Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 22. 7. 2011 10:48

písmenko
♥♥-----

psychické týrání a co teď

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 10:50)

Není tady

#2 22. 7. 2011 10:57

písmenko
♥♥-----

Re: psychické týrání a co teď

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 10:51)

Není tady

#3 22. 7. 2011 11:41

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Musíš bydlet ve stejném městě?

Jinak chápu, že se potřebuješ odstřihnout, mám s tím zkušenost a je to nejlepší, co jsem kdy vymyslela. Ad křičení apod. - jediné, co kdy fungovalo, bylo říct "Tohle nebudu snášet a buď hned přestaneš, nebo pokládám telefon/odcházím", a pak DŮSLEDNĚ položit telefon nebo odejít.

Někdo to pochopí a někdo ne, to se prostě nedá nic dělat. Chyba není u tebe a jsou věci, se kterými nic nenaděláš. Nemusíš se cítit zodpovědná za to, jestli to mezi vámi funguje, pokud rodiče nerespektují tvoje hranice.  par

Není tady

#4 22. 7. 2011 11:51

písmenko
♥♥-----

.

Upravil(a) písmenko (18. 8. 2011 10:52)

Není tady

#5 22. 7. 2011 11:53

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Písmenko, když jsem si četla tvůj příspěvek, naskočila mi RUŠ. Zkus se na to na internetu podívat a pokud by to pro tebe bylo přijatelné a mělas chuť, myslím, že by ti to mohlo pomoct.

Upravil(a) Bramborka (22. 7. 2011 11:54)

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#6 22. 7. 2011 12:12

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

#7 22. 7. 2011 12:29

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Já to mám s matkou úplně stejně jak popisuješ. Sice tedy bydlím v jiném městě, ale do toho jejího docela často jezdím.
Překvapuje mě, jak dlouho jsi s ní vydržela bydlet a proč vlastně.
Vzpomínám si, jak mě jednou hodně zabolelo, když jsem potkala v trolejbuse jejího otce, tedy mého dědu, tak jsem se k němu hrnula a on nic, reakce nula. Připadala jsem si jak idiot a bylo mi jasné, čí je to práce. Moje matka je tedy jednodušší, při vyprávění o mé osobě používá výrazivo jako ta svině apod., takže já si myslím, že ten kdo je aspoň trošku normální, si obrázek udělá sám. Každopádně si myslím, že Tvůj život rozhodně nestojí na tom, co si o Tobě myslí nějací lidé, u kterých ona Tě pomlouvá a tak bych se zamyslela, proč je pro Tebe vlastně tak důležité, aby ten obrázek o Tvé osobě byl jiný. Jistě máš kolem sebe "svoje" lidi, na kterých záleží jistě více.
Jinak moje řešení bylo změna telefonního čísla a naprostý nekontakt. Bez ohledu na to, že je to matka, má každý právo na klid a svůj spokojený život. Tvoje matka je nevyrovnaná, zřejmě asi nespokojená, tak škodí Tobě. A je na Tobě, jak moc si to necháš líbit a budeš jí nadbíhat.

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#8 22. 7. 2011 12:51

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Bramborka napsal(a):

Písmenko, když jsem si četla tvůj příspěvek, naskočila mi RUŠ. Zkus se na to na internetu podívat a pokud by to pro tebe bylo přijatelné a mělas chuť, myslím, že by ti to mohlo pomoct.

Se vsi uctou,neni to trochu instantnii reseni?

Me se jen nezda, ze clovek se nauci nejake terapii urcene pro psychicky nemocne za 15 dni v nejakem kurzu. Jak vyplyva z jeho stranek. Navic sam zakladatel RUS pise trochu "zvlastni" veci: "Proto když mi pak přítelkyně Míla Lukášová řekla, že v Indii žije avatar pro osvícení této planety a v lednu 2003 za ním letí první česká skupina, okamžitě jsem souhlasil, že se přidám."

tady mi blikaji cervena svetylka.....

Pismenko ma problem od zacatku zivota a myslim, ze vice nez 20 let. To co popsalal je jen povrch.

Upravil(a) sahleb (22. 7. 2011 13:01)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#9 22. 7. 2011 12:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Chci mít konečně v životě klid, ale aby mě lidi brali normálně, ne abych všude viděla ty pohledy a mluvili se mnou jako s malým spratkem, co se k rodičům chová nevděčně, nadává jim, ubližuje a kdo ví co jim namluvila.
Odpovídej "to je maminčina verze, já to vidím jinak" a víc nevysvětluj. Nakonec styky s příbznými a známými se dají omezit na slušné pozdravení.
Nevím, co dělat, jak se chovat, abychom se nemuseli stýkat, ale současně nebyli na kordy...
Prostě - tak jim to řekni a nevídej se s nimi. Jenže pak na mě pořád křičí, vyčítají.

Totéž - pozdravit, poptat se na zdraví a případnou potřebu pomoci a dost. Slušeně sdělit, že křik a výčitky nebudeš poslouchat a dodržet to. Klidně odejít nebo přerušit telefonování. Ale při příštím setkání nebo hovoru o tom nezačít mluvit, neomlouvat se - nemáš totiž za co.
něco oznamuju, protože na to coby rodiče mají právo
Nemají. Jsi zletilá a svéprávná, nebydlíš s nimi a neživí tě. Právo vědět mají jen to, co TY uznáš za vhodné jim sdělit.
Blbý je na tom to, že dokud budeš mít pocit, že musíš snášet všechno, protože jsou to rodiče (příbuzní, starší osoby), tak to holt snášet budeš.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 22. 7. 2011 12:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Písmenko, mám za to, že před rokem nebo před nějakou delší dobou jsi tady psala o tom samém. Pak jsi všechno smazala. A dnes tu jsi znovu.

Já měla s mojí mámou něco podobného, ne úplně to samé o čem píšeš Ty, ale podobná manipulace z její strany. A na manipulaci musí být dva. Pomalu přestávám s ní tu hru hrát, pomalu si tvořím své hranice, sama si uvědomuju co se mi ještě líbí, co už ne a co v žádném případě ne. Je to o poznávání sebe sama. Tvoje máma to asi jinak neumí, ale to ještě neznamená, že Ty tohle musíš hrát s ní. Jde o Tebe a Tvůj postoj k téhle situaci.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#11 22. 7. 2011 12:57

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

písmenko, matčini příbuzní a matčini známí, čili "její" lidi budou vždycky na její straně a budou věřit jí.
S tím bohužel nic nenaděláš, protože s tímto faktem prostě nejde nic udělat: sama jsi viděla, že obcházením příbuzných a známých a vysvětlováním "jak se věci mají po pravdě" jsi absolutně nic nezískala. Jediná obrana proti tomu je vtlouct si do hlavy, že Ty víš sama nejlépe, jak to ve skutečnosti je a na mínění cizích, zmanipulovaných lidí Ti nemusí záležet.

Tvoje matka už jiná nebude, bohužel překrucování faktů a šíření různých nepravd bývá doménou některých lidí, kteří ve fantazírování a očerňování nejbližších spatřují hlavní smysl svého života usch Jediná obrana proti tomu je, jak psala Kubula: "Tohle nebudu snášet a buď hned přestaneš, nebo pokládám telefon/odcházím", a pak DŮSLEDNĚ položit telefon nebo odejít.

Proti pomluvám "za Tvými zády" existují dva způsoby obrany: buď si toho vůbec nevšímat a vůči narážkám a náznakům "jejích" lidí se stát naprosto otrlým jedincem, nebo - když už to překročí únosnou mez - pohrozit rodičům, že ještě jednou, a přerušíš s nimi veškeré styky: přestaneš je navštěvovat, telefonovat, psát a zařídíš se tak, aby o Tobě nic nevěděli a nemohli získávané informace používat proti Tobě. A pohrůžku opravdu splnit!!!

Opravdu Ti věřím, že Tvoje matka je taková, jaká je ... já jsem si s tou svojí taky zažila svoje, než jsem se odstěhovala 40 km daleko a moje matka "dostala rozum" až teprve ve vysokém věku, když je částečně odkázána na moji péči. A moje kamarádka neviděla svoji matku 13 roků, protože jí matka celý život ubližovala natolik, že jednoho krásného dne dcera definitivně přeťala všechny vztahy a o vlastní matce nechce slyšet jediné slovo stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#12 22. 7. 2011 12:57

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Nemají. Jsi zletilá a svéprávná, nebydlíš s nimi a neživí tě. Právo vědět mají jen to, co TY uznáš za vhodné jim sdělit.
Blbý je na tom to, že dokud budeš mít pocit, že musíš snášet všechno, protože jsou to rodiče (příbuzní, starší osoby), tak to holt snášet budeš.

Tohle vidím stejně jako Helena. Jsi dospělý autonomní člověk, nejsi tady už pro své rodiče a oni tu nejsou pro Tebe. Každý jste tady sám za sebe. Máš vlastní svobodnou vůli a všechno ve svém životě řídíš teď už jen Ty.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#13 22. 7. 2011 12:58

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Mám s tím zkušenost a to dobrou. Ne jako terapeutka, ale jako klientka. Dlouho mi trvalo, než jsem se k tomu rozhoupala, proto píšu "kdybys měla chuť", protože si myslím, že k čemukoli, co má mít cenu, musí být člověk sám odhodlán, chtít to. Na té RUŠ mi přišlo dobré, že (podle mě) minimálně záleželo na osobě terapeuta. V podstatě, když tu techniku alespoň do jisté míry pochopíš, můžeš ji používat - na sobě. Mně to hodně pomohlo k získání  a dovršení "autonomie" ve vztahu k rodičům a potažmo i ostatním. Proto navrhuji toto. Ale dosti již, zahalme to pláštíkem mlčení, abych nesklouzla do reklamy ........ Jestli chceš, můžeme to probrat v mejlu, ale skutečně mohu nabídnout jen svou osobní zkušenost, čili nic přenosného.

Franz Kafka

Není tady

#14 22. 7. 2011 13:00

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Želvička17 napsal(a):

Já to mám s matkou úplně stejně jak popisuješ. Sice tedy bydlím v jiném městě, ale do toho jejího docela často jezdím.
Překvapuje mě, jak dlouho jsi s ní vydržela bydlet a proč vlastně.
Vzpomínám si, jak mě jednou hodně zabolelo, když jsem potkala v trolejbuse jejího otce, tedy mého dědu, tak jsem se k němu hrnula a on nic, reakce nula. Připadala jsem si jak idiot a bylo mi jasné, čí je to práce. Moje matka je tedy jednodušší, při vyprávění o mé osobě používá výrazivo jako ta svině apod., takže já si myslím, že ten kdo je aspoň trošku normální, si obrázek udělá sám. Každopádně si myslím, že Tvůj život rozhodně nestojí na tom, co si o Tobě myslí nějací lidé, u kterých ona Tě pomlouvá a tak bych se zamyslela, proč je pro Tebe vlastně tak důležité, aby ten obrázek o Tvé osobě byl jiný. Jistě máš kolem sebe "svoje" lidi, na kterých záleží jistě více.
Jinak moje řešení bylo změna telefonního čísla a naprostý nekontakt. Bez ohledu na to, že je to matka, má každý právo na klid a svůj spokojený život. Tvoje matka je nevyrovnaná, zřejmě asi nespokojená, tak škodí Tobě. A je na Tobě, jak moc si to necháš líbit a budeš jí nadbíhat.

Souhlas. Takhle podobne to ma furt (teda dlouho mela) moje sestrenice. Jeji matka ji zrejme nenavidi, jinak si to neumim vysvetlit. Dela ji ocividnou radost rikat svine, ty kryso, nekdy i hur. Pamatuji si to ze driv, jako holka jsem byla nahodny svedek veci, ktere se nemely dostat ven. Mimo soukromi ji rika holcicko, milacku....

Ja bych rekla, ze je to forma domaciho nasili. V tomto pripade ne mei manzely ale mezi pribuznymi,dokonce ve vztahu matka dcera.

To je na tom to nejtezsi oddelit se od pribuzneho, ktery je tak blizko. Manzela agresora jde prece jen vymenit, ale vztah s rodici tu je. Pro Pismenko je to hodne tezka situace, prave protoze je to vlastni matka. Stat se dobrovolne "sirotkem" jeste ta zivota rodicu je skoro nemozne. Ale mohlo by to vyjit.

Pismenko, o tom jaka jsi , si udela rozumny clovek obraz sam. To je pravda. Takze i moc nevsimej lidi,kteri si o tobe delaji nazor z pomluv.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#15 22. 7. 2011 13:03

miaa
♥♥♥♥♥--

Jo, mám taky takovou matku a bude to ještě horší. Já odešla z domu hned po skončení SŠ a pak se i preventivně odstěovala 700 km od ní a stejně! Kdybys viděla, jak jedovatá umí být do telefonu, že ten jed normálně z toho tel. kape! (PS: zrušila jsem pevnou....! a na mobil nevoláme).
Ano, jdi na metodu ruš. Já tam byla před 2 týdny a od té doby jsem šťastná, ačkoliv v reálném životě k tomu není žádný důvod. VIz jiná diskuse o depresích. Posílám nato i své dítě, to zas kvůli jejímu otci, neplatiči.

Není tady

#16 22. 7. 2011 13:04

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Svatá pravda stolt

Pokud je budeš stále kontaktovat a stále jim něco oznamovat, pokaždé si "naběhneš": cokoliv jim sdělíš, bude vzápětí okamžitě použito proti Tobě stolt Doteďka to matka provozovala, protože jí to až doteďka beztrestně procházelo, tak se musíš zařídit tak, aby pochopila, že už jí takové jednání nebudeš tolerovat.

Rodiče máš sice než jedny, ale nikde není napsáno, že jsi od nich povinna snášet pomluvy, osočování a házení špíny až do smrti!!!

Není tady

#17 22. 7. 2011 13:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb: stát se dobrovolně "sirotkem" za života rodičů není tak nemožné smile je to těžké, ale jde to. Už jsem tady psala o kamarádce, která svoji matku neviděla 13 let. Je to tvrdé rozhodnutí, ale bohužel někdy nemá člověk jinou možnost, než přerušit s psychickým tyranem všechny styky navzdory tomu, že se jedná o vlastní matku hmm

Není tady

#18 22. 7. 2011 13:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Niekomu pomôže fyzicky sa vzdialiť, odťahovať do iného mesta - a ak boli vzťahy napäté "z prílišnej blízkosti", mohli by sa upraviť. Ak ide ale o niečo hlbšie, akurát by si si to vliekla so sebou... takže asi to vidím na psychoterapiu - klasickú, skupinovú, alebo systemické konštelácie..

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#19 22. 7. 2011 13:12

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Se vsi uctou,neni to trochu instantnii reseni?

Me se jen nezda, ze clovek se nauci nejake terapii urcene pro psychicky nemocne za 15 dni v nejakem kurzu. Jak vyplyva z jeho stranek. Navic sam zakladatel RUS pise trochu "zvlastni" veci: "Proto když mi pak přítelkyně Míla Lukášová řekla, že v Indii žije avatar pro osvícení této planety a v lednu 2003 za ním letí první česká skupina, okamžitě jsem souhlasil, že se přidám."

tady mi blikaji cervena svetylka.....

Pismenko ma problem od zacatku zivota a myslim, ze vice nez 20 let. To co popsalal je jen povrch.

Ona ta RUŠ, řekla bych, NENÍ ŘEŠENÍ. Je to způsob náhledu na skutečnost a postavení se k ní.
Vůbec bych neodvozovala svůj vztah k této metodě od svého vztahu k autorovi. Jeho neznám a
to, co jsem si přečetla na jeho stránkách o jeho osobním duchovním hledání, se mi zdálo možná zvláštní, jako tobě. Proto mě zaujalo, že "to nefungovalo", a co "fungovalo".
Žila jsem a pracovala  na mnoha stavech před svou zkušeností s RUŠ, žiju a pracuju i po ní. Z nebe mi nic nespadlo, rozhodně nejsem tabula rasa, a pro mě to bylo dobré .

Franz Kafka

Není tady

#20 22. 7. 2011 13:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Aj RUŠ by mohla fungovať... stolt Mám síce len krátku a náhodnú skúsensoť, ale prekvapivo sa mi uľavilo... Proste podľ amňa skúšja, kým neprídeš na niečo, čo bude TO TVOJE, čo ti sadne a pomôže. Lebo matku nevymeníš, nerozvedieš, nedáš do útulku, na adopciu... roll To sa dá len vyriešiť. Keď ju totálne odstrihneš, môže ťa to psychicky deptať - a práve TU by mohla neiktorá metóda pomôcť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#21 22. 7. 2011 13:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mmch, VŠETKY metódy bohužiaľ niečo stoja, u nás už neexisutjú ani psychoterapeuti zadarmo roll ... Kamoška na invalidnom dôchodku a so ZŤP si musí sa terapiu platiť roll . Takže si asi fkat treba rozmyslieť, alebo resp. zistiť, ktorá metóda ti najviac vyhovuje, a za tú holt zaplatiť.

Brita

Není tady

#22 22. 7. 2011 13:24

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Sahleb, trošku Ti budu oponovat. Ne, že ta matka nenávidí tu dceru, ona nenávidí hlavně sama sebe. A od toho odvozuje pak ten pohled (domnělý) ostatních na svou osobu.
A proto tak kope, proto je tak zlá.
Víš jak to člověka podráždí, rozhodí, když najednou není ten terč - tedy hlavně to malé dítě, které nemůže dělat vůbec nic. A nedejbože aby ten terč byl v životě nějak nezávislý, samostatný, spokojený...
Moje matka rozšířila ty svoje jedy, když ne na mne, tak na mého manžela. Pro mne poslední kapka. Do té doby to bylo stejné, taky jsem doufala, že teď už to bude dobré, že už je jiná, hodná. A nejhorší je, když člověk je nepřipraven, věří, že teď už to bude dobré a zase dostane přes hubu. A za co vlastně? Za nevyřešené problémy jiných.
Ona se nezmění, ale změnit se můžeš Ty smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#23 22. 7. 2011 13:40

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Aj RUŠ by mohla fungovať... stolt Mám síce len krátku a náhodnú skúsensoť, ale prekvapivo sa mi uľavilo... Proste podľ amňa skúšja, kým neprídeš na niečo, čo bude TO TVOJE, čo ti sadne a pomôže. Lebo matku nevymeníš, nerozvedieš, nedáš do útulku, na adopciu... roll To sa dá len vyriešiť. Keď ju totálne odstrihneš, môže ťa to psychicky deptať - a práve TU by mohla neiktorá metóda pomôcť.

mě osobně nepomohla vůbec .

Není tady

#24 22. 7. 2011 13:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No vidíš - a mne áno. stolt Preto píšem, že by si každý mal nájsť to svoje.

Brita

Není tady

#25 22. 7. 2011 15:01

písmenko
♥♥-----

.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí