Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#126 26. 7. 2011 15:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: BOJOVAT O NĚJ MÁ SMYSL, ALE JDE ŽÍT PO VÍTĚZSTVÍ ŠASTNĚ?

ViktorkaM napsal(a):

dusička napsal(a):

... A že to byla bolest? Jako že jsem patřila někomu jinému? Já mu to nepřiznala, ani nevyvrátila...

Ne, ze jsi patrila nekomu jinemu, nebo teda ano, kdybys patrila. V tu chvili, jak jsi rikala, ze te ve zlosti poslal "za tim jinym", ty rikas EGO a ja rikam BOLEST, proto, ze clovek, ktereho miluju, odchazi za nekym jinym... takova bolest. grater

No veď áno, božavý Egoušek... graterkapitulation Láska by milovaného poslala tam, kde je šastný  a kde mu je dobre, aj keď určite s žútosou, že to nemôžem by JA, kto ho urobí šastným - ale čo už.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#127 26. 7. 2011 15:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

mia napsal(a):

helena napsal(a):

Já si nedovedu dost dobře představit, že bych nevěrného manžela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, že se mě za mřížemi naučí milovat
No vidíš.. a některé soudy si docela dobře představí, že se dítě naučí milovat jednoho z rodičů tak, že ho strčí za mříže dětské psychiatrie... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif

napadlo mi přesně to samé a děsí mě, že se v dnešní "civilizované" době může někdo beztrestně dopouštět takového násilí na dětech a není moci, která by jim pomohla grater... viz např. medializovaný případ té Terezky a jistě mnoho dalších, o kterých se nemluví... jak to děcko může pak v budoucnu věřit lidem....

Ano, už když jsem svůj skromný postřeh psala, napadla mě naprosto stejná paralela s tou ubohou holčičkou grater Nicméně výsledky takových represálií jsou naprosto stejné: násilím se ještě nikdo nikdy "nepolepšil" a zavíráním do vězení, ústavů a na psychiatrické kliniky si ještě nikdo nikdy lásku žádné lidské bytosti nevynutil.

Nedivila bych se, kdyby se holčička z tohoto konkrétního případu vůči svému otci natolik zatvrdila, že by vyčkala své dospělosti a úderem osmnáctin veřejně oznámila, že se svého otce úředně zříká hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#128 26. 7. 2011 15:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

já ted přemýšlím, proč se vlastně slibuje - žít spolu ve zlém i dobrém, dokud nás smrt nerozdělí.

Dusi, v tomhle slibu přece není slovo o lásce. To nemá s láskou partnerskou mnoho společného. Někdy nic.

No to je fakt, nemá. Takže by se mělo dejme tomu žít bez lásky? Když se to kdysi slíbilo?
Přeci si slibujou dva, když se milujou a chtěj spolu žít a zestárnout. Proč není v slibu nic o lásce.

Láska manželská j niečo iné ako zamilovanos... A žudstvo stáročia žilo v "dohodených manželstvách", kde sa manželia prvýkrát strelti psolu až pri zásnubách alebo pri sobáši - a šlo to aj tak... Niekde je to tak dodnes. stolt Nehovorím, že z toho boli len šastné zväzky - a keďže rozvod nebol povolený, odchádzalo sa "za prácou" na opačný koniec zemegule... alebo len do susedného okresu... ale žilo sa tak, proste.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#129 26. 7. 2011 15:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaM napsal(a):

dusička napsal(a):

...Viki je potřebovat a potřebovat, aby se z potřeby nestala závislost

Ok. Potrebuju nekoho soustavne, abych byl stasten. Jsem tedy zavisly. Ale ja sama se tak, kdyz ho mam = jsem stastna, citim i svobodna. Kdyz se sve zavislosti z nejakeho duvodu budu chtet zbavit /treba abych se prizpusobila nejakemu trendu - treba Babinetimu, hi-hi/, prestanu byt zavisla na soustavne potrebe toho druheho... budu nestastna. A tim padem nesvobodna. Slozite? Ne. Takze i ta predstava "svobodnosti" je relativni a subjektivni... tongue

Iste. Sú žudia, ktorí nevedia a nechcú ži slobodne. To ale nič nemení na tom, že žijú ne-slobodne, hoci šastne. wink Väčšina alkoholikov, narkomanov a gamblerov sú šastní závisláci a nešastnými ich robí jedine predstava, že prídu o svoj "predmet závislosti" alebo že budú nútení ži slobodne.. (trebrás kvôli závislosti na manželke big_smile a jej vyhrážaniu).

Brita

Není tady

#130 26. 7. 2011 16:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaM napsal(a):

Ne. Me "zas..a" vnimani byt sama. Tehdy jsem "nesvobodna", svazana samotou. reta

Viki, jak jsem to pochopila, tak Ty se cítíš svobodně a šastně tehdy, když žiješ v páru. Jakmile žiješ sama, cítíš se nesvobodně a není Ti dobře ani po těle, ani na duši smile

Já nevím, asi jsme každá z nás jiná, ale já se sama se sebou cítím velice útulně a na to, abych se cítila šastná a volná jako pták, na to partnera opravdu mít nemusím smile Za prvé se dokážu zabavit sama, za druhé osamělostí opravdu netrpím, protože mám děti a svoje kamarádky a každej den u mě někdo je, za třetí mám svoje domácí mazlíčky, kteří naplňují moji potřebu někoho ňuchňat a z těchto důvodů si nemusím hledat partnera jenom proto, abych nestrádala samotou, ale abych měla svůj život pokud možno ještě lepší, než mám jako single smile

Není tady

#131 26. 7. 2011 16:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Iste. Sú žudia, ktorí nevedia a nechcú ži slobodne. To ale nič nemení na tom, že žijú ne-slobodne, hoci šastne. wink Väčšina alkoholikov, narkomanov a gamblerov sú šastní závisláci a nešastnými ich robí jedine predstava, že prídu o svoj "predmet závislosti" alebo že budú nútení ži slobodne.. (trebrás kvôli závislosti na manželke big_smile a jej vyhrážaniu).

Selimo, šastní závisláci?!? To bych neřekla. Možná zpočátku, to ano, ale ty konce kolikrát opravdu nejsou o šastné závislosti ... ty konce už jsou kolikrát o tom, že si dotyčný uvědomí, že už nedokáže žít ani s návykovou látkou, ani bez ní a obzvl᚝ ve chvíli, když už mu ta droga vzala skutečně všechno, volí dobrovolný odchod ze života ... hmm

Není tady

#132 26. 7. 2011 16:42

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Selima napsal(a):

... Navyše zo svojej vernosti robia nejakú ohormnú obe (niečo ako Abrahám a Izák) na oltár vzahu, pričom v skutočnosti je moja vernos v prvom rade MOJA záležitso, až v druhom môjho partnera...

... Obe? + Podža hesla "podža seba sudim teba"? Nie. Vernost je prirodzena. Samozrejmost. Vsetko ostatne je zvratenost. Vcetne tych kvetnatych vyhovoriek, ako sa z toho vyvinit...  usch

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#133 26. 7. 2011 16:55

majkafa
Host

Až když je člověk spokojený a šastný sám se sebou, je na dobré cestě být skutečným partnerem. stolt

#134 26. 7. 2011 16:56

majkafa
Host

ViktorkaM napsal(a):

Selima napsal(a):

... Navyše zo svojej vernosti robia nejakú ohormnú obe (niečo ako Abrahám a Izák) na oltár vzahu, pričom v skutočnosti je moja vernos v prvom rade MOJA záležitso, až v druhom môjho partnera...

... Obe? + Podža hesla "podža seba sudim teba"? Nie. Vernost je prirodzena. Samozrejmost. Vsetko ostatne je zvratenost. Vcetne tych kvetnatych vyhovoriek, ako sa z toho vyvinit...  usch

Za pár rokov si povieme. Ako dlho ti toto manželstvo atd. vydržalo. Stále robíš rovnakú chybu. Kým to nezmeníš, budeš sa stále vydáva a rozvádza.

#135 26. 7. 2011 20:11

HB
♥♥♥♥♥--

ViktorkaM napsal(a):

o tomhle uz psal kdysi i Plzak...pokud by byla vernost prirozena a vrozena, pak by se cloveku delalo zle uz jen pri pomysleni na styk s jinym, nez se svym partnerem...

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#136 26. 7. 2011 20:33

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Přečetla jsme si  úvodní příspěvky zakladatelky vlákna.  Vidím to jako  vyšplíchnutí těch  úvah zhluboka od srdce (duše),s kterými jí samotné nebylo dobře... Nic víc nic míň.  Vůbec si nemyslím, že by její muž měl být uzurpovaný  chudák s "nožem na krku"... To co napsala mohou být spíš její pocity  a výkřiky  překvapeného člověka, který  TOHLE nečekal.  To se přece stane, že nás něco vykolejí a rozhodí jak  sirky po stole....To jestli si svůj vztah s partnerem narovnají a jestli v něm budou šastní bez  příchutě trpkosti a prošlých vin a vín - to je  úkol pro oba, A  je jedno jestli je její muž ten typ,kterému nebude vadit se  tisíckrát omluvit a nebo ten,který se k "věci" nebude chtít vracet. Pokud mají na co navázat - mají za sebou hezký život PŘED ,mohou  žít i PO. Pokud už  jejich vztah  došel do stadia ,kdy se jednomu chce zvracet,když se na něj druhý podívá- půjdou od sebe. 

Za sebe bych jí poradila- nečíst  časopisy pro ženy  s feministickými články většinou solo žijících  rádců, nekoukat na podobné diskuze na netu, protože toho lidského bolu je na nich moc a nepomáhají zapomínat a tvořit- spíš rozrýpávat nedohojený vřed...  Najít sama sebe, vzpomenout a porovnat jestli mají ještě společného víc než dluhy  a dítě. Pak  se opřít do  komunikace, společných radostí a  individuálních radostí- nepověsit se na sebe "aby se zase něco nepřihodilo" tongue. Jde to.  Já to vím. stolt

Není tady

#137 26. 7. 2011 23:28

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Zuzko, vis, prislas v pravou chvili, aspon pro mne teda jo !  tummenupp

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#138 26. 7. 2011 23:30

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

HB napsal(a):

ViktorkaM napsal(a):

o tomhle uz psal kdysi i Plzak...pokud by byla vernost prirozena a vrozena, pak by se cloveku delalo zle uz jen pri pomysleni na styk s jinym, nez se svym partnerem...

Jeste mozna take jde o to... komu se  "dela z ceho zle", a take....    za jakou dobu   .... a za jakych okkolnosti, ze jo? va

Upravil(a) ViktorkaM (27. 7. 2011 7:44)

Není tady

#139 27. 7. 2011 1:45

dobojováno jest
♥♥-----

No jo, každý to má jinak. Těžko radit, ale zrovna někomu možná tato diskuse prospěje. Možná se zrovna teď nějaká mladá holka, kterou podvedl manžel poprvé, hrozně moc trápí a neví, co má dělat. A od toho tady diskuse taky jsou - aby se lidi těmito články insporovali a nakonec si stejně udělali po svém. Mnohdy vás ani nenapadne tolik řešení, která se zde na babinetu nabízejí. Je to jak katalog situací a řešení, stačí si jen vybrat, vzít si třeba z každého něco a dohromady vznikne mozajka skvělé odpovědi přesně zapadající do vaší situace. Neříkám, že život je jen o rozumu, ale nechat se vláčet city už jsem zkusila a bohužel to způsobovalo samou bolest. Jen dobře vymyšlený plán a dávka štěstěny může v těžké situaci pomoct, když už jsou city na dně... a si každý myslí co chce, nelžu! A taky nejsem žádná dokonale empatická babička, co skvěle štrikuje - protože mladé baby jako já tohle v našem věku fakt nedělaj :-)) my tvrdě makáme - viz dnešní noc. Zase vysedávám až do druhého dne u pc, abych obstarala peníze na živobytí rodiny. K tomu musím vařit, uklízet, chodit do práce denně, přicházet dom až k večeru za nízký plat. Zde jsem se chtěla jen dočasně odreagovat, abych zapomněla na všechny ty starosti. Aspoň některé spřízněné duše mě možná pochopily. Tak fajn lidičky, jdu se vyspat, vstávám v 6.00 ráno opět do zaměstnání. PS: Blahý to život důchodkyň co se nudí a opruzují mladé statečné a rozumné maminky. Sbohem.

Není tady

#140 27. 7. 2011 1:58

dobojováno jest
♥♥-----

A děkuji Zuzko. Konečně zase svitlo sluníčko nejen z pohledu Viktorky, ale i mně - zakladatelky tohoto vlákna. Mᚠpravdu, myslím, že jsem neměla začít číst tyto články a rozbabrávat zasychající vřed.. jdu léčit dušičku a udělám si radost - půjdu konečně spát po perném dni. Ahoj.

Není tady

#141 27. 7. 2011 7:18

majkafa
Host

dobojováno jest napsal(a):

No jo, každý to má jinak. Těžko radit, ale zrovna někomu možná tato diskuse prospěje. Možná se zrovna teď nějaká mladá holka, kterou podvedl manžel poprvé, hrozně moc trápí a neví, co má dělat. A od toho tady diskuse taky jsou - aby se lidi těmito články insporovali a nakonec si stejně udělali po svém. Mnohdy vás ani nenapadne tolik řešení, která se zde na babinetu nabízejí. Je to jak katalog situací a řešení, stačí si jen vybrat, vzít si třeba z každého něco a dohromady vznikne mozajka skvělé odpovědi přesně zapadající do vaší situace. Neříkám, že život je jen o rozumu, ale nechat se vláčet city už jsem zkusila a bohužel to způsobovalo samou bolest. Jen dobře vymyšlený plán a dávka štěstěny může v těžké situaci pomoct, když už jsou city na dně... a si každý myslí co chce, nelžu! A taky nejsem žádná dokonale empatická babička, co skvěle štrikuje - protože mladé baby jako já tohle v našem věku fakt nedělaj :-)) my tvrdě makáme - viz dnešní noc. Zase vysedávám až do druhého dne u pc, abych obstarala peníze na živobytí rodiny. K tomu musím vařit, uklízet, chodit do práce denně, přicházet dom až k večeru za nízký plat. Zde jsem se chtěla jen dočasně odreagovat, abych zapomněla na všechny ty starosti. Aspoň některé spřízněné duše mě možná pochopily. Tak fajn lidičky, jdu se vyspat, vstávám v 6.00 ráno opět do zaměstnání. PS: Blahý to život důchodkyň co se nudí a opruzují mladé statečné a rozumné maminky. Sbohem.

Tohle mě rozesmálo lol
Nepostřehla jsem, že by tu psala nějaká důchodkyně, co se nudí.
Já dokonce snad ani takovou neznám, co by se v důchodu nudila.
Nejvíc mě rozesmál termín mladé statečné maminky. lollollol

#142 27. 7. 2011 7:32

Johana50
♥♥♥♥♥--

lol Milá mladá, statečná a /ne/rozumná bojovnice, až příjdeš na to , že život není jen boj, pak teprve bude "dobojováno". Zatím vidíš svět je úzkým průzorem tanku a je tak omezený ,jako tvůj osmělý rozum s absencí citů, intuice a empatie.
Možná by se lecos změnilo, kdybys dovolila své skutečné ženě v tobě, aby byla ženou a ne údernicí , co všechno zmákne. Věř mi, že muži to většinou ocení v mnoha ohledech a od takových většinou neutíkají jinam, pokud nejsou sami jen bábovky, co se vezou.

Upravil(a) Johana50 (27. 7. 2011 7:33)

Není tady

#143 27. 7. 2011 9:02

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Buďte trošku tolerantí vy přemoudřelé "stařeny"

Vzpomeňte na své trable, své boje s tím a spočítejte čas, kolik ho bylo, než jste došly tam, kde jste dnes s těmito názory. Vzpomeňte na psí kusy, co jste vyváděly, aby jste na sebe upoutaly něčí  pozornost....  Kolik následovalo dalších kopanců a držkopádů.... A to ještě stojí za povšimnutí, zda vůbec to, k čemu jste došly, není pouhá z nouze cnost tongue

Se podívejte a spočítejte se, které z vás nevěru ukočírovaly a zůstaly s partnerem, a které z vás byly "vyměněny" za nový model.... a sáhněte si do hloubi svého nitra, zda tyto "kecy" mnohdy nepramení jen z pocitu osamění a frustrace z neuskutečněného přání mít a žít spokojený život.

Nejste tolerantní k tomu, abyste daly čas...

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#144 27. 7. 2011 9:09

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Johana50 napsal(a):

...Možná by se lecos změnilo, kdybys dovolila své skutečné ženě v tobě, aby byla ženou a ne údernicí , co všechno zmákne. Věř mi, že muži to většinou ocení v mnoha ohledech a od takových většinou neutíkají jinam, pokud nejsou sami jen bábovky, co se vezou.

Mno, mam pocit, ze ten "negativni obsah" tohoto sdeleni je aplikovatelny prave na ony "hrdinky", co manzela benevolentne propustily (ev. urazene vykoply), novemu modelu pogratulovaly k uspechu, a valily dal jak tank, co vsechno zmakne, vcetne "nevinne vyroby" dalsich sobe podobnych nestastnic... usch

Není tady

#145 27. 7. 2011 9:28

Johana50
♥♥♥♥♥--

Za můj příspěvek se zařadily další  přispěvatelky se svými negativními  domněnkami, takže by to mohlo  v mladé údernici vzbudit  jiný dojem než je realita.
Nejsem ani stará, ani důchodkyně lol prožívám velmi šastný   partnerský vztah a mám i osobní zkušenosti  z období "údernice všechno zvládne" . Vím jak reagoval muž na mé údernické období tehdy a jak reaguje nyní.  Po tom nepříliš šastném období pro oba dva  jsem si ještě relativně včas uvědomila, že jsou jisté slepé uličky, které nestojí za to stále opakovaně prošlapávat, zvl᚝ když existují moudré ženy , které to udělaly za mě a zkušenosti mi srozumitelně mohly předat ( třeba moje tchyně,kterou jsem měla moc ráda smile )

Není tady

#146 27. 7. 2011 9:47

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Johano:
neplýtvej domněnkami o domněnkách :-D
Před kolika desetiletími jsi prožívala osobní zkušenost údernice, co všechno zvládne? Jak dlouhé bylo tvé nepříliš šastné období?
Znovu píšu - dopřej jiným času. Ony moudré ženy mohly být moudré pro tebe, či pro jiné, které se "zakonzervovaly", věř, že existují i jiné moudré ženy, co nestrkají čumák do každé slepé uličky, aby zjistily, že jsou opravdu slepé a rovnou jdou na dálnici, kde jsou čitelné ukazatele. takže se vyhnou všelijakým zkouškám, co by ne/mohlo fungovat a jdou rovnou za tím, co musela každá udělat tak, jako tak - tzn. nastavit si své hranice, jasně formulovat své názory a dodržet své slovo.
A nejdůležitějším výsledkem je osobní pocit spokojenosti - a je zcela jedno, jestli po boku s (bývalým) nevěrníkem, nebo raději bez.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#147 27. 7. 2011 10:08

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

A ja bych jeste rada dodala, ze mam jakysi vnitrni pocit (a prosim predem, aby mi nebyl vyvracen ani "bran", je totiz MUJ offtopic ), ze mnohe z tech, co zde tak vehementne propaguji nezavislost, sobestacnost a "vyhody" zivota single, si jenom vicemene z donuceni "zalepily svoji bolistku" z toho, ze jim partnerske souziti proste nevyslo... grater

Není tady

#148 27. 7. 2011 10:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Johana50 napsal(a):

lol Milá mladá, statečná a /ne/rozumná bojovnice, až příjdeš na to , že život není jen boj, pak teprve bude "dobojováno". Zatím vidíš svět je úzkým průzorem tanku a je tak omezený ,jako tvůj osmělý rozum s absencí citů, intuice a empatie.
Možná by se lecos změnilo, kdybys dovolila své skutečné ženě v tobě, aby byla ženou a ne údernicí , co všechno zmákne. Věř mi, že muži to většinou ocení v mnoha ohledech a od takových většinou neutíkají jinam, pokud nejsou sami jen bábovky, co se vezou.

tummenupptummenupp supr napsáno, souhlasím, funguje to - být skutečnou ženou stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#149 27. 7. 2011 10:16

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Johana50 napsal(a):

tummenupptummenupp supr napsáno, souhlasím, funguje to - být skutečnou ženou stolt

Opravdu? jak dlouhou zkušeností (samozřejmě vlastní) toto můžeš doložit?

Upravil(a) Zklamaná (27. 7. 2011 10:16)

Není tady

#150 27. 7. 2011 10:20

javena
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

A ja bych jeste rada dodala, ze mam jakysi vnitrni pocit (a prosim predem, aby mi nebyl vyvracen ani "bran", je totiz MUJ offtopic ), ze mnohe z tech, co zde tak vehementne propaguji nezavislost, sobestacnost a "vyhody" zivota single, si jenom vicemene z donuceni "zalepily svoji bolistku" z toho, ze jim partnerske souziti proste nevyslo... grater

Já jsem si žádné takové propagátorky tady nevšimla... Všechno má svůj rub a líc a rozumný člověk to ví a je single nebo v páru. smile

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí