18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
Fenomén Majkafa. Fenomén internetových diskuzí.
A má prosím na mysli fenomén jako "génia" nebo fenomén jako "úkaz" (viz slovník synonym) http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Fenomén, ze kterýho fakt u nemůu
Ano, přiznávám, e mě baví
Pro mne jediné synonymum - naprostého úpadku.
Fakt se za mne Majkafo u nikde nepřimlouvej, já bez tohoto serveru fakt existovat můu.
Jinak tahle diskuze mě zaujala na svém začátku. Tam bylo hezky vidět, jak manel, roky moná duený v nějakém vztahu, stačila mu jedna blbá sluebka na nevěru.
No nic.
Není tady
dusička napsal(a):
Majkafo - hele a co kdyby sis dala ignore nickům,který Tě rozebíraj?
Já jen,jestli by někdo zbyl, s kým by sis tu psala?
Dui...
.. nejdřív jsem se nachytala,
pak ji troku litovala,
záchvat pomoci jsem měla,
no a teď u záchvat smíchu zbyl,
jak jeden nick se dobrovolně zneváil...
a honem za moderátorkama,a mi ten ban daj!!
Není tady
majkafa napsal(a):
holcina napsal(a):
tahle debata mě vyloeně pobavila:-) slepované vztahy nefungují, ale ten Majčin ano, protoe ten není slepovaný:-))) díky Majko :-)
Přesně tak
My jsme nic nelepili, jeliko jsme si vzájemně nijak neublíili, nic nerozbili.
Rozchod ve vztahu, kde je jeden z partnerů enatý a rozbitý vztah jsou u mě dvě odliné věci. Základní otázkou toti je, jestli tohle je TYPICKÝ partnerský vztah, kdy jeden z partnerů ije s jiným partnerem a je s ním dokonce enatý.
Rozbitý vztah je typický v manelství s dětmi, kde má jeden partner milenku/milence a odejde k němu a pak se vrací. O tom toto vlákno mluví.
O slepovaných vztazích se mluví u TYPICKÝCH vztahů zadaných nebo sezdaných, kteří ijí ve společné domácnosti.
A ouralové moc dobře vědí, co mám na mysli, ale budou prostě ourat.
Ty si taký skvleý demagóg, e keď sa dá na politiku, vybavím si normálne občianstvo ČR a budem a voli... Ty by si medzi nich skvele zapadla.
A aby to nebolo len - viaceré boje zdanlivo majú zmysel, ale astný ivot neprinesú...
Upravil(a) Selima (19. 7. 2012 0:59)
Není tady
Bojovat... boj je pro mě násilí, vynaloený tlak.... a co vyvolává tlak?... no protitlak, odpor, take .... co mi z toho vyplývá?... e, se to obrátí proti mně.
Není tady
pomněnko, ten boj asi nebyl mylen uplně jako tlak na něho
Není tady
No moná e jo, ale mě to tak prostě připadalo. Jen uznej, e přehnaná aktivita a tlaky vyvíjené na chlapa (no i na enskou), ze začátku moná imponují, ale pak dokonce i znechutí.
Není tady
Otočila jsem se, koukal na mě. Dívali jsme se vzájemně chvilku do oči, on se sklonil k vozíku ke svému synovi, tvářil se, e mě nevidí a úkosem koukal, jestli se na něj stále dívám. Chvíli jsem tam stála překvapená, říkala jsem si, neumím se tvářit, e ho neznám a v ivotě jsem ho neviděla, kdy máme dvě dospělé děti a ili jsme spolu přes 20 let. Ale pak jsem si řekla, kalu na tebe, kdy mi nedokáe říct ani ahoj a tváří se, e mě nevidí. Kdy se chová jako malý kluk. Vzala jsem si vozík a odela nakupovat.
Majko, tvůj příspěvek jsem nečetla, moc sem nechodím - take předpokládám, es tohle psala ty o náhodném setkání s bývalým manelem. A napadlo mě, co kdybys úplně náhodou potkala v obchodě svého milého s jeho synem, jakpak by se asi tvářil a choval on?
Ke slepovanému vztahu - za slepovaný vztah povauju takový, kdy se dva lidé rozejdou, a pak se zas nějak dají dohromady. A je jedno, jestli ve stádiu chození, manelství nebo spřátelených garsonek. K rozchodu vedou vdycky nějaké důvody, a při opětovném navázání buď ty důvody zmizely, nebo se jedna strana přizpůsobila. Pokud se vztah znova naváe a důvody předelého rozchodu trvají, myslím, e bez té změny nemá valnou budoucnost a je to větinou ztracený čas buď pro jednu, nebo obě strany. Myslím to veobecně, paualizuju, ale tak nějak to ivot ukazuje.
Upravil(a) Daphné (22. 7. 2012 11:08)
Není tady
ádný čas v naem ivotě není ztracený. Nebo právě nae ivotní cesta je cíl.
Také u vím, e lásku nelze "prodat" za vztah s člověkem, kterého nemiluji, proto, abych nebyla sama. Cena je příli vysoká. Lze ji jenom vyměnit za samotu. A já ji teď nevyměním.
Pavli, někde psalas, e mladá mamča s děckem by bojovala. Jasně, to chápu, taky jsem bojovala, je to o zkuenosti, já u mám tu zkuenost, e bych prostě nebojovala. Je to i o okolnostech a závislosti. Mně okolnosti nenutí bojovat a nejsem na nikom závislá. A nebyla jsem ani v době, kdy jsem měla snahu bojovat. Dnes bych nebojovala za ádných okolností, moje hrdost je pro mě přednějí. Ale můe se stát, e nastanou okolnosti, kdy změním názor. O tom je ivot. Ale za těch okolností bych musela bojovat s velkým sebezapřením a bylo by to pro mě poniující. Asi bych raději serala poltář, ne bych začala bojovat. Ale chápu, e někdo bojuje, protoe nevidí jiný východisko.
Není tady
očko, ale já jsem psala, e je to jiný teď, v tomhle věku, po těchhle zkuenostech a vůbec v situaci, kdy tě s tím chlapem prakticky nic nespojuje. to je podle mého úplně jiná situace.
ale nebudu se znova opakovat a vysvětlovat to, u jsem to tu psala
Není tady
a taky si nemyslím, e jde jen o to, e by někdo neviděl jiný východisko, tak bojuje.
i kdy i to je moný, pokud je to enská, která je třeba na chlapovi finančně i jinak závislá. ale taky můe jít třeba jen o to, e to byl do tý doby prima chlap a ta enská nechce zahodit vechny ty roky jen kvůli pitomé nevěře.
mě přijde, e se hrdost zbytečně přeceňuje. kdyby vechno ve vztahu mělo jít jen přes hrdost, tak by bylo rozvedený úplně kadý manelství. a rozhodně by v tom nehrála hlavní roli jen nevěra.
je to prostě kus od kusu. nedá se dopředu říct, jestli je to blbě nebo ne.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
očko, ale já jsem psala, e je to jiný teď, v tomhle věku, po těchhle zkuenostech a vůbec v situaci, kdy tě s tím chlapem prakticky nic nespojuje. to je podle mého úplně jiná situace.
ale nebudu se znova opakovat a vysvětlovat to, u jsem to tu psala
jasně, proto jsem to teď napsala, mladá mamina na mateřské je úplně jinde, ne já dnes, navíc, v naem případě to nebyla chvilková nevěra, tam bych to dokázala pominout, u nás to byl vánej vztah mého BM s milenkou. To je zase jiný.
Hrdost byla u mě v tom, e kdy jsem mu nestála za to, aby to ukončil, aby vzal v potaz společný roky atd, atd a viděl jen sebe a ji a ádná zodpovědnost,m nic, měl totální temno a choval se jako trotl, tak mi moje hrdost stála za to ho kopnout do pr.dele, kdy nevěděl, jak se má rozhodnout a co má dělat.
Není tady
tak asi jsi ani jinou monost neměla, kdo ví, jestli by to vůbec řeil a nečekal, e to teda něják dopadne.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
tak asi jsi ani jinou monost neměla, kdo ví, jestli by to vůbec řeil a nečekal, e to teda něják dopadne.
No jasně, e by nic neřeil, dokonce se svěřil kamarádovi, e kdybych ho nevytvala, tak by neodeel to je nepochopitelný, jak někdo přemýlí
Není tady
dokonce se svěřil kamarádovi, e kdybych ho nevytvala, tak by neodeel
A čemu se diví, prosím tebe?
Si vimni, kolik najde (třeba jen tady) zmínek o jedincích obého pohlaví, který se ne a ne rozhoupat k činu, ale vyčkávají, a to za ně udělá ten druhej. Jasně, někdy to můe bejt určitá nechu k ráznýmu kroku, váhání, víra v happyend a podobně... ale dost je takovejch, kteří to akorát "nenechají na sobě". Ono se líp říká "vytvala mě" (chudáka), ne "nechtěla se mnou bejt, protoe jsem si pořídil milenku" ... a samozřejmě i naopak, tedy z dámského pohledu.
Upravil(a) helena (24. 7. 2012 7:36)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Pavli, někde psalas, e mladá mamča s děckem by bojovala. Jasně, to chápu, taky jsem bojovala, je to o zkuenosti, já u mám tu zkuenost, e bych prostě nebojovala. Je to i o okolnostech a závislosti. Mně okolnosti nenutí bojovat a nejsem na nikom závislá. A nebyla jsem ani v době, kdy jsem měla snahu bojovat. Dnes bych nebojovala za ádných okolností, moje hrdost je pro mě přednějí. Ale můe se stát, e nastanou okolnosti, kdy změním názor. O tom je ivot. Ale za těch okolností bych musela bojovat s velkým sebezapřením a bylo by to pro mě poniující. Asi bych raději serala poltář, ne bych začala bojovat. Ale chápu, e někdo bojuje, protoe nevidí jiný východisko.
No ono je to tezke,kdybys byla bez penez s detma a zila jen z materske v byte.Ktery by si stezi utahla.A co ted, dostat deti do bidy a zit s davak hmotne nouze?
Není tady
helena napsal(a):
dokonce se svěřil kamarádovi, e kdybych ho nevytvala, tak by neodeel
A čemu se diví, prosím tebe?
Si vimni, kolik najde (třeba jen tady) zmínek o jedincích obého pohlaví, který se ne a ne rozhoupat k činu, ale vyčkávají, a to za ně udělá ten druhej. Jasně, někdy to můe bejt určitá nechu k ráznýmu kroku, váhání, víra v happyend a podobně... ale dost je takovejch, kteří to akorát "nenechají na sobě". Ono se líp říká "vytvala mě" (chudáka), ne "nechtěla se mnou bejt, protoe jsem si pořídil milenku" ... a samozřejmě i naopak, tedy z dámského pohledu.
Kdo by taky chtěl být ten zlej, ne? To se raději doma stavět hluchým, slepým a polým.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Modroočka napsal(a):
No ono je to tezke,kdybys byla bez penez s detma a zila jen z materske v byte.Ktery by si stezi utahla.A co ted, dostat deti do bidy a zit s davak hmotne nouze?
No, to je právě ta situace, kdy jiný východisko, ne bojovat o něj, prostě není.
Není tady
Já teda nevím... ale řekla bych, e kdy ten druhý nebude sám chtít, tak je nějakej "boj" celkem na houby.
Dejme tomu, e to můe zafungovat tehdy, kdy se jedná jenom o úlet a takový "zabojování" umoní chlapovi (ale samozřejmě i enský) ukončit mileneckej vztah (o kterým u moná zjistil, e zas takovej zázrak to není) a vrátit se zpátky relativně přijatelným způsobem... ale jestli se rozhodne pro odchod, větinou s ním nějakej "boj" moc nehne. A i kdyby se z nějakýho důvodu vrátit "musel" (různý podpásovky, výhruky, partnerka na něj něco ví...), pak stejně můe ena zůstat "bez penez s detma" - kde je psáno, e si s ním "vybojuje" i finanční, nato jiný zajitění?
Není tady
helena napsal(a):
Já teda nevím... ale řekla bych, e kdy ten druhý nebude sám chtít, tak je nějakej "boj" celkem na houby.
Dejme tomu, e to můe zafungovat tehdy, kdy se jedná jenom o úlet a takový "zabojování" umoní chlapovi (ale samozřejmě i enský) ukončit mileneckej vztah (o kterým u moná zjistil, e zas takovej zázrak to není) a vrátit se zpátky relativně přijatelným způsobem... ale jestli se rozhodne pro odchod, větinou s ním nějakej "boj" moc nehne. A i kdyby se z nějakýho důvodu vrátit "musel" (různý podpásovky, výhruky, partnerka na něj něco ví...), pak stejně můe ena zůstat "bez penez s detma" - kde je psáno, e si s ním "vybojuje" i finanční, nato jiný zajitění?
znám takové manelství a ted si ho teda "vychutnávají" oba.A to z obou stran Vztah , který (zřejmě hlavně kvůli tomuto ) vznikl .....brrrr......nepřála bych ani nejhorímu nepříteli .
Není tady
Modroočka napsal(a):
A přidám sem něco, o čem jsem psát nechtěla. Nicméně napíu. Kolem mého partnera brousí jeho bývalá ena. ..... A v případě, e budu vědět, e ona o svého bývalého mue usiluje a on uvauje o tom, jestli má být se mnou nebo se vrátit k ní, okamitě vztah ukončím. Proč? Chlap, kterej se rozhoduje mezi dvěma enskýma pro mě ztrácí kredit. Kdy neví, jestli jsem ta "první a jediná", pak nemá smysl s ním být.
Je to uz trochu starsi, ale naprosto s tebou souhlasim, pokud by partner delal nejake tanecky, tak mi v minute prestane imponovat. A byl by konec.
Není tady
Modroočka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
No jasně, e by nic neřeil, dokonce se svěřil kamarádovi, e kdybych ho nevytvala, tak by neodeel to je nepochopitelný, jak někdo přemýlí
chudák malej
Není tady