Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#276 28. 7. 2011 13:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: psychické týrání a co teď

dusička napsal(a):

No právě, Písmenko - Želvičko - upřímně fakt si to neumím představit nemít ráda matku,která mě porodila a starala se o mě. Ale vím,že to každá může mít jinak,proto netvrdím,že to co píšete není pravda.
Písmenko - beru to jen podle tvých písmenek, jak na mě působí když je čtu.
A myslím si, píšeš - není mi lhostejná - přijde mi,že ji prostě ráda máš a moc tě mrzí,že se k tobě chová takto. Proto tě to trápí. Protože kdyby si jí nemě+la ráda, ukončíš s ní kontakt raz dva a vůbec tě to nebude trápit a nebudeš to řešit.
Nepíšu,že jí nenávidíš, to sis možná z mých písmenek přebrala takto ty, psala jsem,že z tvých písmenek srží nenávist. Protože ti matka není volná.
Nevím,jak bych to napsala srozumitelněji.

Hm, a môžem sa opýtať, aký je výsleodk - alebo pointa - tohto príspevku? Alebo inak - čo z toho pre Písmenko vyplývba? va

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#277 28. 7. 2011 13:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

MMCH máš ale velkou pravdu v tom, že matka je mým zrcadlem=že jsem v životě nakonec udělala hodně věcí podobně jako ona smile Pod to se mohu s klidným svědomím podepsat
Kiaro - děkuji za tyto slova, mám to podobné. A mmch, já svou matku chápu a miluju.
Želvičko - nemyslím,že by se manžel dal srovnat s matkou. S  mužem,když se rozejdeš, sejde z očí,sejde z mysli, ale matka nikdy.

Už som opisovala príbeh môjho nevlastného snya, ktorý svoju matku 20 rokov nevidel (a predtým cca 9 rokov big_smile ) a ani nevie, či žije... a nezaujíma ho to. Fakt, že nie - keď som sa ho pýtala, bol prekvapený, že by aml vôbec na tú osobu myslieť...
Plus poznám naozaj minimálne dve osoby, ktoré sa v dospelom živote "rozviedli" so svojou matkou a "adoptovali" si inú... Vedome, podvedome, polo-oficálne - na všetkých úrovniach. A nie vždy šlo o veci ako týranie, niekedy proste len tá "inakosť" tak bolela a komplikovala, že bolo jednoduchšie odstrihnúť sa (ale zároveň napr. ísť na konštelácie... wink ). Pokrvné vzťahy sú v žiovte hrozne silné (=kamrické), ale neznamená to, že MUSIA byť dobré alebo nepretrhnuteľné (alebo neriešiteľné...). Nieked vyriešiť znamená "pustiť" ten vzťah. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#278 28. 7. 2011 13:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Selima napsal(a):

dusička napsal(a):

No právě, Písmenko - Želvičko - upřímně fakt si to neumím představit nemít ráda matku,která mě porodila a starala se o mě. Ale vím,že to každá může mít jinak,proto netvrdím,že to co píšete není pravda.
Písmenko - beru to jen podle tvých písmenek, jak na mě působí když je čtu.
A myslím si, píšeš - není mi lhostejná - přijde mi,že ji prostě ráda máš a moc tě mrzí,že se k tobě chová takto. Proto tě to trápí. Protože kdyby si jí nemě+la ráda, ukončíš s ní kontakt raz dva a vůbec tě to nebude trápit a nebudeš to řešit.
Nepíšu,že jí nenávidíš, to sis možná z mých písmenek přebrala takto ty, psala jsem,že z tvých písmenek srží nenávist. Protože ti matka není volná.
Nevím,jak bych to napsala srozumitelněji.

Hm, a môžem sa opýtať, aký je výsleodk - alebo pointa - tohto príspevku? Alebo inak - čo z toho pre Písmenko vyplývba? va

Co z toho mýho příspěvku vyplývá? To byl jen můj pohled na to, co Písmenko píše. Nemůžu radit, nezažila jsem a i kdybych zažila, mohla bych vyprávět jen svůj příběh, a každý příběh je jiný.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#279 28. 7. 2011 13:38

Blossom
Host

sahleb napsal(a):

dusička napsal(a):

Sahleb - pokud by žena nedovolila mužovi - dotknout se fyzicky - žádné fyzické násilí by se nekonalo. To domácí násilí se totiž stupnuje. Třeba už v průběhu chození jedna facka, za čas druhá, a je to horší a horší. žena to muži dovolí. Nikdo nepsal,že si to obět nechá líbit, ale že to vůbec nechá tak dalece dopustit.
I když - pak třeba chlap naslibuje a žena uvěří. Je to protu ženu těžký.
ALe platí to - každý se k nám chová, jak mu dovolíme.

Sorry, ale nemohu verit tomu,co tady ctu. "pokud by žena nedovolila mužovi - dotknout se fyzicky - žádné fyzické násilí by se nekonalo."  Tohle dava jasne vinu te obeti. Ja nejsem vubec presvedcena, ze obeti nasili neco dovoluji. Nebo znasilneni.

Sakra, to tady nikoho nenapadne, ze by se "zadne fyzicke nasili nekonalo", kdyby ten agresor nikoho nebil.  yikesyikesyikes  Vzdyt on je iniciatorem. On rozhoduje. On ma svoje svedomi a vedomi. On to chce.

Co je tohle za chytractvi napsat, "zena to muzi dovoli". Kde to jsme? Na nasili je nejhorsi viktimizace obeti. To je fakt mysleno vazne, tahle LEGITIMITA nasili?

Jen dodavam, ze je vseobecny omy, ze fyzicke nasili je jen fyzicke, to je samozrejme zaroven i psychicke.

Podle mého je to asi takto: Nikdo z nás není chráněn před tím, aby byl někdy někým fyzicky neapaden. K tomu může dojít v pravé poledne, na náměstí, neznámým člověkem, a naprosto bez důvodu.
V tomto jsme všicdhni před násilím bezmocní.

I v manželství může padnout facka, a je to vina výhradně agresora.
Ale pozor - zda budou padat facky další - to už je věc i toho napadeného. Zda to dovolí - zda to dopustí. Zda z té první facky nevyvodil jasné závěry a zda ve stejné situaci zůstal.

Zkrátka - dlouhodobé násilí - tam už je i jakási vina toho napadaného, že si to nechává líbit.
Jednorázovému napadení nemůže moc předcházet nikdo z nás.

Ale i u těch napadaných dlouhodobě je to občas s.p.o.r.n.é - např. v muslimské rodině kdesi v Afgánistánu se žena jaksi moc bránit nemůže, nemůže se sebrat a s dětmi někam odejít....
A i u nás je to těžké, když nemá možnost se s malými dětmi uživit... sad

Upravil(a) Blossom (28. 7. 2011 13:40)

#280 28. 7. 2011 13:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

dusička napsal(a):

Sahleb - pokud by žena nedovolila mužovi - dotknout se fyzicky - žádné fyzické násilí by se nekonalo. To domácí násilí se totiž stupnuje. Třeba už v průběhu chození jedna facka, za čas druhá, a je to horší a horší. žena to muži dovolí. Nikdo nepsal,že si to obět nechá líbit, ale že to vůbec nechá tak dalece dopustit.
I když - pak třeba chlap naslibuje a žena uvěří. Je to protu ženu těžký.
ALe platí to - každý se k nám chová, jak mu dovolíme.

Sorry, ale nemohu verit tomu,co tady ctu. "pokud by žena nedovolila mužovi - dotknout se fyzicky - žádné fyzické násilí by se nekonalo."  Tohle dava jasne vinu te obeti. Ja nejsem vubec presvedcena, ze obeti nasili neco dovoluji. Nebo znasilneni.

Sakra, to tady nikoho nenapadne, ze by se "zadne fyzicke nasili nekonalo", kdyby ten agresor nikoho nebil.  yikesyikesyikes  Vzdyt on je iniciatorem. On rozhoduje. On ma svoje svedomi a vedomi. On to chce.

Co je tohle za chytractvi napsat, "zena to muzi dovoli". Kde to jsme? Na nasili je nejhorsi viktimizace obeti. To je fakt mysleno vazne, tahle LEGITIMITA nasili?

Jen dodavam, ze je vseobecny omy, ze fyzicke nasili je jen fyzicke, to je samozrejme zaroven i psychicke.

Sahleb - nikdo tady násilníka neomlouvá, nikdo zde nepíše ,že za to může obět.
Muž  - partner -násilník - si vybere právěže takovou ženu,která si to nechá líbit. Třeba - bojí se ho, pláče, nikomu to neřekne, tutlá násilí, věří slibům. Vše se v domácnosti opakuje. Nejenom fyzické násilí mám na mysli.
Kdyby to řešila, nevěřila slibům, odešla by,popřípadě zavolala policajty, tak by si dal tyran příště bacha.
Ženská by neměla ukázat, že se chlapa bojí. (vím je to zjednodušeně napsaný) prosím nechytat za slova

Upravil(a) dusička (28. 7. 2011 13:39)

Není tady

#281 28. 7. 2011 13:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss to napsala výstižěji než já, myslela jsem to stejně

Není tady

#282 28. 7. 2011 14:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

jj, niekedy je to ťažké, ale málokedy - v našich krajoch - nemožné... Moja teda (už som to tu písala) si vzala alkoholika, ktorý to spočiaktu dobre skrýval. Keď bola v 4. mesiaci tehotenstva, prvý - a posledný - krát ju udrel. Teta, drobná, vtedy ešte štíhla žena, ale bývalá hádzanárka, mu takú strelila, že rozbili stojaciu lampu a strýko mal 7 stehov. stolt Na chirurgii z neho mali zábavu a nechceli veriť, že mu tú ranu urobila jeho drobná tehotná manželka. Odvtedy do nej opitý rýpal (a je to len JEJ chyba, že sa s ním nerozišla), ale už nikdy na ňu nevztiahol ruku, lebo vedel, že by to bol koniec...

Brita

Není tady

#283 28. 7. 2011 14:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Můj BM dal taky asi na dva roky pokoj ve chvíli, kdy mi jednu natáhl, já mu ji vrátila zpátky a rozbité brýle jsem mu zarazila úderem ze strany do nosu, takže otřeseně seděl na zemi v kuchyni a z rozražené kůže mu na podlahu kapala krev smile

Ale podle mé skromné zkušenosti to v těch agresorech prostě JE: pokud si zvyknou ženskou či slabšího tvora napadat ať už fyzicky nebo slovně, nikdy s tím nepřestanou hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#284 28. 7. 2011 16:52

písmenko
♥♥-----

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 11:09)

Není tady

#285 28. 7. 2011 16:58

písmenko
♥♥-----

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 11:09)

Není tady

#286 28. 7. 2011 17:24

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

písmenko napsal(a):

Kiara: Hm.. možná. Nebo chce prostě jen klid, nechce nic řešit, chce klid. Nebo jinak - chce, aby matka byla spokojená, jinak by měl doma (opět) peklo. Proto pořád to upřednostňování jí - aby všechno věděla první, když přijdu, abych hned šla za ní, na prvním místě je pořád ona.
Napadá mě - když měl dřív svoje koníčky, svoje přátele, názory, bylo zle, křik, pořád se hádali. Teď ji (zjednodušeně) poslouchá, přebírá její názory, je pořád doma, jinak nemá nic (proto je upnutý na můj život, to vím), ale je klid. Ale spokojený ani šťastný není, to vím určitě, jde to hodně i vidět.

Stárnou ...... Hrany mnohého jsou obroušeny, energie už také není kolik bývalo, tak proč jí plýtvat na konflikty. Jestli je maminka hysterka, což je klidně možné, té energie není nikdy dost a třeba chodit po špičkách ....hmm. Nota bene, když spolu vydrželi doteď, asi tu káru spolu potáhnou dál, tak proč si to ztěžovat. Zvlášť, když jsi se odstěhovala, asi se semknou a semkli. To je normální. A o tátu se ani neboj, ani nestarej. On si musí teď také přestrukturovat vztahy, paní matka také. A je pravděpodobné, že jim to bude trvat déle, než tobě - jsou o generaci starší, víc neuronů a synapsí vychcípaných big_smile, to není jen tak. Pak můžeš zasáhnout, bude-li třeba. Myslím, že když tatínek uvidí, že jsi dospělá samostatná konzistentní žena, spadne mu kámen ze srdce a mnohé bude jednodušší.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí