19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Odpůrci (spíe odpůrkyně) střídavé péče přily nedávno s novou argumentací - prý je pro dítě lepí, kdy jeden z rodičů má s dítětem "neomezený styk". O tom, co to v praxi znamená a proč je střídavá péče obvykle lepí, píe Michal Holinka v článku "Neomezený styk" versus střídavá péče. Článek je poměrně obsáhlý a nebudu zde proto vypisovat vechny argumenty, kdo má zájem, můe si je podrobně přečíst na Střídavce:
http://www.stridavka.cz/neomezeny-styk- … -pece.html
Není tady
V poměru neomezený styk versus střídavá péče je neomezený styk opravdu holý nesmysl. Ale kdy se na to podíváme neomezený styk versus svěření dítěte do výhradní péče jednoho z rodičů je tohle zase lepí varianta.
U vztahů v neúplných rodinách je to těké a bylo by opravdu nejlepí, kdyby byli rodiče předevím rozumní a rodiči. Tohle je ale bohuel utopie
Není tady
Odpůrkyně...
Docela by mě zajímala - kdyby se uvaovalo o tom, e střídavka bude vdy a ne jen, kdy jeden chce... prostě rozvádíte se, dítě bude 14 dní u matky a 14 díi u otce a basta... - ta následná histerická debata tatínků. To by bylo odpůrců...
Není tady
javena napsal(a):
Odpůrkyně...
Docela by mě zajímala - kdyby se uvaovalo o tom, e střídavka bude vdy a ne jen, kdy jeden chce... prostě rozvádíte se, dítě bude 14 dní u matky a 14 díi u otce a basta... - ta následná histerická debata tatínků.To by bylo odpůrců...
... ale i spousta maminek ....
Není tady
Nu, tak málokterá maminka, která se rozvádí s tatínkem-alkoholikem, drogově závislým, gamblerem, domácím násilníkem a uzurpátorem by přivítala nařízení, e dítě musí být povinně 14 dní v měsíci u matky a dalích 14 dní u otce bez ohledu na stav věcí, tečka
Není tady
Viz kiara. To je přesně ten důvod proč povinně soudně nařizovaná střídavá péče jde jasně proti zájmům dítěte. Střídavkový "bojovníci" sice rádi tvrdí, e v případech domácího násilí a dalích vad rodiče by SP nebyla nařizována, ale vzhledem k tomu, e se domácí násilí VELICE TĚKO DOKAZUJE, tak by s největí pravděpodobností dítě dostali do střídavé péče i patologické osobnosti a nadále by tak pokračovali v týrání rodiny. V podstatě stačí se blíe podívat na aktivní jedince v otcovských hnutích poadujících soudni nařizování SP, tam je koncentrace domácích tyranů značná. Střídavá péče bez dohody rodičů přináí více negativ ne pozitiv. Více informací na www.jedendomov.cz
Upravil(a) Jedendomov (28. 7. 2011 17:56)
Není tady
Ano, to je pravda. Stačí si na Googlu vyhledat jména některých aktivistů v otcovských hnutích a následně si pročítat jednotlivé odkazy, které po zadání jejich jmen do vyhledavače vyjedou.
Troufám si tvrdit, e s laskavými, podvedenými mučedníky, na kterých státní justice spáchala celou řadu bezpráví mají tito pánové společného velmi pramálo. Říká se, e sluný člověk zůstává sluným člověkem v kadé situaci a pokud toto pořekadlo platí, tito aktivisty si jen velmi těko dovedu představit v manelství jako bezkonfliktní manely a milující otce.
Spí mě napadá, e jejich manelky věděly velmi dobře, proč se s těmito pány rozvádějí a podle toho, co pánové vyvádějí jetě dlouhá léta po rozvodu na veřejnosti - před cizími lidmi - mě jímá mráz při pomylení, co se muselo před rozvodem odehrávat v jejich domácnostech za zavřenými dveřmi
Není tady
Neomezeny styk je pouze pro opravdove rodice, myslici na dobro deti, jenomze tech je minimum, ptz. tento typ rodicu se proste nerozvadi, a o dobro svych deti se staraji v manzelstvi...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Neomezeny styk je pouze pro opravdove rodice, myslici na dobro deti, jenomze tech je minimum, ptz. tento typ rodicu se proste nerozvadi, a o dobro svych deti se staraji v manzelstvi...
Viktorko, plete se.. My to tak máme. Pravda, kdy jsem na to před xx lety přistoupila, tak jsem doufala, e ho to přestane brzo bavit a občas jsem já měla problém, kdy k nám denně lezl.
Ale jen proto, e my dva se nemusíme, nemůu přestat být tatínkem na plný úvazek. v poslední době se to docela srovnalo a snaí se chodit, kdy já nejsem doma a i děti dokáou zajet za ním domů, kdy mají potřebu.
Není tady
Nepletu!, ale k tvemu prispevku:
Tak to ma byt...
Není tady
V rodině máme případ, kdy neomezený styk funguje u víc ne 10 let a starí dítě je ji dospělé a funguje to pořád. Nejdříve se otec odstěhoval (za jinou) a domů docházel, kdy se mu líbilo, pravda, pro matku to bylo příli psychicky náročné, tak v rámci vyrovnání po rozvodu si nechala postavit nový dům ve stejném městě, otec si taky nechal postavit nový dům ve stejném městě, matka má děti svěřené do péče, ale otec je mohl mít kadé úterý, čtvrtek, kadý druhý víkend.
Střídavá péče by mohla dobře fungovat, kdyby děti měly 1 domov a ti, kdo by se kadé 2 týdny stěhovali by byli rodiče. Ale to by se asi rodičům nelíbilo bydlet kadé 2 týdny jinde, tak do toho nutí děti. Jak pohodlné.
Není tady
Evi, tvoj inak skvelý nápad si vyaduje financovanie 3, slovom TROCH, obydlí a na to fakt asi priemenrné české rodiny nemajú. Inak by to samozrejme asi bolo ideálne. (Drobná otázka: kto by podža teba financoval to TRETIE obydlie, kde by boli deti a rodičia sa tam striedali...? tát?
)
Upravil(a) Selima (31. 7. 2011 14:14)
Není tady
Inak neviem, čo máte proti striedavej opatere, je to podža mňa výborná vec - ale len AK SÚ JEJ RODIČIA SCHOPNÍ. Obaja! Čo sa bohuiaž zadarí len v zlomku prípadov. Ja si - z tých prípadov, čo poznám - myslím, ba som hlboko presvedčená, e striedavá opatera má najbliie k ideálu úplnej rodiny. Problém je ten, e sa na ňu zmôu fakt len vyspelí a dospelí jednotlivci - a takých je v okamihu rozvodu len zlomok populácie. Veci ako domáce násilie a podobne sa dajú odhali sociálkou, psychológmi, apod.
Upravil(a) Selima (31. 7. 2011 15:29)
Není tady
Selima napsal(a):
Evi, tvoj inak skvelý nápad
si vyaduje financovanie 3, slovom TROCH, obydlí a na to fakt asi priemenrné české rodiny nemajú. Inak by to samozrejme asi bolo ideálne. (Drobná otázka: kto by podža teba financoval to TRETIE obydlie, kde by boli deti a rodičia sa tam striedali...? tát?
)
Já si takový model nedovedu představit ... za prvé finance, jak správně podotkla Selima, za druhé financování provozu "třetího" obydlí a za třetí si nedovedu představit rodiče, který by si zaloil novou rodinu, jak ten by to praktikoval?!? To by kadých 14 dnů sdělil rodině, e ho na 14 dnů neuvidí, protoe jde bydlet ke svému předchozímu dítěti a nová rodina a si těch 14 dnů poradí bez něho ?!?
Selimo, dovoluji si Tě opravit - domácí násilí psychického rázu se nedá odhalit sociálkou a někteří násilníci jsou natolik inteligentní, e s nimi má plné ruce práce i erudovaný psycholog
Zejména ve chvíli, kdy byl jeden z rodičů nesnesitelný, ale v průběhu rozvodu pořád jeho počínání nebylo zralé na psychologa, protoe to pravé divadlo rozjel a ve chvíli, kdy se s ním partner proti jeho vůli přece jen rozvedl
Není tady
Selima napsal(a):
Evi, tvoj inak skvelý nápad
si vyaduje financovanie 3, slovom TROCH, obydlí a na to fakt asi priemenrné české rodiny nemajú. Inak by to samozrejme asi bolo ideálne. (Drobná otázka: kto by podža teba financoval to TRETIE obydlie, kde by boli deti a rodičia sa tam striedali...? tát?
)
Tak tohle řeení jistě není pro chudé..., ovem kdy se rozvedou lidi vlastnící novostavbu v ceně 3,5 mega, tu prodají, mají standartní příjem, tak by pro děti normální byt a pro sebe nějaké 1 + kk utáhli. Nebo kdy tolik peněz nemají, mohou mít jeden rodičovský byt, ve kterém se budou střídat, nebo můou jít dospělí na 2 týdny v měsíci ke svým rodičům nebo na ubytovnu, hlavně aby děti měli stabilní prostředí. Tak by podle mého měli jednat dospělí, kteří trvají na střídavé péči a nechtějí pokodit děti častou změnou prostředí. Stát by neměl platit nic.
Není tady
Keď rodičia nebývajú práve 100 km od seba, tak je pre deti dôleitejí POCIT ISTOTY z lásky rodičov a ich schopnosti dohodnú sa ako materiálny pocit jedného domova. Tie logistické, hmotné veci sa vdy dajú dohodnú, keď SA CHCE. Iné je, keď hrozí, e by mali meni - alebo strieda - koly, krúky, kamarátov apod.
Není tady
Kiara napsal(a):
Nu, tak málokterá maminka, která se rozvádí s tatínkem-alkoholikem, drogově závislým, gamblerem, domácím násilníkem a uzurpátorem by přivítala nařízení, e dítě musí být povinně 14 dní v měsíci u matky a dalích 14 dní u otce bez ohledu na stav věcí, tečka
Dokonale napsano.
Prave v takovych vztazich ale muzi zadaji o stridavou peci. Aby meli nad zenou kontrolu i po tom, co od nich odchazi.
Není tady
eva4444 napsal(a):
V rodině máme případ, kdy neomezený styk funguje u víc ne 10 let a starí dítě je ji dospělé a funguje to pořád. Nejdříve se otec odstěhoval (za jinou) a domů docházel, kdy se mu líbilo, pravda, pro matku to bylo příli psychicky náročné, tak v rámci vyrovnání po rozvodu si nechala postavit nový dům ve stejném městě, otec si taky nechal postavit nový dům ve stejném městě, matka má děti svěřené do péče, ale otec je mohl mít kadé úterý, čtvrtek, kadý druhý víkend.
Střídavá péče by mohla dobře fungovat, kdyby děti měly 1 domov a ti, kdo by se kadé 2 týdny stěhovali by byli rodiče. Ale to by se asi rodičům nelíbilo bydlet kadé 2 týdny jinde, tak do toho nutí děti. Jak pohodlné.
No ja nevim, zda je v beznych rodinach realizovatelne v nasi kulture, ze si "on" a "ona" postavi po rozvodu dum.
Pokud by se rodice stehovali do tretiho "detskeho" bytu, tak po chvilce premysleni mi rovnez vychazi, ze je to nesmysl. Pokud ma matka dalsi dite s novym partnerem, tak co? Ma to dite nechat na 14 dni doma? nebo si ho ma vzit s sebou? To by znamenalo pro to male dite zase nesmysl. Muselo by se kazdych 14 dni stehovat, jen proto, aby se dite z 1. manzelstvi stehovat nemuselo. A jeho tatinek? Ten bude jako 14 dni v mesici bez ditete? Ja rikam nesmysl.
Není tady
Panove ze Stridavky (jsem alergicka na to slovo) systematicky lzou a manipuluji..
Není tady
sahleb napsal(a):
eva4444 napsal(a):
Střídavá péče by mohla dobře fungovat, kdyby děti měly 1 domov a ti, kdo by se kadé 2 týdny stěhovali by byli rodiče. Ale to by se asi rodičům nelíbilo bydlet kadé 2 týdny jinde, tak do toho nutí děti. Jak pohodlné.No ja nevim, zda je v beznych rodinach realizovatelne v nasi kulture, ze si "on" a "ona" postavi po rozvodu dum.
Pokud by se rodice stehovali do tretiho "detskeho" bytu, tak po chvilce premysleni mi rovnez vychazi, ze je to nesmysl. Pokud ma matka dalsi dite s novym partnerem, tak co? Ma to dite nechat na 14 dni doma? nebo si ho ma vzit s sebou? To by znamenalo pro to male dite zase nesmysl. Muselo by se kazdych 14 dni stehovat, jen proto, aby se dite z 1. manzelstvi stehovat nemuselo. A jeho tatinek? Ten bude jako 14 dni v mesici bez ditete? Ja rikam nesmysl.
Ano, je to tak, sahleb.
Tento model by MOHL fungovat pouze v případě, kdy se rodiče rozvedou a ANI JEDEN Z NICH u neplánuje zaloení nové rodiny. Co je v podstatě blbost, protoe nikdo - kdy se rozvádí - nemůe stoprocentně odpřisáhnout, e dalí dítě/děti u nikdy nebude chtít a nebude se chtít ani znovu vdát/oenit.
Protoe tenhle princip - stabilní domov pro dítě x migrující rodiče - je nastaven tak, aby byli oba dva rodiče pro dalí manelství, potamo zplození dalího potomka zablokováni a docela dobře si dovedu představit, e ho bude preferovat ten z rodičů, který pomstychtivě touí po tom, aby si jeho partner nemohl ani zaloit novou rodinu, ani s jiným partnerem zplodit dalí dítě
Není tady
Nebo jsou tak "moviti a disciplinovani", ze stabilní domov pro dítě x migrující rodiče bude slouzit jenom k setkavani "puvodni rodiny" - coz je dle mne v pripade zalozeni novych rodin tak silne narocne, ze si vubec neumim predstavit, jestli je to mozne...
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Nebo jsou tak "moviti a disciplinovani", ze stabilní domov pro dítě x migrující rodiče bude slouzit jenom k setkavani "puvodni rodiny" - coz je dle mne v pripade zalozeni novych rodin tak silne narocne, ze si vubec neumim predstavit, jestli je to mozne...
Je to zhola nemoné, proto jsem taky napsala, e tenhle princip je nastaven tak, aby byli oba dva rodiče pro dalí manelství, potamo zplození dalího potomka zablokováni
Věřím tomu, e pro určitý typ partnerů je toto uspořádání více, neli ideální - původní rodina v jakési okletěné formě zachována, dalí manelství či rodičovství druhého partnera za tohoto stavu věcí vyloučeno ...
Není tady
Takovych je zrejme malo. Ale budiz, byli, jsou a budou.
Jenom mi pripada zbytecne vytvaret "pravidla pro MENSINU".
Zakony by se mely tvorit pro VETSINU a pro tech mene pripadu by mely byt JASNE stanoveny podminky (rsp VYJIMKY).
A NEJENOM U PROBLEMATIKY STRIDAVE PECE O DETI
U nas to dens vypada tak, ze zakony se stanovuji tak, aby ta mensina NAHODOU nemohla NECO NEKALEHO PROVEST (coz je hovadina nejvyssiho kalibru, ptz. poskozuje slusne lidi, kterych je VETSINA!!!)
Takze vpodstate ne "presumpce neviny", ale "PREDPOKLAD VINY"
Upravil(a) ViktorkaM (17. 8. 2011 23:37)
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Takovych je zrejme malo. Ale budiz, byli, jsou a budou.
Jenom mi pripada zbytecne vytvaret "pravidla pro MENSINU".
Zakony by se mely tvorit pro VETSINU a pro tech mene pripadu by mely byt JASNE stanoveny podminky (rsp VYJIMKY).
A NEJENOM U PROBLEMATIKY STRIDAVE PECE O DETI![]()
![]()
![]()
U nas to dens vypada tak, ze zakony se stanovuji tak, aby ta mensina NAHODOU nemohla NECO NEKALEHO PROVEST (coz je hovadina nejvyssiho kalibru, ptz. poskozuje slusne lidi, kterych je VETSINA!!!)
![]()
![]()
![]()
Takze vpodstate ne "presumpce neviny", ale "PREDPOKLAD VINY"![]()
![]()
Vubec nerozumim tomu co jsi napsala. Muzes to rozvest?
Je tu rec o stridave peci a naslednem zablokovani byvalych manzelu do budoucna, pokud by se takle stridava pece mela procadet. (=tri byty).
Není tady
Jsou i rozvedení, kteří nezakládají nové rodiny ani s novým partnerem ít nechtějí (jako ti moji příbuzní).
Nebo se rozvedou lidi s dětmi ve věku 16 a 17 let. Tam je předpoklad, e ne si rodiče zaloí novou rodinu (pokud v tomhle věku vůbec), tak dítě dospěje a můe ít v bytě samo... Určitě by se nalo pár rodin, ve kterých by ten model s bytem pro děti fungoval, akorát se to nehodí "do krámu" rodičům. A jsem u toho, e je pro dospělé pohodlnějí mít stabilní prostředí a děti a si pendlují...
Není tady