6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, prosím o rady a zkuenosti. Mám pocit, e můj 11 měsíční chlapeček má problém s trávením lepku. Ji po druhé se stalo, e snědení větího mnoství potravin s lepkem měl trávicí problémy. (poprvé jsem to přiřadila rostoucímu zoubku) Často kakal (8-10x denně) - ne průjem, ale evidentně nestrávené jídlo. Hodně ho bolelo bříko.
Jakmile jsem mu začala dávat jen bezlepkové jídlo, problém zmizel.
Máte někdo podobnou zkuenost? Můe to být ji nesnáenlivost lepku/celiakie, nebo ho můe trávit a bude starí? Vůbec o této problematice nevím
Díky
Není tady
Tak jsme dnes byli u dětské dr a vyjádřila podezření na celiakii, zítra jdeme na odběry krve, za týden budou výsledky, tak drte pěsti, a je to něco dočasného, překonatelného.
Není tady
li.lik napsal(a):
Ahoj, prosím o rady a zkuenosti. Mám pocit, e můj 11 měsíční chlapeček má problém s trávením lepku. Ji po druhé se stalo, e snědení větího mnoství potravin s lepkem měl trávicí problémy. (poprvé jsem to přiřadila rostoucímu zoubku) Často kakal (8-10x denně) - ne průjem, ale evidentně nestrávené jídlo. Hodně ho bolelo bříko.
Jakmile jsem mu začala dávat jen bezlepkové jídlo, problém zmizel.
Máte někdo podobnou zkuenost? Můe to být ji nesnáenlivost lepku/celiakie, nebo ho můe trávit a bude starí? Vůbec o této problematice nevím
Díky
Ahoj,
někomu vadí jen penice, někomu vechny obiloviny s lepkem. Ale pokud se prokáou v krvi protilátky na gliadin, retikulin apod., tak to asi bude bohuel celiakie. Pokud bude odběr v normálu, tak chlapečkovi můe dělat problém lepek, ale nemusí jít přímo o alergii. Také jsem míval problémy, kdy jsem byl malý, avak celiakie to nebyla. U jsem starí a lepek mi nevadí. Uvidíte, no. Tak a se daří!
Upravil(a) giorgino (29. 7. 2011 20:55)
Není tady
Dobrý den, velice Vám děkuji za naději do budoucna - zítra máme konzultaci u dr., tak uvidíme, jaké budou výsledk, doufám, e se to časem srovná.
Není tady