27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
No vidí, dusičko - já jsem v ivotě doopravdy milovala dvakrát - přítele a manela. Dopadlo to tak, jak to dopadlo - ani s jedním z nich nejsem. Momentálně necítím ani lítost, ani zklamání nebo dokonce zá, cítím jenom úctu či respekt k určitým jevům "mezi nebem a zemí" podle hesla: "Asi to tak mělo být..."
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
já ted přemýlím, proč se vlastně slibuje - ít spolu ve zlém i dobrém, dokud nás smrt nerozdělí.
Dusi, v tomhle slibu přece není slovo o lásce. To nemá s láskou partnerskou mnoho společného. Někdy nic.
No to je fakt, nemá. Take by se mělo dejme tomu ít bez lásky? Kdy se to kdysi slíbilo?
Přeci si slibujou dva, kdy se milujou a chtěj spolu ít a zestárnout. Proč není v slibu nic o lásce.
Není tady
Milujte se navzájem, ale nečiňte si z lásky pouta.
Nech je láska spí mořem, vlnícím se mezi břehy vaich duí.
Plňte si vzájemně číe, ale nepijte z jediné.
Zpívejte, tančete a radujte se spolu,
ale dopřejte jeden druhému, aby byl sám,
právě tak, jako jsou samy struny loutny,
i kdy se vechny zachvívají stejnou melodií.
Dávejte si svá srdce, ale ne proto,
abyste si je vzájemně svěřovali do opatrování.
A stůjte při sobě, ale ne blízko sebe.
Nebo i pilíře chrámu stojí odděleně
a dub neroste ve stínu cypřie,
ani cypři ve stínu dubu.
Toto se mi moc líbí.
Cítím to tak, e naplno se partneři oddají jeden druhému pouze ve chvíli duevního i fyzického splynutí - při milování. Kdy se dotknou nebe.
I tohle se podaří partnerům jen málokdy. Pokadé to nejde. O to je to vzácnějí.
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
já ted přemýlím, proč se vlastně slibuje - ít spolu ve zlém i dobrém, dokud nás smrt nerozdělí.
Dusi, v tomhle slibu přece není slovo o lásce. To nemá s láskou partnerskou mnoho společného. Někdy nic.
No to je fakt, nemá. Take by se mělo dejme tomu ít bez lásky? Kdy se to kdysi slíbilo?
Přeci si slibujou dva, kdy se milujou a chtěj spolu ít a zestárnout. Proč není v slibu nic o lásce.
To já nevím, to se zeptej autora zákona.
Osobně si myslím, e je to věc srdcí a ne zákona. A na tohle není třeba mít papír.
Majkafo - moc hezký
Není tady
Osobně si myslím, e je to věc srdcí a ne zákona
Ano, ne, já tu tak nahlas písmenkama přemýlím o tom, e tu psala bojovná,e by za nevěru zavírala.
Není tady
dusička napsal(a):
Osobně si myslím, e je to věc srdcí a ne zákona
Ano, ne, já tu tak nahlas písmenkama přemýlím o tom, e tu psala bojovná,e by za nevěru zavírala.
Vak ono jí to taky jednou dojde. A jí přestane zastírat srdce a oči a rozum vztek a taky nenávist k jiné eně. (k sobě?)
Upravil(a) majkafa (25. 7. 2011 22:29)
Kiaro, taky jsem milovala dva mue ve svém ivotě. Toho druhého stále miluji, i kdy patří k jiné eně. Vím, e to není dobře, rozumem, ale změnit to neumím. Tak to prostě je.
Taky jsem milovala ve svém ivotě dva mue. Otce svých dětí.
Upravil(a) dusička (25. 7. 2011 22:33)
Není tady
Tak tohleto je kouzelný
Text svatebního slibu při církevním sňatku v kostele:
Já, XY...
odevzdávám se tobě, Z...
a přijímám tě za manelku / manela.
Slibuji, e ti zachovám
lásku, úctu a věrnost,
e tě nikdy neopustím
a e s tebou ponesu
vechno dobré i zlé a do smrti.
K tomu a mi pomáhá Bůh.
Amen.
Text při civilním sňatku:
Táí se Vás pane enichu.... zda dobrovolně vstupujete do manelství se zde přítomnou slečnou...
Text slibu pro partnery, kteří spolu hodlají ít bez manelského slibu:
Já, ... beru si tebe, ..., za partnerku pro společné bydlení, společné loe a snad i společné účty. Vyhlídku, e takové uspořádání bude fungovat, nepokládám za moc reálnou. Vdy proto jsem se také rozhodl se s tebou neoenit. Zkusme to! Neznáme se natolik, abychom přijali trvalý závazek, ale rádi spolu spíme. Mé rozhodnutí je zaloeno na hormonech, ekonomických úvahách a vhodné příleitosti. Vyhrazuji si právo, přestane-li mi toto uspořádání vyhovovat, tě v kteroukoli dobu a z jakéhokoliv důvodu opustit, a nebýt za to nikomu odpovědný. Zůstanu s tebou, dokud mě bude zajímat a uspokojovat mé potřeby, nebo pokud se neobjeví někdo vhodnějí. Jestli váně onemocní nebo se zmrzačí pokusím se s tebou zůstat jistou slunou dobu, abych nevypadal jako sobec, ale pak tě pravděpodobně opustím. Sele-li nám antikoncepce, pak se buď vezmeme z pocitu viny nebo studu a nebo také ne. Moná taky dáme své dítě zabít, abychom neporuili posvátnost své osobní svobody. Cítím se lépe, kdy jsem ti to vechno poctivě řekl. Doufám, e taky ty se cítí lépe, kdy jsi to vechno slyela. Je dobře, e ani jeden z nás si nedělá ádné iluze.
Rozdíly posuďte sami...
Není tady
Kiara napsal(a):
... nevěrného manela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, e se mě za mříemi naučí milovat
Proc zrovna milovat? Stacilo by neporusovat slib vernosti...
Není tady
majkafa napsal(a):
Kiaro, taky jsem milovala dva mue ve svém ivotě. Toho druhého stále miluji, i kdy patří k jiné eně. Vím, e to není dobře, rozumem, ale změnit to neumím. Tak to prostě je.
Majko, moná se ti to za pár let bude jevit jinak, třeba tě ta VELKÁ láska teprve čeká, co ví...to se pozná často a zpětně...
Není tady
Kdoví, moná zrovna ten třetí slib, Kiaro, funguje nejdéle. Mně by aspoň fungoval. Cítila bych se svobodná. A o to déle (na věčnost) by mi to vydrelo. I kdy - já to tak vnímala i v manelství. Ale u nikdy více, v tomhle ivotě rozhodně ne.
mia napsal(a):
majkafa napsal(a):
Majko, moná se ti to za pár let bude jevit jinak, třeba tě ta VELKÁ láska teprve čeká, co ví...to se pozná často a zpětně...
Já to u poznala zpětně 3x, kdy jsem s ním u počtvrté. Stále odcházím a vracím se, proto, e je enatý. Stále se sebou bojuji a prohrávám. Tak to asi znovu vzdám a nechám být, jak to je.
dusička napsal(a):
... Dokud toti toho druhého potřebuji, nejsem skutečně svobodný...
A proc bych nemel byt? To mi jako vysvetli... Co mi tu svobodu omezuje? To, ze nekoho miluju?
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Kiara napsal(a):
... nevěrného manela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, e se mě za mříemi naučí milovat
Proc zrovna milovat? Stacilo by neporusovat slib vernosti...
No já za sebe bych nechtěla ít bez lásky vedle někoho, koho mám ráda či ho miluju, on mě nemiluje a nemá rád, jen se mnou musí ít... Ostatně takovou měl bývalý jeden čas představu - e spolu budem ít kvůli dětem a kadej si budeme dělat co chceme... dal mi svobodu, fakt hodnej. Mé Ne ho opravdu překvapilo...
Není tady
Děvčata, já - kdy jsem se vdávala - tak jsem měla při obřadu takovou příernou trému, e ani nevím, co jsem tenkrát tomu BM naslibovala Fakt jsem v tu chvíli měla mlhu před očima, vůbec nevím, co oddávající pronáela za proslov, akorát si pamatuju, e jsem zaskřehotala "Anooo" a kdy jsem podávala levici novomanelovi, aby mi na prsteník navlékl snubní prstýnek, ruka se mi klepala tak, e si toho vimli i svatebčani v druhé řadě
MMCH taky to potom podle toho dopadlo
Není tady
javena napsal(a):
No já za sebe bych nechtěla ít bez lásky vedle někoho, koho mám ráda či ho miluju, on mě nemiluje a nemá rád, jen se mnou musí ít... Ostatně takovou měl bývalý jeden čas představu - e spolu budem ít kvůli dětem a kadej si budeme dělat co chceme... dal mi svobodu, fakt hodnej. Mé Ne ho opravdu překvapilo...
Taky bych to nechtěla. To budu raději sama.
A jéje, mé podvědomí mluví. A já se ptám, co mám dělat. A tady to mám jasně černé na bílém.
majkafa napsal(a):
mia napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já to u poznala zpětně 3x, kdy jsem s ním u počtvrté.
Stále odcházím a vracím se, proto, e je enatý. Stále se sebou bojuji a prohrávám. Tak to asi znovu vzdám a nechám být, jak to je.
no pokud se na synátora bude vymlouvat jetě někdy v jeho 18, tak to u bych asi váně zauvaovala ...
Není tady
Kiara napsal(a):
Děvčata, já - kdy jsem se vdávala - tak jsem měla při obřadu takovou příernou trému, e ani nevím, co jsem tenkrát tomu BM naslibovala
Fakt jsem v tu chvíli měla mlhu před očima, vůbec nevím, co oddávající pronáela za proslov, akorát si pamatuju, e jsem zaskřehotala "Anooo" a kdy jsem podávala levici novomanelovi, aby mi na prsteník navlékl snubní prstýnek, ruka se mi klepala tak, e si toho vimli i svatebčani v druhé řadě
MMCH taky to potom podle toho dopadlo
Mně upadl prstýnek, co jsem měla dát svému BM. A taky vůbec nevím, co se dělo, jen e ná vesnický pěvecký sbor zpíval íleně a faleně. Tomu nelo se nesmát.
mia napsal(a):
no pokud se na synátora bude vymlouvat jetě někdy v jeho 18, tak to u bych asi váně zauvaovala
...
Počkám 4 roky. Stejně nemůu nic jiného dělat, teda můu, ale tak nějak to nejde nebo co. Prostě nemůu teď být s jiným, by nezadaným. To určitě nejde.
Můu se ho vzdát, fyzicky, e se nebudeme vídat, by by mě to bolelo. Ale s jiným být nemůu.
Upravil(a) majkafa (25. 7. 2011 22:56)
majkafa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Děvčata, já - kdy jsem se vdávala - tak jsem měla při obřadu takovou příernou trému, e ani nevím, co jsem tenkrát tomu BM naslibovala
Fakt jsem v tu chvíli měla mlhu před očima, vůbec nevím, co oddávající pronáela za proslov, akorát si pamatuju, e jsem zaskřehotala "Anooo" a kdy jsem podávala levici novomanelovi, aby mi na prsteník navlékl snubní prstýnek, ruka se mi klepala tak, e si toho vimli i svatebčani v druhé řadě
MMCH taky to potom podle toho dopadloMně upadl prstýnek, co jsem měla dát svému BM. A taky vůbec nevím, co se dělo, jen e ná vesnický pěvecký sbor zpíval íleně a faleně. Tomu nelo se nesmát.
já jsem zase měla průjem jak hrom .... asi z nervů, nebo nevím..., nicméně zvládla jsem to, sice zelená jak sedma....
Není tady
Já zvracela. BM se mnou trávil čas během hostiny na WC. Byla jsem těhotná a zvracela jsem celé těhotenství, ádné ranní nevolnosti první 3 měsíce.
A já přila o naplněnou svatební noc (vtipné, vzhledem k tomu, e nae malé děti nám byly na svatbě za druičky ) protoe jsem ve svatební den dostala menses
Není tady
Jeí, holky, vy máte pamatováka... já ani nevím datum svatby. Ale vím, e přes ty aty jsem nemohla pomalu na záchod, pomáhala mi svědkyně a nějakou náhodou mi spadla ozdoba z hlavy do záchoda. koda, e jsem spláchla - byla vypůjčená. Stejně bych jí nelovila...
jediný, co jsem kdy lovila z toalety byly klíčky od auta a to jsem se nejdřív ujistila, e fakt musím, protoe jinak neodjedu.
Není tady