Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 22. 7. 2011 15:09

písmenko
♥♥-----

Re: psychické týrání a co teď

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 10:52)

Není tady

#27 22. 7. 2011 15:09

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Já myslela písmenko, žes to už zkoušela a vlastně to děláš pořád - tedy mluvíš s matkou slušně, jak říkáš lidsky, akorát tedy já si myslím, že na vyřešení vás musí být více, tedy v tomto případě 2.
Nevím jak Ty, ale u mě poslední pokus k přání k svátku, tedy vloni před Vánoci probíhal tak, že jsem byla vyžádána k telefonu a následoval řev, jak si to představuju se ozvat až po půl roce. Také jsem reagovala lidsky a slušně. Druhá strana se ale slušně chovat neumí.
Přijde mi, že v Tvém případě je to obdobné. Co pořád od maminky čekáš? Že ji osvítí duch svatej a začne se chovat normálně, tak jak Ty chceš?
A potřebuješ to vlastně k čemu?
Jinak otce nelze navštěvovat jinak než za přítomnosti matky?
Zkus to přijmout, že ona už se nezmění a řešit sebe a ne ji.

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#28 22. 7. 2011 15:27

písmenko
♥♥-----

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 10:53)

Není tady

#29 22. 7. 2011 15:28

majkafa
Host

Želvičko, to je moc prima, že to už máš v sobě takhle srovnané. Držím palce. stolt

#30 22. 7. 2011 15:29

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Písmenko, řešení je a ty ho i vidíš. Nastavit si to jinak, nechat druhé říci jejich pohled a bez výčitek ho přijmout. Možná máte pravdu, ale já jsem zatím na nic lepšího nepřišla. Kdo bude chtít u toho zafunguje čas a bude se s tebou stále stýkat, kdo stojí o laciné drby a scénky á la Blesk, o toho ty stát nemusíš. Prostě nemusíš. Chovej se klidně, slušně a podle svých představ ze své strany, ale prosím tě nic neočekávej  ze strany druhé. Počítej s tím, že tam to vyjít nemusí. Tu slušnost chceš zachovat sama kvůli sobě. Zachovej, nenuť však do toho druhou stranu, když toho není evidentně schopná... chápeš?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#31 22. 7. 2011 15:34

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

#32 22. 7. 2011 15:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

smile Preňho.. ale čo TY? Prečo stále preberáš myslenie a cítenie druhých? Rob len to, čo ti neubližuje...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#33 22. 7. 2011 15:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Želvička17 napsal(a):

Sahleb, trošku Ti budu oponovat. Ne, že ta matka nenávidí tu dceru, ona nenávidí hlavně sama sebe. A od toho odvozuje pak ten pohled (domnělý) ostatních na svou osobu.
A proto tak kope, proto je tak zlá.

Svým způsobem by se tak chovala k jakémukoliv jinému dítěti, které by se jí narodilo. Nemá to nic společného s Tebou, s tím jaká jsi. Je to její problém, který má sama se sebou, tu nenávist k sobě jen šíří dál a Ty jsi na mušce.
Můj názor je, že se člověk nemusí hned stěhovat do Austrálie, ale třeba může tu svoji matku zkusit pochopit - což není úplně tak snadné. Pak změní úhel pohledu z kterého ji dnes vidí. Já třeba to zkouším tímhle způsobem. Říkám si, že přeci nelze odsuzovat člověka, který nenávidí sám sebe (matka), takový člověk to má sám se sebou hodně těžké.

Želvička17 napsal(a):

Ona se nezmění, ale změnit se můžeš Ty smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#34 22. 7. 2011 16:21

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

#35 22. 7. 2011 16:57

majkafa
Host

písmenko, tu teorii sis napsala hodně podle svého vidění. Takhle to není.
Pochopení že je jednoduché? Nu, zřejmě jsi nepochopila.

#36 22. 7. 2011 17:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

písmenko napsal(a):

mariposa: Otázkou je, čemu to pomůže. I když ho pochopíš, nezačneš ho proto mít rád. Pochopení je jednoduché.. Druhá věc je odpustit a třetí podat ruku. Proč také? Proč vycházet vstříc a pouštět si do života člověka, který ti zatím jenom ubližoval? Aby on byl spokojený a ty ses dál trápila? Ne, člověk by měl myslet především na sebe, na své štěstí.
- Tolik teorie. :-)

Písmenko, Ty s mámou bojuješ kdo s koho. Proč bojuješ?
Pochopení, přijetí, uvolnění křeče a odmítání, ukončení boje - v tom já osobně vidím své štěstí, svoji spokojenost.
Pochopení (přijetí, odpuštění) probíhá v mysli. Souběžně s tím také v srdci. Pokud nemáš ráda svoji mámu, nemáš ráda kus sama sebe. Tenhle kus, ať už budeš kdekoliv a jakkoliv daleko od ní, Ti bude vždycky chybět. Takový je můj názor.
Z vlastní zkušenosti říkám, že pochopit toho kdo mi dlouhodobě ubližoval je velice těžká věc. Svým způsobem to je jakoby umřela část Tebe, ta část, která je bolavá, ta co si s sebou nese křivdu a ublížení. Tahleta část, když umře, uvolní se místo pro přijetí a lásku. Není to ale nic snadného, podle mě, protože mě se to zatím nepodařilo.

Upravil(a) mariposa (22. 7. 2011 17:23)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#37 22. 7. 2011 17:22

písmenko
♥♥-----

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 10:54)

Není tady

#38 22. 7. 2011 17:23

majkafa
Host

Zarazila mě stejná věta, jako mariposu. Nevím, co si o ní myslet.
Hlavně aby maminka "nevyhrála"? va

#39 22. 7. 2011 17:25

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

písmenko napsal(a):

majkafa: Můj pohled, jistě. Pro mě jednoduché bylo, možná proto mi to tak připadá. Ale tím se nic nemění..

Pokud říkáš, že jsi mámu pochopila, jak je možné, že ji nemáš ráda? Jak je možné, že potom co jí chápeš, ji odsuzuješ? Pochopit znamená vědět, proč dělala/dělá to co dělá a z jakého důvodu.

Není tady

#40 22. 7. 2011 17:26

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

#41 22. 7. 2011 17:26

majkafa
Host

písmenko si bohužel zřejmě zatím jenom myslí, že pochopila. sad

#42 22. 7. 2011 17:34

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

#43 22. 7. 2011 17:36

majkafa
Host

písmenko, řeklas své mámě někdy, že ji máš ráda? Objalas ji někdy?
Myslím, že ti tady nikdo z přispívajících nepíše, že za ní máš chodit atd. To si jen ty tak vysvětluješ.
Řeklas jí někdy - mami, mám tě ráda, ale tvé chování mě bolí a ubližuje mi...

Přečti si dobře Źelvičku. S maminkou se nestýká. Ale ani s ní nebojuje. A to je důležité. stolt

Upravil(a) majkafa (22. 7. 2011 17:38)

#44 22. 7. 2011 17:42

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

#45 22. 7. 2011 17:44

majkafa
Host

písmenko napsal(a):

Asi chci jen říct, že ji nemůžu mít ráda bezdůvodně - na to už jsem moc velká. Kdysi to tak bylo, ale ona to zničila a zpátky to nejde. Ne pokud by změna nepřišla od ní.

Když chceš změnit jiné, musíš změnit sama sebe.
A to není fráze. Fakt to funguje. Vyzkoušeno. I ve vztahu s mou mámou. stolt

#46 22. 7. 2011 17:47

majkafa
Host

Jak se stýkat s tátou? Tvůj tatínek nemůže přijít za tebou? Nemůžeš ho pozvat na návštěvu?

#47 22. 7. 2011 17:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

písmenko napsal(a):

mariposa: Otázkou je, čemu to pomůže. I když ho pochopíš, nezačneš ho proto mít rád. Pochopení je jednoduché.. Druhá věc je odpustit a třetí podat ruku. Proč také? Proč vycházet vstříc a pouštět si do života člověka, který ti zatím jenom ubližoval? Aby on byl spokojený a ty ses dál trápila? Ne, člověk by měl myslet především na sebe, na své štěstí.
- Tolik teorie. :-)

Pochopiť a odpustiť môže byť dôležité aj - alebo práve - preot, aby človek dokázal PREPUSTIŤ daného človeka, jav, vec tzo svojho života a už s ak otmu nevracať. Nemusí to znamenať vrúcny vzťah a intenzívny kontakt alebo cit - skôr naopak. Vyriešim to a odložím do zabudnutia...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#48 22. 7. 2011 17:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

písmenko napsal(a):

majkafa: Můj pohled, jistě. Pro mě jednoduché bylo, možná proto mi to tak připadá. Ale tím se nic nemění..

Pokud říkáš, že jsi mámu pochopila, jak je možné, že ji nemáš ráda? Jak je možné, že potom co jí chápeš, ji odsuzuješ? Pochopit znamená vědět, proč dělala/dělá to co dělá a z jakého důvodu.

Pochopiť nemusí znamenať "mať rád" podľa mňa, ale skôr "prijať". wink alebo "neriešiť"...

Brita

Není tady

#49 22. 7. 2011 17:51

majkafa
Host

Taky si myslím, že není naléhavé a nutné mít rád. Natož se k tomu nutit. Ale nebojovat. Přijmout, jak to je. Když to nemůžeme změnit, k čemu bojovat.

#50 22. 7. 2011 18:00

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí