6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
2010
http://letnatka2010.rajce.idnes.cz/
OSKÁRKAG - 10.6.2010 se jí narodila dcera Lucinka
měřila - 49 cm, 6t 55cm 3m 57,5cm 4m 61cm 6m 65cm 7m ... 8m 67,5cm 10m 70cm 12m 72,5cm
váila - 3150 g, 6t 4335g 3m 5480g 4m 6265g 6m 7500g 7m 7905g 8m 8430g 10m 8800g 12m 9555g
EVA4444 - 11.6.2010 se jí narodila dcera Anička
měřila - cm, 8t 55,5cm 3m 61,5cm 4,5m 63cm 6m 64,5cm 7m 67,5cm 9m 69,5cm 10m
váila - 3125 g, 8t 4750g 3m 5460g 4,5m 6375g 6m 6600g 7m 6980g 9m 7400g 10m 7310g 11,5m 7690g
ADRIANA1 - 12.6.2010 se jí narodila dcera Natalia
měřila - 48 cm, 7t... 3m... 4m... 6m... 8m...
váila - 3100 g, 7t 5000g 10t 5370g 4m 6400g 6m 7000g 8m 7870g 10m 7800g
SLNIEČKO - 24.6.2010 se jí narodil syn Ondráek
měřil - 49 cm, 6t 52cm 3m 58cm 4m 61cm 6m 63cm
váil - 2750 g, 6t 3950g 3m 5200g 4m 5830g 6m 6500g
DENNY9 - 26.6.2010 se jí narodil syn Vaík
měřil - 54 cm, 6t 59cm 3m 65cm 4m 68cm 5m 69cm 6m 73cm 7m 8m80cm 10m 81cm
váil - 3480 g, 6t 5920g 3m 6850g 4m 7800g 5m 8400g 6m 8980g 7m 9950g 8m 10200g 10m 11200g
OLII - 15.7.2010 se jí narodila dcera Magdalenka
měřil - 46 cm, 6t 52cm 3m... 4m... 5m... 6m... 8m 74cm 10m 80cm
váil - 2040 g, 6t 3040g 3m 5350g 4m 6520g 5m... 6m 7700g 8m 9300g 10m 10000g
KOKOSKA - 19.7.2010 se jí narodila dcera Stelinka
měřil - 47 cm, 6t 54,5cm 3m 61cm 4m 63,5cm 6m 68cm 10m 76cm
váil - 2870 g, 6t 4600g 3m 6450g 4m 7200g 6m 8410g 10m 10250g
SAKURA - 25.7.2010 se jí narodila dcera Erika
měřila - cm, 1m 53cm 2m 58cm 3m...4m... 6m 9m 68cm 10m 68cm 12m 71cm
váila - 3080g, 1m 4180g 2m 4800g 3m 5500g 4m 6005g 6m 6700g 9m 7100g 10m 7300g 12m 7700g
KARAL - 27.7.2010 se jí narodila dcera Barborka
měřila - 50 cm, 6t 56cm 3m 61cm 4m... 6m 67cm
váila - 3970 g, 6t 4660g 3m 5760g 4m 6490g 6m 7400g
JOHANKAS - 28.7.2010 se jí narodila dcera Johanka
měřila - 51 cm, 6t 57cm 3m 61cm 4m 64cm 5m ... 6m 68cm 10m 73cm 12m 75,5cm
váila - 3800 g, 6t 4260g 3m 5500g 4m 6120g 5m 6700g 6m 7010g 10m 8300g 12m 9120g
77.EVCA - 28.7.2010 se jí narodila dcera Lucinka
měřila - 50 cm, 6t 62cn 3m 66cm 4m 68cm 6m 70cm 9m 75cm 12m 77cm
váila - 4000 g, 6t 5300g 3m 6120g 4m 6700g 6m 7180g 9m 8100g 12m 8820g
MEGAN2 - 20.8.2010 se jí narodila dcera Natálka
měřila - 53 cm, 6t 59cm 3m 64cm 4m 65,5cm 8m 70,5cm
váila - 4110 g, 6t 5140g 3m 6290 4m 6620g 8m 8500g
Upravil(a) oskárka25 (29. 7. 2011 21:44)
Není tady
Vítám Vás v novém chlívečku...
Na nástěnce chybí spousta údajů, tak kdo chcete, tak mi to sem napite a já to tam doplním.Teď jsem nějak nestihla sledovat jak velicí ti nai prcci jsou.
Není tady
Pár dní jsem byla mimo... Tak bych ráda popřála Eričce, Barborce, Johance a Lucince ve nejlepí k 1. narozeninám..
Karal super nápad s tím těňátkem, určitě Vám vem zvedne náladu. To pejsci umějí
Kokosko Stelinka je teda moc ikovná s tím chozením, otázka pár dnů a bude lítat jak Lucka.
Teď se mi zdá dost naročné období, já chci aby Luci la třeba dopředu na zahradu a ona se vydá dozadu na dvůr, za ruku chodit nechce, nějakému příkazu jako "pojď dopředu" nerozumí, take výlet ven po svých je vdy na hodně dlouho.
Byla jsem pár dní u naich, vrátila jsem se ve středu odpoledne, myslím, e mamka byla ráda, e jsme vypadli - bylo na ní vidět, e je z děcek unavená. Navíc Jakub v kombinaci s Lucinkou - to je jako tornádo. Jsou dohromady fakt zlobivý oba. Jak ale byli od sebe - o víkendu byl Jakub u naich sám a Luci doma, tak prý Kuba milionový kluk co poslechne a Lucinka se mi taky zdála klidnějí. jakmile jsme tam ale v pondělí dojeli, tak ječeli, prali se... prosttě nápor na nervy.
AD jsem si nasadila, zatím nechci dělat závěry, týden jím 1/2tablety ráno, od zítra budu mít 1 tabletu. Já jsem neměla nijaký úskostný stavy apod. jen jsem hrozně nervozní, kdy uklidím a děcka mi za patama vyhází hračky zase ven, tak mám pocit na brečení, protoe ten nepořádek kolem sebe prostě nesnesu! Vím e to k dětem prostě patří, ale já si prostě nemůu pomoct!
Fini na domečku se blíí, bohuel nám nevyla dlaba v horní koupelně, tak jsme museli přiobjednat, take bude a za 14 dní, ale myslím, e koncem srpna bysme se mohli nastěhovat.
Jdu ehlit, mám asi metrovou kupu prádla, Luci je na jednorázovkách, protoe látkovky jsou prostě zaskládaný mezi prádlem a neměla jsem čas to přebrat.
Není tady
Ahojky hlásím se v novém chlívku.
Oskárko znám to zlobení sourozenců segra má to samé,jak jsou od sebe tak jsou milionové,ale jakmile spolu tak jsou jak tornáda jo jsou to děti
Byla jsem s Lucou na roční prohlídce tak váí 8820g a délka 77cm .
Včera jsme slavili jen s babí a dědou,ale v sobotu to bude velká oslava na dvoře s celým barákem jen doufám e nebude pret.
Není tady
Ahoj holky, přeju ve nej do nového chlívečku a přeji ve nej k narozeninám Barunce, Lucince a Johance, které jsem provihla.
Konečně nemoc ustoupila u dětí i u mě, tak je u nás zase veselo. Ryu bude teď mít měsíc letní prázdniny ve kolce, tak jsem zvědavá, jak to zvládneme. Natěstí tchýně je ochotná s Ryu chodit do bazénu atd.
Dneska jsme byly s Eričkou na roční prohlídce, chodíme co tři měsíce kvůli té hlavičce. Dělají jí pokadé ultrazvuk hlavičky, ale tentokrát naposled, protoe fontanela se zmenuje a ultrazvuk není moné natočit, take přítě nás čeká CT. Jinak míry má 71cm a 7,7kg, take drobek.
Erička toho taky moc neumí, ale vak ona to svým tempem doene.
Není tady
Evco,moc pekna fotka. Co to bylo za dortik? piskotovy? nebo nejaky tvarohovy? kazdopadne vypada chutne
Myslim, ze zadne rocni dite neumi sfouknout svicku...
No a u nas foceni s dortem priserne, nevydrzela ani vterinu jen sedet a koukat.Porad na nej sahala. No a se zapalenou svickou bych ji vubec u dortu nemohla ani posadit. nechapu, jak ty fotky delate
Sakuro, Ericka je opravdu malinka,ale to budou i ty japonske geny. No a proc jdete na CT? nebyla by lepsi MR? uspat ji budou stejne muset...ale MR neni radiace. Kdyby ji radsi poradne kontroloval detsky neurolog. Je sice pekne, ze vidi obrazek mozku, ale to jim o funkcnosti moc nerekne, kdyz ji nikdo nesleduje v PM vyvoji.
Oskarko, ty se drz, stehovani je taky pekny opruz. Nevim,jak na tom budete s nabytkem,ale my jsme nemeli dostatek uloznych prostoru( skrini), tak nam spousta veci zustala po krabicich a vselijak provizorne uskladnenych a muzu Ti rict, ze mi to taky pekne lezlo na nervy, jaky jsme meli doma bordel. I ted potrebujeme dodelat dalsi vestavene skrine, ale jeste si na ne musim pockat, nez se doresi dulezitejsi veci.
Není tady
Evi,
krásný dortík, taky jsem zvědavá, z čeho je Lucinka je kóča, má čertíky v očích A oproti Johance vlasatice A ty zubáky jim koukají vem stejně
Sakur,
Erička je drobná, ale to jsi i Ty a i manel, take nemá být moc po kom velká.
Je dobře, e u je Vám líp, nemoc jsou nepříjemné v jakékoliv podobě.
Karal,
s pejskem jste měli fakt super nápad, vechna tulivá zvířecí miminka jsou balzámem na dui.
Oskárko,
AD pomůou. Já mám občas stavy, e bych nejdřív začala křičet a pak utekla, pak jsem z toho neastná, takové pitomé náladové sinusoidy.
Kokosko,
Dr mi říkala, e u takhle "velké" děti očkují do rukou, protoe noičky víc pouívají. Přilo mi to jako hloupost, při lezení ruce vyuívá stejně... Ale nechtěla
jsem se s ní hádat.
Noc byla hrozná, bylo mi jí líto. U večer jsem z ní byla neastná, jak začala hicovat, začala být uplakaná a apatická, v postýlce leela naprosto nehnutě (jen jen mě drela za ruku a kdy kníkla "mama" bylo to k pláči. Spali jsme po chvilkách, měla jsem jí u sebe. Natěstí dnes u jen tak kňourala a chtěla se chovat, ale teplotu měla u jen zvýenou.
Zítra u bude v pořádku. Přijede moje mamča a bude v pořadí 3. dort. Teda ten včerejí byl jen tak pro forma - muffin se svíčkou
A míry v roce 75,5cm a 9,12kg.
Není tady
Ahoj holky,
dnes jsem si mákla sekáním trávy... uf, je toho moc té práce kolem domu a peníze letí, to je vítr, u nám přivezli tepelné čerpadlo, plán je takový, e v říjnu se to připojí a bude se topit. Do té doby ovem musíme vystěhovat větí část přízemí, zbourat jednu příčku v obýváku a něchat udělat podlahové topení. To bude nepořádku, e na to se netěím. U přítí týden chci začít balit ne moc často potřebné věci jako vystavené sklo, porcelán a knihy do krabic a pokusím se něco z toho uskladnit u rodičů, a mi to tu nepřekáí při malování... Ti nebudou rádi. Děti dnes byly docela hodné, i kdy ze syna mám hlavu jako balón, on tu hubu za celý den nezavře a jetě odmlouvá.
Karal, děkuji moc za objasnění účinků AD. Nápad se těňátkem se Vám povedl.
Oskárko, mám to jako ty, e jsem vynervovaná z mnoství neudělané práce, nepořádku. Dej potom vědět, jestli Ti to výrazně pomohlo nebýt tak vystresovaná. Jestli jo, tak a dokojím, tak bych to začala brát taky.
Není tady
Evi4444 tak z toho bych se u asi zbláznila, obdivuji tě pustit se do takové akce v domě kde bydlíte, ale přeju, aby to vechno proběhlo hladce...
mě dnes volal pán, e je hotová kuchyně, ale zatím nemáme aluzie, budou za 14 dní, tak si počkám raději i na montá kuchyně. U SE TO VECHNO KRÁTÍ... SE MOC TĚÍM.
Holky up sem ty míry, váhy dokud jsme na první straně!
Není tady
Evi ná Jakub tu hubu taky nezavře!
Luci dnes přes den spala 3x. Dopol, odpol jako obvykle, ale navečer jel mana ke známýmu s kočárem a ona mu cestou usnula na kočáře, tak se hodinu prospala do 7 a pak jsme byli venku a opékali pekáčky. Usnula teď.
Není tady
Evi, jake mate teplene cerpadlo? voda-vzduch nebo zeme-voda?
Tu podlahovku nezavidim, bude vam to delat firma nebo svepomoci?nam ji delali taky, ale to jsme v dome nebydleli, ale i tak s tim bylo starosti nad hlavu.
Oskarko, tak to jste meli pekny vecer, burtika bych si taky dala.
Johanko, chudak mala, snad ji uz bude zitra uplne dobre. Davala jsi ni nejaka antipyretika?
U nas tentokrat bylo ockovani kupodivu v klidu a to zase mela svoji dvojkombinaci Hexa +prevenar
Stelinka byla dneska poradne utahana, byly jsme hodne na zahrade a porad jen chtela chodit. Tak jsem ji drzela vzadu za triko a ona pochodovala. Hrozne si oblibila kopr Porad k nemu chodi vonet a dava privonet jinym. Je to sranda, protoze se jednou rucickou dotkne kopru a dava privonet k te druhe, kterou na kopr nesahala Jeste to nema v te male hlavicce patricne srovnane.
No a dneska jsme tu meli remeslnika, se kterym jsme resili nejaky projekt a bavili se o postupu, ona si ho chvili prohlizela a pak zvedla ukazovacek a vaznym tonem mu ukazovala a rika: ne ne ne ne. No je s ni sranda. Docela ho to taky pobavilo.
Není tady
Kokosko, TČ budeme mít vzduch voda od Nibe a podlahovku jen v obýváku 35 m2, jene ten obývák je v půlce domu, take nepořádek bude vude...
Bude nám to dělat firma, topenáře máme, ale kdo udělá anhydritový beton, tak to jetě nevím,, nějaké doporučení na někoho máme, ale stejně pak vezmeme toho, kdo bude mít zrovna čas v tu dobu, a to budeme potřebovat. Momentálně v podkroví dodělávají sádroe, ale i tak tam jetě zbývá dodělat dřevenou podlahu - spousta brouení a prachu, take jetě určitě nebudeme bourat díru pro schody tak do září. Alespoň zatím fungujeme se stavenitěm v podkroví a do přízemí mi nepořádek nejde.
Není tady
Oskárko, podlahovku nedáme vude, protoe u něco bylo zrekonsruováno dříve před 7-mi a 5-ti lety: kuchyň a koupelna mají vytápění el. kabelem teplá dlaba (budu pouívat minimálně) a budou tam nové radiátory a v dětském pokoji - naí budoucí lonici je dřevěná podlaha 7 let a museli bychom ji vyhodit, tak tam dáme radi radiátory. Podlahovým topením se zvedne podlaha o 10 cm, co samo o sobě je dost nevýhodné kvůli dveřím..., ale do toho obýváku to dát musíme, protoe tam bude schoditě a byl by tam pořád pocit studených nohou, jak teplo půjde nahoru. Jo, kdybych tehdá věděla před lety... tak bych rekonstruovala úplně jinak a nebo radi tohle stavení zase prodala a za ty prachy, co ta rekonstrukce stojí, jsme mohli mít nový barák. Kdy jsem tu začínala, tak topení přímotopy a dřevem vyhovovalo... a o tepelném čerpadle jsem jetě ani neslyela.
Není tady
Kokosko, oni spí sledují, jestli se nález nemění, neroste. PM sledují při kontrolách a dle DR je malá v pořádku, mně se ale nezdá ta levá ručička...Na rehabilitaci nám vůbec nepomohli - řekli nám tehdy jen, a přijdeme, a malá poleze, take to je na nic. Malá u leze, ale nepůjdeme tam u. Zas jí jen prohlédnou a nic z toho. e by nám ukázali jak s ní cvičit, to nehrozí.
S tím CT má pravdu. V měsíci jií dělali MRI, tak se pokusím je o to poprosit. Radiaci bych nerada.
Johanko, co bylo s malou Johankou?
Není tady
Evi, my taky mame Nibe, jen voda-zeme, jsme spokojeni, naklady na vytapeni zcela minimalni. Jinak taky mame kombinovanou podlahovku a radiatory. Treba v loznici, aby se teplota dala rychle regulovat. Projektantka nam to takto doporucila, ale nejsem si jista, ze bych to znovu udelala taky tak.Je teda pravda,ze podlahovaka je preci jen drazsi.
Není tady
Ahoj holky, Aničce lezou najednou 4 zuby, 2 u vykoukly a 2 se na to chystají. Přitom je úplně v pohodě. Tak u bude mít 4 zuby nahoře a 2 dole.
Jak je olivo, jsme doma a hodně jsem uklízela, paradoxně i kdy je oklivo, zlepila se mi nálada, kdy mě neobklopuje nepořádek.
Není tady
Teda u nas vikend pekne na prd. Cele 2dny prsi, S. je nestastna,ze nemuze ven na travu, stoji u dveri na zahradu a smutne kouka. Ona to na zahrade ma strasne rada. Ja jsem nic neudelala, protoze ji zabavam doma, uklizest se s ni moc neda. Ted ji manzel vzal ven v kocarku s plastenkou, tak alepson chvili klid.Uz jsme ji vybirala na netu plastenku, az bude k podzimu zase hnusne a ona uz bude chodit, tak holt budeme chodit ven, dest nedest.
Není tady
Nazdar, u nás bylo o víkendu taky karedě. Moc neprelo, ale byla zima, e jsem vytáhla Luci punčoky a teplé oblečení. Zase jsme udělali na stavbě spoustu práce, já tam odbíhám jen kdy Lucinka spí, jinak nemůu. Během následujících dní by nám měli namontovat dveře, poloit lino, zkompletovat koupelny a wc, aluzie a kuchyni. A to ve zaplatíme, tak jsme na 0 a u máme smůlu.
Dala jsem Lucinku u spát, straila od 6.
Manel má tento týden dovolenou, tak doufám, e se počasí zlepí a my si vyrazíme alespoň na jeden den na výlet.
Není tady
Ahojky
u nás bylo o víkendu,taky oklivo a zima,ale mi jsme v sobotu slavili Lucinky narozeninky,tak jsme se aspoň zahřáli trochu vnitřně
Dneska je taky zima,tak jsem musela i doma zapnout topení a trochu to tu ovlait teplem u mě mrzli i noky.Lucinka taky teď spinká,tak pujdu honem něco uvařit.
Jinak nae Lůca je hrozně ulítlá na kabelky má tu jednu starí a stou pořád chodí dává si jí na krk a pochoduje
Jaruce od Ciesky přejeme ve nejlepí k dnením narozeninkám hodně zdravíčka,těstíčka a hodně hraček a velkou
Není tady
holky ja nechapu, jak to, ze si ty vase holcicky nechaji neco na hlave....ja jak cepici neprivazu,tak okamzite leti. Koloboucky, kdyz sivitilo slunce, mela hned dole.
Lucince to moc slusi, vypada hrozne dospelacky
Není tady