6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
Kiaro opet pekne a pravdive napsano.Jak rada te ctu.Ses velmi moudra zena.
Nepamatuji si,ze bych nekdy v necem co si tu kdy napsala nesouhlasila.
erem, to je bohuel proto, e mám vlastní smutné zkuenosti ze ivota a kdy se na to dívám zpětně, hodně věcí jsem měla taky tenkrát udělat jinak A velká úleva přila a později, kdy u mi začalo být jedno, co si kde a s kým můj manel dělá, nala jsem si přítele a rozvedla jsem se
A teprve kdy jsem si "někoho nala" a manel vycítil, e to není známost z trucu, ale e u o něj opravdu nemám zájem, začal na spoustu věcí taky pohlíet jinak
Není tady
ja osobne si mylsím, e nejako by sa "skóre" vyrovna malo
Ale já přeci nikde netvrdím, e ne... jen konstatuju, e tento způsob vyrovnávání zdá se mi poněkud neastným...
Není tady
dobojováno jest....přečetla jsem si tvé psaní a upřímně ...je mi tě líto. Cítím z tvého psaní obrovskou tvrdost . Ve pobírá jen rozumem, nebo se snaí, ale vztahy jsou o citech . Proto i kdy jsi "vyhrála" nejsi tastná.
Není tady
dobojováno jest napsal(a):
... nevěru bych zařadila jako trestný čin a zavřela bych nevěrníka klidně na půl roku do basy!! Jene v této společnosti se ve tie toleruje a co je zaráející - lidi vystavují něčí nevěru jako atrakci ...
Uz jsme tady takovych debat vedli mraky. Taky jsem tak nejak vystupovala... a nechapu, jak to muze "nebyt" trestne, nebo aspon trestuhodne, kdyz v zakone stoji CERNE NA BILEM, ze manzele si maji byt verni. Je to podle mne proste a sproste poruseni zakona...
Není tady
dusička napsal(a):
...Kdy jsme se pak s manelem pokoueli k sobě navázat cestu, on v natvanosti mi vyčetl, tak si bě za ním. Co si myslím není pocit smutku, ale ego,který řve, e nejsem někoho pánem...
Vidis, mas to tady. Vytucnene. Sama sis to napsala... A ted se zamysli: Co-kdyz-to-nebylo-ego-,-ale-opravdova-bolest?
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
... nevěru bych zařadila jako trestný čin a zavřela bych nevěrníka klidně na půl roku do basy!! Jene v této společnosti se ve tie toleruje a co je zaráející - lidi vystavují něčí nevěru jako atrakci ...
Uz jsme tady takovych debat vedli mraky. Taky jsem tak nejak vystupovala... a nechapu, jak to muze "nebyt" trestne, nebo aspon trestuhodne, kdyz v zakone stoji CERNE NA BILEM, ze manzele si maji byt verni. Je to podle mne proste a sproste poruseni zakona...
A prosím tě, Viktorko, jaké jsou sankce?
A hlavně, prosím tě, jak a ve kterém zákoně je přesně definovaná věrnost?
I těchhle debat se tu u vedly mraky. Věrnost nikde definovaná není, stejně tak jako sankce za její poruení. To by byla moná ve vězení větina z nás. Hm.
Nebo chce zavést kamenování? Kdo jsi bez viny, hoď první kamenem nebo tak něco?
A je manelka opravdu nevinná, jestli byl manel nevěrný? Co kdy poruila manelský slib v něčem nejdříve ona a nevěra byl teprve následek? Dtto naopak, e poruil manel a manelka byla nevěrná?
Tam není jen - manelé si mají být věrni.
Celý § 18 Zákona o rodině zní:
Mu a ena mají v manelství stejná práva a stejné povinnosti. Jsou povinni ít spolu, být si věrni, vzájemně respektovat svoji důstojnost, pomáhat si, společně pečovat o děti a vytvářet zdravé rodinné prostředí.
Kdy u, a se trestá i poruení vzájemného respektování, toho, e si manelé nepomáhají, e nevytvářejí zdravé rodinné prostředí...
Který soudce urči, kdy dolo k poruení vzájemného respektování? Kdy si manelé nepomáhají?...
To bychom byli ve vězení čas od času troufám si říct, úplně vichni.
majkafa napsal(a):
Celý § 18 Zákona o rodině zní:
Mu a ena mají v manelství stejná práva a stejné povinnosti. Jsou povinni ít spolu, být si věrni, [b]vzájemně respektovat svoji důstojnost, pomáhat si, společně pečovat o děti a vytvářet zdravé rodinné prostředí.[/b]
Těko někdo můe respektovat partnerovu důstojnost, kdy nerespektuje ani svou vlastní. Nemá respekt a úctu k vlastní osobě.....To je ten kámen úrazu, se domnívám. Je to vlastně základ potíí s nevěrou a vech následných excesů z obou (i více) stran.
Není tady
"Jsou povinni ít spolu, být si věrni"
fíha, to je ale výtvor .... jaké jsou ty sankce ? Nebo je to jeden z těch "bezzubých" ?
Koukám, e u nás zákony poruuje převáná větina národa a nic....
Není tady
Dobojováno, tak o takovéhle "vítězství" bych já nestál ani za zlatý prase.
Tím es ho vlastně donutila se vrátit, jsi ho povýila na svou věc. Pokud má u sebe věc, je to vlastnictví, nikoli partnerství. A vlastnictví přináí jiný druh těstí ne dobré partnerství.
Kdy přičtu to e k tomu dost přispěla i jeho bokovka, tak mi to vychází tak nějak celé na nic
Není tady
manel měl nasazené růové brýle a já mu je drsně shodila svým reálným náhledem, co vechno mmůe ztratit, jak můe dopadnout on s ní, e ona ho můe taky začít časem podvádět, kdy teď je schopná podvést svého přítele a jetě s enatým otcem dítěte... e kouří a pije jak duha.. 12 piv na 1 večer a to pravidelně.. měla jsem těstí e nelo o ádnou slunou a uvědomělou holku, jinak by mohl být můj boj o manela mnohem těí... Otevřela jsem manelovi oči v tom, zda si chce opravdu zaloit novou rodinu jinde a opustit starou... zda mu nebude vadit e závislačka na nikotinu mu bude vozit kočárek s novým dítětem s cigaretou v pysku.. zda mu nevadí, e nikdy nedovolím, aby tato osoba byla v přítomnosti mé dcery, protoe by na ni mravně působila patně a tím pádem nedopustím u rozvodu ani střídavou péči... zda si uvědomuje e a se nabaí sexu a opadne zamilovannost, nastane stejný stereotyp a zaběhnuté kolejejako v kadém dlouhém vztahu... a si uvědomí e není dobré prvně souloit a pak teprve poznávat povahu osoby... a se vzpamatuje protoe a bude pozdě se vracet, můe zjistit e si s ní vlastně vůbec nerozumí a je s ní jetě víc neastný ne se mnou,,, a hlavně jestli je připraven budovat si své vlastní těstí na úkor netěstí celé své rodiny - zanechá neastnou manelku, zklamanou a psychicky poznamenanou dceru, zklame své rodiče i moje, bude platit alimenty na dítě doivotně.. Řekla jsem mu uvědom si to vechno a zodpověz si, zda toto vechno hodlá riskovat.. a opravdu začal přemýlet, docvaklo mu to velice brzo, protoe ve skutečnosti mně i dcerku má straně rád a bylo to jen pomatení smyslů, chvilkové okouzlení a opojení spojené se zamilovaností, které vak nemá nic společného s manelskou láskou po několika letech.. a pokud si této lásky člověk neváí, tak a se spálí sám. Já toti nikdy nebyla fůrie, jsem hodný člověk, snad i krásný - nerada se chlubím a moná to byla ta příčina - za dobrotu na ebrotu..
Mluvi z tebe nenavist a zloba.Na tomhle se nemuze zakladat stastny vztah.Ty si nedobojovala,ses teprve na zacatku,ale s touhle dominanci daleko nedojdes.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
dusička napsal(a):
...Kdy jsme se pak s manelem pokoueli k sobě navázat cestu, on v natvanosti mi vyčetl, tak si bě za ním. Co si myslím není pocit smutku, ale ego,který řve, e nejsem někoho pánem...
Vidis, mas to tady. Vytucnene. Sama sis to napsala... A ted se zamysli: Co-kdyz-to-nebylo-ego-,-ale-opravdova-bolest?
Viktorko - řekla jsem mu na rovinu, e s ním končím.(jako e jsem řekla, e končím v manelství) Nezahýbala jsem mu. A e to byla bolest? Jako e jsem patřila někomu jinému? Já mu to nepřiznala, ani nevyvrátila. Ale to je fuk, nevěra z nějaké příčiny vznikne, není sama od sebe, jen tak prostě.
Upravil(a) dusička (25. 7. 2011 20:26)
Není tady
No a ja si zas myslim, ze na vernosti coby ctnosti nelpi (a znevazuji ji) nejvice a nejhlasiteji ti, co ji sami porusuji... A mate pravdu, kdyz rikate, ze kdyby se trestala vezenim, tak by tam byl kazdej druhej. To ale neznamena, ze je to tak spravne.
Psala jsem, ze jsme toto tema tady uz dost dopodrobna rozebirali, takze nechapu, proc sem ti sami lidi pisou po kolika letech ty same bludy... ze to "nic neni", ze to neni tragedie (je to tragedie, zustavaji neuplne rodiny, deti bez otcu, nestastne podvedene manzelky.... to ja teda vidim jako tragedii...) A ze neni sankce? A ze to stejne nikdo nedodrzuje? No, to je velka skoda!
Ja nemam pocit, ze by Bojovnice hodila laso, priskrtila a pritahla muze domu... Sel sam. Nevim, proc by se, dle nekterych musel vracet proto, ze milenka je fetacka a rodice ho doma nechteji. Naopak si myslim, ze je ten jeden z mala, ktery se nenechal zcela zblbnout "novym parfemkem", ale tesne pred pohromou se vzpamatoval... i diky tomu, ze jeho zena "kricela". Hrozne? Kdepak. Statecne. Kazda to nedokaze... a vzda bez boje. Pak breci v koute, chodi na kurzy zvedani sebevedomi, a za par let se pomsti stejnym zpusobem jine "budouci nestastnici"...
Není tady
dusička napsal(a):
... A e to byla bolest? Jako e jsem patřila někomu jinému? Já mu to nepřiznala, ani nevyvrátila...
Ne, ze jsi patrila nekomu jinemu, nebo teda ano, kdybys patrila. V tu chvili, jak jsi rikala, ze te ve zlosti poslal "za tim jinym", ty rikas EGO a ja rikam BOLEST, proto, ze clovek, ktereho miluju, odchazi za nekym jinym... takova bolest.
Není tady
Dobojováno jest:
tohle, cos tu ve napsala, to se TADY na tomto diskusním foru prostě nenosí. Moná, e kadá, která tě tady veřejně odsuzuje, es prohrála na celé čáře, by ti v tichém koutku někde u kávy řekla, es to tomu "hajzlovi" dobře naservírovala...a a se teď smaí....ale TADY !!! TI TO ÁDNÁ NA FÉROVKU NEŘEKNE. Jo, Viktorka ti řekla...a vimla sis, tu smr? A nediv se jim.....větina z nich byla, nebo je milenkou a bodá nů do zad přesně takové, co jsi ty - a je jim to naprosto jedno, ono je to toti vůbec nezajímá, e ubliují jiné osobě....mají tu plnou hubu keců o vzájemné lásce, zkus si přečíst nějaké to duchovní vlákno....hodila bys jim zlaák do kloubouku na dobročinné účely, jak umí mazat med kolem huby. Ne nadarmo se říká, e eny jsou hadí plémě
A neře to...má čerstvou ránu, taky jsem si tím prola, taky jsem tady narazila a plno dalích taky narazilo....mězi enskými prostě není soudrnost. Jo, je pár enských, co prostě nevěru nenosí a jednají čestně - kdy u, tak napřed rozchod a pak nový objev a kdy by se jim naskytl enáč, vycouvají. jene tady to skáče na prvním randeti do postele a dá se říct, e 90% si to prubla. Těch 10% tady povaují buď za chudinky, které by si asi nenabrnkly ádného, proto tu dtí plameny, mě dokonce bylo řečeno, e by si asi o mě nikdo kolo neopřel...
A teď se dívej na tu smr....
ps.
má čerstvou zkuenost - po měsíci a půl to prostě jetě nemůe mít v sobě zpracováno....ale přijde čas a ten ti ukáe, jestli to, co bylo mezi vámi řečeno bylo upřímné...moná, e dojde k tomu, e ti bude jedno, co tvůj manel a s kým dělá....jak psala Kiara....a nebo přeci jen bude ten tvůj vědět, e udělal blbost...a holt, za blbosti se platí a vyere si tu svou horkou kai....a čas vám dá oboum prostor to zpracovat...i ten tvůj vztek a přímo nas*rání tě bude pomalu opoutět, ale není na kodu občas udělat nějakou tu nepředloenost, aby tě za chvíli zas nepovaoval za součást domácího imventáře....prostě ho nesmí nechat usnout na vavřínech a ty na nich také nespi.
Jinak jsem nechtěla sem psát, protoe to tu je pořád stejné - jen se tu občas rozvlní voda, kdy přijde "nová" a staré osazenstvo má zas komu dávat poučky...a prostě ti řícft, e je to tvá vina...si asi udělalqa nějakou chybu, jinak by ti nezahnul a podobné bláboly....někdy chlapa prostě jen tak pálí dobré bydlo
a můj názor? Dobřes udělala....dosud nevěděl, e dokáe být i pěkná potvora...měl tě za "hodnou a poslunou holku"
Není tady
A jetě odpověď na tvou prioritní otázku:
ano, má smysl bojovat...a jde i ít po vítězství astně :-)
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
dusička napsal(a):
... A e to byla bolest? Jako e jsem patřila někomu jinému? Já mu to nepřiznala, ani nevyvrátila...
Ne, ze jsi patrila nekomu jinemu, nebo teda ano, kdybys patrila. V tu chvili, jak jsi rikala, ze te ve zlosti poslal "za tim jinym", ty rikas EGO a ja rikam BOLEST, proto, ze clovek, ktereho miluju, odchazi za nekym jinym... takova bolest.
Ví VIktorko, u se to stalo, já ničeho nelituju. říká se něco patného je dobrý a já díky této zkuenosti zjistila, e chci manela no .NIc ví, nic mín.
Není tady
dusi, vidí, a můj pohled je zase takový, es svému mui byla nevěrná. To, es mu něco oznámila, jetě nic nemění na tom, e jsi byla vdaná a on se rozvádět nechtěl. A ty tenkrát taky ne, myslím. Právní stav je právní stav. To neokecá.
Vlastně jsem z tohoto pohledu byla svému BM nevěrná i já, i kdy u bydlel s jinou enou a nechtěl mě. Rozvedli jsme se a dva roky poté, co se odstěhoval.
Upravil(a) majkafa (25. 7. 2011 21:40)
Majko, asi jo, právně jsem mu nevěrná dá se říct byla.
Jen jsme o rozvodu mluvili a domluvili jsme se na něm, e tedy ano a e si promluvíme a u soudu.
Ale já beru nevěru - oblbování , spát a patřit oboum dvoum. Já v té době jsme s manelem byli jak cizí, neměla jsem s manelem přes rok nic.
Upravil(a) dusička (25. 7. 2011 21:49)
Není tady
ivot je pestrý.
Právě proto jsou podivné výkřiky některých, e nevěra je trestný čin a e by měli jít nevěrní do vězení. Podle mě je nesmyslné a hloupé znění § 18 zákona o rodině. V podstatě znevauje partnerství. A budu Prime Ministrem, to bude první, co změním, jestli to tam jetě bude. Ale to u jsem psala.
Hm, majkafo ... i já jsem byla svému BM z tohoto pohledu nevěrná, protoe jsme sice spolu čtyři roky neili pod jednou střechou, leč byli jsme stále manelé a v této době jsem si nala přítele. Nicméně já to neberu jako nějaký prohřeek - ili jsme odděleně od stolu a loe a manelství u bylo rozstřílené na mraky, take milenec mi nemohl logicky rozbít něco, co u delí dobu stejně nefungovalo.
A vzhledem k tomu, kolik eskapád měl u BM v té době za sebou by bylo komické brát na něj nějaké ohledy a dret vztah s milencem v platonické rovině, a dokud se nerozvedu
Není tady
majkafa napsal(a):
ivot je pestrý.
Právě proto jsou podivné výkřiky některých, e nevěra je trestný čin a e by měli jít nevěrní do vězení. Podle mě je nesmyslné a hloupé znění § 18 zákona o rodině. V podstatě znevauje partnerství. A budu Prime Ministrem, to bude první, co změním, jestli to tam jetě bude. Ale to u jsem psala.
Já si nedovedu dost dobře představit, e bych nevěrného manela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, e se mě za mříemi naučí milovat
Není tady
Kiaro to je hustý, vězení jako kola,
já ted přemýlím, proč se vlastně slibuje - ít spolu ve zlém i dobrém, dokud nás smrt nerozdělí.
Vdyt - sliby - chyby.
Vdyt láska je - co je láska?
Zákon lásky
Milovat nějakého člověka znamená dávat se, chtít pro toho druhého jen to nejlepí a přát mu, ani bychom za to chtěli něco zpět. Láska chce dávat a naplňuje se dáváním.
Láska je radost, kterou pociujeme v mylenkách na milovaného člověka nebo v jeho přítomnosti. Radost z toho, e můeme být v jeho blízkosti, e se z něho můeme těit nebo s ním nalézat naplnění v nějaké společné činnosti.
Milovat znamená otevřít se, vpustit toho druhého dovnitř, nechat ho podílet se na svém nitru. Sdělovat mu sebe sama, vechno s ním chtít sdílet.Milovat znamená přispívat s radostí k blahu druhého a pro jeho osobní rozvoj a být tu zcela pro něho.
Často říkáme Miluji tě, a při tom vlastně máme na mysli Potřebuji tě nebo Neopoutěj mě. To jenom ukazuje, e jsme jetě nepoznali opravdovou lásku. Předpokladem pro to je, e začneme milovat sami sebe a bezvýhradně se přijmeme takoví, jací jsme. Řekneme ano naemu bytí takovému, jaké je. Pak dokáeme být astní a spokojení, i kdy budeme sami. Pak u nás ani nebude bolestně zasahovat kritika ostatních a budeme osvobozeni od závislosti. Dokud toti
toho druhého potřebuji, nejsem skutečně svobodný. Kdy se osvobodíme od strachu z toho, e nás někdo opustí, jsme schopni dát partnerovi větí svobodu. Teprve pak je moná opravdová láska, nebo lásku není mono uvěznit a násilím dret Kdy to zkusíme, láska zahyne. To, co zbude, bude jen zvyk.
Není tady
V lásce si ze srdce přeji, aby byl ten druhý astný, a jsem ochoten pro to udělat vechno. Dát mu čas, kdy ho potřebuje, pozornost, kdy ji potřebuje, a volnost, kdy ji potřebuje. V lásce neočekávám za kadou cenu opětování svých citů, nýbr jednám z něné náklonnosti, z úcty a respektu, ba i z obdivu. Mohu vedle svého milovaného milovat jetě jiné lidi a připoutím, e on má právo na toté. Nejsem emocionálně závislý na reakcích toho druhého, nebo ho miluji nezávisle na tom, zda budou moje city opětovány.
(to je zkopírovaný z duchovních zákonů)
Není tady
Kiara napsal(a):
majkafa napsal(a):
ivot je pestrý.
Právě proto jsou podivné výkřiky některých, e nevěra je trestný čin a e by měli jít nevěrní do vězení. Podle mě je nesmyslné a hloupé znění § 18 zákona o rodině. V podstatě znevauje partnerství. A budu Prime Ministrem, to bude první, co změním, jestli to tam jetě bude. Ale to u jsem psala.Já si nedovedu dost dobře představit, e bych nevěrného manela nechala vsadit za nevěru do vězení a slibovala si od toho, e se mě za mříemi naučí milovat
Text toho paragrafu vymyslel nějaký magor. Kdy u, měl přesně definovat a dát sankce. Aby viděl, jak je to nesmyslné, kdyby definoval a chtěl určit ty sankce. Schválně se pokusím zjistit, kdo to byl.
dusička napsal(a):
já ted přemýlím, proč se vlastně slibuje - ít spolu ve zlém i dobrém, dokud nás smrt nerozdělí.
Dusi, v tomhle slibu přece není slovo o lásce. To nemá s láskou partnerskou mnoho společného. Někdy nic.
Upravil(a) majkafa (25. 7. 2011 22:19)