají, tím hůř pro zoubky. Takže dudánek není úplně to nejhorší, ale asi je zavčas s tím pomalu přestat. Já jsem prý dudala až do tří let a zuby mám teda křivé a trochu předkus. Ale nic strašného.
Dneska mi teda bylo blbě, poprvé jsem i zvracela. Zvážila jsem se a ubývám. To mě sice těší, ale blbě je mi teda fest a celé dny. Už aby to přestalo. Dnes byl manžel hodný a vzal celou rodinu do mojí oblíbené italské restaurace. Ale vůbec mi nechutnalo.
Upravil(a) Sakura (25. 2. 2012 12:57)
Není tady
Ahoj holky, ještě že Vám děti nedudlají palec, to se odnaučuje dost blbě.
Aničce rostou stoličky, má rýmu a teď druhý večer i trochu teplotu, takže zase mě odudlávala v noci několikrát na uklidněnou a 2x i ve dne, ona mě ještě rozkojí.
Krásně opakuje slova a baví ji knížka se zvířátky.
Dnes jsem byla po měsíci jezdit na koni s kamarádkou, konečne louka nevypadá kluzce nebezpečně. Krásně jsme se projeli a jsem z toho příjemně utahaná. Ale mají přijít povodně, tak budu mít zase po ježdění na čas.
Ti z ČEZu, co nám rozjezdili cestu a louku slíbili vše na jaře traktorem s bránami srovnat a přivezou do cesty 1-2 Avie štěrku, takže ve finále to bude lepší, než to bylo, akorát teď musíme vydržet to šílené bláto.
Sakuro to s těmi nevolnostmi, nemáš pocit, že s každým dalším těhotenstvím je to horší?
U prvního - nic, u druhého jsem blindila, tak by mě zajímalo, co přijde u třetího (jestli časem bude).
Není tady
Evi, delas opravdu hodne veci, ktere by malo kdo stihal dohromady...rodina, prace, kun, dostavovani baraku....no, na jednoho cloveka je toho vic nez dost.
Mas pocit, ze si Anicku dostatecne uzijes?
S tim tretim ditetem to musis sama nejlip citit. Na to preci ani nepotrebujes kartarku. Kdyz clovek vezme v uvahu vsechny okolnosti -zdravi,vek, finance, vlastni pocity....tak se lehko doberes toho, jestli se na treti ditko citis nebo ne.
Ja mam po vikendu pocit, ze jsme unavenejsi nez ve vsedni den - navstevy, vareni,uklizeni, prani....a jsme rada, ze zitra bude doma klid. Nikam se nechystame,nic nemusime, navareno mame...takze pohoda. Jen aby pocasi nebylo tak hnusne, jako dneska.
Sakuro, tak jak je?
Není tady
Ahoj holky... Evi a nejsi po návštěvě kartářky ještě víc nejistá než před návštěvou? Já bych jednou třetí dítko taky chtěla, ale opravdu až v momentě, kdy bude Lucinka naprosto samostatná, v té době už by mohl mít Jakub víc rozumu a hlavně taky až poplatíme nějaké dluhy... Kdysi jsem si řekla, že třetí miminko bude mít všechno nové (kočár a oblečení), že si ho prostě jednou chci užít se vším všudy.
Lucka nad námi v sobotu večer vyhrála. Po náročném dni nechtěla večer ale vůbec spát, ve23 hodin jsem nas... šla pro dudlík a spala hned. Takže jsem trošku přehodnotila. Na noc ho dostane, ale na poo spaní a během celého dne ne. A nevypadá to, že by jí přes den chyběl, nevzpomene si.
Jinak ted večer celkově zlobí se spaním.Včera usnula ve 20h, ale ve 22 byla vzhůru a do půlnoci jsem si s ní musela hrát. Potom se dost výrazně ozývala z postýlky po 5 ráno, ale to jsem za ní vůbec nešla a tak jí nezbylo nic jiného, než zase usnout. No a pak to natáhla a o půl 9 jsem ji šla budit Doufám, že poo usne normálně, protože po 12 jezdím do školky pro Jakuba.
Ten je dnes po dlouhé době ve školce, odpoledne jedeme do bazénu. Zameškal už hodiny plaveckého kurzu, tak snad se to teď vše vrátí do starých kolejí - školka, procházky, plavání, angličtina..
A musím se pochlubit, daří se nám nočníček. Říká si na malou i velkou, takže přes den je bez pleny. Na ven jí dám látkovou, která povětšinou zůstane suchá, takže ji použiju několikrát. Při spaní zatím teda čůrá, jak v noci tak i poo.
Není tady