29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sakuro, sacharosu urcite neobsahuje, ale mlecny cukr- laktosu ano.No a laicky bych si myslela, ze tem bakteriim je jedno, jaky cukr zpracuji.
Tady byl nejaky porad, kde detska doktorka rikala, ze caste nocni kojeni muze mit vliv na kazivost zubu u malych deti. Ale asi to nebude tak spatne, jako sladkosti vseobecne.
Takze pokud Ryu jinak nic sladkeho nedostaval, tak to ma asi vetsi vliv, nez nocni kojeni.
Sakuro, co prso, jak se to vyviji?
Evi, chudak manzel, asi to odstavovani neni opravdu lehke....kazde dite je jine.
Není tady
Tak Vás tu po dlouhé době zdravím, Sakur,díky,že jsi se ozvala a našla si mě na FB.
My teď toho máme tak strašně moc a samé ne příliš příjemné věci a tak se člověk nemá ani čím moc chlubit. Je pravdou,že jsem po x desítkách letech překonala strach z řízení a opět jezdím autem a hned je mi lépe a cítím se víc sebejistě,ale na druhou stranu stojím díky mému muži před pro mě naprosto šíleným rozhodnutím,se kterým nesouhlasím a ať už to dopadne jakkoliv,tak se bojím,že to vztah rodiny naruší,ale život není jednoduchý,to vím už dávno....Nechce se mi o tom moc psát,protože vím,že předsudky existují a nejsem na danou situaci hrdá...
Jinak Ondrášek je zdravý a roste jako z vody,i když jsme určitě nejmenší,ale jí za tři,povídá o sto šest. V 18ti měsících jsme měli 8,5 kg a 78 cm.
Nočník narozdíl od prvního neřešíme,nechám to až na teplo a provedu to ze dne na den. Děti jsem měla celý prosinec a leden nemocné a tudíž jsem byla ráda,že dýchám, nezbýval mi čas na nic.
Jinak Karal, háčkuji po večerech jako divá,jen to nestíhám fotit a dávat do kamkoliv.
Pokusím se za Vámi jednou za čas nakouknout a trošku se polepším....
Není tady
Sakur,jak psala Kokoska, mléko obsahuje mléčný cukr,je pravdou,že možná po roce dítka už ho tam tolik nebude,ale určitě tam je... Ale on to je opravdu názor od názoru, moje zubařka mi říkala,že prvních zoubků by se už v noci nemělo krmit,protože zoubky jsou citlivé a trpí, Máťa byl kojený do 13ti měsíců a má zoubky jako perličky....Myslím,že tam velkou roli hraje i genetika a sklony.....ale kojení v noci,kdy si jen dítko cucne bych opravdu neřešila....
Není tady
Slni děkuju moc za FB zprávu, teď už musím jít spát, ale hned zítra odepíši.
S těmi mléčnými sacharidy máte pravdu, taky jsem to manželovi říkala, ale jen nad tím mávnul rukou. Tak fakt nevím, jestli veřit jemu nebo ostatním zubařům co jsou proti nočnímu kojení. Nicméně genetická kazivost zubů jistě je, třeba já se cpu od malička sladkostma horem dolem, čištění zubů jsem vždycky odflákla - měla je za pár sekund vyčištěné a přesto nemám jediný kaz. Je to skoro zázrak. Tak snad budou mít děti zoubky po mně. Manžel má plomb plnou pusu a to ani na sladké není.
Kokosko, děkuju za optání, prso je už úplně v pořádku. Dnes jsem od známé dostala zpátky odsávačku, ale nakonec jsem ji ani nepotřebovala. Mléko se samo uvolnilo a prso je měkké a už ani nebolí.
Zítra dopoledne běžím na prohlídku, tchýně je hodná a pohlídá mi Eričku (manžel má zítra volno, ale jemu se ji svěřit neodvažuju, není schopný nakrmit ani přebalit velkou nadílku ), je to tam vždycky na dlouho. Tak jsem zvědavá, jak UZV dopadne. Mělo by být srdíčko.
Přeji vám pěkný zbytek neděle. Dobrou.
Není tady
Ahojky holky
Sakuro jsem ráda že je prso ok je to fakt nepříjemné když ztvrdne a bolí a přeju at KO a utz dopadne dobře
Slniečko vítej jsme rádi že si se ukázala
Já řeším Ms nebo co to je poslední čtvrt rok hapruju dřív jsem to mívala po 27 dnech pravidelně poslední dobou po více než 30 a tento měsíc jsem začala krvácet znovu 15 den nevím jestli praskla nějaká cysta kvůli které jsem možná mohla mít delší cyklus nebo jsem poprvé v životě měla ovulační krvácení anebo anovulák tak ted nevím jestli MS zase čekat v termínu nebo počítat od těchle zase 30 dní jsem z toho jelen jsem na gyndu objednana na 15.3 jsem zvědavá co mi dr řekne a snad v termín KO nebudu zase krvácet
Začala jsem brát zelený ječmen a chlorellu(tu beru už dýl ale ted všechno od jedné firmy) tak doufám že mi to zlepší střeva a možná i tu MS
Není tady
Ahoj holky, tak se vrátili manžel s Aničkou, neviděla jsem je od středy ráno a setkání večer dnes ze strany Aničky jsem čekala jako větší radost, řekla mi normáně: Čau mami, jako-by mě neviděla pár hodin... no je to moje flegmatička...
No pak se tulila a po 5t-ti min. se dožadovala kojení tulením, mlaskáním i řečí: Ňam, ci ci.
(Táta ji párkrát řekl, že je na tom ceciku pořád závislá a od té doby má pro prso výraz: ci ci.)
No jak to dopadlo: dala jsem ji prso. Hmm, takže jde i 5 dní nekojit a pak se k tomu vrátit. No je fakt, že synka jsem kojila ještě o rok déle a pak odstavení šlo normálně vysvětlit (brala jsem ATB a řekla jsem mu, že by ho bolelo bříško, tak se bál přisát), jenže Aničce to nevysvětlím.
Když dítě nejí cukr, není to špatné, jenže Anička cukr jí...
Synek kvůli exému měl dietu bez cukru a kaz nemá dodnes - 7 let mu je a kojil se i v noci do 2,5 let.
Anička ovšem už dnes nemá tak hezké bílé zoubky jako on - možná za to může dědičnost, ona je má je takové vroubkovaté.
Kamarádka ze Švédska mi říkala, že tam se věří, že kojení není pro zuby špatné, prý je v MM dezinfekce, kojila na usnutí do 3 let a holka kaz nemá. (Ale ona taky moc nedostávala sladké)
No jinak, od středy jsem byla bez manžela a Aničky a od pátku bez synka, všichni pěkně po babičkách... a vydělala jsem tolik peněz od středy jako manžel za měsíc... a pak že to nejde, už jsem to podnikání občas chtěla zabalit...,asi proto,že jsem pomáhala sociálním případům možná tak pro dobrý pocit, jenže oni se těch rad stejně neřídili. Už nebudu dělat (tolik) charitu. Taky dobré poučení. Už nechci být hodná (tzn. blbá). Taky si někdy připadáte, že jste hodné až blbé? (Já vůči cizím docela ano a doma jsem zase nehodná - skoro nevařím, málo uklízím.)
No a potom, asi ob den měním rozhodnutí, jestli se hodlám vrátit do zaměstnání nebo jestli budu jen podnikat, ale z toho druhého mám strach. Jsem prostě pořád v tomhle konzervativní. Tak doufám, že se další těhotenství zadaří a oddálí se rozhodování.
Slní, ráda Tě tu vidím. Nevím, co Ti manžel dělá, ale ty si to nezasloužíš. Na srazu jsi na mě působila jako chytrá a skromná a proti mě velmi dokonalá matka.
Upravil(a) eva4444 (19. 2. 2012 22:57)
Není tady
Evi, moc děkuji,moc to zahřálo u . Těžko se o tom píše,ale myslím,že jsem ještě nestála před obtížnějším rozhodnutím....a vím,že pokud budu hrát silnější,tak to nezvládnu a položí mě to na lopatky....
Není tady
Slní, nechceš si o tom popovídat? Já bych zase uvítala radu, jak na to Estvillování, měla jsem tehdy problém, že se mi Anička v amoku sama dávila rukou až se celá poblila, tak jsem nedůsledná, ustupující. Myslela jsem, že 5 dní teď (taťka s Aničkou byly na Moravě) pomůže odstavit a na spaní a ono skoro nic. I když částečné zlepšení je, dnes usnula s manželem v posteli bez prsu. Alespoň to usínání u prsu snad jsme odstranili.
Kojení mi nevadí, ale v létě chci otěhotnět, chtěla jsem si dát pauzu na zotavení (přeci jen kojení mě vysává živiny). No a takhle nám pauza neklapne.
Myslím to opravdu, že bych Tě ráda viděla. Třeba v úterý dopoledne až do 15:00 h mám čas. Pak přijde synek ze školy a už bych měla být doma. Jestli budu pojízdná až do Prahy to záleží jen na tom, jestli zítra projde moje auto na technické. V pátek mi neprošlo na emisích: Já blbka jsem jela se studeným dieselem na kontrolu a ta moje úpo*ná jízda zanáší trubky:-( auto kouřilo při zátěži jako fabrika... Tak to zítra zkusím "jinak", myslím, že autu nic není, to jenom ten úpo*ný můj styl jízdy tomu dodal saze.
Není tady
Ahoj holky, měla jsem trošku náročnější víkend. Na neděli jsme chystali oslavu Jakubových narozenin. V sobotu jsme tady měli ostatky a maškarní průvod. Ovšem manžel se tak opil, že ho musela mamka dovést domů a spal od 17 hod až do rána dalšího dne, takže mě s chystáním na oslavu vůbec nepomohl. Do půlnoci jsem makala, uklízela a ráno jsem pak brzoo vstávala, abych stihla všechno uvařit. Měli jsme všechny pozvané na oběd.
Oslava se myslím vydařila.
Není tady
Evi,nevím co přesně ty děláš a jak podnikáš, ale mě kamarádka také láka abych se vydala dráhou finančního poradenství. Dotáhla mě na základní seminář, ono se jim to tam moc hezky povídá. I provizní systém je zajímavý, ale nejsem si jistá, zda je toto cesta kterou bych se chtěla dát.
Není tady
Oskárko, do jaké firmy Tě kamarádka láká?
Musím říct, že úvodní seminář mi přišel u nás málo konkrétní, spíš jsem dala na to, co mi řekla kamarádka.
Kde dělám by bylo spíš na SZ, tento měsíc jsem měla nejvíc převody penzijních fondů (z jednoho převodu mám cca 1000 Kč), byla jedna dost vysoká životní pojistka, kde přispívá klientce hodně zaměstnavatel (jinak nemám ráda pojistky s vysokýma částkama) 2 podepsané hypotéky a pak nějaké maličkosti. Jsem v hierarchii firmy zatím nejníž a přesto se to dá. A pak mi asi klapnou investice pro klienty - větší "zakázka". Jinak se o klienty starám komplexně, když už jsou moji klienti, udělám jim i povinné ručení a jiné maličkosti, kde jim dám takovou slevu, že z toho nemám provizi. Oni jsou rádi, že ušetří čas a peníze a mají na finance 1 člověka a já mám práci a ještě dobrý pocit, že jsem jim ušetřila a kromě toho i i můžu vydělat :-). No a taky jsem dělala skoro charitu a za leden jsem nic nevydělala, jen na nájem, ale už nebudu pomáhat sociálním případům, oni stejně na svém chování nic nezmění a pořád budou jen chudí.
Oliii, tak to mě to lákalo dlouho dělat hypoteční poradkyni, ale až když mi poradenství nabídla kamarádka, šla jsem do toho. Nakonec je z toho komlexní finanční poradenství. Máme kancelář spolu, ona je taky na mateřské a ona je takový můj vzor a tahoun. Neznám jinou práci, kde by se dalo tolik vydělat a kde bych byla téměř pánem svého času. Nevím, jestli je naše město nějak divné, není tu nezaměstnanost, v poradenství nikoho jiného ve svém okolí neznám a je tu ve městě hodně lidí, kteří kupují byt nebo něco řeší a poradce uvítají. Neznám jiné podnikání, kde jako kapitál vložený do podnikání stačí notebook. Tak to jsou plusy. Minusy jsou, že se některý měsíc nemusí vydařit vůbec a musím 1x za týden do Prahy na celodenní školení.
Upravil(a) eva4444 (20. 2. 2012 18:49)
Není tady
Olii, v druhem tehu to byl velky rozdil, to jsem citila pohyby uz od 16.tt, ale bude to i tim,ze jsem v prvnim tehu mela placentu na predni stene a pohyby jsem citila az kol. 21.tt
Evi,znama dela financni poradkyni uz roky a musim rict, ze jeji styl zivota bych nebrala. Je sice panem sveho casu, ale pracuje i o vikendu, ve vsedni den hodne po vecerech, protoze pro klienty je to nejvyhodnejsi. Behem dne moc lidi nema cas se s ni schazet.
Navic ted v obdobi fin. krize to hodne pocitila, ale to bude asi i Prahou. Trh je poradci tady presyceny a lidi byli hodne opatrni na investovani. Spis se refinancovalo.
Pokud Ti tato prace vyhovuje a bavi te to, tak proc ne. Je dobre mit prehled ve financich.
Není tady
Ahoj holky, tak jsem včera byla na KO, miminko povyrostlo + srdíčko už taky bylo, tak je všechno v pořádku, jen je cca o týden menší než podle MS. Termín mi upraví příště po prvním velkém ultrazvuku.
Jinak mám za sebou hroznou noc, Eriku jsem teda dost rozmazlila - přečetla jsem si něco o té Estvillově metodě, o které se zmínila Eva, a chyba je v tom, že jsem ji naučila spát se mnou v posteli a ne v její postýlce, a navíc není schopná spát celou noc - prý už děti od šesti měsíců nepotřebují noční kojení. Včera se vzbudila asi 100x, opravdu, a už jsem měla opravdu sto chutí jí někam odnést a mít od ní klid. Opravdu jsem byla zničená. Ráno jsem pak nebyla schopná vstát včas a prošvihli jsme školkový autobus, tak jsem musela Ryu odvést pěšky, naštěstí to je jen asi 10 minut chůze a stihli jsme to. Ráno zase nevolnosti... Jsem už grogy. Doufám, že už aspoň ty nevolnosti ustanou.
Holky, práci vám závidím, taky o něčem přemýšlím, no teď je to stejně na další aspoň 4 roky passé. Manžel chce, abych něco dovážela z ČR, ale nevím, o co by tu byl zájem. Navíc s podnikáním nemám zkušenost. No uvidíme.
Upravil(a) Sakura (21. 2. 2012 2:42)
Není tady
Ahoj omlouvám se že Vám sem lezu, ale po očku sleduji Saku.
Kukala jsem že máte problém se spánkem a nočním buzením. My jsme na tom podobně. Vice je za pár dní rok a v noci se mi budí stále. To už jsme měly období kdy spinkala, ale jak začaly lezt zuby tak se opět budí kolem půlnoci na mléko. A dneska byl úplněk tuším, tak bylo to spaní vůbec celé na houby. Ty ještě kojíš a malá je na to zvyklá, co zkusit aby ukládat a vnoci vstával tatínek a nabízel třeba čaj místo kojení? N a trvat na spaní ve své postýlce? Nebude to pro malou takový šok až pojedeš do ČR a necháš jí tam taťkovi.
Není tady
Sakuro noční kojení jsem odbourala že jsem nabídla čaj ze začátku si ho dala a postupem zjistila že na čaj se budit je asi zbytečné spí mi celou noc a to už fakt dlouho jen když lezou zoubky sem tam zabrečí ale já udělám jen pššš a spí dál ale je taky fakt že já ji měla v postýlce nebrala jsem si ji k sobě a když párkrát jo mlela sebou tak že jsem ji nakonec stejně do pstýlky dala chvilku davala nesouhlas ale nakonec si zvykla i na to a ted mám už tak půl roku klid
Není tady
Ahoj holky, zdá se, že jsme s odstavováním na dobré cestě, po 5-ti dnech nekojení se mlíka tvoří velmi málo, sice se dožaduje, ale zjišťuje, že neteče.
Není tady
Já včera zaznamenala malé úspěchy s nočníčkem. Podařilo se nám několikrát navečer čurkat do nočníčku, dokonce i bobana zvládla. Ale jsem ji přechválila, protože dnes dopoledne skončilo všechno v gatích! Odpoledne čekám návštěvu a spoustu dětí, takže jí plínečku nechám, protože ona bude běhat za dětma a nebudu mít možnost ji hlídat.
Sakuro u vás je menší problém komplexně... Manžel ti s odstavováním nepomůže, sama jsi psala,že to s malýma dětma neumí a musí být odpočinutý do práce, takže ti těžko pomůže. Já bych v tvém případě asi spíše začala řešit, to, aby Ryu a Erička měli svůj pokojíček a to vaše spaní ty a Erika a manžel a Ryu bych opravdu zrušila. Na odstavení bude vhodná doba při tvém pobytu v ČR, hold si užije tchýně, pravděpodobně to nebude mít jednoduché. A možná bych Eričku pravidelně začala na zkoušku tchýni dávat na jednu noc, jak bude reagovat.
S Luckou a jejím spaním problém není žádný, ale je také fakt, že přestože se v noci vzbudí, já ji slyším povídat v postýlce, tak vůbec nevstávám a čekám co bude. Pokud by mě totiž viděla, chtěla by za mnou, ale ve většině případů znovu usne ve své postýlce. Já vstávám až v momentě, že opravdu ustavičně pláče, jinak ne.
Není tady
Tak jsem na chvilku nakoukla, Evi asi to necháme na příští týden, zítra nastupuji do nemocnice,než se dám trošku dohromady,asi to nějaký ten den zabere.
Sakuro, Ty víš,že já jsem radikální matka,ale teď u Ondráška mě čekají dvě hodně tvrdé zkoušky jednak nočník a druhak vzít dudlík na spinkání,to je hodně podobné prsu. Nakonec jsem ani z jedním nezačala tak,jak jsem chtěla,protože byl hodně nemocný,takže nebyla vhodná doba na Estvilla a s nočníkem v zimě v této kombinaci nereálné. Když se pokaká,tak mi to řekne, čurání ještě nevnímá,ale na jaře bude mít 20 měsíců,takže vezmu plenku ze dne na den a už mu ji prostě nevrátím,protože když ji dítko chvíli má a chvíli nemá,tak neví,co je správně, nechám mu ji jen na noc. A ohledně toho dudlíku, je to asi podobné jako u Tebe, večer,když je spát,tak udělá pápá, dá nám pusu, zaznakuje,že jde hajat a poprosí o dudu,takže bez něj neusne. V noci,když ho nemůže najít,tak kňourá v postýlce dudu není,já podám a spí dál,ale to je jen jednou za čas,jinak si ho většinou najde sám a spí celou noc bez problémů,výjimkou jsou zuby a nemoc asi jako všude.
Ale postup bude následující, dudu uklidím,řeknu,že nejsou, položím do postýlky a odejdu, vím,že bude řvát jako tur,ale budu se vracet po 3 minutách, 5ti minutách, 10ti minutách, 15ti minutách a to budeme tak protahovat,až prostě usne, já vím,je to pro mnohé matky šílené trápení,ale na Matyáškovi to nezanechalo žádné následky a dá se to zvládnout a v noci,když začně opět plakat,tak jen vstanu opět v daných intervalech a pohladím....Ondrášek je vztekloun šílený,takže to bude trvat počítám minimálně 4-5 nocí,ale nejdřív mu vezmu dudlík přes den na spinkání,až to bude vyřízené a bude v pořádku,tak přistoupím k noci. Po dohodě s pediatrem a neurologem mu ho jsem ochotná na spinkání dávat maximálně do 2 let ani o den déle...i tak to bude náročné,ale manžel mě podrží,to vím naprosto jistě. Sakur,Ty víš,že musí platit tři podmínky a to naprosté přesvědčení a neústupnost a vytrvalost v rozhodnutí. Bez toho to prostě nevydržíš a nepůjde to. Ale neboj, zvládnete to holky.
Není tady
Ahoj Slni, tak se budu na Tebe těšit příští týden a hlavně ať jsi v pořádku.
Mám holky nějaký zmatek v hlavě, jak toho dělám moc a s pocitem, že nic pořádně, no znáte mě, pořádně nevím, co chci..., tak jsem se objednala na pátek ke kartářce.
Není tady
Slni, jsem moc ráda za tvůj příspěvek. My nemáme problém se spaním, papáním a myslím že i nočník zvládneme. Problém je s dudlíkem...
Dnes jsme byli všichni u zubaře. Celá rodina. Naštěstí jsme byli ani ne za půl hodiny odbavení všichni. Bez kazů, jen nějaký zubní kámen... Lucinka ukázkově otevřela pusinu, řekla ááá. Jenže paní zubařka hned poznala to,že je Luci hodně dudlíková. Doporučila ho dost omezit. A vzhledem k tomu, že Luci ho vyžaduje i přes den, tak to bude trošičku tvrdý oříšek. Nicméně jsme začali. Na poo spaní jsem jí ho nedala, neplakala, jen si chvíli povídala s hračkama a pak usnula. Uvidíme co mi řekne večer, ona večer celkově hůř usíná než poo.
Slni copak tě trápí, že jdeš do nemocnice???
Není tady
Oskarko a jak poznala, ze Luci hodne dudlikuje?
Pokud si nechala vzit dudana po o, tak myslim, ze to bude v pohode.
S. ma taky dudana na spani, taky bych se toho chtela zbavit,ale myslim, ze to bude trochu problem....asi usne, ale bude spat pul hodiny, pak se probudi, zjisti, ze nema dudana a nebude chtit pokracovat. Bojim se,aby si pak odpoledni spanek nezkratila na 1/2 hodky...coz je u ni mozne.
Není tady
Slni, co kdyz 20mesicu neni pro Ondraska ten spravny cas? Co kdyz bude potrebvat 22mesicu? je to asi individualni s tema plenkama. Nemuze ho to stresovat, ze po nem budes chtit neco, na co jeste neni pripraveny?
Evi, kartarkam neverim a nikdy bych tam nesla.
Sakuro, Tobe gratuluju, jen at mimi pekne roste !
Není tady