Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 25. 7. 2011 23:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: BOJOVAT O NĚJ MÁ SMYSL, ALE JDE ŽÍT PO VÍTĚZSTVÍ ŠASTNĚ?

No, tak já si datum svatby pamatuju proto, že jsem se vdávala čtyři dny po svých narozeninách smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#102 26. 7. 2011 2:19

dobojováno jest
♥♥-----

Viktorko a Zklamaná, moc Vám děkuji, aspoň vy jste tady šikovné. Ten zbytek se zřejmě doma nudí, a baví se tady na babinetu na úkor druhých, omílá pořád dokolečka jedny a ty samé chytré řeči a samy nevědí co se sebou.. já to aspoň rázně řešila a vidím hezké výsledky. Snažím se a v případě potřeby zabojuju o to nejdražší, co mám. Chtěla jsem jen povzbudit ženy, co přemýšlejí jak se zachovat ve stejné situaci - HOLKY NEDEJTE SE! VZCHOPTE SE A DEJTE MU NAJEVO JAK SE CÍTÍTE!  ŘEKNĚTE MU JAK MOC VÁM UBL͎IL a jak je vám to po*né! Zařiďte si od něj pauzu - a odjede na čas někam pryč, abyste v klidu mohly o všem popřemýšlet. V jeho přítomnosti totiž nic nevyřešíte - při každém pohledu na něj vás totiž zavalí vztek, lítost a pocit ublížení, bude to s vámi cloumat a rozum pak nedokáže normálně přemýšlet..  dopřejte si klid, masáž, hodně pohybu - sportujte! Promluvte si se zkušeným moudrým člověkem ...
a pátrejte po tom, co bylo příčinou jeho nespokojenosti - a vám to otevřeně řekne, co se mu na vás nelíbí, že musel jít za jinou.. a vám dá šanci problémy otevřeně řešit a a si uvědomí co svým chováním způsobí! Naservírujte mu to bez obalu, protože chlapi moc neumějí odvodit důsledky svého chování. Nejsou moc dobří stratégové ve svém citovém životě. Oni prostě moc nepřemýšlejí, spíš rovnou jednají. Vždy mají problém najít v ledničce hrnec s polívkou natož vydedukovat  v hlavě hned několik možností, jak to všechno může nakonec zkončit a komu všemu svým chováním ublíží. V tom mu pomožte vy. A BOJUJTE ZA SVÉ DĚTI ABY NEPŘIŠLY O RODINU A TATÍNKA! Ahoj a držte se!

Není tady

#103 26. 7. 2011 6:47

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Mám vtíravý pocit, že se tématem měl jaksi oživit Život po nevěře. smile
Přesto jsem si ráda přečetla diskusi, a tímto děkuju Dusičce a Majkafě za příspěvky 72 a 78.

Není tady

#104 26. 7. 2011 7:07

majkafa
Host

Já mám od začátku pocit, že téma je vymyšlené. Tohle není psáno s city, to je rozumové.

Btw dobojováno, já jsem taky šikovná. Umím výborně plést, vyšívat, háčkovat, leccos si doma sama udělám. lol

Upravil(a) majkafa (26. 7. 2011 7:09)

#105 26. 7. 2011 7:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já si nedovedu dost dobře představit, že bych nevěrného manžela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, že se mě za mřížemi naučí milovat
No vidíš.. a některé soudy si docela dobře představí, že se dítě naučí milovat jednoho z rodičů tak, že ho strčí za mříže dětské psychiatrie... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif

Přeci si slibujou dva, když se milujou a chtěj spolu žít a zestárnout. Proč není v slibu nic o lásce.
Protože manželství je ekonomický svazek primárně zaměřený na výchovu dětí. Samozřejmě, že je pro ně lepší, když se rodiče milujou, ale i dva slušní lidé, kteří spolu dovedou "jenom" žít, můžou poslat do života kvalitního jedince. Někdy kvalitnějšího, než dítě z rodiny, kde krom tý lásky není nic dalšího.

pátrejte po tom, co bylo příčinou jeho nespokojenosti - a vám to otevřeně řekne, co se mu na vás nelíbí, že musel jít za jinou
Ále prd a vořech - někdy (často http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png) nemusí bejt pán nespokojenej s manželkou... občas dokonce naopak, podle výběru milenky http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Většinou buď jen dostane chu na jinou, než domácí stravu, chce si pohrát s novou hračkou a nebo si dokazuje/potvrzuje, jake je ještě jůra...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#106 26. 7. 2011 7:47

vera
♥♥♥♥♥♥-

ano, taky se mi to zdá jako.....Soraia

Není tady

#107 26. 7. 2011 7:55

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

majkafa napsal(a):

Já mám od začátku pocit, že téma je vymyšlené. Tohle není psáno s city, to je rozumové.

Btw dobojováno, já jsem taky šikovná. Umím výborně plést, vyšívat, háčkovat, leccos si doma sama udělám. lol

Tohle ti jde zrejme lepe, nez se do nekoho vcitit... va

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#108 26. 7. 2011 7:58

majkafa
Host

Viktorko, mám to i písemně, že mám velmi vysokou míru empatie. V reálném životě.
Po písmenkách určitě ne. Tam jí mám tolik, kolik chci rozumově, když si to přechroustám. big_smile
No a co? big_smile

#109 26. 7. 2011 8:04

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Hm, takovych veci jest na svete pisemne, a stejne jsou to bludy... styrka

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#110 26. 7. 2011 8:05

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ach ty bojovnice... každý to máme jinak a to je zřejmě jádro pudla. Nevím, proč bych měla tahat z nevěrnýho manžela rozumy, copak se mu doma nelíbilo, že si našel náhradu do postele.
Já se zamyslela (a nemusela ho na to stěhovat), jestli mi stojí za to zkusit to překonat, pokud on bude chtít. Stál mi za to a chtěl. Zkusili jsme to. Na co ho stěhovat. Žádný vztek a lítost se až tak nekonala. Bolelo to, ale spíš v rovině - vybrala jsem si chlapa, co neumí řešit problémy. Možná se budu muset postavit na vlastní nohy s dvěma dětmi za zády. Je to totiž jiné, než když člověk jedná sám za sebe. Popravdě - kdybychom neměli děti, už bychom spolu nejspíš nebyli. To jo, z týhle strany to bylo moc smutný.
Ale pravda je, že můj muž nebyl nesvéprávný blbec, lednici našel na poprvý vždycky a dokonce se v ní orientoval. Neříkám, že když mě měl po ruce, neudělal si ze mě prodlouženou pravačku... ale byl dost samostatnej a rozumnej na to, aby věděl, že svou nevěrou "ubližuje" mě i dětem. wink
Ani po rozvodu moje děti o tatínka nepřišly, naopak. Svým rozhodnutím rozvést se, jsem pro děti udělala víc, než se ze začátku zdálo. Já nelituju.
Možná proto ode mě nemůže nikdo čekat rady typu, běž si zaběhat, prober to s maminkou a pak udělej stejky, a ví, o co by přišel...
Možná nevím, co se sebou big_smile, ale narozdíl od tebe jsem po "vítězství" žila šastně (druhý líbánky) a po rozvodu vidím takové výsledky, že už začínám být pro své okolí až divná lol. Někde jsem to tu i psala, tak rok zpátky - jsem tak spokojená a šastná, že se bojím o tom mluvit i psát, abych to nezakřikla. BI, čestný pionýrský. smile
Přála bych to každýmu. stolt
Udělej si to, jak uznᚠza vhodné - nikdo neříká, že to musíš udělat jako někdo jinej. To ani nejde. Tys ale založila vlákno ve smyslu - proč se necítíš dobře po svém vítězství nad manželovou milenkou. Možná, že se ti některé odpovědi až tak nelíbí... tak se příště neptej. winktongue

Není tady

#111 26. 7. 2011 8:09

javena
♥♥♥♥♥♥-

Holky, já nevím. Možná výplod klienta nějakýho Chocholouška, možná reálná situace. Mě ale nebaví za každým stromem hledat pošahanou veverku... Beru to jak to sem někdo vloží a jestli se u toho chlemtá a baví, jeho věc. wink
A se baví... smile

Není tady

#112 26. 7. 2011 8:11

majkafa
Host

Však jo, a se baví. Kdybych nechtěla, nepřispěla bych. Pro mě je toto vlákno taky zase svým způsobem zajímavé. stolt

#113 26. 7. 2011 8:11

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Proc by se nemohla ptat? Ty kdyz se na neco ptas, pocitas vyhradne s kladnou odpovedi? To nerejpu, jen me to tak napadlo... kapitulation

Upravil(a) ViktorkaM (26. 7. 2011 8:13)

Není tady

#114 26. 7. 2011 8:20

javena
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

Proc by se nemohla ptat? Ty kdyz se na neco ptas, pocitas vyhradne s kladnou odpovedi? To nerejpu, jen me to tak napadlo... kapitulation

Vitorko, čti prosím lépe. Píšu, že založila vlákno a ptala se na něco. Patrně se jí ale nějaké odpovědi nelíbily, tak aby tomu předešla, a se příště neptá.
Co se mě týká, já tu neskáču jak papírovej čert, když se mnou někdo nesouhlasí, vidí to jinak... Když potřebuju radu, zeptám se... ale nečekám, že mi každej poradí, jak bych chtěla... Jak by taky mohli vědět, co bych chtěla, když se jich ptám... a sama nevím. tonguewink
Zvláštní - moc se totiž v reálu neptám a tady mám asi tři dotazy... pak ještě pár, povětšinou  právních jinde... Většinou jednám podle svého, intuitivně a spíš za mnou lidi chodí pro radu... když nad tím tak přemýšlím. hmm

Není tady

#115 26. 7. 2011 8:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, takovych veci jest na svete pisemne, a stejne jsou to bludy...
To je snad jedno, jestli jsou bludy šířeny písemně http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png... Ÿas je i spousta chytrejch věcí, který napsaný nejsou... záleží jen na tobě, co si vybereš.

kdyz se na neco ptas, pocitas vyhradne s kladnou odpovedi?
Když se ptám, většinou nevím nebo pochybuju, ne? Pokud očekávám kladnou odpověď, hledám pravděpodobně potvrzení vlastního názoru.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#116 26. 7. 2011 8:57

majkafa
Host

Ten konkrétní "blud", jak ty to, Viktorko, nazýváš, je zpráva psychologů z týden trvajících testů manažerů jedné renomované české firmy se zahraničním vlastnickým kapitálem (jiné, než kde pracuji nyní), jednou renomovanou společností. Takže až takový blud to zřejmě nebude. smile

#117 26. 7. 2011 9:04

mia
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Já si nedovedu dost dobře představit, že bych nevěrného manžela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, že se mě za mřížemi naučí milovat
No vidíš.. a některé soudy si docela dobře představí, že se dítě naučí milovat jednoho z rodičů tak, že ho strčí za mříže dětské psychiatrie... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif

napadlo mi přesně to samé a děsí mě, že se v dnešní "civilizované" době může někdo beztrestně dopouštět takového násilí na dětech a není moci, která by jim pomohla grater... viz např. medializovaný případ té Terezky a jistě mnoho dalších, o kterých se nemluví... jak to děcko může pak v budoucnu věřit lidem....

Není tady

#118 26. 7. 2011 9:09

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

ViktorkaM napsal(a):

dusička napsal(a):

... Dokud totiž toho druhého potřebuji, nejsem skutečně svobodný...

va A proc bych nemel byt? To mi jako vysvetli... Co mi tu svobodu omezuje? To, ze nekoho miluju? va

Viki je potřebovat a potřebovat, aby se z potřeby nestala závislost

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#119 26. 7. 2011 9:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

I to je možný, žít v manželství z rozumu. Každý to může mít jinak.

Není tady

#120 26. 7. 2011 9:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaM napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tohle ti jde zrejme lepe, nez se do nekoho vcitit... va

Tak já toho umím lol taky moc. lol

Není tady

#121 26. 7. 2011 10:50

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Ten konkrétní "blud", jak ty to, Viktorko, nazýváš, je zpráva psychologů z týden trvajících testů manažerů jedné renomované české firmy se zahraničním vlastnickým kapitálem (jiné, než kde pracuji nyní), jednou renomovanou společností. Takže až takový blud to zřejmě nebude. smile

Vis co? Mne nekolik let soudila (= vynasela rozsudky) jedna "renomovana" soudkyne s obrovskym vehlasem, ktera shodou okolnosti pri svem pozdejsim setreni ani nepoznala, ze Anicka (Barbora Skrlova) neni kluk... Kdyz jsem si ja "stezovala na jeji podivne metody", poslali me do pr.... Kdyz to prasklo s Anickou, nasledoval "zlaty kopanec" smerem nahoru... coby ne, ze jo? Ted sedi "renomovane" na vyssi instanci...

Není tady

#122 26. 7. 2011 10:57

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

...Viki je potřebovat a potřebovat, aby se z potřeby nestala závislost

Ok. Potrebuju nekoho soustavne, abych byl stasten. Jsem tedy zavisly. Ale ja sama se tak, kdyz ho mam = jsem stastna, citim i svobodna. Kdyz se sve zavislosti z nejakeho duvodu budu chtet zbavit /treba abych se prizpusobila nejakemu trendu - treba Babinetimu, hi-hi/, prestanu byt zavisla na soustavne potrebe toho druheho... budu nestastna. A tim padem nesvobodna. Slozite? Ne. Takze i ta predstava "svobodnosti" je relativni a subjektivni... tongue

Není tady

#123 26. 7. 2011 12:26

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Myšlenka byla, že je dobře být nezávislá a také spokojená, bez ohledu na trendy. To se nijak nevylučuje s životem ve vztahu. Když to bereš tak, že jsi "šastná" jedině v závislosti, nejni to ideální stav pro nikoho. Rozdíl je možná v "představě svobodnosti" a svobodě. Ty jsi, Viktorie, zřejmě zamilovaná, a to zastírá vnímání. smile

Není tady

#124 26. 7. 2011 14:28

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ne. Me "zas..a" vnimani byt sama. Tehdy jsem "nesvobodna", svazana samotou. reta

Není tady

#125 26. 7. 2011 15:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

ViktorkaM napsal(a):

No a ja si zas myslim, ze na vernosti coby ctnosti nelpi (a znevazuji ji) nejvice a nejhlasiteji ti, co ji sami porusuji... A mate pravdu, kdyz rikate, ze kdyby se trestala vezenim, tak by tam byl kazdej druhej. To ale neznamena, ze je to tak spravne.
Psala jsem, ze jsme toto tema tady uz dost dopodrobna rozebirali, takze nechapu, proc sem ti sami lidi pisou po kolika letech ty same bludy... ze to "nic neni", ze to neni tragedie (je to tragedie, zustavaji neuplne rodiny, deti bez otcu, nestastne podvedene manzelky.... to ja teda vidim jako tragedii...) A ze neni sankce? A ze to stejne nikdo nedodrzuje? No, to je velka skoda! dumbom
Ja nemam pocit, ze by Bojovnice hodila laso, priskrtila a pritahla muze domu... Sel sam. Nevim, proc by se, dle nekterych musel vracet proto, ze milenka je fetacka a rodice ho doma nechteji. Naopak si myslim, ze je ten jeden z mala, ktery se nenechal zcela zblbnout "novym parfemkem", ale tesne pred pohromou se vzpamatoval... i diky tomu, ze jeho zena "kricela". Hrozne? Kdepak. Statecne. Kazda to nedokaze... a vzda bez boje. Pak breci v koute, chodi na kurzy zvedani sebevedomi, a za par let se pomsti stejnym zpusobem jine "budouci nestastnici"...

A ja mám naopak skúsenos, že najviac básnia o vernosti - a najviac žiarlia - tí najväčší k.u.r.e.v.n.í.ci; zrejme podža hesla "podža seba súdim teba"... Alebo že sa sami v duchu stále zaoberajú (svojou potenciálnou) neverou - a pritom tušia, že vernos je pre nich vežmi ažká, tak z nej robia cnos najvyššiu. Navyše zo svojej vernosti robia nejakú ohormnú obe (niečo ako Abrahám a Izák) na oltár vzahu, pričom v skutočnosti je moja vernos v prvom rade MOJA záležitso, až v druhom môjho partnera. Ja s fyzickou vernosou problém nemám, ale nepovažujem ju za najvyššiu hodnotu vzahu a netrvám na nej u partnera. Mala som aj neverníkov, aj verníkov, aj takých, u ktorých som netušila stolt - ale o kvalite vzahu väčšinou rozhodovali iné veci, hlavne to, ako to je MEDZI NAMI.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí