6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Potřebovala bych poradit, jak na grilovanou zeleninu - jak na grilu tak v troubě s grilem. Několikrát jsem to zkouela, ale nějak se mi to nevede. V troubě ji vdy skoro usuím, i kdy jí kontroluju a na grilu to trvá straně dlouho ne se udělá, take mi vdy dojde trpělivost...
Není tady
Myslím, e pokud má gril dobře roztopený, ugriluje se celkem rychle. Já větinou napichuju kousky na pejli, pohodlně se s tím pak manipuluje. Griluj jen vhodnou zeleninu - papriky, cibuli, lilek, cuketu, jdou i cherry rajčátka. Zeleninu potírám olejem, solím a pepřím a na talíři... Jinak co je super v troubě, jsou papriky. Vdycky tam oupnu celou červenou, napřed ji na několika místech propíchnu párátkem a peču, dokud se nenafoukne slupka, která pochopitelně zčerná. Na nejvyí teplotu to trvá asi dvacet minut, ani nepoutím gril. Pak ji dám na chvilku zapařit do igeliáku, ona se scvrkne, pak ji oloupu, nakrájím na kousky, smíchám na pánvi s opečenou cibulkou a česnekem (oliový olej je vhodnějí), na talíři pak přidám třeba jetě bylinky nebo kapary. Pečený papriky jsou super :-) K tomu nějaká křupavá bagetka a je to.
Není tady
Zkus se třeba podívat na http://www.onlinekucharka.cz/recept/271 … e-na-grilu
nebo na jiný zeleniny tady http://www.onlinekucharka.cz/seznam_receptu/6/605
Není tady
Já jsem řeila stejný problém. Je důleité mít opravdu rozpálený gril a nebo to někdy dám do alobalu.
Není tady
Zkus mrknout sem: www.grilykrby.cz/grilovana-zelenina/, sama se tam docela často inspiruju. U zeleniny je důleité ji na grilu hlídat, nesmí být udělaná ani moc ani málo, ale kdy se trefí, tak je to fakt lahoda.
Není tady
Ja zas nevim, jak zeleninu dobre ochutit, aby byla po ugrilovani fakt dobra... mate nejakou zarucenou marinadu?
Není tady
Bruninka napsal(a):
Ja zas nevim, jak zeleninu dobre ochutit, aby byla po ugrilovani fakt dobra... mate nejakou zarucenou marinadu?
Tak marinádu bys chtěla....hm...jedna mě pro tebe napadá..
Pokud tady budete zasírat vlákna reklamou dál, tak ti skutečně marinádu poradím. A věř, e ingredience, které ti doporučím, moc chutné nebudou
Není tady
Mě nejvíc chutnají grilované ampiony. To nemá chybu.
Není tady
nejakou zarucenou marinadu?
Chilli nebo feferonkovou - a aplikovat do druhýho konce trávicího traktu...
Není tady
Ahojte zensky, chci se zeptat na nejake dobre recepty na grilovanou zeleninu, a take jake prislusenstvi ke grilum na to pouzivate? popripade kde bych jej mohla za dobrou cenu koupit.
Není tady
helena napsal(a):
nejakou zarucenou marinadu?
Chilli nebo feferonkovou - a aplikovat do druhýho konce trávicího traktu...
Helčo, doufám, e jsi tuto "chuovku" doporučila na základě své osobní zkuenosti. Určitě jsi po aplikaci lámala rekordy, ale nevím, jestli to bylo jenom v běhu.
Upravil(a) vrabčák (17. 1. 2015 21:26)
Není tady
Veriseek: Deti si oblibili grilovanou cuketu, ja si nejradeji delam cibuli ale to je spise takova klasika, a zalezi co delat, ale mrizka je na to moc fain.
Není tady
A jakou mrizku nato mate? To jsem prave taky hledala na netu, ta nase by chtela uz vymenit, je zamastena a spinava a vůbec to nejde dolu, nasla jsem na netu "Grilovací rot s vyměnitelným středem", to by mohlo byt dobry ne?
Není tady
Mame jednoduchy grilovaci rot s vymenitelnym stredem, ale maso i zelenina se na tom dela senzecne, vdy vezmu jen ten stred, umeju a je to..
Není tady
Holky, jaky rost, nebo mrizku na gril znacky Weber? Ten stary co tam je uz je skaredy a chtelo by to nejaky novy, a u te zeleniny nevadi kdyz vam do rozpaleneho uhli pará stava, jak tomu vadi u masa?
Není tady
Je to plynovy gril, podobny mají naí doma a na vanoce jsme jim kupovali pridavnou mrizku na gril cca za 900kc, ale je to dobra investice!
Není tady
U se moc těím a si letos udělám grilovanou zeleninku a masíčko Vidím to tak za 14 dnů ,e by to mohlo být u reálné.
Není tady
Nooo my uz jsme ho vytahli zacatkem tydne, jak manzel slysel ze bude koncem tydne az 20°C nevahal nic. ale zjistili jsme kolik věci by se nam k tomu jetě hodilo dokoupit.
Není tady
Já u se těím na grilování celkově. Ze zeleniny je pravda, e miluji hlavně klasiku... grilovanou cibuli u masa je mi to jedno, beru jakékoli kadopádně se také těím na vemoné marinády a omáčky, máte nějaký supr recept? Ráda bych docela vyzkouela třeba i ty nové ávy na maso, mohlo by to být zajímavé. Kamarádka říkala, e se Knorru dost povedly, tak jsem zvědavá... nemám ráda suché maso, tak je snad ocením
Není tady
Nedělám samotnou grilovanou zeleninu, protoe u nás zas tak moc nejede, ale nakrájím nadrobno brambory, které nechám krátce projít horkou vodou, nakrájím ampiony, tuhle listový penát, trochu česneku, rajče, papriku, zabalila jsem do alobalu - s bylinkami, případně kořením, které mákdo rád a solí, zabalila s trochou oleje do alobalu a dala na gril - opravdu nám to moc chutnalo jako příloha k masu, i samotné...
Není tady
A na cem delate zensky maso a zeleninu? Mate nejaky konkretni pomucky nato? Delate maso normalne na mrizce? To jsme tam měli, ale vdy bylo vysuseny a bez stavy.
Není tady
Kolikrát mám radi zeleninu ne pak samotný maso.. Děláme cuketu, papriky, rajčátka, ampiony, kukuřici.. posypat parmazánem a nemá to chybu. Jetě jsem si oblíbila grilovaný ananas, ten můu doporučit!
Není tady