Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1176 14. 7. 2012 16:08

majkafa
Host

Re: BOJOVAT O NĚJ MÁ SMYSL, ALE JDE ŽÍT PO VÍTĚZSTVÍ ŠŤASTNĚ?

Ppavlo, rochnění v tom vidíš ty, dosadila sis do mých slov to, co se dotýká tebe.
Já píšu, že UŽ bych nebojovala. Tady a teď.
Nepsala jsem nic o tom, že kdybych byla mladá s dětmi, bez peněz...
A taky jsem nepsala nic o tom, že když to mně nevyšlo, jiné to také vyjít nemusí... A také nic o tom, že jsou všechny vztahy stejné.
Ale sebevědomí, vědomí si vlastní ceny, hrdost - to je stejné, pokud to člověk v sobě má.

#1177 14. 7. 2012 16:35

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

majkafo, že jsi o něčem TY nepsala, neznamená to, že to jiné ženy nemusí mít jinak - toto vlákno se totiž zdaleka netýká jen Tebe wink

A o sebevědomí, vědomí si vlastni ceny a hrdosti by se taky dalo polemizovat. Ony to jsou sice hezké vlastnosti, ale ve chvíli, kdy je ta ženská s dětmi a bez peněz prostě v pasti je zbytečné se jich dovolávat. Protože když si ta ženská spočítá, že odchodem manžela přijde o podstatnou část příjmů, s dětmi školního věku si možná budou muset hledat nové bydlení a výživné - pokud se ho domůže - nebude taky nic moc, na nějakou hrdost může zapomenout.

majkafo, Tebe ta Tvoje morová rána potrefila v okamžiku, když už jsi měla děti odrostlé, finančně jsi byla zajištěná a při dělení majetku Ti bylo jasné, že Ti zůstane přinejmenším nějaká ta střecha nad hlavou, takže sis mohla dovolit být "sebevědomá, vědoma si vlastní ceny a hrdá". I když si o sebevědomí a hrdosti zrovna v Tvém případě myslím leccos, budiž, na amnézii má po tolika letech právo snad každý wink Každá žena ale takové štěstí nemá a proto rozumím tomu, že se snaží doma taktizovat ve snaze hodně věcí alespoň oddálit, když už ne přímo odvrátit stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#1178 14. 7. 2012 16:35

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majko, nech zase role psycholožky, prosím tě.
nedosazovala jsem si nic, co se dotýká mně a už vůbec ne do tvých slov. byly jste tady tři, co jste si tak hezky broukaly do noty, že byste nebojovaly. což chápu, dneska, kdy je vám tolik, kolik je a nic, jak jsem psala, vás s tím chlapem nespojuje.
jen říkám, že je to jiný, když už je to tak, jak to máte dneska, vy, já, nebo někdo v podobné situaci.
a jinak ženská, která má ještě děti, hypotéku atd.
a neřekla bych, že je to všechno jen otázka sebevědomí, vlastní ceny a hrdosti. do jistém míry ano, ale není to všechno takhle jednoduchý.
a možná je právě ta hrdost někdy spíš na škodu, jak k užitku. když se třeba lidi nejsou schopni dohodnout, protože mají přece hrdost a čekají, co ten druhej, nejsou ochotni udělat vstřícný krok a pak se najednou diví, že je po všem a vlastně je to štve, protože to tak nechtěli. to ale samozřejmě nemluvím o tobě, abys to na sebe nevztáhla, jen to teď momentálně vidím ve svým okolí.

a majkafo, ty přece říkáš, že nevěříš na slepovaný vztahy ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1179 14. 7. 2012 16:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

kiaro, souhlasím smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1180 14. 7. 2012 19:28

majkafa
Host

Kiaro, máš v tom hokej.
Psala jsem o tady a teď.
Nijak se netajím tím, že tenkrát jsem bojovala, dělala spoustu blbostí, na které nejsem pyšná. Sebevědomí jsem měla od dětství téměř nulové, hlavně v některých oblastech.
Jsem moc ráda, že jsem už jinde. Určitě dělám ještě spoustu chyb, ale doufám, že na úplné dno, jako tenkrát, už nepadnu.
Jestli chceš reagovat na má psaní, nereaguj nesmyslně a pořádně čti.
Amnézie postihla tebe, anebo jsi mě tenkrát nečetla. I to je možné.

Pavlo, ano. TEĎ nevěřím na slepované vztahy, tenkrát jsem dělala vše pro to, abychom ho slepili. Ale na to jeden nestačí.
Měla bys více rozlišovat mezi tenkrát a teď. Máš to ve svém životě takhle neoddělené?

Upravil(a) majkafa (14. 7. 2012 19:31)

#1181 15. 7. 2012 15:38

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafo, já tady vůbec neřeším nějáké tenkrát a teď, nevím, jak jsi na to přišla roll
ten dotaz na slepované vztahy byla jako reakce na to tvý "Nepsala jsem nic o tom, že kdybych byla mladá s dětmi, bez peněz...
A taky jsem nepsala nic o tom, že když to mně nevyšlo, jiné to také vyjít nemusí... A také nic o tom, že jsou všechny vztahy stejné."
protože tady připouštíš, že to může vyjít, ale jinde jsem od tebe několikrát četla, že nevěříš na slepovaný vztahy, že se stejně po čase rozpadnou atd.
tys měla zase včera vztahovačnou a poučovací, co wink

Není tady

#1182 15. 7. 2012 15:47

majkafa
Host

JÁ na slepované vztahy nevěřím. lol
To neznamená, že na ně nemůžou věřit jiní a že jim to dokonce může i vyjít. big_smile

Upravil(a) majkafa (15. 7. 2012 15:48)

#1183 16. 7. 2012 7:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A taky když se rozhoduje mezi mnou a jí, o takového nestojím... Ale cítím a vím, že můj muž se nerozhoduje mezi mnou a jinou ženou.
To není o tom, že "se nerozhoduje", protože by se mezi dvěma rozhodovat "musel". On se se rozhodovat nepotřebuje... nic ho k tomu (pravděpodobně) nenutí a status quo mu (pravděpodobně) vyhovuje - tak proč plýtvat energií http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
TEĎ nevěřím na slepované vztahy
Nepsala jsi někde, že jste s tvým přítelem byli nějaký čas od sebe (rozejití?) a zase jste se vrátili?
http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#1184 16. 7. 2012 8:34

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

majkafo, že jsi o něčem TY nepsala, neznamená to, že to jiné ženy nemusí mít jinak - toto vlákno se totiž zdaleka netýká jen Tebe wink

A o sebevědomí, vědomí si vlastni ceny a hrdosti by se taky dalo polemizovat. Ony to jsou sice hezké vlastnosti, ale ve chvíli, kdy je ta ženská s dětmi a bez peněz prostě v pasti je zbytečné se jich dovolávat. Protože když si ta ženská spočítá, že odchodem manžela přijde o podstatnou část příjmů, s dětmi školního věku si možná budou muset hledat nové bydlení a výživné - pokud se ho domůže - nebude taky nic moc, na nějakou hrdost může zapomenout.

majkafo, Tebe ta Tvoje morová rána potrefila v okamžiku, když už jsi měla děti odrostlé, finančně jsi byla zajištěná a při dělení majetku Ti bylo jasné, že Ti zůstane přinejmenším nějaká ta střecha nad hlavou, takže sis mohla dovolit být "sebevědomá, vědoma si vlastní ceny a hrdá". I když si o sebevědomí a hrdosti zrovna v Tvém případě myslím leccos, budiž, na amnézii má po tolika letech právo snad každý wink Každá žena ale takové štěstí nemá a proto rozumím tomu, že se snaží doma taktizovat ve snaze hodně věcí alespoň oddálit, když už ne přímo odvrátit stolt

Kdyz me bylo 25 let take jsem byla hrda a cekala premlouvani od sveho manzela abych se nerozvadela.Nic takoveho se nekonalo.Jenomze tak nejak driv to bylo jine i,kdyz jsem byla v te dobe na materske vedela jsem,ze sve deti uzivim.To,ze by muj manzel prestal platit na deti o tom jsem ani neuvazovala,ze by se mohlo stat.
Dneska nevim jak bych se rozhodovala,protoze deti bych sama neuzivila,protoze zadna socialka,uz nepomuze.Navic dneska jsou hytem same uvery,takze verim,ze manzel by nas i zadluzil...byla bych v dobre pasti se ktere bych nemohla ven.Takze vsechno se stalo v pravi cas.Byt do dyl bylo by to horsi.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1185 16. 7. 2012 10:13

majkafa
Host

helena napsal(a):

Nepsala jsi někde, že jste s tvým přítelem byli nějaký čas od sebe (rozejití?) a zase jste se vrátili?

Ano, psala. Já jsem odešla, já jsem se vrátila a on byl rád, že jsem se vrátila, doufal, že se vrátím. Náš vztah není slepovaný. Nikdy jsme spolu nežili ve společné domácnosti, tudíž jsem ze společné domácnosti neodešla. A i když jsem odešla ze vztahu, nepřestala jsem ho milovat. Nemáme spolu děti. Odešla jsem proto, že jsem neunesla, že je můj milý ženatý.
Slepovaný vztah je podle mě něco úplně jiného. Vztah nebo manželství muže a ženy, kteří spolu mají děti a společnou domácnost - v tomto případě po odchodu a návratu jednoho z partnerů může přijít slepovaný vztah.
Ale už jsem psala, že to, že já na ně nevěřím, nemusí znamenat, že takové nejsou a že třeba přežijí až do smrti jednoho z partnerů.

Upravil(a) majkafa (16. 7. 2012 10:14)

#1186 16. 7. 2012 10:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

helena napsal(a):

Ano, psala. Já jsem odešla, já jsem se vrátila a on byl rád, že jsem se vrátila, doufal, že se vrátím. Náš vztah není slepovaný. Nikdy jsme spolu nežili ve společné domácnosti, tudíž jsem ze společné domácnosti neodešla. A i když jsem odešla ze vztahu, nepřestala jsem ho milovat. Nemáme spolu děti. Odešla jsem proto, že jsem neunesla, že je můj milý ženatý.
Slepovaný vztah je podle mě něco úplně jiného. Vztah nebo manželství muže a ženy, kteří spolu mají děti a společnou domácnost - v tomto případě po odchodu a návratu jednoho z partnerů může přijít slepovaný vztah.
Ale už jsem psala, že to, že já na ně nevěřím, nemusí znamenat, že takové nejsou a že třeba přežijí až do smrti jednoho z partnerů.

Slepovaný vztah je vztah, kdy spolu měli vztah, pak se rozešli a pak se "dali " zase dohromady.
Nikde u toho není podmínkou děti či společná domácnost.

Není tady

#1187 16. 7. 2012 11:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem odešla, já jsem se vrátila... Náš vztah není slepovaný. Nikdy jsme spolu nežili ve společné domácnosti...
To je neuvěřitelný, jak si dokážeš přizpůsobit skutečnost svejm představám a přáním... http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif a taky tomu, abys ostatním dokázala, že nemají pravdu.
S jakou suverénní "jistotou" dovedeš tvrdit, že podmínkou "slepovanýho vztahu" je návrat k dětem a společný domácnosti...
Ale čemu se vlastně divím http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Není tady

#1188 16. 7. 2012 11:07

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Slepovaný vztah je vztah, kdy spolu měli vztah, pak se rozešli a pak se "dali " zase dohromady.
Nikde u toho není podmínkou děti či společná domácnost.

Tak tak, souhlasím

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1189 16. 7. 2012 11:54

majkafa
Host

helena napsal(a):

S jakou suverénní "jistotou" dovedeš tvrdit, že podmínkou "slepovanýho vztahu" je návrat k dětem a společný domácnosti...
Ale čemu se vlastně divím

Heleno, já se ti opravdu divím, čemu se vlastně divíš. Vždyť ty mě tak dobře znáš. smile
Tak proč mě furt mě buzeruješ a ještě pořád se divíš? tonguereta
Já se divím tobě, že tě to furt baví. reta

#1190 16. 7. 2012 12:45

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

helena napsal(a):

Ale čemu se vlastně divím

Heleno, já se ti opravdu divím, čemu se vlastně divíš. Vždyť ty mě tak dobře znáš. smile
Tak proč mě furt mě buzeruješ a ještě pořád se divíš? tonguereta
Já se divím tobě, že tě to furt baví. reta

Majkafo - možná, že vidíš jen Ty v Helen.příspěvcích buzeraci. Já ji tam nevidím wink

Není tady

#1191 16. 7. 2012 12:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak proč mě furt mě buzeruješ...
To máš holka těžký... a ještě mít budeš, dokud se nenaučíš přijmout vyjádření názoru (a nejen mýho), byť by ti nekonvenoval, jenom jako vyjádření názoru, nikoliv osobní útok http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif
Za sebe bych ovšem přivítala, kdybys volila jemnější slovník... vždyť ty to dovedeš, když se ti to zrovna hodí http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif

Není tady

#1192 16. 7. 2012 14:09

holcina
♥♥♥♥♥♥-

tahle debata mě vyloženě pobavila:-) slepované vztahy nefungují, ale ten Majčin ano, protože ten není slepovaný:-))) díky Majko :-)

Není tady

#1193 16. 7. 2012 15:07

majkafa
Host

holcina napsal(a):

tahle debata mě vyloženě pobavila:-) slepované vztahy nefungují, ale ten Majčin ano, protože ten není slepovaný:-))) díky Majko :-)

Přesně tak big_smile
My jsme nic nelepili, jelikož jsme si vzájemně nijak neublížili, nic nerozbili.
Rozchod ve vztahu, kde je jeden z partnerů ženatý a rozbitý vztah jsou u mě dvě odlišné věci. Základní otázkou totiž je, jestli tohle je TYPICKÝ partnerský vztah, když jeden z partnerů žije s jiným partnerem a je s ním dokonce ženatý.
Rozbitý vztah je typický v manželství s dětmi, kde má jeden partner milenku/milence a odejde k němu a pak se vrací. O tom toto vlákno mluví.
O slepovaných vztazích se mluví u TYPICKÝCH vztahů zadaných nebo sezdaných, kteří žijí ve společné domácnosti.
A šťouralové moc dobře vědí, co mám na mysli, ale budou prostě šťourat. smile

Upravil(a) majkafa (16. 7. 2012 15:13)

#1194 16. 7. 2012 15:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Takže když ve společné domácnosti dojde k nedorozumění, ale nijak si neublížej, nic nerozbíjí, takže to taky není lepení dohromady. None. A pod slovem nedorozumění si může člověk dosadit to svoje.
Já vlastně když o tom tak přemýšlím, tak to taky doma nijak neslepuju,protože ani jeden neodešel. lollollol

Není tady

#1195 16. 7. 2012 15:14

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Takže když ve společné domácnosti dojde k nedorozumění, ale nijak si neublížej, nic nerozbíjí, takže to taky není lepení dohromady. None. A pod slovem nedorozumění si může člověk dosadit to svoje.
Já vlastně když o tom tak přemýšlím, tak to taky doma nijak neslepuju,protože ani jeden neodešel. lollollol

Jasnačka. Vždyť tys proklamovala dokonce to, když jsi měla milence, že nejsi nevěrná, byť jsi vdaná a žiješ se svým mužem ve společné domácnosti, protože ses se svým manželem psychicky rozešla. big_smile
Nu a já zase říkám, že náš vztah není slepovaný, protože to tak cítím.
Halt to každý máme podle svého. wink

Upravil(a) majkafa (16. 7. 2012 15:16)

#1196 16. 7. 2012 15:31

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

My to doma tak nějak šolicháme storstark Žádné lepení, žádné rozbíjení. storstark

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#1197 16. 7. 2012 15:52

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

Jasnačka. Vždyť tys proklamovala dokonce to, když jsi měla milence, že nejsi nevěrná, byť jsi vdaná a žiješ se svým mužem ve společné domácnosti, protože ses se svým manželem psychicky rozešla. big_smile
Nu a já zase říkám, že náš vztah není slepovaný, protože to tak cítím.
Halt to každý máme podle svého. wink

Vždyt Ty si taky měla milence, když byl ten Tvůj Muž na dovolené s rodinou.
A já za sebe, ano, lepíme, odlepujeme, někdy je Itálie u nás, někdy se po bouřce vyjasní vzduch. Já svoje kritéria mám pro sebe, ale ty tvé mi přijdou dost ubohý a směšný.
Ale dělej si a mysli si co chceš. Ale už jednou pochop, že každý pod slovem "slepovaný" vztah si představí něco jiného, tak se neobhajuj.

Upravil(a) dusička (16. 7. 2012 15:52)

Není tady

#1198 16. 7. 2012 16:06

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Vždyt Ty si taky měla milence, když byl ten Tvůj Muž na dovolené s rodinou.
A já za sebe, ano, lepíme, odlepujeme, někdy je Itálie u nás, někdy se po bouřce vyjasní vzduch. Já svoje kritéria mám pro sebe, ale ty tvé mi přijdou dost ubohý a směšný.
Ale dělej si a mysli si co chceš. Ale už jednou pochop, že každý pod slovem "slepovaný" vztah si představí něco jiného, tak se neobhajuj.

lol Dusi, tos mě rozesmála. Ty máš SVOJE kriteria PRO SEBE, ale když napíšu já o těch svých, tak TOBĚ přijdou dost ubohé a směšné.
No vidíš, a někomu zase můžou přijít ubohé a směšné ty tvé, nebo něčí jiné atd.atd.atd. lol
Dík za pobavení.
K ostatnímu se nevyjadřuju, jenom se směju, jak lze různé věci překroutit. Ale nijak se tím netrap, děláme to tak občas všichni, neboť jsme jedineční a každý si ve všem vidí to své.

#1199 16. 7. 2012 16:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ne Majkafo - je mezi námi rozdíl -
já mám svoje kritéria a podle nich beru lidi, okolí, město, svět - včetně mě.
Ty máš kritéria - rozdělená - zvlášť na sebe a zvlášť na ostatní.

Není tady

#1200 16. 7. 2012 16:45

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Ne Majkafo - je mezi námi rozdíl -
já mám svoje kritéria a podle nich beru lidi, okolí, město, svět - včetně mě.
Ty máš kritéria - rozdělená - zvlášť na sebe a zvlášť na ostatní.

Nu, vždyť já nepopírám, že je mezi námi rozdíl. Rozdíl je mezi všemi lidmi na světě, neboť každý jsme jedinečná bytost.
Já mám kritéria (podle tebe) rozdělená a ty (podle tebe) zase nemáš. To je v pořádku, ty nejsi já a já nejsem ty.
No a co? smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí