3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Dáme si do bytu robotický vysavač, který bude uklízet za nás. To je dobrý nápad, ne?
Není tady
Tým napsal(a):
Dáme si do bytu robotický vysavač, který bude uklízet za nás. To je dobrý nápad, ne?
Asi budes muset zaplatit "za reklamu"...
Upravil(a) tina (28. 7. 2011 13:39)
Není tady
Ahoj holky,
stále přemýlím o koupi robotického vysavače ROOMY SILVER DOG . Mám dvě malé děti a psa, take věčně bojuji s drobečky, chlupy a prachem. Máme doma bezsáčkový vysavač s hepa filtrem, je super, ale je hodně velký a těký. Kadý den ho musím vytáhnout a objet s ním skoro celý byt (cca 80m2).
vagrová robota má a je s ním spokojená. Kadý den jí byt projede a ona bere velký vysavač tak 1x za týden na větí úklid.
Doma máme větinou plovoučky, v pokojíku mají kluci koberec s nízkým chlupem a v kuchyni je dlaba.
Vím, e nemá cenu kupovat levného (obyčejného) robota. Ten co jsem si vybrala u vypadá sluně, má i UV-C záření pro dezinfekci (Desinfikuje podlahy od roztočů, bakterií a zcela likviduje vajíčka blech UV-C zářením.)
Přeci jen je jeho cena vyí (8990,-), tak se stále nemůu rozhodnout.
Budu ráda za kadé info a radu. Pokud máte někdo zkuenost přímo s tímto výrobkem, tak up sem s tím............!!!!!!!!!!
Není tady
Správný vysavač by měl mít kvalitní hepa filtr,jinak ten bor.del co nasaje,zase vypustí ven.A taky si zjisti výkon vysavače a porovnej ho s vysavačem běným sáčkovým a zjistí,e vysavač "na dobíjení" s výkonem silně pokulhává.Ale nám čechům se obchodníkům tyto moderní "ity" přesto daří pro jejich nekonečnou hloupost prodávat a za mnohem drá ne v sous.zemích.
Není tady
Kuty napsal(a):
Správný vysavač by měl mít kvalitní hepa filtr,jinak ten bor.del co nasaje,zase vypustí ven.A taky si zjisti výkon vysavače a porovnej ho s vysavačem běným sáčkovým a zjistí,e vysavač "na dobíjení" s výkonem silně pokulhává.Ale nám čechům se obchodníkům tyto moderní "ity" přesto daří pro jejich nekonečnou hloupost prodávat a za mnohem drá ne v sous.zemích.
Existují i alternativy k hepa filtrům, například model Roomy Gold se můe pochlubit pětifázovou filtrací z aktivního uhlíku s vrstvou z nano stříbra. Na rozdíl od HEPA filtru aktivní uhlík účinně filtruje i mikročástice prachu mnohem mení ne 0,3 mikronu, kterých je nejvíc a pronikají a do plicních sklípků. A co se týče výkonu, můe být oproti některým klasickým přístrojům slabí, ale rozhodně ne nedostačující. Smetí se toti nasává přímo do sběrného koe a nemusí absolvovat dlouhou cestu hadicí. Navíc některé modely disponují zabudovanou UV-C lampou pro bezpečnou likvidaci roztočů, mikrobů i bakterií či nepříjemného mikroskopického prachu.
Není tady
Já bych si robotický vysavač pravděpodobně do bytu nepořídila. Jsem zastánce klasických, sáčkových vysavačů. Mně teď hodně oslovila novinka od Ety - Eta Canto, má opravdu silnej výkon a hepa filtr č. 12, co je po 13 nejlepí hepa filtr. To jsou asi pro mě nejdůleitějí kritéria při výběru vysavače no a taky by měl pěkně vypadat
Tým napsal(a):
Kuty napsal(a):
Existují i alternativy k hepa filtrům, například model Roomy Gold se můe pochlubit pětifázovou filtrací z aktivního uhlíku s vrstvou z nano stříbra. Na rozdíl od HEPA filtru aktivní uhlík účinně filtruje i mikročástice prachu mnohem mení ne 0,3 mikronu, kterých je nejvíc a pronikají a do plicních sklípků. A co se týče výkonu, můe být oproti některým klasickým přístrojům slabí, ale rozhodně ne nedostačující. Smetí se toti nasává přímo do sběrného koe a nemusí absolvovat dlouhou cestu hadicí. Navíc některé modely disponují zabudovanou UV-C lampou pro bezpečnou likvidaci roztočů, mikrobů i bakterií či nepříjemného mikroskopického prachu.
Není tady
No právě manel jako v technik argumentuje tím samým - výkon a hepa filtr.A taky mě napadlo kolik ten robotickej GOLD s tím slavným nanostříbrem asi stojí ve srovnání třeba s tou posledně jmenovanou etou.
Není tady
já jsem se taky dlouho rozhodovala,co koupit, a jeliko přes týden opravdu nemám čas uklízet a mám 2 malé děti, tedy furt bordel který mi vadí. kamarádka z Německa měla zkuenosti s vysavačem Ottoro, vyzkouela jsem ho u ní a neváhala. Je bezkartáčový, má výkonné sání (nesrovnatelně vyí ne ostatní vysavače), nemusím čistit ádné kartáče a nádoby (je sáčkový), má trojtou filtraci - mikrofiltr, karbonový filtr, hepafiltr. Existuje i model s ionizací,ale jeliko natěstí alergika doma nemáme, tak nám stačí základní model.
Není tady
Jaku napsal(a):
No právě manel jako v technik argumentuje tím samým - výkon a hepa filtr.A taky mě napadlo kolik ten robotickej GOLD s tím slavným nanostříbrem asi stojí ve srovnání třeba s tou posledně jmenovanou etou.
Hezký večer, no cena je minimálně jednou tak vyí a stejně se nedostane vude tam, kam se dostane klasický vysavač s hadicí a ten od Ety má výkon 530w, co je super:)
Není tady
mám robota Roombu asi 3/4 roku a neměnila bych. Není nic krásnějího, ne přijít domů do vysátého baráku . Nastavila jsem si vysátí ob den, vrchní patro (lonice a pokoje) nechám vysát o víkendu (bohuel po schodech vysavač jetě neumí chodit o:-)) Ano, jednou za čas vytáhnu normální vysavač a vysaju např. za stolem a mezi postelemi. Ten, kdo píe, e je to zbytečné a na nic (e je drahý a nedostane se vude), tak neví o čem píe a má zřejmě času nazbyt.
Není tady
Adamíra napsal(a):
mám robota Roombu asi 3/4 roku a neměnila bych. Není nic krásnějího, ne přijít domů do vysátého baráku
. Nastavila jsem si vysátí ob den, vrchní patro (lonice a pokoje) nechám vysát o víkendu (bohuel po schodech vysavač jetě neumí chodit o:-)) Ano, jednou za čas vytáhnu normální vysavač a vysaju např. za stolem a mezi postelemi. Ten, kdo píe, e je to zbytečné a na nic (e je drahý a nedostane se vude), tak neví o čem píe a má zřejmě času nazbyt.
Dobrý večer, záleí asi, jak má člověk uzpůsobený byt. Někde je to určitě výhoda, ovem u nás by byl nevyuit. Máme i koberce, take preferuji klasiku a hlavně výkon vysavače. Ale určitě by mi nevadilo, kdyby za mě někdo vysával:)
Není tady
Tak níe dávám odkaz na výsledky dTestu - výsledky celkově nic moc a uspokojivé pouze u vysavačů nad 10 táců a takvou ílenou sumu do vysavače tda nikdy neinvestuju a radi za to pojedu na dovču.
http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a … h-vysavacu
Není tady
To nejsou moc dobré statistiky, koukám, e nejlepí výsledek nemá ani 50%. Klasika je klasika, s tím se člověk dostane vude:)
Jaku napsal(a):
Tak níe dávám odkaz na výsledky dTestu - výsledky celkově nic moc a uspokojivé pouze u vysavačů nad 10 táců a takvou ílenou sumu do vysavače tda nikdy neinvestuju a radi za to pojedu na dovču.
http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a … h-vysavacu
Není tady
Celkem tam také chválili bezsáčkové cyklonové vysavače,e vlastně mají jetě větí výkon ne ty sáčkové.Poilhávám po nich,za tím to tedy neni aktuální,klasika vysavač bohuel;) stále fachčí,ale do budoucna bych ho asi chtěla vyzkouet.Sáčky má sice u nás na starosti mu vč.jejich výměna,mě ale tahle věcička nějak neni vůbec sympatická,nemluvě o penězích za ně.
koda,e ti roboti jsou spí jen jako hračka a modní trend,patný nápad to není,ale nechápu,který INTELIGENT vymyslel,e jsou kulaté,kdy v 99% místností jsou klas.rohy:dumbom:
Není tady
Jaku napsal(a):
Celkem tam také chválili bezsáčkové cyklonové vysavače,e vlastně mají jetě větí výkon ne ty sáčkové.Poilhávám po nich,za tím to tedy neni aktuální,klasika vysavač bohuel;) stále fachčí,ale do budoucna bych ho asi chtěla vyzkouet.Sáčky má sice u nás na starosti mu vč.jejich výměna,mě ale tahle věcička nějak neni vůbec sympatická,nemluvě o penězích za ně.
koda,e ti roboti jsou spí jen jako hračka a modní trend,patný nápad to není,ale nechápu,který INTELIGENT vymyslel,e jsou kulaté,kdy v 99% místností jsou klas.rohy:dumbom:
A proto mají boční kartáče (metličky), kterými ty rohy vyčistí
Není tady
Já souhlasím, i kdy robotický vysavač nemám odzkouený a popravdě řečeno mě to za ty peníze ani neláká Teď se mi fakt hodně líbí tento: http://eta.cz/eta-canto , ale jetě budu muset chvíli počkat, ne doslouí ten, co máme doma
Adamíra napsal(a):
Jaku napsal(a):
koda,e ti roboti jsou spí jen jako hračka a modní trend,patný nápad to není,ale nechápu,který INTELIGENT vymyslel,e jsou kulaté,kdy v 99% místností jsou klas.rohy:dumbom:A proto mají boční kartáče (metličky), kterými ty rohy vyčistí
Není tady
Výrobci neví, co vymyslet, aby lidi byli línějí a línějí :-) Ale chápu zase ty, kteří opravdu nemají čas ani na takové věci. Jinak se podívejte na Alza.cz - tam si najeďte na vysavače a uvidíte, jaké jsou nejprodávanějí. Zrovna jsem tam o víkendu nakupovala, tak jsem si těch Roomba feáků vimla.
Není tady
Tak nevím, někdo to chválí, jiný zase haní...Můete mi prosím poradit, kde v Praze mi budou ochotni to pořádně předvést, abychom nekupovali "zajíce v pytli"?
Není tady
karlos87 napsal(a):
Tak nevím, někdo to chválí, jiný zase haní...Můete mi prosím poradit, kde v Praze mi budou ochotni to pořádně předvést, abychom nekupovali "zajíce v pytli"?
Nejen předvést,ale mnohde jsou takoví ikovní obchodníci,e ho i zapůjčí domu za zkouku.
Není tady
Jaký robotický vysavač tedy doporučujete? Co by měl podle Vás ve umět?
Není tady
ahoj, za me hlasuji pro roboticky vysavac. je pravda, ze jsem se jeho porizeni trochu bala, vzdy jsem byla zastancem klasiky. ale posledni klasicky kousek od Zelmeru me vydrzel jen 3 roky a porad se neco kazilo a to stal min. 5000 Kc. ted k Vanocum jsme si poridili robutka od Ecovacsu, model D59. zvlada super lino, plovoucky a dlazby a diky samostatnosti mi usetri spoustu casu. kvalita uklidu me prekvapila, zvlada obstojne i mista podel sten a rohy, takze zatim spokojenost.
Není tady