Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1226 18. 7. 2012 12:54

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Re: BOJOVAT O NĚJ MÁ SMYSL, ALE JDE ŽÍT PO VÍTĚZSTVÍ ŠASTNĚ?

helena napsal(a):

Fenomén Majkafa. Fenomén internetových diskuzí.
A mᚠprosím na mysli fenomén jako "génia" nebo fenomén jako "úkaz" (viz slovník synonym) http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Fenomén, ze kterýho fakt už nemůžu smile

Ano, přiznávám, že mě baví smile

Pro mne jediné synonymum - naprostého úpadku.

Fakt se za mne Majkafo už nikde nepřimlouvej, já bez tohoto serveru fakt existovat můžu.smile

Jinak tahle diskuze mě zaujala na svém začátku. Tam bylo  hezky vidět, jak manžel, roky možná dušený v nějakém vztahu, stačila mu jedna blbá služebka na nevěru.
No nic.

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#1227 18. 7. 2012 14:56

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Majkafo - hele a co kdyby sis dala ignore nickům,který Tě rozebíraj?
Já jen,jestli by někdo zbyl, s kým by sis tu psala? big_smile

Duši...tummenupp
.. nejdřív jsem se nachytala,
pak ji trošku litovala,
záchvat pomoci jsem měla,
no a teď už záchvat smíchu zbyl,
jak jeden nick se dobrovolně znevážil...vissla

a honem za moderátorkama,a mi ten ban daj!!smile

Není tady

#1228 19. 7. 2012 0:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

tahle debata mě vyloženě pobavila:-) slepované vztahy nefungují, ale ten Majčin ano, protože ten není slepovaný:-))) díky Majko :-)

Přesně tak big_smile
My jsme nic nelepili, jelikož jsme si vzájemně nijak neublížili, nic nerozbili.
Rozchod ve vztahu, kde je jeden z partnerů ženatý a rozbitý vztah jsou u mě dvě odlišné věci. Základní otázkou totiž je, jestli tohle je TYPICKÝ partnerský vztah, když jeden z partnerů žije s jiným partnerem a je s ním dokonce ženatý.
Rozbitý vztah je typický v manželství s dětmi, kde má jeden partner milenku/milence a odejde k němu a pak se vrací. O tom toto vlákno mluví.
O slepovaných vztazích se mluví u TYPICKÝCH vztahů zadaných nebo sezdaných, kteří žijí ve společné domácnosti.
A šouralové moc dobře vědí, co mám na mysli, ale budou prostě šourat. smile

Ty si taký skvleý demagóg, že keď sa dᚠna politiku, vybavím si normálne občianstvo ČR a budem a voli... stolt Ty by si medzi nich skvele zapadla.
A aby to nebolo len offtopic - viaceré boje zdanlivo majú zmysel, ale šastný život neprinesú... stolt

Upravil(a) Selima (19. 7. 2012 0:59)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1229 19. 7. 2012 14:08

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Bojovat... boj je pro mě násilí, vynaložený tlak.... a co vyvolává tlak?... no protitlak, odpor, takže .... co mi z toho vyplývá?... že, se to obrátí proti mně. vissla

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#1230 19. 7. 2012 23:08

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

pomněnko, ten boj asi nebyl myšlen uplně jako tlak na něho

Není tady

#1231 20. 7. 2012 12:26

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

No možná že jo, ale mě to tak prostě připadalo. Jen uznej, že přehnaná aktivita a tlaky vyvíjené na chlapa (no i na ženskou), ze začátku možná imponují, ale pak dokonce i znechutí.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#1232 22. 7. 2012 10:53

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Otočila jsem se, koukal na mě. Dívali jsme se vzájemně chvilku do oči, on se sklonil k vozíku ke svému synovi, tvářil se, že mě nevidí a úkosem koukal, jestli se na něj stále dívám. Chvíli jsem tam stála překvapená, říkala jsem si, neumím se tvářit, že ho neznám a v životě jsem ho neviděla, když máme  dvě dospělé děti a žili jsme spolu přes 20 let. Ale pak jsem si řekla, kašlu na tebe, když mi nedokážeš říct ani ahoj a tváříš se, že mě nevidíš. Když se chovᚠjako malý kluk. Vzala jsem si vozík a odešla nakupovat.

Majko, tvůj příspěvek jsem nečetla, moc sem nechodím - takže předpokládám, žes tohle psala ty o náhodném setkání s bývalým manželem. A napadlo mě, co kdybys úplně náhodou potkala v obchodě svého milého s jeho synem, jakpak by se asi tvářil a choval on?

Ke slepovanému vztahu - za slepovaný vztah považuju takový, kdy se dva lidé rozejdou, a pak se zas nějak dají dohromady. A je jedno, jestli ve stádiu chození, manželství nebo spřátelených garsonek. K rozchodu vedou vždycky nějaké důvody, a při opětovném navázání buď ty důvody zmizely, nebo se jedna strana přizpůsobila. Pokud se vztah znova naváže a důvody předešlého rozchodu trvají, myslím, že bez té změny nemá valnou budoucnost a je to většinou ztracený čas buď pro jednu, nebo obě strany. Myslím to všeobecně, paušalizuju, ale tak nějak to život ukazuje.

Upravil(a) Daphné (22. 7. 2012 11:08)

Není tady

#1233 22. 7. 2012 11:42

majkafa
Host

Žádný čas v našem životě není ztracený. Nebo právě naše životní cesta je cíl.

#1234 22. 7. 2012 11:49

majkafa
Host

Také už vím, že lásku nelze "prodat" za vztah s člověkem, kterého nemiluji, proto, abych nebyla sama. Cena je příliš vysoká. Lze ji jenom vyměnit za samotu. A já ji teď nevyměním.

#1235 22. 7. 2012 17:22

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli, někde psalas, že mladá mamča s děckem by bojovala. Jasně, to chápu, taky jsem bojovala, je to o zkušenosti, já už mám tu zkušenost, že bych prostě nebojovala. Je to i o okolnostech a závislosti. Mně okolnosti nenutí bojovat a nejsem na nikom závislá. A nebyla jsem ani v době, kdy jsem měla snahu bojovat. Dnes bych nebojovala za žádných okolností, moje hrdost je pro mě přednější. Ale může se stát, že nastanou okolnosti, kdy změním názor. O tom je život. Ale za těch okolností bych musela bojovat s velkým sebezapřením a bylo by to pro mě ponižující.  Asi bych raději sežrala polštář, než bych začala bojovat. Ale chápu, že někdo bojuje, protože nevidí jiný východisko.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#1236 22. 7. 2012 17:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

očko, ale já jsem psala, že je to jiný teď, v tomhle věku, po těchhle zkušenostech a vůbec v situaci, kdy tě s tím chlapem prakticky nic nespojuje. to je podle mého úplně jiná situace.
ale nebudu se znova opakovat a vysvětlovat to, už jsem to tu psala smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1237 22. 7. 2012 17:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a taky si nemyslím, že jde jen o to, že by někdo neviděl jiný východisko, tak bojuje.
i když i to je možný, pokud je to ženská, která je třeba na chlapovi finančně i jinak závislá. ale taky může jít třeba jen o to, že to byl do tý doby prima chlap a ta ženská nechce zahodit všechny ty roky jen kvůli pitomé nevěře.
mě přijde, že se hrdost zbytečně přeceňuje. kdyby všechno ve vztahu mělo jít jen přes hrdost, tak by bylo rozvedený úplně každý manželství. a rozhodně by v tom nehrála hlavní roli jen nevěra.
je to prostě kus od kusu. nedá se dopředu říct, jestli je to blbě nebo ne.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1238 22. 7. 2012 18:08

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

očko, ale já jsem psala, že je to jiný teď, v tomhle věku, po těchhle zkušenostech a vůbec v situaci, kdy tě s tím chlapem prakticky nic nespojuje. to je podle mého úplně jiná situace.
ale nebudu se znova opakovat a vysvětlovat to, už jsem to tu psala smile

jasně, proto jsem to teď napsala, mladá mamina na mateřské je úplně jinde, než já dnes, navíc, v našem případě to nebyla chvilková nevěra, tam bych to dokázala pominout, u nás to byl vážnej vztah mého BM s milenkou. To je zase jiný.
Hrdost byla u mě v tom, že když jsem mu nestála za to, aby to ukončil, aby vzal v potaz společný roky atd, atd a viděl jen sebe a ji a žádná zodpovědnost,m nic, měl totální temno a choval se jako trotl, tak mi moje hrdost stála za to ho kopnout do pr.dele, když nevěděl, jak se má rozhodnout a co má dělat.

Není tady

#1239 22. 7. 2012 18:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak asi jsi ani jinou možnost neměla, kdo ví, jestli by to vůbec řešil a nečekal, že to teda něják dopadne.

Není tady

#1240 23. 7. 2012 14:22

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

tak asi jsi ani jinou možnost neměla, kdo ví, jestli by to vůbec řešil a nečekal, že to teda něják dopadne.

No jasně, že by nic neřešil, dokonce se svěřil kamarádovi, že kdybych ho nevyštvala, tak by neodešel lol to je nepochopitelný, jak někdo přemýšlí

Není tady

#1241 24. 7. 2012 7:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

dokonce se svěřil kamarádovi, že kdybych ho nevyštvala, tak by neodešel
A čemu se divíš, prosím tebe? va
Si všimni, kolik najdeš (třeba jen tady) zmínek o jedincích obého pohlaví, který se ne a ne rozhoupat k činu, ale vyčkávají, až to za ně udělá ten druhej. Jasně, někdy to může bejt určitá nechu k ráznýmu kroku, váhání, víra v happyend a podobně... ale dost je takovejch, kteří to akorát "nenechají na sobě". Ono se líp říká "vyštvala mě" (chudáka), než "nechtěla se mnou bejt, protože jsem si pořídil milenku" vissla... a samozřejmě i naopak, tedy z dámského pohledu.

Upravil(a) helena (24. 7. 2012 7:36)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#1242 24. 7. 2012 16:33

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Pavli, někde psalas, že mladá mamča s děckem by bojovala. Jasně, to chápu, taky jsem bojovala, je to o zkušenosti, já už mám tu zkušenost, že bych prostě nebojovala. Je to i o okolnostech a závislosti. Mně okolnosti nenutí bojovat a nejsem na nikom závislá. A nebyla jsem ani v době, kdy jsem měla snahu bojovat. Dnes bych nebojovala za žádných okolností, moje hrdost je pro mě přednější. Ale může se stát, že nastanou okolnosti, kdy změním názor. O tom je život. Ale za těch okolností bych musela bojovat s velkým sebezapřením a bylo by to pro mě ponižující.  Asi bych raději sežrala polštář, než bych začala bojovat. Ale chápu, že někdo bojuje, protože nevidí jiný východisko.

No ono je to tezke,kdybys byla bez penez s detma a zila jen z materske v byte.Ktery by si stezi utahla.A co ted, dostat deti do bidy a zit s davak hmotne nouze?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1243 24. 7. 2012 17:12

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

dokonce se svěřil kamarádovi, že kdybych ho nevyštvala, tak by neodešel
A čemu se divíš, prosím tebe? va
Si všimni, kolik najdeš (třeba jen tady) zmínek o jedincích obého pohlaví, který se ne a ne rozhoupat k činu, ale vyčkávají, až to za ně udělá ten druhej. Jasně, někdy to může bejt určitá nechu k ráznýmu kroku, váhání, víra v happyend a podobně... ale dost je takovejch, kteří to akorát "nenechají na sobě". Ono se líp říká "vyštvala mě" (chudáka), než "nechtěla se mnou bejt, protože jsem si pořídil milenku" vissla... a samozřejmě i naopak, tedy z dámského pohledu.

Kdo by taky chtěl být ten zlej, ne? To se raději doma stavět hluchým, slepým a pošlým. tongue

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#1244 25. 7. 2012 18:28

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Modroočka napsal(a):

No ono je to tezke,kdybys byla bez penez s detma a zila jen z materske v byte.Ktery by si stezi utahla.A co ted, dostat deti do bidy a zit s davak hmotne nouze?

No, to je právě ta situace, kdy jiný východisko, než bojovat o něj, prostě není.

Není tady

#1245 26. 7. 2012 8:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No, to je právě ta situace, kdy jiný východisko, než bojovat o něj, prostě není.
Já teda nevím... ale řekla bych, že když ten druhý nebude sám chtít, tak je nějakej "boj" celkem na houby.
Dejme tomu, že to může zafungovat tehdy, když se jedná jenom o úlet a takový "zabojování" umožní chlapovi (ale samozřejmě i ženský) ukončit mileneckej vztah (o kterým už možná zjistil, že zas takovej zázrak to není) a vrátit se zpátky relativně přijatelným způsobem... ale jestli se rozhodne pro odchod, většinou s ním nějakej "boj" moc nehne. A i kdyby se z nějakýho důvodu vrátit "musel" (různý podpásovky, výhružky, partnerka na něj něco ví...), pak stejně může žena zůstat "bez penez s detma" - kde je psáno, že si s ním "vybojuje" i finanční, natož jiný zajištění?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#1246 26. 7. 2012 17:28

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Já teda nevím... ale řekla bych, že když ten druhý nebude sám chtít, tak je nějakej "boj" celkem na houby.
Dejme tomu, že to může zafungovat tehdy, když se jedná jenom o úlet a takový "zabojování" umožní chlapovi (ale samozřejmě i ženský) ukončit mileneckej vztah (o kterým už možná zjistil, že zas takovej zázrak to není) a vrátit se zpátky relativně přijatelným způsobem... ale jestli se rozhodne pro odchod, většinou s ním nějakej "boj" moc nehne. A i kdyby se z nějakýho důvodu vrátit "musel" (různý podpásovky, výhružky, partnerka na něj něco ví...), pak stejně může žena zůstat "bez penez s detma" - kde je psáno, že si s ním "vybojuje" i finanční, natož jiný zajištění?

znám takové manželství a ted si ho teda "vychutnávají" oba.A to z obou stran Vztah , který (zřejmě hlavně kvůli tomuto ) vznikl .....brrrr......nepřála bych ani nejhoršímu nepříteli .

Není tady

#1247 27. 7. 2012 12:08

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Modroočka napsal(a):

A přidám sem něco, o čem jsem psát nechtěla. Nicméně napíšu. Kolem mého partnera brousí jeho bývalá žena. ..... A v případě, že budu vědět, že ona o svého bývalého muže usiluje a on uvažuje o tom, jestli má být se mnou nebo se vrátit k ní, okamžitě vztah ukončím. Proč? Chlap, kterej se rozhoduje mezi dvěma ženskýma pro mě ztrácí kredit. Když neví, jestli jsem ta "první a jediná", pak nemá smysl s ním být.

Je to uz trochu starsi, ale naprosto s tebou souhlasim, pokud by partner delal nejake tanecky, tak mi v minute prestane imponovat. A byl by konec.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#1248 28. 7. 2012 17:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No jasně, že by nic neřešil, dokonce se svěřil kamarádovi, že kdybych ho nevyštvala, tak by neodešel lol to je nepochopitelný, jak někdo přemýšlí

chudák malej big_smilebig_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí