1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
ViktorkaM napsal(a):
dusička napsal(a):
... A e to byla bolest? Jako e jsem patřila někomu jinému? Já mu to nepřiznala, ani nevyvrátila...
Ne, ze jsi patrila nekomu jinemu, nebo teda ano, kdybys patrila. V tu chvili, jak jsi rikala, ze te ve zlosti poslal "za tim jinym", ty rikas EGO a ja rikam BOLEST, proto, ze clovek, ktereho miluju, odchazi za nekym jinym... takova bolest.
No veď áno, božavý Egouek... Láska by milovaného poslala tam, kde je astný a kde mu je dobre, aj keď určite s žútosou, e to nemôem by JA, kto ho urobí astným - ale čo u.
Není tady
mia napsal(a):
helena napsal(a):
Já si nedovedu dost dobře představit, e bych nevěrného manela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, e se mě za mříemi naučí milovat
No vidí.. a některé soudy si docela dobře představí, e se dítě naučí milovat jednoho z rodičů tak, e ho strčí za mříe dětské psychiatrie... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gifnapadlo mi přesně to samé a děsí mě, e se v dnení "civilizované" době můe někdo beztrestně dopoutět takového násilí na dětech a není moci, která by jim pomohla
... viz např. medializovaný případ té Terezky a jistě mnoho dalích, o kterých se nemluví... jak to děcko můe pak v budoucnu věřit lidem....
Ano, u kdy jsem svůj skromný postřeh psala, napadla mě naprosto stejná paralela s tou ubohou holčičkou Nicméně výsledky takových represálií jsou naprosto stejné: násilím se jetě nikdo nikdy "nepolepil" a zavíráním do vězení, ústavů a na psychiatrické kliniky si jetě nikdo nikdy lásku ádné lidské bytosti nevynutil.
Nedivila bych se, kdyby se holčička z tohoto konkrétního případu vůči svému otci natolik zatvrdila, e by vyčkala své dospělosti a úderem osmnáctin veřejně oznámila, e se svého otce úředně zříká
Není tady
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
já ted přemýlím, proč se vlastně slibuje - ít spolu ve zlém i dobrém, dokud nás smrt nerozdělí.
Dusi, v tomhle slibu přece není slovo o lásce. To nemá s láskou partnerskou mnoho společného. Někdy nic.
No to je fakt, nemá. Take by se mělo dejme tomu ít bez lásky? Kdy se to kdysi slíbilo?
Přeci si slibujou dva, kdy se milujou a chtěj spolu ít a zestárnout. Proč není v slibu nic o lásce.
Láska manelská j niečo iné ako zamilovanos... A žudstvo stáročia ilo v "dohodených manelstvách", kde sa manelia prvýkrát strelti psolu a pri zásnubách alebo pri sobái - a lo to aj tak... Niekde je to tak dodnes. Nehovorím, e z toho boli len astné zväzky - a keďe rozvod nebol povolený, odchádzalo sa "za prácou" na opačný koniec zemegule... alebo len do susedného okresu... ale ilo sa tak, proste.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
dusička napsal(a):
...Viki je potřebovat a potřebovat, aby se z potřeby nestala závislost
Ok. Potrebuju nekoho soustavne, abych byl stasten. Jsem tedy zavisly. Ale ja sama se tak, kdyz ho mam = jsem stastna, citim i svobodna. Kdyz se sve zavislosti z nejakeho duvodu budu chtet zbavit /treba abych se prizpusobila nejakemu trendu - treba Babinetimu, hi-hi/, prestanu byt zavisla na soustavne potrebe toho druheho... budu nestastna. A tim padem nesvobodna. Slozite? Ne. Takze i ta predstava "svobodnosti" je relativni a subjektivni...
Iste. Sú žudia, ktorí nevedia a nechcú i slobodne. To ale nič nemení na tom, e ijú ne-slobodne, hoci astne. Väčina alkoholikov, narkomanov a gamblerov sú astní závisláci a neastnými ich robí jedine predstava, e prídu o svoj "predmet závislosti" alebo e budú nútení i slobodne.. (trebrás kvôli závislosti na manelke
a jej vyhráaniu).
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Ne. Me "zas..a" vnimani byt sama. Tehdy jsem "nesvobodna", svazana samotou.
Viki, jak jsem to pochopila, tak Ty se cítí svobodně a astně tehdy, kdy ije v páru. Jakmile ije sama, cítí se nesvobodně a není Ti dobře ani po těle, ani na dui
Já nevím, asi jsme kadá z nás jiná, ale já se sama se sebou cítím velice útulně a na to, abych se cítila astná a volná jako pták, na to partnera opravdu mít nemusím Za prvé se dokáu zabavit sama, za druhé osamělostí opravdu netrpím, protoe mám děti a svoje kamarádky a kadej den u mě někdo je, za třetí mám svoje domácí mazlíčky, kteří naplňují moji potřebu někoho ňuchňat a z těchto důvodů si nemusím hledat partnera jenom proto, abych nestrádala samotou, ale abych měla svůj ivot pokud mono jetě lepí, ne mám jako single
Není tady
Selima napsal(a):
Iste. Sú žudia, ktorí nevedia a nechcú i slobodne. To ale nič nemení na tom, e ijú ne-slobodne, hoci astne.
Väčina alkoholikov, narkomanov a gamblerov sú astní závisláci a neastnými ich robí jedine predstava, e prídu o svoj "predmet závislosti" alebo e budú nútení i slobodne.. (trebrás kvôli závislosti na manelke
a jej vyhráaniu).
Selimo, astní závisláci?!? To bych neřekla. Moná zpočátku, to ano, ale ty konce kolikrát opravdu nejsou o astné závislosti ... ty konce u jsou kolikrát o tom, e si dotyčný uvědomí, e u nedokáe ít ani s návykovou látkou, ani bez ní a obzvlá ve chvíli, kdy u mu ta droga vzala skutečně vechno, volí dobrovolný odchod ze ivota ...
Není tady
Selima napsal(a):
... Navye zo svojej vernosti robia nejakú ohormnú obe (niečo ako Abrahám a Izák) na oltár vzahu, pričom v skutočnosti je moja vernos v prvom rade MOJA záleitso, a v druhom môjho partnera...
... Obe? + Podža hesla "podža seba sudim teba"? Nie. Vernost je prirodzena. Samozrejmost. Vsetko ostatne je zvratenost. Vcetne tych kvetnatych vyhovoriek, ako sa z toho vyvinit...
Není tady
A kdy je člověk spokojený a astný sám se sebou, je na dobré cestě být skutečným partnerem.
ViktorkaM napsal(a):
Selima napsal(a):
... Navye zo svojej vernosti robia nejakú ohormnú obe (niečo ako Abrahám a Izák) na oltár vzahu, pričom v skutočnosti je moja vernos v prvom rade MOJA záleitso, a v druhom môjho partnera...
... Obe? + Podža hesla "podža seba sudim teba"? Nie. Vernost je prirodzena. Samozrejmost. Vsetko ostatne je zvratenost. Vcetne tych kvetnatych vyhovoriek, ako sa z toho vyvinit...
Za pár rokov si povieme. Ako dlho ti toto manelstvo atd. vydralo. Stále robí rovnakú chybu. Kým to nezmení, bude sa stále vydáva a rozvádza.
ViktorkaM napsal(a):
o tomhle uz psal kdysi i Plzak...pokud by byla vernost prirozena a vrozena, pak by se cloveku delalo zle uz jen pri pomysleni na styk s jinym, nez se svym partnerem...
Není tady
Přečetla jsme si úvodní příspěvky zakladatelky vlákna. Vidím to jako vyplíchnutí těch úvah zhluboka od srdce (due),s kterými jí samotné nebylo dobře... Nic víc nic míň. Vůbec si nemyslím, e by její mu měl být uzurpovaný chudák s "noem na krku"... To co napsala mohou být spí její pocity a výkřiky překvapeného člověka, který TOHLE nečekal. To se přece stane, e nás něco vykolejí a rozhodí jak sirky po stole....To jestli si svůj vztah s partnerem narovnají a jestli v něm budou astní bez příchutě trpkosti a prolých vin a vín - to je úkol pro oba, A je jedno jestli je její mu ten typ,kterému nebude vadit se tisíckrát omluvit a nebo ten,který se k "věci" nebude chtít vracet. Pokud mají na co navázat - mají za sebou hezký ivot PŘED ,mohou ít i PO. Pokud u jejich vztah doel do stadia ,kdy se jednomu chce zvracet,kdy se na něj druhý podívá- půjdou od sebe.
Za sebe bych jí poradila- nečíst časopisy pro eny s feministickými články větinou solo ijících rádců, nekoukat na podobné diskuze na netu, protoe toho lidského bolu je na nich moc a nepomáhají zapomínat a tvořit- spí rozrýpávat nedohojený vřed... Najít sama sebe, vzpomenout a porovnat jestli mají jetě společného víc ne dluhy a dítě. Pak se opřít do komunikace, společných radostí a individuálních radostí- nepověsit se na sebe "aby se zase něco nepřihodilo" . Jde to. Já to vím.
Není tady
Zuzko, vis, prislas v pravou chvili, aspon pro mne teda jo !
Není tady
HB napsal(a):
ViktorkaM napsal(a):
o tomhle uz psal kdysi i Plzak...pokud by byla vernost prirozena a vrozena, pak by se cloveku delalo zle uz jen pri pomysleni na styk s jinym, nez se svym partnerem...
Jeste mozna take jde o to... komu se "dela z ceho zle", a take.... za jakou dobu .... a za jakych okkolnosti, ze jo?
Upravil(a) ViktorkaM (27. 7. 2011 7:44)
Není tady
No jo, kadý to má jinak. Těko radit, ale zrovna někomu moná tato diskuse prospěje. Moná se zrovna teď nějaká mladá holka, kterou podvedl manel poprvé, hrozně moc trápí a neví, co má dělat. A od toho tady diskuse taky jsou - aby se lidi těmito články insporovali a nakonec si stejně udělali po svém. Mnohdy vás ani nenapadne tolik řeení, která se zde na babinetu nabízejí. Je to jak katalog situací a řeení, stačí si jen vybrat, vzít si třeba z kadého něco a dohromady vznikne mozajka skvělé odpovědi přesně zapadající do vaí situace. Neříkám, e ivot je jen o rozumu, ale nechat se vláčet city u jsem zkusila a bohuel to způsobovalo samou bolest. Jen dobře vymylený plán a dávka těstěny můe v těké situaci pomoct, kdy u jsou city na dně... a si kadý myslí co chce, nelu! A taky nejsem ádná dokonale empatická babička, co skvěle trikuje - protoe mladé baby jako já tohle v naem věku fakt nedělaj :-)) my tvrdě makáme - viz dnení noc. Zase vysedávám a do druhého dne u pc, abych obstarala peníze na ivobytí rodiny. K tomu musím vařit, uklízet, chodit do práce denně, přicházet dom a k večeru za nízký plat. Zde jsem se chtěla jen dočasně odreagovat, abych zapomněla na vechny ty starosti. Aspoň některé spřízněné due mě moná pochopily. Tak fajn lidičky, jdu se vyspat, vstávám v 6.00 ráno opět do zaměstnání. PS: Blahý to ivot důchodkyň co se nudí a opruzují mladé statečné a rozumné maminky. Sbohem.
Není tady
A děkuji Zuzko. Konečně zase svitlo sluníčko nejen z pohledu Viktorky, ale i mně - zakladatelky tohoto vlákna. Má pravdu, myslím, e jsem neměla začít číst tyto články a rozbabrávat zasychající vřed.. jdu léčit duičku a udělám si radost - půjdu konečně spát po perném dni. Ahoj.
Není tady
dobojováno jest napsal(a):
No jo, kadý to má jinak. Těko radit, ale zrovna někomu moná tato diskuse prospěje. Moná se zrovna teď nějaká mladá holka, kterou podvedl manel poprvé, hrozně moc trápí a neví, co má dělat. A od toho tady diskuse taky jsou - aby se lidi těmito články insporovali a nakonec si stejně udělali po svém. Mnohdy vás ani nenapadne tolik řeení, která se zde na babinetu nabízejí. Je to jak katalog situací a řeení, stačí si jen vybrat, vzít si třeba z kadého něco a dohromady vznikne mozajka skvělé odpovědi přesně zapadající do vaí situace. Neříkám, e ivot je jen o rozumu, ale nechat se vláčet city u jsem zkusila a bohuel to způsobovalo samou bolest. Jen dobře vymylený plán a dávka těstěny můe v těké situaci pomoct, kdy u jsou city na dně... a si kadý myslí co chce, nelu! A taky nejsem ádná dokonale empatická babička, co skvěle trikuje - protoe mladé baby jako já tohle v naem věku fakt nedělaj :-)) my tvrdě makáme - viz dnení noc. Zase vysedávám a do druhého dne u pc, abych obstarala peníze na ivobytí rodiny. K tomu musím vařit, uklízet, chodit do práce denně, přicházet dom a k večeru za nízký plat. Zde jsem se chtěla jen dočasně odreagovat, abych zapomněla na vechny ty starosti. Aspoň některé spřízněné due mě moná pochopily. Tak fajn lidičky, jdu se vyspat, vstávám v 6.00 ráno opět do zaměstnání. PS: Blahý to ivot důchodkyň co se nudí a opruzují mladé statečné a rozumné maminky. Sbohem.
Tohle mě rozesmálo
Nepostřehla jsem, e by tu psala nějaká důchodkyně, co se nudí.
Já dokonce snad ani takovou neznám, co by se v důchodu nudila.
Nejvíc mě rozesmál termín mladé statečné maminky.
Milá mladá, statečná a /ne/rozumná bojovnice, a příjde na to , e ivot není jen boj, pak teprve bude "dobojováno". Zatím vidí svět je úzkým průzorem tanku a je tak omezený ,jako tvůj osmělý rozum s absencí citů, intuice a empatie.
Moná by se lecos změnilo, kdybys dovolila své skutečné eně v tobě, aby byla enou a ne údernicí , co vechno zmákne. Věř mi, e mui to větinou ocení v mnoha ohledech a od takových větinou neutíkají jinam, pokud nejsou sami jen bábovky, co se vezou.
Upravil(a) Johana50 (27. 7. 2011 7:33)
Není tady
Buďte troku tolerantí vy přemoudřelé "stařeny"
Vzpomeňte na své trable, své boje s tím a spočítejte čas, kolik ho bylo, ne jste doly tam, kde jste dnes s těmito názory. Vzpomeňte na psí kusy, co jste vyváděly, aby jste na sebe upoutaly něčí pozornost.... Kolik následovalo dalích kopanců a drkopádů.... A to jetě stojí za povimnutí, zda vůbec to, k čemu jste doly, není pouhá z nouze cnost
Se podívejte a spočítejte se, které z vás nevěru ukočírovaly a zůstaly s partnerem, a které z vás byly "vyměněny" za nový model.... a sáhněte si do hloubi svého nitra, zda tyto "kecy" mnohdy nepramení jen z pocitu osamění a frustrace z neuskutečněného přání mít a ít spokojený ivot.
Nejste tolerantní k tomu, abyste daly čas...
Není tady
Johana50 napsal(a):
...Moná by se lecos změnilo, kdybys dovolila své skutečné eně v tobě, aby byla enou a ne údernicí , co vechno zmákne. Věř mi, e mui to větinou ocení v mnoha ohledech a od takových větinou neutíkají jinam, pokud nejsou sami jen bábovky, co se vezou.
Mno, mam pocit, ze ten "negativni obsah" tohoto sdeleni je aplikovatelny prave na ony "hrdinky", co manzela benevolentne propustily (ev. urazene vykoply), novemu modelu pogratulovaly k uspechu, a valily dal jak tank, co vsechno zmakne, vcetne "nevinne vyroby" dalsich sobe podobnych nestastnic...
Není tady
Za můj příspěvek se zařadily dalí přispěvatelky se svými negativními domněnkami, take by to mohlo v mladé údernici vzbudit jiný dojem ne je realita.
Nejsem ani stará, ani důchodkyně proívám velmi astný partnerský vztah a mám i osobní zkuenosti z období "údernice vechno zvládne" . Vím jak reagoval mu na mé údernické období tehdy a jak reaguje nyní. Po tom nepříli astném období pro oba dva jsem si jetě relativně včas uvědomila, e jsou jisté slepé uličky, které nestojí za to stále opakovaně prolapávat, zvlá kdy existují moudré eny , které to udělaly za mě a zkuenosti mi srozumitelně mohly předat ( třeba moje tchyně,kterou jsem měla moc ráda
)
Není tady
Johano:
neplýtvej domněnkami o domněnkách :-D
Před kolika desetiletími jsi proívala osobní zkuenost údernice, co vechno zvládne? Jak dlouhé bylo tvé nepříli astné období?
Znovu píu - dopřej jiným času. Ony moudré eny mohly být moudré pro tebe, či pro jiné, které se "zakonzervovaly", věř, e existují i jiné moudré eny, co nestrkají čumák do kadé slepé uličky, aby zjistily, e jsou opravdu slepé a rovnou jdou na dálnici, kde jsou čitelné ukazatele. take se vyhnou velijakým zkoukám, co by ne/mohlo fungovat a jdou rovnou za tím, co musela kadá udělat tak, jako tak - tzn. nastavit si své hranice, jasně formulovat své názory a dodret své slovo.
A nejdůleitějím výsledkem je osobní pocit spokojenosti - a je zcela jedno, jestli po boku s (bývalým) nevěrníkem, nebo raději bez.
Není tady
A ja bych jeste rada dodala, ze mam jakysi vnitrni pocit (a prosim predem, aby mi nebyl vyvracen ani "bran", je totiz MUJ ), ze mnohe z tech, co zde tak vehementne propaguji nezavislost, sobestacnost a "vyhody" zivota single, si jenom vicemene z donuceni "zalepily svoji bolistku" z toho, ze jim partnerske souziti proste nevyslo...
Není tady
Johana50 napsal(a):
Milá mladá, statečná a /ne/rozumná bojovnice, a příjde na to , e ivot není jen boj, pak teprve bude "dobojováno". Zatím vidí svět je úzkým průzorem tanku a je tak omezený ,jako tvůj osmělý rozum s absencí citů, intuice a empatie.
Moná by se lecos změnilo, kdybys dovolila své skutečné eně v tobě, aby byla enou a ne údernicí , co vechno zmákne. Věř mi, e mui to větinou ocení v mnoha ohledech a od takových větinou neutíkají jinam, pokud nejsou sami jen bábovky, co se vezou.
supr napsáno, souhlasím, funguje to - být skutečnou enou
Není tady
dusička napsal(a):
Johana50 napsal(a):
supr napsáno, souhlasím, funguje to - být skutečnou enou
Opravdu? jak dlouhou zkueností (samozřejmě vlastní) toto můe doloit?
Upravil(a) Zklamaná (27. 7. 2011 10:16)
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
A ja bych jeste rada dodala, ze mam jakysi vnitrni pocit (a prosim predem, aby mi nebyl vyvracen ani "bran", je totiz MUJ
), ze mnohe z tech, co zde tak vehementne propaguji nezavislost, sobestacnost a "vyhody" zivota single, si jenom vicemene z donuceni "zalepily svoji bolistku" z toho, ze jim partnerske souziti proste nevyslo...
Já jsem si ádné takové propagátorky tady nevimla... Vechno má svůj rub a líc a rozumný člověk to ví a je single nebo v páru.
Není tady